8 Tekenen dat Je Ex Vriend(in) nog om Je Geeft en Je Mist

Het is niet gemakkelijk om over een gebroken relatie heen te komen.

Ook al hebben jullie besloten om een punt achter de relatie te zetten, de momenten die jullie jarenlang samen hebben gedeeld verdwijnen niet zomaar uit je geheugen.

Er zullen momenten komen dat je gedachten worden overheerst door je ex. Wat je ook doet, je krijgt hem of haar niet uit je hoofd.

Gedachten als ‘zou mijn ex nog aan mij denken’ of ‘heeft mijn ex nog gevoelens voor mij?’ krijgen de overhand.

Ben jij in de war over de gemengde gevoelens en signalen die je krijgt van je ex-partner? En zou je niets liever willen dan zijn of haar gedachten lezen? Dan is dit artikel voor jou geschreven.

In dit artikel leer je 8 signalen die je helpen ontdekken of je ex je nog steeds mist en gevoelens voor je koestert.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe je weet of je ex je nog mist

Een relatiebreuk zorgt altijd voor een dubbel gevoel. Liefdesverdriet is wreed en ontziet niemand. En het maakt daarbij niet uit of je nu vreedzaam of ruziënd uit elkaar bent gegaan, feit blijft dat de persoon waar jij om geeft ineens uit je leven gerukt is. En wat overblijft, is een gapend gat in je hart en een leegte in je leven.

Jullie hebben het geprobeerd, maar het ging niet meer. Niets zal hetzelfde blijven, maar tegelijkertijd wil je deze persoon ook niet uit je leven verliezen. Ineens ben je niet meer zo zeker van jezelf, van wie je bent zonder hem/haar. Je bent je rots kwijt.

Het is niet ongewoon om nog aan je ex te denken, zeker als jullie samen veel herinneringen gemaakt hebben. Dat je hart stiekem nog een sprongetje maakt bij de gedachte aan hem/haar, is dus niet zo heel gek. De gedachte om weer bij elkaar te komen en de relatie een nieuwe kans te geven wordt verleidelijker dan ooit. Maar hoe weet je nou of je ex je nog mist?

Want misschien heb je voor jezelf uitgevogeld dat je nog werkelijk van je ex houdt, en dat je bij hem/haar wilt zijn om de juiste redenen (je mist hem/haar, niet de genegenheid). Je kent je ex door en door, gebreken en al, en verlangt er nog steeds naar om een toekomst met hem/haar op te bouwen.

Maar jouw droom kan in één keer in duigen vallen, als het blijkt dat jouw ex eigenlijk helemaal niet jou mist. Voordat je jezelf dus opmaakt voor een gevecht om je ex terug te winnen, is het wijzer om eerst te kijken of hij/zij wel het vechten waard is. Kom er dus eerst achter of jouw ex nog om jou geeft. Hoe je daarachter komt lees je verderop in dit artikel.

Wil je opnieuw een relatie beginnen met je ex? Lees hier de beste tips om snel je ex weer terug te krijgen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat als je ex dubbele of gemixte signalen afgeeft?

Heb je het gevoel dat je dubbele signalen krijgt van je ex? Vraagt je ex bijvoorbeeld hoe het met je gaat en een week later is hij of zij koud en afstandelijk? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand!

Je ziet het vaak bij mensen die net uit elkaar zijn, en het kan ontzettend frustrerend zijn. Vooral als je erg benieuwd bent of je ex jou nog leuk vindt.

Hoe moet je gemixte signalen van je ex interpreteren en begrijpen? Ex-partners realiseren zich vaak pas te laat dat ze een grote fout hebben gemaakt. Ze zullen ze het toegeven? Vaak niet. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kunt zien of je ex je terug wilt.

Maar voordat ik daar dieper op in ga is het belangrijk dat je eerst eens naar je eigen acties kijkt. Stuur je hem of haar dagelijks berichtjes en worden deze opeens niet meer beantwoord? Het kan zijn dat je wat te enthousiast bent geweest, en dat je ex besloten heeft om een stapje terug te doen. Onthoud dat het belangrijk is om je ex naar je toe te laten komen.

Het is goed dat je vertelt dat je het leuk vindt om iets van hem of haar te horen, maar laat je ex degene zijn die contact zoekt. Je moet natuurlijk ook de wensen van je ex respecteren en je niet als een bezetene gedragen.

Er kan ook iets anders aan de hand zijn wat je misschien niet wilt horen. Er is iemand ander in het spel… Als je gemixte signalen krijgt van je ex, dan kan het zijn dat je ex probeert te kiezen tussen jou en iemand anders.

Je ex wilt je niet kwijt, maar ook de ander niet het gevoel geven dat hij of zij weer bij je terug komt. Het is belangrijk dat je niet toegeeft aan jaloezie. Het goede nieuws is dat je ex misschien bij je terug wilt komen omdat hij/zij je met een ander heeft vergeleken.

Om gemixte signalen te voorkomen is het belangrijk dat je eerlijk tegen elkaar bent. Zie het niet als een spel, want je ex zou je kunnen testen. Wat ik probeer te zeggen is dat als je ex je dubbele signalen geeft, ze je misschien testen zonder het zelf te beseffen.

Soms test een ex je zonder zich te beseffen dat hij of zij het doet. Ze jaloers, nieuwsgierig en willen zien hoe je daarop reageert. Soms wil je ex, zonder zich ervan bewust te zijn, je achterna zitten en je terugwinnen in plaats van je te gemakkelijk terug te krijgen.

Dat betekent niet dat je jouw ex moet negeren of grof tegen je ex moet zijn. Door vriendelijk, speels of onverschillig te reageren zal je ex zich afvragen welk geweldig leven je op dit moment leidt. Je bent tenslotte in positieve stemming zonder dat je ex erbij betrokken is! Hoe komt dat? Je ex zal nieuwsgierig en aangetrokken tot je zijn. En dat is goed in deze situatie, zolang je het niet te ver doordrijft in jaloezie.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat je niet moet doen als je gemixte signalen van je ex krijgt

Er is één ding wat je nooit wilt doen als je dubbele signalen van je ex krijgt. Waar ik het over heb? Gefrustreerd reageren! Word niet boos en vraag niet waarom je steeds tegenstrijdige signalen van je ex ontvangt.

Door heftig te reageren laat je zien dat je nog steeds sterk beïnvloed wordt door het gedrag van je ex. Neem liever een ‘take it or leave it’ houding aan met je ex. Dit is veel aantrekkelijker.

8 signalen dat je ex nog gevoelens voor je heeft

Wilt je ex jou terug? Hieronder lees je 8 tekenen dat je ex je terug wil maar het niet toegeeft.

Kijk maar eens of je de volgende signalen bij hem/haar kunt ontdekken.

#1: Je ex werkt aan zichzelf

Misschien heb je het met je ex uitgemaakt omdat het enige wat hij of zij de hele dag deed, was op de bank zitten en series op Netflix kijken. Je ex wilde geen baan zoeken of was ieder weekend met vrienden op stap en negeerde jou daarbij compleet. Wat het ook was, het riep voortdurend irritatie op en je bereikte uiteindelijk een punt waarop je besloot om niet meer verder te gaan.

Maar wat nu als je merkt dat je ex aan het veranderen is? Dat je ex aan zijn of haar gebreken werkt om jou misschien wel terug te krijgen?

Opeens gaat je ex dagelijks naar de sportschool of is hij/zij actief op zoek naar een nieuwe baan. Wat je vaak ziet is dat mensen wakker worden geschud op het moment dat ze een dierbaar persoon zijn kwijtgeraakt. Ze beseffen dat het anders moet en doen er alles om wat ze met jou hadden te herstellen.

Houd er wel rekening mee dat gedragsverandering niet van de ene op de andere dag gebeurt. Zoiets heeft tijd nodig, en het werkt alleen als de ander er volledig achter staat. Oude gewoontes, gedragingen en zelfs overtuigingen veranderen zullen meer dan een paar weken inspanning vergeven… en in sommige gevallen kunnen ze nooit worden veranderd.

Iemand moet in de eerste plaats willen veranderen voor zichzelf en dit niet doen voor een ander. Maak je ex dat duidelijk als het zover is. Tot die tijd is het belangrijk dat je hem of haar de tijd en de mogelijkheid geeft om aan zichzelf te werken.

#2: Je ex zoekt redenen om met je in contact te komen

Stuurt je ex je een berichtje via whatsapp of Facebook om zijn of haar kleding op te halen? Wilt hij je iets per se terug geven wat in zijn auto ligt? Kom je hem of haar opvallend vaak tegen in het weekend?

De kans is groot dat hij/zij je mist, vooral als de reden waarom je ex contact niet groot is. Waarom zou je ex je telefoonoplader willen teruggeven, als hij of zij weet dat je er nog drie van thuis hebt liggen? Precies. Het is slechts een excuus om je te zien.

Het hoeft natuurlijk niet altijd verdacht te zijn als je je ex (een paar keer achter elkaar) tegenkomt, het kan ook heel goed een toeval zijn (bijvoorbeeld op feesten of in de supermarkt). Maar als je ex ineens heel vaak bij jouw favoriete restaurant of bar verschijnt, of op een plek waar jij net hebt ingecheckt op Facebook, kan het zijn dat je ex daarheen gaat, omdat hij/zij nog steeds van je houdt en je graag wilt zien.

Wil je weten hoe je met je ex kan afspreken? Lees hier wat je wél en vooral niet moet doen als je met je ex afspreekt.

#3: Je ex wordt ontzettend jaloers

Dat jullie relatie over is betekent nog niet dat de gevoelens verdwenen zijn. Logisch ook, als je jaren samen hebt doorgebracht met je ex dan is het normaal dat dit niet meteen stopt als jullie uit elkaar gaan.

Een beetje jaloezie is gezond in een relatie, maar verrassend genoeg zie je het ook ontstaan als een relatie net over is. Ondanks dat de relatie over is, kunnen jij en je ex niet goed omgaan met nieuwe situatie. En dat zorgt soms voor moeilijke situaties.

Als je de man of vrouw ziet waar je van houdt met een ander persoon dan is dat allesbehalve prettig. Maar behalve houden van speelt ook het ego van je ex een rol. Jouw zien met een andere man of vrouw zorgt voor een flinke schok en kan je ex behoorlijk onzeker maken.

Wanneer je ex je ziet met een andere man of vrouw, wordt hij of zij boos en komt dan naar je toe. Of je leest een wanhopig of boos berichtje op je telefoon. Nu denk je misschien ‘hoe kan ik het beste reageren op een jaloerse ex?’. Dat ligt vooral aan de situatie.

Mensen voelen de behoefte om alles onder controle te houden, en dit kan de jaloezie van je ex verklaren. Misschien heeft hij nog steeds veel gevoelens voor je en weet hij of zij er niet goed mee om te gaan.

Daarbij is je ex jaloers maken geen goede manier om je ex terug te krijgen. Waarom niet? Omdat je met vuur speelt. Als je zoent of seks hebt met anderen puur om je ex jaloers te maken, en je vertelt je ex een paar weken later dat je hem of haar terug toch graag terug wilt… Wees dan niet verbaasd als je ex hetzelfde doet met iemand anders.

Ben jij in de tussentijd een relatie met iemand anders aangegaan? Lees hier wat je moet doen om je ex terug te krijgen vanuit een troostrelatie.

#4: Je ex probeert je aandacht te trekken

Er gebeurt iets geks als we uit elkaar gaan. Ondanks dat we elkaar op sommige momenten niet meer kunnen luchten of zien, komt er toch een pijnlijk gevoel naar boven als we onze ex met een ander persoon zien. ‘Zou het een nieuwe date zijn?’, ‘waarom staat hij met haar op Facebook?’. Je gedachten schieten alle kanten op! Met moeite weet je jezelf te beheersen.

Als het vrij opzichtig gebeurt dan is er een dikke kans dat je ex jouw jaloers probeert te maken. Want wat je ex eigenlijk doet is jou laten zien dat hij/zij nog gevoelens voor je koestert en jou niet uit zijn/haar gedachten krijgt. Je ex kent je zwakke punten en zal proberen jou op je zwakke zenuwen te raken.

Jaloezie in de liefde is eigenlijk niets meer dan een angst iets te verliezen waar je om geeft. Mensen willen dan een reactie uitlokken als bevestiging dat je nog steeds om hem of haar geeft. Helaas werkt dit op de lange termijn niet echt. Het kan uiteindelijk escaleren of jou het gevoel geven dat het daadwerkelijk tussen jullie over is. De kunst is om de situatie te herkennen en jezelf niet te laten meeslepen door je ex.

#5: Je ex praat voortdurend over jullie goede tijd samen

Wanneer je in de buurt van je ex bent, begint hij/zij altijd te praten over herinneringen aan jullie relatie, over de gebeurtenissen uit de tijd waarin jullie nog verliefd op elkaar waren.

Het kan ook zijn dat je ex deze goede herinneringen met anderen deelt en dit dan van hun verneemt. ‘Ik kwam je ex vorige week tegen, hij had het constant over jou!’. Dit zijn duidelijke signalen dat jou ex in ieder geval nog vaak aan je terugdenkt. Hij of zij mist jullie samen zijn. Stiekem koestert je nog warme gevoelens voor jou.

#6: Je ex behoudt contact met jouw vrienden en/of familie

Normaal gesproken verwatert het contact tussen een ex en de familie en/of vrienden van zijn/haar ex. Maar als je ex nog gevoelens voor je koestert, dan kan het zijn dat hij contact zoekt met jouw vrienden en familie.

Als je ex nog steeds geïnteresseerd in je is, zul je merken dat ze nog steeds op de hoogte zijn van wat je doet in je dagelijks leven. Je ex heeft misschien de informatie van een vriend of familie gehoord en wilt jou ervan laten weten.

Op die manier probeert je ex op de hoogte te blijven van jouw persoonlijke situatie.  Als  je hier niet van gediend bent kun je hem of haar dit vertellen en je familie en vrienden aangeven dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Vertel hun hoe het met je gaat en laat het los.

#7: Je ex zoekt fysiek contact

Een aanraking kan vaak veel meer vertellen dan woorden ooit zouden kunnen. Een aanraking is bovendien veel subtieler om iemand aan te geven dat je nog steeds om hem of haar geeft.

Voel je dat de hand van je ex om je rug blijft hangen na een knuffel of afscheid? Of komt hij op een verjaardag opeens wel erg dichtbij je staan?

Grote kans dat je ex dit expres doet en kijkt hoe jij hierop reageert. Als je ex nog steeds gevoelens voor je heeft, zal hij er alles aan doen om je te bereiken.

#8: Je krijgt berichtjes op aparte tijden

Het is vrijdagnacht, een uur of twee. Je ligt op de bank en probeert met slapende ogen nog een film af te kijken. Plotseling gaat je telefoon af. Je schrikt wakker en kijkt op het scherm. Het is je ex! Hij schrijft in een berichtje met overdreven veel spelfouten of je toevallig ook in de stad bent, want hij kwam je vriendinnen tegen.

Herkenbaar? Alcohol kan ervoor zorgen dat mensen hun remmingen verliezen en zich impulsief gedragen, dus het kan leiden tot acties die ze anders misschien niet hadden genomen. Het feit dat je ex in beschonken toestand aan jou denkt is een duidelijk signaal dat hij je mist en het liefste bij je wilt zijn.

Maar ook als je ex nog regelmatig contact met je opneemt, betekent dat hij of zij nog vaak aan je moet denken. Zijn/haar berichten zijn misschien niet wereldschokkend, maar stiekem wil hij/zij toch heel graag nog bepaalde gebeurtenissen met je delen, of wil hij/zij graag weten hoe het met je gaat. Kortom, veel berichtjes krijgen van je ex is een overduidelijk teken dat hij/zij aan je denkt en je terug wilt.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

7 Reacties op "8 Tekenen dat Je Ex Vriend(in) nog om Je Geeft en Je Mist"

 1. Vrouw anoniem says:

  Is deze website een grap of is dit echt serieus? Een ex is niet voor niets je ex. Loslaten en doorgaan met je leven. Liefde is soms LOSLATEN en je niet vast klampen aan dingen of personen. Als het meant to be is komt het vanzelf weer goed, zo niet; dan niet. Laat het gaan. Natuurlijk het is mooi om hard te werken voor je relatie, maar soms is het tijd voor beide om elkaar los te laten en ervaringen op te doen los van elkaar.

  Hoop echt dat deze website niet serieus bedoelt is en dat niet veel mensen dit serieus nemen......

  • G says:

   op zich staat er wel een heel stuk in dit artikel over het zeker weten of je wel of niet moet proberen weer met je ex terug te komen.... Dus het ligt aan de lezers zelf of zij een wanhoopspoging gaan doen of vanuit de verkeerde redenen gaan proberen weer met hun ex te krijgen. Voor sommigen kan het nmlk wel echt goed uitpakken

  • Marly says:

   How did we manage to stay together for 65 years? " "we were born in a time when if something was broken, we would fix it, not throw it away..." ...

  • B says:

   Als jij deze site als grap ervaart.... heb je duidelijk nog nooit iets kwijt geraakt waar je ECHT van hebt gehouden. Trouwens...hoe ben je op deze site uitgekomen...heeel toevalig!
   Ik zelf heb een alcahol probleem gehad waardoor ik mijn gevoelens deed verdrinken wegens shit that happend in the past. Niks maakte bewust hoe groot me probleem was.. totdat me ex het uitmaakte. Ik heb nog nooit zo een grote realisatie gekregen op wat voor destructive path ik zat en hoe ik me ex heb negeerd. Door dit heb ik een 180 in me leven gemaakt en ben cold turkey gestopt en ben al weken, iedere dag aan mezelf aan het werken en heb geleerd van mijn fouten en erachter gekomen dat mijn hart 100% toebehoord voor mijn ex. Ze was me rots...trots...the person i want to grow old with. Ik wil haar niet alleen terug omdat ik mega veel van haar hou. Dat zou egoistisch zijn. Ik wil haar terug om te bewijzen dat zij op de eerste plek komt en hoord in me leven en niet haar harde werk wat ze in my heeft gestoken over de jaren, verloren gaan bij iemand anders.

   Iedereen verdiend een 2de kans

 2. John says:

  Ik heb mijn ex gevraagd of ze echt van mij gehouden heeft in de 4 jaar relatie.
  Ze antwoorde meer dan....nog zei ze ze zei ook van je ouders.
  Ze heeft ook gezegd geen ander te willen.
  Wat moet ik hier van denken

 3. Huig says:

  we kunnen toch kijken of we toch gewoon een weg is en dat is altijd een weg heb geen zin om ooit in het verleden te gaan lopen graven en elkaar verwijten en dingen te maken Het is wat het is en vanaf nu en verder

  Wat bedoel mijn ex hiermee alvast bedankt

 4. Anke says:

  Ik en mijn ex waren 8 maanden samen. Hij heeft me verlaten omdat hij mijn leven met de kids niet aankon dit was zijn uitleg...3 maanden geleden praten we over samenwonen. Kwam volledig van hem. Voor mij moest dit nog niet..3 weken later wou hij dit niet meer. Daarna is hij een beetje afstandelijk beginnen te doen maar als ik vroeg wat er was was er niets aan de hand..tot die bewuste dag dat hij ineens zei dat hij het niet meer zag zitten. Daarna volgde allemaal gemengde gevoelens en uitingen van hem. Hij moest alles op een rijtje zetten. Na 2 weken belde ik hem op en vroeg achter antwoorden want zelf was ik op van de onduidelijkheid. Toen zei hij mij dat hij me nog graag ziet maar niet meer genoeg om door te gaan en hij heeft ingezien dat hij het echt niet kan..mijn hart is gebroken. Wat denken jullie van mijn verhaal?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *