Hoe Lang Moet Ik Hem met Rust Laten? De Perfecte Tijd is…

Als een serieuze relatie tot een einde komt, kun je niet van de ene op de andere dag stoppen met denken aan je ex-vriendje. Hij was waarschijnlijk je beste vriend en dat je hem nu niet meer dagelijks kunt zien en aanraken, is een enorm gemis. Van liefdesverdriet afkomen gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. Hij is het laatste waar je aan denkt als je naar bed gaat en het eerste waar je aan denkt als je wakker wordt. Toch is het goed om hem dan even met rust te laten.

Er zijn natuurlijk ook situaties waarin je nog niet officieel een relatie had, maar elkaar wel ontzettend leuk vond. Hoe lang moet je dan afstand nemen van hem? In dit artikel beschrijven we hoe lang je hem met rust moet laten.

Waarom moet je hem met rust laten?

Ik weet dat je op dit moment alleen maar weer in de armen van die ene man zou willen springen. Het is ontzettend moeilijk om de neiging te weerstaan ​​om weer een berichtje naar hem te sturen en om niet het gevoel te hebben dat je altijd dicht bij hem wil zijn.

“Als je hart gebroken is, je kampt met liefdesverdriet en je het niet eens bent met de relatiebreuk, is het nog lastiger om iemand los te laten.”

Het probleem is dat als je je gekwetst én kwetsbaar voelt, je graag dicht bij hem wilt zijn, maar dat je alleen maar negatieve reacties krijgt als je contact met hem opneemt. Het lijkt wel of hoe meer aanwezig je bent, hoe minder hij je wil spreken of zien. Logischerwijs vraag je je nu af of je hem misschien een tijdje met rust moet laten om hem terug te krijgen.

Maar is dit echt de manier om hem terug te krijgen? Werkt het niet juist averechts als je hem helemaal niet meer spreekt? Gaat hij niet verder met zijn leven als jij een stap achteruit doet? Dit zijn allemaal (goede) vragen die de meeste mensen stellen als ze zich in een dergelijke situatie bevinden, maar wij kunnen je verzekeren dat het geven van ruimte aan je ex het beste is wat je nu kunt doen.

Wij hebben vandaag dit artikel voor je geschreven om je uit te leggen waarom dit zo is, hoe dit werkt en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je ex (of fling/flirt) weer geneigd is om dichter bij je te komen! Je kunt hem weer aantrekken, maar het hangt wel allemaal van je acties af tijdens deze periode zonder contact.

Wat je nu wilt, is dat hij je mist. Je wilt niet dat hij zich verstikt voelt. Hoe meer je hem dwingt om met je af te spreken of te praten (of dit nu online of offline is), hoe minder hij dat op dit moment zal willen.

In dit stadium willen we daarom het machtsspel verschuiven en de rollen omdraaien, zodat jij de situatie weer helemaal onder controle kunt krijgen. Natuurlijk voel je je nu machteloos en gefrustreerd, maar je kunt dat allemaal veranderen als je een goed doordacht actieplan volgt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe moet ik hem met rust laten?

De reden dat het geven van ruimte en tijd aan een man na een relatiebreuk ervoor zorgt dat hij je eerder terug wil, is eigenlijk best wel simpel. Mensen (mannen en vrouwen) hebben nu eenmaal de slechte gewoonte om dingen als vanzelfsprekend te beschouwen als ze tot op heden voor hen beschikbaar zijn geweest.

Als je hem dus constant op zijn wenken bedient en hem blijft bellen en onophoudelijk probeert op welke manier dan ook met hem te in contact te komen, zodat je hem kunt laten begrijpen dat je nog steeds van hem houdt, kunnen er een paar dingen gebeuren.

 • Hij zal zich terugtrekken omdat je hem de breuk niet laat verwerken.
 • Hij kan wrok tegen je ontwikkelen.
 • Hij kan je in een negatief daglicht gaan zien omdat je te aanhankelijk en behoeftig bent.
 • Hij kan boos worden en je blokkeren.

Aan de andere kant, als je de dingen goed doet, zal je zien dat je als jij hem even los kunt laten, hij terug zal komen.

Waarom komt hij terug als je hem met rust laat?

Als je ex gewend is aan een bepaalde hoeveelheid aandacht, zoals eerder al beschreven, zal hij dat als vanzelfsprekend beschouwen. Als het de norm is geworden, heeft hij het gevoel dat je hem altijd wilt (no matter what), je hem altijd nodig hebt en je zult nooit stoppen met proberen hem terug te krijgen.

Dit creëert een bepaalde gemakzucht bij hem. Ook al spreken jullie elkaar maanden niet, hij weet dat hij je maar een berichtje hoeft te sturen en jij weer op komt draven. Dat is niet de energie waar je op zoek naar bent.

“Je wilt niet de persoon worden naar wie hij toegaat zodra hij niks te doen heeft of even niemand anders heeft.”

Behalve dat hij je als vanzelfsprekend beschouwt, zal hij je niet als een opwindende uitdaging beschouwen. Hij zal niet het idee hebben dat zijn leven beter zou zijn met jou erin, en hij zal niet zijn best doen om veranderingen aan te brengen. Mannen houden van jagen en als jij een makkelijke ‘prooi’ bent, ben je niet interessant. Hij kan in principe gewoon achterover leunen en weet dat je toch nergens heen zult gaat.

Als je echter het behoeftige en aanhankelijke gedrag dat hij van jou gewend is in precies het tegenovergestelde veranderd, zal je juist zijn aandacht trekken op een geheel nieuwe manier.

Neem de periode waarin je afstand neemt als een tijd waarin je echt aan jezelf kunt werken. Als hij niets meer van je hoort, zal hij gaan twijfelen of je nog wel aan hem denkt. Ben je hem soms vergeten? Zeker als hij ziet dat je aan jezelf hebt gewerkt en je je beter voelt en er beter uitziet dan ooit tevoren, zal je onweerstaanbaar worden voor hem. Stop dus met smeken om aandacht of constant je best doen om hem met je te laten praten.

Misschien is het nieuwsgierigheid, eventueel is het zijn ego, of mogelijk zelfs dat hij bezitterig is en jaloezie ervaart, maar hij zal na een tijdje terugkomen en proberen contact met je op te nemen. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn omdat hij zich nu eindelijk realiseert wat hij verloren is.

Aangezien elke situatie echter uniek is, heb je vast een aantal vragen in gedachten. Hoeveel tijd je moet geven aan een ex is bijvoorbeeld anders dan aan iemand die je leuk vindt, maar met wie je nog niet iets serieus hebt gehad. Iedere situatie brengt andere moeilijkheden met zich mee. Hierover volgt verderop in het artikel meer.

Je kunt deze situatie onder controle krijgen. Het enige wat je hoeft te doen om hem terug te krijgen, is hem met rust laten. Gebruik deze tijd gewoon om de betere versie van jezelf te worden en je zult zien dat dingen gaan veranderen!

Hoe lang laat ik hem met rust?

Zoals eerder al benoemd is iedere situatie weer anders. Een man met rust laten kan eigenlijk hoofdzakelijk in twee specifieke situaties. In andere situaties zal hem met rust laten niet voor je werken. Hieronder bespreken we deze twee situaties:

 • Je hebt interesse in een man en wilt graag een relatie met hem
 • Je wilt je ex terugkrijgen

1.     Je hebt interesse in een man

Stel je voor; je hebt nu al een tijdje contact met een man, jullie flirten erop los en spreken regelmatig af. Inmiddels wil jij de relatie naar een volgend niveau tillen en het eigenlijk officieel maken. Van hem krijg je echter niet per se het idee dat hij dat ook heel graag wil. Wat kun je dan het beste doen? Je raadt het al: hem met rust laten!

Als je hem met rust laat, geef je hem de kans uit te zoeken wat zijn gevoelens nu precies zijn. Ook geef je hem de kans je te missen wanneer jullie minder, weinig of zelfs even geen contact met elkaar hebben. Zo komt hij er alleen maar sneller achter of hij nu met je verder wil of niet.

Je kunt deze techniek dus gebruiken om iemand in wie je geïnteresseerd bent te laten beseffen hoeveel ze je zouden moeten waarderen. De vraag is nu natuurlijk: hoe lang is het goed om deze man met rust te laten en wanneer moet je weer contact opnemen?

Het is slim om ongeveer twee weken minder contact met hem op te nemen, zodat hij kan beseffen hoeveel jij voor hem betekent en hoe leuk je bent. Twee weken klinkt best kort, maar jullie hebben natuurlijk officieel nog niets met elkaar. Als jullie te lang geen contact hebben, zal jullie relatie misschien verwateren en dat is nu precies niet wat je wilt.

Neem na twee weken, als hij dat nog niet heeft gedaan, contact op. Begin niet meteen met ‘ik heb je zo vreselijk gemist en heb elke dag aan je gedacht’ et cetera. Laat hem maar eens uitleggen wat hij van die periode met minder contact vond, laat hem er maar over beginnen. Mocht hij dit niet doen, dan betekent dat waarschijnlijk dat het hem niet heel veel kon schelen dat jullie geen contact hadden.

Het is dan misschien beter om elkaar te laten gaan en op zoek te gaan naar iemand die jou echt de allerleukste vindt en bij wie jouw liefde beantwoord wordt.

2.     Je wil je ex terugkrijgen

Als je ex het met je uit heeft gemaakt, heb jij misschien nog diepgewortelde gevoelens voor hem. Je mist hem dagelijks, denkt nog altijd aan hem en wilt het liefst weer een relatie. Zelfs wanneer je zelf een einde hebt gemaakt aan de relatie, kan het zijn dat je achteraf spijt krijgt en je ex ontzettend mist.

Dit is een wat lastigere situatie dan de vorige, omdat je te maken hebt met iemand die misschien helemaal geen interesse meer in je heeft of met iemand die je erg gekwetst hebt door het uit te maken. Dit maakt het moeilijk hem terug te winnen.

Het enige dat we toch even kort willen vragen, is dat als het erom gaat je ex terug te krijgen, wil je hem dan echt terug in je leven? Als hij je in een situatie heeft geduwd waarin je moest weglopen, zou je dan moeten proberen om zo iemand weer in je leven te krijgen? We begrijpen echter dat elke relatie individueel is, en daarom kunnen er natuurlijk situaties zijn waarin je je ex echt terug wilt hebben. We weten dat de dingen voor iedereen anders zijn, vooral als het om zaken van het hart gaat.

Als de relatiebreuk nog vers is, is het echt goed om minimaal een maand geen contact op te nemen. Je kunt zelf het beste bepalen hoe lang je hem de tijd moet geven. Was het een heftige relatiebreuk, geef hem dan langer de tijd. Gingen jullie vriendschappelijk uit elkaar, probeer dan misschien alweer na iets langer dan een maand contact met hem op te nemen.

Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan de persoon. Als je een relatie met hem hebt gehad, ken je hem goed en weet je waarschijnlijk hoe hij op bepaalde situaties reageert. Stem hierop af hoe lang je hem de tijd moet geven.

Als je weer contact opneemt, doe dit dan voorzichtig. Praat niet te veel over de breuk en probeer samen meer de leuke herinneringen op te halen. Hoe meer jullie samen aan de leuke dingen denken die jullie hebben beleefd, hoe groter de kans is dat het weer goed komt. Als jullie alleen maar verwijten gaan maken, zal je hem na dit contact waarschijnlijk voor altijd met rust moeten laten.

Jij weet het beste hoe lang je hem met rust moet laten, dus hou je hier ook aan. Geen korte berichtjes tussendoor. Geef hem de kans het contact te missen dat hij dagelijks met je had! Zo krijg je hem terug.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *