Maak ik nog Kans bij Mijn Ex? 5 Situaties om Je Ex Nog Terug te Krijgen

Het is officieel over tussen jou en je ex partner, maar jij bent het hier niet helemaal mee eens. Het liefst had je het anders gezien en zou je nog graag een relatie met je ex hebben. Helaas is het toch anders afgelopen, en moet je hier nu vrede mee proberen te hebben. Vaak is het namelijk zo dat wanneer de relatie verbroken is, dit waarschijnlijk voorgoed is.

Toch is er natuurlijk een mogelijkheid dat je ex terug zou kunnen komen en opnieuw een relatie met je wil. Nadat je ex even de tijd heeft gehad om erover na te denken, kan het zijn dat hij of zij de relatie opnieuw heeft bekeken en toch nog een gokje wil wagen.

In dit geval denkt je ex er waarschijnlijk hetzelfde over als jou. Misschien heeft hij of zij ook wel spijt van de beslissing die jullie samen hebben gemaakt en is er een kans om je ex nog terug te krijgen. In dit artikel zullen we aangeven of je eventueel nog kans maakt bij je ex. We geven je daarnaast een aantal situaties om je ex nog terug te krijgen!

Maak ik nog kans bij mijn ex? 6 tekenen

Belangrijk is dat je erachter komt of je überhaupt nog wel kans maakt bij je ex. We kunnen niet eerst situaties voor je schetsen waarin je je ex terug kunt krijgen, voordat je weet of het wel zin heeft het nog een keer te proberen. Wanneer de relatie slecht is afgelopen, is de kans namelijk al een stuk kleiner.

Maar er zijn bepaalde signalen die exen kunnen geven, die betekenen dat ze je het misschien toch nog een kans willen geven.

Wanneer jij het weer een kans wil geven, loop je uiteraard wel het risico om gekwetst te worden wanneer je ex er toch anders over denkt. Het belangrijkste is dat jullie op dezelfde golflengte zitten en elkaar helemaal begrijpen. Stap 1 is hierbij je ex beter begrijpen. Hieronder zullen we je daarom een aantal tekenen geven van een ex die je terug wil!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Teken 1: Jullie hebben contact via de telefoon

Je ex belt en sms’t je nog regelmatig. Dit kan betekenen dat hij of zij je weer opnieuw wil leren kennen en misschien de relatie in een nieuw daglicht ziet. Het is wel belangrijk dat je ex degene is die de communicatie heeft gestart. Daarnaast is het goed als je ex snel reageert wanneer jij net een berichtje hebt gestuurd.

Ben jij degene die de berichtjes stuurt? En reageert je ex hier na een paar uur of misschien zelfs pas na een dag op? Dan vindt hij of zij je waarschijnlijk niet meer leuk.

Teken 2: Inhoud van gesprekken en berichten

Ook is het belangrijk om te kijken naar wat voor berichten jullie naar elkaar sturen. Gaat het alleen maar over onzinnige dingen, dan heeft je ex waarschijnlijk niets te doen en was jij de makkelijke optie. Wanneer het echter om serieuze gesprekken gaat, dan kan het zo zijn dat je ex weer interesse in je heeft.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een ex die zich openstelt en bepaalde nieuwtjes uit zijn of haar leven met je deelt, die je normaal met een partner zou delen. Ook vragen zij dan vaak wat er in jouw leven gebeurt en zijn ze hier ook echt geïnteresseerd in. Dit kan een teken zijn van je ex die opnieuw een verbinding met je probeert te maken.

Teken 3: Jouw ex stelt je vragen over relaties

Wanneer je je ex spreekt, vraagt hij of zij vaak naar hoe het met jou en je nieuwe relatie gaat of hij of zij vraagt in ieder geval of je al een nieuwe liefde hebt. Lijkt je ex geïnteresseerd te zijn in jouw nieuwe partner of vlam? Dan kan dit betekenen dat je ex wil weten waar hij of zij aan toe is.

Je ex wil kijken of er nog wel een kans is dat jullie terug bij elkaar komen.

Wanneer je ex dus nieuwsgierig lijkt naar je nieuwe relatie, dan is dit een goed signaal van dat ze nog steeds aan je denken en willen weten of je nog wel beschikbaar bent.

Teken 4: Je ex heeft nog geen nieuwe relatie

Ook kan het een teken zijn wanneer je ex je steeds duidelijk probeert te maken dat hij of zij nog geen nieuwe relatie heeft. Hiermee wil je ex zien hoe jij hierop reageert en hoopt hij of zij dat jij hier blij van wordt.

Deze ex zal er ten alle tijden voor zorgen dat ze niet met iemand anders worden gezien, zodat jij niet het verkeerde idee krijgt. In de eerste plaats willen ze je daarmee zo min mogelijk kwetsen. Ten tweede willen ze je laten weten dat ze nog steeds beschikbaar oftewel single zijn.

Teken 5: Je ex blijft goede herinneringen ophalen

Wanneer je ex regelmatig de mooie herinneringen die jullie met elkaar hadden wil bespreken, dan kan dit een teken zijn. Ze willen het verleden nog een keer ervaren en proberen hierdoor de vonk opnieuw over te laten slaan.

Dit doet een ex door subtiele verwijzingen te geven naar jou of momenten uit de relatie die jullie hadden. Dit kan een manier zijn om jou hints te geven en te hopen dat jij dit dan op zult merken. Je ex kan bang zijn om de eerste stap te zetten en doet het daarom op deze manier.

Teken 6: Je ex volgt je actief op sociale media

Wanneer je merkt dat je ex je via sociale media nog volop volgt, dan kan dit ook een signaal zijn. Dit kun je bijvoorbeeld opmerken, doordat je ex jouw Snapchat-verhaal als een van de eerste bekijkt. Ook kan het zo zijn dat ze op facebook bijna iedere post van je liken. Hij of zij kan ook nog regelmatig een berichtje onder je posts plaatsen.

Dit zijn allemaal tekenen dat je ex misschien nog wel interesse in je heeft.

5 Situaties om Je Ex Nog Terug Te Krijgen

Nu je weet wat de signalen zijn van een ex die je nog terug wilt, kunnen we overgaan naar hoe je ervoor zorgt dat je je ex ook echt terugkrijgt. Dit is namelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. In het stuk hieronder zullen we de situaties bespreken om je ex terug te krijgen!

Situatie 1: Ga in op de eerdergenoemde signalen/tekenen

We hebben in het voorgaande stuk de signalen of tekenen besproken van een ex die mogelijk nog interesse in je heeft. Deze signalen en tekenen geven je al een mogelijkheid om in die situatie daarop op in te gaan.

Sms’jes, berichten, gesprekken etc. zijn allemaal situaties waarin je actie kunt ondernemen. Ga mee in het gesprek, stuur soms een flirterig berichtje terug en laat weten dat jij ook interesse in je ex hebt.

Het gedrag wat je ex vertoont is niet zomaar en je ex wil hier dan ook een reactie op.

Wanneer je je ex aan het lijntje houdt, zal deze na een tijdje stoppen met moeite te doen om jou te laten zien hoe graag hij of zij jou terug wil. Speel dus, in deze situatie, vooral niet hard to get. Bij een nieuwe relatie zou dit eventueel kunnen werken, maar een ex wil gewoon weten hoe het ervoor staat. Wees dus duidelijk!

Situatie 2: Probeer af te spreken met je ex

Probeer nog een keer af te spreken met je ex. Hij of zij is vast nog wel een sok bij jou vergeten en hier kun je dan natuurlijk goed gebruik van maken. Probeer het een wat langer bezoekje te maken als wat misschien de bedoeling was. Misschien kun je je ex vragen om nog wat te blijven drinken. Het kan dan nog weleens erg gezellig worden.

Van deze situatie kun je dus makkelijk gebruik maken om de band die jullie hadden weer te herstellen. Praat niet te veel over de relatiebreuk, maar probeer over de leuke dingen te praten die jullie mee hebben gemaakt. Maak het een gezellige tijd en zorg ervoor dat je ex met een goed gevoel naar huis gaat.

Hoogstwaarschijnlijk denkt je ex dan nog wel eventjes aan je voordat hij of zij in slaap valt.

Situatie 3: Bespreek de break-up

Neem even de tijd voor jezelf om na te denken over wat je doet en waarom je dit doet. Zorg ervoor dat je echt zeker weet dat je je ex terug wilt om de juiste reden. Dus niet omdat je alleen het hebben van een partner mist, maar ook omdat je écht die specifieke partner mist. Angst om alleen te zijn is dus geen goede reden.

Kijk wat er de eerste keer fout is gegaan en wat jouw rol hierin was. Probeer hierop te reflecteren en durf ook je fouten toe te geven. Het is namelijk logisch dat, wanneer je weer in dezelfde relatie stapt met dezelfde denkwijze die je hiervoor had, het de tweede keer niet beter zal gaan.

Hierna moet je een manier vinden om je ex partner te laten zien waarom en hoe je hebt nagedacht over waarom de relatie is geëindigd. Laat zien dat je bereid bent om te veranderen of er in ieder geval iets aan te doen. Probeer niet de schuld te schuiven op je ex, ook al is het waarschijnlijk niet geheel jouw schuld. Doe het op een beleefde en positieve manier.

Door te laten zien dat je bereid bent je aan te passen, zou je ex partner meer bereid moeten zijn om de relatie te heroverwegen en misschien zelfs opnieuw te willen beginnen. Om weer bij elkaar te kunnen komen, moet je emotioneel volwassen zijn. Communicatie is de sleutel tot een goede relatie!

Situatie 4: Wees actief met je ex op sociale media

Reageer op de dingen die ex plaatst op internet. Die hoeft niet letterlijk een reactie te zijn, maar like het in ieder geval. Als het contact geheel stopt na de relatie, dan is het wel duidelijk dat het niets meer wordt. Dus is het belangrijk om op de een op andere manier toch nog contact met je ex te houden.

Een simpele like op Facebook kan al genoeg zijn!

Hierdoor krijgt je ex toch het gevoel dat je nog met hem of haar bezig is. Hopelijk reageert je ex hier dan op door berichten terug te sturen of ook jouw berichten te liken. Hierdoor weet je dat het wederzijds is en kunnen jullie overgaan naar bijvoorbeeld Whatsappen. Situaties waarin je kunt reageren op de sociale media van je ex komen geregeld voor, dus probeer hier ook gebruik van te maken.

Situatie 5: In groepsverband

Wanneer jij en je ex dezelfde vriendengroep hebben, kun je hier weer mooi gebruik van maken. Zorg ervoor dat wanneer jullie afspreken met de vriendengroep mensen geen rekening hoeven te houden met jullie twee. Geef aan dat jullie prima nog met elkaar om kunnen gaan en het geen probleem is dat jullie met z’n allen afspreken.

Probeer wanneer jullie afspreken met z’n allen, contact te zoeken met je ex. Blijf bij hem of haar in de buurt en zorg ervoor dat jullie gezellige gesprekken voeren. Omdat de situatie al gezellig en leuk is waarin jullie je bevinden, kan dit de perfecte kans zijn om de liefde weer op te laten bloeien tussen jullie twee.

Grijp ook de kans aan om misschien een afspraak te maken waarbij jullie gezellig met z’n tweeën zijn. Probeer dit gewoon op vriendschappelijke basis te doen en dan kan dit misschien groeien tot iets meer. Te opdringerig zijn is nooit goed. Pak het dus rustig aan!

Conclusie

Na dit artikel gelezen te hebben weet je wat de tekenen en/of signalen zijn van een ex die nog aan je denkt en je eventueel zelfs terug wil. Daarnaast zijn de situaties om je ex terug te krijgen besproken en kun je hier nu op in gaan.

Hiernaast zijn er uiteraard nog veel andere situaties waarin je je ex terug kunt krijgen, maar dit zijn wel de voornaamste. Het belangrijkste is dat je niet te veel druk legt op je ex. Ultimatums stellen is dus geen goed idee. Probeer rustig aan weer een goede band op te bouwen met je ex en wie weet hebben jullie binnenkort wel weer een relatie!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Maak ik nog Kans bij Mijn Ex? 5 Situaties om Je Ex Nog Terug te Krijgen"

 1. Beste Edwin,

  dank je wel voor alle informatie.. Dit helpt mij enorm en toch twijfel ik wat ik op dit moment moet doen.
  Situatie is dusdanig dat onze intense, liefdevolle relatie na 3 maanden plotsklaps stilgezet is door mijn partner van 52 jaar. Na 5 dagen met mekaar op reis geweest te zijn blokkeerde zij volledig. Als reden geeft zij aan dat zij een blokkerend gevoel heeft gekregen om de relatie verder inhoudt te geven en dat het volledig bij haar ligt. Zij vindt mij de ideale man en voelt zich erg aangetrokken tot mij en toch was haar blokkerend gevoel een schok voor haar die zij serieus aandacht wil geven. Zij wil met dit gevoel naar de huisarts omdat zij er erg van geschrokken is. Zij is nu reeds 5 jaar gescheiden, na een huwelijk waarin zij 20 jaar het gevoel heeft gehad gevangen te zijn gehouden en uiteindelijk heeft zij op een dag alles vaarwel gezegd en volledig opnieuw begonnen met haar twee kinderen van toendertijd 16 en 18. Zij heeft nu toch een vermoeden dat dit haar toch beschadigd heeft en wil mij niet aan het lijntje houden wat de uitkomst zou kunnen worden.
  Aangegeven dat ik dit begrijp en haar de ruimte en rust wil geven om dit verder te onderzoeken. Wel gevraagd om contact te houden en dat lijkt zij wel prettig te vinden. Na een heftig knuffel en kus hebben wij op vrijdag 21-12 het laatst mekaar fysiek gezien. Daarna een aantal apps en 1 telefoongesprek allemaal vanuit mijn initiatief gehad deze week, waarin ik de tips wel meeneem om niet te laten merken dat ik haar enorm mis..
  Vraag om mekaar te ontmoeten houdt zij af in de zin dat het niet uitkomt. Kerstdrukte, opruimen huis etc.. en gevoelsmatig denk ik ook dat het geval is.
  In jou boek lees ik dat ik 30 dagen stilte moet houden, vraag mij af of dat in dit geval verstandig is.. Heb nl. het vermoeden dat zij bindingsangst heeft en leidt dan helemaal geen contact maken vanuit mij niet tot een totale verwijdering..

  Ben benieuwd naar jou antwoord?
  Een liefdevolle partner

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *