Ik Mis Mijn Ex! 5 Tips om Je Vriend / Vriendin Terug te Krijgen

Als je partner jou verlaat kan het aanvoelen alsof je de klap nooit weer te boven gaat komen, maar de pijn zal afnemen. Wat nu als je maar één doel hebt! Je wilt hem/haar terug. Er zijn manieren om je ex weer voor jou te winnen, maar het moet met beleid gebeuren.

Waar moet je op letten bij het heroveren van je ex? Het belangrijkste is dat je in heftige emoties geen domme dingen gaat doen of zeggen. Neem de tijd om de klap te verwerken en maak een plan om de breuk weer te herstellen. Wij gaan jou behoeden voor 4 zeer slechte manieren en wij geven jou 5 tips waarmee je een goede kans maakt om je ex weer terug te krijgen in jouw leven.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Je ex terugkrijgen een kansloze missie?

De man of vrouw vinden die goed bij jou past is een lastige missie. Om duizenden redenen kunnen mensen niet bij elkaar passen. Liefde op het eerste gezicht zal maar zelden uitmonden in een stabiele relatie. Qua uiterlijk kan er een aantrekkingskracht worden gevoeld, maar dat is maar een klein deel van de chemie die er moet zijn. Tussen jou en je ex is deze chemie aanwezig, of in ieder geval geweest. Het terugwinnen van je ex moet dus mogelijk zijn. Mis je jouw ex? Maak er werk van en win zijn/haar hart terug.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Neem eerst tijd voor jezelf

Beslissen om een relatie te verbreken wordt vaak eerst lang over nagedacht. Diegene die de relatie verbreekt loopt er vaak al weken, maanden of zelfs jaren mee rond. Na een breuk is het belangrijk voor beiden om de tijd te nemen voor het “rouwproces”. Geeft het een plaatsje en probeer het zo goed mogelijk te verwerken. Neem de eerste weken, indien mogelijk, geen contact op met je ex. Jullie beide moeten wennen aan de gedachte dat jullie niet meer bij elkaar horen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe jaag je jouw ex definitief weg?

Wij geven jou later in dit artikel effectieve tips om je ex terug te winnen. Deze tips zullen niet werken als je eerst de grootste blunders gemaakt hebt. Een aantal slechte manieren moet je echt achterwege laten. Wij zullen uitleggen waarom dit slechte manieren zijn om je ex terug te winnen.

liefde quote

Slechte manieren # 1: Hem/haar proberen te overtuigen

Bij het verbreken van de relatie door je voormalige levenspartner kun je een behoorlijke klap te verwerken krijgen. Als een relatie wordt verbroken is het eigenlijk meer een mededeling dan een volwaardig gesprek. Eén van beide heeft besloten om ermee te stoppen. Alle opties om toch verder te gaan worden op dat moment weggeslagen. Het zal namelijk een weloverwogen beslissing zijn van diegene die de relatie beëindigd. In een enkele geval zal het nog mogelijk zijn om na een gesprek de relatie alsnog voor te zetten, maar in de meeste gevallen is het kansloos.

Probeer hem/haar niet eindeloos te overtuigen om de relatie voort te zetten. Zodra het duidelijk is dat verdere gesprekken erover geen zin hebben, moet je stoppen met het proberen om de ander te overtuigen om de relatie nog een kans te geven. Het is beter om het hierbij te laten en er later met een goed plan op terug te komen.

Slechte manieren # 2: Jij blijft bij mij of anders…..

Een relatie moet wederzijds zijn. Je kunt iemand niet verplichten om in een relatie te blijven. Dreigen heeft een tegengesteld effect. Agressie geeft alleen maar de overtuiging dat het inderdaad beter is om de relatie te beëindigen. In geen enkel geval zal dreigen effect hebben. Angst kan ervoor zorgen dat de ex juist helemaal geen contact meer met je wil hebben. Na een dreigement is de kans op het herstellen van de breuk zeer klein geworden. Angst is geen basis voor een relatie.

dreigen - 3

Slechte manieren # 3: Zielig gedrag vertonen

De grootste afknapper is bedelen en stalken. Een relatie die tegen jouw zin wordt verbroken, kun je niet weer herstellen door je onderdanig op te stellen. Vooral als mannen gaan bedelen zal de onderlinge verstandshouding voor altijd aangetast zijn. Een man moet namelijk niet onderdanig zijn. Dat is niet sexy. De ex stalken is ook zeker geen aanrader. De ex-partners moeten elkaar na de breuk de ruimte geven om de klap te kunnen verwerken. Ook diegene die de relatie beëindigd heeft zal meestal een lastige periode doormaken.

Slechte manieren # 4: Overladen met aandacht en cadeaus

Na de breuk op een slijmerige manier proberen om je ex terug te krijgen, zal ook niet werken. Het kan anders zijn als de breuk duidelijk veroorzaakt is door jouw toedoen. Bij een breuk omdat je vreemd bent gegaan, kan het juist verstandig zijn om duidelijk te maken dat je veel spijt hebt van wat je gedaan hebt. Toch is het ook dan belangrijk om je ex weer los te laten.

ik-mis-mijn-ex

5 tips die wel werken om je ex terug te krijgen

Bij het terugwinnen van je ex moet je voorzichtig te werk gaan. Toon hem/haar de beste kant van jou waar hij of zij ooit voor gevallen is. Neem vooral de tijd en stippel een plan uit. Gelukkig hoef je de beste strategie niet zelf te bedenken. Wij hebben de beste manieren verwerkt in onderstaande tips. Indien jullie relatie nog gered kan worden, moet het gaan lukken met de volgende tips.

Tip # 1: Neem eerst geruime tijd afstand

Probeer hem/haar eerst een tijdje te ontlopen. Zoek ook geen contact door te bellen of via social media. Heeft je ex nog spullen bij jou thuis liggen? Laat maar liggen. Dit kan later een mooie aanleiding zijn om toch weer contact met hem/haar op te nemen. Probeer je ex gedurende een periode van 30 dagen volledig links te laten liggen. Concentreer je in deze dagen op jezelf. Ga iets leuks doen wat je al lange tijd in de planning hebt staan of waar je anders geen tijd voor neemt. Alles om je gedachten te verzetten en je te vermaken.

ex - 3

Tip # 2: Begeef je op het liefdespad

Je bent er misschien nog niet aan toe om alweer te gaan daten, maar ga het toch gewoon doen. Je hoeft niet gelijk te gaan voor de vervangende liefde van je leven, maar ga een afspraakje regelen om plezier te hebben. Dit is ook een goede manier om aan je ex te laten zien dat je niet volledig afhankelijk bent van hem of haar. Zo kun je ook genieten van het weer vrij zijn. Je bent nu immers niet meer verbonden aan een partner.

Tip # 3: Probeer een date te regelen met je ex

Nadat je hem/haar eerst een tijdje hebt genegeerd, kun je nu weer een afspraak met je ex proberen in te plannen. Je kunt dit ook gewoon brengen als een etentje als vrienden. Tijdens de date kunnen jullie even weer bijpraten. Probeer het zo gezellig mogelijk te maken, want dit kan weer een ingang betekenen. Je moet geen lastige onderwerpen aansnijden. Probeer in het gesprek niet om een relatie aan te gaan. Leg de nadruk op vriendschap en het weer dichter bij elkaar komen.

Tip # 4: Probeer de vriendschap uit te bouwen

Na de eerste vriendschappelijke afspraak probeer je een “vriendschappelijke” relatie op te bouwen. Jouw uitgangspunten zijn om er meer van te maken, maar dat hoeft je ex natuurlijk niet te weten. Zeer geleidelijk probeer je af te tasten in hoeverre er nog mogelijkheden zijn om er wel weer een relatie van te maken. De kans is groot dat hij/zij uiteindelijk gaat smelten en toch weer kiest voor de vertrouwde relatie met jou.

Tip # 5: Verklaar hem/haar na een lange stilte nog één keer de liefde

Wat nu als tip # 4 niet het gewenste resultaat heeft gebracht? Tijd voor plan B! Neem na een periode dat jullie weinig contact hebben gehad weer contact met hem/haar op. Probeer een afspraak te regelen om elkaar te ontmoeten. Vervolgens ga je uiten hoe jij je voelt en geef je aan dat je graag met hem/haar verder wilt. Doe dit niet op een smekende manier, maar geef aan wat je voelt en wat je zou willen.

Indien er nog liefde tussen jullie is, moet het jou met deze tips zeker gaan lukken om hem/haar weer voor jou te winnen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

9 Reacties op "Ik Mis Mijn Ex! 5 Tips om Je Vriend / Vriendin Terug te Krijgen"

 1. anoniem says:

  Ik wil mijn ex graag nog een keer de liefde verklaren.. En een '' groot gebaar '' doen , maar ik weet niet zo goed wat ik hiervoor moet doen. Ik heb wel een aantal films gekeken, maar ik ben bang dat ze het gebaar herkend uit de film en me juist helemaal niet meer terug wilt. Help!

 2. Eric says:

  Ik probeer de 30 dagen geen contact regel, men ex zit ondertussen in een rebound relatie. Toch stuurt ze bijna elke dag om te vragen hoe het met me is. Wat kan ik doen? En wat wil heg zeggen?

  • Melissa says:

   zou gewoon niet reageren!! geen contact = geen contact! Misschien heeft ze nu wel door dat haar rebound niet zo veel aan is of probeert ze jouw jaloers te maken. laat haar maar even merken dat ze jou niet zomar terugkrijgt en antwoord niet!

   • Eric says:

    Helaas is ze ondertussen terug bij die jonge, en deze keer hoor ik ze zo goed als niet, ik dnek dan ook dat hij haar ale contact met mij verbied en haa zeer kort houd, wat doe ik het best?

 3. maartje says:

  hoe kom ik erachter of ik echt mijn ex mis of gewoon de aandacht en zo? meot ik dan toch maar een rebound relatie proberen? denk nu nmlk dat ik mijn ex terug wil, maar wat als blijkt dat het een ramp is om weer bij hem terug te komen (als ie nog wel wil). groetjes, Maartje

  • dionne v velthuizen says:

   ikzelf zou je geen rebound aanraden.. heb het een keer gedaan en het werd echt een rotzooitje met al die gevoelens. Ik begon me toen juist de hechten aan mijn rebound en dat was juist ook niet goed want ik kende hem amper buiten de slaapkamer. Ik denk dus dat je juist aandacht gaat zoeken in de verkeerde plekken als je rebound gaat doen. Je meot gewoon lekker die relaties allemaal even laten zitten. Ga gewoon doen wat goed voor jou is ipv gelijk als een aandachtsgeile weer een nieuwe opzoeken. Je moet niet helemaal afhankelijk worden van een vent!

 4. Harrie says:

  Heb ruzi met mn vriendin we zijn uit elkaar maar wil dr graag terug maar ben ff ten einde raad

 5. Elianne says:

  Dat je ex je ex is, is niet zomaar zo. Je gaat niet 'zomaar' uit elkaar, er is echt wel een goede reden voor, zelfs als je die nog niet 1-2-3 kunt zien. Ga jezelf niet helemaal gek maken door te proberen een relatie tot leven te wekken die allang uitgestorven is! Probeer juist actief te werken aan het leren liefhebben van jezelf, en kom erachter hoe jij jezélf gelukkig kunt maken, in plaats van het geluk te zoeken bij een ander. Je ex is echt niet Als je ex jouw enige reden voor geluk is, is er namelijk toch iets niet helemaal goed geweest in jullie relatie...

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *