Waarom Heeft Mijn Ex het Contact Verbroken? 7 Redenen

Iedereen die wel eens een relatie heeft gehad, weet hoe naar het is als je relatie verbroken wordt. Na de relatiebreuk blijf je achter in een zwart gat gevuld met allerlei verschillende vragen: wat heb ik fout gedaan? Heeft m’n ex iemand anders? Wat had ik anders kunnen doen? Was m’n ex wel echt verliefd op me?

Eén van de belangrijkste vragen die door je hoofd spookt na een relatiebreuk is: “waarom heeft mijn ex het contact verbroken?” Dit is namelijk een vraag waar je iets mee kunt: je kunt proberen deze kennis in te zetten voor eventuele volgende relaties, of om je ex terug te winnen.

In deze tekst lees je waarom je ex het contact heeft verbroken. Wij geven hier aan jou de 7 belangrijkste redenen waarom je ex het contact heeft verbroken. Lees de tekst dus goed! Als je je ergens in herkent, is dit iets waar je aan kunt werken!

Reden nummer 1: je bent vreemdgegaan

De eerste reden is heel simpel, maar zeker niet onbelangrijk. Als jij bent vreemdgegaan in je relatie is de kans enorm groot dat dit de reden is dat je ex het contact heeft verbroken. Vreemdgaan is nou eenmaal in de meeste relaties een enorme no-go.

Als jij bent vreemdgegaan, heb je je ex enorm veel pijn gedaan en ook nog eens het vertrouwen van je ex beschadigd. Dit is een reden om het contact te verbreken: zelfs als je ex nog van je houdt, kan hij of zij jouw bedrog niet vergeten en ook niet makkelijk vergeven. Zelfs als er geen boosheid bij komt kijken, zal de ontstane twijfel nadat je bent vreemdgegaan ervoor zorgen dat je ex geen contact meer met je wil.

Het prettige aan deze reden is dat je het achter je kunt laten. Vreemdgaan is meestal geen karaktereigenschap, maar een incident. Bovendien is het vaak ook een teken dat je ex niet genoeg was voor jou. Je kunt dus door met je leven zonder iets aan te passen. Het enige wat je kunt doen, is niet vreemdgaan in je volgende relatie, of eerlijk spreken over jouw behoefte aan een andere seksuele ervaring.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Reden nummer 2: je was emotioneel afwezig

In een relatie heb je een intieme band met elkaar. Deze band is natuurlijk fysiek, maar nog meer dan dat was de band tussen jou en je relatie emotioneel. Een emotionele band is ontzettend fijn, maar brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee.

Een belangrijke verantwoordelijkheid in een relatie is dat je emotioneel aanwezig bent. Als je fysiek wel aanwezig bent, maar nauwelijks een gesprek voert of helemaal niet ingaat op de emotionele behoeftes van je partner, is de kans groot dat dit een reden is geweest voor je ex om het contact te verbreken.

Hier zie je een aantal voorbeelden van emotionele afwezigheid:

 • Je zit veel op je telefoon
 • Je bent alleen bezig met seks
 • Je luistert niet naar wat je partner vertelt
 • Je vraagt niet hoe het gaat met je partner
 • Je vindt de problemen van je partner alleen maar irritant
 • Je communiceert niet over waarom jij afwezig bent

Je kunt je voorstellen dat je ex het een enorm probleem vond dat jij emotioneel afwezig was, en dit is een goede reden om het contact te verbreken. Als een relatie alleen maar fysiek is, kan het gevoel ontstaan dat je gebruikt wordt. Dit geeft een enorm nare wending aan de relatie.

Vooral het laatste punt van het lijstje is erg belangrijk, communicatie. Natuurlijk kan het zijn dat jij bezwijkt onder de stress en geen tijd of energie hebt om emotioneel aanwezig te zijn bij de relatie, en dat is niet per se fout. Maar als jij dit niet overlegt met je partner, laat je hem of haar gewoon achter met het gevoel dat het jou niet boeit.

Stel je maar voor dat je ex ineens bijna niet meer met jou praatte en elke keer dat je vroeg waarom de vraag gewoon wegwuifde. Zou jij dan het gevoel hebben in een gezonde relatie te zitten? Dit is waarom je altijd emotioneel aanwezig moet zijn in een relatie, anders wordt het contact verbroken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden nummer 3: je was fysiek afwezig

Emotionele afwezigheid is een vaak voorkomende reden om het contact te verbreken, maar het kan ook zijn dat je ex het contact heeft verbroken omdat je fysiek afwezig was.

Met fysieke afwezigheid bedoelen we deze keer niet dat jullie nooit seks hadden; dit is maar een klein onderdeel van het probleem. Het probleem is hier dat jullie elkaar nooit zagen.

Mensen zijn namelijk gezelschapsdieren, dus in een intieme relatie moet je elkaar nou eenmaal af en toe zien. Zonder fysiek contact is een relatie lastig te onderhouden. Een gebrek aan oogcontact, een glimlach, het geluid van iemands stem, en aanraking kunnen veel invloed hebben op hoe je relatie zich ontwikkelt.

Fysieke afwezigheid uit zich meestal in het onvermogen om af te kunnen spreken. Jullie kennen dit waarschijnlijk allemaal van de relaties die jullie hadden op de middelbare school. Alles ging stiekem: vrienden, familie, kennissen, zelfs de hond van de buren mochten allemaal niet weten dat jullie een relatie hadden. Dit maakte het erg moeilijk om elkaar te zien, hierdoor gingen jullie elkaar missen en verbrak één van de twee na een tijdje het contact omdat jullie uit elkaar groeiden.

Een gebrek aan fysiek contact leidt tot allerlei problemen die een reden kunnen zijn om het contact te verbreken. Sommige mensen zijn heel slecht in bellen, appen of FaceTimen. Hierdoor verandert het contact zodanig dat jullie elkaar bijna niet meer herkennen. Ook kan het zijn dat jullie seksueel gefrustreerd raken en hierdoor op zoek gaan naar andere mensen om seks mee te hebben. Gebrek aan fysiek contact kan zo de drempel tot vreemdgaan verlagen.

Een gebrek aan fysieke aanwezigheid kan dus zomaar de reden zijn dat jouw ex het contact heeft verbroken.

Reden nummer 4: je was té aanwezig

Zoals je leest is aanwezigheid cruciaal in een relatie. Helaas kan je niet alleen te afwezig zijn, maar ook te aanwezig. Dit is ontzettend ingewikkeld natuurlijk, maar het is wel de realiteit. Te aanwezig zijn kan zomaar een reden voor je ex zijn geweest om het contact te verbreken.

Té aanwezig zijn kan ook weer op twee manieren: fysiek en emotioneel. Fysiek te aanwezig zijn houdt vooral in dat je je ex het gevoel hebt gegeven alleen in de relatie te zitten voor de seks. Jullie spraken vaak af en jij besprong je ex altijd direct, of ging altijd snel weg na de seks. Dit zorgt voor hetzelfde gevoel als emotionele afwezigheid.

Emotioneel te aanwezig zijn is echter een veel ingewikkelder en misschien nog wel belangrijker probleem: je gaf de ander geen enkele ruimte. Dit kan zorgen voor een aantal problemen:

 • Je wordt minder interessant
 • Je wordt minder aantrekkelijk
 • De ander kan emotioneel niet groeien
 • De ander heeft geen ruimte om je te missen
 • De ander voelt zich opgesloten
 • Je wordt te afhankelijk van elkaar

“Iedereen kent de break-up line ‘Ik heb ruimte nodig’ wel. Als je die gehoord hebt, was je té aanwezig in de relatie.”

Als jij emotioneel te aanwezig bent kan dit twee dingen betekenen. Ten eerste kan het zo zijn dat jij altijd maar je eigen problemen opdringt aan de ander. Hierdoor heeft je partner het gevoel dat jij jouw problemen en gevoelens boven zijn of haar problemen en gevoelens plaatst. Dit kan voor je ex een reden zijn geweest het contact te verbreken: je ex voelde zich niet gewaardeerd.

Ten tweede kan het zo zijn dat jij te diep inging op de problemen van de ander. Je werd als het ware een psycholoog in plaats van een partner. Dit is niet de bedoeling, dit maakt namelijk vaak dat je je zelfstandigheid verliest: je maakt altijd plaats voor de ander.

“Ook in een relatie ben je niet verantwoordelijk voor andermans geluk.”

Natuurlijk is dat hartstikke lief en je partner zal er eerst ook heel blij mee zijn, maar toch kan het een reden geweest zijn om het contact te verbreken. Door te veel mee te gaan in de problemen van de ander ben jij namelijk veranderd: je bent minder spontaan, minder zelfstandig en waarschijnlijk ook minder gelukkig. Het kan best zijn dat je ex het contact heeft verbroken om jou te beschermen tegen je eigen emotionele aanwezigheid.

Reden nummer 5: je ex is verliefd op een ander

Het kan natuurlijk zijn dat jij bent vreemdgegaan, maar het kan ook zo zijn dat je ex is vreemdgegaan. Als je ex zonder reden het contact heeft verbroken, kan het zo zijn dat hij of zij verliefd is geworden op een ander.

Het is zeer begrijpelijk als dit nieuws je behoorlijk angstig maakt, want wat nou als dit écht de reden is? In dat geval is je ex jouw pijn niet waard. Als je ex is vreemdgegaan en er niks over heeft gezegd maar gewoon het contact heeft verbroken, dan kun jij daar niks meer aan doen: de relatie was voor je ex gewoon niet goed genoeg.

Het kan echter ook zijn dat je ex het wél heeft opgebiecht, maar dat dit niks heeft veranderd aan jullie relatie. Het is pijnlijk om te horen, maar waarschijnlijk ging je ex vreemd met een reden. Het kan zijn dat je ex onzeker was of jij wel hetzelfde in de relatie stond als hij of zij, te weinig aandacht kreeg of gewoon wat nieuws wilde proberen.

Hoewel het naar is, is het verbreken van het contact na een affaire een goede manier om zo’n naar einde van de relatie af te sluiten. Hoewel jij er misschien van overtuigd bent dat alles goedkomt als jij je ex vergeeft dat hij of zij is vreemdgegaan, kan alleen je ex voor zichzelf beslissen of hij of zij nog contact met jou wil. Wil je ex geen contact meer? Dan weet je ex waarschijnlijk zeker dat hij of zij niet meer verliefd op je is.

Reden nummer 6: jullie zijn uit elkaar gegroeid

Ook als jullie in het begin perfect voor elkaar leken, kan de relatie eindigen. Mensen veranderen, zeker als ze nog jong zijn. Misschien hebben jij en je ex wel heel andere paden gekozen in het leven waardoor jullie anders in het leven staan. Als jullie niet meer op één lijn staan over onderwerpen waar jullie eerst altijd plezier in hadden, kan dat funest zijn voor jullie relatie.

Nieuwe interesses, nieuwe vrienden, nieuwe politieke overtuigingen, nieuwe religieuze overtuigingen, nieuw werk, een nieuwe woonplaats, er zijn zo ontzettend veel dingen die kunnen zorgen dat jij en je ex uit elkaar zijn gegroeid.

Je kunt meestal makkelijk herkennen dat jij en je ex uit elkaar zijn gegroeid. Waarschijnlijk lachten jullie al tijden niet meer veel met elkaar en kregen jullie vaker ruzie. Ook was de seks minder goed en hadden jullie vaak geen zin meer om af te spreken.

Is dit een goede reden om het contact te verbreken? Ja! Het is misschien wel de beste reden om het contact te verbreken. Je ex heeft gekozen voor een leven waarin hij of zij zich niet vast hoeft te houden aan een relatie waar jullie allebei niet meer 100 procent achter staan. Dit heeft je ex niet alleen voor zichzelf besloten, maar ook voor jou!

Reden nummer 7: jij kan niet loslaten

Deze reden is alleen geldig als je ex pas een tijdje na de relatiebreuk het contact heeft verbroken. Dit is een heel vaak voorkomende reden van een volledige contactbreuk. Met volledig bedoel ik dan ook dat je ex je op alle social media heeft geblokkeerd en alle vormen van contact vermijdt.

Dit is vaak een teken dat jij te veel je best hebt gedaan om het contact te behouden, terwijl je ex dat helemaal niet wil. Jij hebt heel veel moeite met het loslaten van de relatie. Dit is natuurlijk heel logisch en volledig toegestaan, maar je ex is eigenlijk de laatste persoon om dit mee te bespreken.

Een relatie niet kunnen loslaten maakt namelijk dat jij erg vervelend kan worden in het contact naar je ex. Veel mensen worden door de angst om hun ex los te laten obsessief, controlerend en gaan soms zelfs stalken.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Waarom Heeft Mijn Ex het Contact Verbroken? 7 Redenen"

 1. Ilse Heyndrickx says:

  Mijn vriend heeft na vijf jaar onze relatie stop gezet.....hij was ooit mijn eerste vriendje....elkaar terug leren kennen...na 39 jaar....super..heb in die tijd vriendenkring opgebouwd waar hij niet overweg mee kon....had tijd nodig om die mensen beetje bij beetje los te laten, hij verstaat dat niet....
  Hij schrijft dat hij nooit meer terug komt en dat ik niet goed genoeg ben voor hem, ik had alles achter gelaten uit het verleden, nu heb ik nog weinig vrienden over omdat ik voor en nog steeds voor hem kies....
  Denk dat hij me niet meer wil zien....wat nu ? Heb zoveel verdriet en pijn ook na bijna vier maand, kan jou loslaten schrijft hij....

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *