3 Tips om Je Ex Terug te Krijgen Na een Lange Periode

Soms doe je iets waar je later spijt van hebt. Je koopt iets duurs dat je je eigenlijk niet kan veroorloven, je kwetst een familielid dat eigenlijk heel belangrijk voor je is of je maakt een einde aan een relatie die eigenlijk geknipt voor je was. Met financiële problemen of het lijmen van familierelaties kunnen we je helaas niet helpen.

Daarentegen kunnen we je wel de nodige goede tips geven voor het terugkrijgen van je ex! Dit kan zelfs als het al een tijdje geleden is dat jullie relatie ten einde ging. Dus heb jij spijt van het uitmaken van je relatie en wil jij je ex terug, ook al is het al (wat) langer geleden dat jullie uit elkaar gingen? Lees dan dit artikel!

Belangrijke aandachtspunten bij het terugveroveren van je ex

Iets wat je niet moet onderschatten als je je ex terug wilt na een langere periode, is dat er andere gevoelens meespelen. Het is anders dan wanneer jullie relatie net uit is. Niet alleen denk jij na een tijdje anders over je ex, je ex zal na verloop van tijd ook anders tegen jou aankijken. Dit zal op een aantal belangrijke punten een grote rol spelen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat jij mist aan je ex

Als je relatie net ten einde is, zul je vooral de aandacht en de genegenheid van je ex terug willen. Als je thuiskomt is er niemand die op je wacht met wie je de belevenissen van die dag kunt delen. Dit gevoel zal met het verstrijken van de tijd steeds meer afnemen: je leert ermee omgaan.

Als je je ex na een lange periode nog steeds mist, dan is dit een sterke indicatie voor het feit dat je je ex echt heel erg mist om zijn of haar persoonlijkheid. Je mist dus de persoon die je ex is of was. Als je dit gevoel blijft hebben, is het zeker de moeite waard om ervoor te vechten je ex terug te krijgen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe je ex tegen jou aankijkt

Als jij diegene bent die de relatie beëindigd heeft, dan is het logisch dat je ex waarschijnlijk net iets anders over jou en de relatie denkt dan jij. Als jij je ex namelijk de deur gewezen hebt, is de kans groot dat je het nodige liefdesverdriet veroorzaakt hebt.

Wees niet bang, dit liefdesverdriet maakt het niet onmogelijk om je ex terug te winnen. Het is echter wel iets waar je wel degelijk rekening mee moet houden. In eerste instantie zal je ex je namelijk niet heel erg missen, omdat er ook negatieve gevoelens met jou verbonden zijn.

Het helen van deze wonden kost tijd, maar het is zeker mogelijk om je ex terug te winnen!

Je eigen gevoelens voor andere mensen

Voordat je aan de slag gaat met het terugwinnen van je ex, moet je ervoor zorgen dat je geen sterke gevoelens meer voor andere mensen hebt. Nadat het uitgegaan is met je ex, ben je wellicht ook andere mensen tegengekomen. Als je je doel wilt bereiken (je ex terugkrijgen), zul je je echt puur daarop moeten focussen.

Wat veel mensen overkomt is dat ze proberen hun ex uit het hoofd te zetten nadat de relatie verbroken is. Bij sommigen lukt dat heel goed, maar heel vaak blijft de ex-partner toch een belangrijke rol spelen in je hoofd, maar ook in je liefdesleven: je ex kan namelijk je liefdesleven flink in de weg zitten. Zeker als je nog gevoelens voor hem of haar hebt.

Als je het gevoel hebt dat je anderen geen eerlijke kans geeft doordat je in je hoofd nog steeds bezig bent met je ex, dan is dit natuurlijk heel erg vervelend, maar ook een goede aanwijzing voor het feit dat jij er alles aan moet doen om je ex weer terug te veroveren.

Dat jij nog regelmatig aan je ex denkt is een blijk van liefde en waardering richting je ex.

De gevoelens van je ex voor andere mensen

Iets wat voor veel mensen nogal confronterend is, is dat je ex in de tussentijd waarschijnlijk ook niet stil heeft gezeten. Dit is een groot verschil tussen je ex kort na de relatiebreuk terugwinnen en je ex na langere tijd weer terugveroveren.

Net na een break-up heeft je ex ook vaak last van liefdesverdriet. In die eerste paar dagen of weken is er vaak nog helemaal geen plek voor iemand anders. Hoe langer de breuk echter achter jullie ligt, hoe groter de kans is dat je ex zijn of haar hart weer opent voor iemand anders. Wees er dus op voorbereid dat je ex wellicht ook met iemand anders bezig is.

Laat je echter niet zomaar uit het veld slaan. Jij hebt besloten dat jij je ex terug wilt veroveren. En in dit geval is het dus de dood of de gladiolen: je hebt niets te verliezen, je hebt je ex immers al verloren. Toch doe je er goed aan om door middel van een doordacht plan te proberen je ex te verleiden weer bij je terug te komen.

Helaas zijn er ook een paar veelgemaakte fouten als het gaat om het terugveroveren van je ex. Lees hier meer over de valkuilen van je ex terugkrijgen.

Wat is de kans dat jij je ex terugkrijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

9 redenen om terug te verlangen naar je ex

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen graag weer terug naar hun ex willen. Hieronder heb ik 9 verschillende redenen op een rijtje gezet. De meeste mensen zullen meerdere redenen uit dit lijstje bij zichzelf herkennen.

 1. Dopamine. Dopamine is de stof die je lichaam aanmaakt als je gespannen bent of sensaties ervaart. Elke keer dat jij iets spannends beleefd met je partner, zal je lichaam dopamine aanmaken, dit werkt zelfs verslavend. Zeker als je een tijd lang geen (intiem) contact hebt gehad met je ex, zal je lichaam ‘craven’ naar dopamine.
 2. Dating-stress. Veel mensen willen je laten geloven dat daten leuk is. Maar laten we eerlijk zijn: daten is vooral heel erg stressvol. Dit is voor veel mensen een reden om terug te verlangen naar hun ex. Bij je ex weet je namelijk precies wat je krijgt, wie er tegenover je zit. Bij je ex voelde je je in het verleden erg op je gemak, nul stress dus.
 3. De seks. Dit klinkt misschien wat plat, maar dat maakt het niet minder waar: veel mensen verlangen terug naar hun ex omdat de seks gewoon erg goed was. Zeker als jullie wat langer uit elkaar zijn, besef je pas hoe goed jullie samen in bed waren. Seks is dus vaak een reden om te verlangen naar je ex.
 4. FOMO. FOMO staat voor ‘Fear Of Missing Out’. Het is het gevoel dat dingen aan je voorbijgaan. Als je wat langer bij je ex weg bent, zal het je steeds vaker opvallen hoeveel mensen een relatie hebben, een huis kopen of kinderen krijgen. De angst om dat allemaal mis te lopen kan je doen verlangen naar je ex.

 1. Het is ‘handig’. Voor veel mensen is een partner ook ‘handig’. Je kunt bepaalde huishoudelijke taken delen, je hoeft niet altijd zelf te koken en er is iemand die af en toe ook de boodschappen doet. Gemakzucht kan ook een belangrijke reden zijn voor mensen om terug te verlangen naar hun ex.
 2. Nostalgie. Nostalgie is het verlangen naar vroeger; het gevoel hebben dat vroeger alles beter en mooier was. Dit speelt bij het terugverlangen naar je ex natuurlijk ook een substantiële rol. Toen je ex nog niet je ex was, hadden jullie samen waarschijnlijk veel gelukkige momenten. Het is vanzelfsprekend dat je hier met weemoed aan denkt.
 3. Het huis is ‘leeg’. Los van het feit dat het voor sommigen misschien ‘handig’ is om een partner te hebben, kunnen veel mensen ook simpelweg niet tegen een leeg huis. Besef je wel dat je dan niet daadwerkelijk per sé terugverlangt naar specifiek je ex, maar meer naar het hebben van een relatie in het algemeen.
 4. Je ex was je soulmate. Voor veel mensen wordt een partner op den duur ook een soulmate. Iemand waar je alles mee kunt delen, los van het feit dat je ook nog verliefd bent op diegene. Een relatiebreuk met je soulmate komt dus dubbelhard aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen hun ex missen, niet alleen als ex, maar ook als soulmate.
 5. Jullie pasten perfect bij elkaar volgens de buitenwereld. Nadat je relatie ten einde gegaan is heb je vaak wel eens gehoord: “Maar jullie pasten zo goed bij elkaar”. Als je dit soort opmerkingen vaker hoort kan het ertoe gaan leiden dat je je ex gaat missen, niet alleen vanuit jezelf, maar ook omdat de rest van de buitenwereld er iets van vindt.

Krijg je ex na langere tijd weer terug: 3 tips

Als je er echt serieus werk van wilt maken om je ex weer terug te krijgen na een lange periode, dan heb ik hier de 3 belangrijkste tips op een rij gezet.

Tip #1: Krijg je leven weer op de rit

Het allerbelangrijkste als jij je ex weer in je armen wilt sluiten, is dat je je leven weer op de rit krijgt. Het maakt niet uit wat er gebeurd is, vanaf nu ga je aan jezelf werken. Dat doe je door te zorgen voor een aantal zaken:

 • Zorg dat jij de beste versie van jezelf wordt. Mensen (met name ex-partners) zijn gek op mensen die serieus met zichzelf in de weer zijn gegaan om zichzelf te verbeteren. Omdat je relatiebreuk al wat langer achter de rug is, zul je je ex ook kunnen overtuigen dat je daadwerkelijk veranderd bent.
 • Word je emoties de baas. Alleen als jij je emoties onder controle hebt, heb je een kans om je ex terug te winnen. Niemand wil iemand terug die emotioneel nog met zijn of haar ziel onder de arm loopt.
 • Zorg voor een nieuwe look. Je ex heeft allerlei herinneringen aan jou. Zorg er dus voor dat je er niet precies hetzelfde uitziet als toen. Een nieuwe set kleren kan al wonderen doen.

Het is tijd om opnieuw een goede eerste indruk te maken.

Tip #2: Speel het spel

Het is tijd om je ex weer verliefd op je te laten worden. De belangrijkste vraag is dus: hoe ga je jezelf presenteren? Nu zijn er veel verschillende mensen met veel verschillende smaken, maar een aantal zaken zijn toch heel belangrijk.

 • Mensen houden van zelfverzekerdheid: wees dus zelfverzekerd
 • Stop jaloers te zijn: het maakt niet uit of je ex op dit moment een partner heeft, jaloezie was nog nooit een goede raadgever.
 • Ga uit met anderen: laat zien dat je weer beschikbaar (en gewild) bent. Hierdoor zal je ex waarschijnlijk jaloers worden en je steeds beter in de gaten gaan houden.
 • Houd je ex op afstand: dit is allemaal deel van het spel. Dit doe je om drie redenen. Je geeft je ex wat tijd en rust, je geeft hem of haar de kans om in te zien hoe speciaal jij was en je doet dit om je onafhankelijkheid en zelfverzekerdheid te tonen.

Tip #3: Verleid je ex

Als je eenmaal de beste versie van jezelf bent, zelfverzekerdheid en aantrekkelijkheid uitstraalt, zul je uiteindelijk op je ex af moeten stappen en hem of haar het hof moeten maken. Dit doe je in drie verschillende fasen:

 1. Bied je excuses aan. Onafhankelijk van het feit of jij fout zat of niet bij de break-up, mensen vinden je meteen een stuk sympathieker als je je eigen fouten inziet en ook noemt.
 2. Werk aan jullie vriendschap. Voordat je weer een liefdesrelatie kunt opbouwen zul je eerst moeten werken aan een normale vriendschappelijke relatie. Het zaadje voor liefde is ooit gezaaid, dat zal te zijner tijd wel weer tot bloei komen.
 3. Wees eerlijk over je gevoelens: verklaar je ex de liefde. De laatste stap is cruciaal. Je kunt nog zo goed en vriendschappelijk omgaan met je ex, als je ex niet weet hoe jij je voelt, is de kans klein dat jullie weer een relatie zullen krijgen. Wees open en eerlijk over je gevoelens. Als je dan alle stappen goed gevolgd hebt, dan is de kans groot dat je ex niet lang meer je ex blijft.

Als je nog meer tips wilt om je ex terug te krijgen, dan raad ik je dit artikel aan.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "3 Tips om Je Ex Terug te Krijgen Na een Lange Periode"

 1. Nina says:

  Dit werkt niet echt want we zitten nu alle twee op een andere school en ik praat wel tegen hem maar hij niet meer tegen mij. M'n ouders zeiden dat ik hem moesten blokken op: whatsapp en Instagram ik heb hier veel spijt van... Ik ging laatst ook m'n oude klasgenoten opzoeken maar toen melde hij zich ziek omdat hij me niet wilde zien... Wat moet ik doen ik mis hem heel erg?

 2. LF says:

  Beste Edwin,

  Graag zou ik wat advies willen over de volgende situatie.

  Mijn ex-vriend en ik zijn 1,5 jaar bij elkaar geweest. Nu is het sinds kort uit... ik heb je boek aangeschaft en hou mij zo goed mogelijk aan de 30 dagen geen contact regel, weet wel dat wij dezelfde studie doen. Dus ik begroet hem normaal in de schoolgangen maar verder is er geen contact via sociale media.

  Nu gaan wij straks allebei op buitenland stage, ik naar Berlijn, hij naar Barcelona. Vlak voor we allebei weg gaan zijn die 30 dagen om, is het verstandig om dan wat te gaan drinken voor we allebei weg gaan? Hoe moet ik tijdens de periode dat we weg zijn eventueel het contact onderhouden? En hoe laat ik hem uiteindelijk tijdens deze periode naar me verlangen?

  En wanneer is het verstandig om open en eerlijk te zijn tegenover hem over de periode vlak na de breuk?

  Graag hoor ik meer van je!

  LF

 3. Patrick says:

  Goededag ik ben 13 jaar samen geweest met mijn narsisse ex vrouw heb wel veel meegemaakt met haar maar toch mis ik haar nog elke dag we zijn nu al drie jaar gescheiden soms als ik haar tegen kom dan praat ze en dan weer niet dan doet ze juist als ik lucht ben wil haar terug wat kan ik doen gr Patrick

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *