Is Je Ex Vriend(in) Verliefd Op Een Ander? Een Aantal Adviezen

Het zal waarschijnlijk geen fijn gevoel zijn, erachter komen dat je ex verliefd is op iemand anders. Je hebt vaak een hoop fijne dingen samen gemaakt, en dan is het toch raar dat hij of zij er met een ander vandoor gaat. Niet iedereen weet ook hoe je hiermee om gaat, daarom zijn hieronder een aantal adviezen uiteengezet die je kunnen helpen met deze toch zeer aparte situatie om te gaan.

exverliefd1

Voordat je de situatie aan gaat pakken

Er zijn een aantal dingen die vast staan ongeacht hoe je dan wel niet achter je ex aan gaat. Dit zijn feiten die je sowieso moet weten of acties die je sowieso moet ondernemen om de situatie niet erger te maken. Misschien denk je nu bij jezelf dat het helemaal niet erg is om de situatie erger te maken, maar waarschijnlijk is dat tijdelijke woede. Zeker als je adviezen zoekt, dan zal je waarschijnlijk nog ergens gevoelens voor hem/haar hebben, en is het al helemaal onhandig de situatie meer de chaos in te sturen.

Ten eerste moet je je realiseren dat je ex zich, waarschijnlijk net als jij, eenzaam voelt. Hij of zij heeft toch een tijd samen met jou doorgebracht, en die band is nu verdwenen waardoor er en soort gat ontstaat. Het is dus logisch dat je ex dat gat probeert op te vullen. Waarschijnlijk zou jij hetzelfde willen of al doen.

Nu moet je ook niet gelijk zelf dat gat op te vullen. Sterker nog, het is slimmer in het begin zo weinig mogelijk contact te hebben. Zo kan de situatie wat afkoelen. Wanneer de tijd rijp is – dat zullen jullie beiden zelf moeten aanvoelen – zullen jullie waarschijnlijk automatisch wat meer contact gaan zoeken als jullie dat willen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Toon begrip aan je ex

Wat je zeker ook moet doen, is begrip tonen. Als een malle ‘’WAT EEN ACHTERBAKS MENS, SAMEN MET IEMAND ANDERS!!!’’ schreeuwen, is gewoon dom. Hij/zij heeft ook gewoon een eigen wil, dat moet je begrijpen en respecteren, anders kom je nergens. Respect bereikt meer dan achter iemands rug om de betreffende persoon zwart te maken. Helemaal als je uiteindelijk weer samen wilt zijn met je ex, dan heb je er weinig aan als je partner weet dat je zijn of haar leven probeerde te saboteren.

exverliefd2

Voordat je enig besluit gaat maken met betrekking tot hoe je de situatie gaat aanpakken, moet je jezelf eerst een belangrijke vraag stellen. Die vraag is of je hem of haar terug wilt, of niet. Er zijn namelijk aparte wegen die je neemt afhankelijk van die keuze die op een aantal dingen behoorlijk verschillen. Daarom is het belangrijk eerst zeker te weten of je überhaupt achter hem of haar aangaat.

Ga na hoe je je voelt. Vraag jezelf ook af of je misschien wel niet beter af bent zonder je ex. Je kan ook een lijstje maken met dingen die positief waren aan je relatie, en dingen die negatief waren, om deze vervolgens tegen elkaar af te wegen. Let er overigens wel op dat de negatieve dingen misschien tijdens jullie slechte periode voorkwamen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat je kan doen als je je ex terug wil

Goed, je hebt besloten dat je toch wil gaan vechten om je ex terug te krijgen. Je weet dat je nog veel voor hem of haar voelt, en ook dat jullie wel degelijk bij elkaar passen. Het is wel belangrijk dat zowel jij als je ex nog gevoelens voor elkaar hebben. Als de moeite maar van een kant komt is het misschien toch beter een punt achter de relatie te zetten. Als je weet dat het van beide kanten komt, kun je aan de slag.

exverliefd4

Maar waar moet je beginnen? De sleutel tot succes hierbij is geduld. Je gaat hem of haar niet binnen twee weken terugkrijgen. Zoals hierboven al kort gezegd, het is beter eerst wat afstand te creëren om vervolgens op een beter moment de toenadering te zoeken. Dit is om twee redenen.

De eerste is zodat alles dan wat kan kalmeren. De tijd nadat jullie uit elkaar zijn is een rumoerige tijd, ook als jullie vriendelijk uit elkaar zijn gegaan. Alles is ongemakkelijk, anders, en wennen. Niet alleen voor jullie, maar ook voor de mensen om jullie heen. In deze tijd gelijk al toenadering zoeken komt vrij wanhopig over, en dat geeft geen goed beeld af bij je ex.

De tweede reden is een beetje geniepig. Er is een kans, hoe groot deze is weet alleen je ex, dat hij of zij nog zeker gevoelens voor je heeft. Als jij er dan ineens niet meer bent, is er een kans dat je ex zich/haar dat realiseert en je gaat missen. Waarschijnlijk krijgt hij/zij dan ook door dat de relatie die nu aan de gang is niet de gewenste is, en dat je niet zomaar vervangen kan worden. Eigenlijk drijf je hem of haar een beetje naar je toe.

Ga je ex niet manipuleren

Waar je vervolgens mee op moet passen is dat je je ex niet moet overtuigen om weg te gaan bij de huidige relatie, dat is een beslissing die je ex zelf moet maken. De huidige relatie is namelijk waarschijnlijk niet van lange duur, of erg serieus. De kans is vrij groot dat het een impulsieve reactie is op de missende intimiteit zoals hierboven besproken.

Misschien is het wel om je een beetje jaloers te maken, in sommige gevallen komt dat voor. Als je dan vol uit de startblokken gaat proberen de relatie te beëindigen, kom je zelf juist alleen maar over als jaloers, en wordt de kans dat jullie weer bij elkaar komen alleen maar kleiner. Wederom, laat het pas na een tijdje weten dat je van mening bent dat de relatie kan werken. Als zij dat ook vindt, komt het contact automatisch.

Er is nog een tactiek die je kunt toepassen, maar die wel behoorlijk intens is: draai het spelletje om. Begin zelf zo’n scharrelrelatie. Als je weet dat hij of zij nog gevoelens voor je heeft, kun je daarop inspelen. Zoals net gezegd, het is een beetje een dirty tactic, maar het kan goed werken. Laat een beetje de indruk wekken dat je er al lang overheen bent, en na een tijdje zul je merken dat er toenadering wordt gezocht. Dan kun je zelf de stap zetten om het contact te vermeerderen.

Welke techniek je ook toepast, het is belangrijk dat je weet dat het even duurt voordat je überhaupt regelmatig contact hebt. Dus wederom: wees geduldig, dan zal de prijs groot zijn.

Wat je kan doen als je er een punt achter wilt zetten

Je bent tot de conclusie gekomen dat het beter is als je niet achter hem of haar aan gaat. Niet getreurd, als je tot deze conclusie gekomen bent en er goed over nagedacht hebt, zal het een goede keuze zijn. Nu kun je je ogen openhouden voor andere potentiële partners, mocht je die willen.

exverliefd3

Het zal waarschijnlijk niet makkelijk zijn om overtuigd te raken dat het niets meer gaat worden, zeker als je nog enige gevoelens voor hem/haar hebt. Daarom is het belangrijk dat je echt goed nadenkt, en vooral een weloverwogen keuze maakt. Als je tot een logische conclusie komt, zal je minder moeite hebben jezelf hierachter te scharen.

En maak die keuze ook, want constant twijfelen zal je alleen maar verteren. Ga gewoon de tijd na, zet argumenten neer waarom je wel en waarom je niet verder zou willen, en maar daarop een keuze. Dat is iets wat je al kan doen als je twijfelt.

Mocht je echt geen keuze kunnen maken, dan is de meest veilige en waarschijnlijk beste route afstand nemen. Als je niet overtuigd achter je ex aangaat, krijgt hij/zij ook de indruk dat je twijfelt, en dat haalt je kansen drastisch naar beneden.

Wat te doen als je afstand genomen hebt

Wanneer je besloten hebt afstand te nemen, hoeft dat overigens niet te zeggen dat je je ex ook nooit meer moet spreken of zien. Het is prima mogelijk om gewoon contact met elkaar te hebben. Sterker nog, jullie zullen waarschijnlijk een aantal tot veel gedeelde vrienden hebben, dus de kans dat jullie elkaar tegen het lijf lopen zal aanwezig zijn. Natuurlijk zal het even duren voordat jullie rustig en normaal kunnen praten, maar helemaal contact verbreken hoeft niet.

Het is dus belangrijk dat je aan jezelf denkt. Denk niet aan wat het beste voor de relatie is, maar wat voor jou het beste werkt. Als je je realiseert dat je beter in je vel zal zitten door niet achter je ex aan te gaan, dan word je zelfverzekerder over je keuze.

Welke keuze je ook gaat maken, onthoud dat het tijd gaat kosten totdat alles ‘’normaal’’ is. Heb respect voor je ex, hij of zij heeft haar eigen keuzes. Maar denk ook vooral aan wat het beste voor jou is, zo maak je de beste keuzes.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Is Je Ex Vriend(in) Verliefd Op Een Ander? Een Aantal Adviezen"

 1. Noor Noar says:

  Mijn ex heeft het begin augustus uitgemaakt, we waren 4 jaar samen, veel ups maar meer downs.
  Ik ben ook sinds maart in een opname geweest omdat samen zijn toen niet ging, ons dochter van 15 maand heb ik dan ook meegenomen, maar hij kon ons steeds bezoeken, maar het was in het begin tegen zijn zin dat ik mij liet behandelen voor persooonlijke problemen, hij snakte ook enorm naar seks en laatste maanden ging het niet meer voor mij.

  Soit, hij zat daar dus maanden alleen en ik heb nooit gedacht dat het zo zwaar zou zijn dat hij iemand anders zou nemen.

  Hij kwam vaak op bezoek en ons dochet ging op weekend en op verlof naar hem.

  Hij heeft het uitgemaakt omdat hij zei dat het beter zo zou zijn voor ons dochter omdat we anders te veel ruzie maken.

  En zo zou ze er nooit last van hebben. Mijn wereld storte in. Ik dacht dat met terapie die we ook volgde het goed kant opging.

  Uiteindelijk kwam ik erachter dat hij eigenlijk al iemand had leren kennen.

  Hij snakte naar iemand en heeft dus nu iemand anders , 2 weken nadat het f-gedaan was met ons.

  Ze zijn nu nog steeds samen.3 maanden ondertussen, ik hoor van zijn moeder dat ze goed voor hem zorgt en ook voor mijn dochter als ze bij hun is; Op zo n moment zou mijn hart kunnen ontploffen.
  Hij verwacht van mij dat ik er normaal mee omga en tijdens overdracht van onze dochter moet ik gewoon heel normaal zijn ; maar telkens ik hem zie voel ik een pijn scheut en zijn vriendin kan ik niet uitstaan.
  Als ik met hem aan telefoon is , voel ik zo dat hij neit durft praten, omdat ze er is , hij houd het kort en koel en telkens weer raakt het mij, omdat we nu telkens ruzie hebben aan de deur vroeg ik aan zijn moeder om onze dochter te brengen en te halen. Ieder keer datvk hem zie voel ik weer de zeer en ik probeer zo hard mijn best om heel praktisch te zijn voor onze dochter maar het lukt mij niet. emoties nemen telkens de bovenhand.

  Ik wil hem terug! Ik wil onze gezin terug.

  Is er nog hoop?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *