Werkt de Haar met Rust Laten Methode? Wij Zochten het uit!

Aangezien jij op deze website terecht bent gekomen, is de kans groot dat jij graag je ex terug wil. Jij bent hier zeker niet de enige in. Het gebeurt maar wat vaak dat mensen na het uitmaken van een relatie toch spijt krijgen, of misschien helemaal niet wilden dat de relatie uit ging, een daarom weer terug bij elkaar willen komen.

En het goede nieuws voor jou is dat het vaak nog lukt ook!

Het is daarbij echter wel van groot belang dat je de juiste aanpak kiest, want daar vallen of staan je kansen mee. Veel mensen beweren dat het zin heeft om je ex met rust te laten als je hem of haar graag terug wil, terwijl anderen weer beweren dat dat onzin is…

Vooraf: bedenk of je je ex écht terug wilt

Vaak begin ik mijn artikelen over het terugkrijgen van je ex met de vraag: wil je je ex wel echt terug? Of misschien beter gezegd: is dat wel een goed idee?

Soms reageren mensen daar wat verbaasd op, want als ze dit artikel hebben aangeklikt, dan zullen ze toch al wel besloten hebben dat ze graag hun ex terug willen? Dat klopt natuurlijk, maar dat wil nog niet zeggen dat ze daar ook verstandig aan zouden doen.

De periode direct na het uitgaan van een relatie, is natuurlijk nogal een emotionele periode. Vrijwel iedereen voelt vrij extreme gevoelens in die periode, of ze het nu met hun partner hebben uitgemaakt of andersom.

In al die emotie komt het maar wat vaak voor dat mensen denken dat ze hun ex terug willen, iets waar ze niet veel later weer op terugkomen. Hoe zie je nu door al die turbulente emotie heen om erachter te komen wat je écht wil, en wat écht goed voor je is?

Uiteindelijk komt dat natuurlijk een beetje aan op zelfkennis, maar er is wel een heel belangrijke vraag die je jezelf kan stellen: mis ik specifiek mijn ex, of mis ik eerder het hebben van een relatie?

Het leven in een relatie heeft veel voordelen ten opzichte van het single leven, en bovendien ben je er inmiddels aan gewend om in een relatie te zitten, waardoor dat wellicht veiliger voelt. Hoe begrijpelijk dit ook is, dit is geen goede reden om opnieuw een relatie met je ex aan te gaan.

“Als het je eigenlijk niet echt om je ex als persoon te doen is, dan zal het in een mum van tijd weer uitgaan tussen jullie.”

Een andere belangrijke vraag is de volgende: zie ik een toekomst voor me met mijn ex?

Je kan je ex nog zo missen, maar er moet wel een reden zijn om te geloven dat een nieuwe relatie wél stand zal houden, anders doe je jezelf en je ex alleen maar meer pijn door het opnieuw te proberen. Als je hieraan twijfelt, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Zijn de problemen waardoor het uitging op te lossen?
  • Zie ik mijn eigen aandeel in het uitgaan van de relatie, en ben ik bereid hieraan te werken?
  • Is onze relatie uitgegaan door onveranderlijke aspecten van onze persoonlijkheid? (Als dat het geval is, dan heeft een nieuwe relatie natuurlijk weinig zin.)
  • Hoe voel ik me bij het idee dat ik samen oud zou worden met mijn ex, en zie ik dat voor me?

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Waarom zou je je ex met rust laten om hem of haar terug te winnen?

Nu je er hopelijk achter bent of het een goed idee is om te proberen je ex terug te winnen, is het tijd om ons over de hoofdvraag van dit artikel te buigen: waarom zou je je ex terug kunnen winnen door hem of haar met rust te laten?

Het voelt misschien een beetje contra-intuïtief, want als je je ex terug wil winnen, dan moet je daar toch werk van maken? Je krijgt in het leven toch niets voor elkaar door achterover te leunen?

“Ze zeggen wel eens ‘uit het oog, uit het hart,’ maar is dat ook altijd waar?”

Het idee achter deze theorie is echter dat je je ex de kans moet geven om jou te gaan missen. Als je je ex gaat missen, dan is dat natuurlijk een teken dat je ergens nog gevoelens voor die persoon hebt, en zul je misschien zelfs gaan spelen met het idee om die persoon te proberen terug te krijgen. Want zeg nou zelf, dat is toch ook precies hoe het bij jou ging? Zo’n rare theorie is het dus niet!

Om iemand te gaan missen, moet die persoon echter wel afwezig zijn, want je kan iets niet missen als het nog continu in je leven is. Dat is dus de reden dat je iemand na het uitgaan van een relatie (althans volgens sommigen) even met rust moet laten als je nog kans wil maken om bij hem of haar terug te komen. Zoals ze in het Engels zeggen: “absence makes the heart grow fonder!”

Een andere reden om je ex even met rust te laten, is dat dit hem of haar de tijd geeft om zijn of haar gevoelens te verwerken.

Geloof me, waarschijnlijk zit jouw ex na het net uitgaan van je relatie in een net zo emotionele periode als jij. Als jij in die periode weer contact opzoekt, dan kan het door al die verwarrende emoties zomaar zo zijn dat je je ex daarmee alleen verder van je afduwt.

Een laatste reden om je ex even met rust te laten, is het feit dat je niet te wanhopig over wil komen.

Wanhoop is een eigenschap die maar zeer weinig mensen aantrekkelijk zullen vinden. Als jij meteen weer contact met iemand opneemt, communiceer je dat je nu al niet meer zonder die persoon kan, dat je eigenlijk van hem of haar afhankelijk bent. En als jij jezelf al niets te bieden hebt, waarom zou je je ex dan iets te bieden hebben?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Werkt het ook daadwerkelijk om je ex met rust te laten?

Al het voorgaande is natuurlijk een mooi theoretisch verhaal, maar aan de andere kant is dat ook alles wat het is: theorie.

In de praktijk wil het nog wel eens anders uitpakken dan in onze keurig beredeneerde hypothetische scenario’s, en dat roept de vraag op: werkt het wel echt zo goed om je ex met rust te laten als je hem of haar uiteindelijk hoopt terug te winnen?

Voordat ik die vraag ga proberen te beantwoorden, wil ik je wel één ding duidelijk maken: er is natuurlijk niet echt wetenschappelijk bewijs wat betreft de tactieken om je ex terug te krijgen.

Dit is niet het soort onderwerp waar grootschalige onderzoeken naar worden gedaan, dus ik kan je alleen een antwoord geven op basis van persoonlijke ervaringen, die natuurlijk vertekend kan zijn.

Dat gezegd hebbende merk ik in de praktijk dat het heel goed kan werken om je ex even met rust te laten.

Wanneer mensen te snel weer contact opnemen met hun ex, zie ik daadwerkelijk vaak dat dit de persoon in kwestie alleen maar afschrikt, waardoor het vaak niet meer lukt om uiteindelijk terug bij elkaar te komen. In mijn ervaring worden je succeskansen dus wel degelijk beter als je je ex even met rust laat.

Gekoppeld met de theoretische onderbouwing die ik hierboven heb gegeven, maakt dit dat het in mijn optiek zeker de moeite waard is om even je ex met rust te laten. Misschien vind je het lastig om niet meteen contact met je ex te zoeken, omdat dat misschien je eerste impuls is als jij al weet dat je hem of haar terug wilt, maar je kan dus beter even wachten.

Een bijkomend voordeel voor jezelf van het met rust laten van je ex

Zoals ik net heb uitgelegd, kan het je kansen om uiteindelijk weer terug te komen bij je ex enorm goed doen als je hem of haar even met rust laat.

Dat is natuurlijk al heel mooi, maar het is niet het enige voordeel dat deze aanpak heeft. Het heeft daarnaast namelijk ook een persoonlijk voordeel voor jou, wat deze aanpak dus nog meer het aanbevelen waard maakt.

Zoals ik eerder al aangeef, kan het lastig zijn om te bepalen of het wel echt een goed idee is om terug bij je ex te proberen te komen. Het helpt als je jezelf de vragen stelt die ik eerder in dit artikel onder elkaar heb gezet, maar uiteindelijk kun je alsnog de verkeerde keuze maken als je beheerst wordt door sterke, oncontroleerbare emoties.

Door sterke emoties kunnen we vaak denken dat we rationele keuzes maken, terwijl we ons stiekem gewoon door onze emoties laten leiden.

“Er is niemand die je zo makkelijk voor de gek kan houden als jezelf.”

Als je je ex echter even de tijd geeft om jou te gaan missen en om zijn of haar gevoelens op een rijtje zet, geef je ook jezelf de tijd die je eigenlijk nodig hebt om op dit gebied een weloverwogen keuze te maken.

Je stelt het moment uit waarop je uiteindelijk definitief de keuze moet gaan maken om je ex weer te benaderen, wat de kans verkleint dat je de verkeerde keuze maakt.

Je geeft jezelf zo namelijk de tijd om de emoties te laten zakken die zo heftig zijn na het net uitgaan van een relatie. Zo kun je met een rationelere blik naar de situatie kijken, en beter bepalen of een nieuwe relatie kans van slagen heeft.

Bovendien kun je bepalen of je nog steeds gevoelens voor je ex hebt, of dat dat maar zo leek in de emotionele nasleep van jullie break-up.

Hoe lang moet je je ex eigenlijk met rust laten?

Oké, het kan dus heel zinvol zijn om je ex een tijdje met rust te laten, maar op een gegeven moment moet het natuurlijk ook klaar zijn, en moet je actie gaan ondernemen. Doe je dat niet, dan is de kans immers groot dat je ex uiteindelijk zal concluderen dat jij klaar bent met hem of haar, en dan zal het waarschijnlijk niet meer van een nieuwe relatie komen.

Dat roept de vraag op: hoe lang moet je eigenlijk wachten? Een heel algemeen antwoord op die vraag is natuurlijk niet te geven. Ieder persoon is anders en gaat anders om met emoties, dus het zal van persoon tot persoon flink verschillen hoe lang iemand nodig heeft om jou te gaan missen en om zijn of haar gevoelens op een rijtje te hebben.

Ik kan je natuurlijk wel een algemene schatting geven (iets wat ik zo dadelijk ook zal doen, maak je geen zorgen), maar je kunt ook uitgaan van jouw kennis van je ex om deze keuze te maken.

Jij kent je ex goed, of in ieder geval beter dan ik, en kan dus waarschijnlijk beter dan anderen inschatten hoe lang jouw ex nodig heeft voor dit proces.

Ik kan me echter ook maar al te goed voorstellen dat je dit een enorm lastige vraag vindt, dus ik zal je ook nog een algemeen handvat meegeven.

Over het algemeen is het goed om minstens een week geen contact te hebben met je ex . Dat is lang genoeg om te zorgen dat hij of zij je gaat missen, maar niet zo lang dat je ex gaat denken dat jij helemaal geen interesse meer hebt.

Wat moet ik vervolgens doen om mijn ex terug te krijgen?

Waarschijnlijk komt nu de vervolgvraag al in je op: welke vervolgstappen moet ik na het contact opnemen met mijn ex zetten om de kans te vergroten dat hij of zij weer bij me terugkomt? Helaas valt dat een beetje buiten het bereik van dit artikel, maar gelukkig staan er op deze site meer dan genoeg artikelen die je helpen om die vraag te beantwoorden, dus aarzel niet om verder te lezen. Hopelijk vinden jullie snel (maar dus niet te snel) weer geluk samen!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *