Waarom Je Met Obsessief Gedrag Nooit Jouw Ex Terug Krijgt

Na een verbroken relatie kan het zijn dat je je ex heel erg mist. Je wilt er alles aan doen om je ex terug te winnen en kunt aan niks anders denken. Dit kan leiden tot obsessief gedrag. Misschien denk je ook wel dat obsessief gedrag dé manier is om je ex terug te krijgen.

“Omdat je eerst te weinig aandacht aan hem of haar besteedde, besteed je nu het uit is extra aandacht om te bewijzen dat je het waard bent!”

Helaas moet ik je uit die droom helpen. Obsessief gedrag is niet de manier! In dit artikel lees je waarom je met obsessief gedrag nooit jouw ex terug krijgt.

 

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat is obsessief gedrag?

Obsessief gedrag in of na een relatie komt vaak voort uit verlatingsangst, niet alleen uit liefde. Je raakt geobsedeerd door een persoon: hij of zij is alles waar je aan denkt, alles wat je doet doe je voor die persoon en het liefste ben jij ook de enige die dit mag doen! Door obsessief gedrag kun je een aantal dingen gaan doen die niet gezond zijn voor jou, en voor de relatie met je ex. In de rest van dit artikel lees je waarom obsessief gedrag ervoor zorgt dat jouw ex niet meer terugkomt.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Reden nummer 1: je ex heeft tijd nodig

Een relatiebreuk kan erg veel impact hebben op de mogelijkheid tot contact als het uit is. Afhankelijk van de duur van de relatie en de heftigheid van de breuk kan het best lang duren totdat jij en je ex elkaar weer in de ogen kunnen kijken.

Als jij graag het contact weer terug wil, moet je begrijpen dat je ex zijn of haar gevoelens moet verwerken. Misschien is je ex nog helemaal niet klaar voor het opbouwen van het contact, of zal hij of zij dit nooit zijn.

Hoe obsessiever je je gedraagt richting je ex, hoe minder kans hij of zij heeft om zijn of haar gevoelens te verwerken. Geef je ex de tijd. Als jij obsessief gedrag vertoont, is de kans groter dat je ex je helemaal nooit meer wilt spreken dan dat je hem of haar daadwerkelijk terugwint.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden nummer 2: jij hebt tijd nodig

Ook jij hebt tijd nodig om de relatiebreuk te verwerken. Het obsessieve gedrag dat je vertoont richting je ex is een teken dat jij nog niet hebt kunnen accepteren dat er iets mis is gegaan. Alles waar je aan denkt, is dat je je ex mist.

Als je je ex terug wilt, moet je je gevoelens op orde hebben. Mensen communiceren het beste met elkaar als ze niet beheerst worden door emotie. Obsessief gedrag is puur en alleen emotie en zal daarom verkeerd begrepen worden, zelfs als de emotie voor jou volkomen logisch is.

Reden nummer 3: je bent niet eerlijk tegen jezelf

Obsessief gedrag zorgt voor een blinde vlek. Deze blinde vlek zorgt ervoor dat je niet leert om je eigen gevoelens te analyseren. Het belangrijkste wat jij moet weten, is of jouw gevoelens wel echt voortkomen uit liefde, of uit verlatingsangst. Wil je meer weten over de blinde vlek? Lees dan ons artikel hierover!

Je ex zal namelijk aanvoelen of jouw gevoelens echt zijn. Als jij obsessief gedrag vertoont, weet je ex waarschijnlijk eerder hoe laat het is dan jij, en zal hij of zij je sneller afstoten dan wanneer je je emoties op een rijtje hebt.

Reden nummer 4: je verandert niet

De relatiebreuk is een teken dat de relatie kapot was. Hier heb jij ook een aandeel in en je ex zal willen dat je jouw deel van de fouten op je neemt. Het is belangrijk om te begrijpen dát je fouten hebt gemaakt en wát je fout hebt gedaan. Alleen dan kunnen jullie samen een oplossing vinden voor de relatiebreuk.

Obsessief gedrag kan ervoor zorgen dat jij je fouten niet ziet, omdat je alleen maar bezig bent met wat je ex aan het doen is. Hierdoor zul je dezelfde fouten blijven maken en zul je je ex nooit terug kunnen krijgen.

Reden nummer 5: je verandert te veel aan jezelf

Obsessief gedrag kan er ook voor zorgen dat je jezelf sloopt. Omdat je de ander niet met rust kunt laten en er alles aan wil doen om je ex terug te krijgen, vergeet je om voor jezelf te zorgen. Je neemt alle schuld van de relatiebreuk op je en begint alles aan jezelf te veranderen.

In het ergste geval verander je jezelf zo erg dat je niet meer dezelfde persoon bent. Onthoud goed dat je ex met jou een relatie aanging omdat hij of zij verliefd werd op de persoon die je toen was. Als jij altijd een beetje bot was, maar op een heel grappige manier, moet je niet ineens veel te lief worden. Dit is namelijk niet de persoon op wie je ex verliefd werd. Hij of zij zal je nooit meer terugnemen als je niet jezelf bent.

Ook kan het zijn dat het voor je ex lijkt alsof je verbeterd bent, terwijl dat helemaal niet zo is. Als je jezelf teveel verandert, val je na een tijdje door de mand. Je kunt nou eenmaal niemand anders zijn dan jezelf. Misschien dat je je ex tijdelijk terugkrijgt als je jezelf vanuit obsessie verandert, maar dit zal de daadwerkelijke problemen niet oplossen en de relatie zal waarschijnlijk maar kort duren.

Reden nummer 6: je maakt je ex bang

Soms kan obsessief gedrag leiden tot extreme vertoningen. Dit zorgt ervoor dat jij je ex alleen maar afschrikt en hem of haar nooit meer terug zal krijgen. Er zijn twee manieren van obsessief gedrag die vaak voorkomen en tot extreme vertoningen leiden.

Heel zielig gedrag

Sommige mensen kunnen absoluut niet met hun verdriet omgaan en willen dit graag laten zien. Obsessief gedrag in combinatie met extreem verdriet kan erg onprettig uitpakken. Misschien dat je je ex een aantal keer huilend opbelt, of constant appjes stuurt dat je leven kapot is sinds de relatiebreuk.

Natuurlijk zal dit je ex raken; de gevoelens zijn immers meestal nog niet helemaal verdwenen. De kans is groot dat je je ex pijn doet door hem of haar de schuld te geven van jouw pijn. Bovendien zorg je ervoor dat je ex geen tijd heeft om aan zijn of haar eigen emoties te werken, door de constante herinnering aan jouw pijn. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw obsessieve gedrag je ex afschrikt en de relatie voorgoed verloren is.

Stalken

Eén van de ergste bijkomstigheden van een obsessieve liefde is dat je kunt gaan stalken. Je gaat bijvoorbeeld “per ongeluk” tegen iemand aanlopen in de hoop dat er een gesprek uit voortkomt. Het kan ook dat je de nieuwe contacten van je ex in de gaten houdt en elke nieuwe date benadert en misschien zelfs bedreigt. Bovendien kan het zo zijn dat je deze persoon gaat volgen en overal naartoe gaat waar deze persoon ook is.

Dit is natuurlijk heel naar voor je ex, en het kan zelfs strafbaar zijn. Wat zeker is, is dat het je ex de stuipen op het lijf zal jagen en dat je hem of haar nooit meer terugziet.

Reden nummer 7: je gezondheid gaat achteruit

Mensen houden van gezonde mensen. Als jij obsessief gedrag vertoont, gaat dit hoogstwaarschijnlijk ten koste van jouw gezondheid. Omdat je altijd aan je ex denkt, slaap je slecht. Omdat je ongelukkig bent, eet je ongezond en sport je weinig. Misschien zoek je zelfs toevlucht in alcohol- of drugsgebruik.

Ook je mentale gezondheid gaat snel achteruit; je verwaarloost je gevoelens omdat je alleen maar bezig bent met je ex. Bovendien lijkt de onbereikbaarheid van je ex steeds groter te worden, waardoor je obsessie nog meer pijn veroorzaakt.

Het feit dat je jezelf verwaarloost, maakt je onaantrekkelijk. Als jij je ex terug wilt winnen, moet je zorgen dat je er fris en gezond uitziet en een positieve indruk maakt.

“Jouw obsessieve gedrag kan je mooie glimlach veranderen in een chronische frons, dit is onaantrekkelijk.”

Reden nummer 8: afstand maakt je aantrekkelijk

Obsessief gedrag maakt je minder aantrekkelijk, zoals ik net al zei. Afstand maakt je aantrekkelijker! Dit heeft twee redenen: ten eerste word je interessanter als je afstand neemt, ten tweede heb je tijd om aan jezelf te werken als je afstand neemt.

Interesse

Als je met obsessief gedrag je ex probeert terug te krijgen, geef je hem of haar alle macht. Je laat constant aan je ex weten dat jij er bent en dat je aan hem of haar denkt. Dit zorgt ervoor dat je ex geen moeite meer voor je hoeft te doen. Hierdoor zal de interesse afnemen.

Om deze interesse terug te winnen, moet je dus reverse psychology toepassen: als je doet alsof het jou niet boeit, zal je ex het ineens veel interessanter gaan vinden om weer contact op te nemen.

Bovendien heb je heel veel tijd over als je stopt met het obsessieve gedrag om je ex terug te winnen.

Tijd om te sporten

Als jij afstand neemt, zul je merken dat je zeeën van tijd hebt om andere dingen te doen. Al die uren die jij kwijt was aan het vertonen van obsessief gedrag, kun je nu steken in zelfontwikkeling. Je kunt gaan sporten om onweerstaanbaar mooi te worden, of je kunt een interessante hobby ontwikkelen zodat je ex graag met je wil praten.

Bovendien kun je in deze tijd je emoties ordenen, waardoor jij een veel betere kans maakt om een écht gesprek met je ex aan te gaan. Al met al heb je een veel betere kans om je ex terug te krijgen als je afstand neemt, dan met obsessief gedrag.

Reden nummer 9: je ex wil geen obsessie zijn

Iedereen vindt het leuk om een tijdje aanbeden te worden, maar het is heel ongemakkelijk om te merken dat je ex door jou geobsedeerd is. Het kan benauwend voelen, alsof je geen mogelijkheid hebt om verder te leven. Dit zorgt ervoor dat je ex meer moeite gaat doen om jou nooit meer te zien.

Reden nummer 10: je verpest je sociale leven

Door obsessief gedrag te vertonen, verpest je niet alleen het contact met je ex, maar ook het contact met je eigen vrienden en familie. Je vrienden en familie zullen je in eerste instantie willen helpen en medelijden met je hebben, maar door je obsessieve gedrag hoor je ze niet eens. Je negeert adviezen en zegt afspraken af omdat je bezig bent met het terugwinnen van je ex.

Waarom zorgt dit ervoor dat jij je ex niet terugkrijgt? Ten eerste komt het zielig over. Ten tweede zijn mensen aantrekkelijker in sociale groepen. In de bekende sitcom How I Met Your Mother wordt hiernaar gerefereerd als het cheerleader effect. Wil je je ex terug? Zorg er dan voor dat je een sociaal leven hebt!

Reden nummer 11: je problemen worden duidelijker

Er zijn maar een paar personen op de wereld die jouw problemen kennen, en één daarvan is je ex. Misschien hebben jouw slechte eigenschappen wel geleid tot de relatiebreuk, misschien ook niet. Deze slechte eigenschappen helpen je in ieder geval niet bij het terugwinnen van je ex.

Helaas zal jouw obsessieve gedrag ervoor zorgen dat het lijstje aan slechte eigenschappen steeds groter en duidelijker wordt voor je ex. Meestal ben je namelijk niet jezelf als je obsessief gedrag vertoont en zal je eerder slecht gedrag vertonen.

Bovendien zullen de angst en pijn die je veroorzaakt bij je ex ervoor zorgen dat zijn of haar blik op jullie verleden negatiever wordt. Dit is een groot probleem als je je ex terug wilt winnen. Het is inderdaad de bedoeling dat hij of zij je niet vergeet, maar je wil niet dat je ex alleen je negatieve kanten onthoudt!

Ik hoop dat het nu duidelijk is waarom je met obsessief gedrag je ex niet terugkrijgt. Gelukkig zijn er manieren waarop je je ex wél terug kan winnen! Nu je je obsessieve gedrag gaat minderen, kun je werken aan de dingen die je wél kunt doen. Lees hiervoor de artikelen op onze site!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Waarom Je Met Obsessief Gedrag Nooit Jouw Ex Terug Krijgt"

  1. Lieke says:

    Maar wat als je het obsessieve gedrag zoals bestoken met appjes huilen boos enz worden al gedaan hebt ben ik dan te laat is het voorgoed verpest? Inmiddels wel al mee gestopt hij negeert mij vanaf dat we ruzie hadden tot nu, hij had mij verwijderd uit zijn telefoon maar weer terug gezet maar laat niks horen wat nu dan? Groetjes Lieke

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *