Hoe kom ik erachter of mijn ex me terug wil? 5 Technieken + 9 Signalen

Als je relatie op de klippen gelopen is, is dit natuurlijk nooit leuk. Het is dan ook vanzelfsprekend dat veel mensen terugverlangen naar hun ex. De grote vraag is natuurlijk wel of je ex wel zit te wachten op jou. In dit artikel zal ik aandacht besteden aan de vraag: hoe kom ik erachter of mijn ex me terug wil?

Eerst zal ik een aantal strategieën of technieken presenteren die je kunt gebruiken om deze vraag te beantwoorden. Daarna zal ik de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan met je delen. Mensen lijken namelijk meer op elkaar dan je zou vermoeden. Dit betekent dat exen heel vaak dezelfde signalen of tekenen afgeven als ze je terug willen. 9 van die tekenen zal ik hier bespreken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

5 verschillende technieken om informatie in te winnen

Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om erachter te komen of je ex je terug wil. Sommige technieken zijn directer dan andere technieken en het is ook aan jou om een beetje in te schatten welke techniek je het beste kunt gebruiken bij je eigen ex. Sommige mensen houden namelijk van een directe aanpak, terwijl dit anderen misschien erg zal afschrikken.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Techniek #1: Je ex bellen

De eerste techniek bestaat uit het bellen van je ex. Dit klinkt heel simpel – en eigenlijk is het dat ook. Toch moet je ervoor zorgen dat je goed nagedacht hebt over deze stap. Als je je ex belt, dan heb je namelijk een grote kans dat je ex opneemt. Het kan echter ook gebeuren dat je je ex niet bereikt of dat je oproep zelfs geweigerd wordt.

Loop daarom even de volgende vragen door (voordat je belt):

 • Als je ex opneemt, wat ga je dan zeggen? Tip: loop niet te hard van stapel, probeer eerst een heel normaal gesprek aan te knopen.
 • Als je ex niet opneemt, wat ga je dan doen? Ga je het later nog eens proberen?
 • Wat doe je als je ex terugbelt?
 • Als je de voicemail krijgt, spreek je dan iets in of juist niet?

Als je je ex aan de lijn krijgt, is het aan jou om de stemming binnen het gesprek een beetje te peilen. Klinkt je ex boos, blij, opgewekt, verbaasd? Probeer van tevoren een plannetje te maken hoe je op deze verschillende emoties ongeveer gaat reageren. Denk nog even heel goed na over de reden waarom jullie uit elkaar gegaan zijn en houdt rekening met de emoties van je ex als je belt.

Mocht je je ex niet bereikt hebben, wacht het dan even af. Als je na een week nog niet bent teruggebeld, dan kun je ervan uitgaan dat je ex eigenlijk geen contact meer met je wil. Dit kan in de toekomst natuurlijk weer veranderen, maar maak er geen gewoonte van om het elke week te proberen. Geef het een paar maanden rust en probeer het dan nog eens.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Techniek #2: Je ex ‘toevallig’ tegenkomen

Als je liever wat directer in contact wilt komen met je ex, dan kun je er natuurlijk voor zorgen dat je je ex ’toevallig’ tegenkomt . Toevallig staat hier heel bewust tussen aanhalingstekens. Als je wilt weten of je ex je terug wil kun je namelijk zorgen dat de kans heel groot is dat je je ex tegen het lijf loopt. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat je je ex ‘toevallig’ tegenkomt, kun je dit doen:

 • Ga daar stappen waar je ex ook altijd ging stappen
 • Doe je boodschappen in dezelfde supermarkt
 • Ga naar dezelfde sportschool. Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat je ex ziet dat jij aan jezelf aan het werken bent. Daarnaast ben je natuurlijk ook beter ‘in shape’ hetgeen altijd een positief effect heeft als je indruk wilt maken
 • Als je ex in de buurt woont: loop regelmatig een rondje door de wijk
 • Fiets naar je werk en neem een route die langs de werkplek van je ex komt

Techniek #3: Afwachten

Als je relatie net voorbij is, is er niemand die je verplicht om snel weer contact met je ex op te nemen. Het kan juist heel verstandig zijn om even wat gas terug te nemen. Het is helemaal niet verkeerd om even geen contact te zoeken met je ex en je eigen leven weer een beetje op de rit te krijgen. Als je even wat tijd voor jezelf nodig hebt, dan kan afwachten een bewuste keuze zijn.

Een voordeel van deze techniek is dat je niet heel ‘needy’ overkomt op je ex. Jij had een relatie met je ex, maar je ex had natuurlijk ook een relatie met jou. Het kan goed zijn dat je ex ook contact opneemt met jou, of jou goed in de gaten houdt. Het kan dan een goede keuze zijn om bewust even niets te doen en af te wachten.

Als je echter te lang wacht, zul je misschien zelf initiatief moeten nemen. Lees hier wat je in dat geval zou moeten doen.

Techniek #4: Het inzetten van je sociale netwerk

Als je een wat langere relatie achter de rug hebt, dan is het waarschijnlijk dat jij en je ex een gezamenlijke vriendenkring hebben. Omdat dit zowel jouw vrienden (net zoals als van je ex) zijn, zullen deze nog steeds met jullie beiden omgaan na de break-up. Dit kun je in je eigen voordeel gebruiken. Informeer eens bij je vrienden of je ex het nog vaak over je heeft en je mist.

Je sociale netwerk kun je natuurlijk ook gebruiken om een ontmoeting te regelen, of dit nu ‘toevallig’ is, of niet. Daarnaast kun je ook met iemand gaan daten, of een nieuwe potentiele partner eens meenemen naar die vriendengroep.

De dynamiek zal hierdoor enorm veranderen, zo zal je er snel genoeg achter komen of je ex nog interesse in je heeft of niet.

Ik moet je wel waarschuwen: als je van plan bent je ex jaloers te maken, moet je er rekening mee houden dat dit ook verkeerd kan uitpakken. Het kan overkomen alsof je een ongevoelig persoon bent en het kan er ook eventueel voor zorgen dat je ex, die daadwerkelijk nog wat voor je voelde, zich door deze actie voor schut gezet voelt en helemaal dichtklapt en je nooit meer wil zien.

Techniek #5: Bij je ex langsgaan

Alle technieken die tot nu toe besproken zijn, zijn in meer of mindere mate indirect. Je bent in ieder geval direct contact met je ex (dat niet op ‘toeval’ berust) uit de weg gegaan. De laatste tip die ik je nog kan geven, is om bij je ex langs te gaan. Ga naar je ex zijn/haar huis en vraag simpelweg hoe het gaat, en eventueel hoe je ex over je denkt, dan zal je ex:

 • Je bijna altijd antwoord geven. Het is moeilijker om iemand te negeren of uit de weg te gaan, als diegene voor je voordeur staat.
 • Zien dat je moeite hebt gedaan.
 • Je moed misschien wel belonen met de uitnodiging om even binnen te komen

Uiteraard zijn er ook risico’s verbonden aan deze techniek. Het moge duidelijk zijn dat je ex lang niet altijd zit te wachten op onaangekondigd bezoek. Dit geldt zeker als je ex inmiddels alweer een nieuwe relatie heeft. Tenslotte kan deze techniek ook relatief tijdrovend zijn, zeker als je ex vaak niet thuis is of relatief ver weg woont.

9 signalen dat je ex nog niet over je heen is en je waarschijnlijk graag terug wil

Nu ik een vijftal technieken besproken heb, zal ik 9 signalen bespreken die erop kunnen duiden dat je ex je waarschijnlijk graag terug wil. Hoe meer van deze tekenen je kunt waarnemen, hoe groter de kans is dat je ex je terug wil.

Signaal #1: Je ex is heel actief op jouw kanalen op de sociale media

Tegenwoordig speelt het halve sociale leven zich af op internet. Het kan zijn dat je ex nog steeds erg actief is op jouw kanalen op sociale media (bijvoorbeeld door het liken, reageren, delen, retweeten of taggen van jou en je berichten). Dit kan een heel duidelijke indicatie ervoor kunnen zijn dat je ex nog regelmatig aan je denkt.

Signaal #2: Je ex belt je regelmatig

Een van de technieken die eerder in mijn verhaal besproken werden, was het bellen van je ex. Het kan natuurlijk ook de andere kant op werken. Het kan ook zo zijn dat je ex jou regelmatig belt. Als je ex je regelmatig telefonisch probeert te bereiken, speel je blijkbaar nog een (grote) rol in het leven van je ex.

Signaal #3: Je wordt vaak gebeld door een onbekend nummer

Als je vaak gebeld wordt door een onbekend nummer, en dit pas gebeurd sinds je relatie voorbij is, dan is de kans groot dat dit je ex is. Er kunnen verschillende redenen zijn dat je ex dit doet. Misschien doet je ex het wel om je voicemail (en daarmee je stem) te horen. Maar misschien wil je ex ook gewoon je aandacht, maar durft er niet voor uit te komen dat het om hem of haar gaat.

Signaal #4 Je vriendenkring zegt dat je ex nog veel over je praat

Als je vanuit je vriendenkring de signalen krijgt dat je ex nog veel over je praat, zou er ook een belletje bij je moeten gaan rinkelen. Het hart is namelijk vol waar de mond van overstroomt.

Als je ex veel over je praat, ben je blijkbaar nog (erg) belangrijk in het leven van je ex.

Signaal #5 Je komt erachter dat je ex liegt over een nieuwe partner

Wellicht zegt jouw ex een nieuwe partner te hebben, maar klopt dit helemaal niet. Dit is een sterke aanwijzing voor het feit dat je ex je jaloers probeert te maken – en je dus terug wil. Laat je hier niet van de wijs brengen, maar word ook niet boos op je ex!

Signaal #6 Als jullie elkaar tegenkomen kan je ex maar moeilijk van je afblijven

Dit zou natuurlijk overduidelijk moeten zijn, maar ik onderstreep het hier toch nog maar even. Als jij en je ex elkaar af en toe nog tegenkomen en je ex steeds fysiek contact zoekt, dan is dit een duidelijk signaal dat je ex je wellicht terug wil.

Signaal #7 Je ex stuurt je berichten op bijzondere momenten

Wellicht stuurt je ex je berichtjes voor je verjaardag (of op andere dagen of gebeurtenissen in je leven). Dit duidt erop dat je nog steeds in de gedachten van je ex rondzweeft. Doe ermee wat je wilt, maar je ex denkt aan je.

Signaal #8 Je ex doet moeilijk en geeft je spullen niet terug

Als je een relatie hebt gehad, liggen er waarschijnlijk nog spullen van jou bij de ander en vice versa. Als je ex echter heel moeilijk doet over het teruggeven van de spullen, dan kan dit een teken zijn dat je ex je nog steeds erg leuk vindt. Zeker als het om kleding gaat is dit soms een lastig onderwerp.

Kleding wordt op het lichaam gedragen en ruikt dus ook naar diegene die het draagt.

Exen hebben er soms nogal een handje van om zich vast te klampen aan tastbare herinneringen van hun verbroken relatie. Kleding is daarvoor erg in trek, omdat het ook nog eens naar de ex-partner ruikt.

Signaal #9 Je ex probeert op allerlei verschillende manieren informatie in te winnen over je huidige situatie

Het laatste teken, dat erop wijst dat je ex je wellicht terug wil, dat ik hier zal bespreken is het feit dat je ex op allerlei verschillende manieren informatie probeert in te winnen over je huidige situatie in liefdesland. Als je ex heel graag wil weten of je al een nieuwe partner gevonden hebt, is dit natuurlijk met de reden dat je ex graag wil weten of je nog beschikbaar bent.

Ik wil afsluiten met één waarschuwing. Dat je ex meerdere signalen afgeeft waardoor het lijkt alsof je ex je graag terug wil, wil nog niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk zo is. Enige voorzichtigheid blijft dus geboden!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "Hoe kom ik erachter of mijn ex me terug wil? 5 Technieken + 9 Signalen"

 1. amanda kroon Chantal says:

  ik wil graag mijn ex terug uit het oude verleden van vroeger kan dat alvast bedankt hebben jullie tips groeten mij amanda kroon Chantal

 2. Gonnie says:

  Men ex wil echt niet meer en geen vriendschap alles is over en voor by wat nu

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *