Nieuwe Relatie Ex Kapot Maken? 9 Fouten Om Te Vermijden

Nietsvermoedend loop je door de stad. En dan plotseling, als een binnenvallende bliksemschicht, zie je hen – je ex, hand in hand met een nieuw iemand. Je hart slaat een slag over, emoties borrelen op, een wirwar van pijn, jaloezie, en ongeloof.

In datzelfde moment, flitst de verleiding door je hoofd: “Hoe kan ik hun nieuwe relatie kapot maken?” Maar voordat je stapt op dit duistere pad dat alleen maar leidt naar meer pijn en spijt, is het beter om eerst even te pauzeren. Neem diep adem en reflecteer: hoe kun je ontkomen van die toxische impulsen en deze emotionele storm doorkomen met gratie en zelfrespect? Dit zijn de 9 fouten die je daarvoor moet vermijden:

1. Je eigen emoties niet onder ogen zien

Je ware gevoelens negeren of onderdrukken is fout #1 en dit gedrag wil je het liefst als mogelijk buiten de deur houden voor je mentale welzijn. Het onder ogen zien van je emoties is de eerste stap naar genezing.

Het is natuurlijk om pijn, jaloezie, of zelfs woede te voelen wanneer je ziet dat je ex verdergaat met iemand anders. Echter, het vermijden van deze emoties of doen alsof ze er niet zijn, zal alleen maar ongezonde acties naar boven brengen, zoals rare dingen ondernemen vanwege het verlangen om hun nieuwe relatie kapot te maken.

In plaats van je emoties weg te drukken en jezelf te verliezen in destructief gedrag of negatieve gedachtespiralen, neem de tijd voor erkenning en verwerking. Door je emoties onder ogen te zien, geef je jezelf de kans om te groeien en te leren van de ervaring. Zo kun je stap voor stap verdergaan zonder te leven met de last van onverwerkte gevoelens, cruciaal voor je emotionele welzijn en toekomstige relaties.

Ja, ik begrijp het. Dit kan ontzettend moeilijk zijn als je geplaagd wordt door een constante stroom van gedachten en herinneringen die je ex naar boven halen. Gelukkig zijn er een aantal effectieve methoden om deze chaos van gevoelens te ontkomen, zolang je er voor openstaat:

  • Zelfreflectie en dagboek bijhouden: Schrijf je gevoelens op. Dit is een uitstekend begin om je emoties te structureren en te begrijpen. Ook zal het een veilige uitlaatklep zijn voor je gedachten.
  • Zoek steun bij vrienden en familie: Praat met mensen die je vertrouwt. Een luisterend oor en hun unieke perspectief op je situatie, zonder de bom van emoties die jij voelt, kan erg waardevol zijn.
  • Blijf actief en gezond: Fysieke activiteiten – sporten, wandelen, yoga – kunnen allemaal helpen om je gedachten te verzetten en stress te verminderen. Voldoende rust en een gebalanceerd dieet zijn eveneens onmisbaar om je emoties en liefdesverdriet onder controle te krijgen.
  • Ontwikkel nieuwe hobby’s of herontdek oude: Een relatiebreuk is een geweldige kans om je te focussen op dingen die vreugde en voldoening. Misschien is het koken, schilderen, muziek maken of tuinieren; wat het ook is, besteed tijd aan activiteiten die je leuk vindt.
  • Mediteer en beoefen mindfulness: Breng je geest tot rust door je te concentreren op het huidige moment, in plaats van te piekeren over het verleden of de toekomst.
  • Overweeg professionele hulp: Soms kan het nodig om ondersteuning te zoeken bij een therapeut of counselor, vooral als je merkt dat je vastzit in je emoties. Dit is niets om voor te schamen. Sterker nog, erkennen dat je hulp nodig hebt, getuigt van moed en vastberadenheid om duurzame oplossingen te vinden!

“Emoties zijn als golven. We kunnen ze niet kiezen, maar we kunnen wel kiezen welke we surfen.” – Jon Kabat-Zinn

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

2. Toxische copingmechanismen gebruiken

Je dacht toch niet dat ik je hier zou wijzen op ongezonde copingmechanismen en adviseren over de beste manieren om de nieuwe relatie van je ex kapot te maken? Dat is zelfsabotage. Wraak en jaloezie zijn verraderlijke emoties die je alleen maar verder van je ware zelf brengen.

Maar hetzelfde geldt voor andere bedrieglijke armen van toxische troost: een teveel aan drank, een rookgordijn van sigaretten, of roekeloosheid als schijnbare ontsnapping.

Deze vluchtige oplossingen maskeren de pijn slechts tijdelijk, en zijn ingrediënten voor diepere problemen. Omarm in plaats daarvan copingstrategieën die je écht vooruithelpen: ren de spanning van je af, giet je hart uit op papier, of deel je verhaal met iemand die je vertrouwen waard is. Het is de kunst van het vervangen van zelfdestructie door zelfzorg.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

3. Negativiteit verspreiden

Vergif verwondt niet alleen degene die het draagt, maar ook degene die het verspreidt. Negatieve verhalen verspreiden over je ex om zijn of haar nieuwe relatie kapot te maken, zijn alleen maar acties die je isoleren van anderen en je laten tuimelen in een negatieve spiraal van emoties.

Zie het zo; niemand is er om zich te wanen in de door jou voortgebrachte negativiteit. Al helemaal niet als dit over een ander gaat én ook nog eens verzonnen leugens zijn! Zelfs al mocht er een kern van waarheid zitten in de negativiteit die je verspreidt, alsnog is het een weerspiegeling van je eigen innerlijke strijd, van onverwerkte gevoelens. Dit is géén constructieve bijdrage aan je herstel of je relaties met anderen.

Je kan je nog zo bedrogen voelen en denken dat je ex het volledig verdient om hun nieuwe relatie aan diggelen te zien vallen, maar in werkelijkheid ondergraaf je hiermee alleen je eigen integriteit en geluk. De focus op negativiteit en wrok laat je vastzitten in het verleden, terwijl ware kracht en genezing liggen in het loslaten en vooruitkijken naar een positievere toekomst.

4. Vergelijken met je eigen leven

Wanneer je vergelijkingen begint te trekken met de nieuwe partner van je ex, dan is het tijd om daar direct mee te kappen. Je ex ziet er misschien gelukkiger uit in een nieuwe relatie of lijkt op sociale media succesvoller of die nieuwe vlam lijkt perfect te zijn. Maar onthoud, dit is slechts een fragment van hun werkelijkheid.

Jouw eigen pad en prestaties, hoe bescheiden ook, zijn uniek en waardevol. Concentreer je op je eigen groei en doelen, niet op een vertekend beeld van iemands anders ze leven.

Door jezelf los te koppelen van deze vergelijkingen, leg je de focus terug op wat echt telt: je eigen welzijn en toekomst. Alleen met persoonlijke ontwikkeling vind je vrede en voldoening in je eigen leven, en zul je realiseren dat je je ex helemaal niet nodig hebt!

5. Contact zoeken met je ex

Als je bezeten bent met liefdesverdriet, jaloezie, wraak, wrok of onbeantwoorde vragen, dan lijkt het misschien een goed idee om contact te zoeken met je ex, om je gevoelens te uiten, duidelijkheid te zoeken of die nieuwe relatie gewoon kapot te maken.

Zoek je ex NIET op. Stapel jullie gemeenschappelijke vrienden niet op met vragen over de status van je ex. Haal het ook niet in je hoofd om de sociale netwerken van je ex te stalken om proberen te weten te komen wat hij of zij aan het doen is. Geloof me, ik kan spreken uit ervaring. Dit is absoluut geen pretje voor jezelf, want het geeft je obsessie alleen maar meer ruimte en houd je vast in een cyclus van pijn en onverwerkte emoties. Pure tijdverspilling.

De kans is groot dat je oude wonden openrijt en jezelf verhindert om vooruit te gaan. Laat het verleden rusten en focus op je eigen toekomst.

Laat gaan wat was, accepteer wat is, en heb vertrouwen in wat zal zijn.

6. De schuld bij de ander leggen

Het is oh-zo gemakkelijk om al de schuld gewoon bij je ex te leggen van alles wat misging in de relatie. Maar dit brengt geheid problemen; het ontneemt je de kans om te leren van de ervaring en om je eigen aandeel in de situatie te erkennen.

Het lijkt er misschien op dat je alle reden hebt om die nieuwe relatie van je ex kapot te maken, dat het klinkklaar is dat hij of zij je bedrogen hebt.

De realiteit is vaak gecompliceerder dan een eenvoudig ‘goed versus slecht’-scenario. Door je exclusief te fixeren op de fouten van je ex, kan je niet reflecteren op je eigen gedrag en hoe dat heeft bijgedragen aan de dynamiek van jullie relatie. Ware groei en genezing komen van binnen, niet van het richten van je pijlen naar buiten.

7. Zoeken naar ‘vervangende’ relaties en jaloezie-spelletjes

Haastig in een nieuwe relatie stappen als reactie op een breuk, of om je ex jaloers te maken en te pogen die nieuwe relatie kapot te maken, is 99 van de 100 keer een recept voor verdere emotionele onrust. Bovendien is het oneerlijk tegenover jezelf en de nieuwe persoon in je leven.

Dit kan zelfs onbewust gebeuren! Je zult echter snel genoeg herkennen dat je jezelf aan het saboteren bent, bijvoorbeeld wanneer je continu over je ex aan het ratelen bent met je nieuwe date.

Deze rebound-relaties en jaloezie-strategieën kun je beter overslaan. Echte, gezonde relaties bloeien vanuit zelfliefde en oprechtheid, niet uit wraak of leegte.

8. Naar dezelfde plekken gaan waar je met je ex heenging

Blijf weg van plekken die je herinneren aan je ex. Deze plekken kunnen fungeren als een gevangenis van het verleden. Het voelt misschien vertrouwd of zelfs troostend om naar diezelfde koffiebar, dat park, of restaurant te gaan waar jullie samen mooie momenten beleefden.

In plaats van je vast te houden aan deze oude plekken, moedig ik je aan om nieuwe gebieden te verkennen. Dit is je kans om nieuwe herinneringen te maken, uniek voor jou. Bezoek nieuwe cafés, ontdek andere wandelroutes, of probeer een restaurant dat je altijd al had willen uitproberen!

9. De Masochist uithangen

Masochistisch handelen houdt in dat je jezelf bewust in situaties plaatst die pijnlijk of schadelijk zijn. Bijvoorbeeld, ‘jullie liedje’ tot in het eindeloze herhalen of het doorbladeren van oude foto’s om de pijn van het gemis te voelen. Met deze zelfkwelling houd je jezelf alleen maar vast in een cyclus van verdriet en verhinder je vooruitgang.

Dus kortom, breek met de gewoonte van zelfkwelling en kies voor zelfzorg! Elke stap weg van het masochisme is een stap dichter bij een hernieuwd zelf!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *