Wanneer Komt een Man Terug? 5 Concrete Situaties + Tips

Als jij dit artikel hebt aangeklikt, dan is er een goede kans dat je vriend bij je weg is gegaan, en dat kan behoorlijk veel pijn doen. Het is dan ook alleen maar logisch als je ergens nog de hoop hebt dat hij weer bij je terugkomt. In alle emoties die bij een break-up komen kijken, kan het echter moeilijk zijn om te bepalen of deze hoop rationeel is of niet. Zijn er echt redenen om te denken dat hij weer bij je terugkomt, of wíl je dat gewoon heel graag?

In werkelijkheid zijn er wel degelijk situaties waarin er een grote kans is dat een man terugkomt, en de meest voorkomende van die situaties zal ik in dit artikel bespreken. Ik zal je niet alleen uitleggen wanneer een man terugkomt, maar je ook nog enkele tips geven over hoe je het lot in zo’n situatie een handje kan helpen, en de kans dat hij weer bij je terugkomt kan vergroten. Ik zal de volgende situaties langsgaan in dit artikel:

 • Hij is jaloers
 • Hij mist je
 • Hij voelt zich schuldig over hoe jullie uit elkaar zijn gegaan
 • Hij wil niemand anders dan jou
 • Hij is niet zeker over de situatie

Situatie 1: Hij is jaloers

Als iemand een relatie uitmaakt, dan kan hij daar nog zo zeker van zijn, en hij kan er nog zo lang over hebben nagedacht, maar uiteindelijk blijft het een emotionele beslissing, omdat liefde nou eenmaal niet rationeel is. Dit betekent ook dat het een beslissing is waar je later spijt van kan krijgen, als je wat meer afstand van de situatie hebt, en dus beter kan bepalen of je de juiste keus hebt gemaakt.

Dit kan gebeuren door het rationeel overdenken van de beslissing, maar het kan ook komen door gevoelens, en er zijn maar weinig gevoelens die een man zo vaak doen terugkomen op hun beslissing om het uit te maken als jaloezie. Als hij het idee heeft dat je met andere mannen bezig bent, en misschien wel een relatie gaat beginnen met één van hen, dan kan het zomaar zijn dat hij er spijt van krijgt dat hij bij je weg is gegaan.

Mannen (en mensen in het algemeen) hebben vaak helemaal niet zo veel grip op hun emoties als ze denken (of graag zouden willen). Hierdoor hebben ze vaak een soort wake-up call nodig om erachter te komen hoe ze zich voelen, en voor velen is die wake-up call in het geval van een break-up de jaloezie die ze voelen als hun ex weer met andere mensen bezig lijkt te zijn. Ze gaan dan beseffen dat ze dus nog niet over iemand heen zijn, en misschien zelfs wel bij die persoon terug willen komen.

“Vaak weten mannen niet wat ze willen, tot ze iemand anders zien die het heeft.”

Het ligt natuurlijk voor de hand hoe je dit effect kan versterken: door weer met andere mannen om te gaan, op zo’n manier dat je ex dat kan zien. Als je nog niet klaar bent om serieus te daten, dan hoeft dat ook helemaal niet, want het gaat er uiteindelijk niet om dat je een nieuwe relatie krijgt, maar om dat je je ex een beetje jaloers maakt. Hij hoeft dus alleen maar te dénken dat het misschien serieus zou kunnen zijn.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Situatie 2: Hij mist je

Zoals ik je net heb uitgelegd, kan een man soms inzien dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt, doordat hij met zijn eigen jaloezie wordt geconfronteerd. Het kan echter ook veel simpeler zijn dan dat. Hij kan ook gewoon goed hebben nagedacht over jullie break-up en jullie relatie, en erachter zijn gekomen dat hij je oprecht mist.

Als je in een relatie zit, zeker als dat al lange tijd het geval is, dan is het heel makkelijk om alleen nog maar het slechte in iemand te zien. Je fixeert op alles wat je over de tijd irritant aan iemand bent gaan vinden, al jullie ruzies, en alle verschillen tussen jullie. Uiteindelijk zie je gewoon geen hoop meer in de relatie, en maak je het dus maar uit.

Als je echter wat afstand van elkaar hebt, dan wordt het ineens pijnlijk duidelijk dat je nu ook een heleboel positiefs moet missen nu je uit elkaar bent. Het wordt ineens duidelijk wat iemand toevoegde aan je leven, en nu dat er niet meer is, merk je ineens dat je iemand heel erg mist. Ineens lijken je problemen niet zo groot meer, en ben je eigenlijk best bereid om het nog eens te proberen als dat betekent dat jullie weer samen kunnen zijn.

“Vaak waardeer je pas wat je had zodra je het moet missen.”

Als een man dit voelt, dan is dit over het algemeen een heel goede reden om weer bij elkaar te komen. Dat wil niet zeggen dat je niet alsnog aan je relatie moet werken; de redenen dat het uitging zijn er in de basis nog steeds, en die zul je moeten oplossen als je niet wil dat de relatie uiteindelijk wéér op de klippen loopt. Maar als een man bij je terugkomt omdat hij je mist, is het dus meestal een goed idee om hem terug te nemen.

Als je het makkelijker voor hem wilt maken om terug te komen, dan kan het helpen om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dit is namelijk iets wat veel mannen moeilijk vinden, en daarom zullen ze vaak niet willen toegeven dat ze iemand gemist hebben. Als jij de eerste stap zet, en toegeeft dat je hém mist, wordt voor hem de drempel lager om hetzelfde te doen. Er is dan dus een grotere kans dat hij uiteindelijk bij je terugkomt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Situatie 3: Hij voelt zich schuldig over hoe jullie uit elkaar zijn gegaan

Er zijn stellen die op een bepaald moment samen besluiten om uit elkaar te gaan, en hier op een beschaafde en respectvolle manier mee omgaan. In een meerderheid van de gevallen is dit echter helaas niet het geval. Als jij op dit artikel hebt geklikt, en dus waarschijnlijk eigenlijk het liefst wil dat hij weer bij je terugkomt, heb je waarschijnlijk een vervelende break-up achter de rug.

Misschien kwam het voor jou wel heel erg rauw op je dak vallen, omdat je het totaal niet zag aankomen dat hij je zou verlaten. Of misschien is hij wel vreemdgegaan, of was het anderszins vooral zijn schuld dat het tussen jullie niet heeft gewerkt. Er zijn tal van situaties denkbaar, maar waarschijnlijk heeft hij wel iets om zich schuldig over te voelen.

In tegenstelling tot hoe het nog wel eens wil lijken, zijn mannen echt geen gevoelloze wezens, dus er is een goede kans dat dit schuldgevoel op een gegeven moment aan hen gaat knagen. Dit leidt ertoe dat ze het graag met jou goed willen maken, en daarom weer contact met je opzoeken. Ze willen kijken hoe het met jou gaat, en of ze je niet te veel pijn hebben gedaan.

In sommige gevallen kan dit er ook daadwerkelijk toe leiden dat hij uiteindelijk weer bij je terugkomt. Zodra je weer contact met elkaar hebt, kunnen jullie ook weer naar elkaar toe groeien. Er is immers ooit een reden geweest dat jullie op elkaar zijn gevallen, en waarschijnlijk is die reden nog steeds aanwezig nu het uit is. Je ex kan weer een vriend worden, en met een vriend kun je uiteindelijk ook weer een relatie aangaan. Zelfs als dit niet het geval is, is het voor jou waarschijnlijk ook wel gewoon fijn om zijn excuses te horen, zodat jij het allemaal makkelijker kan afsluiten.

“Excuses zijn altijd goed, ook als je niet meer bij elkaar komt.”

Dit proces kun je enigszins versnellen door zelf aan te geven hoe je je voelt over de break-up. Je kan zeggen wat je hem kwalijk neemt, maar als je wil dat hij uiteindelijk ook open is naar jou, kun je beter zorgen dat hij zich niet aangevallen voelt. Leg daarom ook de nadruk op waar jij je schuldig over voelt, want waar twee vechten, hebben er vaak twee schuld.

Situatie 4: Hij wil niemand anders dan jou

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Als mannen in een relatie zitten, dan is er een goede kans dat ze dikwijls fantaseren over anderen. Veel mannen hebben in hun relatie het idee dat ze een essentieel stukje vrijheid missen, en voor sommigen van hen is dit dan ook (één van) de aanleiding(en) om uiteindelijk hun partner te verlaten.

Als ze eenmaal hun “vrijheid terug hebben”, dan zullen ze vaak merken dat het behoorlijk tegenvalt. Ze mogen dan wel geen relatie meer hebben, maar omdat ze de meeste vrouwen vergelijken met de diepe band die ze met hun partner hadden, kan eigenlijk niemand tippen aan de vrouw/vriendin die ze hebben verlaten.

“Soms is het gras bij jou toch écht groener dan bij de buren.”

Soms zal een man zijn fout inzien, en beseft hij zich dat hij veel beter bij zijn partner had kunnen blijven. Héél soms zal een man dit zelfs durven toe te geven, aan zichzelf en aan zijn partner, en het aandurven om weer naar zijn vorige partner terug te gaan, in de hoop dat de relatie nog te redden valt. Vaak zal het dan te laat zijn, maar als jij hem graag terug wil, dan is dit dus een mogelijkheid.

Ik zou je in dit scenario dan wel aanraden om heel erg goed duidelijk te maken dat je dergelijk gedrag nooit meer zal tolereren. Je wil niet het signaal afgeven dat jij er altijd wel voor hem zal zijn, en dat jij gewoon op ieder willekeurig moment kan worden ingeruild voor een “beter” exemplaar. Als hij weer bij jou terug wil komen, dan zal hij voortaan ook echt voor jou moeten gaan.

Als jij denkt of weet dat je partner je om deze reden heeft verlaten, en je vermoedt dat het hem eigenlijk allemaal toch wel wat tegenvalt, dan kun je hem een zetje in de juiste richting geven door hem eens te vragen naar hoe het gaat. Dat klinkt misschien als nutteloos advies, maar het dwingt hem om eens echt naar zijn leven te kijken. Waarschijnlijk komt hij dan al snel tot de conclusie dat hij nog geen enkele vrouw heeft gevonden die aan jou kan tippen.

Situatie 5: Hij is niet zeker over de situatie

De vorige situaties die ik heb omschreven, gaan over gevallen waarin een man op het moment dat hij zijn partner verlaat vrij zeker is van zijn zaak, en er pas later achter komt dat hij misschien een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Er zijn echter ook veel gevallen waarin een man eigenlijk helemaal niet zo zeker is over de situatie, maar tóch besluit om haar te verlaten.

Dit kan tal van redenen hebben. Misschien vond hij het niet eerlijk om jou aan het lijntje te houden terwijl hij uitvogelde hoe het zat en hoe hij zich voelde, of misschien leek weglopen gewoon de makkelijkste optie om conflict uit de weg te gaan. Hoe het ook zij, het kan gewoon zijn dat hij helemaal niet zo goed wist of weglopen de juiste beslissing was, en dat eigenlijk nog steeds niet weet.

“Soms doen mensen elkaar alleen maar pijn omdat ze pijn willen voorkomen.”

Als hij in deze situatie naar je terugkomt, zul je dus samen moeten uitvinden of het een goed idee is om samen te blijven. Dit is voor jou natuurlijk een wat meer hoopvolle situatie, maar wees je er wel van bewust dat hij op een later moment alsnog kan vertrekken, omdat hij uiteindelijk tot de conclusie komt dat jullie het best uit elkaar kunnen gaan. In dit geval doet hij je dus eigenlijk twee keer pijn, en dat risico moet je wel willen aanvaarden.

Als je denkt dat deze situatie het geval is, kun je naar mijn ervaring het best open kaart spelen, en gewoon aan hem vragen of hij wel zeker is dat het een goed idee was om uit elkaar te gaan. Als hij dat niet zeker weet, vindt hij het waarschijnlijk alleen maar heel fijn dat jij erover begint.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Wanneer Komt een Man Terug? 5 Concrete Situaties + Tips"

 1. Petra says:

  Hallo, ik was 3jaar samen met mijn minnaar en hij was al jaren kleine pasjes aan het nemen om weg te gaan bij zijn vrouw. In december merkte ik dat hij veel aandacht kreeg van een collega op het werk, die 16j jonger is dan hij en samenwoonde met een andere collega die ze ook via hun werk had leren kennen. Door de covid, konden we elkaar minder en minder zien, ik had niet de indruk dat onze liefde daardoor over was ofzo, maar omdat ik hsp heb en voelde dat hij soms wel afwezig was en heel veel 's nachts online was, begon ik vragen te stellen. Ik voelde gewoon dat hij iets achterhield, of was het maar een gedachte?! Ergens in april stuurde hij me een foto. Hij zag er enorm slecht uit en zei me, 'ik ben kapot aan het gaan. Je moet me redden. Jij kan me rust brengen.' Ondertussen vertelde hij me ook, dat het in neerwaartse lijn ging met zijn vrouw, zij hem allang niet meer aantrok en zijn kinderen in zijn ogen ook groot genoeg waren om een nieuwe relatie een kans te kunnen geven. Ikzelf was al een tijdje aan het vragen om eerlijk te zijn tegen zijn ex, omdat het al jaren zwaar woog om te liegen... Ik wou ook wel eens gewoon hand in hand over straat lopen... en niet meer te doen alsof ik al jaren alleen ben tegen familie/vrienden...
  Ik besloot na lang denken en overwegen, om zijn vrouw een bericht te sturen en eerlijk te zijn en stuurde die nacht ook naar hem zodat hij hiervan wist via mij. Ik heb in al die jaren altijd aangedrongen op 'no secrets' en dit was niet anders.
  Ik werd van alles geblokkeerd en zijn vrouw stuurde me de ene vraag na de andere. Het werd meteen duidelijk dat die 2 niet echt goed met elkaar konden praten.
  Na 14d kreeg ik een mailtje van hem, dat hij geschrokken was, gekwetst en teleurgesteld. Dat hij het niet kan vatten, plaatsen of verwoorden. Dat hij dit niet verwacht had van een persoon als mij. Dat hij zijn vertrouwen in me kwijt was en onze mooie vriendschap die we hadden ook. Hij zei me ook, enorm spijtig dat je haar hierbij moest betrekken, dit was iets tussen ons. Je hebt een eenzijdig besluit genomen door je actie. Jammer dat het zo moet eindigen, via email, ik had het je liever persoonlijk uitgelegd, maar het feit dat je tot zo'n actie in staat bent en mij voor een voldongen feit stelt.
  Ondertussen heb ik vernomen via zijn vrouw, dat na 4 maanden samenwoont met die collega van zijn werk die 16j jonger is. Volgens haar is hij totaal de pedalen kwijt en beseft hij niet al te goed waar hij mee bezig is.
  Zij heeft halsoverkop ook haar relatie met haar vriend opgeblazen en was terug naar bij haar ouders gaan wonen. Die wonen in Oost-Vlaanderen en nu wonen ze ergens in Antwerpen. Dit is zo 1,5u rijden van elkaar. Zijn vrouw vroeg me 'wat zoekt een meisje van 29j bij een man van 45j met 2 pubers van 15 en 16?'
  Voor mij voelt het als een vlucht.
  Bij zijn vrouw wou hij al 4j niet blijven en was ik zijn zoals hij zelf zei 'rust brenger'.
  Hij had me ergens in januari nog gezegd helemaal niet te vallen op die collega.
  Ik weet niet hoe ik me hierbij moet voelen.
  Soms ben ik heel kwaad en verdrietig, de andere keer geloof ik dat hij nog gaat terugkeren eens hij beseft waarmee hij bezig is.
  Ze wonen samen van begin oktober. Het appartement was nog niet helemaal klaar om de kinderen er ook te laten wonen.
  Ik heb er geen vertrouwen in... hij had nochtans plannen om met mij verder te gaan en sprak dat ook uit. Ik moest nog even geduld hebben, maar ik had hem ook verteld dat ik niet meteen wou samenwonen, omdat zijn kinderen na een breuk best even met hem alleen tot rust komen...
  Wat hij nu doet, is zo gek en best wel een beetje marginaal.
  Hij maakte zich zorgen over wat zijn vader, familie en vrienden zouden zeggen als hij uit elkaar zou gaan met zijn vrouw en of hij zich niet gefaald zou voelen.
  Blijkbaar maakt dit nu allemaal niet meer uit...

  Graag had ik geweten hoe ik me hierbij moet voelen.
  Ik krijg hem niet meer te horen. Ik weet hem wonen, maar ga hem echt niet achterna hollen. Ik probeer nu radiostilte te geven ookal is dit niet makkelijk, want een mail sturen of een voicemail inspreken lukt nog.

  Ik weet dat hij snel op de tenen getrapt is, koppig is en dan makkelijk kan zwijgen en dingen doen om te kwetsen.
  Vergeet hij nu wat we hadden samen?
  We waren in mijn ogen zeer complementair en ooit heeft hij me gezegd 'ik zeg u niet alles, want dan zou jij me kunnen kwetsen.'
  Hij vroeg me de laatste weken ook of ik hem wel wou en of ik hem ooit zou dumpen.
  Toen heb ik geantwoord, 'enkel als je mij zou bedriegen'.
  Het is moeilijk nu en ik weet niet wat ik er allemaal moet van denken.

  Groetjes,
  Petra

  • Dickens. says:

   Hij faalt toch ook? Hij durft niet eens de consequenties van zijn eigen handelen te aanvaarden. Durft niet eerlijk te zijn. Liegt drie jaar zijn vrouw voor. Houd jou aan het lijntje door je het gevoel te geven dat je speciaal bent. Ik denk persoonlijk zelf dat je je roze bril af moet zetten en hem in zijn eigen sop moet laten gaar koken.
   Je bent niet zijn helper, hij moet zichzelf op de rit krijgen want wat hij doet kan écht niet.

 2. Alex says:

  Dag Edwin, allereerst dankjewel voor je mooie artikelen en heldere uitleg van issues waar velen op het gebied van relaties mee zitten.
  Zo ook ik. Ik hoop dat je een antwoord hebt op een vraag die maar niet uit mijn hoofd gaat.

  Mijn huwelijk met mijn huidige echtgenoot verkeerd in friendzone. Hier zijn we beide eerlijk en open in. We delen alleen nog het huis en de kinderen in alle respect en harmonie. We zijn vrij en hebben afgesproken wanneer we iemand ontmoeten waarmee het serieus klikt we dat eerlijk aan elkaar vertellen. We leven echt fijn samen alleen zonder intimiteit want dat is voor mij voorbij. We zijn vrienden.

  Enfin, in 2021 ontmoette ik een man. Hij is ook getrouwd en er bloeide langzaam iets moois op. We hadden elke dag contact via app, spraken 1 keer per week af, voor een lunch of drankje en meestal 1 keer per maand waren we samen voor intiem contact. Er was veel respect voor elkaars thuissituatie. Hij heeft 3 volwassen meiden (is 58) en ik heb 1 volwassen dochter en 1 van 15 (ik ben 52).
  Het was heel fijn en onze relatie voelde ontspannen en puur. Ik merkte dat zijn liefde voor mij steeds heftiger werd. We leerden elkaars vrienden kennen, en men wist van ons, behalve onze partners wisten van niets. Hij vroeg best veel commitment van mij. Zijn jaloezie naar 2 van mijn beste mannelijke vrienden heeft best wel eens in een woordenwisseling geresulteerd maar hier kwamen we altijd uit. Mijn vrienden en zijn vrienden vonden deze seond love eigenlijk geen Second meer, zo intens liefdevol was deze. We spraken over onze partners vol liefde en waardering alleen de liefde was er niet meer. M.a.w. er waren hele fijne diep emotionele gesprekken. Naarmate de maanden verstreken vond ik zijn vraag naar commitment van mijn kant best wel een beetje uit balans geraken. Ik gaf hem altijd de volle 100% van de schaarse tijd die we samen waren. Hij moest zich vaak in bochten wurmen, omdat hij met het thuisfront zat te appen en dat vond ik wel vervelend. Daar spraken we over en hij deed echt zijn best om het te verbeteren. Echter na ongeveer een jaar vond ik het wel tijd om er thuis iets over te vertellen. Niemand wil graag bedrogen worden en ik wilde dat ook hij thuis eerlijk zou zijn dat hij dit leven niet meer wilde. Om een beeld te schetsen over zijn huwelijk:
  Vorig jaar, in zijn 25-jarige huwelijksjubileum (wat ik niet wist), had ik een mooie overnachting voor ons geregeld op een locatie ergens in het land. Ik stuurde hem daar een foto van en toen moest hij heel hard lachen. Toen ik vroeg waarom hij zo moest lachen, toen zei hij dat dat de trouwlocatie van hem en zijn vrouw was. Ik schrok daarvan en zei dat ik op zoek zou gaan naar een andere plek, maar dat wilde hij beslist niet, hij vond het wel grappig. Met champagne hebben we het weekend daar doorgebracht.
  Edwin zo kan ik nog tal van voorbeelden opnoemen hoeveel liefde er tussen ons was. Zijn beste vriend belde mij op een vrijdagnacht op om te zeggen dat hij mij wilde bedanken dat ik zijn beste mattie zo gelukkig maakte.

  Maar ik merkte ook zijn terughoudendheid om met zijn vrouw te praten. En aangezien zijn drang naar mijn liefde en zijn liefde naar mij alleen maar heftiger werd, zei ik dat het zo niet langer kon doorgaan. Hij moest gaan praten, ik zei een paar keer, 'als dat betekent dat je teruggaat naar je vrouw, laat ik je gaan'. Maar dan zat hij in tranen voor me en zei dat hij me niet kwijt wilde en niet meer zonder mij kon. Maar een gesprek thuis zou moeilijk worden omdat hij bang was voor een vechtscheiding en hij niet ergens op een hok in de stad wilde wonen omdat hij alles moest delen met zijn vrouw. Echter zo kon het ook niet langer doorgaan, dus hij zou in de zomervakantie met zijn vrouw gaan praten. Een week na dit gesprek waren wij nog een weekend samen. Zo fijn, ontspannen en verliefd.
  Drie dagen later belde hij me dat zijn vrouw het vreemdgaan had ontdekt. Ik kreeg een app van zijn dochter: 'homewrecker'!
  Hij vroeg of ik nog contact wilde houden, dat wilde hij namelijk wel, maar dat hij liet het aan mij, hij zou thuis zeggen dat het geen vluchtige nietszeggende relatie was geweest.
  Enfin, dat was het laatste wat ik van hem hem gehoord. In oktober appte ik hem omdat ik met hem wilde bellen om het respectvol af te sluiten, maar mijn telefoontje drukte hij weg en hij appte heel kort: 'ik heb mijn vrouw en kinderen beloofd geen contact meer te hebben of te zoeken'.
  Als een klap in mijn gezicht voelde dit bericht. Ik heb niet meer gereageerd en hem van mijn telefoon verwijderd. Kapot was ik ervan.

  Echter een maand later stuurt hij mij nog een mail: "Hi, ik zei dat ik rust nodig had, hierdoor realiseer ik mij dat ik een opening en verwachtingen heb achter gelaten. Ik heb er spijt van dat ik tijdens onze relatie niet helemaal duidelijk ben geweest dat ik mijn vrouw niet wil verlaten. Ik heb spijt van onze relatie. Mijn vrouw is de liefde van mijn leven. Alles is er nu op gericht om mijn huwelijk te redden. Ik wil het contact verbreken en verwacht geen reactie, ik wens je het allerbeste"

  Als een tsunami trof mij dit bericht. De manier waarop hij mij aan de dijk zette, die snap ik dus niet. 5 maanden hoor ik niets van hem, na het appje in oktober dacht ik, het is voorbij en dan toch nog deze respectloze mail. Waarom Edwin op deze manier? Ik heb altijd tegen hem gezegd, als je je huwelijk wilt redden, zeg het mij, dan trek ik me terug. Ik ben geen stalker. Tuurlijk zou ik dan ook verdrietig zijn maar dan is onze liefdevolle relatie van ruim een jaar elke dag contact, liefde, waardering en respect, netjes afgesloten.
  Het feit dat hij mij ook de kans ontneemt het netjes met respect en liefdevol af te sluiten is vreselijk.
  Op WhatsApp heeft hij mij geblokkeerd en op Instagram is hij verdwenen.
  Mijn hart is gebroken Edwin, niet alleen dat het voorbij is, maar met name de vreselijke respectloze manier waarop hij dit deed.
  Waarom niet in een gesprek face to face? We spraken altijd over van alles met zoveel respect en nu is dat respect voor mij verdwenen. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Tranen vloeien omdat ik niet begrijp: Waarom op deze manier?
  Hij weet dat ik geen desperate woman ben, ik ga hem niet stalken. Ik zou hem laten gaan! Waarom kan hij het niet opbrengen mij een afsluiting te gunnen?.
  Hij vroeg zoveel van mij, liefde, waardering etc. Alles wat hij thuis al jaren mist, vond hij bij mij. De vrouw die hem alleen maar liefde gaf, wordt nu met het vuilnis buitengezet. Waarom?
  Al 8 jaar is hij zoekende, zijn huwelijk was koud en liefdeloos. Waarom kiest hij dan toch voor deze relatie en niet voor zichzelf?. Hij hoeft niet voor mij te kiezen hè, het gaat om zijn geluk. Zo sta ik erin, maar waarom mij dan zo koud en harteloos aan de dijk zetten?

  Ik hoop dat ik ooit een antwoord krijg, zodat ik het kan afsluiten. Het maakt me kapot.
  Misschien kun jij met jouw expertise mij een beetje laten begrijpen waarom een man zo doet.

  Groet, Alex

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *