Waarom Wil Ik Mijn Ex Terug? 6 Redenen Dat Jij Je Ex Mist

Is jouw relatie kort geleden uitgegaan? Dan spoken er nu waarschijnlijk allerlei vragen door je hoofd: waar is het mis gegaan, wat had ik anders kunnen doen, en wat kan ik doen om mijn ex terug te krijgen? Er is echter één belangrijke vraag die je je eerst moet stellen als je denkt dat je je ex terug wil: waarom wil ik mijn ex terug?

Deze vraag lijkt niet zoveel uit te maken; je weet dat je je ex terug wil, en nu wil je alles doen om daarvoor te zorgen. Het is echter toch belangrijk om hierover na te denken, omdat het uiteindelijk uitmaakt of het een goed idee is om überhaupt te proberen om je ex terug te krijgen. Daarom geef ik je in dit artikel 6 redenen waarom je je ex terug zou kunnen willen!

Reden 1: Je mist het hebben van een relatie

Het hebben van een relatie heeft een aantal heel erg prettige voordelen. Je hebt altijd iemand met wie je kan praten, en het soms hectische datingleven hoef je ook niet meer in te gaan. Er is een reden dat zoveel mensen graag een relatie willen hebben. Als je relatie uitgaat, dan moet je ineens weer zonder al deze voordelen leren leven.

Wanneer het dus uit is met je ex, dan kom je er misschien achter dat het leven in een relatie je misschien wel heel erg beviel. Je mist dan eigenlijk het hebben van een relatie het meest. Als je niet uitkijkt, is het heel makkelijk om dit te verwarren met het missen van je ex. Genieten van de voordelen van een relatie, is niet hetzelfde als je ex terug willen.

Als je relatie echt zo geweldig was als je nu denkt, waarom is het dan uitgegaan?

Nu je geen relatie meer hebt, zul je bovendien niet alleen de voordelen van een relatie gaan missen. In alle emotie vergeet je de nadelen van je vorige relatie ook. Er zullen ook heus een heleboel negatieve aspecten van je relatie zijn geweest, maar daar denk je niet meer over na. Nadat er wat tijd is verstreken, zul je waarschijnlijk merken dat je steeds minder graag bij je ex terug wilt komen.

Als je hier even over nadenkt, dan zie je waarschijnlijk wel dat dit geen goede reden is om je ex weer terug te willen krijgen. Het hebben van een relatie is heel leuk, maar alleen als het met iemand is die ook daadwerkelijk goed bij jou past. De problemen die jij en je ex hadden, zullen er waarschijnlijk nog steeds zijn als je het opnieuw probeert. De kans is groot dat je relatie dan opnieuw uitgaat.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Reden 2: Je bent bang om alleen te zijn

Misschien lijkt dit een beetje op de vorige reden, maar het is wel degelijk iets anders. In de situatie die ik net beschreef, mis je gewoon de voordelen van het hebben van een relatie. Bij deze reden zie je misschien ook wel in dat je relatie niet zo perfect was. Toch wil je liever bij je ex terugkomen, omdat je simpelweg bang bent om alleen te zijn.

Er zijn een heleboel mensen die hun gevoel van eigenwaarde afleiden uit hun relatie. Dit kan ook voor jou gelden, als de gedachte aan single zijn je beangstigt. In een relatie spreekt het voor zich dat er iemand anders bestaat die waarde in jou ziet (anders zouden ze geen relatie met je hebben). Wanneer dat wegvalt, weten sommige mensen niet meer waarom ze eigenlijk iets waard zouden zijn.

Als je je eigen waarde niet inziet, dan heb je een partner ook niks te bieden.

Dat dit geen heel gezonde mindset is, dat hoef ik je hopelijk niet uit te leggen. Als je bang bent om alleen te zijn, dan is het beter om aan jezelf te werken. Je moet leren om je gevoel van eigenwaarde ergens anders uit te halen. Probeer een persoon te zijn waar jij zelf respect voor zou hebben, en op die manier meer respect voor jezelf te krijgen.

Als je hier problemen mee hebt, dan kan het waarschijnlijk geen kwaad om eens met een therapeut te praten. Zo iemand kan jou helpen om aan je eigenwaarde te werken als je er zelf niet uit komt. Wat in elk geval geen goede manier is, is om gewoon je ex proberen terug te krijgen. Bang zijn om alleen te zijn, is hiervoor dan ook geen goede reden.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden 3: Je schaamt je omdat de relatie is uitgegaan

Ooit hadden jij en je ex allebei het idee dat jullie een toekomst zouden kunnen hebben, en dus gingen jullie een relatie met elkaar aan. Uiteindelijk bleek dit toch niet het geval. Jullie konden niet alles voorzien wat er ging gebeuren, en je uiteindelijk niet je problemen kon overkomen.

Wat sommige mensen vervolgens doen, is zichzelf de schuld geven van het feit dat de relatie is uitgegaan. Soms is dit terecht; misschien heb je je ook wel als een hork gedragen, en misschien heeft dit ook wel enorm bijgedragen aan het feit dat jullie nu uit elkaar zijn. Dit kan echter ook onterecht zijn; in de meeste gevallen hebben beide partners een aandeel in het uitgaan van de relatie.

Als je je schaamt dat je relatie is uitgegaan, dan is je reactie misschien dat je het weer goed wilt maken door bij je ex terug te komen. In je hoofd is denk je dan dat je die slechte dingen waar je jezelf van beschuldigd nooit hebt gedaan, omdat alles weer bij het oude is. Of je jezelf nu terecht of onterecht de schuld geeft, dit is hoe dan ook geen goede reden om je ex terug te willen.

Zou jij willen dat je vriend(in) alleen bij je bleef omdat hij of zij zich schaamde?

Schaamte is een vervelende emotie, en ik snap dat je er graag vanaf wilt raken. Maar deze gevoelens zullen niet weggaan als je het nog een keer probeert met je ex. Bovendien is het niet bepaald een gezonde basis voor een relatie. Je wilt een relatie die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen, waarin beide partijen elkaar iets te bieden hebben.

Reden 4: Je mist het makkelijk hebben van seks

Dit lijkt misschien op een eerdergenoemde reden: het missen van een relatie. Dat is echter niet waar ik hier op doel. Veel mensen hebben niet meer zo’n behoefte aan allerlei aspecten van een relatie, en genieten eigenlijk wel een soort van van het single leven. Er is echter één reden waarom dit soort mensen toch terug bij hun ex willen komen. Ze missen het makkelijk hebben van seks.

Seks is een eerste levensbehoefte voor de meeste mensen. Wanneer je in een relatie zit, heb je natuurlijk veel vaker en makkelijker seks dan wanneer je single bent. Er is een partner in je leven die graag seks met je heeft. Het wordt een stuk moeilijker om seks te krijgen wanneer die partner wegvalt. Terugkomen bij je ex lijkt dan een makkelijke oplossing.

Dat dit echter geen goede reden is om terug te komen bij je ex, dat weet je waarschijnlijk diep vanbinnen ook wel. Als je een relatie wilt puur voor de seks, dan ben je eigenlijk gewoon elkaars fuckbuddies. Dat is op zich prima, maar het is wel belangrijk dat jullie dit allebei niet verwarren met een relatie.

Een relatie gebaseerd op seks is geen relatie.

Je zult maar gewoon weer moeten wennen aan het feit dat je wat minder vaak seks zal hebben. Je kunt je gewoon na een tijdje weer in het datingleven storten. Er zijn genoeg mensen die, net als jij, voornamelijk op zoek zijn naar seks. Die oplossing is een stuk beter dan gewoon maar weer teruggaan naar je ex.

Reden 5: Je mist de persoonlijkheid van je ex

Tot nu toe heb ik je alleen nog maar slechte redenen laten zien waarom mensen hun ex missen. Er zijn echter ook wel degelijk heel goede redenen om je ex te missen. Deze kunnen het soms de moeite waard maken om te proberen om je ex terug te krijgen. Een heel goede reden om je ex te missen, is dat je de persoonlijkheid van je ex mist.

Een gezonde relatie is gebaseerd op wederzijdse bewondering en vertrouwen, en de basis hiervoor is dat jullie elkaar waarderen als persoon. Als jij je dus nog steeds zo voelt over je ex, en hij of zijn nog steeds dezelfde gevoelens heeft over jou, dan is de basis voor een goede relatie er dus nog steeds. In dat geval zal een nieuwe relatie tussen jullie misschien wel een kans van slagen hebben.

Zou je ook een relatie willen met je ex als je hem of haar vorige week had leren kennen?

Dat klinkt heel positief, maar bedenk wel: je kan niet in het hoofd van je ex kijken. Jij kan wel de persoonlijkheid van je ex missen, maar je weet niet of je ex diezelfde gevoelens ook nog voor jou heeft. Het loont dan de moeite om weer contact op te nemen met je ex en te zien hoe ver jullie komen. Ik kan je echter niet garanderen dat jouw ex hetzelfde over jou denkt.

Reden 6: Je denkt dat je relatie onnodig is uitgegaan

Hoewel dit er misschien op lijkt, is dit niet hetzelfde als jezelf de schuld geven van een relatie. Je kunt nu, enige tijd later, denken dat jullie je problemen hadden kunnen overkomen door beter met elkaar te praten. Ofwel: je vindt niet dat jullie het uit hadden moeten maken. Dit kan een heel goede reden zijn om te proberen weer bij elkaar te komen.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat dit vermoeden goed gefundeerd is. Je moet niet alleen maar een soort vaag idee hebben dat jullie het wel hadden kunnen oplossen. Je moet écht weten wat de redenen zijn geweest dat het uit is gegaan tussen jullie. Daarnaast moet je een idee hebben van hoe jullie deze problemen in de toekomst kunnen voorkomen.

Als je niet werkt aan jullie problemen, dan lukt het een tweede keer natuurlijk ook niet.

Daarnaast is het ook wel belangrijk dat de vorige reden ook meespeelt: je moet wel nog steeds daadwerkelijk de persoonlijkheid van je ex waarderen. Stel jezelf dus niet alleen de vraag: zou ik de relatie dit keer kunnen redden, maar ook: wil ik eigenlijk wel echt een relatie met deze persoon? Daarnaast moet jouw ex even hard willen werken aan het oplossen van jullie problemen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Waarom Wil Ik Mijn Ex Terug? 6 Redenen Dat Jij Je Ex Mist"

  1. gert says:

    mijn relatie is verbroken omdat schoon zus verteld heeft dat ik met zus naar bed wilden we zijn nu twee jaar verdere zij heeft een ander en ik ook maar ik krijg ze niet uit mijn hooft we hebben ook twee kinderen een van 21 jaar dochter die op eigen woont en mijn zoon woont bij mijn

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *