Ruzie met ex

Ruzie Met Je Ex? 8 Tips Om Je Ex Weer Terug Te Winnen!

Iedereen kent het wel: de relatie is over en jullie zijn nou niet bepaald goed uit elkaar gegaan, maar toch wil je je ex terug. Ook als je slaande ruzie hebt, zijn er manieren om je ex terug te winnen. Jullie hielden (en houden waarschijnlijk nog steeds) immers enorm veel van elkaar!

Lees dit artikel voor 8 tips om je ex terug te winnen na een ruzie! In dit artikel ga ik jou eerst helpen met bepalen of je je ex wel echt terug wilt na deze ruzie. Ik heb ook een aantal handige tips voor als jij besluit dat de ruzie met je ex jouw liefde nog niet heeft doen verdwijnen!

Wil ik mijn ex terug?

De twee meest voorkomende reacties na een ruzie met je ex zijn:

  1. Eindelijk ben ik daar van af, vrijheid!
  2. Ik mis hem/haar wel heel erg, misschien had ik het toch anders moeten doen.

Als het eerste punt jouw reactie is, vier je vrijheid! Jij weet zeker dat je je ex niet terug hoeft. Als jij je ex mist, is het belangrijk om goed na te denken over waarom. Als je gevoelens over je ex nep blijken te zijn, is de kans groot dat je onnodig gekwetst gaat worden. Stel jezelf de komende vragen als je na een ruzie met je ex je gevoelens evalueert:

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

#1 Waarom hadden ik en mijn ex ruzie?

Het ene gevoel is het andere niet, daarom zijn er veel verschillende soorten ruzies”.

Als je net ruzie hebt gehad met je ex, is het heel belangrijk om te weten waarom. De meeste ruzies zijn uitingen van emotie. Stel jezelf daarom de vraag “waardoor werd deze emotie opgewekt?” Dit is een belangrijke vraag, omdat sommige dingen nou eenmaal niet te veranderen zijn. Andere ruzies kun je echter oplossen en later voorkomen.

#2 Wanneer hadden ik en mijn ex ruzie?

Jij hebt tijd nodig om je emoties te verwerken. Je ex heeft na een ruzie ook tijd nodig om zijn of haar emoties te verwerken. Geef elkaar de tijd! Zeker na een ruzie kunnen de emoties hoog oplopen. Dit beïnvloedt je rationaliteit en ook je gevoelens over je ex. Als je de ruzie eenmaal verwerkt hebt, is het mogelijk om op een neutrale manier je eigen gevoelens te evalueren. Hou je nog echt van je ex?

#3 Kunnen ik en mijn ex deze ruzie oplossen?

Zoals ik al eerder schreef, kan niet elke ruzie worden opgelost. Daarom is de vraag: wat kan jij doen om de ruzie op te lossen en wat wil je van je ex? Als je dit van tevoren weet, weet je direct of het de moeite waard is om na een ruzie terug te gaan naar je ex.

#4 Willen ik en mijn ex deze ruzie oplossen?

Soms is de mogelijkheid er wel, maar de behoefte niet. Als jij je vreselijk irriteert aan de ander, waarom zou je dan de ruzie oplossen?  Denk hier goed over na, want commitment is key” bij het terugwinnen van je ex. Vraag jezelf ook alvast af of je ex het de moeite waard vindt om de ruzie op te lossen.

Hoe krijg ik na een ruzie mijn ex terug?

Weet jij het helemaal zeker? Heeft de ruzie tussen jou en je ex jouw liefde nog niet verpest? Dan is het nu tijd om te bedenken hoe jij je ex gaat terugwinnen. Dit is altijd moeilijk, maar misschien dat de ruzie met je ex het iets makkelijker kan maken. De kans is namelijk groot dat jullie hebben besloten dat de ruzie de reden was om de relatie te verbreken. De liefde is dus waarschijnlijk nog niet verdwenen! Daarom heb ik voor jou 8 tips om na de ruzie je ex terug te winnen!

#1 Neem afstand en neem de tijd

Huh? Afstand? Ja, je moet afstand nemen! Kijk een beetje de kat uit de boom. Om te kunnen bepalen of je überhaupt nog kans maakt na de ruzie met je ex, moet je hem of haar eerst een beetje observeren. Als je vrienden hebt die nog contact hebben met je ex, kun je die altijd vragen hoe het met hem of haar gaat. Is je ex nog erg emotioneel over de ruzie? Wacht dan nog eventjes. Dat jij het al helemaal zeker weet, betekent niet dat je ex zijn of haar gedachten alweer op orde heeft na de ruzie. De liefde verdwijnt heus niet als je een tijdje geen contact hebt. Sterker nog, vaak wordt de liefde sterker als je de ruimte hebt om elkaar te gaan missen. Passenger zong ooit: “only know you love it when you let it go”. Hier schuilt een waarheid in.

#2 Niet stalken

Wil je weten hoe het met je ex gaat? Probeer erachter te komen zonder dat je hem of haar lastigvalt. Zeker na een ruzie met je ex kan het contact erg kwetsbaar zijn en is de kans groter dat je het verpest. Wat kun je nou wel doen om wat informatie te vergaren zonder te stalken?

Kijk een keer op internet

Kijk één keer op de social media van je ex. Let op: één keer! Als je te vaak gaat kijken, verlies jij sneller de controle en verpest je het sneller. Toch is het wel handig om even snel een onderzoekje te doen naar wat je ex nu allemaal uitspookt. Heeft je ex na de ruzie besloten om een nieuwe partner te zoeken? Hoogstwaarschijnlijk zie je hier wel wat van op social media.

Vraag het aan vrienden

Je kent vast wel iemand die contact heeft met je ex. Je kunt altijd aan die persoon laten weten dat jij graag wilt weten hoe het gaat met je ex. De meeste mensen zullen dit begrijpen. Zolang de ruzie met je ex niet de hele vriendengroep op stelten heeft gezet, krijg je vast een eerlijk antwoord. Dit is echter niet gegarandeerd, dus wees een beetje kritisch over het antwoord dat je krijgt. Bovendien kan je ex te horen krijgen dat je contact hebt opgenomen met zijn of haar vrienden. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken, dat ligt aan je ex.

Vraag het aan je ex

De beste manier om te weten hoe het met iemand gaat, is natuurlijk om het aan de persoon zelf te vragen. Ik geef het toe, dit is een beetje eng. Het voordeel is echter dat jij gelijk laat weten dat je nog aan de ander denkt. Hou het wel een beetje casual, je wilt je ex niet afschrikken. Vraag simpelweg hoe het met hem/haar is. Geen ‘ik mis je’ en ‘ik hou van je’. Bewaar die boodschap voor later.

#3 Bouw het contact langzaam op

Je wilt graag weer het contact opbouwen met je ex, en je wilt vooral graag weten dat je ex je nog ziet zitten. Sterker nog, wat jou betreft moet alles weer terug naar hoe het was! Helaas is dit niet mogelijk. Je moet het contact op een rustige manier wederopbouwen. Normaalgesproken doe je dit zo ongedwongen mogelijk. Nu heb je echter ook een ruzie die je moet oplossen.

#4 Eerst praten of meteen uitpraten?

Jij en je ex hebben ruzie gehad. Dit moet op een gegeven moment uitgepraat worden. Maar wat is het juiste moment hiervoor? Ben je er vrijwel zeker van dat jij én je ex genoeg tijd hebben gehad om de ruzie te verwerken? Laat dan gewoon weten dat jij het graag wilt uitpraten. Belangrijk: dring het de ander niet op! Jullie kunnen de ruzie niet uitpraten als je ex geen behoefte heeft om het uit te praten of hier nog niet klaar voor is.

#5 Wat moet je zeggen?

Het belangrijkste is eerlijkheid. Je kan wel eerlijk zijn op een genuanceerde manier, want je wilt de ander natuurlijk niet afschrikken. De drie stappen in de verwoording van je frustratie zijn: probleem, observatie en persoonlijke reactie.

Probleem

Dat er een probleem is weten jullie allebei. Jullie hebben immers ruzie gehad. Je ex kan alleen niet raden wat voor jou precies het probleem is. Leg dit op een kalme, eerlijke en duidelijke manier aan je ex uit. Nu begrijpt hij of zij waarschijnlijk beter waarom jij reageerde zoals je reageerde.

Observatie

Nu je hebt vastgesteld wat er volgens jou aan de hand was, kun je uitleggen wat jou is opgevallen aan het gedrag van de ander. Pas wel op dat je geen olie op het vuur gooit. Het is belangrijk om duidelijk te maken dat dit jouw observatie is, niet per se de waarheid.

Persoonlijke reactie

Nu het voor je ex duidelijk is wat hij of zij fout heeft gedaan, is het cruciaal om te vertellen wat dit met jou deed. Je ex begrijpt hopelijk wat jij hebt geobserveerd, maar misschien kan hij of zij je reactie nog niet begrijpen. Hoe opener je bent over jouw gevoelens bij de ruzie die jij en je ex hebben gehad, hoe beter je ex jou begrijpt.

#6 Laat de ander praten

Een ruzie oplossen doe je met z’n tweeën. Maak dan ook duidelijk dat je niet alleen jouw kant van de ruzie wilt oplossen, maar ook de kant van je ex. Luister daarom goed naar wat je ex te zeggen heeft over de ruzie. Denk ook meteen na over wat jij anders zou kunnen doen en wees open voor verandering.

#7 Samen op zoek naar een oplossing

Nu jij en je ex duidelijkheid hebben over elkaars perspectief op de ruzie die jullie gehad hebben, is het tijd om op zoek te gaan naar een oplossing. Jullie moeten dit wel samen doen. Nu kun je ook laten weten hoe belangrijk jij het vindt dat jullie het oplossen. Wees niet te emotioneel, je wilt de ander nog steeds niet afschrikken. Je kunt wel op een rustige manier uitleggen dat je de relatie belangrijk vindt en dat je het zonde zou vinden om die te eindigen vanwege de ruzie. Maar hoe gaan jij en je ex de ruzie oplossen?

Bied je excuses aan

Iedereen wil horen dat je spijt hebt. Je ex na een ruzie dus zeker ook! Als je bezig bent met de ruzie oplossen, heb je waarschijnlijk ook spijt van je eigen gedrag. Bied dus je excuses aan. Verwacht niet direct excuses terug, niet iedereen is even goed in het aanbieden van zijn of haar excuses. Er zijn echter weinig mensen die het naar vinden om excuses aangeboden te krijgen.

Sta open voor verandering

Jullie hebben waarschijnlijk allebei iets fout gedaan. Dus ja, ook jij moet veranderen. Laat ook duidelijk aan je ex weten dat jij je best wil doen om het voor hem of haar zo fijn mogelijk te maken en dat je eventuele toekomstige ruzies wilt voorkomen.

Blijf jezelf

Vraagt je ex na de ruzie dingen van jou die ingaan tegen alles waar jij voor staat? Dan is dit misschien toch niet de juiste relatie voor jou. Het is erg belangrijk dat je je karakter niet aanpast, want je bent wie je bent. Iets wat je wel kunt veranderen, is je gedrag. De meeste mensen hebben de neiging om zichzelf teveel te veranderen, maar dit levert op de lange duur meer problemen op. Let hier dus goed op bij het oplossen van de ruzie.

Laat de ander zichzelf zijn

Als jij jezelf moet kunnen zijn, moet de ander dat natuurlijk ook kunnen! Hoe graag je de ander ook zou willen kunnen veranderen, dit moet je nooit proberen. Leer elkaar te begrijpen en wijs je ex op dingen die hij of zij misschien anders kan doen. Als je ex dit niet kan, moet je dit accepteren. Als je er niet mee kunt leven, is je ex misschien toch niet de ware.

Neem af en toe pauze

Een ruzie kan niet altijd in een uurtje opgelost zijn. Neem daarom af en toe pauze. Tijdens die pauze kunnen jullie allebei weer even goed nadenken. Misschien kunnen jullie zelfs samen iets leuks doen. Stel voor om weer eens op een date te gaan. Door dit te doen, laat je aan je ex weten dat je verder kijkt dan de ruzie die jullie hebben gehad en bouw je de romantiek weer op.

#8 Ruzie is normaal, wen eraan

Niemand heeft nooit ruzie. Dat jullie ruzie hebben gehad, betekent simpelweg dat jullie genoeg om elkaar geven om jullie frustraties te uiten. Als jullie niet om elkaar hadden gegeven, waren jullie uit elkaar gegaan zonder er ruzie over te maken. Accepteer dus ook jij en je voormalige ex vaker ruzie gaan krijgen. Je kunt zelfs bespreken hoe jullie met ruzie om willen gaan. En onthoud: blijf eerlijk!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *