web counter

8 Tekenen dat Je Ex Vriend(in) nog om je Geeft en je Mist

Stiekem betrap jij jezelf er ook weleens op dat je terugdenkt aan een fijn moment dat je samen met je ex beleefd hebt. Bijvoorbeeld toen jullie zo’n romantische vakantie in een hutje aan het strand hadden doorgebracht. Of die keer dat jullie het hele weekend niet uit bed kwamen, omdat jullie geen genoeg van elkaar konden krijgen.

De blos staat je nog op de wangen bij de gedachte.

Het is niet ongewoon om nog aan je ex te denken, zeker als jullie samen veel herinneringen gemaakt hebben. Dat je hart stiekem nog een sprongetje maakt bij de gedachte aan hem/haar, is dus niet zo heel gek. Maar wat als dat verlangen naar hem/haar ineens weer heel vurig oplaait? Wil je hem/haar weer toch weer terug? En houdt je ex eigenlijk nog wel van jou?

vriend1

Je verlangt… Maar naar wat?

Wanneer je een relatie hebt met iemand, ben je compleet toegewijd aan elkaar. Je voelt je helemaal op je gemak bij hem/haar. Hij/zij geeft je het gevoel dat je veilig bent, niet alleen in fysieke zin, maar ook emotioneel; je hoeft niet bang te zijn dat je iets ‘raars’ doet of zegt, want hij/zij accepteert je zoals je bent, en geeft je juist meer vertrouwen in jezelf.

In een relatie zijn, kan je dus het gevoel geven dat je vleugels hebt; je kunt de hele wereld aan, met je partner aan je zijde. Wanneer je relatie uitgaat, kunnen die gevoelens van gelukzaligheid en zelfvertrouwen dus een flinke snoekduik nemen. Ineens ben je niet meer zo zeker van jezelf, van wie je bent zonder hem/haar. Je bent je rots kwijt.

Over een gebroken relatie heen komen kost tijd en moeite, maar het is zeker niet onmogelijk. Je zult uiteindelijk weer op een punt komen dat je gelukkig bent, zelfs zonder je ex. Maar er kan een moment komen dat hij/zij toch weer je gedachten binnendringt, en wat je ook doet, je krijgt hem/haar niet uit je hoofd. En wat dan?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Op zoek naar houvast

Relatiebreuken zijn wreed. En het maakt daarbij niet uit of je nu vreedzaam of ruziënd uit elkaar bent gegaan, het feit blijft dat de persoon waar jij ooit van hield (houdt) en/of de persoon die jij zelf was, ineens uit je leven gerukt is. En wat overblijft, is een gapend gat in je hart en een leegte in je leven. Je hebt het gevoel dat je iets mist, en je gaat op zoek naar iets om de leegte op te vullen.

Maar het is heel goed mogelijk dat je daarbij op zoek gaat naar het verkeerde. Misschien focus je je enorm op je ex, omdat je zeker weet dat hij/zij alleen die leegte kan opvullen. Of je gaat op zoek naar wie dan ook die de leegte kan opvullen. Aan beide verhalen zit echter een schaduwkant: je richt je zo erg op je ex, dat je niet doorhebt dat hij/zij niet (langer) ‘jouw ware’ is, of je zoekt liefde op de verkeerde plekken.

Focus je in plaats daarvan dus eerst even compleet op jezelf; word zelf degene die jou gelukkig kan maken. Ga eens na wat jou nou zo gelukkig maakte in je relatie (of juist niet), en probeer hiervan te leren. Laat jezelf helen, voordat je weer een relatie aangaat.

vriend2

Mis je de relatie of de persoon?

De leegte die jij voelt, kan dus twee oorzaken hebben. Oftewel, je mist wie jij was in je relatie; je mist de gevoelens van zekerheid; het feit dat er altijd iemand voor je klaar stond. Of je mist de persoon die jou die gevoelens gaf, en de persoon die jou vlinders in je buik gaf, iedere keer dat je hem/haar zag.

Het is belangrijk dat je het verschil hiertussen ziet: mis je de relatie of de persoon? Wanneer je namelijk enkel de relatie mist, kan je je enorm vasthouden aan persoon die jou nooit (meer) werkelijk gelukkig zal maken, omdat jullie eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen.

Weet jij echter zeker dat het zijn/haar lach is die je mist, de twinkeling in zijn/haar ogen, de plezierige rillingen die alleen hij/zij jou weet te bezorgen, en zelfs jullie discussies? Pas dan is het verstandig om jezelf toe te staan je over te geven aan de fantasie om weer een relatie met je ex aan te gaan, want jij verlangt niet naar affectie, maar naar de persoon zelf.

Houdt je ex nog van jou?

Eindelijk heb je voor jezelf uitgevogeld dat je nog werkelijk van je ex houdt, en dat je bij hem/haar wilt zijn om de juiste redenen (je mist hem/haar, niet de genegenheid). Je kent je ex door en door, gebreken en al, en verlangt er nog steeds naar om een toekomst met hem/haar op te bouwen.

Maar jouw droom kan in één keer in duigen vallen, als het blijkt dat jouw ex eigenlijk helemaal niet maar van jou houdt. Voordat je jezelf dus opmaakt voor een gevecht om je ex terug te winnen, is het wijzer om eerst te kijken of hij/zij wel het vechten waard is. Kom er dus eerst achter of jouw ex nog van jou houdt. Kijk maar eens of je de volgende signalen bij hem/haar kunt ontdekken.

vriend3

#1 Hij/zij belt je nog regelmatig of stuurt je nog regelmatig een berichtje

Het feit dat je ex nog regelmatig contact met je opneemt, betekent dat hij/zij nog vaak aan je moet denken. Zijn/haar berichten zijn misschien niet wereldschokkend, maar stiekem wil hij/zij toch heel graag nog bepaalde gebeurtenissen met je delen, of wil hij/zij graag weten hoe het met je gaat. Met andere woorden, het is heel goed mogelijk dat hij/zij nog van je houdt, en je mist.

#2 Hij/zij is ‘Hot and Cold’ in zijn contact met jou

De ene week belt en smst je ex je non-stop, terwijl hij/zij de week erna al je berichten onbeantwoord laat, en je telefoontjes negeert. Je snapt er helemaal niets van, en met recht. Hij/zij is namelijk zelf net zo in de war als jij; jouw ex weet niet goed wat hij denkt, wil en voelt – voor jou. Zijn hoofd en hart zijn mogelijk in tweestrijd: zijn brein vertelt hem dat hetgeen zijn hart wil (jou) niet juist is.

#3 Hij/zij probeert je jaloers te maken

Zijn/haar Facebook staat ineens vol met foto’s met andere meisjes/jongens, en hij/zij stuurt ook continu flirterige berichten naar hen. En dan voornamelijk wanneer jij online bent. Dikke kans dat hij/zij jou jaloers probeert te maken. Maar wat hij/zij eigenlijk doet, is jou laten zien dat hij/zij nog gevoelens voor je heeft, en dat jouw ex je niet uit zijn/haar gedachten krijgt.

vriend4

#4 Hij/zij raakt je vaak aan

Een aanraking kan vaak veel meer vertellen dan woorden ooit zouden kunnen. Een aanraking is veel subtieler, je ex kan je zo vertellen dat hij/zij nog steeds van je houdt, zonder (direct) de kans te lopen dat je hem/haar afwijst.

#5 Hij/zij heeft nog steeds contact met jouw vrienden en/of familie

Normaal gesproken verwatert het contact tussen een ex en de familie en/of vrienden van zijn/haar ex. In contact blijven met de personen die het dichtst bij je ex staan; bellen en berichten sturen in plaats van enkel ‘hallo’ te zeggen als je ze tegenkomt, is eigenlijk gewoon heel erg awkward. Dus als je ex nog steeds regelmatig contact heeft met je vrienden en/of familie, hoopt hij/zij je stiekem weer voor zich te winnen.

#6 Hij/zij stortte zich meteen na jullie breuk in een nieuwe relatie

Er wordt weleens gezegd dat je je ex het beste kunt vergeten door meteen in een nieuwe relatie te stappen. Maar in dat geval ga je enkel een relatie aan om je ex en de pijn van jullie breuk te vergeten, en niet omdat je werkelijk geïnteresseerd bent in je nieuwe partner (‘rebound’ relatie). Wanneer jouw ex dus heel snel een nieuwe relatie heeft, kan het dus zijn dat hij/zij nog steeds van jou houdt.

vriend5

#7 Hij/zij praat altijd over de dingen die jullie samen meegemaakt hebben

Wanneer je in de buurt van je ex bent, begint hij/zij altijd te praten over herinneringen aan jullie relatie, over de gebeurtenissen uit de tijd waarin jullie nog verliefd op elkaar waren. Dit is een heel duidelijk teken dat jouw ex in ieder geval nog vaak aan je denkt; hij/zij mist jullie. Stiekem koestert hij/zij namelijk nog warme gevoelens voor jou.

#8 Je komt hem/haar verdacht vaak tegen

Het hoeft niet altijd verdacht te zijn als je je ex (een paar keer achter elkaar) tegenkomt, het kan ook heel goed een toeval zijn (bijvoorbeeld op feesten). Maar als hij ineens heel vaak bij jouw favoriete restaurant of bar verschijnt, of op een plek waar jij net hebt ingecheckt op Facebook, kan het zijn dat hij daarheen gaat, omdat hij nog steeds van je houdt en je graag wil zien.

Opnieuw een relatie beginnen?

Na het lijstje doorgelopen te hebben, kom je er misschien achter dat jouw ex stiekem toch wel aan (minstens een aantal van de) signalen voldoet. Je hebt een sterk vermoeden dat je ex in ieder nog van je houdt, en dat is goed nieuws voor jou, want nu kun jij aan de slag met het terugwinnen van je ex! Hoe je dat doet, lees je in dit artikel (https://exterug.nl/hoe-krijg-ik-mijn-ex-terug/).

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "8 Tekenen dat Je Ex Vriend(in) nog om je Geeft en je Mist"

 1. Vrouw anoniem

  says:

  Is deze website een grap of is dit echt serieus? Een ex is niet voor niets je ex. Loslaten en doorgaan met je leven. Liefde is soms LOSLATEN en je niet vast klampen aan dingen of personen. Als het meant to be is komt het vanzelf weer goed, zo niet; dan niet. Laat het gaan. Natuurlijk het is mooi om hard te werken voor je relatie, maar soms is het tijd voor beide om elkaar los te laten en ervaringen op te doen los van elkaar.

  Hoop echt dat deze website niet serieus bedoelt is en dat niet veel mensen dit serieus nemen......

  • G

   says:

   op zich staat er wel een heel stuk in dit artikel over het zeker weten of je wel of niet moet proberen weer met je ex terug te komen.... Dus het ligt aan de lezers zelf of zij een wanhoopspoging gaan doen of vanuit de verkeerde redenen gaan proberen weer met hun ex te krijgen. Voor sommigen kan het nmlk wel echt goed uitpakken

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image