web
counter

Wees Geduldig en Krijg Jouw Ex terug! Hier Lees Je Hoe

Er is nooit één definitieve manier om jouw ex terug te krijgen. Elke techniek is weer anders en moet aansluiten op wat jij en je ex prettig vinden. Sommige mensen worden graag overgehaald door weer eens op date te gaan, terwijl anderen smelten door een lief gedicht van hun ex. Het is aan jou om te kijken welke techniek het best kan werken.

Er is wel één algemene tip voor het terugkrijgen van je ex: wees geduldig. Dit is van toepassing in welke situatie dan ook: je zult geduld moeten hebben voordat je het hart van jouw ex heroverd hebt. Jullie relatie is niet zomaar uitgegaan; om die wonden te hechten is een goede aanpak en geduld nodig. Hier lees je hoe jij die combinatie kunt laten werken!

Waarom moet je geduldig zijn?

Het uitgaan van een relatie roept veel gevoelens op. Deze zijn vaak in tegenstrijd met elkaar: aan de ene kant ben je boos op je ex om welke reden dan ook, maar je zult hem of haar ook missen. Aan de ene kant ben je misschien opgelucht dat al het gedoe voorbij is, maar je voelt je ook leeg van binnen. Hetzelfde geldt uiteraard voor jouw ex.

Er is maar één medicijn tegen deze gevoelens: de tijd. Naarmate de tijd verstrijkt, kun je beter nadenken over de herkomst en betekenis van jouw gevoelens. Misschien kom je erachter dat de nadelen in jouw relatie eigenlijk groter waren dan de voordelen. Of dat de fout wellicht wel bij jou lag, en niet bij je ex zoals je aanvankelijk dacht.

Geduld is dus al belangrijk in de fase vóór het terugkrijgen van jouw ex. Je moet eerst bepalen of het überhaupt de moeite waard is om weer terug te gaan bij je ex. Als je relatie net uitgaat, is het gevoel van gemis vaak groter dan je vermogen om logisch na te denken. Met wat tijd kom je er beter achter wat het uitgaan van je relatie voor je betekent.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat te doen in je periode van rust

Het beste is om echt heel geduldig te zijn na het uitgaan van je relatie. Dat betekent zo min mogelijk contact met jouw ex, het liefst helemaal niets. Alleen dan kun je echt goed nadenken over wat je precies met hem of haar wilt, zonder dat je gedachten weer in de war gebracht worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor jouw ex.

Veel mensen overwegen om vrienden te blijven met hun ex. De ervaring leert echter dat dit alleen maar voor ongemakkelijke momenten zorgt. Meestal is het zo dat exen die vrienden kunnen blijven ofwel nog steeds verliefd zijn, ofwel eigenlijk helemaal nooit verliefd waren. Aangeven dat jij vrienden wilt blijven met je ex getuigt dan wel van jouw liefde, maar misschien zegt jouw ex alleen maar ja om aardig te doen.

Je ex met rust laten, oké: maar wat moet je dan doen met je tijd? Waarschijnlijk bestond een groot deel van jouw vrije tijd naast je werk of studie uit het onderhouden van je relatie. Die tijd moet je nu zien op te vullen met iets anders. Dat is uiteraard voor iedereen weer anders, maar er zijn wel een aantal ‘standaard’ remedies.

Veel mensen kiezen ervoor om te gaan sporten. Dat is ten eerste heel gezond, en ten tweede een goede afleiding van je ex. Op het moment dat je sport, ben je alleen maar met die activiteit bezig, en niet met je ex. Sporten met een vriend of vriendin werkt vaak het beste, omdat je dan met z’n tweeën kunt praten en lachen.

Ik heb genoeg geduld gehad: wat nu?

Voor het terugkrijgen van je ex moet je nu eenmaal veel geduld hebben. Maar dat is niet genoeg: je moet uiteraard ook gaan bedenken wat je daarna gaat doen om je ex terug te krijgen. Daar kun je de periode van rust goed voor gebruiken. Om je ex terug te krijgen is het vooral van groot belang dat je weet waar het mis ging in jullie relatie.

Dat kun je waarschijnlijk best zelf bedenken, maar jouw oordeel is niet helemaal objectief. Je bent geneigd om je eigen fouten minder snel in te zien, of ze als minder belangrijk te beschouwen dan die van jouw ex. In de praktijk geldt meestal dat er van beide kanten fouten gemaakt werden, waardoor de relatie geen stand meer kon houden.

Het is slim om aan een goede vriend of vriendin te vragen wat hij of zij van jullie relatie vond. Het is ideaal als deze persoon zowel jou als jouw ex goed kent. Vraag aan die vriend(in) om volkomen eerlijk te zijn: nu is het moment om de harde waarheid aan te horen. Pas dan weet je wat jíj kan veranderen binnen de relatie.

Je kunt namelijk alleen maar jezelf veranderen, en niet je ex. Daar heb je geen invloed op. Ga dus aan de slag met je eigen tekortkomingen en probeer een betere partner te zijn voor je ex. Wanneer hij of zij ziet dat jij je leven gebeterd hebt, ben je direct veel aantrekkelijker om weer een relatie mee aan te gaan.

De volgende stap: jouw ex terugkrijgen

Nu je elkaar genoeg tijd hebt gegeven en de fouten van je relatie geanalyseerd hebt, is het de tijd om je ex terug te krijgen. En hoe doe je dat nou beter dan met een eerste afspraak? Kom met je ex in contact via bijvoorbeeld Facebook of Whatsapp en vraag hem of haar om samen iets te gaan drinken. Dat is een ongedwongen manier om elkaar te spreken.

Tijdens je gesprek moet je peilen in hoeverre jouw ex nog interesse in je heeft. Probeer het onderwerp van jullie relatie te vermijden tot minimaal een tweede afspraak. Als het gesprek echt goed loopt, kun je goede herinneringen van jullie tijd samen ophalen en kijken hoe jouw ex reageert. Veel succes en geduld bij het terugkrijgen van je ex!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Drs. Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "Wees Geduldig en Krijg Jouw Ex terug! Hier Lees Je Hoe"

 1. Beste,
  wij zijn nu 3 maand uit elkaar na gezamenlijk erover te praten en zij uitendelijk de knoop door te hakken, na 3weken kwam ze vanzelf terug maar was ik er nog niet klaar voor.
  ik had ondertussen wel contact met een andere meid waar ze vanaf wist. geen seks mee gehad of echt gedate, dat was meer plezier en uitgaan aangezien ik dj ben.. en was alweer afgesprongen voor ze mij na 7weken liet ze me weten dat ik mijn spullen moest ophalen en de sleutel moest afleggen, heeft ze mij ook de helft vd meubels cash teruggegeven de borg moest van haar ouders komen en moest eerst nog verrekend worden. wij woonden 1j3m samen en zijn 4j5m bij elkaar. Die moment besefte ik dat ik haar echt graag zag en niet kwijt wou. toen ben ik haar dit beginnen laten merken, door idd aan haar deur te gaan en te zeggen dat ik het had ingezien en haar terug wou.. na dit een paar keer te doen op 3weken en nadat een gemeenschappelijke vriendin haar wat gerust stelde wou ze dan toch weer eens mee..
  Spijtig genoeg was dit op een lang event met lange heen en terugrit. super dagje met seksuele opbouw van mijn kant op het event zelf. op de terugrit dit verder gezet maar de conversatie viel wel wat stil door de vermoeidheid. op een gegeven moment zegt ze dat ik me op kant moest zetten de eerste parking, ik heb 2 parkings voorbij gereden eerst en hebben we stomende sex gehad. vrijdag erop had ik haar geinvite voor een etentje en was ook oke. lekker gegeten, toffe avond, ging uitdraaien op seks maar ik moest echter vroeger door omdat ik moest draaien.
  Zondag erop dus 1dag tussen hadden we terug afgesproken. ze zei dat ze wat ging laten weten, wat ze deed. ze smste me dat ze wel op haar gemak zat maar dat ze tegen 7u thuis zou zijn,ik ben daar toegekomen we hebben lekker frietjes gegeten en zijn in de zetel gaan liggen wat tv kijken, na het strelen van haar rug maakte ik aanstalten waar ze op inging, we hebben toen de gevoeligste seks ooit gehad! ze stelde zelf voor om te blijven slapen maar ik zei van ik slaap wel thuis, is mss wat makkelijker voor beiden de morgend erop aangezien zij moest werken en ik niet. mss dom om dat af te slaan... ze had me op de afgelopen dates ook al gevraagd of ik de helft van het water wou betalen van afgelopen jaar (het geld dat van de borg ging verrekend worden) de moment dat ik vertrok vroeg ik haar dus ook van hoe? ging dat niet van de borg... waarop zei antwoordde van 'ik heb tegen mijn ouders gezegd dat ze dat nog moesten laten staan' waarop ik zei van Hoeda? waarop zei dan antwoorde van had het echt definitef geweest zou je het wel al gehad hebben...
  Daarop heb ik positief gereageerd en ben vertrokken..
  2dagen later dinsdag
  stelde ik haar voor om een weekendje weg te gaan en toen is het begonnen.. ze wou niet echt afspreken en zei van dat ze me niet echte miste, en daar ben ik haar wat beginnen freaken en heb haar met alles en nog wat proberen overtuigen..
  ze was woensdag uitgeweest en donderdagmorgen wou ik haar verrassen met een onbijt, ze was kwaad toen, dom van mij...
  met een smoes ben ik er 's middags bij kunnen gaan en hebben we redelijk normaal gepraat, ze zei van ik wil wel maar tgaat niet het komt niet vanzelf.
  dan ben ik beginnen inzien dat ik moest stoppen met contact opnemen, kon het niet laten en heb haar via fb een liedje met gedichtje gestuurd (melig, besef ik nu ook)
  tot zondag haar met rust gelaten en haar dan 1keer gebeld smorgens.. ondertussen had ik op fb wat gepost om haar te tonen dat ik echt was veranderd..
  zondagmiddag haar 1x gebeld ze nam niet op, in de loop vd dag was ik naar zee geweest wat ik ook op fb had gepost. 's avonds heb ik dan via fb bericht gestuurd dat ik belde voor een kussen vd hond ,ik mocht langsgaan. ik wist dat ze last had van haar longen en bij de dokters moest. daarover begonnen en ze praate vlot, als ze was uitgepraat tikte ik op haar schouder en zei alles komt in orde,komt allemaal goed.. waarop ze lachte.. toen ging t weer even mis omdat ik zei van zie je wel, je lacht. en ik vroeg van herinner je een aan de tijd dat je je echt aangetrokken voelde tot iets.. ze deed dat.. ik vroeg van zeg eens hoe het voelde.. en toen zei ze manee ik wil dat ni zeggen (beetje norser) ik zei erop van owow het was waar een spelletje, geen probleem.. verder heel kort afgehandeld door te zeggen van ik geef t de tijd.. dan ben ik vertrokken. en heb sindien niets meer laten horen. ze zei ook wel nog toen ik van dat ik niet meer dezelfde leek ( mogelijk op de vorige week gebaseerd toen ik alles fout deed)
  wat me opviel toen ik aanzetten was dat ze tegen de deur aanleunde en met haar hoofd naar boven knikkend ale dag he..

  ik heb gisteren jullie boek gekocht en direct beginnen toepassen, ik stel me er echt in dat het eerst volledig moet gebroken worden en dat het tijd zal vragen. ondertussen heb ik al een date ook.. ik laat er echt geen gras over groeien en wil haar echt terug!
  Dan vandaag stuurde zij mij dit, ik heb de gehele converstatie geplakt zodat je alles kan volgen..

  Zij:
  ik weet dat je dit niet graag gaat horen maar ik zie 'ons' niet meer goedkomen, desondanks de moeite dat je erin stopt doet het mij eigenlijk jammer genoeg niet veel meer.. 'k ben voortgegaan met mijn leven en 'k zou graag hebben dat jij dat ook doet. we hebben een mooie tijd samen gehad maar 't is er niet meer van mijne kant, de vechtlust is op en het gevoel ontbreekt. Jij kan het misschien nog steeds zo aanvoelen maar ik niet meer het spijt mij; 'k ga zorgen dat mijn ouders uw deel van de waarborg terug bezorgen. Moet niet tot hier komen, alles wat ik je wou zeggen heb ik de voorbije dagen al gedaan. ' t gaat je goed en khoop dat je iemand vindt dat je even graag zal kunnen zien als mij..

  Ik:
  Weet je, ik denk dat je goed zit. Je moet doen wat je hart je ingeeft!Waarschijnlijk ben ik niet de juiste voor je. Ik vind je leuk maar zo is het leven ni eenmaal!

  Ik had vorig weekend nog een date geweigerd, kan ik er dit weekend wel op ingaan.

  Zij:
  Ja, moet je doen

  Ik:
  Doe ik zeker! Morgen ga ik men paspoort wisselen en wat nieuwe kleren halen... zal dan direct men adres wijzigen ook.

  En die post deze morgen ging over de omgang met honden moest je deze persoonlijk hebben genomen.. zo belangrijk ben je niet meer..

  Ale kleintje succes verder

  Zij:
  bedankt...jij ook..

  Ik:

  Je hebt wat je wou dus no prob.

  Kwou het te graag bewijzen voor mezelf vorige week.. je hebt me weg geduwd en dat signaal had ik al van vorige week opgevangen. Plus Het nieuws over men hart heeft me een andere visie op het leven gegeven.. ik heb letterlijk de tijd ni om men tijd te verdoen..

  Ik zou dan ook graag het geld vd droogkast terug hebben

  Zij:
  Ik zal je alles terug bezorgen

  Ik:
  Mijn snowboard en velgen pik k dan wel eens op. Maar heb deze week de tijd niet.

  Zij: Het presseert niet zeker

  Ik:
  Als ik de tijd vind en het past, zal ik het ophalen.

  Hierop heeft zij niet meer geantwoord. ik heb mij ondertussen ook als vrijgezel gezet op fb. dit stond tot vandaag onzichtbaar.

  Wat denken jullie van de situatie, is dit uitzichtloos?? als je weet dat ik in de eerste plaats al volop bezig ben aan mezelf te werken en jullie technieken toe te passen in de eerste plaats op mezelf... voor haar was ik 4,5j de ware liefde (en mogelijk wel nog ) ze sprak over kindjes en trouwen, onze toekomst.. ik blokte dat steeds en gaf haar nu bekeken te weinig van wat jullie beschrijven dat je een vrouw moeten laten voelen, waaardering, appreciatie, respect, ik was teveel met mijn muziek bezig waardoor ik haar niet meer zag staan. ik zag niet wat ik had!

  zij is van nature een zeer onzeker iemand, en veel twijfeld. de eeuwige twijfelaar zegt ze zelf.. ik ben redelijk sterk en wel leider figuur, ze keek dan ook echt op naar mij, ook soms wat teveel wat mij dan weer wat wegduwde maar uiteindelijk is zij diegene die echt in mijn hart zit, ookal is mijn leegte al goed opgevuld! dus ik geef echt de moed niet op!

 2. Etuijtel

  says:

  Beste,

  afgelopen maandag heeft mijn vriendin het uitgemaakt, omdat ze niet meer het juiste gevoel heeft, ze houdt nog wel van me echter vriendschappelijk en geen liefde, ze wil haar vrijheid terug zonder verplichtingen e.d. Ik reageerde teleurgesteld en boos en barstte in tranen uit en heb haar gevraagd om er nog even over na te denken. Vanmorgen kreeg ik het bericht dat ze vandaag haar laatste spullen op komt halen en dat de afgelopen twee dagen zonder enig contact geen verandering hebben gebracht in haar keuze. Ik heb daarop gereageerd dat ik het accepteer en begrijp vanuit haar positie, me fouten van het geven van te weinig aandacht toegegeven. Ze stuurde terug wauw wat een mooie mail dit had ik echt niet verwacht, ik ben even een kwartier van slag geweest (ze ging er vanuit dat ik boos zou zijn en haar nogmaals zou gaan proberen over te halen). Ze bedankte me voor de openheid en vond het fijn dat we samen uit komen. Ik reageerde met dat als ze een keer een luisterend oor nodig heeft of iets wil afspreken zonder verplichtingen dat ze vrij is om me te benaderen. Daarop reageerde ze, ik ga verder met werken, zit anders alleen maar te huilen, ondanks mijn gevoel zal ik er de aankomende dagen nog wel kapot van zijn. Ik heb je nummer en hou je nummer !. Wat is nu verstandig om te doen ? Ik zit zelf te denken om voorlopig even aan mezelf te werken en een maand geen enkel contact te zoeken zodat zij even rust heeft en na een maand een keertje te bellen om wat af te spreken om bij te praten. Wat denk je als je bovenstaand verhaal leest dat ze er nog toekomst in ziet

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *