5 Belangrijke Tips om Je Ex Opnieuw Verliefd te Laten Worden

Relaties komen en relaties gaan; zo gaat het in het leven. Maar soms had je liever dat een relatie niet tot een einde was gekomen, en dat je nog steeds samen was met je ex.

Helaas ben je nu weer vrijgezel, maar toch denk je eigenlijk nog constant aan je ex. Je zou graag willen dat er manier was waarop je hem of haar weer verliefd op je kon laten worden.

In dat geval heb ik goed nieuws voor je: dat is niet onmogelijk! Verliefde gevoelen verdwijnen – zoals je zelf al hebt gemerkt – niet zomaar. Ook bij jouw ex zal dit het geval zijn.

Als jij het dus goed aanpakt, kun je ervoor dat je ex weer verliefd op jou wordt. Lees snel verder, en ontdek de geheimen om je ex terug te krijgen!

Waarom het zo moeilijk is om je ex te vergeten

Jullie relatie is over, voorbij. Jullie zijn officieel uit elkaar – al een aanzienlijke tijd. Toch krijg jij je ex niet uit je hoofd. Je blijft maar aan hem/haar denken, en blijft maar hopen op een verzoening.

Hoe komt het toch dat je die ene persoon niet uit je hoofd krijgt, zelfs nadat hij/zij duidelijk heeft gemaakt dat hij/zij jouw gevoelens niet (meer) deelt?

Dit komt in de eerste plaats doordat je brein na een relatiebreuk als het ware op hol slaat. Het put je mentaal, emotioneel en fysiek uit.

Een relatiebreuk breekt soms niet allen je hart, maar ook je levenskracht.

Je voelt je rusteloos, en tegelijkertijd wil je niets anders doen dan al zijn/haar sociale media stalken, romantische films kijken, en huilen. Zowel je lichaam als je hoofd voelen de impact.

Een relatiebreuk kan bijna een obsessie vormen. Het neemt je hele leven over; je bent niet meer in staat normaal te functioneren in het dagelijks leven. Dit is niet zo heel gek: sommige wetenschappers beweren dat liefde net zo fundamenteel belangrijk is om te overleven als voedsel en water. Liefde is immers – meestal – nodig voor het voortbestaan van de mensen (reproductie).

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Redenen dat je je ex niet kunt vergeten

Dit klinkt allemaal vrij dramatisch, en het kan ook prima zo zijn dat het in jouw geval niet zo extreem is. Jij kunt dan nog wel normaal functioneren, maar blijft daarbij nog steeds veel aan jouw ex denken.

Redenen hiervoor kunnen zijn:

 • Je kunt niet accepteren dat het voorbij is. Je houdt vast aan het idee dat jullie je relatie nog kunnen ‘fixen’. Je wilt niet loslaten, want je bent gefocust op de goede momenten die jullie samen meegemaakt hebben. Je kunt niet verder zien dan de positieve kanten van jullie relatie. Waar het misging en waarom jullie uit elkaar zijn gegaan, dat gaat langs je heen. Bijvoorbeeld omdat je de breuk totaal niet zag aankomen, of omdat je zo veel in jullie relatie geïnvesteerd hebt.
 • Je blijft hem/haar in de gaten houden. Met dank aan sociale media kan je met slechts een aantal tikjes op je smartphone je ex de hele dag door in de gaten houden. Je kunt jezelf er niet toe zetten om hem/haar te verwijderen als vriend op Facebook of Snapchat. Ook heb je nog alle foto’s van jullie samen. Eigenlijk komt het er op neer dat je je ex niet kunt vergeten, omdat je je ex niet volledig hebt verwijderd uit je leven.
 • Je mist een soort afsluiting. Je kunt niet verdergaan met je leven, want je hebt nooit echt afsluiting gehad. Je hebt nog niet de mogelijkheid gehad om echt te accepteren dat het voorbij is. Je hebt jezelf nog niet de kans gegeven om te rouwen wat je kwijt bent (je ex, jullie relatie) of om jouw rol hierin onder ogen te zien. Je zit eigenlijk ‘vast’’.
 • Je bent bang om alleen te zijn. Je bent er niet goed in om tijd alleen door te brengen. Je wilt graag continu iemand om je heen hebben. Bijvoorbeeld door trauma’s uit het verleden, of omdat je worstelt met je zelfvertrouwen en graag iemand bij je hebt, als bevestiging dat je ertoe doet.
 • Je mist hem/haar. Het kan er ook simpelweg op neerkomen dat je je ex mist. Je mist jullie momenten samen, je mist zijn/haar grappen of knuffels – je mist je beste vriend(in). Niets meer of niets minder. En je hebt je hebt je gerealiseerd dat het leven met hem/haar toch veel leuker is. Je kúnt zonder hem/haar leven, maar dat wil je niet.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Waarom jouw ex weer verliefd op je kan worden

Bekijk nu eerst de video hieronder voordat je het artikel verder leest: 

Technisch gezien is het verbreken van een relatie erg definitief; je partner en jij zijn niet meer samen. Voor jullie omgeving zal dit ook zo lijken.

Jullie doen geen dingen meer samen, jullie zien elkaar veel minder, en het lijkt voor hen ook alsof de liefde weg is. Maar vanbinnen het is niet zo zwart-wit.

Jouw relatie mag dan misschien voorbij zijn, je gevoelens zijn er nog steeds.

Jouw verliefde gevoelens gaan niet zomaar weg. Je ex is niet opeens een veel minder leuk persoon geworden. En zelfs als jullie relatie uitging omdat de spreekwoordelijke vlam was uitgedoofd, betekent dat niet dat ook je gevoelens als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

Dus bedenk je dan eens dit: als dit bij jou zo is, waarom zou het dan niet ook zo zijn bij je ex? Je moet het wel erg finaal verpest hebt, wil het zo zijn dat jouw ex niets meer voor jou voelt. Juist omdat die verliefde gevoelens nog ergens in zijn of haar achterhoofd aanwezig zijn, kun je jouw ex weer verliefd op jou laten worden.

Hoe kun je je ex weer verliefd op je laten worden?

Maar hoe kun je precies inspelen op deze gevoelens, en je ex zich laten realiseren dat jullie bij elkaar horen? Dat zal ik je vertellen aan de hand van de volgende tips.

Tip #1: Geef je ex (en jezelf!) de ruimte om de relatiebreuk te verwerken

Een relatiebreuk is een heftige periode, voor zowel jou als je ex. Je wilt daarom niet tot overhaaste acties overgaan in die periode. Daar kun je later namelijk spijt van krijgen. Tijdens deze periode zijn jullie beiden geneigd om zaken snel verkeerd op te vatten, waardoor misverstanden kunnen ontstaan.

Jullie zijn op dit moment erg emotioneel, en niet in staat om logisch na te denken.

Het is daarom belangrijk dat je elkaar de rust en de ruimte gunt om deze emoties een plek te geven. Dit begint al bij het afsluiten van jullie relatie. Het sleutelwoord hierbij is praten. Laat de ander of jezelf niet met het gevoel achterblijven dat er iets nog niet afgerond is. Laat geen onderliggende gevoelens of gedachten bestaan die nooit meer uitgesproken zullen worden.

Als je niet weet waarom jullie relatie tot een einde is gekomen, wordt het heel lastig om je ex te doen beseffen dat jullie weer bij elkaar moeten komen. Net als tijdens een relatie zelf, moet je goed blijven communiceren. Zorg daarbij dat je niet wanhopig overkomt, of dingen zegt waar je later spijt van krijgt. Zo kan je later je ex gemakkelijker terug krijgen. Ga dus niet voortdurend je ex bellen of appen. Geef je ex even de ruimte om op adem te komen.

Tip #2: Confronteer jezelf met jouw rol in jullie relatiebreuk

Mocht er tussen jullie radiostilte zijn, gebruik dan deze tijd om te reflecteren. Denk eens na wat er tussen jullie is misgegaan, en wat jouw eigen rol daarin is geweest. Het is heel makkelijk om je ex de schuld te geven van jullie relatiebreuk.

Hij/zij was zogenaamd de enige die fout zat, jij bent enkel het slachtoffer – heel eenvoudig. Maar daar schiet je niets mee op. Het is niet alleen onrealistisch, maar helpt je ook niet hem/haar weer verliefd op je te laten worden.

Ga daarom na wat jouw fouten waren in jullie relatie. Onthoud dat niemand perfect is, ook jij niet. En zelfs als jij niet de enige was die fout zat, kan je toch enkel je eigen fouten veranderen. Praat desnoods met een goede vriend(in), en vraag hem/haar wat jouw zwakke punten zijn. Dit kan erg confronterend zijn, maar het zal je uiteindelijk helpen.

Een gezegde dat hier goed op aansluit, is het volgende:

‘’De eerste stap naar verbetering is erkenning.’’

Pas als jij jouw eigen fouten kunt erkennen, kan je leren om deze in het vervolg niet meer te maken. Ga eens na – was jij misschien niet zo attent, kwam je vaak je afspraken niet na, luisterde je niet goed naar je partner, schonk jij hem/haar te weinig (intieme) aandacht? Zie dit onder ogen.

De volgende stap die je moet zetten, is het proberen om deze fouten recht te zetten in het dagelijks leven. Zo kun jij later aan je ex laten zien: kijk, ik ben veranderd. Ik ben nog steeds de persoon op wie jij verliefd werd, maar dan een verbeterde versie van die persoon. Wedden dat jouw ex weer verliefd op je wordt als hij/zij ziet dat jij van je fouten hebt geleerd?

Tip #3: Gun jezelf wat ‘me time’

Aan jezelf werken is misschien nog wel de belangrijkste stap. Mocht je ex onverhoopt toch echt niet met jou verder willen, heb je in ieder geval veel geleerd over jezelf, wat je ten goede zal komen in een volgende relatie. Jouw welzijn staat op nummer één. Een relatie hebben kan bijdragen aan je welzijn, maar laat het geen doel op zich zijn.

Voel je dus absoluut niet bezwaard of te opgelaten om jezelf eens flink te verwennen. Want of jij nou een (overweldigende) rol hebt gespeeld in jouw relatiebreuk of niet, je hebt veel te verduren gehad de laatste tijd. Dus geef jezelf de tijd om weer even op te laden; gun jezelf wat ‘me time’. Jij kunt deze zelf invullen – wat doe jij graag, waar kom jij lekker door in je vel te zitten?

Een plus: door je even op jouw welzijn te focussen, kom je weer tot jezelf. En is dat niet de persoon voor wie jouw ex in de eerst plaats gevallen is? Oké, je bent niet perfect, je hebt fouten gemaakt. Maar je hebt geleerd van die fouten, en je hebt hard gewerkt om deze te veranderen.

Je fouten definiëren jou niet; je humor, je charmes, je geïnteresseerde houding – daar is je ex voor gevallen.

Je hebt het vast wel eens met je ex gehad over de dingen die jullie zo bijzonder leuk aan elkaar vonden. Laat deze weer naar voren komen door er dus eigenlijk niet eens bij stil te staan, maar juist door los te laten en te focussen op wat jou gelukkig maakt.

Tip #4: Zoek opnieuw contact met je ex

De eerste stappen om je ex weer verliefd op je te laten worden, heb je nu dus gezet – je bent begonnen aan een ‘transformatie’: je hebt van je fouten geleerd en deze verbeterd. Maar hoe kan dit jou helpen bij het terugkrijgen van je ex, als hij/zij deze verbeterde jou niet ziet?

De oplossing: opnieuw contact zoeken met je ex. Spreek weer eens met je ex af. Doe dit op een moment dat voor jou goed voelt, en echt en alleen wanneer jij hier klaar voor bent. Ga samen wat drinken en bijkletsen; jullie hebben elkaar vast veel te vertellen. Spreek bij voorkeur af in een café of een soortgelijke plek, waar een ongedwongen sfeer heerst.

Doe dan ook vooral wat je hebt gezegd dat je zou doen: bijkletsen. Vertel waar je nu zoal mee bezig bent, en – eveneens heel belangrijk – wees vooral ook geïnteresseerd in het leven van je ex. Praat nog niet over jullie vroegere relatie, of hoe verdrietig je was dat het uitging. Daarmee snijd je jezelf alleen maar in je vingers.

Houd het luchtig. Laat hem haar tussen de regels door merken dat je veranderd bent, en dat het goed met je gaat. Een aantrekkelijke partner is iemand die weet wat hij/zij wilt, die de regie neemt over zijn/haar eigen leven, niet iemand die alleen maar thuis op de bank zit. Je ex zal gefascineerd zijn door jouw positieve veranderingen!

Tip #5: Loop niet te hard van stapel

Ben jij erin geslaagd je ex weer voor je te laten vallen: geweldig! Maar let er wel op dat je niet te enthousiast weer jullie relatie induikt. Zie het niet als een voortzetting van jullie oude relatie, maar als een complete nieuwe relatie. Neem de tijd om elkaar weer opnieuw te leren kennen, jullie hebben inmiddels weer dingen meegemaakt die jullie toch enigszins veranderd hebben.

Zorg er ook voor dat je goed communiceert en (zodoende) voorkomt dat je weer in hetzelfde patroon terechtkomt dat jullie oude relatie de das om deed.

Je hebt een nieuwe start gekregen, een nieuwe kans, dus verspil deze niet! Dat betekent niet dat je jezelf moet forceren iemand te zijn die je niet bent (lukt het toch niet, dan lukt het gewoon niet). Maar wel dat je je best moet doen voor jullie relatie.

‘’Een relatie is als een bloem: het kan uitbloeien tot iets heel moois, of het kan helemaal verdorren. Als je wilt dat het bloeit, moet je daar hard voor werken.’’

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

8 Reacties op "5 Belangrijke Tips om Je Ex Opnieuw Verliefd te Laten Worden"

 1. Stef de Haas says:

  Hoi, uit mijn test kwam dat ik maar 39 procent kans heb om mijn ex terug te krijgen. Moet ik dan maar helemaal opgeven of is er nog hoop dat zij weer bij mij terugkomt? Ik mis haar heel erg...

  • Edwin Edinga says:

   Hoi Stef,

   De test is slechts een indicatie, het betekent niet meteen dat alle hoop verloren is. Als jij je ex echt terug wilt, dan moet je je zeker niet ontmoedigd voelen. Niet geschoten is altijd mis. Ik raad je aan mijn e-book 'Ex Terug Methode' te lezen, en wie weet zal jij binnenkort weer je ex in je armen kunnen sluiten.

   Veel succes!

   Groet,
   Edwin Edinga

 2. jesper says:

  goede artikel!! maar hebt u misschien nog meer tips want wil heel graag mijn ex terug maar heb liever nog wat uitgebreidere tips :)

  • Edwin Edinga says:

   Ha Jesper,

   Ik zou je graag mijn boek 'Ex Terug Methode' willen aanraden, daar vindt je nog veel uitgebreidere tips in! ;)

   Groet, Edwin Edinga

 3. boze meid says:

  Mijn ex en ik he? Wij horen gewoon bij elkaar! En ja we hebben nu even een break maar we gaan sowieso weer terug komen bij elkaar. en deze test klopt echt niet.. maar 23% kans dat hij weer bij mij komt. Ja echt niet. Eerder 99,99%!! we hebben al zoveel samen meegemaakt, zon testje kan mij echt niet vertellen wat mijn schat gaat doen

 4. Gina says:

  zo makkelijk gaat dat niet hoor.. je ex weer verliefd op je laten worden door een beetje bij te kletsen enzo

 5. Gielke says:

  Beste edwin
  Mijn ex en ik zijn nu 3 weken uitelkaar Zijn 3 redenen waren:
  -ik mis het single zijn.
  -als we afspraken had ik geen zin om te komen maar als ik er was vond ik het toch leuk, en als laatst.
  -hij vondt dat we op sommige gebieden toch nog erg botsde.
  Helaas ben ik er vandaag achtergekomen dat hij nu al bezig is met een anders meisje. Wat ik zelf heel raar vindt omdat 1 van de redenen was dat hij single wilde zijn. Ik zit hier echt heel erg mee. Ook heeft het zijn ene voordeel want nu zie ik wel veel dingen helder. Maar als nog doet het veel pijn vooral omdat ik de liefde van een persoon echt mis. Heb je hier misschien tips hiervoor dat zou ik erg op prijs stellen.
  Met vriendelijke groet,
  Gielke

 6. Nick says:

  Beste, ik en mijn vriendin zijn nu een week uit elkaar en ik heb haar nu 1-2 keer gezien en wat me opvalt is dat ze me nog altijd graag kust op mijn wang en mijn voorhoofd maar ze zei dat ze minder gevoelens had en wou nadenken dus vraag ik me af wat ik moet doen? Bedankt!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *