Afwijzing van Ex? Zo Krijg Jij Je Ex Terug!

Heb je alles geprobeerd om je ex terug te krijgen? Was je er zeker van dat jullie weer samen zouden komen, maar werd je toch afgewezen door je ex? Een afwijzing van je ex is ontzettend naar en vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk!

“’Nee, ik wil je niet terug!’ Dit zijn woorden die iedereen vreest. Gelukkig kun je een afwijzing van je ex voorkomen!”

In deze tekst lees je alles over hoe je je ex terugkrijgt na een afwijzing. Je leest hier 18 stappen om je ex terug te krijgen nadat je bent afgewezen. We beginnen bij stappen zonder contact, daarna hoe je het contact weer opbouwt en vervolgens hoe je je ex terugkrijgt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Stap 1: geen contact na afwijzing door je ex

Een afwijzing door je ex kan behoorlijk veel pijn doen. Voor je je ex weer terug kunt krijgen na een afwijzing, moet je je eigen zaken op orde krijgen. In dit deel van de tekst lees je wat je kunt doen na een afwijzing van je ex.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Verzacht de pijn

Hoewel de pijn niet onterecht is na een afwijzing door je ex, gaat je verdriet je niet helpen om je ex terug te krijgen. De realiteit is namelijk, dat je niet de persoon bent waar je ex verliefd op was voor hij of zij je afwees.

“Je bent jezelf niet als je verdriet hebt, niemand zit te wachten op een zielepoot.”

Een makkelijke manier om van je verdriet af te komen, is door iets leuks te gaan doen.

Spreek bijvoorbeeld af met je vrienden in de kroeg of bezoek een pretpark. Doe wel iets waarbij je je gedachten even helemaal van je ex af kan zetten. Kijk geen films die je altijd met je ex kon kijken en bezoek ook niet de disco waar jullie elkaar ontmoet hebben.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Werk aan jezelf

De kans is groot dat je in een enorm zwart gat valt nadat je bent afgewezen door je ex. Je bent verdrietig, vindt jezelf niet goed genoeg en hebt ook nog eens veel te veel tijd over. Deze tijd had je normaal gesproken met je ex doorgebracht.

Alle tijd die je overhoudt, kun je investeren in dingen waar je geen tijd voor had voor je ex je afwees. En eerlijk gezegd, als je niks met deze tijd doet behalve verdrietig zijn, ga je je ex ook niet meer terugkrijgen. Het is veel aantrekkelijker als je jezelf minder beschikbaar maakt. Zorg dat je bezig bent met dingen, het maakt niet uit wat! Je kunt proberen iets nieuws te leren, bijvoorbeeld een nieuwe taal of een muziekinstrument.

Trakteer jezelf wat vaker

Om door de pijn van de afwijzing van je ex heen te komen, mag je jezelf best wat vaker trakteren. Heb je altijd al bij die dure pizzeria willen bestellen? Doe het! Kijk je al een jaar lang uit naar een nieuwe televisie? Koop de televisie! Het is niet niks om afgewezen te worden door je ex, je mag jezelf dus best wat vaker trakteren.

Zet alles op een rijtje

Om je verdriet van de afwijzing door je ex te verwerken, is het goed om te begrijpen waarom je verdriet hebt en wat er precies mis is gegaan. Leer jezelf beter kennen, analyseer waarom je bent afgewezen en vooral waarom je je ex terug wilt.

Praat met je vrienden

Je vrienden kennen jou het beste van iedereen. Praat daarom met je vrienden over jouw gevoelens. Leg ze uit waarom je je ex terug wil. Luister bovendien goed naar het perspectief van je vrienden op waarom je bent afgewezen.

Vaak zien je vrienden namelijk dingen die jij niet ziet; jij hebt namelijk last van een blinde vlek. Door je heftige emoties praat je dingen goed die eigenlijk niet goed zijn, of zet je jezelf aan de kant om de relatie te redden. Als jij je ex terug wil, moet je eerst afwegen of dit echt uit liefde is, of uit angst voor het vrijgezellenleven.

Neem de tijd

Wat heerlijk cliché dit, neem de tijd! Een week is hoogstwaarschijnlijk niet genoeg om je emoties op een rijtje te zetten. Er is best een grote kans dat je ex je heeft afgewezen omdat je niet duidelijk hebt kunnen maken hoe jij je voelt.

Neem daarom de tijd om te leren waarom jij de relatie terug wil en wat jij kunt doen om je ex terug te krijgen.

Slaap, sport en eet gezond

Je emoties en je lichamelijke gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Om je ex terug te krijgen na een afwijzing, moet je dus zorgen dat je lichamelijk gezond bent. Niet alleen ben je aantrekkelijker als je lichamelijk gezond bent, het helpt je ook om beter met de emotionele consequenties van de afwijzing om te gaan en daardoor makkelijker je ex terug te krijgen.

“A healthy body is a healthy mind”

Het menselijk lichaam zorgt tijdens het slapen voor het verwerken van de emotionele klappen die je in het dagelijks leven krijgt, zeker als je door een moeilijke tijd gaat. Slaap helpt in de vorm van dromen bij het verwerken van heftige emoties, zoals je die hebt na afwijzing door je ex.

Ook door te sporten kun je je gedachtes even de vrije loop laten en gewoon focussen op je lichaam. Hierdoor heb je af en toe even pauze om daarna weer sterker door het leven te gaan. Bovendien zal een sixpack geen kwaad kunnen bij het terugwinnen van je ex. Zorg daarom ook dat je gezond eet, om het helemaal compleet te maken.

Stap 2: het contact weer oppakken

Zodra je de pijn van de afwijzing door je ex hebt verwerkt, is het tijd om het contact met je ex weer op te pakken, mits je je ex nog steeds terug wil. Helaas weet je pas of je ex jou nog ziet zitten als jullie weer contact hebben. In dit deel van de tekst lees je wat je het beste kunt doen om het contact met je ex weer op te bouwen na een afwijzing.

Geen date, niet eens vriendschappelijk

Onthoud, als je weer contact opneemt met je ex, dat jullie uit elkaar zijn. De afwijzing door je ex betekent dat jullie geen relatie hebben op dat moment en waarschijnlijk ook geen vrienden zijn. Je kunt de eerste keer dat je weer contact hebt dus niet doen alsof er niks veranderd is.

Het beste is om gewoon casual iets te vragen aan je ex. Bijvoorbeeld of hij of zij de naam van dat ene nummer dat jullie vaak zongen nog weet, of die ene film die jullie met kerst keken. Of misschien heb je nog een kledingstuk van je ex dat je kunt teruggeven.

Als je antwoord krijgt op je berichtje, kun je ook even vragen hoe het gaat. Als je hierop een reactie krijgt, dan kun je proberen om wat vaker weer contact op te nemen.

Schermtijd is verspilde tijd

Natuurlijk is het erg simpel om je achter je beeldscherm te verstoppen zodat je als het fout gaat alleen maar je telefoon uit hoeft te zetten. Het verschuilen achter moderne technologie is een verdedigingsmiddel dat mensen hebben ontwikkeld om zichzelf te beschermen voor nog een afwijzing. Deze veilige optie is helaas niet de beste.

Je kunt geen goed gesprek voeren als je elkaar niet aan kunt kijken, en goed flirten is ook lastig op een telefoon. De kans dat jullie elkaar verkeerd begrijpen, is veel minder groot als jullie elkaar fysiek ontmoeten. Zorg daarom dat als jullie weer een beetje contact hebben, je zo snel mogelijk met je ex afspreekt.

Gebruik je kennis over je ex

De kans is groot dat jullie encyclopedieën aan gezamenlijke herinneringen hebben opgebouwd voordat de relatie brak. Deze herinneringen zijn voor je ex waarschijnlijk net zo waardevol als voor jou. Om te laten merken dat je die tijd mist en alles hebt onthouden, is het leuk om wat herinneringen op te halen.

Korter is beter

Zolang jullie niet weer aan het daten zijn, is het beter om het contact kort te houden. Hoe langer jullie samen zijn, hoe groter de kans wordt dat jullie in een moeilijk gesprek terechtkomen en dat wil je pas als jullie daar klaar voor zijn. Zeker omdat je ex je al eerder heeft afgewezen, wil je niet te snel het idee wekken dat je de relatie weer terug wilt.

Stap 3: je ex terug na een afwijzing

Nu jullie elkaar weer wat vaker spreken en het hopelijk weer leuk met elkaar hebben, is het tijd om het gesprek aan te gaan. Je kunt je ex niet terugwinnen zonder te hebben besproken waarom de relatie is gestopt en waarom je ex je daarna weer heeft afgewezen. In dit deel van de tekst lees je hoe je je ex terugkrijgt na een afwijzing.

Met de deur in huis vallen

In het vorige deel van de tekst las je dat je het vooral rustig aan moet doen en chill moet blijven. Er komt een moment dat dit niet meer mogelijk is, of zelfs de kans op een nieuwe afwijzing door je ex vergroot! Jullie kunnen de olifant in de kamer nou eenmaal niet negeren, jullie zijn uit elkaar en je ex heeft je afgewezen. Dit moet besproken worden voor je je ex weer terug kunt krijgen.

Begin het gesprek

Jij wilt het gesprek beginnen, want op deze manier kom je sterker, duidelijker en aantrekkelijker over. De meeste mensen houden ervan als de ander het initiatief neemt.

Luister goed naar je ex

Je wilt absoluut niet dat je ex zich niet gehoord voelt of het idee krijgt dat het jou niet uitmaakt wat hij of zij te zeggen heeft. Laat je ex daarom uitpraten! Je kunt daarnaast ook heel veel leren van wat je ex te zeggen heeft. Jij wilt weten waarom je ex je heeft afgewezen, ook als je daar zelf al je ideeën over hebt. Vraag ook van je ex volledige eerlijkheid. Uiteindelijk heb je er niks aan als je ex dingen achterhoudt om jou geen pijn te doen.

Vraag om feedback

Je ex heeft waarschijnlijk veel verteld over waarom hij of zij je heeft afgewezen, maar misschien is het jou nog niet duidelijk wat je beter kunt doen. Jij bent op zoek naar een oplossing, want je wilt je ex terug. Deze oplossing vind je door te vragen wat jij beter kan doen. Ook dit geeft weer blijk van initiatief, iets wat sterk en aantrekkelijk overkomt.

Wees zelf eerlijk

Daarnaast is het ook cruciaal dat jij helemaal eerlijk bent, zeker over de feedback die je ex jou geeft. Als er dingen zijn die jij niet anders kunt doen, moet je dit ook niet proberen! Wees daarom eerlijk tegen jezelf en ook tegen je ex, zelfs als dit een nieuwe afwijzing kan betekenen!

Geheimen en leugens kunnen namelijk verzachtend werken en misschien zelfs op de korte termijn zorgen dat jullie weer samen zijn. Maar op de lange termijn krijgen jullie alleen maar meer problemen als blijkt dat jullie niet eerlijk tegen elkaar zijn.

Wees duidelijk over je intenties

Hoewel het feit dat jij je ex terug wilt na de afwijzing waarschijnlijk wel in de lucht hangt tijdens jullie gesprek, is het belangrijk om het ook duidelijk te zeggen. Op deze moment voorkom je onduidelijkheid; je wilt niet dat je ex denkt dat jij het gewoon wilt uitpraten terwijl jij weet dat je je ex terug wilt.

Houd rekening met een nieuwe afwijzing

De kans is altijd aanwezig dat je ex je wederom afwijst. Helaas is liefde niet altijd wederzijds en is het goed mogelijk dat je ex je niet meer terug wil. Accepteer dit, je ex is ook een mens met eigen gevoelens en gedachtes. Blijf niet hangen in een liefde die niet wederzijds is. Probeer het daarom nog één keer na de afwijzing, maar niet vaker. Je kunt echte liefde niet afdwingen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Afwijzing van Ex? Zo Krijg Jij Je Ex Terug!"

 1. Stefan says:

  Beste,

  Ik heb de aangeleverde tips eigenlijk al uit mijzelf toegepast op mijn ex vriendin. dus tijdje met rust gelaten, geen contact opgenomen en haar uiteindelijk contact via whatsapp laten maken.

  nu zijn we ruim twee maanden verder en onlang nog een date gehad met haar (uit eten) super gezellig geen slechte sfeer en eindelijk heeft ze kunnen aangeven waarom ze gestopt is. de reden was twijfel en waarschijnlijk doordat ik haar niet voldoende heb laten merken hoeveel ik om haar geef! (ja op mijn manier en dat is opzoeken en knuffelen etc) maar zij wilde het graag dat het vaker gezegd werd (ik hou van je etc)

  nu hebben we een time-out gehad en daarna ben ik dat ook gaan doen,zeggen en laten voelen dat ik van haar hou maar toch maakte ze het wederom uit.

  nu is eigenlijk de enige reden waarom ze contact zoekt "sex" ze kan geen genoeg krijgen van sex die ik kan geven. echter is ze inmiddels ook aan het daten geslagen en geeft ze nog steeds duidelijk aan achter haar keuze te staan om geen relatie meer te willen.wat wel apart is, dat ze nog steeds graag mijn hand vast houdt buiten en knuffelig is (ook na de sex)

  concrete vraag is dit nog te fixen? of beter laten gaan? en als er nog hoop is wat kan ik dan nog doen?

  bedankt voor je moeite

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *