Help, Mijn Ex Wil Me Terug! Gebruik Deze 9 Gouden Tips

Als een relatie ten einde gaat voelt dat voor veel mensen als een nederlaag. Je bent samen aan een vaak intens en leuk avontuur begonnen met als doel om wellicht samen oud te worden. Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk te maken gehad met het einde van een relatie. Een relatie waar jij, of je partner, misschien wel allebei, nog eigenlijk helemaal niet mee klaar waren.

In dit artikel zal ik je uitleggen wat je moet doen als je het vermoeden hebt dat je ex de relatie die jullie ooit hadden weer wil oppakken. Voor veel mensen komt dit vaak als een schok, soms zelfs als een belediging (als je ex het bijvoorbeeld zelf heeft uitgemaakt). Maar de liefde kent ondoorgrondelijke wegen. Daarom in dit artikel de 9 gouden tips als je ex je terug wilt.

Ben je zelf op zoek naar tips om je ex terug te krijgen? Deze vind je in dit artikel.

Gouden Tip #1: Neem de tijd

Niets is zo vluchtig als menselijke emoties, zeker in tijden van verliefdheid. Als je erachter komt dat je ex je terug wil en weer een relatie met je wil beginnen, kan dit best even schrikken zijn. Het is goed om dan een pas op de plaats te maken en kort even de kat uit de boom te kijken. Het zou zomaar kunnen zijn dat de wind volgende week weer heel anders waait.

Als je pakweg twee weken later nog steeds signalen krijgt van je ex zelf, of uit de omgeving van je ex, dan wordt het tijd om de eerste stappen te zetten. Ook bij deze stappen is geen haast geboden: het is immers je ex die aangeeft dat hij of zij jou terug wil.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Gouden Tip #2: Denk goed na over wat je zelf wil

Voordat je acties richting je ex gaat ondernemen, is het een goed idee om jezelf hardop af te vragen wat je zelf wil. Wil je weer contact met je ex? Denk je dat de terugkomst van je ex in je leven je een gelukkiger mens zal maken? En tot slot misschien wel de allerbelangrijkste vraag: ben je bereid het risico te nemen dat de relatie op korte of lange termijn weer zal stranden (inclusief de nasleep)?

Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, en echt alleen als je er goed over nagedacht hebt, kun je de volgende stap ondernemen. Als uit je gedachtegang echter blijkt dat het geen goed idee is om weer aan te pappen met je ex, dan zul je hier ook heel resoluut in moeten zijn: maak je ex in dat geval duidelijk dat je het niet ziet zitten om samen nog eens aan een relatie te beginnen.

De informatie in dit artikel kan je wellicht helpen om de knoop door te hakken: wil ik mijn ex ook terug, of niet?

Gouden Tip #3: Denk goed na over jullie relatiebreuk

Als je van plan bent om het opnieuw te proberen met je ex, dan is het belangrijk om eerst goed op een rijtje te zetten wat er volgens jou misging tijdens de eerste periode dat jullie een relatie hadden. Let op! Dit kan best confronterend zijn. Het is echter belangrijk dat je eerlijk tegen jezelf bent, eerlijkheid is namelijk de basis om van jezelf, en van de ander, te gaan leren houden.

Misschien is de relatie die je met je ex had destijds wel voorbijgegaan omdat jullie het te druk hadden, of omdat jullie gedurende langere tijd steeds verder uit elkaar gegroeid zijn. Wellicht was er zelfs iemand anders in het spel, iemand die één van de twee wist te verleiden en uiteindelijk vernietigend werkte in de relatie die je met je partner had.

Als het over jullie relatiebreuk gaat, ben je wellicht niet geheel objectief.

Maar omdat het zo belangrijk is voor het aangaan van een eventuele nieuwe relatie met je ex, is het wel belangrijk dat je een uitgewogen beeld krijgt van wat er misschien is misgegaan. Daarom is het goed om eens met anderen mensen te praten over je relatiebreuk. Personen aan wie je zou kunnen denken zijn:

 • Familieleden à hebben vaak het beste met je voor, maar hebben vaak ook een sterke mening over je partner.
 • Vrienden à Goede vrienden willen je vaak beschermen en hebben ook je verdriet na het uitgaan van de relatie meegemaakt. Toch hebben zij het beste met je voor en je ex ook verschillende malen meegemaakt (en de interactie tussen jullie).
 • Kennissen à Kennissen staan wat verder van je af. Zij kunnen ook wat gemakkelijker hun ongezouten mening geven. Daarnaast kunnen zij andere patronen herkennen omdat ze niet dagelijks met jou en je partner in contact staan.

Gouden Tip #4: Blijf met je ex communiceren

De meeste relaties gaan kapot aan het feit dat mensen niet of nauwelijks met elkaar communiceren (en alle misverstanden die daaruit voortkomen). Als je van plan bent de draad weer op te pakken samen met je ex, je jullie nog een kans wil geven om opnieuw smoorverliefd op elkaar te worden, dan is het een goed idee dat jullie vanaf nu goed en duidelijk naar elkaar communiceren.

Een vraag die hierbij natuurlijk centraal staat is: wat verwachten jullie van elkaar? Als jullie namelijk met twee compleet verschillende ideeën beginnen aan dit nieuwe avontuur, dan is de kans groot dat het in een tranendal zal eindigen. Waar je ex misschien alleen een ‘normale’ vriendschappelijke relatie wil, heb jij misschien in je hoofd dat je weer terug kunt naar toen jullie een relatie hadden.

Hoewel het hartstikke moeilijk is, doen jullie er misschien goed aan om eens met elkaar in gesprek te gaan over de relatiebreuk die jullie achter de rug hebben. Waarom is de relatie toen ten einde gegaan? Was er eigenlijk wel een goede reden? En misschien de allerbelangrijkste vraag: zijn er nog open wonden die, ook vandaag de dag, nog ontzettend pijn doen bij één van jullie?

Gouden Tip #5: Laat je ex geen obsessie worden

De vijfde gouden tip als het gaat om wat je moet doen als je ex je terug wil, is dat je moet proberen om je ex geen obsessie te laten worden. Hoewel dit makkelijker gezegd dan gedaan is, is het belangrijk om niet de hele dag aan je ex te denken.

Bij veel mensen is het feit dat ze de ander niet konden loslaten (binnen de relatie) een factor geweest in het stuklopen van de relatie.

Het is vanzelfsprekend dat je ook weer tijd in je ex gaat investeren, zeker als je ex interesse heeft getoond. Maar bij omgaan met vrienden is het niet een of-of situatie, het is en-en. Zorg er dus voor dat je ook nog voldoende ruimte in je agenda houdt voor andere mensen die dichtbij je staan. Zij kunnen ook voor de broodnodige afleiding zorgen als je even je zinnen moet verzetten.

Als je merkt dat je ex langzamerhand een obsessie voor je aan het worden is (of als je omgeving dat aangeeft), probeer dan bij jezelf te rade te gaan of je ex wel echt de persoon is die bij je past. Vraag je daarnaast af of het wel gezond is om een relatie op te pakken met iemand door wie je geobsedeerd bent.

Gouden Tip #6: Zorg ervoor dat je je ex geïnteresseerd houdt

De zesde gouden tip is echt cruciaal. Je moet ervoor zorgen dat je ex geïnteresseerd blijft. Wellicht lees je dit artikel omdat je ex kort met je geflirt heeft. Er kunnen een aantal redenen zijn dat je ex weer met je aan het flirten is, namelijk:

 • Je ex houdt van aandacht, dus ook van jouw aandacht
 • Jouw ex wil graag opnieuw een relatie met je aangaan
 • Je ex probeert iemand anders jaloers te maken

Zoals je ziet zijn er dus een aantal uiteenlopende redenen die je ex zou kunnen hebben om met je te flirten. Natuurlijk kan ik niet goed inschatten welke van de redenen spelen in jullie specifieke geval. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is het volgende: als jij je ex compleet negeert, zal hij of zij al snel niet meer met je flirten, een negatief gevoel bij je krijgen en op zoek gaan naar anderen.

Omdat je echter wellicht toch de relatie met je ex nog wel eens een kans wil geven, moet je ervoor zorgen dat je ex geïnteresseerd blijft. Probeer dit vooral te doen door je ex, gedoseerd, af en toe wat aandacht te geven. Wat je in ieder geval niet moet doen, is op grote schaal flirten met anderen. Dit kan je ex zeer onzeker maken en zal de afstand tussen jullie alleen nog maar vergroten.

Gouden Tip #7: Zorg ervoor dat je een plan hebt

Alle gouden tips die je tot nog toe gelezen hebt, beschrijven een bepaalde fase van een gestructureerd stappenplan. Soms zit de praktijk echter anders in elkaar dan de theorie. Daarom is het goed om je goed voor te bereiden op eventuele verrassingen. Stel jezelf vragen als: wat zou ik doen als mijn ex opeens heel veel initiatief neemt? Wat moet ik doen als mijn ex me spontaan zoent?

De twee vragen die hierboven beschreven staan lijken nu misschien nog uit de lucht gegrepen, maar een enthousiaste ex kan soms tot rare beslissingen komen. Mocht je ex je nou spontaan zoenen, dan is het hartstikke belangrijk hoe je daarop reageert.

Als je verkeerd reageert kun je namelijk alle kansen op een tweede relatie met je ex in duigen zien vallen.

Dit is ook wel begrijpelijk. Stel je voor, jij wil je ex terug. Op een feestje heb je misschien iets teveel gedronken. Dit zorgt ervoor dat je remmingen eigenlijk grotendeels zijn weggevallen. Als je ex op dat moment langsloopt en je ex besluit je te zoenen, dan is het voor jou ook heel belangrijk wat de eerste reactie is. Als deze reactie negatief is, zul je misschien je ex de rug toe keren.

Gouden Tip #8: Houd jezelf niet voor de gek

Een tweede kans op een relatie met iemand waarop je ooit stapelverliefd was, dat klinkt natuurlijk veel mensen als een sprookje in de oren. Toch is het belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en jezelf niet voor de gek te gaan houden. Jullie zijn nog steeds dezelfde personen. Dit is ook de reden waarom jullie je nog tot elkaar aangetrokken voelen.

Tegelijkertijd betekent het ook dat jullie waarschijnlijk grotendeels nog in dezelfde patronen zullen vervallen. Zowel in gedrag naar elkaar toe, als in het algemeen. Alleen als je je bewust bent van de pijnpunten van je ex, en ook goed inzicht hebt wat betreft je eigen gedrag, kun je daadwerkelijk de kans op een nieuwe relatiebreuk (op termijn) significant kleiner maken.

Gouden Tip #9: Durf opnieuw de sprong in het diepe te wagen

De laatste (en misschien wel belangrijkste) tip uit dit rijtje, gaat over het laatste stapje. Het laatste stapje in de verleidingsdans die jij en je ex de afgelopen weken, maanden (misschien zelfs jaren!) hebben opgevoerd. Als je alle tips gevolgd hebt, dan kan er zeker een relatie opbloeien tussen jou en je ex. Het is dan belangrijk het laatste stapje ook nog te zetten.

Het laatste stapje is de stap waarin je elkaar diep in de ogen kijkt en elkaar eerlijk zegt wat je voor elkaar voelt. Dit met als doel om er uiteindelijk weer een relatie van te maken. Dit is misschien wel de moeilijkste horde. Dit lijkt misschien gek, want jij en je ex willen blijkbaar graag jullie liefde nog een kans geven. Toch blijkt het lastig te zijn voor veel mensen.

Op zo’n moment kunnen alle emoties en twijfels tegelijkertijd door je hoofd schieten. Dit kan je aan het twijfelen brengen, maar dat is echter helemaal niet nodig. Als je er na het opvolgen van alle gouden tips nog steeds van overtuigd bent dat jij en je ex het nogmaals samen zouden moeten proberen, dan is dat de enige juiste keuze.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Help, Mijn Ex Wil Me Terug! Gebruik Deze 9 Gouden Tips"

 1. Linda

  says:

  6 jaar geleden heb ik mijn ex leren kennen. Het heeft een even geduurd voordat wij officieel verkering kregen. Ik wist niet zo goed wat ik wilde en wilde er van overtuigd zijn dat het de ware was.
  Na 4 heeft hij er een punt achter gezet. Ik zat die periode niet lekker in mijn vel. Hij wist niet zo goed wat die wilde, wilde vrijheid, het leven (en vrouwen) ontdekken. Tegelijkertijd vond die mij nog wel leuk.

  De eerste maanden ging het super goed met mij. Ik knapte op, een stuk stress viel weg.
  Hij miste mij wel, vond het heel moeilijk om alleen te zijn. We appte nog veel met elkaar.
  Na een paar maanden appen gaf hij aan echt niet verder te willen, we hebben elkaar toen een half jaar niet gesproken.
  Sinds een jaar spreken wij elkaar weer bijna dagelijks. Vaak zijn dit wel maar maximaal 1 of 2 appjes per dag. We zijn op date geweest. het leek weer helemaal goed kwam. Hij is nog een paar keer bij mij thuis geweest.
  Het voelde super goed! In de bios pakte hij mijn hand, betaalde, voor dat we er heen gingen goede gesprekken. Een vriend van hem vertelde dat hij eigenlijk wel terug wilde.
  De laatste weken kreeg ik weer een afstandelijke indruk. Dit heb ik na veel twijfelen verteld.
  Hij geeft nu aan mij een leuke meid te vinden. Maar denkt dat we te veel verschillen. Hij wil me nu ook niet opnieuw leren kennen. Hij geniet nu van geen verplichtingen. Hij appt mij nu weer heel veel, hierover.

  Maar... als we samen zijn kijkt hij verliefd uit zijn ogen, hebben we super fijne gesprekken, heeft interesse in me.

  Het geeft een dubbel gevoel.
  Wat moet ik doen?! Ik wil hem héél graag terug! En heb het gevoel dat het ergens nog echt goed tussen ons zit.
  Hoe kan ik hem toch zo ver krijgen dat hij het wel weer wil proberen?

  En ook ik moet leren loslaten. Maar toch zou ik er nog 1 keer voor willen gaan om hem terug te krijgen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *