web
counter

Voorkom dat Je Je Geliefde Kwijt Raakt met Onze Relatie tips!

De meest gevreesde woorden van iedere liefdespartner zijn waarschijnlijk: “Schat, we moeten praten.” Die woorden betekenen nooit iets goeds en zijn vaak de aankondiging van een serieus gesprek over de status van jullie relatie. Misschien had je zelf ook al door dat het niet zo lekker liep tussen jullie twee.

Je kunt er echter ook voor zorgen dat deze vier woorden het begin zijn van een nieuwe periode in jullie relatie; een periode waarin jullie elkaar weer op z’n best ervaren. Voorkom dat jouw geliefde een ex wordt waar je uiteindelijk toch verliefd op blijft. Gebruik onze tips om je relatieproblemen op te lossen!

Ga bij jezelf na wat er mis is in jullie relatie

Als je merkt dat er problemen zijn in jullie relatie, of als alles niet meer zo lekker loopt, is het belangrijk om na te gaan waar het precies mis ging. Is de communicatie tussen jullie verwaterd? Hebben jullie eigenlijk geen aandacht meer voor elkaar? Of is één van de twee opvallend vaak van huis? Dit zijn allemaal tekenen van een relatie die in een dip zit. Maar een dip is er om weer uit te komen.

Eén van de lastigste dingen in een relatie is open en bloot jullie beider fouten toegeven. Het is moeilijk om in de spiegel te kijken en te zien dat jij eigenlijk niet meer zo goed voor je partner zorgt. Toch moet je erg goed naar jezelf kijken, en niet zozeer naar je partner. Je kunt namelijk sowieso iets aan jezelf veranderen. En als jij iets aan jezelf verandert, zal jouw partner dat ook doen.

Probleem: jullie communiceren te weinig

Dit is het meest voorkomende probleem in een relatie. Waar jullie vroeger maar niet uitgepraat raakten over van alles en nog wat, is het nu vaker stil dan dat er iemand praat. Vroeger praatte je uitgebreid over hoe je dag was, nu komt het niet verder dan ‘goed’. Communicatie is één van de belangrijkste aspecten binnen een relatie, dat niet zomaar verwaarloosd mag worden.

Een gebrek aan communicatie betekent vaak ook een gebrek aan openheid. Jullie durven niet alles tegen elkaar te zeggen, ook niet dingen die je eigenlijk wel zou willen zeggen. Bijvoorbeeld dat je niet tevreden bent over de seks, of over de tijd die je partner aan zijn/haar werk besteedt. Niets zeggen is niet de oplossing! In een relatie moet je open en eerlijk kunnen zijn over alles.

Wacht dus niet tot je de woorden ‘schat, we moeten praten’ moet gaan gebruiken. Dan is het meestal al te laat. Moedig je partner aan om zelf veel te vertellen en praat zelf ook veel. Natuurlijk moet je de ander niet de oren van de kop kletsen, daar wordt iedereen op een gegeven moment moe van. Maar zeg het als je ergens niet tevreden mee bent, en vooral ook als je wél tevreden bent. Regelmatig ‘ik hou van je’ zeggen versterkt jullie band aanzienlijk.

Probleem: de seks is niet goed

Hoewel het niet zo belangrijk lijkt als andere aspecten van jullie relatie, kan seks een grote boosdoener zijn. Slechte of saaie seks wordt soms net zo slecht voor een relatie genoemd als weinig communiceren. Al hebben deze twee ook regelmatig iets met elkaar te maken; vaak is de seks slecht omdat er te weinig over gepraat wordt!

Seks is de laatste jaren al steeds minder een taboe in ons land geworden. Toch durven we er in bed maar nauwelijks over te praten. We durven niet zo goed aan te geven wat we van de ander verlangen en wat hij of zij beter kan doen. Onze tip is hier ook weer: wél doen! Problemen los je niet op door ze te verzwijgen; je moet ze aankaarten en oplossen.

Slechte seks is gemakkelijker op te lossen dan je denkt. Allereerst moeten jullie van elkaar weten wat jullie verlangens zijn. Misschien heeft zij wel veel behoefte aan langer voorspel. Of hij zou graag oraal bevredigd worden, terwijl zij dat nooit doet. Jullie moeten elkaars grenzen verkennen; wat vindt de ander lekker en wat niet? Probeer ook eens spannende, nieuwe standjes uit of kijk samen eens een pornofilm. Er zijn genoeg manieren om jullie seks beter te maken.

Probleem: jullie zien elkaar te weinig

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Meestal heeft het te maken met werk; één van de twee heeft zo’n drukke of onhandige baan, dat hij of zij er niet is als de ander thuis is. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig overwerken of nachtdienst draaien. Natuurlijk moet er geld verdiend worden, maar laat dat niet ten koste van jullie relatie gaan.

Probeer bijvoorbeeld of je iets bij je werk kunt regelen waardoor je regelmatigere uren hebt. Jullie weten dan waar jullie aan toe zijn. Gebruik die tijd samen ook nuttig! Ga eens lekker samen eten of neem meer tijd voor elkaar in bed. Bijpraten op de bank met een glaasje wijn is ook een goede manier om jullie band te versterken.

Elkaar weinig zien kan ook andere, minder prettige oorzaken hebben. Eén van de twee is om onduidelijke redenen vaak weg, bijvoorbeeld voor een ‘hobby’ of ‘vriend/vriendin’. Je moet niet gelijk achterdochtig worden als dit gebeurt; je hoeft natuurlijk niet alles met je partner te delen. Maar let er wel op of dit niet drie keer per week gebeurt, dat is helemaal niet nodig. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je een keer mee mag. Je merkt dan snel genoeg of jouw vermoedens kloppen.

Je geliefde kwijtraken is één van de meest hartverscheurende dingen in jouw leven. Voorkom dat jouw geliefde een ex wordt en neem onze relatie tips ter harte. Het is makkelijker om je relatie nu te repareren dan om later weer bij elkaar proberen terug te komen.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Voorkom dat Je Je Geliefde Kwijt Raakt met Onze Relatie tips!"

 1. borges

  says:

  ik ben al 7 jaar getrouwd en heb 2 kinderen met deze man. al 2 jaar geleden ongeveer is mijn groot zus slecht dingen tegen hem gaan zeggen over mijn.omdat ik ruzzie had met mijn zus. mijn man is langzaam gaan verandeert tegenover mijn weinig praten, niet samen slapen, excusses zoeken om bij me weg te gaan, toe ik hem confroteert met zijn verandering. lieet hijniks los en ik gaf de schuuld aan de vermoeidheid of te veel stress op werken. tot het moment dat we groot ruzzie kwam en hij ging roepen dat ik vis was en stommeming etc...en zo ging maar door tot het moment dat hij 3 maanden uit huis moest door te geweeldidg werd.ik had nog steeds niet begrepen wat de probleem was. na 3 maanden heeft hij geprobeert contact en sorry gezegd en toe ging hij een beetje los laten wat het probleem was dat mijn zus hem laastig vield met veel slect dingen over mijn.dus ik dacht dat probleem opgelost werd;we zijn bij elkaar gekomen en na 2 maanden ongeveer ging hij raar doen zoals te weinig of niks geld voor de boodschap; geen ander huis willen huren en ik me voel me te zwaar met allee verantwoordelijkheid.en nu is 4 maanden verder en hij heeft zomaar op de bank geslapen daar slaap hij al 2 maanden bij, praat niet met mijn dus geen communicatie als ik iets wil zeggen moet met de kinderen hen en weer.ik heb gezegd dat ik bij hem weg gaat omdat hij niet wil praten en als wat is gaat die weg van ons bed..hij heeft niks gezegd en de situatie is zo gebleven ik heb gezeg ''zoek een andere huis om te wonnen; want ik ga bij je weg'' hij heeft gezegd ik ben aan het zoeken enn verder niks meer.
  ik denk zelf dat hij aan het profiteren is om thuis te zijn om geld te sparen voorzichzelf en dat hij ook niks meer wil met mijn.

  geef me aub jullie conclussie

  bedankt, angela

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image