Ex Zegt Dat Het Nooit Meer Goed Komt: 8 Hoopvolle Tips

Er zijn maar weinig dingen zo hartverscheurend als horen dat het nooit meer goed komt met je ex. Maar wanhoop niet; dit is niet het einde van je verhaal. Integendeel, dit kan het begin zijn van een krachtige persoonlijke transformatie, eentje die je niet alleen helpt om jezelf in een nieuw licht te zien, maar ook voor het overwegen en verbeteren van de dynamiek van je toekomstige relaties.

Ik daag je uit om verder te kijken dan de pijn en te ontdekken wat er écht toe doet. Van diepgaande zelfreflectie tot praktische stappen om vertrouwen te herstellen, dit zijn de tips om jezelf te helen en mogelijk een nieuw begin met je ex in de startblokken te zetten. Leer wat het betekent om (samen) te groeien.

1. Leer de kunst van het loslaten

Soms, om echt vooruit te komen, moeten we leren loslaten. Dit betekent niet dat je de hoop moet opgeven, maar eerder dat je leert te accepteren wat is. Door los te laten, realiseer je ruimte in je leven voor nieuwe ervaringen, mensen en kansen. Het loslaten is noodzaak om de situatie onder controle te krijgen. Belangrijk is dat je vertrouwt op de loop der dingen. En dit kan verrassend bevrijdend zijn en je in staat stellen om dingen vanuit een nieuw perspectief te zien.

Loslaten is geen teken van zwakte; het is een teken van kracht.

Hier zijn wat extra punten om loslaten mogelijk te maken:

 • Reflecteer: Bepaal wat jij écht nodig hebt.
 • Zelfzorg: Focus op jezelf.
 • Omarm onzekerheid: Zie het als een kans.
 • Praat erover: Je hoeft het niet alleen te doen.
 • Lekker plussen: Maak ruimte voor positiviteit.
 • Wees geduldig: Verandering kost tijd.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

2. Verken wat jullie verbinding is

Wanneer je probeert iemand terug te winnen, is het wijs om na te denken over wat jullie beiden zoeken in de relatie en in het leven. Stel jezelf de vraag: “Wat verbindt ons echt, en wat zouden we samen kunnen opbouwen?”

Het gaat niet zozeer om het herstellen van wat was, maar ook om het evalueren van wat kan zijn. In de tijd dat jullie samen waren, hadden jullie gemeenschappelijke waarden, dromen en doelen? Lijkt het erop dat jullie visies op de toekomst overeenkomen en dat jullie bereid zijn om aan een gemeenschappelijke toekomst te werken? Dan kan er wellicht een basis zijn voor hereniging.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

3. Herstel vertrouwen met je ex door consistent gedrag en open communicatie

Vertrouwen herwinnen na een breuk vereist tijd, geduld en vooral consistentie in je daden en woorden. Is het contract dat je zoekt met je ex, begin dan met open en eerlijke communicatie over je gevoelens, verwachtingen en de fouten die er gemaakt zijn. Erken je eigen aandeel in de breuk en toon bereidheid om aan jezelf te werken, zonder specifieke verwachtingen over een mogelijke voortgang van de relatie.

Het belangrijkste is dat je beloftes nakomt en dat je betrouwbaar bent door je gedrag. Vertrouwen bouw je op in de kleine dagelijkse interacties. Wees daarom attent, respectvol en consistent in je acties. Zelfs als je ex zegt dat het nooit meer goed komt, kun je met een positieve en consequente houding laten zien dat je toegewijd bent aan verandering, wat de kans op verzoening kan verhogen.

Vertrouwen herwinnen begint met de belofte om het elke dag beter te doen.

4. Wat voor jou bestemd is, zal zich manifesteren

Heb vertrouwen in het proces van het leven! Wanneer je ex zegt dat het nooit meer goed komt, probeer dan te geloven dat als de relatie echt voor jou bestemd is, het universum een manier zal vinden om jullie weer samen te brengen. Dit vereist geduld, geloof in jezelf, en het vertrouwen dat het leven je leidt naar waar je moet zijn.

Vertrouw op het proces; wat voor jou is, zal blijven, wat niet voor jou is, zal vervagen.

Neem het aan of niet. Als ze je echt waarderen, zullen ze op je wachten!

5. Werk aan je eigen groei

Een breuk hoeft helemaal niet nadelig te zijn; het kan ook werken als een krachtige katalysator voor persoonlijke ontwikkeling. Dit is dé periode om zelfbewustzijn op nummer 1 te zetten. Dit betekent dat je je eigen behoeften, wensen, en ook je tekortkomingen onder de loep neemt. Zo word je niet alleen een betere versie van jezelf maar ook een aantrekkelijkere partner, mocht een hereniging met je ex in het verschiet liggen.

 • Reflecteer op je gedrag: Kijk kritisch naar je eigen aandeel in de breuk en neem verantwoordelijkheid voor je daden.
 • Streef naar verbetering: Identificeer gebieden waar je kunt groeien en ontwikkelen, of het nu gaat om communicatieve vaardigheden, emotionele intelligentie of iets anders.
 • Leef gezond: Lichamelijke gezondheid en welzijn hebben een directe impact op je mentale gezondheid. Dus, eet gezond, sport regelmatig en zorg voor voldoende rust.

6. Zet emoties om in een persoonlijk project

En ander goed idee is om je emoties te kanaliseren. Emoties zijn als golven. Kijk naar ze, voel ze en laat ze gaan. De energie van die emoties – of het nu verdriet, frustratie, of zelfs woede is – kan een krachtige drijfveer worden voor creatieve en persoonlijke groei.

Kies een project dat bij jou past:

 • Creatieve expressie: Schilderen, schrijven, muziek maken, of fotografie – kies een creatieve uitlaatklep die resoneren met jouw innerlijke wereld.
 • Sportieve uitdaging: Train voor een hardloopwedstrijd, begin met yoga of start een fitnessroutine die helpt om mentaal sterker te worden.
 • Educatief avontuur: Leer een nieuwe taal, volg online cursussen of begin aan die studie of vaardigheid waar je altijd al interesse in had.
 • Sociaal project: Zet je in voor vrijwilligerswerk, begin een community project of steun een goed doel dat je na aan het hart ligt. Zo kun je niet alleen je eigen pijn verzachten maar ook een positieve invloed hebben op de levens van anderen.
 • Ga voor groen: Start een moestuin, werk aan een zero-waste lifestyle of bouw iets met gerecyclede materialen.

7. Bekijk de mogelijkheden voor een nieuw verhaal samen

Zelfs als je ex zegt dat het nooit meer goed komt, is er wellicht alsnog een mogelijkheid om een nieuw verhaal te delen met elkaar. Dit gaat niet over een romantische hereniging forceren, maar eerder over het bouwen aan een nieuwe vorm van relatie, eentje die gebaseerd is op begrip, respect, en idealiter vriendschap.

Dit kun je alleen doen als je leert accepteren en de lessen van het verleden tot je hart neemt. Kijk ook vooruit naar hoe jullie beiden positief kunnen bijdragen aan elkaars leven, zonder de last van oude verwachtingen.

Dit proces kan uitdagend zijn. Enkele tekenen dat het misschien tijd is om deze nieuwe weg in te slaan, zijn:

 • Emotionele loskoppeling: Je voelt je niet langer emotioneel verbonden en de relatie voelt meer als een verplichting dan een keuze.
 • Persoonlijk geluk: Je realiseert je dat jouw eigen geluk en welzijn niet langer hand in hand gaan met de relatie.
 • Gebrek aan wederzijds begrip: Pogingen tot verzoening leiden niet tot een dieper begrip of verbetering van de situatie.
 • Verschillende levenspaden: Jullie toekomstvisies en -plannen zijn onverenigbaar geworden.
 • Negatieve patronen: Dezelfde problemen blijven opduiken zonder teken van verbetering, ondanks inspanningen.
 • Verlangen naar vrijheid: Je begint je meer aangetrokken te voelen tot het idee van vrijheid en persoonlijke groei buiten de relatie.

8. Sta ook open voor nieuwe mogelijkheden

Tenslotte, terwijl je werkt aan het herstellen van je relatie of het opbouwen van vertrouwen, sluit jezelf niet af voor nieuwe mogelijkheden! Het leven zit vol met onverwachte wendingen en soms betekent het einde van een relatie je naar paden die je anders misschien nooit had overwogen. Sta open voor nieuwe mensen, ervaringen en kansen die op je pad komen.

 • Wees open voor nieuwe relaties: Niet dat je direct op zoek moet gaan naar een nieuwe partner, maar sta open voor het idee dat liefde weer op je pad kan komen.
 • Verken nieuwe hobby’s en interesses: Nieuwe dingen doen kan een uitstekende manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten of gewoon om jezelf beter te leren kennen.
 • Waardeer alleen zijn: Het allerbelangrijkste is dat comfortabel bent met jezelf en leert genieten van je eigen gezelschap. Alleen zo leer je onafhankelijkheid en zelfvertrouwen op te bouwen.

Wanneer het je ex is die zegt dat het nooit meer goed komt, vergeet dan niet dat dit het einde betekent, maar juist een nieuwe start kan zijn. Jij bent degene die de deuren opent naar je eigen vrijheid en geluk!

Onthoud dat elke ervaring, hoe pijnlijk ook, een kans is voor groei en nieuwe beginnen. Zo bouw je aan een fundament voor toekomstige relaties, én verrijk je je eigen leven op manieren die je misschien nooit voor mogelijk had gehouden.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *