Mijn Ex Heeft een Ander: Zo Krijg je Haar/Hem Toch Terug!

Het enige dat misschien nog pijnlijker is dan een relatiebreuk, is het zien van je ex met een ander. Je zult moeten accepteren dat het leven van je ex niet eeuwig zal blijven stilstaan na de beëindiging. Dit hoeft echter het niet het einde van de wereld – of zelfs van jullie relatie – te zijn!

Als je jezelf niet de ruimte geeft om te accepteren dat je ex iemand anders heeft, zul je in een negatieve spiraal blijven hangen. Daarmee doe je jezelf echt tekort. Dit artikel heb ik geschreven om je te helpen bij het verwerken van het feit dat je ex een ander heeft. In dit artikel lees je hoe je er mee om kunt gaan en hoe je je ex toch weer terug kan krijgen!

Help! Mijn ex heeft een ander!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Op dit moment is er niets dat je kunt doen aan het feit dat je ex een ander heeft. Hoewel dit op het eerste oment een flinke domper zal lijken, geeft het bij nadere inspectie ook wel de nodige rust. Je hoeft je nog niet druk te maken om eventueel te ondernemen stappen.

Het is in dit stadium heel belangrijk dat je je niet vast blijft klampen aan het idee dat er ergens toch wel iets is wat je aan deze onwenselijke situatie kunt veranderen. Het feit dat je ex een ander heeft kun je namelijk ook als bevestiging van jullie relatiebreuk zien.

Je kunt er zeker van zijn dat er iets niet goed zat in jullie relatie als je ex nu een ander heeft.

Dit is misschien moeilijk te accepteren, maar het betekent ook dat je op dit moment geen reden meer hebt om (valse) hoop te koesteren op een snel hereniging met je ex. Dit is wel het moment dat je eens rustig naar jezelf en je opstelling binnen de beëindigde relatie kunt kijken. De lessen die je hieruit trekt, zullen je sterker maken in de toekomst.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Een blik naar het verleden

Als je achteromkijkt, is het meestal niet verstandig om de schuld meteen bij een ander te leggen. Daarvoor zijn de volgende redenen aan te wijzen:

 • Aan het gedrag van anderen kun je vrij weinig veranderen, terwijl je wel de controle hebt over je eigen gedrag. Wil je dus de ontstane situatie veranderen? Begin dan bij jezelf: verandering begint namelijk bij jezelf.
 • De nieuwe vriend of vriendin van je ex is meestal niet de (primaire) reden dat jullie relatie ten einde gekomen is. Meestal komen relaties ten einde omdat de verliefde gevoelens ontbreken. Het kan ook dat iemand zich niet prettig voelt binnen de relatie of dat jullie gedurende de relatie uit elkaar gegroeid zijn.

Dit wil overigens niet zeggen dat anderen nooit een rol spelen bij de beslissing van je ex om een punt te zetten achter de relatie. Het kan wel degelijk zo zijn dat je ex, op het moment dat jullie nog een relatie hadden, verliefd is geworden op iemand anders. Dit is echter niet de ‘schuld’ van die ander. Het is een teken dat jullie relatie niet sterk genoeg was en dat dit vroeg of laat zou gebeuren.

Er is niet één ‘schuldige’

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Hoeveel opluchting het vaak ook zou kunnen geven, bij het verbreken van een relatie is er vaak helemaal geen reden om te spreken van een schuldvraag. Probeer je dus niet te focussen op het aanwijzen van een schuldige, je weet immers zelf: liefde gaat waar het niet gaan kan.

Als je het maximale wilt leren van het verleden, dan doe je er goed aan om eens met een aantal mensen uit je vriendenkring te spreken. Een aantal vragen die je dan met hen zou kunnen bespreken zijn:

 • Hoe zagen jullie de relatie tussen mij en mijn ex?
 • Hoe hebben jullie de relatie tussen mij en mijn ex zien veranderen?
 • Pasten mijn ex en ik eigenlijk wel goed bij elkaar?
 • Hoe vonden jullie dat ik mezelf opstelde in mijn relatie?
 • Ben ik mezelf gebleven tijdens de relatie of ben ik echt iemand anders geworden?

Met de antwoorden op deze vragen als uitgangspunt voor een goed gesprek kun je veel opsteken over jezelf, zonder dat je door je eigen gekleurde bril naar het verleden hoeft te kijken. Als je een dergelijk gesprek met je vrienden aangaat, is het wel belangrijk dat jullie elkaar volledig vertrouwen en de waarheid durven te zeggen. Als iedereen om de feiten heen gaat draaien, heb je er niets aan.

Neem de tijd om goed na te denken over de inzichten die je hebt verkregen uit de gesprekken met mensen om je heen. Het zou namelijk nog wel eens van pas kunnen komen in de toekomst. Bijvoorbeeld als de relatie van je ex toch geen stand weet te houden. Wat je moet doen op het moment dat de relatie van je ex ten einde komt? Dat lees je in de volgende alinea.

Wat als de nieuwe relatie van mijn ex stopt?

Het is moeilijk te voorspellen wanneer de nieuwe relatie van je ex zijn Waterloo vindt. De kans dat de relatie voor altijd stand zal houden, is echter zeer onwaarschijnlijk. Hoewel het zeer aantrekkelijk lijkt om direct weer contact op te nemen met je ex, is dit dikwijls niet de beste optie. Hierbij is geduld een schone zaak – lees waarom geduld belangrijk is in dit artikel.

Het is belangrijk om niet meteen contact op te nemen met je ex. Als je dit wel doet zul je namelijk nogal happig en hopeloos overkomen. Daarnaast zal het je ex misschien weer in een emotionele rollercoaster verzeild doen raken. Dit doet zowel voor jouw kansen als voor de gemoedstoestand van je ex niets goeds.

Als je wilt slagen, is het dus zaak om het juiste moment af te wachten en dan je slag te slaan.

Geef het dus een aantal weken de tijd. Het is onwaarschijnlijk dat je ex meteen weer in een nieuwe relatie verzeild raakt. Na een aantal weken kun je voorzichtig contact opnemen met je ex om even de situatie voorzichtig af te tasten. Hoe reageert je ex? Als hij of zij openstaat voor contact, kunnen jullie langzaamaan het onderling contact weer opbouwen.

Komt er echter geen of nauwelijks respons van je ex? Durf dan ook knopen door te hakken. Zoals al eerder aangegeven doe je jezelf echt tekort als je steeds maar aan je ex blijft hangen. Dus merk je dat het er eigenlijk niet meer inzit? Focus je dan op andere manieren om gelukkig te worden.

Wat zijn de valkuilen bij het weer opbouwen van een relatie met mijn ex?

Er zijn een aantal grote valkuilen die het opbouwen van een relatie met je ex kunnen belemmeren. Om te voorkomen dat ook jij deze veelvuldig gemaakte fouten maakt, heb ik drie van deze valkuilen kort op een rijtje gezet!

Valkuil #1: Altijd alleen maar aardig zijn

Hoewel het natuurlijk goed is om aardig en vriendelijk te zijn tegen je ex, is dit niet de manier om je ex terug te krijgen. De meeste fouten die we als mensen maken, komen namelijk voort uit de dingen waar we nauwelijks over nadenken. Dit zijn dingen die we vanuit ons instinct, op gevoel dus, doen.

Door altijd alleen maar ‘aardig’ te doen, zal je ex je heel snel als ‘saai’ of ‘soft’ gaan bestempelen.

Dit moet je echt zien te voorkomen. Mensen die altijd alleen maar aardig zijn worden heel erg snel voorspelbaar. Als er iets is dat de doodsteek van elke relatie is, dan is het wel voorspelbaarheid. Door altijd alleen maar de aardige partner te spelen, zul je al snel afgeschreven worden. Je kunt dan hoogstwaarschijnlijk een enkeltje naar de zogenaamde friend zone boeken.

Valkuil #2: Heel veel geld uitgeven aan je ex

Je kent vast die bekende slogan uit de reclame van Mastercard: “Sommige dingen zijn onbetaalbaar. Voor de rest is er Mastercard”. Dit geldt ook voor de relatie met je ex. Liefde is niet te koop. Hoogstwaarschijnlijk is je ex namelijk de eerste keer ook niet verliefd geworden omdat je hem of haar allemaal dure cadeaus gaf.

Als dit wel het geval was, dan moet je eigenlijk diep van binnen blij zijn dat de ‘relatie’ voorbij is. Een relatie gebaseerd op consumptie en cadeaus is namelijk geen echte liefdesrelatie. Het is een relatie waarin jij hoogstwaarschijnlijk enorm veel geld uitgeeft om de illusie van liefde voor jezelf in stand te houden. In dit geval profiteert je partner enorm van jouw naïviteit.

Valkuil #3: Je ex stalken

Het zou eigenlijk al duidelijk moeten zijn als je het eerste deel van dit artikel gelezen hebt: het is niet verstandig om je ex constant lastig te vallen door hem of haar een onophoudelijke stroom van berichten te sturen. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Bert:

“Ongeveer zes weken geleden zijn ik en mijn ex uit elkaar gegaan. Sindsdien kan ik haar eigenlijk niet uit mijn hoofd zetten. Vroeger stuurden we elkaar berichtjes voor het slapen gaan, hoewel ik nu geen berichten meer van haar krijg, vind ik het heel moeilijk om haar zelf geen berichten te sturen. Eergisteren heeft ze me de huid vol gescholden en gezegd dat ze nooit meer contact met me wil”.

Don’t be like Bert.

Wil je nog meer lezen over mogelijke valkuilen bij het weer opbouwen van een relatie met je ex? Dan kan ik je dit artikel over fouten bij je ex terugkrijgen echt van harte aanbevelen.

Bouwen aan de relatie met je ex in 3 stappen

Als je weer wilt bouwen aan een relatie met je ex, moet je doordacht te werk gaan. Naar mijn mening zijn er drie stappen die cruciaal zijn bij de wederopbouw van de relatie met je ex. Deze heb ik hieronder kort op een rijtje gezet.

Stap 1: Schud het gemis van je af, laat je ex jou missen

Veel mensen hebben de neiging om zichzelf als slachtoffer van een situatie te zien. Dit brengt je echter geen enkele stap verder.

Het is tijd om je over die slachtofferrol heen te zetten.

Als je je niet meer afhankelijk voelt van je ex, weinig aandacht aan je ex besteedt, zal je ex hoogstwaarschijnlijk je aandacht gaan missen. Zo draai je de perspectieven om: laat je ex jou missen, niet andersom.

Stap 2: Maak een plannetje om weer met je ex af te spreken

Het kan vrij moeilijk zijn om weer af te spreken met je ex. Daarom is het belangrijk om op voorhand een aantal smoezen te bedenken om je ex weer in je leven te krijgen. Dit kan via jullie vriendenkring, maar ook onder het mom van iets anders. Wellicht hebben jullie nog gezamenlijke afspraken met anderen staan. Probeer je ex hieraan te houden, want mensen vinden het lastig om afspraken te breken.

Aarzel niet om deze technieken in te zetten. Het kan misschien in eerste instantie als een voor je ex vervelende methode overkomen. Maar dit is typisch een situatie waarin ik zou zeggen: het doel heiligt de middelen.

Stap 3: Denk terug aan hoe je je ex de eerste keer veroverde en gebruik die kennis

Ooit heb je je ex aan de haak weten te slaan. Wat vond je ex toen leuk aan je? Hoe heb je het toen aangepakt. Probeer jezelf eens te verplaatsen in die situatie en vraag jezelf af: “Hoe heb ik toen het verschil gemaakt?”. De inzichten uit deze introspectie kun je gebruiken om je ex opnieuw te versieren. Je ex is wat betreft smaak waarschijnlijk nauwelijks veranderd: gebruik dit in je voordeel.

Voor een uitgebreide beschrijving van de bovenstaande stappen raad ik je het volgende artikel  van harte aan. Veel succes!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Mijn Ex Heeft een Ander: Zo Krijg je Haar/Hem Toch Terug!"

 1. Anoniempje

  says:

  Mijn ex en ik hebben een heftige tijd mee gemaakt. Hij maakte het uit want hij wist zijn gevoel niet meer zo goed. We gingen steeds weer een beetje met elkaar en dan weer paar dagen geen contact en dat stuurde hij mij toch weer een berichtje.
  Vanmiddag was ik bij hem en hij zoende me, hij zei dat hij nog gek op me was en erg veel van mij hield maar denkt dat het niet meer werkt.
  Nu hoor ik dus dat hij vanavond met ander meisje naar strand is geweest en met haar gezoend heb.
  Is er nog een kans dat het goed komt tussen ons of ik moet ik het nu definitief opgeven??

  Groetjes anoniempje

 2. Hallo,
  Als mijn ex een ander heeft,en ik weet zeker dat hij al aan de zijlijn stond te wachten.houd het in dan dat het kansloos is?
  We zijn bijna 25 jaar bij elkaar geweest met 2 kids.
  Hij is 13 jaar ouder en getrouwd

 3. Jessy

  says:

  Hallo
  Mijn ex en ik zijn 5jaar samen geweest sinds juli vorig jaar is het gedaan geraakt. Hy had een ander .. Waar hy nu niet meer bij is. We hebben heftige momenten meegemaakt, ruzie, verwijten enz ..
  Zijn familie en mijn familie staat niet bepaald te springen dat het terug goed zou komen tussen ons. Sinds november vorig jaar hebben we weer contact en zijn sindsdien elk weekend samen op stap geweest. We amusseren ons wel enz .. Hij zit echter met iemand anders in zijn hoofd maar dat meisje wil enkel vriendschap met hem en meer niet. Ik voel me wel goed hoe het nu is, maar hij doet voor haar meer moeite als voor mij. Hij belt me nu in de week wel eens vanzelf op gesprekken van 50 minuten ofzo.. Deze week heb k hem expres 1 dag met rust gelaten en dag nadien belde hij me met de vraag a je leeft toch nog?! De ene moment stuur ik te veel en als hij me dan niet hoor ook niet goed.. Nadien als we naar huis gaan gebeurd er altijd wel iets meer .. Nadien voel ik me niet echt schuldig maar zo een dubbel gevoel. Als ik hem weer terug kon krijgen direkt maar heb gewoon bang en weet niet wat te doen .. Iemand die dit herkent of me raad kan geven? Pff echt ellendig .. Hij zegt wel geen gevoelens meer te hebben voor me, maar als ik iets zeg over een jongen of iets dan moet hij wel weten hoe en wat .. Ik snap hem gewoon niet.

 4. pieter

  says:

  o

  mijn ex en ik zijn net uit elkaar Relatie van 3.5jaar Veel ups en diens gehad Ik niet altijd even gelukkig Vreemd geweest en ze heeft het me altijd vergeven (Prostitutie)Ik had het gevoel dat ik mezelf niet kon zijn. Hasr vetrouwen deels weg En ik ben geen prater Na 3 jaar wou ze graag kinderen Hebben we voor gekozen Nu een kleine Heb haar geaccepteerd dat ze zelf ook niet makelijk wss en tegen een hoop dingen aan liep die ze graag gedaan zou willen hebben Zoals als het huishouden stofzuigen eten koken etc Zei werkte 40 uur en was savonds hellemaal kapot Ik heb me best op een gegeven moment gedaan en haar laten voelen Dat ik er voor wou gaan En heb gekookt etc etc Kreeg ik heel veel liefde voor terug.Voelde geweldig en was super gelukkig Toen enkele weken later werd ik verliefd op een ander Mijn zwangere ex op een gegeven moment op haar zelf Veel over de vloer geweest Bij de bevalling Etc Super bijzonder Maar had nog contact met het andere meisje Wil nu me ex graag terug maar ze staat niet meer open voor me Probeer van alles Maar ze zegt dat ze nu een ander leuk vind Ik wil mijn gezin terug!?

  • pieter

   says:

   Ps heb d'r vaak teleurgesteld als ik bij dr was dat ik kort bleef Of bij dr wou slapen Nu zegt ze je moet door en mij los laten, pak je leven weer op
   Als we bij elkaar zijn is het goed Ze laat me haar rug en voeten masseren Bedankt me dat ik zo goed ben voor me kindje

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *