Wat Doe Je Als een Man Niet Weet Wat Hij Wil? 5 Methodes

Het is volkomen normaal dat mensen niet weten wat ze willen als ze voor het eerst iemand ontmoeten. Hoewel ze misschien doelen voor hun leven hebben of algemene plannen over wat ze willen voor de toekomst, kost het tijd om iemand te leren kennen en of ze je echt kunnen geven wat je wilt, en vice versa.

Zelfs met een vriendschap duurt het ongeveer een jaar voordat je iemand echt ‘goed’ leert kennen. In een romantische relatie kan het nog veel langer duren. Als je echter al een paar maanden met een man omgaat , wil je natuurlijk graag weten waar het naartoe gaat.

Als hij dan telkens zegt dat hij nog niet weet wat hij wil, kan dit vermoeiend zijn. Wat moet je doen om hem te laten beseffen dat jij het echt voor hem bent? Je leest het hieronder!

Waarom weet een man niet wat hij wil?

Voordat we je de methodes geven om te dealen met een man die niet weet wat hij wil, is het belangrijk dat je weet waarom dit zo is. Vaak is dit namelijk niet zomaar het geval.

Soms heeft een man moeite met een commitments aangaan door situaties die zijn voorgevallen in het verleden.

De diepere onopgeloste problemen uit onze kindertijd komen geleidelijk aan de oppervlakte als het gaat om relaties op een romantisch gebied, en dat kan een paar jaar duren, afhankelijk van de hoeveelheid contact en de hoeveelheid en kwaliteit van de tijd die je met iemand doorbrengt.

Ook problemen die een man in eerdere relaties heeft gehad (zoals problemen met vertrouwen, affaires en et cetera), kunnen een rol spelen in de relatie die jij nu met hem probeert te hebben. Houd hier dus rekening mee.

Zodra deze problemen naar boven komen, moeten jullie er allebei achter komen of het mogelijk is ze samen op te lossen en of jullie de conflicten die zich voordoen samen aankunnen. Op een bepaald moment weten jullie allebei wat je wilt en of je wel of niet goed bij elkaar past.

Als de man met wie je aan het daten bent nog steeds niet weet wat hij wil, is dat een teken dat hij nog niet klaar is voor een relatie, er geen wil of er gewoon geen wil met jou. Dit kan hard aankomen, maar ook voor jezelf is het dan beter om verder te gaan met je leven.

Als de meeste van zijn behoeften worden vervuld door bij jou te zijn, maar hij weet dat hij geen serieuze relatie met je wil, verspil je je tijd als jij dat wel wilt en je liefde op die manier niet door hem wordt beantwoord. Hier zal je alleen maar ongelukkig van worden.

Sommige mensen kunnen namelijk jaren op die manier doorgaan met alleen maar onduidelijkheid. Regelmatig vinden mannen het wel prima en gemakkelijk om geen veranderingen aan te brengen in hun comfortabele leven. Niet iedereen begrijpt hoe kort onze tijd eigenlijk is en hoe belangrijk het is om er alles aan te doen om het leven te creëren dat je wilt op basis van je eigen normen, waarden en doelen. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en niet wachten op een ander. Je hoeft niet passief te wachten tot anderen beslissen wat er in je leven gaat gebeuren.

Als je wordt meegesleept door een man die steeds zegt dat hij het (nog) niet weet, is het misschien een goed idee om te beslissen hoelang je aan de relatie moet besteden voordat hij die beslissing kan maken. Stel een tijdslimiet voor jezelf in en hou je eraan (hierover verderop in dit artikel meer). Als hij het nog steeds niet weet, ga dan op zoek naar iets anders/beters.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat doe je als een man niet weet wat hij wil? 5 methodes

Hoewel je misschien denkt dat je vooral op hem moet focussen, zullen de meeste methodes in dit artikel over jezelf gaan. Je moet namelijk in de eerste plaats aan jezelf blijven denken!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

1.     Stel vragen/wees eerlijk

Communicatie is superbelangrijk in een relatie en hoewel het eng kan zijn om recht op die man af te gaan en gewoon te vragen waar ‘dit’ (jullie situatie) heen gaat, is dat wel wat je moet doen. Je kunt niet verwachten dat iemand je geeft wat je wilt, zonder dat die persoon weet dat je dat wilt.

Misschien wil hij wel precies hetzelfde als jij, maar is hij te nerveus om dit met je te bespreken. Dat jij je gevoelens dan wel uit, kan precies zijn wat hij nodig heeft om ook goed na te denken over zijn gevoelens en erachter te komen wat hij nu echt wil.

“Als hij zegt je wel leuk te vinden, maar niet een relatie met je te willen, vraag dan gewoon waarom niet. Misschien kunnen jullie samen werken aan de problemen die hij heeft.”

Het is goed om gesprekken te voeren over vervelende ervaringen uit het verleden. Je kunt elkaar daarmee helpen en er daarnaast voor zorgen dat hij beter weet wat hij wil. Onbewust houdt hij zich misschien nog bezig met problemen uit het verleden, terwijl jij met die problemen in principe niets te maken hebt.

Probeer dus samen uit te vinden waarom hij niet weet wat hij wil, zodat jullie er ook samen achter kunnen komen wat hij eventueel wel zou willen. Misschien is dat wel een serieuze relatie met jou!

2.     Bedenk wat jouw prioriteiten zijn – wees egoïstisch

Op dit moment denkt hij aan zichzelf en zijn eigen gevoelens. Dat betekent dat jij hetzelfde moet doen. Als hij in continue twijfel is, is dit de perfecte gelegenheid om duidelijkheid te krijgen over wat je eigen gevoelens zijn en waar jij naar op zoek bent in een relatie.

Vind je deze man echt heel leuk? Zie je jezelf in de toekomst met hem samen? Ben je op zoek naar een serieuze relatie of is dit voor jou eigenlijk ook maar een fling? Zie je jezelf met een langdurige partner, of vind je je eigen leven zonder partner ook best prima?

Wat is belangrijk voor jou in een relatie? Vind je het prima om het wat rustiger aan te doen en gewoon te kijken wat er gebeurt en hoe het afloopt, of wil je direct duidelijkheid over hoe iemand zich voelt omdat dat voor jezelf ook al helemaal duidelijk is?

Neem dus de tijd om na te denken over je gevoelens en je prioriteiten, en of deze man er echt bij past. Terwijl je dit doet, is het slim om even wat minder contact te hebben met de man. Laat hem zien dat je aan jezelf denkt en dat je ook zonder hem prima verder kunt gaan met je leven.

Misschien gaat hij je wel missen en kan hij daardoor zijn gevoelens beter uiten. Zo heb jij ook meteen meer duidelijkheid en geef je hem de tijd om erachter te komen wat hij nu eigenlijk wil.

3.     Vertrouw op je gevoel

Af en toe wijken onze onderbuikgevoelens spectaculair af van de werkelijkheid, maar in heel veel gevallen hebben we een onderbuikgevoel en pakt een specifieke situatie ook echt zo uit. Wat zegt je instinct je nu eigenlijk? Zet het antwoord dat je graag wilt horen uit je hoofd en vertrouw op wat je gevoel je vertelt. Is dat dat hij je echt wil of niet?

Heb je echt hoop dat hij besluit dat jij degene voor hem bent of is de kans dat hij voor jou gaat heel klein? Lijkt hij volgens jou iemand met serieuze intenties of iemand die gewoon met je gevoelens gaat spelen? Wat je voelt, is waarschijnlijk waar.

Kunnen jullie twee echt een toekomst hebben samen, of is het gewoon een kwestie van tijd voordat de dingen tussen jullie eindigen? Dit hoeft geen probleem te zijn, als jij het ook prima vindt om af en toe wat af te spreken en enkel friends with benefits te zijn.

Als je echter op zoek bent naar een serieuze relatie en de man met wie je dat graag wilt daar totaal geen interesse in lijkt te hebben, kun je beter verder gaan met je leven.

4.     Als je het niet zeker weet, geef hem dan wat tijd

Je hebt nu als het goed is de tijd genomen om na te denken over hoe jij je voelt, en je hebt een idee van wat hij je probeert te vertellen als hij zegt dat hij niet zeker weet wat hij wil. Is dat dat hij je wel leuk vindt, maar bang is om in een relatie te stappen of is dat dat hij je leuk vindt, maar slechts voor één ding: seks?

Als je eerlijk bent, ben je er misschien nog steeds niet helemaal van overtuigd dat hij geschikt voor je zou kunnen zijn. In dat geval is het prima om gewoon een beetje geduldig te zijn, ermee door te gaan en te kijken wat er gebeurt. Het is nooit fijn om het gevoel te hebben dat er druk op je staat, dat weet je zelf ook wel, en daarom is het goed om ook geen druk te leggen op een ander.

Naarmate de weken verstrijken en je meer tijd samen doorbrengt, zullen je gevoelens, en hopelijk ook zijn gevoelens, duidelijk worden. Over het algemeen kom je er best snel achter of je iemand leuk/relatiemateriaal vindt of niet.

Het is echter waarschijnlijk het beste om op dit moment niet te focussen op slechts één persoon waarvan je niet zeker bent. Sluit je dus vooral niet af voor andere, potentieel opwindende romantische mogelijkheden voor hem totdat hij bereid is om met je te praten over zijn gevoelens en zich te binden.

Zolang je niet in een relatie zit, is het niet nodig om je emotioneel al helemaal aan één persoon te binden. Zo mis je allerlei kansen die voor je open liggen! Ga er dus nog steeds op uit, klets lekker met andere mannen en wie weet wil je zelf wel liever met iemand anders iets beginnen als het erop aankomt.

5.     Als het voor jou wel duidelijk is, stel dan een ultimatum

Als je even hebt gewacht met druk zetten op de situatie, maar er je nog steeds geen nieuwe informatie ontvangt over de situatie, dan wordt het tijd om een volgende stap te nemen. Je zou kunnen beslissen dat je vrij zeker weet wat je wilt en graag van hem wilt horen wat hij hiervan vindt.

“Communicatie is binnen een relatie ontzettend belangrijk en in de periode ervoor kun je al goed testen hoe het met jullie communicatie zit.”

Vertel hem gewoon eerlijk hoe jij je bij de situatie voelt, dat jij klaar bent voor een relatie en dat je graag zou willen weten hoe zij zich daarbij voelt. Als hij dan aangeeft dat hij dat nog niet helemaal weet, kun je zeggen dat je dat prima vindt, maar dat je het wel graag binnen een bepaalde tijd zou willen weten.

Als het een goede man is, accepteert hij dat en kan hij begrijpen dat hij je niet eeuwig kan vasthouden.  Je wilt nu eenmaal een relatie, en je wilt iemand die duidelijk is over zijn gevoelens. Je vindt deze man echt leuk, maar je bent niet van plan te wachten tot hij eindelijk een besluit neemt. Dat kan namelijk nog heel erg lang duren. Het wachten ben je inmiddels wel zat.

In dat geval is het ultimatumtijd. Als hij zich realiseert dat je niet geduldig wacht terwijl hij dingen uitzoekt, dan zal hij je toch op de één of andere manier een antwoord moeten geven en het liefst zo snel mogelijk. Wees trouw aan jezelf en goed voor jezelf. Blijf niet wachten; als hij geen beslissing kan nemen, zegt dit vaak al genoeg.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Wat Doe Je Als een Man Niet Weet Wat Hij Wil? 5 Methodes"

  1. Alysha says:

    De vader van me baby( 8 maanden)
    Hij Zegt dat die me niet wil dat die blij is als ik een andere man krijg maar bivakeert wel vaak hier . Nu heb ik gezegt dat die moest ophoepelen naar zijn eigen huis en dan houd die weer ineens van me. Volgens mij wil die me gewoon mijn energie leegzuigen . De liefde na de bevallingen heb ik van hem echt niet gekregen dus ik ben blij dat ik hem eruit heb geschopt.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *