Wanneer Komt Je Ex Niet Meer Terug? 8 Vreselijke Scenario’s

Een relatiebreuk kan verontrustend zijn. Hoe langer je samen bent, hoe moeilijker het zal zijn om de situatie te accepteren. De relatie met je ex voelt namelijk oud en vertrouwd en als iets dat moeilijk zal zijn om los te laten.

Het komt regelmatig voor dat mensen terugkomen bij hun ex na een breuk omdat ze beseffen hoe belangrijk ze voor elkaar zijn, maar er zijn ook anderen die blijven wachten tot hun ex terugkomt.

Er zijn echter situaties waarbij je bijna 100% zeker weet dat je ex niet meer bij je terug zal komen. In dit artikel beschrijven we de meest vreselijke scenario’s waarin je er zeker van kunt zijn dat je ex niet meer bij je terugkomt.

8 vreselijke scenario’s

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

1.     Affaires

Hetgeen waar je zelf waarschijnlijk al aan gedacht hebt, is dat je ex waarschijnlijk niet meer bij je terugkomt mocht je een affaire hebben gehad. We hebben het dan natuurlijk niet over één keer met iemand gezoend hebben of één keer met iemand het bed hebt gedeeld. Ook dan is het uiteraard mogelijk dat je partner niet meer bij je terugkomt, maar in dat geval hebben we ook vaak genoeg vergiffenis gezien.

Mocht je echter een echte uitgebreide, langdurige affaire (misschien zelfs met een tweede gezin) hebben gehad, wordt het zeer lastig om nog bij elkaar te komen.

“Vertrouwen wordt gezien als hét belangrijkste aspect van een relatie. Als je elkaar niet kunt vertrouwen, zal de relatie gewoonweg niet werken.”

Zeker wanneer het een affaire was die langdurig was (een aantal maanden tot een aantal jaar) zal de relatie niet meer werken. Je ex zal je op geen enkele manier meer kunnen vertrouwen en zal daarom ook geen interesse meer hebben om weer opnieuw met je in een relatie te stappen.

In dit geval is het advies om je ex met rust te laten, want een relatie zit er toch niet meer in.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

2.     Vechtscheiding

Ieder jaar moeten om en nabij 70.000 kinderen omgaan met de emotionele, financiële en praktische uitkomst van het feit dat hun ouders uit elkaar gaan of gaan scheiden.

Ongeveer 80 procent van die scheidende ouders (of ze nu wel of niet getrouwd zijn) lukt het om goede en duidelijke afspraken te maken over de zorg voor de kinderen, hoe het geld en de goederen verdeeld zullen worden en mogelijke alimentatie.

In ongeveer 20 procent van dergelijke situaties gaat dit echter niet goed. Deze scheidingen lopen in sommige gevallen zodanig uit de hand dat er zelfs gesproken wordt van een vechtscheiding.

Bij een vechtscheiding zijn ouders zo verbeten bezig met hun eigen strijd, dat ze de belangen van de kinderen nogal eens uit het oog verliezen. Vooral als de kinderen ingezet worden tijdens de strijd, is dat erg schadelijk.

Mocht je kinderen hebben en met een vechtscheiding uit elkaar zijn gegaan, dan wordt het lastig om nog bij elkaar te komen. Je ex zal er waarschijnlijk geen zin meer in hebben, maar ook is het belangrijk om rekening te houden met jullie kinderen. Is het wel zo positief voor jullie kinderen als jullie weer bij elkaar komen?

Er kan natuurlijk ook een vechtscheiding ontstaan zonder dat er kinderen in het spel zijn. Juist in dat geval wordt het ontzettend lastig om je ex nog terug te krijgen. Je ex zal niet bij je terugkomen voor de kinderen en een vechtscheiding is vaak een nare, langdurige gebeurtenis die je zo snel mogelijk wil vergeten. Als je ex bij je terugkrijgt na een vechtscheiding, is dat eerder uitzondering dan regel.

3.     Diefstal

Zoals eerder al beschreven is vertrouwen de sleutel tot een goede, liefdevolle relatie. Diefstal draagt niet bij aan dat vertrouwen en zal het enkel schaden. Als je dus iets hebt gestolen van je ex, en vaak gaat dit dan over geld, dan zal het waarschijnlijk niet meer goed komen tussen jullie.

Vertrouwen is nu eenmaal één van de belangrijkste dingen die er zijn binnen een relatie. Als je het vertrouwen schaadt, is er in veel gevallen geen weg meer terug.

Stelen is natuurlijk het nemen van iets dat niet van jou is zonder toestemming. Als we het woord ‘stelen’ horen, denken we vaak aan iemand die bij ons binnendringt of aan winkeldieven die dure spullen de winkel uit proberen te smokkelen. We denken aan beroepscriminelen of aan stelen voor oneerlijk persoonlijk gewin.

Hoewel stelen oneerlijke criminele diefstal kan zijn, kan het ook het gevolg zijn van slechte impulscontrole of obsessief compulsieve stoornissen. Als dit bij jou het geval is, bezoek dan een specialist en ga hiermee aan de slag.

4.     (Continu) liegen

We komen ook hier weer terug op het punt van vertrouwen. (Veel) liegen is eigenlijk vrijwel nooit positief voor een relatie, hoe klein de leugen ook mag zijn. Sommige mensen liegen in een relatie over letterlijk alles dat ze maar kunnen verzinnen, ook als dit totaal niet nodig is. Op den duur wordt dit de andere partner te veel en zal er een einde komen aan de relatie.

In een perfecte wereld zouden jij en je partner natuurlijk over alles supereerlijk tegen elkaar zijn, maar in werkelijkheid pas je allebei de waarheid hier en daar een beetje aan. Dit is dan ook vaak niet de reden waarom je uit elkaar zult gaan.

“Op een bepaald niveau is liegen in een relatie normaal.”

Denk dan bijvoorbeeld aan: proberen te verbergen dat je € 20 aftrekt van het bedrag als je vertelt hoeveel je daadwerkelijk aan die nieuwe outfit hebt uitgegeven. Het kan zelfs nodig zijn om soms te liegen om te voorkomen dat je de gevoelens van je partner kwetst.

Hier en daar een beetje liegen, maakt je niet per definitie een afschuwelijk figuur, maar er is een behoorlijk breed spectrum als we het hebben over leugens en liegen. Mensen liegen in relaties om zichzelf te redden, conflicten te vermijden, hun imago te beschermen, hun ego te beschermen en gewoon om de gevoelens van hun partner te sparen.

Een goede manier om erachter te komen of je leugen “a little white lie” of echt schadelijk is, is proberen erachter te komen of de leugen de gevoelens van je partner probeert te beschermen of dat je alleen liegt om zelf beter over te komen. Liegen voor het eigen gewin, om informatie te manipuleren of te verbergen, en leugens die kwetsend zijn of het vertrouwen schaden, zijn de leugens die schade creëren in een relatie.

“Gezonde” leugens hebben vaak te maken met het achterhouden of aanpassen van een waarheid om iemands gevoelens te beschermen of iemand te helpen – de focus ligt op aspecten zoals manieren, vriendelijkheid, attentheid en respect.

Een goed voorbeeld is: doen alsof je die enorme puist niet opmerkte die op het gezicht van je partner zat, totdat ze je ernaar vroegen.

Als je er een gewoonte van maakt om te liegen (over van alles en nog wat) is dat natuurlijk niet goed voor je relatie. Het kan de relatie dusdanig schaden dat er geen weg terug meer is.

Kortom, als je je partner leugens blijft vertellen, of je nu denkt dat ze schadelijk zijn of niet, heeft de ander al snel het idee dat je niet te vertrouwen bent. Hoe meer leugens, hoe meer je de basis van een relatie schaadt.

5.     Fysieke agressie/mishandeling

Lichamelijk misbruik is elk ongewenst, opzettelijk contact met iets dat dicht bij iemands lichaam staat, of elk gedrag dat letsel, handicap of overlijden veroorzaakt of de bedoeling heeft dit te veroorzaken.

Misbruik veroorzaakt niet altijd fysieke pijn of een blauwe plek, maar het is nog steeds ongezond en moet te allen tijde serieus worden genomen. Wees er zeker van dat als er fysieke agressie of mishandeling plaatvond in een relatie, dat je ex-partner niet bij je terug wil komen. Werk aan jezelf, mocht je iemand mishandeld hebben; zoek professionele hulp!

Voorbeelden van lichamelijk misbruik zijn:

  • Iemand stompen, krabben, bijten, stikken, wurgen of trappen
  • Aan iemands haar trekken
  • Iemand duwen of trekken, of met geweld iemands kleding vastgrijpen
  • Voorwerpen naar iemand toe gooien, zoals een boek, telefoon, bord of schoen
  • Dreigen een mes, geweer, knuppel of een ander wapen tegen iemand te gebruiken of dit daadwerkelijk gebruiken
  • Een deel van iemand aanraken zonder dat je daar toestemming voor hebt gekregen
  • Iemand dwingen om seks met je te hebben of een seksuele handeling uit te voeren
  • Iemands gezicht grijpen om iemand naar je te laten kijken
  • Voorkomen dat iemand weg kan gaan of juist iemand dwingen ergens heen te gaan

6.     Emotioneel/mentaal of verbaal misbruik

Relaties kunnen natuurlijk ook beledigend of ongezond zijn, zelfs zonder dat er lichamelijk misbruik plaatsvindt. Als je iemand mentaal misbruikt hebt, wil je partner absoluut niet bij je terugkomen. Mocht je iemand mentaal misbruikt hebben, zoek dan hulp en laat je ex-partner met rust!

Voorbeelden van gedrag dat kan worden aangemerkt als emotioneel of verbaal geweld zijn:

  • Iemand uitschelden of neerslachtig maken
  • Tegen iemand schreeuwen
  • Iemand vertellen wat die persoon moet doen of dragen
  • Iemand opzettelijk in verlegenheid brengen in het bijzijn van anderen of geruchten over iemand doen ontstaan/verspreiden
  • Iemands eigendommen beschadigen (voorwerpen gooien, muren slaan, deuren intrappen, etc.)
  • Voorkomen dat iemand vrienden of familie ziet of met hen communiceert, of dreigen dat de kinderen bij die persoon worden weggehaald
  • Een online community of communicatie gebruiken om iemand te controleren, te vernederen of te intimideren (met bijvoorbeeld naaktfoto’s/-video’s)
  • Iemands dierbaren stalken
  • Iemands daden de schuld geven van beledigend of ongezond gedrag
  • Dreigen jezelf pijn te doen om te voorkomen dat iemand de relatie beëindigt
  • Jaloers zijn op externe relaties of iemand beschuldigen van bedrog
  • Dreigen iemands huisdier en/of mensen in diens leven kwaad te doen
  • Iemand belachelijk maken door te doen alsof iemand het niet begrijpt of weigeren naar iemand te luisteren, iemands behoeften of gevoelens bagatelliseren, of het ontkennen van eerdere verklaringen of beloften
  • Iemand een schuldig of onvolwassen gevoel geven als die persoon niet instemt met geslachtsgemeenschap of een andere seksuele activiteit
  • Dreigen om persoonlijke gegevens openbaar te maken, zoals bijvoorbeeld iemands seksuele geaardheid of immigratiestatus

7.     Vergelijkingen met anderen

Dit klinkt misschien niet als iets dat je relatie kan breken, maar in veel gevallen is dit zelfs de voornaamste reden voor een relatiebreuk.

Zelfs als je al eerder een relatie hebt gehad, eerder verliefd bent geweest, al heel veel mensen hebt geneukt, zou je de persoon met wie je nu bent nooit met iemand anders moeten vergelijken.

Vergelijk je vriendin niet met een sexy chick aan de bar, of je vriendje met de super gespierde man in de sportschool. Niemand vindt het prettig om het gevoel te hebben dat ze in concurrentie zijn met iemand die ze niet eens kennen. Je zult niets anders doen dan ze een slecht gevoel over zichzelf geven, en dat zullen ze je erg kwalijk nemen.

Voornamelijk wanneer er niet alleen vergeleken wordt, maar als je ook zegt dat je graag zou willen dat hij of zij er als iemand anders uit zou zien, gaat het helemaal mis. Je moet je partner leuk, sexy, aantrekkelijk enzovoorts vinden om wie hij of zij is en niet je partner willen veranderen in iemand anders die je eigenlijk leuker vindt.

Het is voor een ex bijna onmogelijk om weer bij je terug te komen als je heel jullie relatie lang dergelijke opmerkingen maakte. Hij of zij zal zich namelijk nooit genoeg voelen en wil hoogstwaarschijnlijk nooit meer dat gevoel wat jij hem of haar gaf opnieuw ervaren. Vergeet het dus maar, deze ex komt niet meer bij je terug!

8.     Geen ondersteuning bieden

Je moet altijd je partner steunen, wat er ook gebeurt. Je moet hun dromen of doelen nooit zien als iets onbelangrijks of onhaalbaars, hoe vergezocht die dromen of doelen af en toe ook zijn.

Je moet er altijd voor ze zijn, zelfs als ze een domme beslissing nemen, om ze te helpen weer verder te gaan, en ze vooral niet veroordelen. Je moet je partner niet bespotten als ze ongelijk hebben, iets niet weten of begrijpen; dit geeft geen veilig gevoel.

Je moet je partner niet het gevoel geven dat hij of zij faalt. Je moet altijd hun rots in de branding zijn, hun onwankelbare ondersteuningssysteem, wat er ook gebeurt.

Als dit in jullie relatie niet het geval was, of zeer eenzijdig (voornamelijk van je partners kant), dan wordt het ontzettend moeilijk om nog tot elkaar te komen. Het gevoel van geborgenheid en veiligheid dat je nodig hebt in een relatie mist dan, en je ex zal er niet aan moeten denken om nog bij je terug te komen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *