Komt Mijn Ex Nog Terug? Zo Ontdek Je Of Jouw Ex Gevoelens Heeft

Dat je je na het uitgaan van een relatie niet al te best voelt, is natuurlijk te verwachten. Je leven is een lange tijd enorm vervlochten geweest met dat van een ander, en je bent behoorlijk op die ander gaan leunen. Als die steun er ineens niet meer is, zul je helemaal opnieuw moeten leren om zonder die ander te leven, en dat kan erg pijnlijk zijn. Het kan echter zijn dat er méér aan de hand is dan alleen de gebruikelijke pijn.

Het zou ook kunnen dat je heel graag terug bij je ex zou willen komen. Misschien denk je dat je relatie nog wel een toekomst zou hebben, en wil je het graag nog eens proberen. Maar hoe weet je of je ex hier ook voor openstaat? Daar helpen we je mee in dit artikel!

Ik zal je uitleggen hoe je erachter komt of je ex nog gevoelens voor je heeft, zodat jij kan bepalen hoeveel kans je nog maakt!

Allereerst: is het wel een goed idee om bij mijn ex terug te komen?

Voordat ik toe kom aan de manieren waarop je kan bepalen of je ex nog gevoelens voor jou heeft, is het belangrijk om ons eerst iets heel fundamenteels af te vragen: is het eigenlijk wel een goed idee om überhaupt te proberen de relatie nieuw leven in te blazen?

Waarschijnlijk weet je op dit moment heel zeker dat dat zo is, maar denk er even goed over na, want veel mensen maken hierin de verkeerde keuze!

Allereerst moet je je afvragen of het je wel echt specifiek om je ex gaat. Mis je daadwerkelijk je ex, of mis je simpelweg het hebben van een relatie? Wil je echt graag dat deze specifieke persoon bij je terugkomt, of vind je het stiekem gewoon lastig om weer in je eentje te leven?

Kortom: wil je weer een relatie met je ex, of wil je gewoon weer een relatie? Als het je niet echt om je ex te doen is, kun je namelijk beter op zoek naar een nieuwe partner.

Daarnaast moet je je afvragen of een nieuwe relatie met je ex wel kans van slagen heeft. Bedenk je waarom het tussen jullie is uitgegaan, en vraag je af of je daar iets aan zou kunnen doen. Als je bereid en in staat bent om aan jezelf en jullie relatie te werken, en als je denkt dat dat een nieuwe relatie tussen jullie kan doen slagen, dan kan het zin hebben om terug te gaan naar je ex.

Gingen jullie echter uit elkaar door onoverbrugbare verschillen in persoonlijkheid, dan zal het niet nu ineens wel lukken, en kun je jezelf beter de pijn van een tweede break-up besparen.

Als laatste zou ik je aanraden om even de tijd te nemen voor je echt actief je ex gaat proberen terug te krijgen. De emotioneel turbulente tijd net na een break-up is namelijk een heel slechte tijd om beslissingen te maken, en heel veel mensen denken in die periode onterecht dat ze hun ex dolgraag terug willen.

Als je even wacht tot de hevigste emoties zijn gezakt, dan kun je waarschijnlijk veel beter voor jezelf bepalen of het wel echt de juiste keus is om weer contact met je ex te zoeken.

“De meeste mensen kunnen heel slecht objectief oordelen over hun eigen relaties.”

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Hoe weet je of je ex nog gevoelens voor je heeft? 5 aanwijzingen

Nu je hopelijk goed hebt nagedacht over je keuze om je ex te proberen terug te krijgen, is het tijd voor de vervolgvraag: zou je ex hier ook voor openstaan? Heeft je ex nog gevoelens voor jou, of heeft die zich allang over jou heen gezet? In het eerste geval heb je natuurlijk een veel grotere kans om je ex nog terug te winnen, dus het is best handig om deze informatie te hebben!

Gelukkig zijn er een hoop aanwijzingen die erop kunnen duiden dat je ex nog aan je denkt en nog veel met je bezig is. Hoe meer van deze aanwijzingen er zijn, des te groter de kans dat je ex ervoor openstaat om het nog een kans te geven! De volgende aanwijzingen zal ik allemaal even kort toelichten:

  • Je ex heeft het contact nog niet verbroken
  • Jullie gezamenlijke vrienden vissen naar jouw gevoelens
  • Je ex heeft het over jullie verleden
  • Je ex heeft jaloerse gevoelens
  • Je ex stuurt appjes of belt je als hij/zij dronken is

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Aanwijzing 1: Je ex heeft het contact nog niet verbroken

Als je écht helemaal klaar bent met iemand, dan heb je ook geen zin meer om met die persoon om te gaan of in contact te treden. Het komt dan ook vaak voor dat iemand de connecties tussen zichzelf en diens ex op sociale media doorsnijdt, door de ander bijvoorbeeld te ontvolgen of ontvrienden. Heeft je ex dit niet gedaan, dan is dit een (voorzichtig) teken dat die de relatie nog niet helemaal achter zich heeft gelaten.

Een teken dat al een stukje sterker is, is een ex die nog steeds af en toe een gesprek aangaat met jou. Stuurt je ex je af en toe een appje terwijl dat strikt genomen niet noodzakelijk is, dan vindt je ex het kennelijk toch nog wel fijn om met jou te praten. Er is dan een goede kans dat je ex nog steeds wat gevoelens voor jou heeft.

“Je zoekt niet uit jezelf contact met iemand met wie je volledig klaar bent.”

Natuurlijk zegt dit niet alles. Zeker als je op een vrij vriendschappelijke wijze uit elkaar bent gegaan, kunnen dit soort dingen er ook gewoon op duiden dat je ex volwassen met de break-up omgaat en geen wrok richting jou koestert.

Dat is natuurlijk positief, maar het betekent niet direct dat romantiek er ook nog in zal zitten tussen jullie. Kijk dus goed of er ook andere aanwijzingen uit dit lijstje aanwezig zijn, voor je overhaaste conclusies trekt.

Aanwijzing 2: Jullie gezamenlijke vrienden vissen naar jouw gevoelens

Als je ex nog gevoelens voor jou heeft en eventueel zelfs graag bij je terug zou willen komen, dan doet die nu waarschijnlijk precies hetzelfde als jij: erachter proberen te komen of jij ook nog gevoelens hebt voor je ex!

Als jullie gezamenlijke vrienden hebben, dan zijn die een goede manier om hiernaar te vissen, en de kans is groot dat je ex gebruik maakt van die mogelijkheid.

Als die gezamenlijke vrienden (zeker vrienden die eigenlijk iets dichter bij je ex staan dan bij jou) ineens allerlei vragen gaan stellen over hoe jij je er eigenlijk bij voelt, en het lijkt alsof zij aan het vissen zijn naar jouw gevoelens over je ex, dan kan het heel goed zijn dat zij dit doen in opdracht van je hem/haar. Dat is dan dus een teken dat je ex er nog wel brood in ziet met jou!

Ook hier geldt natuurlijk weer dat je niet te overhaast moet zijn met het trekken van conclusies. Een goede vriend zal zich natuurlijk sowieso een beetje zorgen om jou maken na een break-up, dus vragen over jouw toestand en gevoelens kunnen ook simpelweg duiden op oprechte interesse vanuit je vrienden. Je ex hoeft hier zeker niet per se achter te zitten.

Als je wil bepalen of je ex achter dit soort vragen zit of niet, kun je letten op het soort vragen dat vrienden stellen. Vragen uit medeleven zullen vooral over jou en je emotionele toestand gaan, terwijl vragen die vanuit je ex komen, vaker specifiek zullen gaan over jouw kijk op en gevoelens over die ex. De vraag of je echt helemaal over je ex heen bent, is bijvoorbeeld enigszins verdacht, maar de vraag “gaat het al wat beter” niet.

Aanwijzing 3: Je ex heeft het over jullie verleden

Als je ex überhaupt nog gesprekken met je voert, dan kan dat zoals gezegd al een aanwijzing zijn dat diens gevoelens voor jou nog niet helemaal verdwenen zijn. Er is daarbovenop echter nog een specifiek gespreksonderwerp dat al helemaal een sterke aanwijzing is dat er nog gevoelens zijn.

Heeft je ex het over jullie gezamenlijke verleden? Dan is de kans héél groot dat je ex je nog niet heeft losgelaten. Over het algemeen is dit namelijk een gespreksonderwerp dat je vermijdt als het net uit is.

Terugdenken aan een gezamenlijk verleden kan enorm pijnlijk zijn als jullie inmiddels uit elkaar zijn en geen hoop meer hebben dat het goed komt, want het herinnert je alleen maar aan iets moois dat je nu kwijt bent. Als je ex hier toch over begint, geeft dat dus aan dat er van diens kant nog steeds hoop is.

Kortom: het betekent in veel gevallen dat je ex nog steeds hoopvol is dat het nog goed zou kunnen komen tussen jullie, en zo’n hoop koester je natuurlijk alleen als je zelf nog gevoelens hebt voor de ander. In ieder geval duidt het erop dat je ex positief terugkijkt op jullie tijd samen, en dat geeft ook al wel aan dat je ex in ieder geval niet volledig klaar met je is.

“Vind je je ex een vreselijk mens, dan zul je ook niet positief terugdenken aan je relatie met die ex.”

Als je ex veel over jullie verleden praat, is het een goed idee om hierin mee te gaan. Reageer inhoudelijk op wat je ex zegt, en begin zelf over andere positieve gezamenlijke herinneringen waaraan je moet denken bij de dingen die je ex je vertelt.

Hierdoor kan je ex namelijk nóg meer gaan inzien dat jullie relatie wel degelijk iets waardevols was, en daarom misschien alsnog het redden waard is.

Aanwijzing 4: Je ex heeft jaloerse gevoelens

In een relatie is het natuurlijk heel normaal dat je af en toe jaloers bent. Je bent in zekere zin “van elkaar,” dus als je partner het wel heel leuk heeft met een ander (ook als dat eigenlijk op een heel onschuldige manier is), is het zeker niet ongewoon dat je daar een beetje jaloers van wordt. Dit is echter een stuk vreemder als je inmiddels uit elkaar bent.

Merk je nog steeds dat je ex het vervelend vindt als jij het iets te leuk hebt met iemand, of als jij iets doet waaruit blijkt dat je een ander aantrekkelijk vindt? Ofwel: merk je dat je je ex nog steeds jaloers kan maken? Dan is de kans aanwezig dat je ex nog steeds gevoelens voor jou heeft! Jaloezie ontstaat immers alleen over dingen die je zelf wilt hebben.

“Je bent niet jaloers als iemand anders iets heeft waar jij helemaal geen interesse in hebt.”

Dit is vooral een vrij zeker teken als dit enige tijd na het uitgaan van de relatie nog steeds het geval is. In het begin is het niet apart om een beetje jaloers te zijn op je ex. Het kost immers tijd om iemand helemaal los te laten en oude patronen te laten varen. Hoe meer tijd echter verstreken is, hoe verdachter het is als je ex nog altijd jaloers is.

Aanwijzing 5: Je ex stuurt appjes of belt je als hij/zij dronken is

Dit is een héél sterk teken dat je ex nog wat voor je voelt. Dronkenschap onthult een hoop over ons, omdat het onze remmingen wegneemt, en er zo voor zorgt dat we emotioneler en impulsiever handelen.

Belt of appt je ex je alleen als hij/zij dronken is, dan heeft dat dus eerder te maken met gevoelens dan met rationele motieven, en dat is nu precies waar het bij liefde om draait!

Overigens maakt het natuurlijk wel uit wat je ex dan precies zegt in die telefoontjes of berichtjes. Krijg je alleen maar boze berichtjes van je dronken ex, dan duidt dat niet meteen op liefde, want ook boosheid is een emotie die je makkelijker uit als je dronken bent. Zijn het meer gezellige berichtjes of telefoontjes? Dan is dat een teken dat er wel degelijk gevoelens van genegenheid achter zitten.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *