Bestrijd Jouw Liefdesverdriet Na Een Affaire Met Onze Tips

Je hebt het vast wel eens in een serie als ‘Gooische vrouwen’ of ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ gezien: de man of vrouw heeft een affaire. Op dat moment lijken zij de slechteriken van de eeuw, ongevoelig en egoïstisch. En gelukkig gebeurt dit jou nooit. Of wel? Het blijkt dat meer en meer mensen een affaire hebben of hebben gehad. Je verwacht nooit dat zoiets jou overkomt, maar het kan zo voor de deur staan.

Een affaire is anders dan één keer vreemdgaan. Over het algemeen definieert men een affaire als een ‘langdurige verhouding buiten de relatie om’. Dit maakt dus dat je niet maar één keer de fout in bent gegaan, maar met voorbedachten rade op pad ging. In dit geval is een affaire een stuk erger dan een domme, vaak dronken, misstap.

Ondanks dat de ene partner zich vaak meer gekwetst wordt dan de ander, is het pijnlijk voor beide partijen wanneer een affaire onthult wordt. Daarom kun je hier lezen over liefdesverdriet van de ene kant en van de andere kant van de relatie. Daarnaast is de vraag natuurlijk onvermijdelijk: hoe gaan jullie nu verder? Lees hier meer over liefdesverdriet na een affaire.

Liefdesverdriet van de ene kant: je partner heeft een affaire

Wanneer jij degene bent die bedrogen is, voel je vaak een sterk en onophoudelijk verdriet. Dit liefdesverdriet heeft verschillende oorzaken en gaat jammer genoeg niet zomaar voorbij. Ten eerste wordt je liefdesverdriet veroorzaakt door een gebrek aan zelfvertrouwen. Je partner heeft immers gekozen iemand anders naast jou lief te hebben. Je hebt het gevoel dat je niet genoeg bent en dat je beter je best had moeten doen.

Maar deze leugens zijn niet waar! Een affaire hebben is nooit goed, onafhankelijk van de situatie. Zelfs de beste mensen hebben een partner gehad die vreemdging. Daarom is de eerste stap die je moet zetten om over je liefdesverdriet te komen, te praten over je twijfels en problemen, om te zorgen dat je de waarheid weer voor ogen krijgt.

Een ander teken van je liefdesverdriet wanneer je partner een affaire had, is boosheid en een gebrek aan vertrouwen. Zelfs als de boosheid die je hebt ten opzichte van je partner verdwijnt, zal het voor een hele lange tijd lastig zijn om hem of haar weer te kunnen vertrouwen. Hij of zij heeft tegen je gelogen voor een langere tijd over iets groots. Het is niet gek dat je het lastig vindt om je partner alleen naar een feestje te laten gaan of om je partner altijd te geloven wanneer hij of zij claimt over te moeten werken.

Als laatste blijkt dat niet alleen het vertrouwen in jezelf of in de ander kleiner is, je vertrouwt ook relaties in het algemeen niet meer zo. Sommige mensen ontwikkelen na langere tijd zelfs een vorm van bindingsangst. Zorg dus dat je met anderen praat over je gevoelens en over je onzekerheid. Op deze manier kan je vertrouwen ook weer terugkomen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Liefdesverdriet van de andere kant

Hoewel het allemaal iets ingewikkelder is, kan je ook last hebben van liefdesverdriet wanneer jij degene bent die bij de affaire betrokken was. In veel gevallen zijn mensen die bezig zijn met een affaire zich namelijk niet compleet bewust van de realiteit. Hoewel ze weten dat wat ze doen fout is, is het besef niet aanwezig. Vaak is liefdesverdriet na een affaire een mix van allerlei gevoelens; die voor verwarring zorgen. Je moet kiezen tussen je minnaar of minnares en je geliefde. Natuurlijk speelt schuldgevoel ook een grote rol.

Wanneer je een affaire had, hoefde je niet te kiezen, maar nu moet dat wel zo zijn. Daarnaast ben je verdrietig omdat je je partner hebt gekwetst. Zelfs als je helemaal niet meer van hem of haar houdt, is het nooit leuk om iemand waar je om geeft zo veel pijn te zien hebben. Maar je voelt je ook beschaamd; je hebt iets gedaan wat volgens maar heel weinig mensen acceptabel is.

Dit maakt ook dat het lastiger is om over je liefdesverdriet te praten. Je kunt ook verdrietig zijn omdat het nu voorbij is. Het moment dat je van twee walletjes kon eten is nu toch echt afgelopen; je hebt nog geluk wanneer je één van de twee nog mag houden.

De vraag is natuurlijk hoe je met dit liefdesverdriet omgaat. Ten eerste is het cruciaal dat je met iemand praat. Ook al schaam je je voor wat je gedaan hebt, je gevoelens niet uiten is erg slecht voor je. Het kan voor gezondheidsproblemen zorgen en het kan zorgen dat jij en je partner dit nooit meer op kunnen lossen. Ten tweede is het belangrijk om je gevoelens op een rijtje te krijgen; met wie wil je verder, met wie niet? En hoe ga je oplossen wat er is veroorzaakt?

Samen verder?

Wanneer je verder moet na een affaire, is communicatie het belangrijkst. Misschien is de bedrogen partner principieel tegen het samen verdergaan na een affaire. In dat geval is het een verloren zaak. Dit is ook het geval wanneer de partner die overspel heeft gepleegd te veel schuldgevoelens heeft en niet meer verder kan met de relatie. In dit geval is het aan beide partners om hun eigen leven te leiden.

Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat de ene partner niet verliefder is of meer geeft om degene waarmee hij of zij een affaire had dan zijn of haar eigen partner. In dit geval is het namelijk al duidelijk dat de relatie niet gaat werken.

Maar wanneer beide partners aangeven het toch te proberen, zijn er een aantal zaken waar zij samen uit moeten komen. Zo is het van groot belang dat beide partners zeker weten dat ze van elkaar houden, om elkaar geven en dat een affaire als deze nooit meer zal voorkomen. Ook moeten er afspraken gemaakt worden, om het vertrouwen te vergroten. Maar wanneer het koppel er vertrouwen in heeft, veel met elkaar communiceren en het verleden kunnen laten rusten, is liefdesverdriet niet nodig.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Bestrijd Jouw Liefdesverdriet Na Een Affaire Met Onze Tips"

 1. liever onbekend

  says:

  Ik heb vijf jaar relatie gehad
  En drie jaar samen gewoond
  Ik kan er over praten helaas
  Mijn ex had een jaar affaire
  ik had wel raar gevoel hij kwam niet thuis van uit gaan er klopte iets niet
  Tot dat zij mij op zocht dat zij affaire had met mijn vriend nu ex Gelukkig
  Ik heb het uit gemaakt
  En hij is bij haar in getrokken
  Maar af en toe staar hij achter haar rug om hier aan de deur
  Gelukkig ben ik een sterke vrouw
  En heb ik op de dag dat ik er achter kwam genegeerd

  Anoniem

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *