web counter

Je Ex Terug na een Lange periode? Zo Doe Je dat!

Soms heb je spijt. Je hebt een miskoop gedaan, je hebt iemand beledigd, je hebt het uitgemaakt met de persoon waar je eigenlijk bij hoort te zijn. Nu kunnen we je niet helpen met je miskoop of de belediging, maar we kunnen je wel helpen met je ex. Mensen zijn het wel vaker niet eens met de beslissingen die zij in het verleden hebben gemaakt. Heb jij het al een tijdje terug uitgemaakt en wil je nu je ex terug? Lees dan dit artikel!

Wat zijn de verschillen?

Er zit een groot verschil tussen het terugkrijgen van je ex na een lange periode en een korte periode. Het verschil zit hem in de gevoelens die je nu voor je ex hebt en de gevoelens de je ex nu voor jou heeft. We zetten de verschillen even voor je op een rijtje:

 • Wat je mist aan je ex. Wanneer het net uit is, mis je waarschijnlijk de gezelligheid en het comfortabele dat je kon terugvinden in je ex. Je voelt je wat alleen en weet niet zo goed wie je over je dag moet vertellen. Is het langer uit, dan gaat dit gevoel langzaam maar zeker over. Je leert ermee om te gaan dat je alleen bent. Wanneer je je ex nu nog mist, weet je zeker dat je zijn of haar persoonlijkheid mist.
 • Wat je ex van jou vindt. Als jij het hebt uitgemaakt, is je ex waarschijnlijk eerst verdrietig. Dit gebroken hart zal wel een tijdje aanhouden, maar ook minder worden naarmate de tijd verstrijkt. Een gevolg hiervan is dat je ex je minder zal missen, en het lastiger zal worden om jullie weer bij elkaar te krijgen.
 • Jouw gevoelens voor anderen. Misschien ben jij wel iemand tegengekomen in de tussentijd waar je weer romantische gevoelens voor hebt gekregen. Wanneer dit niet werkte – misschien vanwege je gevoelens voor je ex – wilde je misschien toch terug naar je ex. Dit maakt dat je je ex alleen maar meer gaat waarderen en missen.
 • De gevoelens van je ex voor anderen. Als het net uit is, is je ex nog bezig met over jou heen komen. Na een bepaalde tijd, afhankelijk van hoe intens en lang jullie relatie was, is je ex ook redelijk klaar om andere mensen te daten. Als je ex iemand anders date wanneer je hem of haar terug wilt, kan dit tot nogal ongemakkelijke situaties leiden.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Redenen om je ex terug te willen

Zoals al in de eerste paragraaf beschreven werd, is wat je mist aan je ex net na de ‘break-up’ anders dan wat je een jaar later mist. De redenen om je ex terug te willen veranderen na verloop van tijd.

Veel mensen willen hun ex terug direct nadat ze het uitgemaakt hebben, omdat ze het gezelschap missen. Zeker wanneer je samengewoond hebt of een lange tijd in elkaars aanwezigheid hebt doorgebracht mis je de veiligheid die je in je relatie had. Veel mensen blijven nadat ze het hebben uitgemaakt nog een tijdje in de herinneringen die ze samen met hun ex hadden hangen.

Er zijn ook mensen die dit na langere tijd nog hebben. Het kan zijn dat ze wat emotioneler zijn dan de gemiddelde persoon, maar het kan ook zijn dat hun gevoelens voor hun ex een stuk sterker zijn dan voor andere mensen. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Sommige mensen missen niet alleen de herinneringen, maar ook de persoon zelf. In dit geval is het vaak aan te raden om te proberen terug te komen bij je ex.

Hoe krijg je nu je ex terug?

Het is nu wat lastiger om je ex terug te willen. Het is goed dat jij tijd hebt gehad om te overdenken of dit wel de juiste keuze was. Daarnaast weet je zeker dat je dit doet voor je ex en niet omdat je je alleen voelt. Je ex heeft echter ook tijd gehad om over je heen te komen.

Er zijn drie mogelijke scenario’s:

 1. Je ex heeft al een nieuwe vriend of vriendin. In dit geval is het lastig om je ex terug te krijgen. Het betekent dat je je ex zijn of haar partner moet verlaten voor jou. In veel gevallen is de kans groot dat dit niet gebeurt, omdat jij degene bent die je ex heeft gekwetst en de partner van je ex dit niet doet. In sommige uitzonderlijke gevallen is het mogelijk, maar de kans dat dit succesvol is, is niet erg groot.
 2. Je ex mist jou ook. In dit geval heb je geluk! Het gaat waarschijnlijk wat tijd kosten om het vertrouwen van je ex in jou te laten groeien, omdat je hem of haar wel degelijk gekwetst hebt door het uit te maken. Maar de investering zal het, als jullie allebei na zo’n lange tijd nog steeds elkaar missen, zeer waarschijnlijk waard zijn.
 3. Je ex in eerste instantie niets. Dit maakt het moeilijk voor je, maar niet onmogelijk. Het is logisch dat je ex er niet veel zin in heeft – je hebt hem of haar ten slotte pijn gedaan. Daarom is de manier om je ex terug te krijgen een langzame en voorzichtige weg. Het zal moeten beginnen met vrienden zijn. Het is heel belangrijk dat je je ex eerst comfortabel laat voelen bij jou in de buurt. Daarna kan je weer gaan bouwen aan het beginnen van een relatie.

In dit artikel heb je gelezen over de verschillen tussen je gevoel net na en lang nadat je het hebt uitgemaakt. Daarnaast kreeg je informatie over de redenen waarom je je ex terug zou willen en hoe je je ex terug zou moeten krijgen. We hopen dat je deze informatie goed kunt gebruiken en wensen je veel succes met het terugkomen bij je ex!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Drs. Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Je Ex Terug na een Lange periode? Zo Doe Je dat!"

 1. Nina

  says:

  Dit werkt niet echt want we zitten nu alle twee op een andere school en ik praat wel tegen hem maar hij niet meer tegen mij. M'n ouders zeiden dat ik hem moesten blokken op: whatsapp en Instagram ik heb hier veel spijt van... Ik ging laatst ook m'n oude klasgenoten opzoeken maar toen melde hij zich ziek omdat hij me niet wilde zien... Wat moet ik doen ik mis hem heel erg😢

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *