Hoe Krijg Ik Hem Terug? 14 Tips Om Je Ex-Vriend Terug Te Krijgen

Een ruzie, een serie van kleine miscommunicaties of het feit dat jullie niet meer genoeg aandacht aan elkaar besteedden; misschien ging hierdoor jouw relatie met je ex-vriend uit. Nu de break-up al een tijdje achter de rug is, begint er steeds vaker een gevoel te knagen. Je begint te twijfelen aan je keuze en je denkt: hoe krijg ik hem terug?

In dit artikel geef ik 14 verschillende tips om je ex-vriend weer terug te krijgen. Met deze hoeveelheid aan tips twijfel ik er niet aan dat het ook jou zal lukken om weer samen met je ex gelukkig te worden. Lees gauw verder en ga vandaag nog aan de slag met deze tips, dan zul je binnenkort je ex weer in de armen kunnen sluiten.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 1: Neem afstand van je ex

Hoewel de eerste tip meteen contra-intuïtief zal klinken, is het broodnodig om in de eerste periode na de break-up met je vriend wat afstand te nemen. Om elkaar weer opnieuw vast te kunnen pakken en door te pakken met jullie relatie, zul je elkaar eerst los moeten laten. Dit is heel moeilijk, maar alleen als je weet wat je mist zul je ook weten wat je te verliezen hebt.

Een veelgemaakte fout is dat exen elkaar niet loslaten. Daarmee geven ze elkaar ook geen kans om echt iets te doen aan het verwerken van emoties. Als je eenmaal je emoties hebt kunnen verwerken heb je een duidelijker beeld van de situatie en kun je echt aan de slag met het veroveren van het hart van diegene op wie je zo gek bent.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip 2: Stap over je liefdesverdriet heen

Liefdesverdriet is enorm pijnlijk. Ze zeggen wel eens dat tijd alle wonden heelt. Dit klopt, ook voor liefdesverdriet. Het vervelende is alleen dat het niet voor iedereen even lang duurt. Waar sommige vrouwen vrij snel weer positief in het leven staan, kan liefdesverdriet voor anderen een moeilijk te nemen horde vormen. Er zijn echter ook vrouwen die helemaal geen last van liefdesverdriet hebben.

Voordat je je druk gaat maken over liefdesverdriet, is het misschien verstandig om kort even stil te staan bij wat liefdesverdriet nu precies inhoudt. In dit artikel staat uitgebreid hoe lang liefdesverdriet duurt. In het kort komt het erop neer dat je waarschijnlijk liefdesverdriet hebt als je één of meerdere van de volgende symptomen bij jezelf denkt te herkennen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Symptomen van liefdesverdriet

 • Bezorgdheid: Loop jij vaker dan toen jullie nog een relatie hadden met allerlei verschillende zorgen in je hoofd? Voel jij je constant rusteloos en heb je te maken met een verhoogde hartslag? Dan zit het er dik in dat je last hebt van liefdesverdriet.
 • Slapeloosheid: Omdat je zo rusteloos bent, kun je waarschijnlijk ook maar moeilijk in slaap vallen. Je denkt steeds: hoe krijg ik hem terug? De slapeloosheid is ook te koppelen aan het feit dat je nu weer alleen slaapt, en ’s ochtends niet naast iemand wakker wordt.
 • Hogere mate van vatbaarheid voor ziekten: Je immuunsysteem krijgt een paar flinke klappen bij een break-up. Dit zorgt ervoor dat je gedurende je liefdesverdriet wat vatbaarder bent voor allerlei verschillende ziektebeelden.
 • Depressie: Doordat je niet lekker in je vel zit na afloop van een relatie kan het zo zijn dat je afglijdt in een depressie. Bij een depressie voel je je niet incidenteel ‘down’, maar heb je echt moeite om je überhaupt anders te voelen. Dit heeft te maken met het feit dat je bijvoorbeeld enorm aan jezelf begint te twijfelen nu je geen relatie meer hebt met je ex-vriend.
 • Gewichtstoename: Het gemis van een geliefde kan ervoor zorgen dat er veranderingen optreden in het eetgedrag. Sommige mensen zoeken een emotionele vlucht in eten en zullen hierdoor aankomen. Ben jij flink aangekomen na je break-up en weet je niet hoe dit komt? Waarschijnlijk eet je een stuk meer om je emoties maar ‘weg te snoepen’.
 • Gewichtsafname: Zoals gezegd kan het gemis van een partner leiden tot een verandering in het eetgedrag. Sommige mensen slaan ook helemaal dicht en hebben nergens meer trek in. Het is echter belangrijk om je goed te blijven voeden. Dit is niet alleen belangrijk voor je fysieke gesteldheid, maar werkt ook door in je geest. Let dus op je gewicht.

Tip 3: Ga aan het werk!

In de eerste periode na de relatiebreuk is er niets dat heerlijker is dan even totaal iets anders doen. Je zou natuurlijk kunnen gaan sporten, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker veel tijd en energie in je werk te steken. Dit heeft een aantal voordelen:

 • Het vergroot de kans op promotie, je baas zal namelijk zien dat je echt een goed arbeidsethos hebt.
 • Je wordt automatisch afgeleid doordat je helemaal geen tijd meer hebt om aan je ex te denken.
 • Niet alleen je baas, maar ook je collega’s zullen van je onder de indruk zijn. Daardoor zal je hoogstwaarschijnlijk beter in de groep komen te liggen, wat het werk natuurlijk meteen weer een stuk aangenamer maakt.
 • Wellicht kun je meer uren draaien of uren van iemand anders overnemen. Daardoor vergaar je een hoger inkomen of het stelt je in staat om meer vakantie uren op te bouwen.

Tip 4: Denk na over hoe het mis kon gaan

Als je echt wilt werken aan een oplossing, als je echt serieus aan de slag wilt met het terugveroveren van je ex-vriend, dan zul je moeten weten wat er misgegaan is. Veel mensen denken veel te makkelijk over deze stap. Je zult echt diep bij jezelf naar binnen moeten kijken en je moeten afvragen:

 • Wat is er misgegaan?
 • Wat had ik anders kunnen doen?
 • Hoe kan ik in de toekomst voorkomen dat ik een situatie zoals nu verstrikt raak?
 • Hoe krijg ik hem terug met deze informatie?

Wat wel heel erg belangrijk is in dit proces, is dat je niet de schuldvraag gaat stellen. Het gaat er niet om wie er schuld heeft, of wie wat gedaan heeft: je moet je je eigen doel voor ogen houden. Keep your eyes on the price.

Tip 5: Wil je hem echt terug?

Nadat je er met tip 4 achter gekomen bent wat er misgegaan is, is de grote vraag natuurlijk: wil ik mijn ex-vriend echt terug? Je kunt er namelijk komen dat jij en je ex-vriend eigenlijk helemaal niet meer zo goed bij elkaar passen. Stel, je hebt het idee dat je je ex-vriend niet meer terug wilt, raad ik je toch aan nog even verder te lezen.

Tip 6: Contact opnemen met je ex-vriend

Laat één ding duidelijk zijn, dit is geen stappenplan. Dit is een verzameling tips. Als je nog steeds niet zeker weet of je je ex-vriend wel echt terug wilt, is het niet verstandig om meteen contact op te nemen. Ik adviseer je om dit pas te doen op het moment dat je nog toekomst ziet met je ex.

Je moet er in ieder geval van overtuigd zijn dat de deur zeker nog op een kiertje staat.

Maar hoe neem je contact op met iemand die je hart gebroken heeft? Die persoon heeft waarschijnlijk zelf ook veel verdriet van het feit dat jullie geen relatie meer hebben? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet wanhopig overkomt. Het beste kun je je ex even bellen en het beoogde verloop van het gesprek van tevoren even uittekenen op papier.

Op die manier zorg je ervoor dat je niet met een mond vol tanden komt te staan. Zo kun je de regie over het gesprek in eigen hand houden. Vergeet niet om je ex-vriend te vragen hoe het gaat, geef hem een compliment en zorg ervoor dat je een afspraak maakt om iets te gaan drinken.

Tip 7: De eerste afspraak met je ex-vriend

Als het eenmaal gelukt is om een afspraak in te plannen met je ex-vriend, moet je je natuurlijk goed voorbereiden op de ontmoeting. De kans is groot dat je ex-vriend niet meteen denkt dat deze afspraak het begin van een nieuwe relatie is. Het is daarom cruciaal dat je een leuke outfit aandoet, je er tiptop uitziet en dat je lekker ruikt.

Je moet er dus alles aan doen om je ex-vriend in te kunnen pakken. Spreek af in een omgeving waar jij je prettig voelt en probeer zo ontspannen mogelijk de afspraak in te gaan. Jullie kennen elkaar heel goed, dus heel erg zenuwachtig zijn is echt nergens voor nodig.

Tip 8: Gedragsverandering

Als je relatie verbroken is, komt dit meer dan eens door je eigen gedrag. Vraag daarom een aantal vrienden die dichtbij je staan om je drie grootste tekortkomingen op te noemen. Ga aan de slag met de antwoorden die je van je vrienden krijgt. Het doel is namelijk om je ex-vriend te laten zien dat je je bewust bent van je tekortkomingen en dat je er in de tussentijd aan gewerkt hebt.

Tip 9: Ga van jezelf houden

Hoewel dit echt een cliché is, wil ik hier toch nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is dat je van jezelf leert houden. Als jij jezelf niet accepteert, zul je het ook heel moeilijk te geloven vinden dat iemand helemaal verliefd op je kan worden. Luister dus goed naar de mensen die van je houden en probeer in te zien dat jij het waard bent om van gehouden te worden.

Tip 10: Presenteer je nieuwe ‘ik’

Tip 10 sluit aan op tip 8. Gebruik de inzichten die je middels je vrienden hebt opgedaan en presenteer je verbeterde ‘ik’ tijdens de eerste ontmoeting met je ex-vriend.

Laat aan hem zien dat je veranderd bent, en dat je geleerd hebt van je fouten.

Tip 11: Vermijd het onderwerp relatie

Begin tijdens de eerste date niet meteen te praten over een relatie. Natuurlijk mag je er wel over nadenken, maar mannen hebben nogal vaak last van bindingsangst, zeker als het om hun exen gaat. Probeer het dus niet over jullie verleden te hebben, maar kijk vooruit naar de toekomst.

Tip 12: Houd het casual en verzamel informatie

Bij de eerste date draait het allemaal om gezelligheid en het verzamelen van informatie. Als jullie maar lang genoeg een leuk gesprek met elkaar voeren, kunnen er twee dingen gebeuren:

 1. Je ex-vriend krijgt steeds meer het idee dat het inderdaad wel erg leuk is om met je af te spreken. Dit maakt de kans weer groter dat hij je ook weer echt leuk en aantrekkelijk gaat vinden.
 2. Hoe langer jullie praten, hoe meer informatie je ex prijsgeeft. Zelfs zonder dat je ernaar vraagt, zal je ex op een gegeven moment prijsgeven of hij op dit moment met iemand aan het daten is of niet. Cruciale informatie voor het terugwinnen van je ex-vriend!

Tip 13: Ideeën voor de eerste paar dates

Hieronder heb ik een drietal ideeën op een rijtje gezet voor de eerste paar dates met je ex-vriend.

 • Ga lekker op een terrasje zitten;
 • Nodig je ex uit om samen met wat gezamenlijke vrienden te gaan lunchen;
 • Vraag je ex of hij samen met jou naar een verjaardag van een gezamenlijke vriend(in) wil gaan.

Er zijn nog veel meer opties om een succesvolle eerste date met je ex te organiseren. Eigenlijk komt het op twee dingen neer:

 1. Zorg ervoor dat jullie ontmoeting plaatsvindt in een publieke ruimte, zodat jullie niet helemaal alleen komen te zitten
 2. Zorg ervoor dat jij altijd de baas bent in het gesprek. Jij bepaalt de onderwerpen, al hoef je dat natuurlijk niet hardop duidelijk te maken.

Tip 14: Getting back together

Als de eerste paar dates succesvol verlopen zijn, is het tijd om een sprong in het diepe te wagen en te kijken of jij en je ex-vriend daadwerkelijk weer bij elkaar zouden kunnen komen. Dit is een heel moeilijke stap. Daarom heb ik een artikel geschreven over hoe je dit zou kunnen aanpakken. Lees hier wat je moet doen als je weer wilt afspreken met je ex.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Hoe Krijg Ik Hem Terug? 14 Tips Om Je Ex-Vriend Terug Te Krijgen"

 1. marianne says:

  Hallo,
  Heeft jouw boek ook zin als de relatie nog pril was en hij gezegd heeft dat zijn gevoelens weg zijn?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *