Je Ex Wil Vrienden Blijven? Zo Tover Je het om Naar een Relatie

In het begin dacht je misschien dat het een goed idee was, maar nu een paar dagen, weken of maanden later heb je toch spijt. Opeens zie je weer dat jullie ook goede momenten hadden en die mis je. Hij of zij was er toch altijd voor je als je hem nodig had en jullie vulden elkaar aan. Waarom is de relatie eigenlijk geëindigd?

Wat leidde tot het einde van jullie relatie?

Niemand staat op met de gedachte: Ja, vandaag ga ik mijn relatie beëindigen. Hier hebben ze vaak goed over nagedacht, of jijzelf hebt er destijds goed over nagedacht. Of er moet iets heel erg drastisch zijn gebeurd zoals vreemdgaan, en in dat geval moet je sowieso afvragen of het wel verstandig is om deze persoon terug te nemen.

In ieder geval heb jij of je ex niet van de een op de andere dag besloten dat het uit was. En dat weet jij zelf ook. Waarschijnlijk wist je al lang en breed dat het einde eraan zat te komen voordat je de woorden; “Het is uit,” in de mond nam, of te horen kreeg. En waarschijnlijk was daar toen ook een reden voor.

Bedenk eerst of de problemen die er toen voor gezorgd hebben dat het uitging nu opgelost zijn. Heeft hij of zij nog steeds zo’n kort lontje, ben jij nog steeds zo jaloers aangelegd, hebben jullie nog steeds totaal niet dezelfde interesses? Dit zijn wel dingen die je in overweging moet nemen. Als jullie nog steeds dezelfde fouten zullen maken en nog steeds helemaal niet bij elkaar passen, is het misschien niet verstandig om opnieuw een relatie aan te gaan.

Ook is het belangrijk of je de persoon die je was met hem of haar leuker vindt dan de persoon die je nu bent. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je beter wordt van een relatie in plaats van slechter.

Zorg ook dat je jezelf er niet in verliest. Je bent niet een eenheid, jullie zijn twee verschillende personen met verschillende meningen en aparte levens die een relatie delen. Pas als je denkt dat dit deze keer wel gaat werken, dan is het verstandig de volgende tips op te volgen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Zorg dat je tijd met hem doorbrengt

Pas als je veel bij iemand bent, zal je kunnen beoordelen of je deze persoon ook echt bij je past. Natuurlijk ken je elkaar al, maar probeer objectief te beoordelen of ze op een positieve manier veranderd zijn sinds jullie een relatie hadden. Probeer elkaar opnieuw te leren kennen, op een hele nieuwe manier te beginnen.

Probeer ook door de fysieke aantrekkingskracht heen te kijken. Is het puur het verlangen naar seks, door de aantrekkingskracht die er nu eenmaal tussen jullie is. Of is het misschien gewoon puur het gevoel dat je had in een relatie dat je mist, dat gevoel van zekerheid en misschien ook geborgenheid? Hiervoor moet je het namelijk niet doen. Je komt daar overheen. Doe het alleen voor hem of haar als persoon.

Doe jezelf niet leuker voor dan je eigenlijk bent. Dit zal averechts werken, aangezien hij of zij toch al weet hoe je echt in elkaar steekt. Doe dus niet net alsof je je hele leven gebeterd hebt als hier eigenlijk niets van waar is. Vroeg of laat merkt hij dit en zal het alleen maar weer foutlopen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Win het vertrouwen terug

Laat zien dat jij sowieso wel op positieve manier veranderd bent. Je moet immers wel een beetje veranderd zijn om een eventuele relatie überhaupt te laten werken. Als jullie namelijk beide nog precies hetzelfde in elkaar steken zal de relatie ook niet werken. Laat zien dat je minder bazig bent, of juist minder toegeeflijk en af en toe wel gas teruggeeft. Laat zien dat je je fouten uit het verleden gefikst hebt en het nu een stuk beter aanpakt.

Hij of zij moet er weer op kunnen vertrouwen dat ze op jou terug kunnen vallen en dat jij wel degelijk iemand bent die een relatie kan laten werken. Dus laat zien dat jij kan veranderen en wil vechten ervoor. Als de oude vonken er dan nog zijn zullen deze op den duur wellicht overspringen.

Dring je niet op

Geef hem of haar de ruimte en zorg dat hij kan ademhalen. Zo zorg je er niet alleen voor dat hij of zij zich niet aan je gaat ergeren, maar ook dat ze je op een gegeven moment zelfs gaan missen. Het gaat niet om het aantal uren die je met elkaar spendeert, maar om de kwaliteit. Als de tijd die ze met jou doorbrengen gewoon elke keer heel erg leuk zijn, maar niet te lang duren, gaat hij of zij uiteindelijk naar meer tijd met jou verlangen. En dat is precies wat je wilt.

Accepteer in deze zin ook wel eens een nee. Dat ze een keertje niet willen afspreken, betekent niet dat ze per se nul interesse in je hebben. Het kan ook zijn dat ze gewoon oprecht iets anders te doen hebben. Je wilt immers ook niet dat ze geen leven hebben naast jou.

Bovendien; schroom dus zelf ook niet om een keertje nee te antwoorden. Zo laat je alleen maar zien dat je nog een leven hebt naast hem of haar en dat je niet wanhopig bent. Dat is alleen maar aantrekkelijker.

Je weet hoe je deze persoon moet veroveren

Je hebt het al eens gedaan, dus dat betekent dat je weet hoe het moet. Maar nu weet je het nog beter. Je weet waar ze wel en niet van houden. Je weet wat zijn of haar favoriete plekken zijn en hoe ze in elkaar zitten. Maak hier gebruik van. Natuurlijk moet je niet jullie oude relatie weer precies na doen, maar je weet wel naar welk soort plekken jullie het beste kunnen gaan en welke niet. Ook is dit de kans om nieuwe dingen uit te proberen.

Bovendien heb je nu wat tijd zonder hem of haar doorgebracht en weer wat nieuwe dingen geleerd die hij of zij nog niet kent of weet. Je hoeft niet te vrezen deze kennis te gebruiken, dit zullen ze waarschijnlijk juist verfrissend vinden. Het is dan ook de bedoeling dat je het weer spannend maakt. Ook weet je niet wat je ex in de tussentijd allemaal bijgeleerd heeft. Zie dit dus als iets positiefs!

Praat niet de hele tijd over hem of haar tegen je vrienden

Voor je vrienden is het waarschijnlijk al verwarrend genoeg dat het eerst drama was, het uitging en dat jullie nu weer met elkaar bezig zijn. Ook kan je een heleboel commentaar verwachten waar je helemaal geen zin in hebt. Het kan echter geen kwaad af en toe naar ze te luisteren, zij zien het immers van een ander perspectief, Maar begin er niet telkens zelf over.

Pas hier zeker mee op als jullie veel gezamenlijke vrienden hebben, dan start je namelijk alleen maar een roddelcircuit. Dit is heel naar voor jullie beiden. Bovendien zal je alleen maar wanhopig overkomen als jouw van jullie vrienden hoort dat je het alsmaar over hem/haar hebt. Dat is natuurlijk absoluut niet aantrekkelijk en zal alleen maar averechts voor je werken.

Doe niet zielig

Sowieso is zielig doen een heel slecht idee. Als de ander het uitgemaakt heeft, dan zijn ze voorbereid op een nasleep van dat jij je er rot over voelt en ze mist. Ze verwachten misschien zelfs wel een paar smekerige berichtjes. Doe dit dus juist niet. Laat zien dat je het prima af kan zonder hen.

Hij of zij mag best weten dat je het niet leuk vond toen ze het uitmaakten, maar ga je ex niet sturen hoe erg je hem/haar mist (ook niet in een dronken bui). Dat heeft toch geen effect.

Als jij het zelf uitgemaakt hebt destijds en je gaat je ex nu opeens allemaal smachtende berichtjes sturen, zal hij of zij ook niet weten wat hij daarmee aan moet. Hiermee zal je jouw ex juist wegjagen. Bouw het dus rustig op en laat zien dat je het leuk vindt tijd met hem/haar door te brengen, maar dat je het leven ook prima kan managen op het moment dat jouw ex er niet is.

Maak jouw ex jaloers

Wat je dan weer wel kan doen, is laten merken dat je wel degelijk geïnteresseerd bent in andere mensen, en zij ook in jou. Dit betekent niet dat je heel veel one-night-stands moet hebben en hen erover moet vertellen, dat gaat dan weer te ver. Hiermee geef je ook een boodschap af die je niet wilt afgeven; dat je makkelijk te krijgen bent.

Maar je kunt wel met andere mensen flirten. Iemand die door anderen ook aantrekkelijk wordt gevonden is ook meteen in de ogen van anderen een stuk aantrekkelijker. Dit maakt je dus interessant en begeerlijk. Maar leg het er niet te dik op, want dan zal hij of zij juist denken dat je geniet van je nieuwe single leven en hen juist niet terug wilt. Vervolgens zullen ze jou dan ook proberen te vergeten, en dat wil je niet.

Hap niet te snel

Zorg dat hij of zij op je moet jagen. De kunst is om niet ongeïnteresseerd over te komen, maar wees ook niet té happig. Wees niet altijd de eerste die een berichtje stuurt, like niet alles van ze op facebook. En zorg dat hij of zij jou mee uitvraagt en niet andersom. Zorg dat je begeerlijk bent.

De jacht kan namelijk ook heel leuk zijn. Het is spannend en zorgt dat jullie weer vlinders in je buik krijgen. Laat ze werken, ze moeten eerst naar je verlangen voordat ze je krijgen.

Als het weer wat wordt, verwacht dan niet dat al hun fouten weg zijn

Een persoon blijft altijd zichzelf. Dat ze veranderd zijn in positieve zin betekent niet dat ze alles wat jij toen vervelend aan ze vond nu aangepast hebben. Ze zijn nog steeds niet perfect. Niemand is immers perfect. Verwacht dit dan ook niet.

Confronteer ze er ook niet mee dat ze nog steeds bepaalde fouten maken. Als je hier niet tegen kan, had je misschien überhaupt geen relatie met ze aan moeten gaan, want je wist van tevoren dat het zo zou zijn. Waardeer juist de dingen die wel verbeterd zijn. Dit wil je zelf ook graag, want ook jij wilt niet constant gewezen worden op je fouten. Dit leidt alleen maar tot ruzie. Dus houdt je in en neem dit voor lief.

Het is heel normaal om af en toe ruzie te hebben. Sterker nog; het zo abnormaal zijn als helemaal nooit ruzie zou maken met je partner. Maar houd wel in je achterhoofd dat de dingen die in jullie vorige relatie zijn gebeurd, niets te maken hebben met de situatie nu. Val elkaar dus niet aan met dingen die jullie in het verleden verprutst hebben, want daar wordt niemand blij van.

Hier lees je nog meer over hoe je je ex moet terug krijgen.

Als je afgewezen wordt…

Wanneer het blijkt hij of zij niet geïnteresseerd is, kan dit soms pijn doen. In dit geval is het beter om een tijdje geen contact te hebben en helemaal over je ex heen te komen. Later kunnen jullie dan misschien een eventuele vriendschap weer oppakken. Maar nu zal je moeten accepteren dat zij je niet meer terug willen en dat dit het einde van jullie geschiedenis is.

Er is geen chemie meer, en het is nu volledig voorbij. Vanaf dit moment kun je je weer richten op de toekomst. Dit komt vanzelf goed. Zoek afleiding; ga sporten, pak een nieuwe hobby op. Hier heb je allemaal weer tijd voor nu je single bent. En voor je het weet staat er alweer een nieuwe liefde op de stoep.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

16 Reacties op "Je Ex Wil Vrienden Blijven? Zo Tover Je het om Naar een Relatie"

 1. Wesley van der Ee says:

  Me vriendin is weggaan en ik had geen contact meer na anderhalve week wil ze toch vrienden blijven .ze zei door teveel irritaties is ze weggegaan en teveel is gebeurt .terwijl we ook in de tussentijd met kinderqens bezig waren en ene moment draagde ze me aanzoeksring en 3 weken later handdoek in de ring .ze woont nu op kamers en ze weet dat ik weet waar ze zit maar vindt niet erg als ik maar rust geef .ze hebt wel spullen die ik gekocht heb voor der dan denk je aan mij .
  Ook al zeg je geen gevoel te hebben .
  Vindt allemaal heel raar want er waren geen ruzies .bruilpft van me zus had ze lkkr na de zin en 2 en halve maand later weg uit me leven .
  Baal er zo van snap gewoon niet we hebbe wel is onenigheid maar om dan de handdoek in de ring te gooien .
  Voor nu hou ik afstand .ze zegt geen ander te hebben en gewoon rust wilt eigen plek dwnk geen zorgen aan der hoofd dus hoeft ze nie met mij rekening te houden en ken ze doen en laten wat Ze wil en ze zei toen pas uit was dat ze eerst moest vragen enz maar vindt dat raar want moch altijd alles .
  Ben nu dus hard aan denken valt de relatie te redden en of vrienden te bljjven waarom ze van ene moment alles goed naar ineens alles de brui geeft en of er geen ander in spel is
  Want baal hier egt van .

  • Edwin Edinga says:

   Beste Wesley,

   Ik denk dat je inderdaad een goede beslissing hebt genomen door in ieder geval voorlopig even afstand te creëren tussen je ex en jou. Neem even gerust de tijd om na te denken over jullie relatie, en vraag jezelf af of je haar mist, en wát je dan precies aan haar mist. Geef haar tegelijkertijd ook de ruimte om na te denken. Soms is het namelijk nodig om even uit elkaar te zien, zodat je tot het besef kunt komen dat je ofwel niet zonder haar kan, of juist heel makkelijk zonder haar kunt.

   Besef je dat je haar niet per se mist als geliefde, en dat je je goed kunt voorstellen dat je (snel) niks meer voor haar voelt, dan kan je stappen gaan zetten richting vriendschap. Let op: doe dit alleen als zij zich ook prettig voelt bij een eventuele vriendschap. Hoe pijnlijk het ook lijkt om haar compleet uit je leven te verwijderen, het is soms een betere optie dan in elkaars leven te blijven (als net geen/wel vrienden), als dit betekent dat (een van) jullie hierdoor continu pijn lijdt. Maak dus echt goed gebruik van de tijd apart, en overweeg alle mogelijkheden goed!

   Met vriendelijke groet,

   Edwin

 2. Kevin says:

  Kwam uit de test dat ik maar 21% kans heb om mijn ex terug te krijgen... Moet ik het nu maar gewoon opgeven? Ik wil het echt neit. Ik ken dit meisje al sinds mijn 9e (ben nu 23). We zijn jare vrienden geweest en pas toen we 16 waren kregen we een relatie. Hadden toen wel vaak ruzie maar ik dacht we zijn nog jong. Vanaf 18 werden we veel serieuzer en dacht 4 jaar lang dat we echt zouden trouwen en voor altijd bij elkaaar zouden blijven. Maar paar maanden geleden heeft ze het uitgemaakt... Ze wilde me niet uit haar leven hebben en wilde vrienden blijven. Maar ik denk nit dat ik dat kan... Ik wil haar als mijn vrienden, vrouw, maatje voor t leven. Wat moet ik doen?

 3. Tina says:

  Kan je wat tips geven over hoe ik mijn ex-vriend jaloers kan maken? Ik hoor zo vaak over jongens die hun exen maar aanstellers vinden doordat ze zo overduidelijk proberen hun andacht te trekken door met een ander te gaan zoenen of zo voor hun neus. Maar ik wil niet wanhopig overkomen! Ik wil hem alleen laten inzien dat hij nog van me houdt. Hoe doe ik dit zonder hem af te schrikken? Bvd, Tina

  • Edwin Edinga says:

   Beste Tina,

   Je ex jaloers maken heeft inderdaad niet altijd het gewenste effect heeft. Ik zou het daarom niet direct aanraden. Mocht je het toch doen, zorg er dan voor dat je het echt subtiel doet, en als hij/zij het toch niet doorkrijgt: communiceer! Dat is het allerbelangrijkste in een relatie. Ik zal je een paar links geven naar andere artikelen op deze site die je tips geven voor terugkrijgen van je ex. Voor andere adviezen verwijs ik je door naar mijn boek 'Ex Terug Methode'.

   - exterug.nl/mijn-ex-terug-krijgen/
   - exterug.nl/je-relatie-terug/
   - exterug.nl/relatieproblemen-oplossen/

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

   • Oliver says:

    Beste,

    Ik heb sinds begin december iemand leren kennen. Heb hier dan ook het gevoel dat er een toekomst is voor haar en mij. Na een maand begonnen we verliefd te worden. We deden leuke dingen samen, voelde echt warm aan. Die gevoelens waren echt wederzijds zei ze! Plots stuurde ze me een bericht om te praten. Ze voelde haar nie goe en twijfelde al een enige tijd. Ze was hier dan ook heel eerlijk in, maar ik was in shock. Had dit niet zien aankomen, de dag ervoor was er nog geen vuiltje aan de lucht. Blijkbaar bij haar innerlijk wel. In het begin kreeg ik nog een bericht dat ze me mist maar bij haar beslissing blijft. Ze heeft tijd nodig voor haarzelf. Ik heb het aanvaard en haar 10 dagen gerust gelaten. Na enige contact via bericht en paar keer telefoneren spreken we zaterdag terug af. Ook eind deze maand zouden we een daguitstap samen in Antwerpen doen. Als vrienden. Ze heeft duidelijk gezegd dat ik geen hoop meer moet hebben. Soms ligt ze in de knoop met haarzelf... heeft bindingsangst, en vind dat ik te weinig doe met mn leven. Wetende van mezelf zit er meer in mij en ons. In een maand samen zijn ken je geen persoon hé. Dit vond ik een jammerlijke beslissing. Nu, we spreken deze week af. Ik denk dat we gewoon het luchtig zullen houden en naar de bioscoop gaan of iets drinken. Ik zal allesinds niet beginnen over onze relatie. Ergens wil ik wel weten of zij al iemand nieuws leerde kennen. Wat ik wil bereiken is terug interesse in mij, terug leuke momenten zonder opdringerig te doen! Suggesties? Dank

 4. dave says:

  3 jaar van mn leven alles gegeven aan een meid die opeens een einde aan onze relatie maakte.... En het ergste ; ze kwam twee dagen later naar me toe om te ''praten '.. gaf me een knuffel en zei dat ze het zo geweldig zou vinden als we ng vrienden kunnen zijn want we ze wil me nog wel in haar leven. Ja toch , ruk eerst f mijn hart eruit en laat mij dan ook nog es niet over je heen komen omdat je ELKE DAG weer bij mij in de buurt bent. Ik wil haar haten!! Maar ik kan het niet.. want ik houd nog van haar. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen... :S

  • lynn says:

   had t zelfde... Gewoon duidelijk zeggen dat je geen vrienden meer wilt zijn en als ze het dan nog nie doorheeft: maar gewoon kortaf reageren enzo, dan vind ze je maar gemeen of zo, zij is pas echt gemeen

 5. anoniem says:

  Ik wou gewoon dat hij wist dat hij mijn hart eruitrukt en er keihhard op gaat stampen elke keer als hij zegt ' hee beste vriendin' . En hij wil ook nog eens praten over zijn one night stands!!! ik voel me echt doodongelukkig :(

  • cece says:

   Ik weet hoe je je voelt... Helaas bleek mijn ex ook nog eens homoseksueel te zijn. Dat was echt een enorme klap in mijn gezicht. Niet dat ik homo's niet accepteer, maar het was vooral een deuk in mijn zelfvertrouwen. Ik had toch het gevoel dat ik dan niet aantrekkelijk genoeg was en ik snapte niet dat ik het niet eerder gezien had. Ik voelde me zo enorm voorgelogen... Ik dacht echt dat ik met iemand was die enorm van mij hield en die mij ook echt heel aantrekkelijk vond... En nu blijkt dat hij mij niet eens aantrekkelijk kán vinden, en dat hij ook nooit op die manier van mij gehouden heeft :(

   • Loretta says:

    omg ja heb precies hetzelfde gehad! ik was er echt kapot van.. ik was ook echt pissig dat hij mij eigenlijk gebruikt had maar ik snapte hem ook wel soort van. Kan me niet voorstellen hoe dat voor hem geweest moest zijn, want zijn hele familie is streng gelovig en hadden hem gelijk het huis uit gezet. Toen het uit ging tussen ons is hij uit de kast gekomen en zijn familie heeft het niet geaccepteerd en toen is hij bij mij ingetrokken en is hij eigenlijk zo'n beetje mijn GBF geworden (gay best friend) :)

 6. ashley g says:

  hoop echt dat de tips gaan werken!!!

 7. Nadien says:

  hij wil vrienden blijven maar ik wordt heeeeleeemaal gek van hem. IK WIL GEEN VRIENDEN ZIJN MET IEMAND DIE MIJN HART BREEKt. Maar hij wil niet luisteren ..... wat moet ik doen??

 8. Raf De says:

  Mijn ex verbrak de relatie na iets meer dan 14 maanden, maanden waarin we ontzettend gelukkig waren met elkaar. Iedereen die ons zag, zag dat de liefde er af spatte. Ik heb echter te lang gewacht om bij haar in te trekken en altijd bij elkaar te zijn. Dat ik te lang gewacht heb, heeft zijn redenen of moet ik excuses zeggen? Maar feit is dat ik na de breuk wel bepaalde stappen gezet heb om die stap wel aan te durven. Ik heb met een aantal personen gesproken over mijn angst en deze is nu volledig weg.
  Toen ze het uitmaakte, ging alles langs me heen omdat ik die breuk op dat ogenblik niet had zien aankomen. Een paar dagen later hebben we nog telefonisch contact gehad om wat praktische zaken te regelen. Tijdens dat gesprek gaf ze aan dat ze nog wel vrienden wil blijven maar zonder verwachtingen. Ik gaf aan dat ik niet weet of ik dat kan, vrienden zijn zonder verwachtingen met de vrouw waarmee ik oud wilde worden (ok ik ben 59), de vrouw die ik tot het einde naast me wil hebben.
  Als ik over de situatie nadenk, kan ik haar ook wel volgen. Dat is waarom ik zelf een aantal stappen heb ondernomen, in eerste instantie voor mezelf en in tweede instantie om die betere man te blijven die zij van mij maakte. Dit laatste was voor mijn broers en zussen overduidelijk en ik besef ook dat zij mij een beter iemand maakte. Daarom ook dat ik van mezelf eis dat ik aan mezelf ga werken.
  Ik heb tot hiertoe ongeveer alle advies van de ex terug methode toegepast maar wij wonen ver uit elkaar (+/-100km) maar zouden gaan samenwonen. Elkaar dus ergens tegen het lijf lopen is wel heel moeilijk en zou heel erg neigen richting stalken en daar wil ik me ver weg van houden.

  Beste Edwin,
  Ik heb echt geen idee hoe ik haar terug kan winnen. Is het raadzaam om toch dat vrienden zonder verwachtingen voorstel te aanvaarden en zien waar het toe leidt?
  Is er ook nog ander advies in verband met lange afstand relaties?

 9. Maria says:

  Beste Edwin,

  Mijn ex heeft het twee weken geleden uitgemaakt. Doordat er bij mij verwarring was ontstaan omdat hij had gezegd dat hij er maar 2 dagen over had nagedacht terwijl hij normaal over alles kan twijfelen, klopte het niet in mijn hoofd.
  Ik heb van te voren nooit een seintje gehad dat het binnenkort uit zou kunnen zijn. We hadden een paar discussies maar die loste we vaak de dag daarna of meteen daarna weer op.
  Hij zei dat het gevoel minder was geworden.
  We hebben besloten om vrienden te blijven maar voor nu weinig tot geen contact met elkaar te hebben om alles te verwerken.

  Wel wilt hij dingen doen die we nog nooit hebben gedaan in de relatie als het weer wat mooier weer word.
  Is er een kans dat hij gewoon wat tijd voor zichzelf wilde en dat we na een tijdje weer bij elkaar komen of is dit alleen vriendschap?

 10. Francis says:

  Beste Edwin, mijn soulmate wordt zestig. we zijn twee jaren samen. Het gedeelte hechting vond ik in vergelijking met de rest zeer goed . Ik heb daarvan veel geleerd
  Nu zegt ze dat ze de chemie niet vindt met mij maar ze ziet me zeer graag . Wat is nu het veschil tussen verliefd zijn (de chemie) en liefde . Ze wil nog de chemie vinden. Ze heeft nu afstand genomen die ik respecteer. Ik vind in uw boek het antwoord niet.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *