4 Redenen Waarom Je Ex Niet Reageert of Je Negeert + 5 Tips

Jij en je ex zijn uit elkaar gegaan, en alsof de pijn van de liefdesbreuk nog niet erg genoeg was, doet hij ook zijn uiterste best om jou te ontwijken. Auch!

Als je je afvraagt ‘waarom reageert mijn ex niet meer en wat kan ik hier aan doen?’ ben je hier op de juiste plek.

Je probeert contact te houden met je ex, maar merkt dat je ex juist steeds meer afstand van je neemt. Je ex reageert niet meer op whatsapp of je telefoontjes, en dat is wat juist niet wilde bereiken. Toch?

Het wordt steeds moeilijker nadenken en analyseert ieder berichtje die je naar je ex hebt gestuurd. Heb ik iets fout geschreven?

En vaak heeft je ex geen idee van dit alles. Hij of zij begrijpt niet de pijn die je momenteel doormaakt.

De reden waarom dit gebeurt, is omdat je zojuist een van de meest cliché fouten hebt gemaakt als je je ex terug wil of gewoon weer contact wil hebben.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om weer met je ex in contact te komen. In dit artikel zal je uitleggen waarom je ex je negeert en wat je hieraan kunt doen.

Wat je in dit artikel leert is onder andere:

 • Wat het werkelijk betekent als je ex je negeert (het is niet wat je denkt dat het is)
 • 5 tips om het contact met je ex te herstellen
 • Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke communicatie (en waarom dit problemen kan opleveren)
 • Welke fout je nooit wilt maken als je ex niet meer reageert
 • En nog veel en veel meer…

#1: Je ex heeft tijd voor zichzelf nodig

De meeste mensen benaderen hun ex omdat ze het niet kunnen verkroppen dat de relatie over is.

Je geest zit vol vragen, twijfels en frustraties en verdriet. Het doet pijn en je voelt je afgewezen. Veel mensen wenden zich tot wraak of laten zich leiden door hun emoties na een relatiebreuk. Maar dit maakt de situatie alleen maar erger.

Je zelfbeheersing bewaren na een breuk brengt je op de lange termijn veel verder. Als je ex zich bedreigd of geïrriteerd voelt door jou dan wordt het alleen maar moeilijker om jullie band te herstellen.

Wanneer je aan liefdesverdriet lijdt is het cruciaal om je waardigheid te behouden zodat je ex kan zien dat je de situatie als een volwassen persoon lijkt aan te kunnen.  Geef niet toe aan de drang om je ex dingen te verwijten.

Het is volkomen normaal dat je verdrietig bent, maar je hoeft niet vijandig richting je ex te worden. Geef daarom je ex de ruimte en tijd die hij/zij op dit moment nodig heeft. Bijkomend voordeel is dat je ex de gelegenheid geeft om je te missen.

Wanneer je ex-partner je negeert, betekent dit dat hij/zij de ruimte nodig heeft.

Ik bedoel, hoe zou jij het vinden als je dag in dag uit apps krijgt van iemand die ook nog eens elke kans die hij of zij ziet aanpakt om in de buurt van jou te zijn? En dat terwijl je juist die persoon even niet wil zien? Laten we eerlijk zijn, daar word je een beetje gek van natuurlijk.

Overigens wil ik niet gelijk zeggen dat je een volbloed stalker bent als je jouw ex een keer opbelt. Als je ex zijn of haar limiet heeft bereikt, maakt het niet uit of je 1 appje in de 2 à 3 dagen stuurt of 3 per dag. Nou ja, de reactie zal zeker heviger zijn hoe vaker je je opdringt, maar het gaat er om dát je je opdringt.

Soms is het beter om even geen contact te initiëren. Het enige waar je écht invloed op hebt is jezelf. Dus leg die focus op jou als persoon.

Als een relatie over is dan hebben we vaak de neiging om onze ex te blijven zien. We kunnen opdringerig en wanhopig worden. Je moet precies het tegenovergestelde doen! Als je ooit een relatie hebt uitgemaakt, dan herinner je je vast nog wel hoe irritant het was dat je ex daar geen genoegen mee nam. Nou dat gevoel kan precies hetzelfde zijn voor je ex.

Als je pogingen doet om weer bij elkaar te komen, is het belangrijk om de situatie goed te begrijpen. Ik weet dat dit vanzelfsprekend lijkt, maar het is soms moeilijk om helder te denken als je liefdesverdriet hebt. Je moet een stapje terug doen en de zaken in het juiste perspectief plaatsen, zodat je je gezond verstand kunt gebruiken om weer in contact te komen met je ex.

Voordat je het artikel verder leest raad ik je aan om deze video te bekijken:

Als je weet wat tot je huidige situatie heeft gelegd, dan maak je het veel gemakkelijker om weer bij elkaar te komen.

Mensen denken vaak ten onrechte dat alleen de persoon die is achtergelaten pijn heeft van een scheiding of relatiebreuk, maar het heeft natuurlijk ook invloed op de persoon die is weggegaan. Jouw ex heeft misschien wel net zoveel verdriet als jij.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

#2: Je ex wilt je niet kwetsen

Dit klinkt misschien vrij raar op het eerste gezicht. ‘’Maar hij/ze kwetst me helemaal niet door te reageren. Juist het negeren vind ik irritant.’’ En dat kan ook best kloppen, alleen is er een cruciaal iets wat je hierbij over het hoofd ziet.

Allereerst wil ik dat je begrijpt dat je ex waarschijnlijk helemaal geen slechte bedoelingen heeft om je te negeren. Voor jou lijkt het volkomen normaal om je ex iedere dag een bericht te sturen over iets dat is gebeurd.

Dat komt vanuit jouw opzicht. Je ex weet niet wat er in jouw hoofd omgaat, en kan nog weleens uit voorzichtigheid terugdeinzen. Ook kan het zijn dat hij of zij niet echt goed nog weet hoe ze met de nieuwe gevoelens van een split om moet gaan. Dat kan ervoor zorgen dat je ex dan maar even geen contact zoekt totdat het wel lukt.

Dat kan dus overkomen alsof hij/zij je negeert, dus houd dat in je achterhoofd. Het kan namelijk zo zijn dat je ex misschien ook een tweede kans overweegt.

#3: Je ex heeft het gewoon druk

Wanneer je ex niet meer reageert op je berichten is het een logische reactie dat je dingen gaat denken zoals:

 “Waarom leest mijn ex mijn berichten maar reageert hij/zij niet meer op whatsapp?”

“Wat heb ik in hemelsnaam verkeerd gedaan?”

“Waarom blokkeert mijn ex mij niet?”

Je betrekt alles op jezelf… Maar soms heeft het helemaal niets te maken met jou als persoon! Misschien zijn er verschillende dingen momenteel aan de hand die veel energie van je ex vergen.

Misschien is je ex druk bezig met studeren, werken of verhuizen en heeft hij/zij gewoon niet de tijd om op je berichten te reageren. Het kan ook zo zijn dat je ex op vakantie is en nu even geen behoefte heeft aan whatsappjes die moeilijk te beantwoorden zijn.

Iemand die overstuur of gestrest is wilt zijn problemen vergeten of wegstoppen door zich te concentreren op andere dingen. Met name mannen kunnen compleet van de radar verdwijnen als ze voortdurend worden bestookt met berichten die op een verwijtachtige toon zijn geschreven.

Wanneer zijn handelingen in twijfel wordt getrokken, zal hij zich niet alleen gekwetst voelen, maar zal hij ook eerder geneigd zijn om niet meer te reageren. Dus let daarop als je contact wilt zoeken met je ex.

#4: Je ex begrijpt je reactie niet

Heb je wel eens nagedacht over de manier waarop je met je ex communiceert?

Het kan namelijk zo zijn dat je ex gewoon niet goed weet hoe hij/zij je berichtje moet beantwoorden. De manier waarop je je ex hebt benaderd, kan een reden zijn waarom je ex mogelijk niet op je reageert.

Vaak nemen mensen op een wanhopige of behoefte manier contact op met hun ex. Dit kan voor je ex een reden zijn om je berichten of oproepen niet te beantwoorden.

Een boos berichtje vol met verwijten motiveert iemand ook niet echt om te reageren. Een liefdesbreuk brengt al genoeg stress met zich mee, daar hoeven geen vervelende whatsappjes bij te komen die veel energie kosten.

Er kunnen natuurlijk ook nog een aantal andere dingen aan de hand zijn. Misschien was je vraag gewoon niet duidelijk? Met name mannen houden niet van praten als ze van streek zijn.

Als een man een slechte dag heeft, dan hij wilt in de meeste gevallen gewoon alleen gelaten worden. Ze houden er niet van om hun problemen bespreekbaar te maken.

Vrouwen begrijpen dit meestal niet. Als een man afstandelijk is of helemaal niet reageert, gaat een vrouw ervan uit dat het iets is dat zij gedaan heeft. De manier waarop vrouwen en mannen denken is zo anders dat het niet zo vreemd is dat beide geslachten elkaar verkeerd inschatten.

In dit artikel ik uit welke fouten je nooit wilt maken als je je ex terug wilt winnen.

Tip #1: Blijf aantrekkelijk

Zoals je hebt gelezen kunnen er verschillende redenen zijn waarom je ex niet meer reageert.

Je hebt misschien geen invloed meer op je ex, maar wel de controle over je eigen leven.

De meest onaantrekkelijke eigenschap die iemand kan communiceren naar een ander is door wanhopig over te komen.

En wanhopig en onzeker gedrag vertonen kan je op verschillende manieren doen. Van de meeste ben je je niet eens bewust. Laat ik daarom social media als voorbeeld geven:

Je volgt de hele dag je ex op social media. Je liked alle foto’s van je ex op Instagram of Facebook. Je stuurt voortdurend privé berichten in de hoop dat je smeekbede beantwoord wordt. Je probeert je ex te overtuigen dat het geen goede beslissing was om je te verlaten.

Maar al deze dingen werken niet. Het komt niet alleen onaantrekkelijk over, je probeert ook iemand rationeel te overtuigen om bij je terug te komen. Als ze je terug willen, moeten ze voelen dat het hun eigen beslissing was.

Hoe meer je je eigen leven verbetert, hoe meer je aandacht van je ex trekt.

Je kunt leuke foto’s plaatsen op Instagram of Facebook die laten zien hoeveel plezier je hebt. Overdrijf hierin natuurlijk niet!

En als je dan toch besluit je ex te contacteren, houd het dan altijd positief. Ga je ex niet verwijten maken over het verleden maar richt je op het heden.

Tip #2: Focus op jezelf

Je weet nu dat je je ex niet terugkrijgt door hem of haar tientallen berichten op een dag te sturen.

Als je gebroken relatie je slecht over je laat voelen, wordt het tijd om je zelfvertrouwen te herstellen.

In tegenstelling tot wat andere ‘relatie experts’ beweren, kan het even duren voordat je weer contact hebt met je ex. Raak dus niet in paniek als je ex niet meer reageert op whatsapp. Gebruik deze tijd van radiostilte in je voordeel. Want onthoud dat een week niet voldoende is om aan jezelf te werken.

Werken aan jezelf kan echt wonderen verrichten. Ook je ex is er waarschijnlijk gewend aan geraakt om jou in de buurt te hebben en ziet je aanwezigheid als vanzelfsprekend. Enige tijd geen contact kan ervoor zorgen dat je ex jou begint te missen. In plaats van tijd besteden aan het contact zoeken met je ex, is het veel beter om dingen te doen die je plezier en positiviteit opleveren.

Hiermee zul je niet alleen je zelfvertrouwen herstellen en vergroten, je geeft ook je ex de kans om in te zien wat hij of zij heeft verloren. Want zo werkt de menselijke geest: wanneer je iets abrupt van iemand ontneemt, zal deze persoon er alles aan doen om het terug te krijgen.

Door een verbeterde versie van jezelf te worden, zul je jouw ex herinneren aan de persoon op wie hij of zij verliefd werd. Het wordt nu tijd om wat egoïstischer te worden en meer aandacht op jezelf te richten. Dit kan ontzettend goed werken als de dingen uit balans zijn geraakt.

Tip #3: Blijf dingen ondernemen

Deze tip heeft eigenlijk een dubbele agenda. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat je automatisch het gedoe met je ex een beetje gaat vergeten, wat helpt om zelf ook wat dingetjes op een rij te zetten. Ten tweede is het een goede manier om de tijd te spenderen.

Ga eens naar het pretpark, of ga een weekendje weg. Wat ook goed werkt is gewoon eens een aantal dagen achter elkaar een makkelijke maar leuke avond thuis doorbrengen. Gewoon lekker op de bank hangen en slechte films kijken.

Zo zorg je ervoor dat je zowel niet bezig bent met je ex als dat je zelf ook een leuke tijd hebt. De andere kant kan een beetje gemeen overkomen, maar het werkt wel. Het kan je ex namelijk een beetje jaloers maken.

Zeker als je ex niet weet wat hij of zij met jou of de eigen gevoelens aan moet, kan het positief werken als je ex ziet dat jij het erg leuk hebt op je eigen houtje. Dat roept lichte gevoelens van jaloezie op, wat jullie twee op den duur dichter bij elkaar brengt.

Het zorgt er ook voor dat de tijd die je moet nemen om de gemoederen te laten rusten dus korter wordt, en je sneller aan de slag kan gaan om je ex terug te winnen.

Tip #4: Accepteer de situatie

In plaats van boosheid, frustratie en verdrietig zijn kun je ook huidige situatie proberen te accepteren. Waardeer de dingen die je van je ex hebt geleerd en sluit vrede met het feit dat hij/zij op dit moment niet in je leven is. Neem de tijd om afstand te nemen van liefdesverdriet en gevoelens.

Ik weet dat het accepteren van de gebroken relatie niet gemakkelijk is. Je staat voortdurend stil bij je gemaakte fouten, je realiseert je wat je beter niet had kunnen doen en nu voel je je schuldig.

Veel mensen kiezen ervoor om de pijnlijke waarheid te negeren en ontkennen dat de relatie over is. Ze zijn verblind door emotie en bang om alleen te zijn. De breuk niet accepteren is een grote fout die je kunt maken omdat het je ervan weerhoudt om de juiste dingen te doen om je ex terug te krijgen. Maar het is belangrijk om je problemen onder ogen te zien als je de relatie met je ex uiteindelijk weer wilt voortzetten.

Een stapje terug doen en accepteren dat jullie op dit moment van elkaar gescheiden zijn betekent niet dat jullie in de toekomst niet meer samen kunnen zijn.

Het accepteren van de beëindigde relatie is niet de enige stap in het proces; je zult nog verder moeten gaan en begrijpen waarom je ex je heeft verlaten.

Door dit te doen kun je de dingen aan het licht brengen waar je aan moet werken en ook je aantrekkelijke eigenschappen – die je ex in je zo waardeerde – weer terugkrijgen.

Ontdek in dit artikel het volledige stappenplan om je ex terug te krijgen.

Tip #5: Stop met stalken

En terwijl je de situatie hebt geaccepteerd en begonnen bent met aan jezelf te werken, is er nog iets anders waar je rekening mee wilt houden.

Dit is een belangrijke stap in jouw poging om weer bij je ex te komen. Waar ik het over heb? Stalken! Zoveel mannen en vrouwen die de breuk niet accepteren en hun ex maar blijven lastigvallen. Dit werkt alleen maar in je nadeel.

En ik weet dat het geen gemakkelijke opgave is. Vandaag de dag heeft iedereen social media waardoor het ontzettend eenvoudig is om op de hoogte te blijven van vrienden, kennissen, familie, en ook je ex….

Maar door je ex voortdurend in de gaten te houden krijg je niet de rust die je op dit moment nodig hebt. Misschien kijk je nog steeds iedere dag naar jullie foto’s op Facebook. Dit maakt het alleen maar lastiger om over je ex heen te komen.

Als je weet dat je ex altijd in een bepaalde bar rondhangt, ga daar dan niet heen. Probeer de plaatsen te vermijden waar je ze tegen kunt komen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "4 Redenen Waarom Je Ex Niet Reageert of Je Negeert + 5 Tips"

 1. Pascal

  says:

  Beste edwin,

  Pffff waar moet ik beginnen, ik heb een relatie gehad ( 3 maanden)met een 20 jaar oudere vrouw.
  Ik ben zelf 39.
  De eerste week sprongen de vonken er vanaf en konden we niet genoeg krijgen van elkaar.
  Na de eerste week werd het al een beetje minder, we kwamen in wat rustiger vaar water.
  Ze heeft nooit gezegd dat ze van me hield, maar in het begin noemde ze het gevoelens voor mij hebben en dat is op een gegeven moment wel overgegaan in verliefdheid.
  Wat er wel bij gezegd moet worden is dat ze al 4 jaar single is en dat ze wel midden in een vecht scheiding zit.
  Ze heeft een relatie gehad van 25 jaar waar ze ook al redelijk gewend was haar ding te doen, man was vaak weg voor werk, en haar taak was thuis alles te regelen ook met de kinderen.
  Uiteindelijk is ze er achter gekomen dat haar man haar meerdere jaren al heeft bedrogen en daarom is ze eigenlijk weggevlucht, kinderen mee genomen en naar haar broer verhuist.
  Ze heeft het heel moeilijk gehad om alles weer op te pakken in het leven, ze moest natuurlijk onderdak hebben en inkomen.
  Dat is haar heel goed gelukt in die 4 jaar, alleen heeft ze in zo verre nog last van haar ex om dat het om een echte vechtscheiding gaat, naar de rechter en alles.
  Dat is nu nog naar 4 jaar nog niet opgelost.
  Afijn in die 4 jaar ben ik met haar in contact gekomen omdat ik een huis houdster nodig had omdat ik ook al 4 jaar alleen was en heel erg druk in mijn werk was.
  Dus zij maakte 1 keer in de week bij mij schoon.
  In die tijd zijn wij heel erg goede vrienden geworden, met lange gesprekken.
  Het werk was voor haar heel belangrijk omdat ze het geld goed kon gebruiken.
  Uiteindelijk zijn wij dus bij elkaar gekomen en is er een relatie uitgekomen, in eerste instantie had ze helemaal niet door dat ik verliefd op haar was en ze had ook niet gedacht dat ze ooit nog een vriend zou hebben laat staan iemand die 20 jaar jonger is.
  Maar er was een vonk en ik werd ook heel goed ontvangen in de familie.
  Nu komt het, we hebben best wel een moeilijke tijd gehad omdat we, nu ik er op terug kijk niet verstonden in onze communicatie.
  Het kwam er op neer dat ik wat meer tijd met haar wilde en zij vond dat verstikkend.
  Het is ook een keer in de tussentijd bijna uitgegaan (veel ruzie)maar ik heb toen tegen haar gezegd dat ik onder therapie stond, ik dacht dat als het aan mij ligt moet ik er wat aan doen.
  Toen heeft ze me omarmd en gezegd tegen mij dat een man dat nog nooit heeft gedaan voor haar.
  We hebben afspraken gemaakt over waneer wel ekaar zouden zien en waneer we elkaar niet zouden zien.
  Dat is een tijd goed gegaan, ook omdat ik natuurlijk best lange werkdagen heb, ik werk minimaal 12 uur per dag.
  Dus de dagen die we elkaar zagen was ook savonds laat o, ongeveer 3 uur per avond, en dat 3 dagen per week.
  Dan heb ik het weekend niet mee gerekend, daar zagen we elkaar wel eens maar dat bepaalde zij, dat was de ene keer het hele weekend en de andere keer misschien een halve dag.
  Ook hadden we afgesproken om elkaar niet de hele tijd te appen maar om savond als we elkaar niet zagen te bellen om de dag een beetje door te nemen en interesse tonen in de ander.
  Ze had natuurlijk zelf ook nog werk, dus ook nog best wel druk.
  Dit is een tijdje goed gegaan, maar daarna zijn er best wat dingen gebeurd.
  Op een gegeven moment kreeg ze een brief van haar advocaat, haar ex man wilde wat getuigen oproepen bij de zitting.
  Daar is ze 2 weken best wel mee bezig geweest, uiteindelijk hebben we ruzie gehad en heeft ze heel erg lelijk tegen me gedaan zonder dat er een reden was mijn inziens, alles wat ik zei maakte het alleen maar erger.
  Dat was bij haar thuis, en ze heeft me op een ogenblik ook de deur gewezen.
  De volgende dag tegen de avond zei ze via de telefoon dat ze even met me wilde praten, dat hebben we gedaan en daar in heeft ze min of meer aangegeven dat ze fout was.
  Dus toen vond ik het wel goed want ik was de hele dag bang dat ze de relatie wilde verbreken omdat ik niet wist wat er dan aan de hand was.
  We hebben toen ook de afspraak gemaakt dat als ik iets voor haar kon doen bij de zitting dat ze dat aan moest geven en dat ik er voor haar zou zijn.
  Ze heeft tegen me gezegd dat ze niet wilde dat ik bij de zitting was en dat ze dat met de vrouw zou doen van haar broer die haar daarmee altijd bij gestaan heeft, dat vond ik dus wel begrijpelijk.
  Wel vroeg ze of ik dan in de buurt in een cafe wilde wachten en dat hun daar dan naar toe zouden komen.
  Dat vond ik oke.
  De zitting vond plaats op de dag dat wij ook een weekend weg zouden gaan, dus we moesten vrijdags gewoon wat later vertrekken.
  2 dagen voor de zitting belde ze mij smiddags op op het werk omdat ze het moeilijk had en alleen maar mijn stem wilde horen, dat was echt voor het eerst.
  Dus na de zitting die voor haar best positief verliep zijn we dus een weekend weg geweest, en alles was goed, goed gegeten en goed gepraat en later op de hotel kamer ook heel erg gezellig gahad.
  Volgende dag zijn we de hele dag wezen shoppen in leeuwarden, was eigenlijk niet de bedoeling omdat ze normaal moeilijk kleren kon kopen omdat ze een lengte maat nodig heeft, en ook dat ze het niet fijn vind dat ik alles voor haar betaal.
  Maar die dag kon ze goed slagen en was ze vrolijk en er was geen vuiltje aan de lucht, later in een cafe gezeten en daar heeft zij de lunch betaald.
  Later die avond zijn we uit eten gegaan en is er veel gepraat, ook kwam haar ex ter sprake.
  Die avond was er weer een afstaan, we zijn in de hotel kamer gekomen en in plaats van het gezellig te maken heeft ze gelijk een pyama aangedaan en is gaan slapen, ze heeft natuurlijk wel weltrusten gezegd.
  Ook de volgende dag was er ook een afstand.
  Maar goed een maal thuis aangekomen heb ik haar afgezet en ben zelf ook naar huis gereden, alles uitpakken en ff tot rust komen.
  Die week daarna heb ik (dat weekend begon ook mijn vakantie van drie weken) zegge en schrijven een uurtje haar gesproken en gezien, ik had haar aan de foon gesproken dat we donderdag ochtend ff lekker met elkaar zouden kletsen.
  ik wist dat ze op woensdag een hele dag met haar vriendin naar de sauna zou gaan, woensdag is normaal ook de dag dat we elkaar zouden zien, maar goed dat vond ik zelf niet zo'n probleem.
  Ik heb haar op die dag niet geapt en gebeld , dat heb ik laat op de avond gedaan om te vragen hoe ze het had gehad, ik kreeg haar niet aan de telefoon, maar ik dacht dat ze al lag te slapen en toen heb ik haar een appje gestuurd dat ik haar morgen wel zou zien en heb ik haar weltrusten gezegd.
  Sochtend bleek dat ze mijn apjes wel had gezien maar er niet op gereageerd had, ook was het heel vroeg dat ze dat gezien had.
  Ik dacht dat ze extra niet terug had gebeld of geapt omdat ze nog dacht dat ik nog lag te slapen.
  Ik heb voor de rest die ochtend niks van haar gehoord, wilde niet nog een apje sturen om haar niet te pushen, zou ik zelf ook niet leuk vinden.
  Ze is toen die middag rond een uur of 2 bij mij gekomen, ze wilde schoon maken bij mij, ik was toevallig thuis.
  Ze kwam binnen en ik begroete haar en vroeg waarom ze zo laat hier was terwijl we sochtends af hadden gesproken, toen zei ze dat ze moest werken.
  Ik stond best perplex want normaal werkt ze bij mij op donderdag en heeft ze vrij van haar werk, maar goed misschien heb ik wel iets vergeten dat ze dat tegen mij gezegd heeft.
  Ik heb op een gegeven moment wel tegen haar gezegd dat ik wel teleurgesteld was dat ik die woensdag avond niet ff wat van haar gehoord heb, als was het maar dat ze goed thuis was gekomen.
  Daarom werd ze boos en zei tegen mij dat ze geen verantwoording hoeft af te leggen telkens als ze met vriedinnen uit zou gaan en dat ze dat zeker niet ging doen.
  Daarop is ze naar huis gegaan en heeft ze ook niet meer schoon gemaakt.
  Ik heb het even laten bezinnken en ben toen naar haar toe gegaan, ook om wat af te geven wat ze had vergeten mee te nemen.
  Toen ik daar aan de deur kwam vroeg ze of ik even binnen wilde komen.
  Daar zei ze dat het een beetje verstikkend over komt als ik dat soort dingen zeg.
  Ik heb tegen haar gezegd dat dat zeker niet de bedoeling was en dat ik haar ook zeker niet wil controlleren.
  Ik heb wel tegen haar gezegd dat ik elke keer bang ben om haar te verliezen als we ruzie hebben, waarom ze zei dat ik dat niet de hele tijd moet denken en dat ze me echt niet kwijt wil, dat we nog naar elkaar toe moeten groeien.
  Toen het allemaal weer goed was ben ik weer naar huis gegaan.
  Daarna heb ik haar niet meer gezien dan zaterdag ochtend, maar ik heb haar wel aan de foon gesproken en lag ze ziek op bed.
  Ik heb tegen haar gezegd dat als er iets is wat ik kan doen dan moest ze maar ff bellen.
  Dat vond ze goed.
  Eerste kerstdag ben ik sochtens naar haar toe gegaan en hebben we een kerst brunch gedaan samen met al haar kinderen, dat was gezellig, daarna moest ze werken en heb ik haar weggebracht en zou ik haar ook weer ophalen en dan naar haar broeg gaan om daar de avond door te brengen, ik was daar inmiddels al omdat ik ook was uitgenodigd om daar te eten.
  Die avond waren we heel laat terug en hebben we alleen goed gezoend in de auto, ze vond het lastig want eigenlijk wilde ze meer maar ze moest natuurlijk werken die volgende dag.
  Dus heb ik haar weltrusten gezegd en ben naar huis gegaan.
  Volgende dag zouden we een familie feest hebben in friesland, ik zou haar en haar dochter en vriend ophalen naar dat ze klaar was met werk.
  We hebben een leuke avond gehad en ook gedanst met zijn tweeen.
  Later die avond zijn we gaan slapen op een luchtbed, met meerdere mensen in de ruimte.
  Ze gaf me een kus, pakte mijn hand om haar buik en legde haar voeten tegen mijn benen aan, zo zijn we leppeltje leppeltje gaan slapen.
  De volgende ochtend zijn we wakker geworden en hebben we daar ontbeten en de boel schoon gemaakt, daarna hebben we ff lekker rustig gezeten,,ze hield me de hele tijd in de gaten en raakte me aan.
  Ik vroeg haar op een gegeven moment wat we vanavond gingen doen, toen antwoorde ze ff lekker rustig een boekje lezen, ze zei tegen mij dat ik ook ff een boek mee moest nemen.
  Ik vond dat goed, maar zei een beetje plagerig dat ik ook een beetje van haar wilde snoepn, toen begon ze te lachen.
  Dus daarna zijn we naar huis gereden, hebben een tussenstop gemaakt bij de mac.
  In de eerste helft van de rit legde ik mijn hand op haar been (dat deed ik altijd) en ze pakte mijn hand.
  Tijdens de tweede helft van de rit had ik mijn hand op haar been en toen pakte ze mijn hand niet meer, wat ik al raar vond.
  We hebben haar dochter en diens vriendje afgezet bij het huis van haar vriendje en zijn toen door gereden naar haar huis.
  Alles uitgepakt en toen heb ik gezegd dat ik naar huis ga en de spullen uit moet pakken.
  Toen antwoorde ze daarop dat ze even met me moest praten en of ik even wilde gaan zitten.
  Toen heeft ze heel erg koel uitgelegd dat ze niet meer met de relatie verder wil.
  Ik vroeg waarom, ze zei dat ze niks meer voor mij voelde, het was niet meer geworden zei ze.
  Ik stond heel erg perplex, ik dacht waar komt dit nu vandaan, nog geen week eerder zegt ze dat ze me niet kwijt wilde.
  Samen oud en nieuw vieten zat er ook niet meer in, ik mocht ff langs komen en ff wat drinken maar ook niet meer..dus ze gaf me wat spullen terug en verder was er niks meer te bespreken, het ging zonder emotie, ook van mijn kant omdat ik het niet echt kon bevatten, ik heb wel tegen haar gezegd dat ik niet zo maar alles opgeef, ook omdat ik niet echt achter haar rede sta, maar daar had ze niet echt boodschap aan.
  Maar dat wil niet zeggen dat ik haar ga stalken of alleen maar ga lastig vallen, heb ik tegen haar gezegd
  Wat ik nog wel even moet zeggen is dat het schoon maken bij mij altijd door is gegaan, ze vond dat een zakelijke overeenkomst en dat wilde ze niet verliezen, dus ik heb haar ook altijd daar voor door betaald.
  Toen ik de deur uit ging vroeg ze of ze de volgende dag nog moest schoon maken,of dat dat volgende week zou moeten, ik had haar aangegeven dat ik het niet wist en dat ik haar daar een apje over wilde geven, dat vond ze goed.
  Ondertussen dat ze het uit maakte heb ik een apje van iemand gekregen die haar auto de volgende dag zou repareren voor de apk.
  Die vroeg of het nog door zou gaan, ik heb hem daar die avond later nog antwoord op gegeven en hem laten weten dat het volgens mij niet meer door zou gaan ivm het beindigen van de relatie.
  De volgende dag belde mijn ex mij op om te vragen of zij het nummer mocht hebben van die monteur en of het nog door ging.
  Ik heb toen gezegd dat hij mij gisteren een apje heeft gestuurd om te vragen of het nog door ging en dat ik gisteren heb gezegd dat het volgens mij niet meer door ging.
  Daarop reageerde zei: een apje gestuurd?, doet hij dat vaker?
  Ik zei ja dat doet hij wel vaker ja als ik een afspraak met hem hem, waarop zij vroeg je bent toch niet zo vergeetachtig?
  Ik heb daar toen op gereageerd dat ik hem wel kon bellen en dat ik kan vragen of hij toch nog even wilde kijken, maar volgens haar hoefde dat niet, ik zoek wel iemand anders.
  En toen zei ze ajuus en ik ook en verbraken we de verbinding.
  Ik daarop nog die monteur gebeld en gevraagd of die nog tijd had, dat wel maar dan savonds.
  Daarop heb ik mijn ex gebeld om dat door te geven maar ze nam niet op, daarna heb ik haar een apje gestuurd en gezegd dat hij savonds nog tijd had om even te kijken, dus kon ze daar naar toe rijden en het allemaal met hem regelen zodat ik er niet tussen zit.
  Daar heb ik ook zijn telefoonnummer bij gegeven.
  Ze is in die tijd dat ik die apjes gestuurd had wel een paar keer online geweest maar heeft mijn apjes niet gelezen.
  Pas een paar uur naderhand kreeg ik een apje terug dat ze al wat anders geregeld heeft.
  En daarop heb ik geen antwoord meer gegeven, later heb ik haar een apje gestuurd zoals afgesproken dat ik deze week niet meer schoon gemaakt wilde hebben maar dat we dat volgende week wel eventueel konden doen, en er ook in vermald dat als we een tijd af zouden spreken dat ik zorgde dat ik niet thuis zou zijn, normaal ben ik dat ook niet omdat ik dan aan het werk ben maar omdat ik nu vakantie heb kan ik wel eens thuis zijn.
  Waarop ik dus een apje kreeg van haar dat ze heeft besloten om er mee te stoppen en dat ze 1 dezer dagen de sleutel en andere spullen terug zou komen brengen.
  Zelf vind ik heel raar dat ze zo doet, het schoonmaken heeft niks met onze relatie te maken en staat er los van, ze vond dat altijd heel belangrijk, dus waarom nu niet?
  Maar goed we hadden ook afgesproken om gewoon goede vrienden te blijven maar schijnbaar kan dat ook niet, jammer genoeg
  Nu snap ik dat dat wat moeilijker is en dat zal waarschijnlijk ook niet meer gebeuren maar het schoon maken was eigenlijk zakelijk en dus zou dat eigenlijk makkelijker moeten zijn.
  Ik heb zelf nog geen contact met haar opgenomen en ben eigenlijk aan het denken om haar op whatsapp ook te blokken, ze wil helemaal geen contact schijnt het maar mij blokkeren doet ze dan niet.

  Pfff zo een heel verhaal maar moest het ff kwijt
  Mvg
  Pascal

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *