8 Fouten die Mensen Maken om Hun Ex Terug te Krijgen +2 Tips

Wil je je ex terug krijgen / winnen? Als je werkelijk je relatie wilt redden met je ex, dan zal je vandaag nog moeten stoppen met het maken van catastrofale fouten.

Want jammer genoeg maken de meeste mensen steeds dezelfde fouten met hun ex. Hoe langer je deze fouten zult maken, des te minder kans je hebt om die ene persoon ooit nog terug te krijgen.

Het is daarom belangrijk dat je de juiste tips opvolgt om je ex weer bij je terug te krijgen en stopt met het maken van deze fouten.

Wil je er echt alles aan doen om je ex terug te winnen? Ook als er heel wat dingen moeten veranderen om het te laten werken? Dan ben je bij het juiste artikel beland.

Dit artikel is geschreven voor iedereen die zijn ex terug wilt krijgen. Als je net uit elkaar bent en je ex terug wilt winnen, dan kan dit artikel verhelderend en nuttig voor je zijn.

Lees snel verder en ontdek wat je moet doen om je ex-vriend of ex-vriendin weer in de armen te kunnen sluiten.

Wat je in dit artikel leert is onder andere:

 • Welke oerdomme fouten je nooit meer wilt maken om je kansen te vergroten
 • Waarom per se gelijk willen hebben in een relatie niet altijd goed voor je is
 • De juiste tips en stappen om je ex terug te krijgen (ook als hij/zij een ander heeft)
 • En nog veel en veel meer…

Fout #1: De ‘Aardige Man / Vrouw’ Spelen Tactiek

Het eerste deel van dit artikel gaat over de meest stomme fouten die mensen maken als ze hun ex terug willen krijgen in hun leven.

De meeste van deze gemaakte fouten zijn het directe gevolg van de dingen die we instinctief doen.

Instinctief willen we een situatie op een bepaalde manier oplossen, terwijl dit juist voor het tegenoverstelde effect zorgt.

Liefde en gevoelens zijn irrationeel. Hoe moeilijk dit ook is om te bevatten, dit is heel belangrijk om te snappen als jij je ex ooit nog terug wilt zien.

Laten we nu beginnen met de eerste fout die veel mensen mensen als ze hun ex willen terug krijgen. Dit is eigenlijk een fout die veel mensen negeren, hoe vaak het ook maar hun wordt verteld.

Ieder persoon houdt namelijk een UITDAGING, het lijkt wel alsof het bijna genetisch is. Zorg je voor spanning in jullie relatie?

Door de ‘aardige jongen/meisje’ te spelen, creëer je geen aantrekkingskracht in een iemand waardoor de ‘chemie’ tussen jullie snel saai en voorspelbaar wordt.

Alleen iemand zich tot je aangetrokken voelt, wilt diegene ook tijd met je spenderen en moeite doen om je (nog) te leren kennen. Hetzelfde geldt bij het daten.

Het komt erop neer dat ‘aardige jongen/meisje’ meestal worden gezien als onzeker, passief, angstig, saai en voorspelbaar. Ze maken weinig lol omdat ze zich continue zorgen maken of hun vriend/vriendin nog wel van hem/haar ‘houdt’.

liefde quote

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Fout #2: Logica & Beargumenteren

In realiteit is het bijna onmogelijk om jezelf te overtuigen om terug in een relatie te stappen. Eruit stappen kan trouwens wel, maar echt niet omgekeerd.

Misschien lukt het je om een iemand over te halen om met je uit te gaan, maar haar te overtuigen om aantrekkingskracht voor je voelen of van je te houden is simpelweg ONMOGELIJK.

Gevoelens proberen aan te wakkeren met logica en argumentatie heeft geen enkel effect.

Zelf kun je je gevoelens misschien wat controleren met logica, maar je kunt simpelweg niet je ex van gedachten laten veranderen door argumenten te  geven.

Tegen het logische brein van je ex praten is praten tegen slechts circa 10% van hem/haar in plaats van het triggeren van zijn/haar emoties.

Besluiten om terug bij elkaar te komen moet ook het idee zijn van je ex, niet alleen die van jouw, want anders ben je al je tijd aan het verdoen.

Overigens is er op dit moment een effectieve methode om je ex terug te krijgen/winnen. Bekijk deze website: Ex Terug Methode

Fout #3: Je Ex Alle Kracht Geven

Je ex alle kracht te geven is het alsmaar ‘proberen goed te maken’ met hem/haar en alle controle en macht in de relatie weg te geven.

Dit uit zich dan bijvoorbeeld in uitspraken als: “Ik zal alles doen wat je wilt…”. Iets wat mensen ten alle tijden niet willen (met name vrouwen), ook al geven ze dat soms niet eens toe. Mensen gaan zich op den duur slechts schuldig voelen.

Deze uitspraak zorgt overigens ook niet voor een gebalanceerde relatie. Wil je echt de persoon zijn die minimale macht heeft in de relatie en alles uit handen geeft?

Het worden van een slaaf van je ex zal er alleen maar voor zorgen dat diegene je zwakker gaat vinden, hopeloos en onaantrekkelijker.

Deze handelingen zal hem of haar alleen nog meer bij haar besluit doen blijven, omdat ze niemand wilt die alles voor hen of haar doet. Dit wordt HEEL snel saai, voorspelbaar en hij/zij gaat zich schuldig voelen als ze jou niks terug geeft.

Geen enkele persoon wil zomaar over haar vriend/vriendin heen kunnen lopen omdat deze persoon zich zo zwak en klein opstelt. Elke vrouw wil een krachtige en leidinggevende man en elke man wil ook een uitdaging.

Fout #4: Je Ex Terug Proberen Te Kopen

Ooit gehoord van de zin: “Liefde kun je niet kopen”.

Dit is een hele slechte, zwakke en dure tactiek om je ex terug te winnen.

Aantrekkingskracht zal je nooit kunnen creëren met cadeautjes. Dit is simpelweg te kort door de bocht.

Deze manier zal alleen maar tegen je werken, omdat je eigenlijk communiceert dat je zelf al niet genoeg bent voor je ex om je leuk te vinden.

Je hebt externe dingen nodig om te laten hoe leuk je bent, wat in principe NOOIT werkt.

Op deze manier ben je weer aan het praten tegen het logische brein van je ex.

Ben je echt zo onzeker? Of probeer je hem/haar te manipuleren? Het moet één van de twee zijn of allebei want dit is precies wat je aan het doen bent zonder dat je het misschien door hebt.

Ga naar deze pagina om exact te leren hoe je je ex terugkrijgt:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Fout #5: Niet Begrijpen Hoe Aantrekkingskracht Werkt

Veel te veel mensen kijken vanuit hun eigen perspectief voor wat mensen aantrekkelijk zouden vinden.

Op die manier komen ze vaak tot de conclusie dat mensen alleen maar op zoek zijn de meeste knappe personen.

Mannen en vrouwen verschillen heel erg qua waar ze aantrekkingskracht voor voelen bij de tegenovergestelde sekse.

Als een man een mooie vrouw ziet dan kan hij binnen één seconde al seksueel aangetrokken zijn tot haar. Dit geldt absoluut niet voor vrouwen!

Vrouwen zijn niet aangetrokken tot alleen het uiterlijk. Vrouwen zijn veel meer aangetrokken tot de persoonlijkheid van een man.

Het is dus veel effectiever om te werken aan je persoonlijkheid voor mannen, dan enkel je uiterlijk. Voor vrouwen zal dit altijd iets minder effectief werken.

Je kan een aantrekkelijke persoonlijkheid communiceren door technieken te gebruiken die aantrekkingskracht in hem/haar creëren zoals speels plagen.

Je kan leren hoe je dit kunt creëren bij iemand en ervoor zorgen dat je ex opnieuw aangetrokken tot je is.

Iedere man en vrouw kan leren dit gevoel op te wekken in de andere sekse, het is vaak gewoon een kunst.

Sommige van deze technieken werken zelfs zonder dat een persoon daar bewust van is.

Fout #6: Je ex de hele tijd bellen en berichtjes sturen

Dit is het verhaal van Paul:

Ik en mijn ex Sarah zijn 2 weken geleden uit elkaar gegaan. Sindsdien heb ik het moeilijk en kan ik haar niet uit mijn gedachten loslaten.

Ik kan het niet laten om haar een keer per dag te bellen of een berichtje te sturen. Vaak neemt ze niet op of reageert ze kortaf. Soms duurt het enkele dagen voordat ik antwoord terug krijg.

Ik hou van haar en wil graag bij haar zijn, daarom begrijp ik niet waarom ze zich zo gedraagt. Ze zei dat ze van me hield en toen doet ze dit?

Dit verhaal van Paul staat niet op zichzelf. Veel mensen die wanhopig op zoek zijn naar hun ex-vriend of ex-vriendin, maken deze grote fout.

Het is niet verstandig om je ex de hele tijd te bellen en te sms’en. Sterker nog, het is een enorme vergissing! Want zo werkt het niet.

Elke keer dat jij contact zoekt met je ex, laat je zien dat je enorm behoeftig en onzeker bent. Dit is juist onaantrekkelijk gedrag en duwt je ex alleen maar verder weg.

Maar als ik niet mag bellen of sms’en, hoe krijg ik mijn ex dan terug?

Je moet op een bepaalde manier communiceren zodat je ex zich weer tot jou aangetrokken zal voelen. Hoe je dat precies doet, lees je in de tips verderop in dit artikel.

Fout #8: jaloers worden als je ex contact heeft met anderen

De gedachte dat je ex bij een ander persoon is maakt je gek.

Het liefste zou je nu de auto in willen stappen, er naartoe rijden en opbiechten dat je hem of haar terug wilt.

En als ze de deur niet openen blijf je gewoon buiten staan, net zolang totdat je ex de deur opendoet.

Mocht je het nu nog steeds niet realiseren, het is weer die instinctieve paniekmodus die je vertelt dat je dit moet doen.

Maar de waarheid is dat je ex hoogstwaarschijnlijk gewoon vriendschappelijke contacten onderhoudt of in een rebound relatie zit. En veel rebound relaties eindigen eerder dan je denkt.

Voor veel mensen is een rebound relatie een manier om met een gebroken relatie om te gaan. Dus alleen omdat je ex op dit moment misschien met iemand anders flirt, wilt dat nog niet zeggen dat ze je zijn vergeten.

Ze zullen snel beseffen dat een rebound relatie niet de leegte kan opvullen van liefdesverdriet.

2 tips om je ex terug verliefd te maken

De kans is groot dat je na het uiteenvallen van je relatie al minstens één van de bovenstaande fouten hebt gemaakt. Wat nu?

Het belangrijkste dat je nu moet doen, is je realiseren dat deze gemaakte fouten je gaan niet helpen om je ex terug te krijgen.

Probeer de schade te beperken die je tot nu toe hebt veroorzaakt door de onderstaande tips op te volgen.

Ik kan je wel garanderen dat als je deze tips volgt, je kansen om je ex terug te krijgen aanzienlijk zullen toenemen.

Lees dit artikel voor meer belangrijke tips om je ex terug te winnen.

#1: Geef elkaar wat tijd en ruimte

Als je op zoek bent naar manieren om je ex weer terug in je leven te krijgen, dan is er één ding dat je altijd wilt doen.

Ik noem het de ‘geen contact’ regel. Het is eenvoudig én zeer effectief.

Het enige wat je moet doen is ALLE communicatie met je ex voor een korte periode verbreken.

Dit betekent dat je:

 • Niet belt
 • Niet appt
 • Niet smst
 • Geen online contact zoekt (Facebook, twitter, instagram, snapchat, etc.)
 • Niet uitgaat met gemeenschappelijke vrienden (in de hoop je ex te ontmoeten)
 • Etc.

Je begrijpt denk ik mijn punt… Maar waarom geen contact?

Je ex heeft de tijd nodig om je te missen. Want wat jij wilt is dat je ex je aanwezigheid gaat missen. Mensen denken dat als je geen contact opneemt met je ex, ze je dan zullen vergeten.

Dit is natuurlijk onzin. In werkelijkheid geef je je ex de tijd om je te missen en zal hij/zij zich de op een gegeven moment gaan afvragen waarom je geen contact opneemt.

Niemand wilt een behoeftig persoon. Het is onaantrekkelijk. Door je ex voortdurend te contacteren, zal hij of zij nooit de kans krijgen om te ervaren hoe het voelt om je te verliezen.

Daarbij heb je zelf ook wat ruimte en tijd nodig. Je wilt jezelf weer op de rit krijgen.

Thuis op de bank zitten met een zakdoek en zelfmedelijden gaat je niet verder helpen. Probeer kalm te blijven en bedenk ook eens of het terugkrijgen van je ex werkelijk is wat je wilt.

Het kan namelijk zo zijn dat je je ex-partner gewoon mist omdat je eraan gewend bent geraakt dat hij of zij bij je is.

Voordat je je ex probeert terug te winnen is het belangrijk dat je leert om van je leven te genieten zonder je ex. Bewijs jezelf eens dat je ook gelukkig kunt zijn zonder je ex.

Misschien wil je dan nog steeds je ex terug, maar er is een groot verschil tussen iemand nodig hebben en iemand willen.

En wat doe je als je ex met jou contact opneemt? Want dat kan natuurlijk ook nog…

Als je ex je elke dag belt of een berichtje stuurt, laat hem of haar dan weten dat je voor een korte tijd even geen contact wilt.

Geef verder geen informatie waarom je dit doet. Laat je ex weten dat jij nu wat ruimte en tijd nodig hebt en that’s it.

Als jullie kinderen hebben, moet je natuurlijk contact met elkaar houden. Maar houd het contact zo beperkt mogelijk. Dat betekent dat je alleen tegen je ex praat als dat nodig is.

Je spreekt alleen met je ex over je kinderen of over de onderwerpen die belangrijk zijn. Je wilt niet over persoonlijke zaken spreken.

#2: Ga zelf concreet aan de slag

Hoe confronterend dit ook klinkt, er is natuurlijk een reden waarom je ex je heeft verlaten.

Ga eens bij jezelf te raden. Wees eerlijk. Wat waren je minder aantrekkelijke eigenschappen? Was je lui? Investeerde je te weinig in de relatie? Of ging je misschien vreemd met een ander?

Wat het ook is, doe een stapje terug en evalueer jezelf en je oude relatie.

Kijk, elke relatie heeft zo zijn problemen en meningsverschillen. Maar als jullie twee uit elkaar gingen, dan was er iets heel erg mis in jullie relatie.

Dit is het deel waar de meeste mensen het verprutsen. Ze weigeren om te veranderen of hun fouten te erkennen.

Ga aan de slag en breng positieve veranderingen aan in je leven. Eet en leef gezonder. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling!

Je moet eerst je eigenwaarde terugkrijgen voordat jij je ex kunt terug krijgen.

Je moet uitzoeken wat je gelukkig maakt en het doet. Je moet leren om gelukkig te zijn zonder je ex. Je moet eerst je eigenwaarde terugkrijgen voordat jij je ex kunt terug krijgen.

Wanneer je je ex ontmoet na een periode van geen contact, wil je dat hij of zij zich weer aangetrokken tot je voelt. En de beste manier om dit te doen is door aan jezelf te werken en weer een gelukkig persoon te worden.

Uiterlijk en mentaliteit

In positieve zin veranderen kan je op verschillende manieren doen. Je kunt uiterlijk veranderen en jezelf een nieuwe frisse blik geven.

Hierdoor zal jij je beter voelen. En wanneer je ex je weer tegenkomt, zal zij een nieuw persoon zien.

Eenvoudige dingen je kunt doen zijn:

 •  Ga naar de kapper of haarstyliste: ontdek wat tegenwoordig mode is en verras jezelf eens met een compleet nieuw kapsel.
 • Ga naar de sportschool: sporten is om verschillende redenen belangrijk. Niet alleen voor vetverbranding, het is ook voor je mentale gezondheid. Je wordt er gelukkig van!
 • Koop nieuwe kleding: ga eens shoppen met een kennis die verstand heeft van kleding. Durf eens iets anders te dragen. Je zult er aantrekkelijker uitzien.

Wat je ook doet, doe het natuurlijk niet te drastisch. Je wilt geen veranderingen aanbrengen waar je de rest van je leven spijt van kunt krijgen (denk dan aan een tatoeage).

Denk hier niet te lichtzinnig over. Dit kan het verschil maken tussen je ex weer verliefd laten worden of de persoon voor altijd verliezen waar je zoveel van houdt.

Maar behalve je uiterlijk is er misschien nog iets veel belangrijkers om je ex weer terug te krijgen.

Een gelukkig en zelfverzekerd persoon zijn!

Je moet je realiseren dat zelfvertrouwen en een positieve instelling iets is dat je kunt krijgen door aan jezelf te werken.

Dit kun je op verschillende manieren doen:

 • Doe aan meditatie: dit is niet zo zweverig als het klinkt. Wees je bewust van jezelf en ken je zwakheden en sterke punten. Durf ook trots op jezelf te zijn.
 • Breng tijd door met vrienden: je vrienden en familie zijn de mensen die er altijd voor je zijn en graag tijd met je doorbrengen. Ga erop uit en doe leuke dingen met ze.

In de meeste gevallen zal je ex je zich weer aangetrokken voelen als je alles in dit artikel hebt gevolgd.

Krijg je gemixte signalen van je ex terug? Lees dit artikel als je niet zeker weet of je ex je nog steeds even leuk vindt.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

30 Reacties op "8 Fouten die Mensen Maken om Hun Ex Terug te Krijgen +2 Tips"

 1. lies

  says:

  hey ik heb een vraag waar ik graag een antwoord zou op krijgen
  We hadden een relatie van 1,5j achter d'rug en we zjn nu bijna 2 weken
  Uit elkaar.mijn fout was dat ik hem teveel opeiste waardoor hij geen vrijheid meer had.en daardoor is het nu dus stuk gelopen hij zegt nu dat we in een break zitten maar hij weet zelf ook niet hoelng dit zal duren of dit ooit nog goedkomt? En dit vraag ik me nu ook af komt dit nog goed? En hoe kan ik ervoor zorgen dat het goedkomt? hij is wel nog seksueeel tot mij aangetrokken maar ja...ik weet het allemaal niet meer zo goed ik heb raad nodig kan u mij helpen?
  grtjs

  • Alexander

   says:

   Een pauze nemen niet bellen niet schrijven naar elkaar een maand lang als jullie naar elkaar verlangen komt het wel goed.Gewoon even ruimte maken voor jullie zelf,hey het is allemaal niet zo erg,liefde is de weg

 2. Jan

  says:

  Ik zou een grote bos bloemeb kopen en zeggen dat het allemaal weer goed is dan zwicht ie voor je

 3. mijnann

  says:

  hallo,
  hoe kun je je ex overhalen om toch terug te komen, hij is blij dat ik nu inzie wat er mis ging maar zegt dat veranderd niks maar ik kan het gewoon niet geloven hoe het nu gaat. een dag voordat hij het uitmaakte zei hij ik wil nog heel lang bij je blijven.

  • Salvatore

   says:

   Geef hem en jezelf even de ruimte. Zodat je even uit je gevoelens en de relatie stapt.
   Hierdoor ga je vanaf een afstand naar jezelf en de relatie kijken. Dan krijg je vanzelf inzicht welke zaken je niet zo handig hebt aangepakt. Deze benoem je dan naar je ex.
   En zo kun je dan ook meteen aangeven hoe je het de volgende keer anders gaat aanpakken als het weer gebeurt. In de trend van: "Schat, de volgende keer zal ik vermoedelijk weer dezelfde fout maken als dit gebeurt, maar vertrouw me, ik doe mijn best om dat te veranderen. Maar mocht het alsnog fout gaan, dan wil ik dat je weet dat ik van je hou. Schatje, ik ben weer even van het padje, maar ik kom weer bij je terug."

 4. Autlaw

  says:

  Ik kan maar 1 ding doen als mijn vriendin 't zou uitmaken: zeggen van 'geef maar een belletje als je van gedachten verandert'. En verder accepteren en 't verdriet verwerken, om vervolgens weer verder te gaan. Geen berichten of sms'jes sturen, geen brieven, niet langsgaan, laat staan iets kopen, gewoon niks van je laten horen. En wanneer zij weer contact opneemt, zeggen: 'hee hoe gaat 't, lang niet van je gehoord', wanneer spreken we weer eens af?'

  Het is inderdaad heel lastig, maar je moet echt je ex de tijd en ruimte gunnen om jou (opnieuw) te missen. En zo niet, geef jezelf de tijd om 't te verwerken (max 5 weken), het leven draait namelijk gewoon door, met of zonder jou.

  Proberen je ex terug te krijgen werkt niet. Je moet echt in staat kunnen zijn om je ex (opnieuw) te laten missen. En 't enige wat werkt is: niks van je laten horen. Zij heeft 't niet voor niets uitgemaakt.

 5. Tom

  says:

  Hallo,

  Ik heb een relatie van 4 jaar achter de rug. Ik heb het gedaan gemaakt omdat we het niet eens geraakte over de woonplaats. Nu was dat achteraf bekeken de verkeerde beslissing.
  In de 3 maanden dat het gedaan is hebben we nu al enkele keren afgesproken met succes.
  Het waren altijd hele leuke momenten. Ze zegt dat ze mij graag ziet en me gelooft dat ik nu een toekomst wil met haar maar ze heeft nog tijd nodig.
  We sturen nog redelijk veel met elkaar maar het is precies of ik altijd eerst stuur en dan komt het gesprek wel op gang voor een hele dag.
  Ik vroeg me af of ik dat moet blijven doen of moet ik haar is eerst laten sturen?

  Groetjes Tom

  • Salvatore

   says:

   Voor Tom,
   Jij moet altijd blijven beginnen met iets sturen. Dat verwacht een vrouw van een man.
   Zij laat merken dat ze jou leuk vind. De rest van het werk ligt bij jou, zij wil voelen hoeveel jij van haar houdt. Vertel haar dat je van haar houdt en dat je graag bij haar wilt zijn. Maar dat moet je haar laten voelen, laat haar in je woorden jouw verlangen naar haar voelen. Zij voelt dat nog niet voldoende daarom heeft ze tijd nodig. De vraag is dus of jij wel voldoende van haar houdt? Of misschien ben je bang om je totaal met haar te verbinden? Kijk daar eens naar en als je echt voelt in je hart dat je van haar houdt, vertel haar dat dan. Dan is het zo geregeld en zal ze jou altijd volgen. Ze zal zich op haar gemak bij jou voelen en gaat zich bij jou ontspannen. Het issue over de woonplaats zal dan niet meer optreden. Dat vormt zich dan vanzelf. Succes!!!!!

 6. d

  says:

  Hallo ik wil graag me ex trug maar hij is net een maand uit een relatie waaruit ook een kind nu wil hij 2/3 maand wachten en ben ik bang dat hij een ander leuk gaat vinden in de tussen tijd kan er niet meer tegen vind hem nog te leuk

 7. Salvatore

  says:

  Hallo d,
  Ik begrijp heel goed dat je bang bent om hem weer te verliezen, maar het is wel heel erg goed dat hij even 2 maanden de tijd neemt om zijn vorige relatie te verwerken. Daar komt nog bij dat er nu ook een kind bij komt kijken.
  Het gevaar bestaat natuurlijk altijd dat hij het verdriet en de pijn gaat ontlopen en zo snel mogelijk weer op zoek gaat naar een andere vrouw om verliefd op te worden zodat hij de pijn niet hoeft te gaan voelen. Als jij die vrouw wilt zijn dan moet je ervoor zorgen dat hij weer verliefd op je wordt. Ik zou het je persoonlijk afraden want zijn pijn blijft bestaan en zal zich uiteindelijk tegen jou richten en dan wordt zijn verliefdheid weer misvormd. Vaak komt dat tot uiting in de vorm van dat hij jou gaat straffen voor zijn pijn.
  Maar succes met je verlangen en als je meer wilt weten dan hoor ik het wel.

 8. Joost vd Bergen

  says:

  Hallo, Mijn relatie van 1,5 jaar is net bijna een week uit. Het was een geweldige relatie, geen ruzie, zelfde humor en interesses. Ik hou nog veel van haar. Wij hebben eerst een break gehad van 2 weken, na deze break hebben wij een gesprek gehad en heeft zij het uitgemaakt. Zij zegt dat ze nog wel veel van me houdt maar zij dat zich niet meer aangetrokken voelt tot mij en nog vrij wilt zijn. Vrijdag was zij voor het laatst bij mij, om het uit te praten. Dit was een emotioneel gesprek voor beiden. Ik heb begrip getoond voor haar keuze en zij appte mij nog s avonds dat ze mij gaat missen en veel van mij houdt. Ik heb hierop gezegd dat ik ruimte wil, en dat zij mij onterecht hoop geeft op deze manier.
  Ik ben nu op de 3e dag waarin ik geen contact met haar heb. Is er nog een kans om weer bij elkaar te komen? Moet ik de geen-contact fase doorzetten? Wat zijn de volgende stappen die ik kan ondernemen? Alvast bedankt!

 9. Amine

  says:

  Na vijg jaar is het voorbij. Ik heb drie keer gelogen omdat ik bang was voor discussies. Ofwel was ik op het voetbal en zei ik van ik was thuis of wel gaan eten en zei ik ben thuis. Nu is het emmer vol zegt ze en het is voorbij. Ze zegt dat ik niet uit men fouten leer en ik maar niet wil beseffen wat ik allemaal fout doe en ook niet uit men fouten wil leren. Ik doe dit allemaal omdat ik bang ben voor discussies ik kan er niet tegen dusja wat kan ik hiervoor doen. Nu een week uit elkaar we praten wel en vraag ok een kans maar ze zegt van je hebt je kansen gehad maar zelf verpest....

  • mighty monty

   says:

   Beste Amine,

   Liegen is één van de belangrijkste pilaren binnen de liefde en relaties. Pure eerlijkheid geraakt nergens. Wat mensen vaak fout doen is het toegeven, blijf ontkennen en geef haar desnoods een ferme tik tussen de ogen; dit zal haar leren. Mannen zijn niet voor niets superieure wezens welke alle rechten en plichten behouden en die zij naar eigen wens en wil in mogen vullen.

   Maar Amine en andere hulpbehoevenden, laat mij iets wel serieus vertellen. Terug naar je ex is een onvoorkoombare emotie die iedereen wel eens zal overvallen. Maar probeer the bigger picture te zien; klikt het niet in 1 jaar oid dan zal het ook niet klikken in pak 'm beet 25 jaar. Let it go! Koop vooral niet zo'n kwakzalverboek van een derderangs emotie uitmelker zoals ze hierboven adverteren. Gebruik de periode na je relatie om terug te blikken naar je eigen functioneren en leer er van. Ga niet terug naar je disfunctionele relatie maar groei en slap als een gegroeid wezen af op een nieuw avontuur met een nieuw persoon!!! Terug nr je ex is als je opel corsa uit '94 verkopen aan een autodealer voor €400,- en hem een maand later weer terug te kopen voor €2000,- omdat je bang bent om effe te fietsen naar de winkel! Wordt een paar keer nat maar geniet van de buitenlucht. Oh en fuck zelfmedelijden, dat staat niemand goed..

   Gegroet,

   KW.

 10. enitrebla

  says:

  ik heb een exvriend teruggekregen, maar er heeft wel 8 jaar tussen gezeten.
  En in de eerste instantie was ik niet eens van plan om opnieuw een relatie aan te gaan, en al helemaal niet met een ex. (ik heb al jaren de regel: ga nooit opnieuw een relatie aan met je ex, want dit gaat altijd fout)
  Maar hij is erg veranderd in die 8 jaar, en ik ook.
  Toen het 8 jaar geleden uitging, zaten we allebei, afzonderlijk van elkaar in de problemen.
  Waardoor we het hadden afgereageerd op elkaar.
  En dat is natuurlijk nooit goed.

  Nu hebben we allebei een compleet nieuw leven, een totaal ander leven, en hebben we allebei onze eigen plek gevonden.
  En daardoor, klikt het nu zó goed, dat we elkaar nooit meer kwijt willen.
  We zijn elkaars grote liefde, zijn we allebei tot de ontdekking gekomen.

  Maar ik blijf zeggen: Een ex is niet voor niks een ex, een relatie gaat niet voor niks stuk.
  Mocht deze relatie om wat voor reden dan ook toch stuk lopen, dan zal hij denk ik ook nooit meer in me leven komen.
  Misschien na een paar jaar weer, maar absoluut niet direct.

 11. F

  says:

  Hey ik heb een jaar iets gehad met een man. We spraken elkaar dagelijks maar. En hij vertelde dat hij mij ook leuk vond, totdat hij dat tegen me gebruikte dat ik hem leuk vond. Ik ben iemand die zegt wat ze denkt. Omdat hij op dat tegen me gebruikte ging ik hem kleineren en etc. Hij is nooit volledig voor mij gegaan opgegeven moment ging hij met zijn beste vriendin. Toen hadden we geen contact meer en een maand later vertelde hij me dat hij altijd wat voor me heeft gevoeld en dat hij aan me denkt en het liefst bij mij wilt zijn. Ik werd er boos om omdat hij dat toen niet tegen me zei. Ze zijn twee maanden later uit elkaar gegaan en wij spraken elkaar toen dagelijks totdat ik foto s zag Pp social media toen ging ik weer tekeer tegen hem omdat ik dacht dat hij me voor de gek hield en dat ze nog samen waren. Tot twee weken geleden zei ik tegen hem of het is alles of niks en toen zei hij ik wil nu geen relatie. Ik heb hem helemaal uitgescholden en echt pijn gedaan met woorden. Hij s nu echt klaar met mij. Maar hij zei dus tegen mij dat ik alles verkeerd heb begrepen en dat het alleen maar om de seks ging. Maar hoezo wil je me dagelijks spreken. we hadden het ook over delen. Ik maakte een grap dat ik nog een andere man bij zou nemen. Zei hij ik heb dat liever niet want als ik bij jouw ben voel ik dat door me hele lichaam. Toen dacht ik oh hij wilt wcht alleen seks. Zei ik dat dus tegen hem o het gaat alleen om seks, hij werd boos omdat ik zo dacht en dat ik verder moest denken Vervolgens zegt hij dat ik het verkeerd heb begrepen. we willen gesprek met elkaar voeren maar k weet niet zo goed wat ik moet zeggen hij is duidelijk geweest hij wilt niet met me zijn

 12. S

  says:

  Onzin, een maand geen contact! Jullie passen perfect bij elkaar, maar een liefdesrelatie doet ook pijn. Het lijkt erop dat jouw vriendin daar moeite mee heeft en daarom liever single blijft. Help haar om de pijn van jullie relatie te dragen. En draag ook je eigen pijn. App haar en ga weer van haar genieten, ook als het pijn doet. Groet!

 13. S

  says:

  Het leidt naar een volwassen emotionele relatie vol met passie en intimiteit.

 14. Edwin Edinga

  says:

  @ S

  Het is niet handig om de expert hier uit gaan hangen.

  Als ik je verhaal lees denk ik aan bindingsangst van haar kant. Wanneer je nu het advies van S gaat opvolgen (namelijk gewoon geregeld contact blijven houden) ga je haar bindingsangst nog sterker activeren.

  Aangezien je ex nog wel contact met je wilt en je elkaar nog ziet, hoef je niet per se rigoureus 30 dagen geen contact te hebben. Ik zou het contact gaan matigen en met name terughoudend zijn met uitspraken dat je van haar houdt. Zij moet zich uiteindelijk realiseren dat ze bij je wilt zien en dat je kan niet afdwingen.

  Hetgeen wat S tegen je zegt wil je graag horen, maar kan je beter niet opvolgen.

  Ik zou ook niet haar helpen met haar pijn, dat moet ze zelf oplossen en jij bent niet haar therapeut.

 15. Martijn

  says:

  Hallo,

  Ik heb een relatie gehad van 12,5 jaar.
  We hebben 2 kinderen van 2 en 5.

  Vanaf de kinderen is het hard achteruit gegaan, m'n vriendin gaf alle aandacht en liefde aan de kinderen.
  Daardoor gingen we eigenlijk onze eigen weg.

  Ze heeft meerdere malen aangegeven dat ze bijvoorbeeld relatietherapie wilde gaan volgen, maar dat kwam op de 1 of andere manier niet bij me binnen.

  Alle signalen die ze gaf kwamen niet binnen.

  Ik heb daarna gevoelens gekregen voor een andere meid, denkend dat het met haar beter was dan met me huidige.
  Helaas ging dat met een maand ook stuk.

  het rare was, dat mijn gevoel voor mijn huidige vriendin helemaal terug kwam, tijdens dat gerommel met die flirt.

  Nu ik haar en de kinderen kwijt ben, zie ik alles in wat ik de afgelopen jaren verkeerd heb gedaan.
  heel apart.
  Waarom toen niet, en nu wel....

  Ze zegt dat ze geen gevoel meer voor me heeft, daar integen is mijn gevoel voor haar echt 200%.
  Ik zou haar echt heel graag terug willen.

  heb haar heel veel brieven geschreven dat het me spijt en hoe graag ik een nieuwe start wil maken.
  Ze wil nu rust, en kan niet zeggen of het gevoel voor me in de toekomst terug komt.

  wat moet ik toch doen om haar terug te krijgen.

  Gr. Martijn

  • Edik

   says:

   En Martijn, ben je er al uit? Heb je al een antwoord gehad?
   IK zit in een situatie dat mijn meisje het uitgemaakt heeft na 7.5 jaar (1 kind) en dat ik nog 1000 % om haar geef en van haar houd. Zij zegt: ik voel t niet meer (doordat ze 6 maanden geleden iemand had ontmoet die haar het wel liet 'voelen') heeft ze gehandeld naar dat gevoel en onze relatie beeindigd. Denk jij dat je wel 7.5 jaar verliefd kan blijven? Ik denk dat het meer een houden van wordt.... Ik hoor je graag Martijn. Want Edwin heeft het denk 'druk';-)

   • bart

    says:

    martijn en edik

    ik heb na 17 jaar mijn vrouw kwijt en das door een grote fout van mezelf. ze heeft me 1 keer iets gezegd en ik wou haar niet geloven omdat ik het niet meer weet
    wat er is gebeurd tot op het moment dat de maat vol was voor haar en zei ik ben er al een jaar mee bezig van ja en nee toch niet maar mijn kinderen hebben me komen zeggen dat mama de waarheid sprak en dan krijg je de hemel en aarde op u hoofd en na gesprek met mijn zoontje nog maar is en dan heb ik gezegd nu moet het veranderen en dat ben ik beginnen doen ik ben heel hard veranderd in drie maanden tijd maar ik ben nog altijd verlieft op mijn vrouw en ik hoop dat de toekomst goed uitdraait

 16. Kerem

  says:

  Hai, mijn relatie is uitgegaan omdat ik met een ander meisje praatte maar mn vriendin wist dat zij me leuk vond het was maar een kort gesprek. Ik wil mn ex heel graag terug ik heb spijt dat ik haar dit niet eerlijk had verteld 2 maanden terug toen het slecht ging in onze relatie. Weet u misschien wat ik moet doen ze wil helemaal geen contact meer

 17. Ryan

  says:

  Hoi,
  Mijn vriendin heeft het 3.5 week geleden uitgemaakt met me. Ik ben er nog steeds kapot van en heb dus ook de nodige blunders gemaakt in de hoop haar terug te krijgen. Werkt het stappenplan om je ex terug te krijgen nog na het maken van fouten zoals haar nog appen proberen te beïnvloeden, smeken om haar terug te krijgen? Nu probeer ik haar iniedergeval nog de ruimte te geven en radiostilte toe te passen.

 18. t

  says:

  hallo Edwin Edinga

  heb 10 jaar relatie gehad.hij zei dat ie tijd voor zichzelf nodig had maar ik bleef hem appen.tot vandaag wou ie wel met me praten op skype en hij wou met me uitpraten.Ik zei ik heb vermoeden dat je iemand leuk vind en me niet durf te vertellen hij zo ik doe je dan pijn en mezelf ook als ik je het vertel ik zo vertel me het nou maar.en ja hoor hij zei al iemand een tijdje leuk vond en haar had verteld en zei zei ook iemand leuk te vinden maar dat hij het moest zelf weten.ik begon te huilen hij zo wil je knuffelen enz.ik had die meid op fb en vroeg hoe het zat en vertelde haar hij nog wel van me hield maar zei vertelde door aan me ex en hij werd boos.maar nu praten we wel weer met elkaar en hij zegt ik doe rustig aan ik vroeg waarmee ja met haar want ik moet nog aan mezelf werken.het maakt me wel verwarrend want kort geleden zei die nog tegen me pa hier bij me wou wonen want we woonde eerst wel samen maar lukte niet omdat ie met zichzelf zat dus een lat relatie gingen we aan en het ging heel goed naar me gevoel alleen ik werd wat claimerig en ik geef zelf toe fout zat en gaf het hem ook aan dat me speet.maar terug over die meid en me ex,die meid zei sorry zo is gelopen ik zei loop al een tijdje zo he het was via gta spel ze gamede veel met voice chat ik werd jaloers en zei je vind dr leuk he het was me voor gevoel maar hoe kan ik zorgen dat ie mij tog leuker vind.want hij zecht wel van me houd en geeft maar verliefd zijn niet meer.ik heb genoeg tip gekregen maar ik ben einderaad en weet niet mer wat ik moet.

 19. Anoniem

  says:

  Mijn vriendin voelt zich op dit moment moe, leeg en op.. ze heeft een druk werk en prive leven, onze relatie die nu 1,5 jaar duurt, kent nu moeizame momenten, slechte communicatie en gehakketak. Ze zit niet goed in haar vel. Nu heeft ze besloten om tot zichzelf te komen en heeft daar enige tijd voor nodig. Hoe lang heeft ze niet aangegeven. Zelf wil en verwacht ze hierin niets van mij. Ze wil wel dat ik gewoon de dingen blijf doen met mijn zoontje.
  Is dit een time out, ..hoe moet ik hier mee opgaan

 20. Hallo,
  Mijn vriendin heeft 2 maanden geleden onze relatie beëindigd. Het was vlak na de zomervakantie. Ik ben alleen met mijn kids weggeweest.
  2 dagen geleden stuitte ik op het ex-terug programma. naar nu blijkt heb ik de eerste 2 maanden de zaken niet goed aangepakt. Om de drie, vier dagen heb ik wel even app contact gehad en ook heb ik de logica gezocht en mijn verdriet getoond.

  Wat kan ik het beste doen?
  Eerst de maand rust pakken of toch proberen om een afspraak te maken, aangezien het al bijna 2 maanden geleden is en de kansen afnemen.

 21. Tessa

  says:

  Hallo,

  Ongeveer 7 maand geleden heb ik de relatie uitgemaakt met mijn ex. In die tijd hebben we nog wel redelijk wat contact gehad en elkaar af en toe gezien. Mijn ex wist eigenlijk nooit echt dat ik hem nog ontzettend graag terug wilde (is van de laatste paar weken). Nu weet ik dat hij ook op een dating site zit, dit heeft hij mij zelf verteld. Vorige week heeft hij ook 1 date gehad, met die zelfde meid gaat hij aankomend weekend weer wat doen. Ik heb hem verteld dat ik er ontzettend veel moeite mee heb en super graag zou hebben gezien dat wij zelf weer bij elkaar zouden komen en een mooie toekomst konden hebben. Dat ik heel veel moeite heb met het feit dat hij ook weer date en straks dus voor de tweede keer met die zelfde meid doet me echt zo enorm veel pijn. Ik hou ontzettend veel nog van hem en zou hem zo graag terug willen, dit weet hij ook allemaal. Hij heeft aangegeven het wel echt super zielig te vinden voor mij en zegt dat hij nu niet die behoefte heeft om het met mij te proberen weer.

  Later heb ik hem via de whatsapp een bericht gedaan waarin ik heb gezegd dat we beter helemaal dan ook het contact maar kunnen verbreken, daarbij wel gezegd dat ik het allemaal nog wel hoop dat wij samen komen maar zolang hij met een andere meid date ik geen behoefte heb aan contact en ook niet om als tweede keus te zijn.. mijn ex kon dit wel erg goed begrijpen en reageerde dan ook wel van; maar misschien komt het ooit wel weer goed tussen ons en misschien krijg ik zelf over een tijd wel weer veel spijt maar dat is dan mijn probleem. Later heb ik hem nog even gebeld en als ik het goed hoorde, hoorde ik hem ook wel huilen voor de telefoon en dat hij zelf heeft aangegeven dat dit voor hem ook super lastig is. Ik denk ook meer dat hij me niet wil kwetsen met iemand anders.

  Wat kan ik nu het beste doen? Ik hoop zo dat het tussen hun niks wordt.

  We hebben trouwens een relatie van bijna 3 jaar gehad, woonden niet samen. Hij woonde het laatste halfjaar opzich zelf van onze relatie en ik nog thuis bij mijn ouders (niet samenwonend ivm geloof etc.) ik ben 23 jaar en hij is 28.

  Ik zou heel graag advies willen met wat ik het beste kan doen.

  Nog wel contact houden? Helemaal geen contact meer? Elkaar nog zien etc? Afwachten nadat hij zijn date weer heeft gehad?

  Groetjes Tessa

 22. Anoniem

  says:

  Mijn vriendin heeft het met me uitgemaakt. Ze geeft als reden dat ze met zichzelf in de knoop zit. Ze heeft de laatste maanden veel vervelende dingen meegemaakt en dat heeft ze nog niet goed kunnen verwerken. Ze dacht dat ze dit samen met mij kon doen maar komt er dus achter dat ze dit liever alleen doet. Ze kan mij ook niet vertellen of ze, nadat ze alles weer op een rijtje heeft, het weer wil gaan proberen samen.

  Kan jij mij vertellen wat ik nu het beste kan doen? Ik mis haar echt heel erg en ben nog steeds vol ongeloof.

 23. Hallo, ik ben al een aantal maanden aan het daten met iemand. Alles verliep vlot. Tot een paar dagen geleden. We zagen elkaar 1-2 keer in de week, zowel op zijn initiatief als op het mijne. Hij zegt de hele tijd dat hij een enorme klik met mij heeft en dat nog nooit ervaren heeft, dat ik de enige ben en dat ik zijn hart gestolen heb. Hij stelde voor om voor valentijn samen te vieren door een weekendje weg te gaan. Het weekend was super. Heel veel gelachen en we voelen ons allebei comfortabel bij elkaar. Waren al plannen aan het maken voor andere uitstapjes en concerten. Tot wanneer ik vroeg of hij zich in een relatie kan zien met mij. Eerst deed hij er ontwijkend over en begon over een ander onderwerp. Tot hij zag dat dit echt iets was waar ik mee zat. Hij gaf eerlijk toe dat hij bindingsangst heeft en dat het voor hem heel erg moeilijk is om over zijn gevoelens te praten. Hij kon er zich wel in vinden hoe het nu tussen ons was en wou voorlopig op dit tempo blijven afspreken. Nu stuurde hij mij de dag na ons weekend dat hij denkt dat ik al veel verder sta met mijn gevoelens dan hij en hij niet weet of hij alle verwachtingen kan inlossen. Hij zegt dat hij mij heel graag heeft maar verliefdheidsgevoelens mist en hij niet zeker weet of dit nog gaat komen en hoelang dat gaat duren. Hij wil mij ondertussen niet laten wachten en wil zichzelf ook geen druk opleggen, maar zegt wel dat hij vrienden wilt blijven. Nu komt dit voor mij volledig uit de lucht gevallen. Alles wat hij de voorbije maanden en tijdens ons weekend weg gezegd en gedaan heeft zijn compleet het tegenovergestelde van wat hij nu vertelt. Waardoor ik het gevoel krijg dat hij het door ons gesprek over waar dit naartoe gaat het benauwd heeft gekregen. Is dit door zijn angst dat hij terugkrabbelt en hij mij buitensluit? Ik wil hem gerust de tijd en ruimte geven om alles op een rijtje te zetten, want het lijkt mij zo zonde om zo een goede band met iemand weg te gooien. Hoe kan ik het beste met hem omgaan zonder dat hij zich gepusht voelt? Kan dit nog goed komen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *