web counter

Vindt Hij Me Nog Leuk? 6 Signalen om het te Herkennen

‘Kom, laten we vanavond eens uitgaan. Misschien ontmoet je wel een nieuw iemand,’ verkondigt een van je vriendinnen je met een knipoog. Een steek schiet door je hart. Een nieuw iemand? No way. Jij hebt degene met wie je samen wilt zijn allang gevonden… En weer verloren. Maar ondanks het feit dat jullie uit elkaar zijn, kan je hem maar niet uit je hoofd – en hart – krijgen.

Of misschien bevindt jij je nog in een relatie, maar heb je het gevoel alsof je jouw relatiestatus op Facebook net goed naar ‘single’ kan veranderen. Je kunt je nog amper herinneren dat jullie eens een romantisch avondje uit zijn gegaan, of überhaupt intiem zijn geweest. Je gaat steeds meer twijfelen; vindt hij je nog wel leuk? Ontdek hier 6 signalen!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Een romantische relatie

Soms kan je je zo vasthouden aan een ideaal, dat je de werkelijkheid uit het oog verliest. Verliefd zijn en geliefd zijn klinkt fantastisch, maar dan wel als je deze liefde deelt met de juiste persoon. En liefde overvalt je, liefde overkomt je. Je kunt liefde niet (af)dwingen.

Dus voordat je een relatie probeert te forceren met iemand waar je nooit werkelijk gelukkig mee zult worden: ga eerst eens voor jezelf na of je überhaupt potentie ziet in een relatie met diegene waarvan jij meent dat hij jouw hart gestolen heeft.

Wat is liefde?

Ware liefde vertaalt zich in de balans tussen geven en nemen. Liefde betekent een wederzijds(e) steun, respect, en verlangen – lichamelijk en geestelijk, emotioneel. Het vereist onzelfzuchtigheid, het voorop stellen van de belangen van je geliefde, en jezelf op de tweede plaats zetten.

Echter, er zit ook een schaduwkant aan liefde; je kunt jezelf erin verliezen. Je kunt zó opgaan in die ene persoon, dat je als het ware blind wordt voor de rest van de wereld, of zelfs voor zijn/haar slechte kanten. Jouw geliefde op de eerste plaats zetten, betekent dus niet dat je jezelf moet wegcijferen. Immers, in een gezonde relatie zal jouw partner hetzelfde voor jou doen; er zal een balans zijn.

En als jullie die balans gevonden hebben, dan is de band tussen jullie ijzersterk. Jullie hebben alles voor elkaar over en steunen elkaar volledig, maar blijven tegelijkertijd stevig in jullie schoenen staan, en hebben respect voor elkaars keuzes en overtuigingen.

Is hij het waard?

Lust en liefde gaan hand in hand, maar het zijn wel degelijk twee gescheiden fenomenen. Het is iets compleet anders om steeds de overweldigende behoefte te hebben om zijn kleding van zijn lijf te scheuren wanneer je in zijn buurt komt, dan om bereid te zijn een kogel voor hem op te vangen.

   tests-of-true-love-1

Liefde is meer dan alleen een fysieke aantrekkingskracht; er komt ook een (sterke!) emotionele band bij kijken. Is hetgeen jij nu voor hem voelt meer dan alleen lust? Voel je een connectie tussen jullie die je niet bij een ander voelt – kán voelen? En het belangrijkste: denk je dat hij hetzelfde voor jou voelt, of zal gaan voelen, en een goede geliefde voor jou kan zijn?

Je tijd en aandacht investeren in iemand die nooit hetzelfde zal doen voor jou, zal enkel eindigen in hartzeer. Iedereen verdient het om lief te hebben, maar ook om geliefd te zijn – geven en nemen. Is hij daartoe in staat? Met andere woorden, is hij jouw liefde waard?

Hoe kom je erachter of hij romantische gevoelens voor jou koestert?

Liefde begint uiteraard – in de meeste gevallen – bij iemand leuk vinden, je aangetrokken voelen tot die ene persoon. Dus voordat je hem al meteen als waardig beoordeelt voor jouw liefde, probeer eerst te achterhalen of hij jou überhaupt nog wel leuk vindt. Zonder die wetenschap, dat ene geplante zaadje, zal er nooit een romantische relatie tussen jullie kunnen uitgroeien.

Probeer dus eerst te achterhalen of hij je nog leuk vindt. Want of je hem nu jouw man kunt noemen en samen een huis deelt, of dat jullie al even uit elkaar zijn; een emotionele afstand kan vele malen bepalender zijn dan een fysieke afstand. Elkaar dag in dag uit zijn staat namelijk niet garant voor een sterke relatie. Die ‘ik hou van je’ die hij steevast uitspreekt voordat hij naar zijn werk gaat, kan net zo goed een gewoonte zijn geworden, zonder een echte emotionele lading.

16324-He-Loves-Me-Not

Om erachter te komen of hij je nog steeds leuk vindt, kan je checken op de volgende signalen.

#1 Hij belt of sms’t je nog regelmatig

Wanneer je om iemand geeft, probeer je ervoor te zorgen dat die persoon gelukkig is, en toon je interesse in zijn/haar leven. Je wilt op de hoogte blijven van de hoogte- en dieptepunten, en wilt klaar staan om hem/haar te troosten indien nodig, omdat hij/zij je dicht bij het hart staat.

Het is dus een heel duidelijk signaal dat hij je nog leuk vindt, of in ieder geval nog om je geeft, als hij je regelmatig belt of een berichtje stuurt, om te kijken hoe het met je gaat, of om iets bijzonders te vertellen over zijn eigen dag. Het hoeven ook geen lange gesprekken of berichten te zijn, zolang ze maar regelmatig genoeg zijn om op te vallen; te signaleren dat hij je nog steeds leuk vindt.

Maar (in het geval van een ex) ook de paniekerige telefoontjes over de kleinste dingen (‘Help, ik kan mijn […] niet vinden!’), of berichtjes over een bepaald televisieprogramma dat jullie altijd samen keken, kunnen een duidelijk signaal zijn dat hij je nog steeds graag bij zich heeft; dat hij nog steeds jouw hulp of mening nodig heeft. Hij kan je maar niet loslaten.

#2 Hij wordt jaloers als je aandacht krijgt van andere mannen

Voor mannen is het vaak heel simpel. Zodra een andere man net iets te vaak naar zijn vriendin/vrouw kijkt, of haar net iets te vaak aanraakt, wordt zijn ‘oerinstinct’ aangewakkerd – beschermen wat ‘van hem’ is (‘zij is van MIJ’). Hij begint jou dan misschien fysiek af te schermen tegen de andere man (indringen), of staart de ander indringend aan, de boodschap in zijn gezicht duidelijk – ‘waag het niet ook maar iets te proberen’.

Een man die jou leuk vindt, zal zich er dus dood aan ergeren als een ander probeert om jou te versieren. Met andere woorden, hij zal jaloers worden als een andere man jou aandacht schenkt. Een man die daarentegen zijn mogelijke competitie niet eens een blik waardig gunt, zelfs niet als die ander wel heel dicht bij jou komt, zal hoogstwaarschijnlijk niet erg veel (meer) voor jou voelen.

936full-bridget-joness-diary-poster-e1380598065713

#3 Hij gedraagt zich erg ‘warm’ tegenover jou

Het is niet ongewoon voor vrienden en – zeker niet! – voor je partner om jou (letterlijk) met open armen te ontvangen, en uit te spreken hoeveel ze voor je betekenen. Echter, er is een groot verschil tussen vrienden en partners: bij de laatstgenoemde verlang je niet alleen naar hun steun, maar ook naar hun seksuele aandacht. En zodra er sprake is van een seksueel verlangen, is er geen sprake van simpelweg vriendschap tussen jullie.

Wanneer je ex dus probeert je te steunen of je lieve woordjes influistert, besef je dat jullie geen vrienden zijn. Hoe kunnen jullie immers puur vrienden zijn, wanneer jullie zulke intieme momenten met elkaar hebben doorgebracht? Het is heel simpel: een ex die jou erg ‘warm’ behandelt, koestert nog steeds gevoelens voor je, en geeft dus nog steeds om jou.

#4 Hij raakt je vaak aan

Daden kunnen vaak zoveel meer zeggen dan woorden ooit kunnen uitdrukken. Een simpele aanraking kan al zeggen ‘ik geef om je’ zonder dit verbaal uit te spreken. Een aanraking kan zeggen wat een man bijvoorbeeld niet durft te zeggen. Of wanneer hij helemaal niet goed is in het uitspreken van gevoelens, laat hij jou dit weten door je (vaak) aan te raken.

Een man van weinig woorden vindt jou dus niet per definitie minder leuk, maar hij heeft andere manier om zijn gevoelens te uiten. Luister naar wat zijn lichaam je vertelt, en wacht niet continu op een verbale bevestiging van zijn gevoelens. Enkel al het feit dat hij altijd naar jou toegedraaid zit, of zijn hand op de rugleuning van jouw stoel heen legt, spreekt boekdelen.

#5 Hij probeert herinneringen met je op te halen

‘Hé, weet je nog die keer dat we op vakantie gingen naar […] en we ‘s avonds een wandeling maakten onder de sterren. Het was echt zo mooi daar!‘ (en de seks onder de sterrenhemel was ook zeker niet verkeerd). Kijk niet vreemd op wanneer hij spontaan herinneringen begint op te halen van de tijd waarin jullie nog samen waren, of nog veel closer waren.

Door herinneringen op te halen, probeert hij je eigenlijk te vertellen dat hij je mist. Hij mist de momenten die jullie samen gedeeld hebben. De momenten waarop jullie een ‘wij’ waren, en de gevoelens die hij – jullie – toentertijd voor elkaar hadden, op die momenten waarop jullie nog compleet in elkaar opgingen. Herinneringen ophalen is een signaal dat hij nog veel om je geeft, en je waarschijnlijk stiekem nog leuk vindt.

#6 Hij neemt het initiatief om zijn excuses aan te bieden na een ruzie

Ruzies kunnen een essentieel onderdeel zijn van een relatie; het houdt de spanning erin, voornamelijk als jullie beiden wat vurig zijn. Het kan de band sterk houden om af en toe eens flink tegen elkaar tekeer te gaan, en niets op te kroppen – en jullie vurigheid te uiten in de slaapkamer.

Echter, ruzies kunnen ook het einde aankondigen van een relatie, als er geen goedmaaksessie op volgt. Er worden bijvoorbeeld geen opgekropte gevoelens of frustraties geuit tijdens de ruzie, maar er worden enkel verwijten naar elkaars hoofd geslingerd. Dit roept de vraag op of het eigenlijk nog wel nut heeft om de relatie voort te zetten; er ontstaat enkel een emotionele (en fysieke) afstand.

Het geen pogingen ondernemen om het goed te maken na een ruzie kan dus betekenen dat de personen in kwestie niet langer genoeg om elkaar geven om hun relatie in stand te houden. Wanneer jouw partner echter wel het initiatief neemt om zijn excuses aan te bieden, laat hij daarmee zien dat hij jou niet kwijt wil. Hij is bereid om te vechten voor jullie relatie, omdat hij je nog veel te leuk vindt.

De relatie nieuw leven in blazen

Het feit dat je twijfelt aan zijn gevoelens voor jou, geeft aan dat je je niet 100% prettig voelt in de relatie; je hebt geen zekerheid in de toekomst voor jullie relatie. Maar dit betekent niet dat je hem wilt opgeven; je wilt vechten voor jullie relatie!

Maar dit betekent tevens dat er enkele veranderingen moeten plaatsvinden; dat jullie de relatie nieuw leven in moeten blazen. Plan bijvoorbeeld een wekelijkse date-avond in, een avond waarop jullie elkaar aandacht aan elkaar besteden.

Een ander mogelijk scenario is dat jij graag wil weten of je ex je nog leuk vindt, omdat je niets liever wilt dan bij hem terug te komen. In dat geval zal je tevens enkele stappen moeten ondernemen, ditmaal om hem weer terug te veroveren. Lees daar meer over in dit artikel.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

11 Reacties op "Vindt Hij Me Nog Leuk? 6 Signalen om het te Herkennen"

 1. Roos

  says:

  Ik heb na 1,5 jaar een eind gemaakt aan de relatie met de jongen waar ik voor het eerst seks mee gehad heb, omdat mijn gevoelens minder waren geworden. Dat was zo'n 2 maanden geleden. Sindsdien merk ik dat ik nog steeds heel vaak aan hem denk en betrap ik mezelf er vaak op dat ik hem een berichtje wil sturen over van alles en nog wat. en wat blijkt.. hij stuurt mij de laatste juist zelf heel vaak een berichtje , over de dingen waar ik hem over wil berichten. Ik kom hem ook nog wel eens tegen en dan knuffelt hij me/raakt hij me veel aan. Betekent dit dan dat hij mij nog leuk vindt? En ik hem? of voel ik me alleen zo aan hem gehecht omdat hij bijv mijn eerste was? gr Roos

  • Laura

   says:

   heb precies hetzelde! Was knetterverliefd op de jongen die mij ook ontmaagd heeft, maar werd na 2 jaar toch minder verliefd op hem. De vlam ging gewoon uit... Daarom heb ik er een punt achter gezet, paar maanden geleden. Maar nu doet hij soms eigenlijk nog steeds alsof we samen zijn, aanraken, knuffelen, berichtjes sturen. En stiekem vind ik die aandacht ook nog wel prettig... Ik voel me zo n de war!

 2. Adriana

  says:

  thanx voor de tips! Weet nu bijna zeker dat mijn ex me terug wil (en wil hem ook terug). Heb jij er nog tips voor hoe ik opnieuw een relatie aan kan gaan met iemand waar ik ooit al mee gehad heb? Mvg, Adriana

  • Edwin Edinga

   says:

   Hoi Adriana,

   Graag gedaan, goed om te horen dat ze je geholpen hebben!

   Wat betreft jouw vraag om tips over hoe je opnieuw een relatie met je ex kunt aangaan, verwijs ik je door naar andere artikelen op deze site. Er zijn er genoeg die je tips en adviezen geven om je ex-vriend weer tot jouw vriend te maken. Daarnaast raad ik je ook mijn boek 'Ex Terug Methode' aan. Hierin vindt je genoeg tips!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

 3. gerard Hendrickx

  says:

  wij kunnen het niet down laden

 4. anoniem

  says:

  Het klinkt misschien heel stom maar... Ik heb steeds meer het gevoel alsof mijn vriendin (relatie van 3 jaar) mijn beste vriend leuk vindt. Ik heb het de laatste tijd best wel druk op mijn werk en de vriendin van mijn beste vriend is ook beste vriendinnen met mijn vriendin dus mijn vriendin zit best wel vaak bij hun thuis. Maar als ik daar dan langs ga, is zij wel heel erg close opeens met mijn beste vriend... Ik weet niet zo goed of ik nu spoken zie of dat zij mij gewoon niet leuk meer vind en mijn beste vriend nu leuk vind...

  • meggie

   says:

   kan dat ze je gewoon mist, maar da tze weet dat je hard werkt en je niet wil lastig vallen. Neem haar gewoon een keertje mee op een romantische date dan richt zij jouw aandacht wel weer meer op jouw!!

  • malia

   says:

   pft jij doet je best om geld te verdienen en dan gaat zij opeens bij je beste vriend zitten vlijen.... kan ze echt niet maken sjonge

 5. marsha

  says:

  hij appt nog vaak om af te spreken .. wel vaak savonds maar hij heeft best wel vaak n andere vriendin... moet ik nou ja zeggen (heb t wel twee gedaan.. een x film gekeken en 1 x seks gehad ) of hem negeren?

 6. R

  says:

  Ik en me vriend zijn nu al vier maanden uit elkaar maar ik houd nog wel van hem (zielsveel)... Maar hij praat niet meer met me en hij zegt dat hij geen contakt meer wilt. Maar hij word nog wel steeds jaloers als ik met een andere jongen praat als ik uit ben en hij is er ook. Ik weet het gewoon dat hij jaloers is. Maar wat wil hij nou dan? Hij wilt geen relatie maar dan mag hij ook niet jaloers worden want dan ga ik denken dat we misschien toch nog bij elkaar kunne komen.... en ik wil dat zo graag

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image