Hoe Je Ex Terugkrijgen Met Sociale Media

Na een relatiebreuk is de ‘geen contact’ periode enorm belangrijk om jezelf terug te vinden en elkaar tijd en ruimte te geven om alles op een rijtje te zetten. Maar wat vang je aan met je sociale media? Gooi je je ex er meteen af? Of net niet?

Wist je dat je sociale media kan inzetten als extra instrument om je ex terug te winnen? Hieronder doen we uit de doeken hoe dat kan. We onderstrepen meteen dat sociale media weliswaar geen wondermiddel is. Maar alle beetjes helpen. Immers, als je een goede sociale media strategie kan laten deel uitmaken van je groter ex terug plan, dan is dat alvast mooi meegenomen!

Na een relatiebreuk kan je lustig verder gaan met je sociale media. Maar als je dit communicatiekanaal wil gebruiken om je ex terug te krijgen volg je best volgende tips:

Tip #1. Hou je sociale media kanalen open

Tijdens de ‘geen contact’ periode stop je de directe communicatie met je ex via Whatsapp, Facetime, Telegram, Signal, Skype enzovoort. Maar indirecte communicatie via Facebook of Instagram is wel mogelijk.

Sociale media zijn voor velen een belangrijk communicatiemiddel, dus je hoeft nu ook niet plots te stoppen met posten van updates over je leven. Blokkeer je ex niet. Of ontvriend die niet.

Je eerste reflex na de relatiebreuk was misschien om je ex uit je leven te wissen en niets met hen te maken willen hebben. Je was boos en gefrustreerd. Nochtans blijkt uit bevragingen dat in 89% van de gevallen je ex jouw online profiel in de gaten blijft houden. Als je daarover nadenkt is dat best wel logisch, zeker als jullie een tijdje samen waren. Die ander was immers erg lang het centrum van je universum of nam althans een belangrijke plaats in. En die gewoontes en band knip je niet zomaar door.

Dus hoewel je tijdens de ‘geen contact’ periode geen enkel direct contact met je ex hebt, kan die jouw vorderingen wel indirect volgen op jouw sociale media.

Oei, denk je misschien. Wat doe ik dan als ik mijn ex ontvriend heb? Dat is natuurlijk vervelend, maar we raden aan om niet te snel opnieuw een vriend verzoek te sturen. Want dan kom je twijfelend, zwak en onzeker over. Laat er wat tijd overgaan en bouw alvast je positieve posts op. Of zet in op andere sociale media waar je ex je wel nog volgt.

Als je je ex blokkeerde, hef de blokkade dan op.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip #2. Wek interesse met afwisselende thema’s

Onthou dat de eerste en heel belangrijke fase bij het terugwinnen van je ex is dat je zicht krijgt op wat misliep. Dat je aan jezelf gaat werken om je fouten bij te sturen. En je zelfvertrouwen te herwinnen. Je pakt je leven weer op (je zit dus niet zielig weg te kwijnen want daarmee krijg je je ex zeker niet terug) en toont op een goede manier op je sociale media dat je verder gaat met je leven.

Wat bedoelen we met afwisselende thema’s?

Voor het gemak kan je de inhoud indelen in 5 categorieën:

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Categorie 1: Gezondheid

Hieronder past alles wat betreft fysiek en mentaal welzijn, gezond eten, beweging, gezond leven.

Voorbeelden: Een interessant artikel over persoonlijke groei dat je las met één lijntje commentaar, jouw work-out vooruitgang op een appje, een foto van een bord met lekker gezond eten, aan het fietsen, gaan zwemmen, op wellness uitstap, …

Categorie 2: Welvaart

Hier doelen we op je baan, verwezenlijkingen, of jouw hoofdbezigheid in het leven.

Voorbeelden: op weg naar het werk, interessante anekdote, iets afgewerkt, in het nieuws, studieresultaten …

Categorie 3: Sociaal netwerk

Hier komen beelden van leuke uitstapjes en bezoekjes met vrienden en familie.

Categorie 4: Jouw project

Veel mensen hebben een soort levensproject of passie. Vaak is dit maar een vaag, verborgen idee. Of andere keren liet je je interesses verwateren door de aandacht aan je relatie. Misschien heb je de jouwe nog niet echt in de praktijk gezet? Dan is nu een goed moment om ermee te beginnen.

Categorie 5: Vrije keuze

Hier kies je maar zelf waar je zin in hebt, zolang je wegblijft van negatieve uitlatingen over je ex en hoe fantastisch het leven nu is zonder hen (wraak nemen werkt immers niet), zielige posts of super melige muziek video’s met tekst om tentoon te spreiden hoe jouw hart gebroken werd.

Roteer de verschillende thema’s gedurende de week, en neem twee dagen rust. Variatie maakt het immers interessant (keep them coming back for more) en voor je het weet krijg je extra ondersteuning en toejuiching van vrienden en familie over alle dingen die je onderneemt. Op die manier gaan je posts een eigen leven leiden en bieden positieve bekrachtiging voor jouw gedragsverandering.

Tip #3. Straal positiviteit uit

Wat betreft inhoud en uitstraling ga je bij elke post voor positiviteit.

De meeste mensen vermijden negativiteit en vinden het tentoonspreiden van depressieve gedachten en sterke emoties via sociale media ongepast. Dus ook je ex.

Je wil ook geen medelijden opwekken.

Hou het luchtig en opgewekt. Wees het zonnetje in huis.

Tip #4. Stem af op je normale post frequentie

Als je gewoonlijk 4 keer per week post, hou je dan nu ook aan 4 keer per week.

Post je normaal zelden, begin dan klein. Bouw langzaam op tot 1 à 2 posts per week.

Het gaat niet enkel om je online aanwezigheid levendig te houden. Het is vooral de kwaliteit van die aanwezigheid die telt.

Tip #5. Speel niet opzettelijk met jaloezie

Posts die je eigen aantrekkelijkheid bij potentiële partners onderstrepen zijn oké. Je mag dus gerust een foto posten waar mensen van het ander geslacht op aanwezig zijn.

Ga echter niet allerhande vreemde scenario’s bedenken om je ex jaloers te maken. Immers, dit creëert niet noodzakelijk het gewenste beeld of effect bij je ex. Want als je zo gemakkelijk gaat daten, flirten en relaties aangaan met iemand anders, kan jouw ex daaruit concluderen dat jullie liefde maar weinig waard was en jullie band zeker niet uniek was. Geen goede zet dus als je je ex terug wil.

Waar wij de lijn trekken is dat je doelbewust met een ander afspreekt met als enigste opzet om je ex jaloers te maken. Mensen zijn geen speelgoed en gebruiksvoorwerpen die je weggooit eens je hen niet meer nodig hebt.

Het is best wel manipulatief om twee mensen om de tuin te leiden en met hun gevoelens te spelen.

Tip #6. Keep your cool

Joepie, je kreeg reactie op één van je posts. Je ex is je niet vergeten!!! Je mag gerust in je kamer een vreugdedansje maken, maar hou je oog op de bal. Eén stap in de goede richting betekent nog geen victorie!

Raak niet van je melk telkens je ex reageert op je posts. Of helemaal nooit reageert. Ga niet over-analyseren wat het betekent. Lig er niet van wakker. En reageer zeker niet overmatig online op de likes en comments van je ex. Want uiteindelijk zeggen één of twee reacties heel weinig. Het toont enkel dat je ex nog steeds aandachtig is voor wat omgaat in jouw leven. En dat is toch logisch als jullie een tijdje samen waren en om elkaar gaven? Maar het betekent niet dat die zomaar terugkeert.

De beste reactie op likes en comments van je ex is om die te negeren of een super kort, neutraal antwoord (zoals dankjewel) te geven.

Waarom moet je niet reageren op de likes en comments van je ex, vraag je je af? Je wil niet zielig overkomen of meer waarde hechten aan iets dat eigenlijk oppervlakkig is. Daarnaast wil je ook niet de indruk wekken dat je hun waardering nodig hebt. Onthou ook dat jij het zo druk en gezellig hebt en het zo goed doet dat er weinig tijd rest om te antwoorden op sociale media :-).

Tip #7. Optimaliseer je foto’s

Dit klinkt als een vreemde tip, maar is het helemaal niet. Immers:

Een goede foto zegt zoveel meer dan 1000 woorden.

We vragen helemaal niet dat je expert wordt in foto’s bewerken. Of uren gaat zitten knoeien en foto’s bewerken, want dan komt het toch maar gekunsteld over.

Wat we wel bedoelen is dat je een klein beetje je best doet door selectief te zijn. Je kiest er telkens je mooiste en beste foto uit. En je maakt de gekozen foto’s aantrekkelijk.

Enkele tips voor mooie foto’s:

  • Elk foto onderwerp neemt maximaal ⅔ van het totale plaatje in beslag.
  • Zorg voor voldoende belichting.

Deze netheid en extra zorgzaamheid creëert tevens de indruk dat je je leven veilig in handen hebt.

Tip #8. Elke foto toont dat je je ex ontgroeit

Het doel van de ‘geen contact’ periode is dat je een mentale opruim beurt doet, je leven herordent en jezelf terugvindt.

Post dus geen foto’s met als doel je ex terug te winnen. Post wel om jezelf aan te moedigen en bevestigen in alle stappen die je onderneemt om een gelukkig en gezond leven voor jezelf op te bouwen.

Tot slot

Sociale media bieden een vorm van indirecte communicatie mogelijkheden tijdens de ‘no contact’ periode en kunnen ook na deze uitblusperiode ingezet worden om interesse op te wekken bij je ex.

Zoals alle technieken op onze website werkt dit net iets beter als je daarbij een zekere strategie of plan volgt. Net om die reden formuleerden wij 8 gemakkelijke tips.

Daarbij zien wij sociale media niet enkel als indirect communicatiemiddel naar je ex, maar vooral naar een ondersteuningsmiddel voor jezelf waarbij jij je eigen positieve gedragsveranderingen aanmoedigt en bevestigt.

 

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Winnie Norval profielfoto

Winnie Norval

Winnie Norval is een digital nomad psycholoog. In 2000 studeerde ze af van de Universiteit van Gent als Master of Science in de Klinische Psychologie. Winnie helpt mensen graag bij het verwerken of herstellen van een relatiebreuk of scheiding.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *