Na Hoeveel Maanden Kan Ik Mijn Ex Terug Krijgen?

Wanneer een relatie uitgaat terwijl jij eigenlijk het idee had dat er nog wel meer in zat, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Ik snap ook heel goed als je in die situatie graag weer terug bij elkaar wil komen. Je begrijpt echter waarschijnlijk ook wel dat je dit niet meteen moet gaan proberen, want kennelijk is je ex momenteel even helemaal klaar met je.

Wat voor veel mensen echter lastiger is, is bepalen hoe lang je dan moet wachten. Is dat een kwestie van weken of maanden, en om hoeveel weken of maanden gaat het dan precies? Als jij die vraag voor jezelf wilt beantwoorden, dan zal de informatie in dit artikel je hier ongetwijfeld bij helpen, dus lees snel verder!

Waarom moet ik überhaupt wachten met het terug proberen te krijgen van mijn ex?

Wanneer ik mensen vertel dat ze moeten wachten als ze graag hun ex terug willen, dan word ik nog wel eens raar aangekeken. Veel mensen hebben namelijk het idee dat ze er juist zo snel mogelijk bij moeten zijn, voordat iemand anders er met hun ex vandoor gaat. Die gedachte snap ik best, maar toch zijn er heel goede redenen om niet meteen weer achter je ex aan te gaan.

Allereerst heeft je ex gewoon even rust nodig. Een relatiebreuk is een emotioneel ingrijpende gebeurtenis, en je ex heeft tijd nodig om zijn of haar gevoelens op een rijtje te krijgen. Jij bent wel de laatste persoon die je ex daarbij kan gebruiken. Ga je je in deze gevoelige periode aan je ex opdringen, dan is de kans groot dat hij of zij je alleen maar vervelend zal vinden.

“Als je je ex nu in de war brengt, zal hij of zij je alleen maar meer gaan vermijden.”

Bovendien moet je ook zelf wat afstand nemen van je relatie om goed te kunnen zien wat er mis is gegaan. Wil jij je ex overtuigen om jullie relatie een tweede kans te geven, en wil je dat een nieuwe relatie met je ex enige kans van slagen heeft, dan moet je wel inzicht krijgen in wat er aanvankelijk mis was. Dat kun je beter bepalen als de emoties wat minder vers zijn.

Daarnaast moet je ook simpelweg even de tijd nemen om na te denken over of je je ex wel echt terug wilt. Het is normaal om dit vlak na een break-up te denken, maar die gevoelens gaan soms ook vrij snel weer weg. Je moet daarom even de tijd nemen om te bedenken of je wel echt je ex mist, of dat je het hebben van een relatie mist. Dat tweede is namelijk geen goede basis voor een gezonde relatie.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Hoe lang moet ik wachten voor ik weer achter mijn ex aan ga?

Het liefst zou je natuurlijk hebben dat ik je een exact aantal maanden, weken of dagen zou kunnen geven dat je moet wachten, en dat je dus op je kalender kan aankruisen wanneer je weer achter je ex aan kan gaan. Zo simpel is het helaas niet. Ik kan je helpen bij het bepalen van het juiste tijdstip, maar ik kan je niet op voorhand zeggen wat dat tijdstip is.

“Als er één boek was waarin alles stond over relaties, dan waren er geen relatiecoaches meer nodig.”

Dat heeft ermee te maken dat alle mensen en relaties uniek zijn. Sommige mensen zullen er na één maand al best goed op reageren als je weer contact zoekt, terwijl anderen hier na een half jaar nog steeds niet klaar voor zijn. Jij bent waarschijnlijk degene die jouw ex het beste kent, dus jij bent beter in staat dan ik om te bepalen wanneer je weer achter hem of haar aan kan gaan.

Ik kan je echter wel wat algemene cijfers geven, over koppels die na een relatiebreuk weer bij elkaar zijn gekomen. Zij hebben dit vrijwel allemaal na meer dan een maand, maar binnen minder dan zes maanden gedaan. Het juiste tijdstip loopt dus nogal uiteen, maar een paar weken zal bijna nooit lang genoeg zijn, en meer dan een halfjaar is dus bijna altijd eigenlijk te lang.

Verder zijn er nog wel wat specifieke omstandigheden waarmee je rekening kan houden. Nogmaals: ik ken jou, je ex en jullie relatie niet, dus ik kan geen advies op maat geven. Wat ik echter wel kan doen, en wat ik in de rest van dit artikel dan ook zal doen, is het geven van enkele tips die kunnen helpen om te bepalen wanneer je weer achter je ex aan kan.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe weet ik wanneer ik kan proberen mijn ex terug te krijgen? 3 tips

Er is dus niet één moment waarop iedereen weer veilig achter zijn of haar ex aan kan, maar er zijn wel omstandigheden die erop kunnen wijzen dat het juiste moment is aangebroken. De rest van dit artikel is gewijd aan die omstandigheden. Aan de hand van mijn volgende drie tips kun jij bepalen of het moment al daar is, of dat je juist nog even moet wachten:

 1. Kijk of je ex weer een beetje sociaal actief is
 2. Let op de persoonlijke verzorging van je ex
 3. Probeer erachter te komen hoe je ex over jou praat

Tip 1: Kijk of je ex weer een beetje sociaal actief is

Het sociale leven van je ex is een goede graadmeter van zijn of haar emotionele toestand. Is je ex nog helemaal kapot van jullie break-up, dan zal hij of zij waarschijnlijk weinig zin hebben om sociaal te doen. De kans is dan groot dat je ex weinig met andere mensen afspreekt, en eigenlijk sowieso niet heel vaak buiten komt. Dan is het moment nog niet daar om weer contact te zoeken.

“Erg verdrietige mensen zitten meestal niet te wachten op romantiek.”

Het kan echter ook zo zijn dat je ex weer volop een sociaal leven heeft. Misschien zit je ex weer continu op terrasjes met vrienden, en zie je hem of haar regelmatig lachend door de stad lopen. Hoewel dit ook vluchtgedrag of compensatie zou kunnen zijn, betekent het meestal dat je ex niet meer in de break-up blijft hangen, en weer graag wil verdergaan met zijn of haar leven.

Is dat het geval, dan is het waarschijnlijk wél een goed idee om weer contact te zoeken. De kans is dan groter dat je ex emotioneel stevig genoeg is om weer met jou om te kunnen gaan. Een beetje ongemak zal er ongetwijfeld nog wel zijn, maar dat is heel normaal, en het duidt er niet per se op dat het een slecht idee is om weer achter je ex aan te gaan. Het is nu eenmaal van nature een beetje ongemakkelijk om exen te zijn, en daar kun je best weer overheen komen.

Hierbij is het natuurlijk handig als jij en je ex veel gezamenlijke vrienden hebben. Je kan dan aan die vrienden vragen of ze je ex recent nog gezien hebben, en hoe het met hem of haar gaat. Dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijk om dit alles in te schatten, waardoor je waarschijnlijk beter kan bepalen of de tijd rijp is om het contact te hervatten. Maak dus gebruik van je gedeelde sociale netwerk!

Tip 2: Let op de persoonlijke verzorging van je ex

Ook persoonlijke verzorging kan een aanwijzing geven over hoe het emotioneel gezien met iemand gaat. Gaat het emotioneel slecht met iemand, dan is de kans groot dat die persoon weinig zin heeft om tijd en moeite aan uiterlijk en verzorging te besteden. Als dat zo is, dan is dat dus een teken dat je maar beter nog even afstand kunt houden.

“Wanneer je even geen zin hebt in het leven, dan doe je er natuurlijk ook niet je best voor.”

Je kunt hierbij natuurlijk denken aan kleding. Als iemand alleen maar vieze, kapotte of onopvallende kleding draagt (en dit normaal niet doet), dan weet je dat het waarschijnlijk niet al te goed gaat met hem of haar. Ook iemands kapsel kan een indicatie zijn, en als iemand ineens stopt met het dragen van make-up is dat ook geen goed teken.

Als je echter kan zien dat iemand weer tijd en moeite in persoonlijke verzorging steekt, dan is dat meestal een teken dat hij of zij emotioneel aan de beterende hand is. Is dat bij je ex het geval, dan kan dat dus een indicatie zijn dat je weer kan proberen om bij hem of haar terug te komen. Hou dus goed je ogen open wanneer je je ex ziet, anders laat je waardevolle informatie liggen!

Tip 3: Probeer erachter te komen hoe je ex over jou praat

Het beeld van je ex kan natuurlijk in één klap enorm veranderen wanneer er een einde komt aan jullie relatie. Zeker als jullie met ruzie uit elkaar zijn gegaan, zal je ex waarschijnlijk een behoorlijk slecht beeld van je hebben gekregen. Tijdens die eerste emotionele periode heb je waarschijnlijk dan ook weinig goeds te zeggen over je ex, en zal je alleen maar over hem of haar klagen.

Na een tijdje zul je alles waarschijnlijk echter wat meer in perspectief kunnen zien. Je zult inzien dat je ook leuke tijden hebt gehad met je ex, en weer een wat positiever beeld van hem of haar krijgen. Hierdoor zul je je ex misschien zelfs wel gaan missen. Je zal dan ofwel minder gaan praten over je ex, danwel positiever gaan praten over hem of haar. Je staat dan waarschijnlijk ook meer open voor een nieuwe relatie.

“Het is lastig om iemand te blijven haten van wie je ooit hield.”

Je snapt nu dus wel dat het handig is om te weten hoe je ex over je praat. Leg je contact met hem of haar in die eerste fase, dan is de kans groot dat zijn of haar beeld van jou alleen nog maar negatiever wordt. Doe je dit in die tweede fase, dan heb je een veel grotere succeskans. Probeer er dus achter te komen wat jouw ex allemaal over jou zegt.

Sommige exen maken dit heel makkelijk, omdat ze in die eerste fase na de break-up allerlei passief-agressieve berichten op social media plaatsen. Zolang je ex dat doet, weet je dat je beter weg kan blijven. Ook gemeenschappelijke vrienden zijn hier weer handig, mits ze het hierover willen hebben met jou. En als je je ex af en toe nog tegenkomt, dan kun je natuurlijk ook een hele hoop afleiden uit hoe hij of zij tegen jou praat.

Wat doe je als het moment daar is?

Hopelijk kun je met de informatie uit dit artikel een beetje inschatten wanneer het een goed moment is om weer toenadering tot je ex te zoeken. Door het moment goed uit te kiezen, kun je je succeskansen enorm vergroten, dus ik wil het belang van dit artikel zeker niet ondergraven. Met dit artikel heb je echter nog niet alle informatie die je nodig zult hebben.

“Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft.”

Er kan namelijk nog een hele hoop misgaan als het moment eenmaal daar is. Het terugkrijgen van je ex is een enorm lastig proces, omdat er een heleboel complexe emoties bij betrokken zijn. Daarom zijn er een heleboel valkuilen waar je in kan trappen. Ook als je het juiste moment uitkiest om te beginnen, kan het dus nog een drama worden.

Gelukkig kunnen we je, als het zover is, ook bij die stappen helpen. Op deze website vind je namelijk nog een hele hoop andere artikelen die je hierbij van dienst kunnen zijn. Alle fouten zijn al eens gemaakt door anderen, dus jij hoeft die fouten niet te herhalen. Aarzel dus niet om nog wat verder te kijken op deze site, en zo de kans te maximaliseren dat je ex je uiteindelijk weer terugneemt!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Na Hoeveel Maanden Kan Ik Mijn Ex Terug Krijgen?"

 1. Paul Kortland says:

  Ben heel benieuwd. Zit in een behoorlijk gecompliceerde situatie en kan elke hulp gebruiken.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *