Terug Naar Je Ex: Kom Erachter Of Jij Je Ex Wel Echt Terug Wilt

Als je hart net gebroken is doordat er een einde gekomen is aan je relatie met je grote liefde wil je waarschijnlijk maar één ding: terug naar je ex.

Hoewel deze initiële emotie echt heel erg begrijpelijk is, is het wel de vraag of je echt wel terug wil naar je ex.

Vaak komen mensen er te laat achter dat ze eigenlijk helemaal niet meer bij hun ex-partner passen.

Dat is de reden waarom ik dit artikel geschreven heb. Mensen zetten alles op alles om zo snel mogelijk weer terug te komen bij hun ex.

Daarna komen ze er op de (midden)lange termijn achter dat ze eigenlijk diepongelukkig zijn en helemaal niet meer bij hun ex passen.

In dit artikel laat ik zien hoe je erachter kunt komen of je je ex nog wel echt terug wilt!

Inhoud van dit artikel

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Optie 1: Niet terug naar je ex

Als je dit leest is je relatie waarschijnlijk (net) voorbij. Wanneer je jezelf de vraag stelt of je wel terug naar je ex wilt, moet je een aantal afwegingen maken.

Wil ik mijn ex wel of niet terug? Als een van de volgende situaties is voorgevallen tussen jou en je ex, raad ik je sterk af om weer terug naar je ex te gaan.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Situatie #1: Er is iets gebeurd waardoor je elkaar nooit meer volledig zult kunnen vertrouwen

Soms kan er in een relatie iets gebeuren dat het vertrouwen tussen beide personen onherstelbaar beschadigd. In de meeste gevallen komt dit neer op overspel.

Als jij bedrogen bent door je ex, zeker als het structureel gebeurde, raad ik je ten strengste af om nog om te gaan met je ex.

Maar voordat je verder leest, bekijk eerst deze video:

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Situatie #2: Er was sprake van geweld binnen jullie relatie

Geweld binnen een relatie moet direct alle alarmbellen laten afgaan. Geweld is nooit goed te praten. Nooit. Mocht er geweld zijn voorgevallen binnen jullie relatie dan is dit een reden om afstand te nemen van je ex en dit boek definitief te sluiten. Jij verdient beter dan dit.

Iemand die zijn partner slaat toont geen liefde en zou hulp moeten zoeken.

Situatie #3: Diep van binnen weet je dat je ex een slechte invloed op je heeft

Mensen met een randje, iets ondeugends, kunnen heel interessant zijn. In het begin lijkt dit vaak een van de leukste eigenschappen van je partner te zijn.

Dit kan echter heel snel omslaan als jij (of je omgeving) merkt dat je ex echt een slechte invloed op je heeft.

Kijk dus terug op jullie relatie en stel de vraag wat voor invloed je ex op je had. Is het antwoord negatief? Ga dan niet terug naar je ex.

Situatie #4: Je bent gelukkig door het hebben van een relatie, niet door jullie relatie

Soms kom je erachter dat je heel veel waarde hecht aan het hebben van een relatie, onafhankelijk van de persoon met wie je een relatie hebt.

Als dit op jou van toepassing is, raad ik je aan om niet terug te gaan naar je ex. Dit is niet eerlijk tegenover je ex en zal op de lange termijn ook geen positieve invloed hebben op een mogelijke nieuwe relatie met je ex.

Situatie #5: Je ex belooft zijn of haar leven te beteren, maar je weet zelf ook dat dit niet zal gebeuren

Sommige mensen zijn heel erg koppig en hardleers. Wanneer je ex deze eigenschappen ook bezit is het niet waarschijnlijk dat iemand heel erg zal veranderen. Dit is eigenlijk wel nodig om een relatie met diegene te hebben.

Daarom moet je in die situatie niet teruggaan naar je ex. Let op: als de relatie voorbij is zullen sommige exen alles zeggen wat je wilt horen om weer bij je terug te komen, wees op je hoede.

Situatie #6: Je bent verliefd op iemand anders

Deze reden ligt nogal voor de hand. Als je verliefd bent op iemand anders moet je het niet in je hoofd halen om terug te gaan naar je ex.

Ook niet als je ex weer met je begint te flirten. Er is een reden dat je niet meer samen bent met je ex en er is ook een reden dat je weer verliefd bent op iemand anders.

Kies voor geluk, niet voor je ex.

Situatie #7: Je ex houdt meer van zichzelf dan van jou

Sommige mensen hebben de vervelende eigenschap dat ze meer van zichzelf houden dan van de ander. Relaties met dit soort mensen zijn slecht voor je eigenbeeld en je zult er uiteindelijk niet gelukkig van worden.

Als je weet dat je ex zo in elkaar zit, zorg er dan voor dat je niet in de verleiding komt. Dit zal teleurstellingen en een opnieuw gebroken hart kunnen voorkomen.

Situatie #8: Je ex is financieel afhankelijk van je

Hoewel het nooit prettig is als een partner financieel gezien compleet afhankelijk van je is, zou dit ook een alarm moeten doen afgaan bij een ex.

Als je ex een financieel motief heeft om bij je te blijven, loop je een groot gevaar om uitgebuit te worden. Het gaat hier om je ex, iemand die geen deel meer uitmaakt van je leven. Kies voor jezelf, kies voor je eigen geluk.

Situatie #9: Je omgeving heeft je al meerdere keren gewaarschuwd voor je ex

Als je midden in een relatie zit, kun je soms verblind worden door liefde. Hierdoor zie je sommige zaken die wellicht raar zijn aan jullie relatie helemaal niet meer.

Verliefde mensen hebben de neiging om een hoop raar gedrag van hun partner goed te praten. Als je omgeving je al meerdere malen gewaarschuwd heeft voor je ex, dan is daar waarschijnlijk een goede reden voor. Luister naar hen.

Situatie #10: De reden dat jullie uit elkaar zijn gegaan is nog niet verdwenen

Vaak is er een concrete reden aan te wijzen dat stelletjes uit elkaar gegaan zijn. Als dit toen een goede reden was, dan is het dat nu nog steeds. Mocht de reden dus nog steeds bestaan, mocht de situatie onveranderd zijn, dan is dit een goede reden om niet terug te gaan naar je ex.

Tips om je ex snel te vergeten als je niet terug naar je ex wilt

Er zijn een aantal hele goede tips om je ex snel te vergeten zodat je verder kunt met je leven zonder constant aan je ex te denken. Wil je weten wat deze tips inhouden? Lees dan snel dit artikel over je ex vergeten.

Optie 2: Wel terug naar je ex

Als geen van de bovenstaande 10 redenen om niet terug te keren bij je ex op jou van toepassing zijn, dan kan dit een goede indicatie zijn om wel terug te gaan naar je ex.

Omdat dit toch vrij lastig in te schatten is, heb ik een overzicht gemaakt van 10 redenen om wel terug te gaan naar je ex. Dit zou de keuze moeten vereenvoudigen.

Reden #1: Het verbreken van de relatie was een overhaaste beslissing

Zoals ik al eerder aangaf gaat het verbreken van een relatie vaak gepaard met hevige emoties. Het moment waarop de relatie verbroken wordt, is daarnaast ook vaak het resultaat van een emotionele uitspatting.

Als je hierna tot het inzicht komt dat het allemaal een overhaaste beslissing was, kun je weer terug naar je ex gaan en proberen het samen op te lossen.

Reden #2: Jullie hebben samen een kind

Op het moment dat jullie samen een kind hebben, is dit de beste reden om jullie relatie weer te herstellen. Je doet het immers niet primair voor jezelf of je partner, maar voor het kind dat jullie samen op de wereld gezet hebben.

Dit kind heeft twee liefhebbende ouders nodig heeft. Dus mochten jullie een kind hebben: zet je eigen problemen aan de kant en probeer eruit te komen.

Reden #3: Je familie en vrienden vinden dat jullie weer bij elkaar moeten komen

Als jullie allebei van alle kanten het signaal krijgen dat jullie het leukste stel zijn dat ze ooit zijn tegengekomen, dan is dit een indicatie dat jullie wellicht enorm goed bij elkaar passen. Mocht je deze signalen ontvangen, dan is het in ieder geval een poging waard om eens goed met elkaar te praten.

Wellicht kunnen jullie casual iets te gaan drinken!

Reden #4: Je bent er heilig van overtuigd dat jullie relatie het beste was dat je ooit hebt meegemaakt

Misschien heb je na afloop van de emotionele periode net na de break-up nog steeds het gevoel dat je ex een lot uit de loterij is. Je weet zeker dat je ‘the one’ gevonden had.

Dan kan ik je alleen maar aanraden om je gevoel te volgen en ervoor te strijden. Je zult er namelijk altijd spijt van krijgen als je het niet geprobeerd hebt en blijft denken dat je je enige ware liefde daardoor bent misgelopen.

Reden #5: Iemand heeft één hele stomme fout gemaakt

Als je ex is vreemdgegaan en jij zelf enorm vergevingsgezind bent, dan kun je erover nadenken om je ex nog een kans te geven. Ik wil je wel adviseren om bij deze beslissing niet over één nacht ijs te gaan. Daarnaast moet je, als je hiertoe besluit, je ex wel duidelijk maken dat hij of zij heel hard moet werken om je vertrouwen weer te winnen.

Reden #6: Er blijkt sprake te zijn van een groot misverstand

Soms blijkt de reden voor het verbreken van de relatie niet te kloppen en lijkt er sprake te zijn van één groot misverstand. Als je het gevoel hebt dat dit van toepassing is op jullie break-up, dan kan ik je maar één ding adviseren.

Ga naar je ex en probeer er samen uit te komen.

Reden #7: Jullie zijn soulmates

Soms ben je niet alleen heel erg verliefd op je ex, soms ben je ook nog eens soulmates met je ex. Als dit het geval is, ben je niet alleen je partner maar ook je beste vriend kwijtgeraakt. Ben je door je break-up ook je soulmate kwijt? Ga dan terug naar je ex en probeer er samen uit te komen.

Reden #8: Je hebt in de tussentijd geleerd dat een relatie een kwestie van geven en nemen is

Soms kom je er na afloop van een relatie pas achter wat er eigenlijk nodig is om succesvol een relatie te kunnen hebben. Kom je tot dit inzicht en ben je nog steeds verliefd op je ex? Dan kun je met deze nieuwe inzichten een goed gesprek voeren met je ex en kijken of jullie problemen op te lossen zijn.

Reden #9: Jullie hadden problemen, maar die lijken vrij goed oplosbaar

Als je emotioneel bent kun je de grootte van de problemen in de relatie nogal makkelijk overschatten. Lijken de problemen bij nader inzien toch relatief makkelijk oplosbaar, dan staat je niks in de weg om het nogmaals samen met je ex te proberen.

Reden #10: Er is veel tijd verstreken en de problemen hebben zichzelf opgelost

Sommige problemen die in relaties spelen hebben simpelweg tijd nodig om opgelost te worden. Wanneer de oude problemen in jullie relatie geen rol meer spelen, zou ik je aanraden om het nog eens te proberen.

Tips om het hart van je ex weer snel te veroveren

Ben je benieuwd hoe je het hart van je ex zo snel mogelijk weer kunt veroveren? Wacht dan niet langer en lees hier over een aantal psychologische trucs  die ervoor kunnen zorgen dat jullie weer een stel worden.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Terug Naar Je Ex: Kom Erachter Of Jij Je Ex Wel Echt Terug Wilt"

 1. Jolanda says:

  Ik heb een maand terug een leuke man ontmoet. Via zijn collega hoorde ik dat hij vrijgezel is dus niets stond contact in de weg. Telefoonnummer aan collega gegeven en toen afwachten of hij bellen zou. Zelfde avond belde en kwam hij. Leuke avond gehad en is pas om 4 uur snachts weggegaan. De volgende dag belde hij zoals afgeproken. Hij had het enorm naar zijn zin gehad maar had het er nu moeilijk mee want......hij wil eigenlijk zijn ex terug krijgen, vind het zonde om een huwelijk van 27 jaar zomaar op te geven. 2 jaar geleden zijn ze gescheiden omdat hij zoiets had van "wat doe ik hier eigenlijk nog", toen een relatie van een jaar met een ander gehad en 3 maanden geleden weer bij ex terug geweest voor 10 dagen en toen ging het weer fout. Hij komt nu toch regelmatig bij mij, belt 2-3 x per week en dan hebben we het echt heel leuk en goed samen. Ondertussen ben ik niet alleen maar verliefd op hem maar begin ook diepere gevoelens te krijgen. (toen ik hem ontmoet had en met hem had staan te praten zei ik al tegen kennisje: heb de liefde van mun leven ontmoet) Hij heeft ook nog contact met zijn ex en dan praten ze, alleen weet hij niet wanneer hij terug MAG komen want ze is nog te boos zegt ze. Maar houd ze hem niet gewoon aan het lijntje? Onder tussen maken we dingen mee waarvan we beiden zeggen dat nog nooit met een ander te hebben ervaren. Ik weet niet wat ik ermee moet. Wil hem niet zeggen dat hij maar niet meer moet bellen tot het zeker is wat er gaat gebeuren, als hij 2 dagen niet belt ben ik al depri, kan hem niet bellen omdat het risico te groot is dat ik net op verkeerde moment bel. Nu is mijn vraag hoe groot is de kans dat ze toch weer bij elkaar terug komen of wat kan ikzelf doen/zeggen tegen hem om hem te overtuigen dat een 3e keer met haar verder te gaan geen kans van slagen heeft?

 2. Nathalie says:

  Ikbzit dus let DE vraag wil ik terug naar mijn ex.

  Lang verhaal kort. Ik ontmoete hem via een dating app. Hij leek heel "needy" ik wil een vrouw aan mijn zijde om samen een toekolst te bouwen. Ik heb een vrouw nodig. Hiernaast is hij ook een lieve man.
  Na enige tijd wou ik het een kans geven... en viel vrij snel voor hem! Eigenlijk wat hij wilt, wil ik ook op termijn.
  Alles ging heel snel! Kinderen, vrienden,... introduceren. Echter het voelde voor allebei zo normaal aan.
  Ik merkte wel dat hij nig vaak over zijn ex praatte, op wie hij stapel was geweest en door wie hij gedumpt werd. Dit was 10 maanden geleden.
  Samen hebben we een hele korte relatie gehad van 6 weken.
  Alles ging loos toen de ex voor zijn verjaardag weer in beeld kwam... hij begon aan alles te twijfelen en kapte met mij.
  Plots was ik zijn droolvrouw niet leer.
  Heeft le serieus pijn gedaan want ik leefde met hem wat ik al zo lang van droolde. Niet de perfectie maar gewoon een fijne liefdevolle relatie.
  Nu zijn we 10 dagen verder, zegt me nog steeds graag te zien en te weten dat de ex uit zijn hoofd is. Wel doet het hem steeds iets. Als ik hem zeg ga dan terug, dan zijn er 10tallen reden om niet te gaan, maar geen duidelijke NEEN ik kies voor jou!
  En dat laatste zet me enorm aan de twijfel! Is hij iver zijn ex? Ik betwijfel het? Kiest hij voor lij of voor de relatie?
  Ik weet het niet...
  Ik geef lezelf watvtijd... de emoties liggen zo aan het oppervlak dat ik niet helde kan voelen en denken

 3. Joy says:

  Bijna jaar gescheiden na huwelijk van 16 jaar.twee puber meiden.
  In de 16 jaar 8 jaar gevochten voor me relatie.
  Hij alcoholis en ziekelijk jaloers,bij alles wat ik deed d8 hij dat ik met een ander bezig was.vertrouwde me niet en moest me altijd verantwoorden voor dingen die er niet waren.
  Nadat ik laatste keer voor schut ben gezet bij fam en vrienden heb ik er punt achter gezet en gezegd dat ik wilde stoppen met ons
  Dag erna gepraat met kids en die zeiden allebij we staan achter je mama,genoeg is genoeg
  Inmiddels is die anderhalf jaar clean
  Komt af en toe langs en begin nu dus te twijfelen of ik er wel goed aan heb gedaan.want ik zie weer de man waar ik op was gevallen
  Is dit de twijfel omdat ik me soms eenzaam voel,of is dit de twijfel omdat hij eindelijk veranderd is?
  Als ik hm een kans geef,is dat nummer 1000 en raak ik veel dierbare kwijt
  Wat moet ik doen??

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *