Rebound Relatie, Maar Toch Ex Terug? 7 Tips Voor Ex Terug Na Rebound

Herken jij jezelf in deze situatie? Je relatie met je (tegenwoordige ex-)partner ging uit, en je zat een tijdje in zak en as. Je miste het hebben van een relatie heel erg. Daarom zocht en vond je al snel een nieuwe partner, hoewel hij/zij misschien niet zo perfect bij je paste. Dit heet ook wel een ‘rebound relatie’: een relatie die je net na een break-up begint, zonder dat je écht verliefd bent.

Dat laatste besef jij je nu ook: je huidige partner is niks vergeleken met je ex. Eigenlijk had je geen rebound relatie moeten beginnen, maar dat is nu te laat. Nu spookt er nog maar één vraag door je hoofd: hoe krijg ik mijn ex weer terug? In dit artikel geef ik je 7 gouden tips om je ex terug te krijgen na een rebound relatie!

Tip 1: Beëindig eerst netjes je rebound relatie

Voordat je terug kunt komen bij je ex, moet je natuurlijk wel single zijn. Je bent op dit moment nog in een rebound relatie, maar je wilt eigenlijk je ex terug. Het is daarom belangrijk dat je eerst op een nette manier je rebound relatie beëindigt.

Je wilt niet teruggaan naar je ex, om vervolgens een boze nieuwe ex te hebben.

Het is natuurlijk niet verstandig om te zeggen dat je huidige partner slechts een ‘rebound’ is, en dat jullie alleen maar samen waren omdat je je eenzaam voelde. Daarmee kwets je zijn of haar gevoelens onnodig. Je kunt beter op een andere manier uitleggen dat deze relatie toch niet is wat je je erbij voorgesteld had.

Als het goed is, heb je deze rebound relatie nog niet zo lang. Het is dan helemaal niet gek om te zeggen dat je de relatie op de lange termijn toch niet ziet zitten. Niet alle mensen zijn voorbestemd om lang samen te zijn. Het blijft natuurlijk heel vervelend om de ander te moeten teleurstellen, maar dan kun je het nog steeds netjes doen.

Ik raad je wel aan om niet al te close te blijven met je rebound relatie. Wanneer hij of zij er later achter komt dat jij weer je best doet om bij je ex terug te komen, kun je er alsnog gedoe mee krijgen. Het is prima om contact te blijven houden, maar blijf geen beste vrienden. Zo voorkom je dat jouw rebound relatie later toch nog jaloers op je ex wordt.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip 2: Gun jezelf tijd om na te denken

Jouw tijd als alleenstaande heeft waarschijnlijk niet lang geduurd: de kans is groot dat je vlak na de break-up al een rebound relatie kreeg. Oftewel, je bent gedurende lange tijd met een partner geweest. Dat kan soms je gedachten wat in de war brengen. Je raakt namelijk zo gewend aan het hebben van een relatie, dat je niet meer goed alleen kunt zijn.

Dit klinkt misschien vreemd, maar alleen zijn is in principe een kunst op zich. Het is waarschijnlijk ook de reden dat je überhaupt een rebound relatie bent begonnen. Je was stiekem helemaal niet zo verliefd op de ander, maar je kon gewoon niet meer tegen het idee van alleen zijn.

Juist daarom is het belangrijk om nu wél tijd voor jezelf te nemen.

Door nu echt even tijd voor jezelf in te plannen, kun je je gedachten op orde krijgen. Denk eens na over de volgende vragen:

 • Wat miste je nu echt aan je ex?
 • Was het zijn of haar persoonlijkheid, of meer het gevoel dat je altijd bij iemand je ei kwijt kon?
 • Wil je wel echt je ex terug, of kon je rebound relatie gewoon niet voldoen aan je verwachtingen?
 • Is het niet goed om gewoon even een tijdje alleen te zijn?

Door dit soort vragen voor jezelf te beantwoorden, krijg je veel beter op een rijtje wat het is dat je mist. Daarnaast is het ook gewoon goed voor je om even alleen te zijn. Je moet sowieso eerst leren hoe je alleen met jezelf kunt zijn, om ook gelukkig met een ander te zijn. Neem hier ongeveer een maand de tijd voor. Wil je daarna nog steeds je ex terug? Kijk dan verder!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 3: Werk aan jezelf in je eigen tijd

‘Werken aan jezelf’ is natuurlijk een breed begrip. Dit is dan ook een tip die voor iedereen anders werkt. Ik kan jou niet precies vertellen wat je moet gaan doen om aan jezelf te werken. Bedenk dat eens voor jezelf: wat zou je wel willen verbeteren? Is er nog een hobby die je zou willen oppakken? Wil je meer gaan sporten? Of wil je toch misschien wat zelfverzekerder worden?

Nu is het juiste moment om dit soort activiteiten te ondernemen! Ten eerste heb je meer tijd, omdat je geen relatie hebt. Je kunt dus doen en laten wat je wilt, zonder met iemand rekening te houden. Ten tweede snijdt het mes ook nog aan twee kanten. Je wordt niet alleen zelf gelukkiger door aan jezelf te werken, maar je wordt ook aantrekkelijker voor je ex!

Aan jezelf werken is dus ook aan je toekomstige relatie werken.

Daarnaast kan het geen kwaad om eens een nieuwe garderobe aan te schaffen, of een keertje naar de kapper te gaan. Zolang je zorgt dat jij lekker in je vel zit, kom je veel positiever over op je ex. Dit gaat je kans om hem of haar terug te krijgen ontzettend vergroten. Maak dus goed gebruik van je ‘me time’!

Tip 4: Weer contact zoeken met je ex

Het moment is aangebroken: je bent even op jezelf geweest, en je weet nog steeds zeker dat je jouw ex terug wilt. Je hebt aan jezelf gewerkt en hebt meer zelfvertrouwen dan ooit. Nu wordt het tijd om weer contact op te nemen met je ex. Immers, als jij niet met je ex praat, kun je hem of haar ook niet terugkrijgen!

Dit kan al heel simpel via WhatsApp. Misschien had je nog via WhatsApp contact met je ex, misschien ook niet. Hoe dan ook, het kan nooit kwaad om een appje te sturen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Hee, lang niet gesproken, hoe is het met je?
 • Hey, alles goed? Ik was benieuwd hoe het met je ging
 • Hey! Ik deed laatst X (noem iets wat je weleens met je ex deed) en moest opeens aan je denken, hoe is het?

Met dit soort onschuldige vragen kun je weer een gesprek op gang brengen. Je laat nog helemaal niet merken dat je jouw ex terug wilt, en dat is ook precies wat je moet doen. Praat eerst gewoon eens bij, als vrienden die elkaar lang niet gezien hebben.

Vervolgens kun je voorstellen om een keer af te spreken. Praten via WhatsApp is leuk en aardig, maar zo ga je hem of haar niet terugkrijgen. Stel daarom voor om binnenkort wat te gaan drinken op een terrasje, of ergens koffie te drinken. Zo’n laagdrempelig voorstel werkt het beste om je ex mee te krijgen, zonder dat het gelijk al te serieus lijkt.

Tip 5: Met je ex over je rebound praten

Bij het afspraakje met je ex ontkom je er niet aan: ooit zul je toch je rebound relatie moeten bespreken. Je moet allereerst aan je ex duidelijk maken dat je weer beschikbaar bent, dat spreekt voor zich. Daarnaast is het belangrijk dat je duidelijk aan je ex uitlegt hoe het met je rebound relatie zat.

De kans is namelijk groot dat jouw ex ook wel van slag was, toen hij of zij hoorde van je nieuwe relatie. Het is niet leuk om te horen dat je ex al over de breuk heen is, terwijl jij nog volop in tranen bent. Jij weet wel dat je eigenlijk helemaal niet over de breuk heen was, maar je ex weet dat nog niet.

Leg daarom goed uit waarom je nu beseft dat de rebound geen goed idee was. Vertel je ex dat je eigenlijk niet graag alleen wilde zijn, en dat je daarom een nieuwe relatie was begonnen. Je vond hem of haar in eerste instantie wel leuk, maar het was niet genoeg om een stabiele relatie op te bouwen. Daarom heb je nu besloten om er een punt achter te zetten.

Ten slotte is het belangrijk om nooit kwaad of denigrerend over je rebound-partner te praten. Jij bent degene die het als een rebound relatie hebt beschouwd; de ander waarschijnlijk niet. Wuif dus niet die persoon weg als “hij/zij was maar een rebound”, maar geef toe dat jij fout zat. Dat maakt je een heel stuk verantwoordelijker en volwassener.

Tip 6: Geef toe dat je van de situatie geleerd hebt

Het is daarnaast van belang om duidelijk te maken dat je hiervan geleerd hebt. Je weet nu dat het niet slim is om gelijk achter iemand anders aan te gaan net na een break-up. Leg bovendien ook uit dat het niets met je ex te maken had en dat je niet al verliefd was tijdens jullie relatie. Dit is een van de gedachten die jouw ex waarschijnlijk had – die moet je uit zijn/haar hoofd praten!

Bij een situatie als deze moet je goed aan je ex duidelijk maken dat je ervan hebt geleerd. Je weet dat het onverstandig is om je gelijk in een nieuwe relatie te storten. Misschien heb je ook spijt van hoe de break-up met je ex is verlopen.

Door dit soort dingen toe te geven, laat je zien dat je bent gegroeid als persoon.

Degene die zijn of haar fouten toegeeft, is een volwassen persoon. Dat is dan ook een van de beste indrukken die je bij je ex kunt maken. Bij een break-up zijn er vaak alleen maar verliezers en is er vaak langdurig geruzie en gedoe. Door boven de situatie te staan en jouw fouten of tekortkomingen toe te geven, is de kans groter dat jouw ex bij je terug wilt komen.

Ga maar na: zou jij eerder terugkomen bij iemand die alleen maar anderen de schuld geeft? Of juist iemand die zijn eigen verantwoordelijkheid durft te nemen? Die eerste persoon is waarschijnlijk geen betrouwbare partner voor de toekomst; die tweede wel. De tweede persoon zal namelijk niet meer dezelfde fouten maken als eerst.

Tip 7: Blijf afspreken met je ex en toon je interesse

Bij je ‘eerste date’ met je ex is het niet slim om al je intenties duidelijk te maken. Daarmee zal je jouw ex alleen maar afschrikken, en het tegenovergestelde bereiken van wat je wilt. Houd de boot daarom eerst nog even af. Het is slim om eerst aardig en geïnteresseerd in je ex te zijn. Zo creëer je een positieve sfeer tussen jullie waarin het makkelijker wordt om hem/haar terug te krijgen.

Stel na dit eerste afspraakje voor om binnenkort weer eens iets te doen. Dit kan al wat meer ‘intiem’ zijn, zoals samen koken of ergens een wandeling maken. Je wilt wel redelijk snel weer close worden met je ex. Wanneer je te lang wacht, is de kans alleen maar groter om in de friendzone te raken.

Je moet een goede balans vinden tussen overhaastig en te afwachtend zijn.

Je kunt op een subtiele manier je interesse kenbaar maken door af en toe verwijzingen te maken naar jullie vorige relatie. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • “Goh, weet je nog toen we samen deze reis hadden gemaakt, dat vond ik toch zo fantastisch”
 • “Weet je nog dat we altijd pizza bestelden en urenlang series keken, terwijl we diepe gesprekken voerden?”
 • “Ik denk nog weleens aan die tijd dat we lekker lang uitsliepen en niks hoefden te doen samen”

Op deze manier laat je jouw ex op een positieve manier aan je denken. Hij of zij denkt dan ook: ja, inderdaad, die relatie was eigenlijk zo slecht nog niet. Het is psychologisch slim om je ex op deze manier positiever over jou te laten denken.

Wees ook niet te verlegen om fysiek intiem te worden met je ex. Je weet wat jouw ex fijn vindt, misschien een hand op haar knie of een arm om zijn schouder. De fysieke connectie is minstens even belangrijk om je ex terug te krijgen. Met deze tips moet dat zeker lukken!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *