Ex Terug via Facebook? Lees Hier hoe!

Als jouw relatie tegenwoordig uit gaat, is het lastig om niet meer aan je ex te denken. Waarschijnlijk denk je al dagelijks aan hem of haar. En door sociale media is de kans nog groter dat je je ex ‘tegenkomt’. Dit kan extra pijnlijk zijn als je jouw ex erg mist.

Maar de sociale media kunnen ook in jouw voordeel werken. Ze zorgen voor een lage drempel om weer contact met je ex te zoeken. Het is immers veel makkelijker om een berichtje op Facebook te sturen dan om je ex op te bellen. Daarom kun je Facebook zelfs gebruik om je ex terug te krijgen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Moet ik mijn ex ontvrienden op Facebook?

Het lijkt misschien verleidelijk om jouw ex te ‘ontvrienden’ wanneer jullie relatie uit gaat. Je wilt wellicht even niets met jouw ex te maken hebben, ook niet op sociale media. We raden je juist aan om dit niet te doen! Als jouw ex ziet dat je hem of haar hebt ontvriend, vindt hij of zij dat waarschijnlijk vooral kinderachtig.

Je ex ontvrienden op Facebook komt vooral laf over. Het lijkt nu alsof je jouw ex nooit meer kunt luchten of zien, zelfs niet een onbenullige statusupdate of foto. Dat kan (zeker in het begin) wel even zo zijn, maar achteraf krijg je hier waarschijnlijk spijt van. En niets is beschamender dan met je staart tussen je benen jouw ex weer een vriendschapsverzoek sturen!

Als je het echt lastig vindt om foto’s en andere berichten van jouw ex op Facebook te zien, kun je ervoor zorgen dat je zijn of haar berichten niet meer in je tijdlijn ziet. Zo hoef je je ex niet te ontvrienden, maar is er toch een mogelijkheid om even niet aan hem of haar te denken. Je kunt later alsnog de updates van je ex inschakelen!

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Hoe ga ik om met mijn ex op Facebook?

Contact hebben met je ex via Facebook is erg lastig. Het is namelijk (grotendeels) openbaar, dus bijna iedereen kan zien wat jij tegen je ex zegt. Hier moet je dus zeker mee oppassen; plaats geen reacties die zelfmedelijden uitlokken op de pagina van je ex. Hierdoor kom je alleen maar zielig over.

Ook moet je oppassen met het liken van foto’s. Natuurlijk is het goed om te laten weten dat je niet van de aardbodem bent verdwenen, maar het moet ook weer niet lijken alsof je alle foto’s van jouw ex langs gaat. Af en toe een reactie plaats of een like geven is echter prima.

Let er wel op dat je dit in de eerste paar weken na jullie break-up beter niet kunt doen. De wonden zijn dan nog de vers en dit zendt vaak een verkeerd bericht. Het is erg moeilijk, maar negeer je ex zo veel mogelijk op Facebook aan het begin. Je maakt dan later meer kans om weer een goede indruk te maken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Weer contact zoeken met je ex via Facebook

Natuurlijk moet er ooit het moment daar zijn dat je weer jouw ex benadert. En laat Facebook daar nu een ideale manier voor zijn! Het is een makkelijke manier om even snel een berichtje te sturen. Dit is ook helemaal niet raar, omdat ook mensen die elkaar nauwelijks kennen met elkaar op Facebook chatten.

Bovendien is het wel zo sociaal om na een tijdje weer eens te vragen hoe het met jouw ex gaat. Jullie waren ooit geweldige vrienden, dus ben je natuurlijk benieuwd hoe de ander het maakt. Wees daarom niet bang om het eerste berichtje te sturen; waarschijnlijk verwacht jouw ex het niet en is hij of zij blij verrast.

Begin het gesprek dan ook met een normale vraag: ‘hoe gaat het met je?’ Niets meer, niets minder. Gewoon onschuldige praat over koetjes en kalfjes is prima als je jouw ex weer wilt benaderen. Je ex zal er dan niet zo snel wat achter zoeken en het gesprek loopt waarschijnlijk goed.

Je doel moet dan ook alleen zijn om een goed lopend gesprek te hebben, waarin jullie even de ellende van de break-up kunnen vergeten. Merk je dat jouw ex direct heel dramatisch doet en zegt dat het heel slecht gaat? Dan is het misschien beter om weer wat afstand te nemen. Als jouw ex zo wanhopig is kan er weinig goeds van komen.

De volgende stap: jouw ex terug via Facebook

Het gaat je natuurlijk niet lukken om alleen via Facebook jouw ex terug te krijgen. Daarvoor moet je elkaar weer in het echt zien. Niets bepaalt de sfeer tussen jullie als een ‘nieuwe’ ontmoeting. Uiteraard kun je niet zomaar weer met je ex afspreken. Wie weet kom je er wel achter dat hij of zij een nieuwe relatie heeft. Dan kun je het maar beter laten schieten.

Als je merkt dat het weer ‘klikt’ tussen jullie, kun je beginnen om een ontmoeting af te spreken. Probeer dit zo casual mogelijk te zeggen, zoals: ‘kunnen we niet eens een keer afspreken?’ Of: ‘zullen we eens ergens wat gaan drinken?’ Jouw ex kan moeilijk nee zeggen als de sfeer tussen jullie goed is.

Elkaar weer ontmoeten

Kies dan een neutrale plek, zoals een koffiebar of kroeg. Het liefst een plek met genoeg andere mensen, maar waar je elkaar wel goed kunt verstaan. Je mag jouw ex dan nog genoeg gesproken hebben op Facebook, in het echt is het toch weer anders. Houd ook de gespreksonderwerpen een beetje rustig en begin niet over jullie relatie.

Wees hier gewoon aardig en jezelf! Zie het als een eerste date met iemand die je nog niet kent. Je wilt goede gesprekken voeren, maar niet gelijk wanhopig zijn en een relatie beginnen. Zo is het precies wanneer je weer met je ex wilt afspreken. Ging je afspraak goed? Plan dan een volgende in!

Pas op een latere afspraak kun je langzaam over jullie relatie praten – en dan vooral over de positieve punten. Geef bijvoorbeeld aan wat je mist, en als jouw ex het hiermee eens is, ga je de goede kant op. Blijf zo doorgaan en vraag jouw ex hoe hij/zij het zou vinden als jullie weer samen zouden zijn. De kans is groot dat je ex het leuk zou vinden!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

4 Reacties op "Ex Terug via Facebook? Lees Hier hoe!"

 1. saartje says:

  Hallo,

  Inmiddels heb ik een kort gesprek gehad via facebook met mijn ex. Het vrbaasde me sat hij zo snel reageerde. Ik heb hem de vraag gestelt of we een keer wat leuks konden doen en kreeg als antwoord dat hij het niet wist. Is dit nu een afwijzing of juist positief??

 2. Larissa says:

  Bij mij is dat deel nogal moeilijk.. Ik kan hem namelijk niet meer bereiken omdat hij me kort na onze relate geeindigd is, geblokkeerd heeft omdat hij niet gelooft dat je vrienden kan zijn als man en vrouw..

 3. Beste,
  Ik ben nu een week bezig met complete radio stilte. Ondertussen werk ik aan mezelf en doe veel sport. En zie er fysiek al veel beter uit.
  Is het een goed idee om in de 4 weken van contactverbod een foto te posten op facebook met mijn knapper uiterlijk?

  Jo

 4. Gino Adams says:

  Na een ruzie tussen ons van zeven maanden om dat ze er een aderen vriendje op na hield hellaas die vriendin is voor bij met die andere vriend ik heb tot tweemaal toe de politie over mijnvloer gekend om dat toe een klacht tegen mij had neergelegd nu opeens stelt ikvast dat ze terug een vriendschap verzoek naar mijn stuurt wat moet ik nu doen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *