Hoe Kom Je Over Je (Eerste) Grote Liefde Heen? 17 Stappen

Je eerste liefde overwinnen kan moeilijk zijn. Je eerste liefde leert je hoe het is om in een romantische relatie te zijn. Als je moeite hebt om over je eerste liefde te komen, is dit volkomen normaal. Dit is iets waar de meeste mensen mee worstelen.

Maar geen zorgen, dit artikel geeft je 17 stappen die jou helpen over je eerste grote liefde heen te komen! Deze stappen helpen natuurlijk ook om over andere liefdes heen te komen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

1. Onthoud dat er geen tijdslimiet is

Het is belangrijk om te onthouden dat er echt geen tijdslimiet is voor de tijd die je nodig hebt om over iemand heen te komen. “Tijd heelt” en dat is ook echt zo. Soms kun je je onder druk gezet voelen om sneller over iets te komen dan je kan.

Zo kun je je schamen als het maanden of zelfs jaren geleden is dat je eerste relatie is geëindigd en je voelt alsof je nog steeds niet verder bent gekomen. Onthoud dat dit niet erg is. Neem je tijd te tijd om te genezen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

2. Wees niet meer intiem met de persoon over wie je heen wilt komen

Zowel fysiek als emotionele intimiteit is geen goed idee als je over je eerste liefde heen wilt komen. Je zou namelijk het rouwproces opnieuw moeten doorlopen als je dit wel doet.

Fysieke intimiteit zorgt daarnaast ervoor dat iemand gevoelens van verbondenheid en genegenheid kan krijgen.

Vooral vrouwen zullen dit hebben, omdat zij het hormoon oxytocine produceren, dat deze gevoelens veroorzaakt. Hierdoor zal het moeilijker zijn om over een persoon heen te komen. Ook emotionele intimiteit kan zeer riskant zijn. Dit is een verbinding op een diep niveau, hierdoor zal het nog moeilijker zijn jezelf te scheiden van de persoon in kwestie.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

3. Laat jezelf je emoties voelen

Blokkeer niet je negatieve emoties. Het is normaal om je verdrietig, boos en gekwetst te voelen. Je moet absoluut het rouwproces doorlopen, met de daarbij horende emoties als ontkenning, woede, schuld, depressie, wanhoop, valse hoop en nog veel meer dat daar tussenin zit.

Vaak gaan deze emoties rond in cirkels. Zo kan je je soms voelen alsof je er overheen komt, maar dan komen sommige emoties weer terug. Hierdoor kan het voelen alsof de pijn eindeloos is, maar vergeet niet om op de juiste manier met deze gevoelens om te gaan. Accepteer de gevoelens zoals ze zijn.

4. Verwijder je ex van sociale media en je telefoon

In deze tijd worden we gebombardeerd met de levens van anderen. Het is erg eenvoudig om te zien wat je eerste liefde aan het doen is. Het probleem hiermee is dat je jezelf geen ruimte geeft om te genezen.

Als je het moeilijk vindt om iemand los te laten, moet je overwegen om deze van alle sociale media te verwijderen, inclusief je telefoon.

Dit lijkt misschien het laatste wat je wilt doen, maar soms zijn de beste dingen niet altijd de meest comfortabele. Onthoud dat je dit voor jezelf doet en voor niemand anders. Door continu te zien waar je ex mee bezig is opent de emotionele wond zich steeds opnieuw.

Hierdoor krijgt deze wond niet de kans om zich te genezen. Bovendien zal je je heel sterk voelen nadat je je ex van sociale media en je mobiel hebt verwijderd.

5. Gooi tastbare herinneringen weg

De persoon in kwestie alleen van sociale media en van je telefoon verwijderen is niet genoeg. Waarschijnlijk heb je nog allemaal spullen die je aan je eerste liefde herinneren. Deze spullen kun je het beste wegdoen.

Natuurlijk kun je ook de spullen aan de persoon teruggeven dan in plaats van weg te gooien. Ook kun je de herinneringen inpakken en opbergen. Hierdoor voorkom je dat je spullen weggooit waar je later misschien spijt van krijgt.

6. Hou van jezelf

Wanneer je over je grote liefde heen probeert te komen, is het heel gemakkelijk om jezelf de schuld te geven. Je kunt makkelijk geloven dat je gewoon niet goed genoeg was voor de persoon of de relatie.

Zelfs de meest zelfverzekerde mensen kunnen dit gevoel krijgen, dus wees niet te streng voor jezelf.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat jouw waarde niet aan die persoon of relatie is gebonden. Je bent je eigen persoon. Hoezeer je het ook denkt, je identiteit is niet, en was ook niet, gebonden aan de relatie die je had. Van jezelf te houden is waarschijnlijk het belangrijkste wat je kunt doen na een breuk.

7. Schrijf op hoe je je voelt

Het is geweldig om dingen op te schrijven. Bij het bijhouden van je gevoelens denk je misschien direct aan een tv-programma uit de jaren 90, maar het heeft geweldige genezende eigenschappen. Schrijf op hoe je je voelt en lees terug wat je hebt opgeschreven.

Door je gevoelens op papier te zien, kan je jezelf helpen perspectief te krijgen en kan je dingen op een andere manier bekijken. Wat ook geweldig is om te doen is om een ​​lijst te maken van alle dingen van je grote liefde die je irriteerden.

Vaak romantiseren we over het verleden waardoor het verleden in onze herinnering vaak beter is dan het daadwerkelijk was. Door het opschrijven van de minpunten zal je deze blijven herinneren. Dit zal je helpen op momenten dat je een terugval hebt.

8. Verander je energie in iets positiefs

Op een gegeven moment is de tijd gekomen om je leven weer op gang te krijgen. Als je nog steeds geen zin hebt om mensen te zien of te socializen, begin dan met een trainingsroutine. Ga hardlopen, wandelen of fietsen. Dit zal helpen die endorfines op gang te brengen.

Daarnaast zal het je geest leegmaken, kalmeren en stress verminderen. Ook kan het echt helpen over je (eerste) liefde heen te komen door in de buurt van andere mensen te zijn die van je houden. Deze mensen herinneren je eraan dat liefde niet alleen bestaat in romantische relaties. Liefde kan je ook ontvangen van familie en vrienden.

9. Hou je niet vast aan woede en schuld

Hoewel het omarmen van je negatieve emoties goed is, kan het te lang vasthouden aan woede en schuld een schadelijk effect hebben op jezelf en anderen. Wanneer je te veel tijd besteedt aan de ander de schuld te geven, neem je op een manier je eigen kracht weg en geef je deze aan de andere persoon.

Dit zorgt voor een belemmering van je herstel, waardoor je er langer over zult doen om over je grote liefde heen te komen. Vergeet daarnaast niet dat niemand echt de schuld heeft, ongeacht wat er is gebeurd om de relatie te beëindigen.

10. Overdenk het verleden niet

Het is normaal om te fantaseren over hoe je iets beter had kunnen doen. Of misschien heb je spijt van iets dat je hebt gezegd of hebt gedaan. Hierdoor kan je je afvragen of dingen anders waren gelopen als je dit niet had gezegd of gedaan.

Dit heeft echter weinig zin, het is al gebeurd en de realiteit is dat er niets is dat je had kunnen doen.

Overdenk het verleden dus niet. Doe in plaats daarvan dingen waarmee je je gedachten kalmeert. Hiervoor kun je bijvoorbeeld yoga of meditatietechnieken gebruiken. Ook kun je andere manieren vinden om je volledig op iets anders te concentreren, zoals een hobby of sport.

11. Erken dat er niets bijzonders is aan je eerste liefde

Eerste liefdes kunnen een geweldige ervaring zijn. Mensen hebben echter vaak de neiging om hun eerste ervaring met iets te romantiseren. Er is waarschijnlijk niets bijzonders aan je eerste relatie, behalve het feit dat het je eerste was. Plaats deze eerste ervaring dan ook niet op een voetstuk.

Je hebt wel geleerd om van iemand te houden en een romantische relatie te hebben. De persoon met wie je was, is niet de enige die bij jou past en met wie je een romantische relatie zou kunnen hebben. Zet deze eerste ervaring in een nieuw perspectief. Vertel jezelf dat je van deze relatie hebt geleerd en dat je hierdoor nog betere relaties kan opbouwen in de toekomst.

12. Onthoud dat er niet slechts één persoon voor je is

We leven op een planeet met miljarden mensen. Het kan voelen alsof je eerste liefde of een andere liefde de enige voor jou was, maar we weten allemaal dat dat niet het geval is. Je gelooft op dit moment waarschijnlijk dat er niemand is die zo goed bij jou zal passen, maar vergis je niet.

Iedereen is uniek en er zal altijd iemand (of veel meer mensen) zijn die op een andere geweldige manier bij jou zal passen.

Je bent door de relatie als persoon gegroeid en dat zal je alleen maar goed doen voor de volgende geweldige persoon met wie je een nieuwe liefde vindt. Dit zal misschien niet snel zijn, maar heb er vertrouwen in dat het allemaal goed komt.

13. Je bent niet alleen

Misschien heb je het gevoel dat je een tijdje in een soort van duisternis bent. Het kan een enge en ontmoedigende plek zijn, vooral als het gaat om het einde van je eerste liefde. Maar er komt een dag dat je uit deze duisternis komt. Het zal geweldig en natuurlijk aanvoelen, je voelt je weer heel, je kunt lachen zonder aan je ex te denken.

Daarnaast is het belangrijkste dat je er een sterker en beter mens van bent geworden. Je voelt je misschien alleen, maar miljoenen mensen hebben precies hetzelfde proces doorgemaakt. Ook zij zijn er weer bovenop gekomen. Gebruik dit als een herinnering dat jij ook over je (eerste) liefde heen zult komen.

14. Gebruik iemand uit je omgeving als voorbeeld

Zoek een vriend, familielid of collega die ook een gebroken hart heeft gehad, maar die er overheen is gekomen. Je kunt zo iemand om advies vragen hoe ze dat hebben gedaan. Neem deze persoon als voorbeeld. Hoe is deze persoon weer sterk en onafhankelijk is geworden nadat de relatie van deze persoon is geëindigd?

Je kunt deze persoon zelf vragen je mentor te worden. Dan kun je in je herstelproces af en toe contact opnemen met hen voor advies. Zorg wel dat je te afhankelijk wordt van deze persoon.

15. Luister naar muziek

Misschien krijg je de neiging om naar verdrietige muziek te luisteren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zul je je echter niet slechter voelen als je naar droevige muziek luistert. Zulke muziek kan je zelfs helpen het gevoel te hebben dat iemand ergens je pijn deelt, en dat je niet alleen bent in wat je voelt.

Ook als je huilend meezingt, druk je je emoties op een gezonde manier uit.

Bovendien zul je je beter voelen als je hiermee klaar bent. Daarnaast is het wetenschappelijk bekend dat muziek luisteren therapeutische effecten heeft. Zo kan het je hartslag verlagen en stress verlichten.

16. Leg het bij als je er klaar voor bent

In tegenstelling tot wat je zou denken, is het mogelijk om vrienden te worden met iemand voor wie je ooit gevoelens had. Als vriendschap onmogelijk blijkt, kun je op zijn minst het wederzijdse respect herstellen. Zo kunnen jullie in ieder geval redelijk normaal in dezelfde kamer zijn.

17. Maar probeer het bijleggen niet te dwingen

Als je te veel pijn hebt wat bijleggen moeilijk maakt moet je niet proberen jezelf te dwingen. Begin pas met bijleggen nadat je hebt geaccepteerd hoe de dingen zijn gelopen en je absoluut niet meer romantisch gehecht bent aan je (eerste) grote liefde.

Beperk daarnaast je inspanningen. Probeer vriendschap te sluiten als jou dat lukt, als het al snel duidelijk wordt dat dit niet mogelijk is voor de andere persoon accepteer dit dan. Dan heb jij in ieder geval je best gedaan en kun je verder met je leven.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *