4 Psychologische Trucs om Je Ex Terug te Winnen (Man en Vrouw)

Je relatie is uit. Over. Klaar. Wat de situatie ook is, dit is bijna altijd een bijzonder emotionele en vervelende gebeurtenis. Ooit hield je van iemand, en nu ben je die persoon kwijt. Een betekenisvol hoofdstuk in je leven is ten einde gekomen. Het is heel normaal als je hier een heftige emotionele reactie op hebt, maar uiteindelijk kom je er wel weer overheen.

Misschien heb je er wel enorme spijt van dat de relatie is uitgegaan. Misschien heb je het idee dat jullie relatie nog te redden was. Of misschien denk je dat het vooral door omstandigheden kwam dat jullie uit elkaar gingen. Hoe dan ook, je wil graag dat je ex weer je vriend of vriendin wordt. Je wil je ex terugwinnen. Dat kan met deze 4 psychologische trucs!

Waarschuwing vooraf: weet je zeker dat je je ex terug wil?

Voordat ik je een aantal trucs leer om je ex terug te winnen, wil ik dat je jezelf één vraag stelt. Het is heel goed mogelijk dat je je ex echt terug wil, en dit kan ook echt daadwerkelijk lukken, maar vraag jezelf eerst af: wil ik mijn ex wel echt terug? Ik snap dat dit op dit moment misschien als een heel vreemde vraag klinkt, maar denk er eens écht goed over na.

Wanneer een relatie uitgaat, gaat dit gepaard met een heleboel negatieve gevoelens. Deze gevoelens kun je erg makkelijk verkeerd interpreteren. Gevoelens van woede, depressie, verdriet en verwarring zijn allemaal erg normaal bij het uitgaan van een relatie, maar ze betekenen zeker niet altijd dat het ook echt een goed idee is om weer bij je ex terug te komen.

Als je na een maand alsnog weer uit elkaar gaat, heb je de pijn alleen maar langer uitgerekt.

Als je om de verkeerde redenen terugkomt bij je ex, zul je hier misschien later spijt van krijgen. Of je gaat merken dat al jullie problemen nog steeds bestaan, waardoor de relatie alsnog op de klippen loopt. Als je het moeilijk vindt om te bepalen of je je ex terug wil, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

 • Mis ik mijn ex, of mis ik vooral het hebben van een relatie?
 • Kan ik een toekomst voor me zien met mijn ex?
 • Waren er structurele problemen in onze relatie, en zijn die redelijkerwijs op te lossen?

Aan de hand hiervan kun je zelf bepalen of jij het een goed idee vindt om je ex te gaan proberen terug te winnen. Wacht in elk geval even voor je hier ook daadwerkelijk aan begint, zodat je iets minder emotioneel op de zaken kijkt. Ga pas aan de slag met de trucs in dit artikel als je echt zeker bent.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Psychologische truc 1: Laat je ex jou eerst even missen

Als je ervan overtuigd bent dat je je ex terug wilt, dan heb je misschien de neiging om meteen met je poging te beginnen. Het leven zonder hem of haar bevalt je voor geen meter, en het kan je niet snel genoeg gaan om weer bij je ex terug te komen. Hoewel ik dit zeker snap, is het voor je kans op succes beter om nog even te wachten.

Als je je ex weer terug wilt winnen, moet je hem of haar uiteindelijk natuurlijk weer verliefd op je laten worden. Wat dat betreft is weinig zo effectief als iemand missen. Als je je ex even alleen laat, zal hij of zij des te meer aan je denken, en je waarschijnlijk een beetje gaan missen. Hij of zij denkt terug aan jullie relatie, en begint je in zijn of haar hoofd te romantiseren.

Misschien zal je ex zelfs wel spijt krijgen van het feit dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit kan ertoe leiden dat hij of zij veel meer openstaat voor het idee om weer bij elkaar te komen. Hierdoor hoef jij verder een stuk minder werk te doen om je ex weer voor je te winnen. De tijd en zijn of haar gedachten hebben dan al een groot deel van het werk gedaan.

Je kan beter afstandelijk overkomen dan wanhopig.

Hoewel het dus een goed idee kan lijken om je meteen weer op je ex te storten, en zo snel mogelijk weer te proberen je oude leven terug te krijgen, is dit in de praktijk niet het slimste wat je kan doen. Als je nu eventjes geduld hebt, dan zul je zien dat de rest van het proces veel makkelijker en sneller zal gaan. Bovendien is je kans op succes aanzienlijk groter.

Een uitzondering hierop is wanneer je van je ex weet dat hij of zij nooit lang zonder een relatie is. Sommige mensen storten zich meteen na een relatiebreuk weer in de datingwereld, en in zo’n geval zit er wel enige haast achter. Zodra je ex enigszins serieus met iemand anders bezig is, zullen je kansen om hem of haar terug te winnen aanzienlijk afnemen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Psychologische truc 2: Herinner je ex subtiel aan leuke momenten in jullie relatie

Als je uit elkaar bent gegaan, dan is de kans groot dat hier een heleboel narigheid aan vooraf is gegaan. Misschien waren jullie op het laatst wel heel koud tegen elkaar, of hadden jullie juist continu verhitte ruzies. Hoe het bij jullie ook zat, de kans is groot dat de relatie niet zonder slag of stoot is geëindigd. Dit zorgt ervoor dat je ex waarschijnlijk een negatiever beeld van jullie relatie heeft.

Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Je wilt je ex ervan overtuigen om weer een nieuwe relatie met jou te beginnen. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat hij of zij weer een positief beeld krijgt van jullie relatie. Een slechte relatie zal je ex niet opnieuw willen beleven, maar een leuke relatie zal hij of zij misschien wél willen hervatten.

Een goede manier om zijn of haar beeld van jullie relatie bij te sturen, is door je ex subtiel te herinneren aan leuke momenten in jullie relatie. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je iets moet zeggen als: “Jeminee, wat hadden wij eigenlijk een leuke relatie hè?”. Dit is heel doorzichtig, en waarschijnlijk prikt je ex hier onmiddellijk doorheen.

Wat ik wel bedoel, is dat je bijvoorbeeld begint over iets grappigs dat jullie hebben meegemaakt toen jullie samen op vakantie waren. Dit hoeft helemaal niet specifiek over jullie relatie te gaan, want je ex zal toch wel herinnerd worden aan hoe leuk jullie het toen hadden. Hierdoor zal hij of zij onbewust een positiever beeld krijgen van jullie relatie.

Niemand wil twee keer dezelfde slechte ervaring meemaken, dus overtuig je ex ervan dat het zo slecht nog niet was.

Ook deze truc zal ervoor zorgen dat je ex onbewust gaat denken aan terugkomen bij jou. Zoals eerder al uitgelegd, maakt dit het voor jou een stuk makkelijker om je ex terug te winnen. Je laat de gedachten van je ex een deel van het werk doen. Bovendien zal jouw ex met deze psychologische truc meer voor jou openstaan.

Psychologische truc 3: Imiteer het verbale en fysieke gedrag van je ex

Als je ervoor wil zorgen dat iemand je leuk vindt, kan het enorm helpen om zijn of haar gedrag te imiteren. Dit zal hij of zij op een diep, onderbewust niveau ervaren als een teken van verwantschap. Hierdoor zal je ex weer meer naar je toe trekken, zonder dat hij of zij dit zelf door heeft.

Hiermee bedoel ik uiteraard niet dat je al zijn of haar bewegingen na moet doen als een soort mimespeler, of dat je je ex moet gaan napraten. Het hele idee is dat je het onderbewuste van je ex beïnvloedt. Dus als je ex bewust doorheeft wat je aan het doen bent, dan werkt het niet meer. Bovendien lijkt het dan net alsof je hem of haar belachelijk maakt.

Wat ik wel bedoel, is dat je zijn of haar subtiele fysieke gedragingen na moet doen. Als hij of zij met de armen over elkaar zit, sla dan óók je armen over elkaar. En als je ex met zijn of haar benen over elkaar zit, doe dit dan ook. Dit lijkt misschien vreemd, alsof het niets uithaalt, maar onthoud: het gaat hier om onbewuste processen.

Als alle psychologische trucs logisch waren, dan had je dit artikel niet nodig gehad!

Met het imiteren van verbale gedragingen bedoel ik vooral dat je je moet aanpassen aan de toon en stem van je ex. Als hij of zij zacht praat, praat dan ook wat zachter. En als hij of zij juist harder praat, doe dat dan ook. Ook kun je best kleine zinnetjes overnemen die je ex vaak gebruikt (maar alleen op momenten dat het ook echt ergens op slaat natuurlijk).

Deze truc is een perfect voorbeeld van hoe je onderbewuste je gedrag kan beïnvloeden. Door kleine, subtiele gedragingen kun je je ex zich weer meer met jou verbonden laten voelen. Hierdoor zal hij of zij later weer meer openstaan voor een nieuwe relatie.

Psychologische truc 4: Gedraag je zoals aan het begin van jullie relatie

Als je je ex terug wilt winnen, dan zul je hem of haar dus weer verliefd op jou moeten laten worden. Dit is natuurlijk niet makkelijk, maar bij je ex heb je hierbij wel een flink voordeel. Het is je namelijk al eens eerder gelukt. De kennis die je hierbij hebt opgedaan, zal van pas komen als je dit proces nog een keer moet doorlopen.

Een goede manier om dit makkelijker te maken, is door je te gedragen als aan het begin van jullie relatie. Op deze manier lijk je meer op de persoon waar je ex ooit verliefd op is geworden. Hierdoor ziet hij of zij weer heel duidelijk waarom hij of zij je zo leuk vond. De kans is daardoor groter dat je ex opnieuw verliefd op je wordt.

Bovendien help je hierdoor ook jezelf om inzicht te krijgen in wat je ex leuk aan je vond, en waar het later in je relatie is misgegaan. Hierdoor kun jij je gedrag beter aanpassen aan je ex, zonder helemaal iemand anders te worden. Daarom zal jullie relatie in de toekomst een veel grotere kans van slagen hebben dan eerst.

Natuurlijk zijn er nu ook wel elementen die het lastiger maken om je ex terug te winnen. Omdat jullie nu eenmaal een keer uit elkaar zijn gegaan, betekent dit dat er waarschijnlijk minder vertrouwen aanwezig is. Het zal echt wel even duren voordat je dit weer terugwint. Dit is echter reden te meer om je te gedragen als iemand die je ex leuk vindt. Je zult merken dat je de kans om je ex terug te krijgen hiermee gigantisch vergroot.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

4 Reacties op "4 Psychologische Trucs om Je Ex Terug te Winnen (Man en Vrouw)"

 1. eslina says:

  Er wordt aangeraden om minstens een maand geen contact te zoeken met je ex, behalve wanneer hij de gewoonte heeft of geneigd is om snel iemand te vinden. Dan zou er sneller actie moeten genomen worden, maar de video's van maand 2 worden niet vroeger vrijgegeven!

 2. Heb nu al 2 weken geen contact met ex. Vandaag smst ze met de vraag. "Wat doen we met onze bongo bon weekendje weg die binnenkort vervalt"?
  Hoe reageer ik?

  Johan

 3. Maria says:

  Ik ben Emma en ik ben 16 jaar. Sinds een paar maanden geleden is een bekende jongen (uit mijn klas) in contact met mij gekomen. Hij wou in het begin bijvoorbeeld al vaak met mij samen fietsen en stuurde mij al vaak apps. Wij waren altijd mensen tweeen na schooltijd en het werd langzamerhand steeds closer tussen ons. Circa 4 maanden geleden had hij mij gevraag voor een relatie waarop ik met een 'ja' heb geantwoord. Wij waren daarnaast het gelijk met elkaar eens toen ik het bericht stuurde dat we aan niemand zouden doorvertellen dat wij een relatie hadden. Al snel spraken we al voor de eerste keer af om met elkaar uit eten te gaan. Hij had mij opgehaald en bracht mij naar een café/restaurant waar we samen een paar uurtjes zaten. Ik had hierbij daadwerkelijk ook zijn telefoon gecheckt of hij niets stiekem had verteld, dit bleek ook niet het geval te zijn. We begonnen steeds meer aan elkaar te vertellen over onszelf. Hij appte me dagelijks en terwijl ik soms een paar dagen mijn telefoon niet had mailde hij mij. We spraken naderhand ook vaak af na schooltijd bij mijn huis omdat ik vlakbij woonde en hij erg ver weg waardoor hij langer moest fietsen. Al later had ik gevraagd of ik een keer met hem vlakbij zijn buurt kon afspreken zodat wij beiden zeker wisten dat niemand ons kon zien. We waren hierbij uit eten gegaan bij de Mac Donalds en zaten daar met elkaar te praten over persoonlijke dingen. Ik had hem hierbij verteld dat ik een tijdje terug met mijn gezin ben verhuisd en van school ben verwisseld en dat dit mij soms erg zat. Vervolgens vroeg ik hem af hij met mij mee zou willen gaan om deze plek te kunnen zien omdat het toch erg vlakbij was. Maar eerst had hij gezegd dat die mij opeen paar meter afstand een klein steegje wou laten zien waar nooit en niemand was. Toen we daar aankwamen begonnen we elkaar te zoenen enzo. Sommige dingen wou ik niet maar het probleem was dat hij mij letterlijk vasthield wat ik nogal eng vond. Ik heb dit ook aangegeven. We liepen daarna een klein rondje en hij liet zijn sportschool zien. Tenslotte zijn we binnen en kleine kwartier met het openbaar vervoer naar mijn oude buurt gereden. Ik liet hem een klein achterliggende locatie zien waar we konden gaan zitten waar bijna niemand en nooit langsliep. Hier legde ik mijn gehele levensverhaal tot detail uit. Hij beloofde hier ook rekening mee te houden. Een week later hadden we nog een keer afgesproken in de buurt, we zaten een paar uurtjes bij elkaar beetje te praten en zijn vervolgens eten gaan halen. Al vroeg in de avond zijn we terug naar huis gegaan. Hierna spraken we al vaker af bij mijn huis wat erg positief was. Wat mij als erg begon op te vallen is dat ik heb constant moest vragen of hij een keer kon afspreken waarop een antwoord kwam dat hij voorlopig niet kon, dit bleef langer doorgaan. Ongeveer twee weken later spraken we weer af bij mijn huis en er gebeurde iets erg naars. Namelijk ik kwam thuis van een afspraak en keek op m'n mobiel, ik zag apps van twee andere jongens uit mijn klas die z'n telefoon hadden ingezien. Ik vroeg aan hem wat zijne doel was waarop een antwoord kwam: 'Ik voel niet meer hetzelfde voor je als eerst. Ik maak het uit.' Even later had ik heb gestuurd dat ik hem wou spreken maar dat hij pas na twee dagen kon wegens stage van school dat klopte. Toen ik hem die twee dagen later vroeg waarom die het nou had uitgemaakt werd er gezegd dat het niet aan mij lag en dat een paar jongens in zijn telefoon hadden gekeken vanwaar het werd ontdekt. Er werd gezegd dat hij best door wou maar dan alleen als vrienden. Even later toen we weer hadden afgesproken leek het net alsof er niets gebeurd was en gingen e fysiek gewoon door met wat we al eerder deden. We hadden binnen die tijd nooit echt afgesproken, alleen bij mijn huis om een beetje te praten en te zoenen. Hij wou het nooit hardop zeggen maar in mijn oor werd er altijd gefluisterd: 'I love you'.
  Laatst maandag waren we alweer bij mijn huis en deden we niets behalve knuffelen en zoenen. Een dag later, ook al was het paar weken geleden had ik hem volledig gemanipuleerd totdat hij een antwoord gaf waarom die het nou eigenlijk had uitgemaakt en of het aan mij lag. Er werd gezegd die het schamend vond dat ik hem soms op school aansprak dat bijna nooit echt over onze relatie ging en daarnaast dat ik ruzie had met een vriend van hem met een rede dat hij af en toe vervelende opmerkingen naar mij maakte. Ik vond dit erg vreemd omdat dit al twee maanden geleden was en hij naderhand zich exact hetzelfde gedroeg als eerst en evenveel met elkaar afspraken. Pas anderhalve maand later begon hij zich anders te gedragen tegenover mij. Op dat moment hoorde wij iemand aankomen en hij rende gelijk weg. Tenslotte liep ik hem achteraan en hij stond buiten toen ik bij hem kwam zei die dat hij dringend weg moest en dat er verderop bekenden stonden, hoewel ik hem in z'n ogen keek en wist dat hij compleet loog, wat ik erg verdacht vond. (Wij deden trouwens op school ook echt alsof het uit was) Dag later gingen wij met school op excursie en iedereen was van mening dat het een chaotische dag was. Ik was met een ander meisje en wij waren mensen tweeen. Wij hadden geen mobiele netwerk in buitenland dus konden wij beiden niemand bereiken. Op onze programma stond dat we om 4 uur moesten verzamelen bij de verzamel plaats waar we ook zaten. We zaten daar tot ongeveer half vijf en tot onze schrik was er helemaal niemand. We liepen vervolgens bijna de stad rond en zagen letterlijk niemand. Toen we terug liepen kwamen we twee docenten tegen waarbij we alles moesten uitleggen. We werden uit elkaar gehaald en per persoon sprak één docent met ons. Ik heb uitgelegd dat ik een paar keer had gebeld en geen netwerk had en allebei het programma zijn gaan volgen waarop verkeerde informatie bleek te staan. Tenslotte werd er duidelijk gemaakt dat docenten de locatie hadden veranderd en aan een aantal leerlingen hadden doorgegeven die de anderen belden waarbij wij geen netwerk hadden en er als gevolg van anderhalf uur later konden vertrekken. Toen de jongen samen met z'n vrienden de bus binnenkwamen werd onder andere mij volledig ondervraagt waarom we nou te laat waren en ik de gehele situatie heb uitgelegd. Tenslotte vroeg één jongen waarom hij eigenlijk nog paar weken geleden relatie met mij leidde waarop een antwoord uit kwam: 'Inderdaad goede vraag eigenlijk'. Onderweg zat ik op mijn telefoon en keek in tussen door in mijn galerij, daarin had ik nog allemaal screenschots van ons WhatsApp gesprek. Één van zijn vrienden die achter mij zat stond te kijken en liep letterlijk naar mijn ex toe om alles te ondervragen, hij was alleen aan het lachen en zette keihard muziek op zijne box. Vervolgens had ik geen keuze en liet aan zijn vriend de screenschot zien waarbij hij mij had gevraagd. Hij sloeg alleen een hand voor de mond en wist niets te zeggen en fluisterde vervolgens iets in z'n oor waardoor bijna alle jongens mijne ex uitlachten. Mijn ex werd hilarisch over waarom we te laat waren en omdat er werd ontdekt dat hij mij had gevraagd terwijl iedereen andersom dacht. Toen ik thuis kwam had mijne ex een bericht gestuurd met: 'Het is over'. Ik stuurde terug zo van: 'Wat denk jij eigenlijk wel niet?!?!'. Dag later wou ik hem nog spreken maar wij liepen elkaar mis omdat tijden redelijk onduidelijk waren. Hij stuurde mij een mail dat hij mijn moeder tegen kwam voor ons huis en dat zij naar hem zwaaide wat erg raar overkwam. Vandaag heb ik hem na school gesproken en had hij gezegd dat hij het niet zo bedoelde maar dat niet de rede was maar dat hij gewoon niet meer verder kon. Ik vond dit erg ongeloofwaardig met de rede dat ik wist dat hij al weken eerder had gelogen over uitmaken dat hij reden niet wist en vijf weken later bleek de rede ineens. Hij gaf toe dat hij feitelijk sinds uitmaken eigenlijk helemaal geen gevoelens meer voor mij had en alles wilde beindigen. Mijn vraag is nu hoe ik het beste verder kan? Moet ik het laten of opnieuw met hem aangaan? En hoe zou ik dit moeten doen? Want wat mij het meest raakte in verband met aanslag van een paar dagen geleden is dat wij hier vaak langsreden terwijl we afspraken, ook al zat hier geen verband in raakte dit in mijn eigen hoofd wel als een verband.

  Groetjes,

  Emma

 4. rejna says:

  Ik wilde deze brief schrijven om mijn gevoelens te delen en de complexiteit van onze situatie te begrijpen. Ons verhaal is anders, en onze liefde is altijd sterk geweest.

  Toen hij die moeilijke beslissing nam, herinner ik me dat hij huilde als een kind. Ik huilde ook, en er was een mix van emoties, waaronder boosheid, die ik probeerde te begrijpen. We hebben elkaar via het internet leren kennen, en na maanden van praten en elkaar goed leren kennen, was hij van Spanje naar Nederland gekomen, zelfs twee keer.

  Maar op een dag, zei hij dat het niet meer kon. hij verlangde naar meer nabijheid, vooral tijdens speciale gelegenheden zoals verjaardagen en kerst, waar we fysiek ver van elkaar waren. Het feit dat we beiden niet zomaar naar elkaars land konden gaan vanwege onze verplichtingen maakte de situatie nog ingewikkelder.

  Langeafstandsrelaties zijn altijd moeilijk, maar we hebben nooit minder gecommuniceerd, en hij is altijd zo lief voor me geweest. Soms was ik jaloers op de simpelste dingen, zelfs stenen en bomen, maar dat kwam voort uit mijn verlangen om dicht bij hem te zijn. en dat zorgde voor problemen.

  Ik begrijp dat hij de weg heeft verkort om verdere pijn te voorkomen. Maar voor mij gaat het erom te blijven proberen. Zelfs als de toekomst onzeker lijkt, geloof ik dat we deze uitdaging konden aangaan en onze liefde laten groeien. Theoretisch gezien kon het mislukken, maar ik was bereid om het te proberen, want ik geloofde in ons.

  Misschien was er geen duidelijke toekomst, maar hij mocht de kans op succes niet verkleinen door vooraf op te geven.we moesten dit raadsel in ons hoofd samen ontrafelen en zien waar het ons brengt.

  naar vrouwen zijn van venus en mannen zijn van mars dus ik zal zijn kant nooit begrijpen en ik denk dat het juist in mijn situatie onmogelijk is dat hij op een dag zal terugkeren hoewel ik altijd op dat moment zal wachten.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *