Hoe Je Met Geduld Je Ex Terug Kunt Winnen: 4 Gouden Tips

Er zijn echt heel veel verschillende manieren waarmee je kunt proberen je ex terug te krijgen. Bij sommige personen zal de ene manier beter aanslaan dan bij anderen. Wat voor jou het beste werkt is dan ook grotendeels afhankelijk van hoe jij zelf in elkaar zit en wat je prettig vindt. Daarnaast is het belangrijk om ook rekening te houden met je ex. Natuurlijk moet ook hij of zij zich op zijn of haar gemak voelen.

Iets wat wel bijna in alle technieken om je ex terug te winnen naar voren komt is de factor geduld. Een gebroken hart kan niet met snellijm weer in elkaar gezet worden. Liefde en vriendschap zijn beide gebaseerd op vertrouwen. Het is dus cruciaal dat jij en je ex elkaar de kans geven weer een vertrouwensband op te bouwen. De liefde zal mogelijkerwijs daarna volgen.

Waarom is geduld zo belangrijk?

Als je relatie ten einde gaat, gaat dit vaak gepaard met veel heftige gevoelens aan beide kanten. Het moeilijke aan deze gevoelens is dat deze vaak niet eenduidig zijn. Aan de ene kant kun je het bloed van je ex misschien wel drinken. Aan de andere kant houd je nog veel van je ex; jullie hadden immers nog tot voor kort een relatie. Dezelfde situatie is uiteraard ook van toepassing op je ex.

Die heftige gevoelens zullen niet van vandaag op morgen verdwijnen. Alleen de tijd heelt alle wonden. Het is tijd om jezelf eens goed in de spiegel aan te kijken en de tijd te nemen over je gevoelens. Dit kan leiden tot een heroverweging van het besluit een eind aan de relatie te maken. Maar misschien zie je ook in dat jij een beslissende factor was in het stuklopen van de relatie.

Het begint dus allemaal met een gezonde portie geduld.

Voordat je namelijk allerlei andere initiatieven gaat ondernemen, is het zaak om er voor jezelf achter te komen of je überhaupt wel terug wilt naar je ex. Naarmate de tijd verstrijkt zal de ratio het weer wat vaker winnen van je gevoel en zul je steeds beter de afweging kunnen maken wat je nu eigenlijk wilt en hoe het nu verder moet.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Pak voldoende rust, maar blijf niet stilzitten

Het is dus zeer belangrijk om echt even geduld te tonen nadat je relatie ten einde is gekomen. De eerste essentiële regel daarvoor is dat je vanaf dat moment zo min mogelijk contact hebt met je ex. Als het mogelijk is zou ik je zelfs willen adviseren om ieder contact te vermijden. Alleen als je niet met je ex in contact staat, kun je helder nadenken over wat je nu precies wel en niet wilt.

Dit mechanisme werkt natuurlijk twee kanten op. Ook je ex zal moeilijker tot bezinning over jullie verbroken relatie komen, wanneer jullie nog constant contact met elkaar hebben. Je kunt niet tot rust komen als je elkaar niet de ruimte gunt. Daarom is het heel belangrijk om met een grote boog om elkaar heen te lopen in die belangrijke en heftige eerste periode.

Het mag dan misschien wel aantrekkelijk klinken ‘om gewoon vrienden te blijven’. Ik heb echter nog nooit meegemaakt, niet bij mezelf of bij iemand anders, dat dit op de middellange of lange termijn positief uitpakte.

Het is dan ook een fabeltje dat je langdurig vrienden kunt blijven met je ex.

Er zijn meerdere redenen waarom je het toch vaak ziet gebeuren dat exen vrienden blijven:

 • Omdat ze toch al meer vrienden van elkaar waren dan dat ze echt verliefd waren;
 • Een van beiden kan niet zonder de ander kan en hoopt de relatie zo te kunnen redden;
 • Terwijl de ander bang is de ex-partner te kwetsen als hij of zij “nee” zegt tegen het voorstel om vrienden te blijven;
 • Omdat ze met de naïeve gedachte rondlopen dat het allemaal wel weer goed zal komen.

Het moge duidelijk zijn: als jij jezelf en je ex nog een kans wilt geven in de toekomst, dan is “vrienden blijven” in ieder geval niet de goede optie. Hoogste tijd om te kijken welke manieren wel werken en wat je zou kunnen doen in de tussentijd!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat te doen met al die vrije tijd? 4 tips om een beter mens te worden en tegelijkertijd te genieten

Relaties kosten over het algemeen heel veel tijd. Tijd die je maar wat graag ervoor over hebt om samen leuke en spannende momenten te beleven, om samen echt van het leven te genieten. Nu je echter geen relatie meer hebt met je ex, zul je op zoek moeten naar een andere manier om je tijd (zinvol) door te brengen. Hoewel iedereen anders in elkaar zit, zijn er een aantal ‘standaardopties’.

Sommige van deze opties zullen meer voor de hand liggen dan anderen. Ik noem deze opties ‘standaardopties’ omdat ze eigenlijk voor iedereen gewoon heel erg goed werken, zo leert de ervaring. Ook zijn deze opties sterk aan te raden omdat ze niet alleen voor afleiding zorgen, maar ook nog een beter mens van je maken: mentaal, spiritueel, sociaal of fysiek.

Wat vrije tijd voor jezelf nemen is overigens iets anders dan je ex totaal negeren.

Omgaan met geduld tip #1: Sporten om jezelf beter te voelen

De eerste tip die ik graag iedereen zou willen meegeven die zijn break-up een plekje moet geven en even geduld moet hebben in de communicatie richting zijn of haar ex is om te gaan sporten. Aan sporten zijn een aantal grote voordelen verbonden, deze heb ik hieronder kort op een rijtje gezet.

Sporten zorgt ervoor dat je in beweging blijft. Het zorgt ervoor dat je je zinnen kunt verzetten en jezelf doelen kunt stellen. Sporten is daarnaast hartstikke gezond en goed voor je conditie. Het zorgt ervoor dat je meer energie hebt, maar ook dat je er beter uitziet.

Dat laatste punt is niet onbelangrijk als je op de langere termijn je ex terug wilt winnen.

Sporten biedt je daarnaast de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is niet alleen leuk, maar ook broodnodig. Hoe vaak heb je al niet gehoord dat mensen vol enthousiasme aan een trainingsprogramma of sportschoolabonnement beginnen, maar na een aantal weken weer afhaken. Als je samen gaat sporten kun je voor elkaar een stok achter de deur zijn.

Ten derde kan sporten een enorme goede uitlaatklep zijn. Waarschijnlijk zit er nog de nodige stress in je lichaam die veroorzaakt werd door de break-up. Sport werkt enorm goed om je lichaam weer onder controle te krijgen en je aandacht af te leiden van dagelijkse beslommeringen.

Tot slot komt er bij het sporten zogenaamde endorfine vrij. Endorfine is een stofje dat ervoor zorgt dat je je heel erg goed voelt en je lekker in je vel zit. Het is ook een stofje dat zeer verslavend werkt, maar dit is een fijne verslaving. Het zal er immers voor zorgen dat je blijft sporten!

Omgaan met geduld tip #2: Ga op reis

Op reis gaan is een van de leukste dingen die er zijn. Maar het kan tegelijkertijd ook een hele goede manier zijn om even alles achter je te laten en niet aan je ex te denken. Als je namelijk thuisblijft en gewoon je dagelijkse routine weer oppakt, zul je merken dat je in het dagelijks leven vaak aan je ex herinnerd wordt.

Ga dus op zoek naar plekken die je nieuwe impulsen weten te geven.

Ga op zoek naar ervaringen en belevenissen die je doen beseffen dat je springlevend bent, dat je grote vreugde ook kunt ervaren zonder je ex. Het kan ontzettend bevrijdend werken om de wijde wereld in te trekken en een rugzak vol ervaringen, herinneringen en contactgegevens van nieuwe vrienden te hebben.

Reizen staat niet voor niks ook in dit overzicht van hoe je je ex terugkrijgt. Het maakt je een gelukkiger mens!

Omgaan met geduld tip #3: Houd een dagboek bij

Een break-up gaat gepaard met heel veel negatieve emoties en gevoelens van onzekerheid en zelftwijfel. Het kan soms heel moeilijk zijn om je hierdoor niet te laten verzwelgen. Daarom wil ik je graag een misschien ietwat onverwachte of ongebruikelijke tip aan de hand doen. Het is wel een tip die daadwerkelijk heel goed werkt: houd een dagboek bij en schrijf je gevoelens en problemen van je af.

Als je zaken opschrijft heeft dit een aantal grote voordelen. Die voordelen heb ik hieronder op een rijtje gezet:

 • Het bijhouden van een dagboek is een middel om te reflecteren op je eigen handelen. Je overdenkt je eigen gedachten, maar ook de gedachten en het handelen van de ander;
 • Als je iets opschrijft kun je het ook letterlijk ‘fysiek’ van je afschrijven. Het is een handeling waarmee je negatieve emoties uit je systeem krijgt en niet langer de ruimte biedt in je hoofd, maar in het dagboek of schrift waarin je schrijft;
 • Een gezegde luidt: “wie schrijft, blijft”. Dat geldt ook voor je gevoelens. Als ze eenmaal op papier staan, verdwijnen ze niet meer van het papier. Als je later in het verwerkingsproces dan eens terugbladert naar de eerste bijdragen, zul je onmiddellijk zien hoeveel progressie je al gemaakt hebt in de verwerking van je emoties.

Omgaan met geduld tip #4: Investeer tijd in de mensen dichtbij je

Als je even geen tijd hoeft te investeren in je ex, houd je dus een hoop tijd over. Veel mensen hebben de neiging om tijdens een relatie bijna alle vrije tijd die ze hebben in hun relatie te investeren. Familie en vrienden kunnen zich hierdoor soms achtergesteld voelen. Het is dan ook goed om op dit moment wat meer tijd te investeren in je vrienden en familie.

Probeer je vrienden en familie wel duidelijk te maken door wat voor proces je momenteel gaat. Het moet niet zo zijn dat je familie en vrienden non-stop over je ex praten, terwijl jij juist probeert diegene uit je hoofd te zetten. Vraag daarom gewoon om hulp en als je er behoefte aan hebt, om feedback of hun mening over de relatie.

Wanneer heb ik genoeg geduld gehad?

Wanneer je niet meer continu aan je ex denkt, maar deze nog maar sporadisch terugkomt in je gedachten, kan dit een indicatie zijn dat je genoeg geduld gehad hebt. Maar alleen geduld hebben is niet genoeg om je ex terug te krijgen. Hopelijk heb je tijdens het pakken van voldoende rust de tijd gehad om te bezinnen over jullie relatie en wat jouw rol daarin was.

Probeer te vermijden alle ‘fouten’ toe te schrijven aan een van jullie beiden. Hoogstwaarschijnlijk zijn er fouten aan beide kanten gemaakt. Jullie hebben beiden dingen gedaan waar ze niet trots op zijn. Nu heb je een objectieve analyse nodig: vraag iemand die jullie beiden goed kent hoe hij of zij tegen de relatie aankeken.

Ga hier goed voor zitten, je zult nu de harde waarheid te horen krijgen.

Om daadwerkelijk je ex ook weer terug te krijgen is het belangrijk dat je ten eerste weer contact met je ex opneemt. Hoewel het verleidelijk is om dit rustig op te bouwen via Facebook of Whatsapp, is het veel duidelijker en directer als je gewoon een afspraak maakt om wat te gaan drinken. Afhankelijk van het gesprek zul je merken of er ook (weer) positieve gevoelens bij je ex spelen.

Mocht dit het geval zijn, dan kun je proberen een volgende afspraak te maken en elkaar vaak te blijven zien. Het belangrijkste als je je ex terug wilt is het opbouwen van vertrouwen; ook hier zul je geduld voor moeten hebben. Want onthoud: vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Hoe Je Met Geduld Je Ex Terug Kunt Winnen: 4 Gouden Tips"

 1. Beste,
  wij zijn nu 3 maand uit elkaar na gezamenlijk erover te praten en zij uitendelijk de knoop door te hakken, na 3weken kwam ze vanzelf terug maar was ik er nog niet klaar voor.
  ik had ondertussen wel contact met een andere meid waar ze vanaf wist. geen seks mee gehad of echt gedate, dat was meer plezier en uitgaan aangezien ik dj ben.. en was alweer afgesprongen voor ze mij na 7weken liet ze me weten dat ik mijn spullen moest ophalen en de sleutel moest afleggen, heeft ze mij ook de helft vd meubels cash teruggegeven de borg moest van haar ouders komen en moest eerst nog verrekend worden. wij woonden 1j3m samen en zijn 4j5m bij elkaar. Die moment besefte ik dat ik haar echt graag zag en niet kwijt wou. toen ben ik haar dit beginnen laten merken, door idd aan haar deur te gaan en te zeggen dat ik het had ingezien en haar terug wou.. na dit een paar keer te doen op 3weken en nadat een gemeenschappelijke vriendin haar wat gerust stelde wou ze dan toch weer eens mee..
  Spijtig genoeg was dit op een lang event met lange heen en terugrit. super dagje met seksuele opbouw van mijn kant op het event zelf. op de terugrit dit verder gezet maar de conversatie viel wel wat stil door de vermoeidheid. op een gegeven moment zegt ze dat ik me op kant moest zetten de eerste parking, ik heb 2 parkings voorbij gereden eerst en hebben we stomende sex gehad. vrijdag erop had ik haar geinvite voor een etentje en was ook oke. lekker gegeten, toffe avond, ging uitdraaien op seks maar ik moest echter vroeger door omdat ik moest draaien.
  Zondag erop dus 1dag tussen hadden we terug afgesproken. ze zei dat ze wat ging laten weten, wat ze deed. ze smste me dat ze wel op haar gemak zat maar dat ze tegen 7u thuis zou zijn,ik ben daar toegekomen we hebben lekker frietjes gegeten en zijn in de zetel gaan liggen wat tv kijken, na het strelen van haar rug maakte ik aanstalten waar ze op inging, we hebben toen de gevoeligste seks ooit gehad! ze stelde zelf voor om te blijven slapen maar ik zei van ik slaap wel thuis, is mss wat makkelijker voor beiden de morgend erop aangezien zij moest werken en ik niet. mss dom om dat af te slaan... ze had me op de afgelopen dates ook al gevraagd of ik de helft van het water wou betalen van afgelopen jaar (het geld dat van de borg ging verrekend worden) de moment dat ik vertrok vroeg ik haar dus ook van hoe? ging dat niet van de borg... waarop zei antwoordde van 'ik heb tegen mijn ouders gezegd dat ze dat nog moesten laten staan' waarop ik zei van Hoeda? waarop zei dan antwoorde van had het echt definitef geweest zou je het wel al gehad hebben...
  Daarop heb ik positief gereageerd en ben vertrokken..
  2dagen later dinsdag
  stelde ik haar voor om een weekendje weg te gaan en toen is het begonnen.. ze wou niet echt afspreken en zei van dat ze me niet echte miste, en daar ben ik haar wat beginnen freaken en heb haar met alles en nog wat proberen overtuigen..
  ze was woensdag uitgeweest en donderdagmorgen wou ik haar verrassen met een onbijt, ze was kwaad toen, dom van mij...
  met een smoes ben ik er 's middags bij kunnen gaan en hebben we redelijk normaal gepraat, ze zei van ik wil wel maar tgaat niet het komt niet vanzelf.
  dan ben ik beginnen inzien dat ik moest stoppen met contact opnemen, kon het niet laten en heb haar via fb een liedje met gedichtje gestuurd (melig, besef ik nu ook)
  tot zondag haar met rust gelaten en haar dan 1keer gebeld smorgens.. ondertussen had ik op fb wat gepost om haar te tonen dat ik echt was veranderd..
  zondagmiddag haar 1x gebeld ze nam niet op, in de loop vd dag was ik naar zee geweest wat ik ook op fb had gepost. 's avonds heb ik dan via fb bericht gestuurd dat ik belde voor een kussen vd hond ,ik mocht langsgaan. ik wist dat ze last had van haar longen en bij de dokters moest. daarover begonnen en ze praate vlot, als ze was uitgepraat tikte ik op haar schouder en zei alles komt in orde,komt allemaal goed.. waarop ze lachte.. toen ging t weer even mis omdat ik zei van zie je wel, je lacht. en ik vroeg van herinner je een aan de tijd dat je je echt aangetrokken voelde tot iets.. ze deed dat.. ik vroeg van zeg eens hoe het voelde.. en toen zei ze manee ik wil dat ni zeggen (beetje norser) ik zei erop van owow het was waar een spelletje, geen probleem.. verder heel kort afgehandeld door te zeggen van ik geef t de tijd.. dan ben ik vertrokken. en heb sindien niets meer laten horen. ze zei ook wel nog toen ik van dat ik niet meer dezelfde leek ( mogelijk op de vorige week gebaseerd toen ik alles fout deed)
  wat me opviel toen ik aanzetten was dat ze tegen de deur aanleunde en met haar hoofd naar boven knikkend ale dag he..

  ik heb gisteren jullie boek gekocht en direct beginnen toepassen, ik stel me er echt in dat het eerst volledig moet gebroken worden en dat het tijd zal vragen. ondertussen heb ik al een date ook.. ik laat er echt geen gras over groeien en wil haar echt terug!
  Dan vandaag stuurde zij mij dit, ik heb de gehele converstatie geplakt zodat je alles kan volgen..

  Zij:
  ik weet dat je dit niet graag gaat horen maar ik zie 'ons' niet meer goedkomen, desondanks de moeite dat je erin stopt doet het mij eigenlijk jammer genoeg niet veel meer.. 'k ben voortgegaan met mijn leven en 'k zou graag hebben dat jij dat ook doet. we hebben een mooie tijd samen gehad maar 't is er niet meer van mijne kant, de vechtlust is op en het gevoel ontbreekt. Jij kan het misschien nog steeds zo aanvoelen maar ik niet meer het spijt mij; 'k ga zorgen dat mijn ouders uw deel van de waarborg terug bezorgen. Moet niet tot hier komen, alles wat ik je wou zeggen heb ik de voorbije dagen al gedaan. ' t gaat je goed en khoop dat je iemand vindt dat je even graag zal kunnen zien als mij..

  Ik:
  Weet je, ik denk dat je goed zit. Je moet doen wat je hart je ingeeft!Waarschijnlijk ben ik niet de juiste voor je. Ik vind je leuk maar zo is het leven ni eenmaal!

  Ik had vorig weekend nog een date geweigerd, kan ik er dit weekend wel op ingaan.

  Zij:
  Ja, moet je doen

  Ik:
  Doe ik zeker! Morgen ga ik men paspoort wisselen en wat nieuwe kleren halen... zal dan direct men adres wijzigen ook.

  En die post deze morgen ging over de omgang met honden moest je deze persoonlijk hebben genomen.. zo belangrijk ben je niet meer..

  Ale kleintje succes verder

  Zij:
  bedankt...jij ook..

  Ik:

  Je hebt wat je wou dus no prob.

  Kwou het te graag bewijzen voor mezelf vorige week.. je hebt me weg geduwd en dat signaal had ik al van vorige week opgevangen. Plus Het nieuws over men hart heeft me een andere visie op het leven gegeven.. ik heb letterlijk de tijd ni om men tijd te verdoen..

  Ik zou dan ook graag het geld vd droogkast terug hebben

  Zij:
  Ik zal je alles terug bezorgen

  Ik:
  Mijn snowboard en velgen pik k dan wel eens op. Maar heb deze week de tijd niet.

  Zij: Het presseert niet zeker

  Ik:
  Als ik de tijd vind en het past, zal ik het ophalen.

  Hierop heeft zij niet meer geantwoord. ik heb mij ondertussen ook als vrijgezel gezet op fb. dit stond tot vandaag onzichtbaar.

  Wat denken jullie van de situatie, is dit uitzichtloos?? als je weet dat ik in de eerste plaats al volop bezig ben aan mezelf te werken en jullie technieken toe te passen in de eerste plaats op mezelf... voor haar was ik 4,5j de ware liefde (en mogelijk wel nog ) ze sprak over kindjes en trouwen, onze toekomst.. ik blokte dat steeds en gaf haar nu bekeken te weinig van wat jullie beschrijven dat je een vrouw moeten laten voelen, waaardering, appreciatie, respect, ik was teveel met mijn muziek bezig waardoor ik haar niet meer zag staan. ik zag niet wat ik had!

  zij is van nature een zeer onzeker iemand, en veel twijfeld. de eeuwige twijfelaar zegt ze zelf.. ik ben redelijk sterk en wel leider figuur, ze keek dan ook echt op naar mij, ook soms wat teveel wat mij dan weer wat wegduwde maar uiteindelijk is zij diegene die echt in mijn hart zit, ookal is mijn leegte al goed opgevuld! dus ik geef echt de moed niet op!

 2. Etuijtel says:

  Beste,

  afgelopen maandag heeft mijn vriendin het uitgemaakt, omdat ze niet meer het juiste gevoel heeft, ze houdt nog wel van me echter vriendschappelijk en geen liefde, ze wil haar vrijheid terug zonder verplichtingen e.d. Ik reageerde teleurgesteld en boos en barstte in tranen uit en heb haar gevraagd om er nog even over na te denken. Vanmorgen kreeg ik het bericht dat ze vandaag haar laatste spullen op komt halen en dat de afgelopen twee dagen zonder enig contact geen verandering hebben gebracht in haar keuze. Ik heb daarop gereageerd dat ik het accepteer en begrijp vanuit haar positie, me fouten van het geven van te weinig aandacht toegegeven. Ze stuurde terug wauw wat een mooie mail dit had ik echt niet verwacht, ik ben even een kwartier van slag geweest (ze ging er vanuit dat ik boos zou zijn en haar nogmaals zou gaan proberen over te halen). Ze bedankte me voor de openheid en vond het fijn dat we samen uit komen. Ik reageerde met dat als ze een keer een luisterend oor nodig heeft of iets wil afspreken zonder verplichtingen dat ze vrij is om me te benaderen. Daarop reageerde ze, ik ga verder met werken, zit anders alleen maar te huilen, ondanks mijn gevoel zal ik er de aankomende dagen nog wel kapot van zijn. Ik heb je nummer en hou je nummer !. Wat is nu verstandig om te doen ? Ik zit zelf te denken om voorlopig even aan mezelf te werken en een maand geen enkel contact te zoeken zodat zij even rust heeft en na een maand een keertje te bellen om wat af te spreken om bij te praten. Wat denk je als je bovenstaand verhaal leest dat ze er nog toekomst in ziet

 3. Anaë says:

  Al meer dan 5 jaar heb/had ik serieuse gevoelens voor een man. Maar mijn gevoelens werden niet beantwoord. De reden?? Ik kan blijven gissen. Laten we kort zeggen dat hij eerst andere doelen in het leven wil bereiken en omdat hij naïef is in het volgen van sommige andere dames. Al die jaren was ik echt hopeloos. Stelde mij voor niemand anders open. Tot enkele weken geleden … een collega van mij. Nooit een gevoel bij hem gehad, tot we voor het werk veel tijd samen doorbrachten, ook na het werk en van het plagen kwam meer. Die collega bracht mij echt het respect en de liefde die ik al hele tijd zocht. Wat anderen niet konden verkrijgen bij mij, kon hij wel. Hij respecteerde mijn tempo, wilde bijna elke avond bij mij blijven, reed kilometers om bij mij te zijn, schreef lieve berichtjes, …. Enige issue waar ikzelf ook mee worstelde: hij is 11 jaar jonger. En ik wist eerlijk gezegd ook niet of ik dat gevoel van tijd met iemand samen te brengen mij nu gelukkige maakte of is het echt “liefde”? Ik was sinds 5 jaar eindelijk weer eens gelukkig. Door hem kwam ik weer buiten, ging weer sporten, …. Tot …. Hij op reis vertrok. Geen erg op het eerste zicht. Hij ging op zijn eentje. Ik wist al dat ik hem erorm zou missen, maar wilde hem zijn quality time gunnen. Wilde ook niet teveel berichten, kreeg ook veel minder respons. Na zijn reis moest hij nog onvoorzien week in quarantaine … mijn geduld werd nog meer op de proef gesteld. Vanbinnen ging ik kapot, want ik voelde aan de manier van interesse naar mij tonen, dat zijn gevoel tenopzichte van mij veranderd was. Uiteindelijk zag ik hem de week nadien terug op het werk. Heel cool, geen kusje (oké wij hielden het nog verborgen op het werk, maar zelf stiekem niks). Wel zag ik hem continue berichten sturen …. Ik voelde mijn onzekerheid weer opkomen. Wist niet meer hoe hem te berichten, terwijl dit voorheen echt zo spontaan gebeurde. Nadien klein gesprek tussendoor gehad. Voor hem was het beter dat we niet zo close meer waren. Maar nog steeds had ik geen antwoord “waarom?”. Als vrouw zijnde, ga ik als een echt FBI-agent gaan zoeken met wie hij contact heeft enz. Zag ook telkens de naam “silke” berichten sturen. Hij bleef echter zeggen dat zijn hoofd niet naar meisjes stond en hij het gewoon heel druk heeft. Op een avond werd mijn vermoeden bevestigd als ik post van hem zag dat hij samen met Silke op restaurant was. Ik brak echt … waarom was hij niet eerlijk naar mij? Opnieuw kreeg mijn zelfvertrouwen een enorme knauw: heel veel mannen (heb echt geen gebrek aan interesse van mannen) zeggen dat ik supermooie vrouw ben, attent, heel lief, …. Kortom alles wat ze in een vrouw zoeken … maar toch verlaten ze mij allemaal voor een ander. Uiteindelijk ging hij akkoord om met mij iets te gaan eten en te praten over de situatie. Hij gaf eerlijk toe dat hij iemand leren kennen heeft waar hij verliefd op geworden is. Ook iemand van zijn leeftijd. Wat wij hadden was heel fijn, hij heeft ook geen spijt, maar was meer aantrekking tussen ons. Ik kan hem echt begrijpen en gun hem al het beste. Maar waarom moet ik altijd lijden?
  En ja, ik besef nu ook dat ik eigenlijk de ander mij moet laten missen. Ik ben eigenlijk veel te aardig en wil de ander nooit laten “afzien”. Omdat ik weet hoe dit voelt en wil dit een ander niet aandoen. Maar besef nu ook dat ik altijd de “dupe” ben?
  Ik wil echt heel graag voort met mijn leven. Maar denken jullie dat hij nog stap terug zou zetten naar mij als ik iets meer hard to get zou spelen?
  Hebben jullie ook tips voor mij om mijn over het “schuldgevoel” heen te zetten als ik iemand “negeer” of verder ga met mijn leven? Zou echt een keer weer gelukkig met iemand zijn en voor langer dan een paar weken. Wat moet ik doen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *