Terug Naar Je Ex? Lees Eerst Deze 15 Ervaringen

In alle eerlijkheid: teruggaan naar een ex is vaak geen goed idee. Er is een reden dat de relatie is beëindigd en het is waarschijnlijk dat die reden niet ineens verdwenen is. Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende redenen om de ex-partner nog een kans te geven die zinvol zijn. Maar hoe kan je dat precies weten en wat zijn typische ervaringen na een break-up? We zoeken het uit in dit artikel.

Dus wat gaan we doen? We nemen eerst met je door waarom break-ups zo moeilijk zijn en wat jou kan helpen om over liefdesverdriet heen te komen. Vervolgens kijken we naar de signalen waaruit je moet concluderen dat je niet terug bij elkaar moet komen, en naar de enige redenen dat je ooit terug zou moeten gaan naar je ex. Op die manier zul je een beter perspectief krijgen op de te ondernemen stappen en de juiste redenen om die te zetten.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Waarom zijn break-ups zo moeilijk? – 5 Redenen voor pijn na een relatiebreuk

Over een breuk heen komen, is pijnlijk en vraagt speciale aandacht. Je zult waarschijnlijk verschillende dingen in je hoofd hebben zoals:

  • Schuldgevoel
  • Verdriet
  • Boosheid
  • Frustratie

Pijn in je hart kan lang duren, maar het is belangrijk om te beseffen dat er manieren zijn om er makkelijker doorheen te komen. Begrijpen dat je de potentie hebt om erdoorheen te komen, is dus een goed beginpunt.

Waarom is het leven zo moeilijk als je je midden in de storm van een break-up bevindt? Het antwoord is even complex als de mensen op deze planeet. We reageren immers allemaal op verschillende manieren. Bovendien is het leren verwerken van verlies en verdriet ingewikkeld, vooral als het van een paar dagen tot maanden of zelfs jaren kan duren. Laten we eens kijken naar de 5 redenen voor de pijn die we vaak ervaren wanneer we door een relatiebreuk gaan.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

1. Nostalgie naar het verleden

Terugkijken naar het verleden maakt het ingewikkeld om te realiseren dat de situatie veranderd is. Dit komt doordat je maar al te graag wilt geloven dat alles nog het hetzelfde zou kunnen zijn. Tegelijkertijd is er een hoop dat de liefdesperikelen zullen veranderen, dat je partner beter naar je zal luisteren, en dat je de relatie kunt terugbrengen naar de mooie momenten die jullie hadden.

Wanneer wij ons aan het verleden vastklampen, is het moeilijk te zien wat voor ons ligt en hoezeer de dingen veranderd zijn. Bovendien houdt het iemand gevangen op een plaats waarvan hij of zij niet weg kan, omdat hij of zij er zo graag naar terug wil. Een nostalgisch perspectief na een break-up is eigenlijk heel begrijpelijk, maar nogal nadelig om tot een duurzame oplossing te komen die jou een beter mens maakt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

2. Acceptatie is moeilijk

Een break-up kan moeilijk te aanvaarden zijn, zelfs als je weet dat het voorbij is. Dit is vooral waar als je het even niet meer weet en er allerlei vragen naar boven komen;

  • Wat heb ik verkeerd gedaan?
  • Wat had ik anders kunnen doen?
  • Wie ben ik nu deze relatie over is?
  • Zal ik ooit weer geliefd en verliefd worden?

Je vraagt je misschien af welke rol jij hebt gespeeld in de breuk, of geeft je ex er de schuld van. Goed omgaan met deze vragen – en de gevoelens die ermee gepaard gaan – vergt tijd en afstand. Hoop vinden in de teleurstelling van een verloren liefde zal je helpen verder te gaan en te leren begrijpen dat alles gebeurt met een reden. Nu is het aan jou om uit te vinden wat jou stabiel op je twee eigen benen laat staan.

Als je een breuk accepteert, erken je gewoon de realiteit. Je ziet het einde van je relatie duidelijk en eerlijk in.

3. Het doet veel pijn

Als je verliefd bent, maak je vaak een achtbaan van emoties mee. Wanneer alles in orde is, ben je ongetwijfeld in de wolken, extatisch en overweldigd. Maar als het hoge niveau van intieme chemie voorbij is, kan het gevoel van verliefdheid je tegenwerken en veel pijn opleveren. Deze pijn kan lichamelijk worden gevoeld – in je maag, door moeite om te eten, of door het onvermogen om erover te praten. Bovendien kunnen de emoties die naar boven komen hun tol eisen en uitmonden in woede, verdriet, teleurstelling, angst, bezorgdheid en depressie.

De oplossing is echter te vinden in de pijn. Omgaan met de pijn, het ervaren van de gevoelens en de fysieke manifestaties ervan, is vrijwel de enige manier om door een breuk heen te komen, zodat je een steviger begrip kunt krijgen van wie je nu bent en welke positieve mogelijkheden je voor je hebt.

4. Je hebt meer verloren dan alleen je partner

Als een innige relatie stukloopt, kan het soms gebeuren dat vrienden en familie je de pas afsnijden. Het kan heel goed voorkomen dat ze niet weten wie ze moeten steunen, of een kant kiezen die niet de jouwe is. Het verlies van vrienden, familieleden en zelfs huisdieren die deel uitmaakten van jouw leven kan het gevoel van verlies verdiepen.

Dit kan betekenen dat je niet alleen over je ex heen moet komen, maar misschien ook nieuwe vrienden moet vinden, zodat je er niet alleen voor staat. Het gevoel van isolatie kan één van de moeilijkste dingen zijn om mee om te gaan na een relatiebreuk. Tegelijkertijd is het belangrijk om te begrijpen dat deze moeilijke tijd de uitgelezen kans is om meer tot jezelf te komen en te zorgen voor betere zelfreflectie en een realistischer beeld van jezelf.

5. Gebroken dromen

Na een relatiebreuk is het verlies van je ex-partner niet alleen ingewikkeld, maar het kan ook zijn dat je al je dromen kwijt bent die je had toen jullie nog samen waren. Misschien denk je aan de vakantie die jullie samen wilden plannen of de aankoop van dat droomhuis in jullie favoriete stad. Die dromen zijn weg, althans in de vorm waarin je ze samen voorstelde. Het is echter van vitaal belang om te onthouden dat er na verloop van tijd, als je herstelt van de breuk, nieuwe dromen zullen ontstaan – en die kunnen helemaal van jezelf zijn.

Hoe nu vooruit? – 5 Redenen om niet naar je ex terug te gaan

Na een relatiebreuk hebben we vaak het gevoel dat we op één plek vastzitten en maar geen manier kunnen vinden om tot een oplossing te komen. We weten vaak niet waar we heen moeten. Dit kan je zelfs stuurloos laten voelen in jouw dagelijkse bezigheden. Dit is waarom je misschien denkt dat vasthouden aan je ex uitkomst kan bieden.

Een goed begin is te beseffen dat jij het beste verdient. De volgende stap is na te gaan waar je de meeste waarde aan hecht en wat jouw persoonlijke visie voor de toekomst is. Op die manier kun je stappen zetten om vooruit te komen en je nieuwe dromen in vervulling te brengen. Denk je er toch over na om terug te gaan naar je ex? Lees dan eerst verder om te beter te begrijpen welke omstandigheden de situatie alleen maar erger kunnen maken als je blijft vasthouden aan je ex-partner.

6. Het vertrouwen was een groot probleem

Het opbouwen van vertrouwen is een uiterst belangrijk onderdeel van een relatie. Als jij en je ex-partner uit elkaar zijn gegaan vanwege ontrouw, jaloezie of problemen met je openstellen voor elkaar, zal weer bij elkaar komen deze problemen waarschijnlijk niet oplossen. Wanneer je jezelf constant afvraagt of iemand eerlijk tegen je is en je constant je telefoon checkt om uit te vogelen wat iemand aan het doen is, ben je alleen maar bezig een diepere put voor jezelf te graven. Onthoud dat jij een positieve relatie verdient waarin je je veilig en geborgen voelt!

7. Je beste vrienden geven aan dat de relatie niet werkt of jij slecht werd behandeld

Als je jouw vrienden vertrouwt, doet hun mening ertoe. Hoewel je niet al je relatiebeslissingen moet baseren op de goedkeuring van vrienden en familie, kunnen zij je wel nuttige informatie geven, die je zeker niet moet negeren. Sterker nog, een blik van buitenaf kan tekortkomingen in jullie relatie aan het licht brengen die jij over het hoofd hebt gezien.

Wat zijn hierbij de grootste waarschuwingstekens? Ze vonden het niet leuk hoe je ex jou behandelde, of ze merken op dat je vaak in een emotionele staat was omdat de relatie niet werkte. Voordat je je weer in een relatie met een ex-partner stort, moet je een open geest en open oren houden – als je vrienden denken dat het een slechte keuze is, zullen ze dat ongetwijfeld aan je mededelen.

8. Je hebt het gevoel dat je je enige kans op liefde hebt verprutst

Er vinden veel veranderingen plaats bij het beëindigen van een relatie waarin jij verliefd was, en spijt over de beslissing om een relatie te beëindigen komt helaas vaak voor. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het voor jou goed voelde om afstand te nemen, maar je vervolgens in paniek raakte omdat je degene niet kwijt wilde. Als je jouw redenen voor de breuk echter op een rijtje zet, kom je er misschien achter dat je uiteindelijk de juiste keuze hebt genomen.

Je leven kan na een relatiebreuk een achtbaan zijn en er zullen vele keuzes door je hoofd razen. Wat je in ieder geval niet moet doen, is kiezen voor angst en blijven zwelgen in je verdriet, eenzaamheid of woede. Zorg ervoor dat je deze emoties weet te kanaliseren naar motivatie om uit te zoeken waarom jouw leven zin heeft en hoe jij jouw levenskracht kan omzetten in iets positiefs. 

9. Je probeert het gedrag van je ex goed te praten

Als je uit elkaar bent vanwege een fundamenteel verschil in waarden, levensstijl of relatiedoelen, was het waarschijnlijk zo erg als je op dat moment dacht. Jouw verliefdheid kan je echter parten spelen op het gebied van je geheugen, wat kan leiden tot het goedpraten van het gedrag van je ex, die jou je eigenlijk slecht liet voelen. Het kan heel goed zijn dat je ex je niet liefdevol behandelde, niet empathisch met je omging, jouw gevoelens niet wilde begrijpen en zelfs tegen je loog over dingen die voor jou belangrijk zijn. Is dit bij jou het geval, begin dan te realiseren dat je beter verdient dan dit. Neem afstand van je ex en zie het positief in – jij weet nu beter wat jouw limieten zijn en wat je beslist niet in je leven nodig hebt!

Wanneer je ex-partner jou behandelde als ´tweederangs´, is het beter om jezelf op te pakken, in plaats van te leunen op de hoop dat er verandering in de situatie komt.

10. Je denkt dat je ex je gelukkig zal maken

Teruggaan naar je ex-partner lijkt misschien een snelle oplossing voor liefdesverdriet, maar hoe cliché het ook klinkt, alleen jij kunt jezelf gelukkig maken! Zorg er daarom voor dat je de tijd neemt om meer vastberaden te zijn over je eigen persoonlijke ontwikkeling en probeer steun te zoeken bij familie en vrienden. Het is moeilijk, maar onthoud dat alleen jij degene bent die jezelf gelukkig kan maken!

Toch weer terug? – 5 Redenen om terug te gaan naar jouw ex

Soms is een break-up met je ex die je liefhebt heel goed op te lossen. Misschien was de timing verkeerd, moest één van jullie volwassen worden, of had je behoefte aan een nieuwe kijk op de relatie. We staan op het punt de essentiële vraag te beantwoorden: Wanneer kan opnieuw samenkomen met jouw ex écht werken?

11. Jullie breuk was te wijten aan omstandigheden die nu zijn veranderd

Het kan heel goed zijn dat de relatiebreuk een gevolg was van omstandigheden waarop geen van jullie beiden invloed had, zoals wonen in verschillende steden, een reisavontuur of simpelweg andere ambities. Wanneer voornamelijk dit soort aanleidingen aan de orde waren, kan het wellicht een goed idee zijn om terug te gaan naar je ex-partner. Het komt wel eens voor dat een ex-partner de juiste persoon op het verkeerde moment is. Als dit voor jou het geval is, is dat een goede reden om het opnieuw te proberen.

12. Jullie beiden zijn in staat om de gemaakte fouten toe te geven

Het is van vitaal belang dat zowel jijzelf als jouw ex in staat zijn om dingen uit het verleden toe te geven die tot het einde van de relatie hebben geleid. Eerlijkheid en transparantie over deze fouten en het besluit nemen om dergelijk gedrag in de toekomst te vermijden, is een stap in de goede richting.

13. Jullie begrijpen beiden wat jullie écht willen

Als één van de hoofdredenen voor de breuk was om het veld te ruimen voor een andere persoon, kan het gebeuren dat jullie samen tot de ontdekking komen dat jullie klaar zijn om iets echt te proberen. Helemaal op een jonge leeftijd en als je onervaren bent, kan het moeilijk zijn om een serieuze relatie aan te gaan. Het feit dat jullie ouder en volwassener zijn dan op het eerste afspraakje, kan in je voordeel werken.

Als dit jouw situatie met je ex is, is het echter belangrijk dat jullie in staat zijn om het verleden te laten voor wat het is en dat het bewerkstelligen van duurzame relatiedoelen jullie belangrijkste prioriteit is. Zorg ervoor dat jullie niet in oude patronen vallen en toon begrip voor de gevoelens en gedachten van de ander.

14. Je hebt verbeteringen en veranderingen in je eigen leven aangebracht

Dit klinkt misschien cliché, maar als de zin “het lag niet aan jou, het lag aan mij” van toepassing was toen je het uitging met je ex en je sindsdien positieve persoonlijke veranderingen hebt verwezenlijkt, heb je misschien een goede reden om weer bij elkaar te komen. Soms is je ex niet de reden van de breuk, maar jijzelf, en het is gezond en eerlijk om dat te erkennen.

15. Je bent niet wanhopig

Na een break-up word je meteen teruggeworpen in het single leven. Je bent het waarschijnlijk beu om alleen te zijn en niet samen te zijn met de liefde van je leven. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het besluit om een relatie met je ex nieuw leven in te blazen, een beslissing moet zijn die gebaseerd is op liefde, en niet op wanhoop. Als je alleen terug wilt naar je ex omdat je het zat bent om single te zijn, dan is teruggaan naar je ex het verkeerde idee.

Als je wanhoop de baas laat spelen in je leven, dan is de kans groot dat je verschrikkelijke beslissingen maakt. En bovendien is het niet eerlijk tegenover je ex om elkaar een tweede kans te geven omdat je het alleen zijn beu bent. Het punt is: zorg ervoor dat je beslissing gebaseerd is op de juiste redenen en dat jij de zelfstandigheid en discipline hebt gevonden die jouw leven op rolletjes laat lopen!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psycholoog en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *