web counter

Seks met Je ex? Lees Hier Hoe dat Kan werken!

Je ontkomt er bijna niet aan in veel romantische komedies en series: mensen die seks met hun ex hebben. Na elkaar lang niet gezien te hebben, krijgen de hormonen de overhand en kruipen de twee ex-geliefden toch weer met elkaar in bed. Waarschijnlijk denk je als single of iemand in een relatie: ‘waarom zou je dat ooit doen?’

Toch hebben er meer mensen seks nadat de relatie uit is dan je wellicht denkt. Maar is seks met je ex ook echt een manier om hem of haar weer terug te krijgen? Dat is de vraag die we in dit artikel behandelen. We hebben het onder andere over het verschil tussen mannen en vrouwen, en wat er allemaal schuil gaat achter seks met je ex.

Seks met je ex, wat zit erachter?

Jullie relatie bestaat vaak uit twee componenten: een geestelijke en fysieke relatie. Deze twee staan natuurlijk niet los van elkaar, maar zijn diep met elkaar verweven. Dit verbond komt wel het meeste tot uiting tijdens seks: één van de meest intieme momenten tussen een man en een vrouw, wanneer er liefde in het spel is.

Niet zo gek dus dat je de seks met je ex mist. Als je relatie net uit gaat is het heel normaal om je eenzaam en alleen te voelen, en graag gezelschap te willen hebben. Stel dat je dan weer met je ex samen bent, is de kans groot dat naast elkaar op de bank zitten al snel leidt tot bovenop elkaar in bed liggen.

De fysieke kant van seks met je ex speelt een grote rol. Waarschijnlijk hebben jullie elkaar gemist en is het fijn om weer bij elkaar te zijn. Ook weet je precies wat de ander lekker vindt. En jullie hebben misschien allebei een tijdje geen seks gehad, dus lopen de hormonen hoog op. In combinatie met het gevoel dat dit wel eens ‘de laatste keer’ kan zijn, is seks met je ex vaak ontzettend goed!

De seks heeft zeker ook een psychologische kant. Je zit vol met emoties en die kun je er tijdens de seks bijna letterlijk uitschreeuwen. Bovendien ervaar je tijdens de seks vooral de positieve kanten van jullie relatie; hoe goed de seks was en hoe fijn het is om dan met je ex te praten. De negatieve kanten van jullie relatie laat je achterwege.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Krijg ik mijn ex terug door seks?

Dit laatste punt is op de lange termijn vaak een nadeel, omdat je met onzekerheid weer uit bed stapt. Was dit een eenmalig avontuurtje, of maak je nu weer kans bij je ex? Bijna iedereen heeft dit gevoel na seks met zijn/haar ex gehad te hebben.

Jullie zijn beiden erg in de war en weten niet precies wat jullie met de situatie aan moeten. In de meeste gevallen ontstaat hieruit een soort knipperlichtrelatie. Je ziet elkaar af en toe, en dan gaat het voornamelijk om de seks. Achteraf was het lekker, maar ga je nog steeds met een leeg gevoel naar huis.

Daarom moet je nog eens goed nadenken over wat je nu precies wilt met je ex. En daarbij moet je die keren ‘break-up’ seks niet meewegen! Soms kunnen jullie dan inderdaad besluiten: ja, wij kunnen over onze problemen heen komen en weer samen zijn! Dat is natuurlijk hartstikke mooi, mits dit van beide kanten komt.

Zorg dat jullie beiden dezelfde motivatie hebben

Als slechts één iemand serieus moeite wil doen om de relatie te laten werken, gaat het niet goed komen. Je ex terug door seks kan dus alleen als jullie beiden daarna besluiten om samen verder te gaan. Maar helaas weet je niet altijd van tevoren waarom jouw ex seks met je heeft.

Sommige mensen voelen zich namelijk heel alleen nadat de relatie is verbroken, en die eenzaamheid willen ze tegengaan door weer seks te hebben met hun ex. Want zeg nu zelf, dat zijn de momenten waarop je je het meest verbonden voelt met iemand. Helaas maakt dit het voor jou lastiger, als jij gewoon je ex terug wilt.

Probeer daarom van tevoren bij je ex te peilen of hij/zij jou vooral mist als persoon, of omdat jouw ex zich eenzaam voelt. Echter, dit gevoel is erg lastig in te schatten – soms weten mensen zelf ook niet goed dat ze eigenlijk hun ex niet missen, maar gewoon iemand om lief te hebben.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Iedereen weet wel: mannen en vrouwen zijn niet gelijk. En dat is ook in deze situatie belangrijk. Over het algemeen zijn mannen meer seksueel en fysiek ingesteld dan vrouwen; voor hem is seks met zijn ex meestal iets lichamelijks. Mannen hebben er meestal minder moeite mee om seks te hebben zonder liefdesgevoelens of iets dergelijks.

Bij vrouwen is dit vaak anders. Natuurlijk hoeft dit niet voor elke vrouw te gelden, maar de meesten vinden dat seks en liefde hand in hand gaan. Voor hen is seks zonder liefde een stuk lastiger (en vaak ook minder lekker). Nogmaals, dit geldt niet voor ieder individu: er zijn ook genoeg mannen die seks niet los van liefde zien of vrouwen die het liefst helemaal losgaan.

Wat houdt dit in voor de praktijk? Als je als man zeker bent dat je weer terug wilt met je ex, dan kan seks een manier zijn. Jouw ex hecht waarschijnlijk veel waarde aan seks en zal niet heel snel ‘zomaar’ weer met je naar bed gaan. Zeker als je er eerst een romantische avond van maakt, kan jouw ex snel in de gaten hebben dat je nog van haar houdt.

Als vrouw werkt het minder goed om je ex terug te krijgen door hem in bed te lokken. De meeste mannen doen dit zonder dat ze per se gevoelens voor je hebben. Misschien is het voor hem alleen maar een nacht goede seks, terwijl er voor jou meer betekenis achter zit. Je krijgt hem dus waarschijnlijk niet terug met alleen maar seks.

Problemen van seks met je ex

Seks is natuurlijk altijd fijn, zeker als het met je (ex-)partner is. Maar dat betekent niet dat seks met je ex altijd een strak plan is. De seks lost namelijk, zoals we al aangaven, geen problemen op. Je gaat niet alleen met seks je ex terug krijgen – daar moet je meer voor doen.

Het eerste probleem ontstaat daarom al voordat je überhaupt seks hebt: waarom zou je het doen? Wat wil je bereiken met de liefde bedrijven met je ex? Veel mensen doen het namelijk omdat ze bang zijn om alleen te zijn, nu de relatie voorbij is. Ze voelen zich erg eenzaam; en hoe los je dat nu beter op dan op de meest intieme manier bezig te zijn?

Helaas maakt het de zaken alleen maar lastig, als je seks hebt met je ex omdat je je alleen voelt. Misschien doet jouw ex het wel omdat hij of zij nog gevoelens voor je heeft. Dit kan erg ongemakkelijke situaties veroorzaken, omdat jullie belangen niet hetzelfde zijn.

Bovendien zijn jullie niet echt meer samen, maar hebben jullie wel weer seks. Daardoor krijg je, hoe dan ook, op een bepaalde manier weer gevoelens voor je ex. Hoe gaat dat voelen als jouw ex iemand anders krijgt? En als je weer verder wilt met je leven, helpt seks met je ex daar niet zo bij. Of je moet hem of haar weer terug willen…

Je heb seks gehad met je ex, en nu?

Nadat je seks hebt gehad met je ex met als doel om hem of haar terug te krijgen, moet je uiteraard met elkaar praten. Zolang jij niet duidelijk maakt dat je samen verder wilt, blijft het een knipperlichtrelatie, en zal je met een leeg gevoel blijven rondlopen. Het praten na de seks is erg belangrijk om de relatie te laten werken.

Je moet er goed over nagedacht hebben en zeker weten dat je met jouw ex jullie problemen kunt overkomen. Alleen dan weet je zeker dat je seks hebt met je ex voor ook de geestelijke kant, en niet alleen de fysieke. Wanneer jij alles op een rijtje hebt, kun je meer genieten van de explosieve seks met je ex en daarna weer met hem of haar samen zijn.

En natuurlijk moet jouw ex hier hetzelfde in staan. Hij of zij moet niet alleen maar seks met jehebben vanwege de eenzame gevoelens. Dit is een bepaald risico dat je neemt, wanneer je seks hebt met je ex. Je weet namelijk niet van tevoren wat de beweegredenen van jouw ex zijn – en soms weten zij dat ook niet zo goed…

Maar missen jullie elkaar echt heel erg? Zijn jullie bereid om jullie oude problemen op te lossen, en er weer samen voor te gaan? Dan kan een goede vrijpartij de beste springplank zijn naar nieuw geluk!

We wensen je veel succes toe!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

12 Reacties op "Seks met Je ex? Lees Hier Hoe dat Kan werken!"

 1. mounia

  says:

  ben al 6jaar samen met mijn vriend. maar het gaat heel slecht tussen ons er is veel gebeurd in het verleden. ik hou van hem en kan hem niet snel los laten heft u voor mij een goeie raad

  dankje u

  • Stella

   says:

   soms kan even een break nemen ook helpen, pas dan ga je inzien dat je niet zonder elkaar wilt zijn! Ik ga voor je duimen! x Stella

 2. Anoniem

  says:

  Mijn ex en ik hebben nog regelmatig seks en in het begin was het top: puur seks en geen gevoelens. Maar ik merk dat ik stiekem toch weer gevoelens heb gekregen voor haar.. Ik zei pas bijna ik hou van je! Maar zij heeft ook seks met een ander dus ik weet dat zij niet hetzelfde voelt. Wat nu? Ik wil haar niet kwijt.. Help!!

  • Edwin Edinga

   says:

   Beste Anoniem,

   Seks met je ex hebben is nooit zonder risico. Jullie zijn niet langer bij elkaar om een andere reden dan lichamelijke bevrediging; jullie delen geen gevoelens meer voor elkaar, maar delen nog wel hele intieme momenten met elkaar. En dan is het niet zo gek als je merkt dat oude gevoelens weer oplaaien. Persoonlijk zou ik seks met je ex om deze reden ook niet aanraden. Probeer er eerst zeker van te zijn dat je nog gvoelens hebt voor je ex (en hij/zij voor jou), in plaats van meteen je lichaam aan hem/haar te geven. Zo niet, dan krijgt je ex het voordeel van seks, zonder de perikelen van een relatie.
   Het feit dat jouw ex ook seks heeft met een ander, vormt een grote, rode vlag. Jouw ex vindt het leuk om seks met je te hebben, maar een romantische relatie ziet ze niet meer zitten. Kies dan voor jezelf; gun jezelf meer dan alleen een fysieke relatie en wacht tot je iemand tegen komt die wel helemaal voor jou gaat - fysiek en emotioneel. En wie weet, misschien als jij afstand neemt van je ex, dat zij opeens beseft dat ze je wel helemaal wilt... Voor nog meer tips raad ik je mijn boek aan: exterugmethode.nl/?pn=et.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

   • anoniem

    says:

    Beste meneer Edinga, Bedankt voor uw advies! Ik ben bang dat het nog moeilijk gaat worden,maar ik zal mijn best doen. Ik wil echt mezelf op nummer 1 leren zetten, en wil mezelf al helemaal niet laten gebruiken!

 3. floor

  says:

  heb zo vaak sex met mijn ex en we vinden het allebei prima. we kennen elkaar door en door dus we kunnen elkaar af en toe lekker verwennen maar hebben geen behoefte aan meer (een relatie). Zie het probleem er niet van in, alleen maar voordelen

  • Soof

   says:

   ja precies, dit heb ik ook. Eerlijk gezegd kan ik me echt voor geen goud een relatie meer met mijn ex voorstellen. Hij was veel kinderachtiger dan mij, maar de seks was wel altijd echt megagoed! we genieten dus gewoon lekker van elkaar in bed maar verder hoeven we niets van elkaar

   • floor

    says:

    ja he, tegenwoordig moet dat toch gewoon kunnen? Via Tinder gaat iederen ook gewoon afspreken om met elkaar naar bed te gaan . waarom moet je meteen een relatie aangaan? Met mijn ex en mij was de liefde gewoon op maar we vonden elkaar nog wel steeds heel aantrekkelijk. liefde en seks zijn twee heeele andere dingen!

 4. esmeralda

  says:

  wel weer lekker mannen en vrouwen over een kam gescheerd... alsof elke vrouw elke seksuele ervaring ziet als een uiting van liefde met haar prins op het witte paard. Ik heb genoeg mannen meegemaakt die ook zitten te janken omdat de vrouw die zij willen niet van hen houdt maar ze blijven nog wel seks met haar houden omdat ze denken dat zij ooit van gedachten gaat veranderen. Nu klinkt het net alsof vrouwen altijd maar als wanhopige tuthola's achter mannen aan zitten en ze hun lichaam geven om te smeken of die vent van ze wil houden terwijl zij alleen maar hup er en hup eruit gaan. Beetje jammer

  • rachel

   says:

   helemal mee eens!!!

  • jasmine

   says:

   mijn ex jankte echt dagen achter ekaar ogen uit zijn kop nadat het uitging (terwijl HIJ degene was die vond dat we er een punt achter moesten zetten) ,terwijl ik na 2 dagen zoiets had van, nja tis maar beter zo. Klaar.

 5. Jan t.

  says:

  Ik heb 12 jaar een relatie gehad. dat is nu helaas voorbij. we hebben beide besloten om te stoppen. meer omdat we niet goed wisten hoe we met elkaar moesten omgaan en elkaar begrijpen, en dan worden heel veel kleine dingen toch net wat teveel.
  we hebben samen 2 kinderen (die ook nog steeds moeite hebben met de scheiding) en we hebben samen co-ouderschap. dus we hebben altijd wel contact door de week.
  we zijn nu 1 jaar uit elkaar, waarvan ik een half jaar nu op mezelf woon (daarvoor nog gewoon samen gewoond).Ik heb inmiddels al dik 2 maanden weer echte gevoelens voor haar. ben inmiddels ook bij een psycholoog geweest omdat het allemaal teveel werd in me hoofd (ja ik heb alles fout gedaan om een ex terug te krijgen). maar ze heeft me vergeven voor wat er in de laatste maanden is gebeurt.
  Ze date nu met andere mannen, ze heeft ook 2 sex dates gehad die ik weet. ze heeft iets van gevoelens voor een collega, maar ze geeft zelf aan dat het eigenlijk niet goed zit maar. en ze wil wat tijd hebben om erachter te komen wat ze precies wilt.
  (dat zegt ze dus nu al dik 2 maanden. ze geeft aan dat er nog gevoelens zijn, dat ze een toekomst met mij nog wel kan voorstellen etc etc maar op dit moment niet omdat ze eerst zeker wilt zijn dat ze ook echt 100% voor mij kan/wil gaan.
  Ook hebben we een paar keer sex gehad. gewoon omdat ze het ook heel fijn en spannend vind om het met mij te doen.
  Maar ben nu aan het twijfelen of dit wel goed is. ik weet niet of de gevoelens voor mij sterker worden hierdoor, of ze me gebruikt als vergelijkings-materiaal. ze zegt steeds dat ze zich nog tot me aangetrokken voelt maar ik dit niet moet zien als extra hoop om bij elkaar te komen. de sex is ook altijd tussendoor, na het werk en voor ze de kids gaat halen. soms 1x per 2 weken soms langer niks.
  Moet ik gewoon doorgaan en hopen dat ze hierdoor sneller tot een beslissing komt of moet ik juist stoppen zodat ze meer gaat merken wat ze mist?

  Groetjes,
  Jan t.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image