gelukkig koppel ontbijten

“Ik Wil Mijn Ex Terug”! 12 Belangrijkste Tips voor Relatie Herstel

Na het beëindigen van een relatie komt er altijd een moment waarop je de beslissing in twijfel gaat trekken.

Stiekem geef je nog veel om je ex. Je denkt ‘ik wil mijn ex terug maar hij mij niet, wat moet ik doen?’. Zelfs vele maanden na de scheiding kan je terugdenken aan je ex en dromen hoe het zou zijn om weer bij elkaar te komen.

Diep van binnen voel je nog steeds iets voor deze persoon. Je mist hem of haar ontzettend.

Je beseft je dat je een enorme fout heb gemaakt door een punt achter jullie relatie te zetten, maar wat moet je doen om weer in beeld bij je ex te komen? Dat ontdek je hier.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken is onder meer:

 • Belangrijke tips om je ex terug verliefd te maken
 • Hoe je omgaat met de kritiek van andere mensen
 • Wat je kan doen als je het moeilijk vindt om contact met je ex op te nemen
 • En nog veel en veel meer…

1. Doe het niet uit liefdesverdriet en/of eenzaamheid

Het is heel normaal dat je net na een het eindigen van je relatie je jezelf nogal eenzaam voelt.

Je bent immers gewend om die ene persoon constant om je heen te hebben. Of dat je regelmatig een berichtje van ze krijgt.

Ze even kan bellen als je iemand nodig hebt of gewoon simpelweg even hun stem wil horen. Geef dus niet meteen toe aan de impuls van eenzaamheid en geef het een tijdje rust.

Als je je ex terugneemt, moet je wel echt voor hem of haar gaan, niet omdat je gewoon iemand nodig hebt.

Realiseer je ook dat de problemen die jullie in jullie relatie hebben ondervonden niet nu opeens verdwenen zullen zijn. Als je weer opnieuw een relatie neemt zullen jullie er samen aan moeten werken om dit op te lossen.

Doe het dus omdat je denkt dat je echt niet kan leven zonder deze persoon, en niet gewoon omdat je eenzaam bent.

Op het moment dat je partner uit je leven verdwijnt of dreigt te verdwijnen, ben je al gauw geneigd om alles wat hij of zij deed wat je eerst irritant vond, goed te praten.

Maar realiseer je dat een van jullie niet voor niets de relatie beëindigd heeft.

Er zaten waarschijnlijk genoeg dingen fout die niet opgelost konden worden. Waarschijnlijk is het beter is. En ook al doet het even pijn; uiteindelijk zijn jullie misschien wel beter af zo. Waak dus hiervoor.

liefde quote

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

2. Hoe bouw je het weer op?

Heel simpel, stuur hem of haar een berichtje. Vraag simpelweg hoe het met ze gaat, net als je bij een gewone vriend of vriendin zou doen.

De kans is natuurlijk dat deze kortaf beantwoord wordt of zelfs genegeerd, en dan houdt het op. Dan is het ook duidelijk dat ze voorlopig nog niets met je te maken willen hebben. Maar als ze iets positiefs terugsturen, kan je hier natuurlijk op bouwen.

Hierop volgt waarschijnlijk een gesprek over koetjes en kalfjes. Hoe gaat het met zijn broer, is die ene collega nog steeds zo irritant, ben je dit jaar niet de verjaardag van je baas vergeten, heb je die ene film al gezien? Dit is prima.

Je hoeft niet meteen over de break-up te beginnen. Houdt het luchtig. Helemaal omdat je in je achterhoofd moet houden dat, als je weer iets met je ex wilt, je een nieuwe relatie en niet de oude wilt voortzetten. Dat is immers de eerste keer al fout gegaan.

Toch zal je op een gegeven moment het moeten bespreken. Maar, doe dit niet per sms.

Spreek liever iets af. Het liefste in een neutrale omgeving, zoals een lunchroom waar jullie beiden nog nooit zijn geweest. Zorg dat het geen date is, maar gewoon casual.

Neem ook geen plek waar jullie vroeger altijd heen gingen, dit zal alleen maar pijnlijk zijn en te veel oude irritaties omhooghalen, en je wilde juist opnieuw beginnen.

Kijk eens naar dit artikel als je belangrijke signalen zoekt om de gevoelens van je ex te ontmaskeren.

3. Begin bij het begin

Bedenk je dat je een nieuwe relatie wilt met je ex, en niet dezelfde als die je eerst had. Want je oude relatie is immers misgelopen.

Probeer weer bij het begin te beginnen. Duik niet meteen weer in bed, spendeer gewoon wat tijd met elkaar en kijk hoe het gaat. Maak je nieuwe relatie weer romantisch en spannend. Begin weer bij een eerste zoen en zo verder.

Ja waarschijnlijk kan je het hele verhaal over hoeveel broertjes en zusjes ze hebben en hoe hun relatie met de ouders is al helemaal skippen. Maar begin toch bij de dating-fase. De tijd dat jullie uit elkaar waren hebben ze vast niet stilgezeten: jullie kunnen nu waarschijnlijk weer over nieuwe dingen praten en nieuwe grapjes maken.

Wordt niet te snel nonchalant omdat je gewend bent aan je partner. Houd het romantisch en ga niet te snel. Je hoeft je niet meteen in een bloedserieuze relatie te storten.

Houd het luchtig en spannend en geef het wat ruimte. Op deze manier zal de relatie zich op de meest gezonde manier ontwikkelen en zal het deze manier misschien wel goed uitpakken.

Jullie zijn allebei ervarener geworden en hebben hopelijk geleerd van je fouten, dus het kan nu totaal anders lopen uiteindelijk. Jullie hebben waarschijnlijk beiden geleerd van de tijd die jullie apart hebben doorgebracht; maak hier dan ook gebruik van.

4. Daten

Zoals al eerder gezegd; je wilt niet weer precies dezelfde relatie met je ex, want deze zal dan geheid weer fout lopen.

Ga dus dan ook niet op exact dezelfde dates als de eerste keer. Beter is om een nieuw favoriet restaurant uit te kiezen. Ga nieuwe dingen doen, dingen die jullie in het verleden misschien niet zo snel hadden gedaan. Houd de spanning en de romantiek erin

Natuurlijk kun je goede herinneringen ophalen, maar pas op dat je daarmee niet ook weer oude frustraties naar boven drijft.

Als je na een tijdje weer graag samen bij dat ene café waar je elkaar voor het eerst ontmoet hebt, dan kan dit natuurlijk. Dit kan zelfs zeer positief zijn. Maar begin hier niet te vroeg meer en blijf nieuwe ervaringen afwisselen met jullie oude plekjes.

5. Win het vertrouwen terug

Besef je dat je best wat kapot hebt gemaakt toen je de moed opgaf en het uitmaakte. Hiermee heb je aangegeven dat jij op dat moment had besloten niet meer voor deze relatie te willen vechten. Je hebt je ex dus gekwetst en dit zal je eerst op moeten lossen. Laat zien dat je heel goed realiseert hoeveel pijn je ze hebt gedaan en dat je niet van plan bent om dit nog een keer te laten gebeuren.

Zij zullen niet alleen jou weer moeten kunnen vertrouwen, dat jij ze niet nog eens opeens laat zitten, maar jij ook in hen. Je zult er beide op moeten kunnen vertrouwen dat de ander net zo hard eraan wil werken om deze tweede poging tot een relatie als succes te laten eindigen als jij. Hierbij is het belangrijk dat je de ander ook niet van alles gaat verwijten, want dat loopt alleen maar weer uit op ruzie.

hoe-krijg-ik-mijn-ex-terug

6. En als je toch weer ruzie krijgt

Dan is dit geen ramp. Bij een gezonde relatie hoort nou eenmaal een ruzie op zijn tijd. Dit is heel normaal en ook niet erg.

Als je maar achteraf je excuses aanbiedt voor de dingen die je hebt gezegd zonder er goed over na te denken toen je boos was. En na een ruzie kun je daar natuurlijk altijd daarna goedmaken in bed. Tenminste, na een bepaalde tijd.

Waar je wel op zal moeten letten, is dat je niet weer terugvalt op oude verwijten over fouten die jullie gemaakt hebben de vorige keer dat jullie een relatie hadden.

Dan kom je weer in dezelfde neerwaartse spiraal terecht als waar jullie toen in zaten, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Bovendien zal de ander net zulke vervelende dingen over jou gaan zeggen als jij hun oude fouten weer op gaat rakelen. Dit zorgt alleen maar voor heftige conflicten.

7. Verwacht niet dat al hun fouten gefikst zijn

Een persoon kan niet drastisch veranderen. Dat ze veranderd zijn in positieve zin betekent niet dat ze alles wat jij toen vervelend aan ze vond nu aangepast hebben. Ze zijn nog steeds niet perfect.

Niemand is immers perfect. Verwacht dit dan ook niet. Hiermee doe je niet alleen de ander pijn, maar ook jezelf. Accepteer hen zoals ze zijn, en dan kun je vaak sneller hetzelfde terugverwachten.

Confronteer ze er ook niet mee dat ze nog steeds bepaalde fouten maken. Als je hier niet tegen kan had je misschien überhaupt geen relatie met ze aan moeten gaan, want je wist van tevoren dat het zo zou zijn.

Waardeer juist de dingen die wel verbeterd zijn. Dit wil je zelf ook graag, want ook jij wilt niet constant gewezen worden op je fouten. Dit leidt alleen maar tot ruzie. Dus houdt je in en neem dit voor lief, ook al is dat soms moeilijk.

8. Omgaan met kritiek

Waarschijnlijk zullen je vrienden, je ouders en alle andere mensen om je heen er allemaal een mening over hebben over dat je weer terug bent bij je ex. Of dat je weer terug wilt naar je ex.

Maar laat je niet gek maken. Jij weet het beste hoe jullie relatie in elkaar stak en jij kan het beste voor jezelf bepalen of het inderdaad de moeite is om het nog een keer te proberen. Word dus niet boos, hier bereik je weinig mee.

Het is echter niet onverstandig om een beetje naar het advies te luisteren wat je krijgt. Mensen die van een afstandje naar jullie relatie hebben gekeken maar jullie wel allebei goed kent, komt misschien wel met een insteek waar je zelf niet op gekomen was. Het kan dus geen kwaad om naar advies te luisteren, maar dit betekent niet dat je het ook altijd moet opvolgen.

9. Als het voorbestemd is, dan komt het wel goed

Forceer niets, wees niet bang om af en toe flink je stem te verheffen en doe niets wat je niet wilt doen. Je hoeft niet constant bang te zijn dat het uitgaat. Aan de andere kant is het ook wel de bedoeling dat je een beetje vecht voor de relatie. Heel veel relatieproblemen zijn gewoon te op te lossen. Wees dus niet constant bang in je relatie, want dat is zeker niet gezond.

Zit dus niet meteen bij de pakken neer als het even niet goed gaat, of als het lijkt alsof het dezelfde kant op gaat als de vorige keer. Praat erover en probeer er een oplossing voor te vinden. Dat is de enige manier waarop je een relatie kan laten werken.

En houd ook in je achterhoofd; als het echte liefde is, dan komt het uiteindelijk wel goed. Probeer dus niet te hard en laat het vanzelf voortvloeien.

Heb je ondertussen seks gehad met je ex en wil je weten wat je nu het beste kunt doen? Lees dan dit artikel.

10. Schrijf een brief

Nu denk je misschien ‘waarom zou het schrijven van een brief kunnen helpen om weer bij mijn ex te komen?’. Goede vraag! Het is niet altijd gemakkelijk om na maanden van radiostilte opeens weer in contact te komen met je ex.

De brief is daarom de perfecte manier om enige afstand te bewaren tussen jou en je ex. Het is ook minder direct dan een telefoongesprek. Door een brief te schrijven, geef je jezelf de tijd om na te denken. Zo zorg je ervoor dat je geen fouten maakt en je woorden veel krachtiger zijn.

Een brief schrijven werkt alleen als je niet blijft steken in verdriet en frustratie. Zie het niet als een vrijbrief om je ex van alles en nog wat te beschuldigen.

Over jullie oude problemen praten is het slechtste wat je kunt doen. Je ex gaat jouw gedrag dan associëren met stress en narigheid, en zal er alles aan doem om je te vermijden.

Het is belangrijk dat je begrijpt dat je ex niet met je wil vechten. Je deelt een verleden, herinneringen, misschien zelfs kinderen; dus wees niet bang om de eerste stap te zetten om je relatie te redden . Dit betekent niet dat je moet bedelen en smeken.

Integendeel, houd de brief positief en dwing je ex niet om keuzes te maken. De bedoeling van deze brief is niet om te nemen maar juist om te geven. Je laat zien wat je nog voor je ex voelt, zonder dat hij/zij daar iets mee moet doen. Dit kan vaak werken om het contact tussen jullie te normaliseren.

Denk nu niet dat door deze brief te verzenden dat je ex morgen meteen voor de deur staat. De persoon die je terug wilt, gaat niet meteen op magische wijze terug in je armen springen.

11. Blijven flirten

Als je je ex terug in je leven wilt dan zal er flink wat moeten gebeuren. Maar wat is de beste manier om dit te doen? Flirten is noodzakelijk om de vlam tussen jullie weer aan te wakkeren.

Wanneer je begint te flirten met je ex, moet je precies weten wat je wilt en wat je hem of haar kunt bieden. Sommige mensen flirten met hun ex puur omdat ze wraak willen nemen.

Ze willen hun ex eigenlijk niet terug, maar ze willen ze keihard kunnen afwijzen, puur om hun eigenwaarde te herstellen. Dit is natuurlijk een ontzettend slechte instelling.

Als je je afvraagt hoe je kunt flirten met je ex-vriend of vriendin, moet je precies weten wat je probeert te bereiken. Je wilt dat je ex weer voor je valt, maar hoe doe je dat? Een ex terugwinnen is erg complex, en of je erin slaagt, hangt af van hoe je te werk gaat.

Soms maken mensen de fout om te denken dat ze overdreven hun best moeten doen om hun ex terug te krijgen. In werkelijkheid duwen ze hun ex alleen maar verder van zich af. Dit gebeurt wanneer je te vroeg begint met flirten in je proces om je ex terug te krijgen.

Er zijn een paar verschillende manieren om te flirten met je ex. Je kunt ze een berichtje sturen om hun interesse te wekken. Zorg er in ieder geval voor dat het positief blijft.

Zeg dus nooit dingen als ‘ik mis je zo, waar blijf je?’ maar houd het gesprek luchtig en grappig. Bijvoorbeeld “he you, jij raadt nooit wie ik vandaag tegenkwam!” of “ik maakte gisteren toch wat geks mee, het deed me denken aan die keer dat we [vul maar in…]”.

Begin heel subtiel waardoor je ex zich of je nu flirterig bent en wacht af op zijn/haar reactie. Je kent het gevoel van je ex, dus gebruik het in je voordeel.

Je kunt ook verwijzen naar een grappig gesprek dat je ooit met je ex hebt gevoerd. Dat noemen we een ‘inside joke’, een grap die je alleen kan maken met iemand die bekend is met de situatie.

12. Wat als je ex je toch afwijst

Dit is ook nog een vrij reële mogelijkheid. Misschien zijn zij al wel over jou heen, of zien ze het gewoon niet zitten om het nog een keer te proberen.

In dit geval zal je dit moeten accepteren en verder moeten gaan, hoe moeilijk dit ook is. Als je echt van ze houdt, dan zal je deze keuze respecteren, hoe moeilijk dit in het begin ook zal zijn.

Je kunt het desnoods wat tijd geven. Misschien dat als jullie een tijdje afstand nemen, dat jij hen ook helemaal niet meer terug wilt.

Misschien ook wel, maar dan hebben jullie de tijd gehad om je los van elkaar te ontwikkelen en misschien allebei een beter persoon te worden. Dit kan goed betekenen dat jullie uit elkaar gegroeid zijn, maar ook dat jullie nu juist beter bij elkaar passen.

En onthoud goed: Als jullie echt voorbestemd zijn, dan komt het uiteindelijk toch wel goed. Vroeg of laat zul je een manier vinden om over iemand heen te komen.

Je hebt hier iets van geleerd, je hebt een mooie tijd gehad met iemand. En ook al doet het even pijn, dat hoort erbij in het leven.

Elke relatie heeft waarde, ondanks dat de ze niet voor eeuwig zijn. En als je midden in die verschillende fases van liefdesverdriet zit, dan zie je dit misschien niet, maar onthoud dan altijd dat het vanzelf voorbij gaat. Op een gegeven moment zal je niet meer naar die ene persoon verlangen.

Hier kun je nog meer lezen over je ex terugkrijgen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

60 Reacties op "“Ik Wil Mijn Ex Terug”! 12 Belangrijkste Tips voor Relatie Herstel"

 1. Anoniem

  says:

  bedankt hier hebben we beide wat aan
  een tijdje rust zal erg moeilijk zijn we missen elkaar erg en bang dat de ander een ander vind de gedachte doet al pijn zij heeft veel spijt en ik ook maar zal het werken tijdje niks en dan uitpraten
  ze wil alles bewijzen en er alles voordoen en veranderen en meer hulp zoeken om mij terug te
  krijgen maar ik hoop dat het werkt.

  • S c

   says:

   Het is nu ongeveer 3 maanden uit met mijn ex.
   We waren elkaars eerste liefde en relatie...
   Na een jaar heeft hij het uitgemaakt met mij.
   We hadden heel vaak ruzie en ik besef hoe gemeen ik soms tegen hem was en hem tot het uiterste heb gedreven.
   We hebben elkaars hart gebroken tijdens onze relatie .. Ieder op elkaars eigen manier.
   Ik was altijd degene die de touwtjes in handen had en hij liep altijd achter mij aan..
   Ook ik heb het wel is uitgemaakt met hem, maar dat kwam altijd al gauw weer goed.
   Ik heb heel af en toe nog contact met hem en ik weet dat hij nog steeds van mij houd, maar bang is. Daarnaast ziet hij het single leventje ook wel weer zitten. Hij weet niet wat hij wilt..
   Ik weet het wel..
   Ik heb er alles voor over om het weer goed te krijgen tussen ons en het dit keer wel goed aan te pakken..
   Hoe moet ik dit aanpakken?
   Help..

 2. Adri

  says:

  Ben nu bezig is allemaal erg zwaar

 3. R

  says:

  Voor mij is het nu 1week uit en heb het verziekt door der voor haar minder te zijn dit jaar en beetje bij beetje is het voor haar minder geworden. ze wil nu veel rust en wil niet dat ik app of bel maar zelf zoekt ze wel contact met mij platonisch maar wel contact ik wil dat het goed Komt en weet dat ik niet als een soort slaafje moet bedelen of ik terug mag komen omdat dat ook niet werkt

  wat is de beste manier van handelen ?

 4. Sanne

  says:

  Vriendje heeft het uitgemaakt na een relatie van 20 maanden. Ja we zijn nog maar 13 maar het was zo serieus, we waren bezig met dingen waar andere leeftijdgenoten nog niet mee bezig zijn & hij had beloofd bij me te blijven. twee dagen later ging het uit na die belofte omdat hij dacht dat ik hem niet meer vertrouwde doordat hij met andere meisjes ( vriendschappelijk ) sprak. Ik mis hem na 1 week al & wil hem zo graag terug

  • lis

   says:

   Hoi sanne jij bent nog maar 13 je hoort eigenlijk op die leeftijd er niet bezig zijn maar wat je kunt doen is een goede gesprek met je ex voerenn

 5. john

  says:

  Mijn ex en ik hebben een moeilijke periode achter de rug.
  Ik kreeg ontslag ik kon geen werk vinden, ruzie met mijn ouders die alles uit elkaar hebben gestookt.
  Ben doordat alles opgenomen geweest in een psychische afdeling in het ziekenhuis.
  Ik ben toen weg gegaan waar ik nu heel veel spijt van heb.
  Nu is het zover dat we uitelkaar zijn.
  Mijn ex zoekt nog regelmatig contact met me via de app.
  Ze zegt dat ze van me houdt en dat ik de enige man ben in haar leven.
  Maar ze wilt niet verder met me zegt ze. Omdat ze nu rust heeft.
  Ze wilt geen 1 op 1 gesprek met me.
  Wat moet ik doen om haar te overtuigen dat alles anders wordt en hoe krijg ik haar terug.

 6. Edwin Edinga

  says:

  Hoi John,

  Bedankt voor je reactie, spijtig te horen dat het zo is moeten lopen.

  Maar verleden is verleden, tijd dat je naar de toekomst kijkt.

  Mijn tip is om dit stap voor stap aan te pakken, beetje per beetje contact zoeken, eventueel elkaar "perongeluk" tegen het lijf lopen om zo in het echte leven contact te zoeken.

  Hierop kan je dan eventueel verder bouwen.

  Succes!

  • jillietje

   says:

   Hallo, ik ben 3j samen geweest. Ondertussen half jaar uit elkaar. Ik heb een dochtertje van bijna 4j, mijn ex heeft een dochter van 13j. In het begin ging alles goed. Tot de stiefdochter begon te puberen en zo zijn we uiteindelijk uit elkaar gegaan omdat zij niet meer naar ons wou komen. We woonden samen. Wij komen nog heel goed overeen en ik mis hem eigenlijk. Ik wil hem terug in mijn leven! Wat kan ik hieraan doen? Hoe moet ik dit aanpakken? Groetjes

   • marinus

    says:

    Geachte heren

    bij deze zit ik met de vraag we zijn samen weduwe we zijn 64 jaar samen schilt een paar maande .
    zijn heeft een dochter van 38 jaar ,haar relatie is ook kapot ze is af gewerkt
    heeft een leuk huur huis ,maar elke dag bij mamma dan avonds gaat ze naar thuis slapen hoe kan ik zo iets met mamma iets op bouwen af en toe nemen ze mee .
    winkelen .dat ze niet alleen is .ik wou met kerst mis naar de zon kan niet de dochter was alleen thuis goed vertelde ik dan de twee de dag bij mijn vriendin de dochter maakten de deur open ook sprak ze meteen aan en wel waar om kan jij niet zeggen bedank dat is toch minimaal niet waar neem ze mee maar dat doe ik niet zin mamma o,ke dat blijven we thuis oud jaars avond gin ze wel alleen weg wij thuis ik ballen.smorgens bel ik mamma op om goed goede morgen te wensen wat ik altijd Din kreeg te horen het is over tussen ons de relatie kapot ik ballen ,wat kan ik nog meer doen ,dat hoor ik graag van u,dank u wel voor te nemen moeiten.
    met vriendelijke groeten.

 7. Zonneschijn

  says:

  Hoe zit het als je nog in een huis woont samen met je ex? We zijn nu 2 maanden uitelkaar omdat haar vertrouwen in mij compleet weg is, ik heb enkele malen tegen haar gelogen waardoor we dus nu uitelkaar. Ik ben tot het besef gekomen dat ik haar absoluut terugwil. Op dit moment heeft ze veel verdriet en is ze te gekwetst ( ze verwijt me dat ik de relatie stuk heb gemaakt). In januari ga ik verhuizen naar mijn plek. Alleen hoe kan ik dit aanpakken?

 8. Edwin Edinga

  says:

  Beste Zonneschijn,

  Spijtig om dit te hore, echter een beetje ruimte tussen jullie kan zeker geen kwaad.

  Ik stel voor dat je het rustig aanpakt maar wel subtiel.

  Natuurlijk contact zou ik met beginnen, probeer elkaar af en toe eens tegen te komen indien mogelijk

 9. Bo

  says:

  Ik heb met mijn ex een valse start gemaakt. in 2013 werd ik depressief en ben ik opgenomen in het ziekenhuis door een overdosis. Ook deed ik aan Automutilatie. In het begin ging het heel goed tot ik dus in het ziekenhuis kwam. hij zocht me elke dag op alleen toen ik er uit kwam heeft hij het uitgemaakt omdat hij niet goed wist hoe hij er mee om moest gaan wat ik natuurlijk heel goed begrijp. Nu het weer stukken beter met me gaat realiseer ik me steeds meer dat ik nog stapelgek op hem ben en hem ontzettend veel mis. Ik wil zo graag een nieuwe frisse start met hem maken maar ik geloof dat hij liever vrienden wil blijven. Ik weet het natuurlijk niet zeker want ik durf er zelf niet over te beginnen tegen hem. Wel heeft hij gezegt dat hij me nog steeds heel erg leuk vind. Please help me want ik weet echt niet wat ik moet doen maar ik mis hem ZO erg!

 10. mick

  says:

  ik ben afgelopen zomer met mijn vriendin uit elkaar gegaan door mij fout ik heb het uitgemaakt! ik moest wat dingen afsluiten voordat ik over haar kon nadenken.. ik wist 2 maanden erna wel dat ik haar miste en terug wou .. nu in het nieuwe jaar hebben we paar keer afgesproken en was leuk en gezellig... tot afgelopen woensdag ze zei dat ze niet meer wilde omdat ze geen gevoel had. ik zag aan haar ogen dat ze loog en dat ze gewoon bang is om telleur gesteld te worden.. wat moet ik doen om haar terug te winnen !?

 11. ikke

  says:

  Na een paar maanden stelt mijn ex opeens een vraag over iets dat ik haar een hele tijd terug heb verteld, ik ging er eigenlijk vanuit dat ze daar niet meer aan zou denken aangezien ze een hoop vergeet. Vervolgens een paar dagen daarna weer een vraag, waarbij ze aangaf dat het uit interesse was en dat ze spontaan aan me dacht. We hebben wat gekletst via facebook over leuke dingen en vervolgens is het weer even stil. Ik weet niet goed wat ik moet doen, misschien moet ik het laten rusten en haar de stappen laten zetten? Of moet ik actie ondernemen?

 12. Peter

  says:

  Hoi ik ben Peter,een tijdje geleden is het uitgegaan met mijn vriendin,ze leeft nu samen met een man die ze kent van haar werk,ze heeft mij gedumpt omdat ik iets tegen een vriendin van haar had gezegd,sindsdien wil ze niet meer met me praten of bellen,ik wil haar echt terug,ze was mijn steun en toeverlaat,zonder haar wil ik niet meer leven.
  Wat moet ik doen om haar terug te krijgen.

  Groetjes Peter

 13. Sofie

  says:

  Hoi, ik ben Sofie.

  Sven en ik hebben bijna twee jaar een relatie. Mijn familie en vrienden hebben hem nooit geaccepteerd omdat hij 'te jong' was voor mij. Toen het moeilijk werd tussen ons heb ik de laffe keuze gemaakt om er een punt achter te zetten. We hadden zo vaak ruzie, we begrepen elkaar niet meer, wederzijdse jaloezie nam de overhand,.. De dag nadat hij weg was had ik al spijt. Maar ik heb hem zo hard gekwetst dat hij het niet meer wilt. Ik heb de grote fout gemaakt door hem te bellen, te sms'en, te smeken om het een nieuwe kans te geven, te werken aan al die dingen die ik verkeerd deed,.. Maar ik duw hem alleen maar verder weg van mij.

  We werken samen, dus ik zie hem elke dag,.. Hij neemt me nog elke dag in zijn armen, soms zegt hij dat het wel goed komt, andere dagen zegt hij dat hij absoluut geen toekomst met mij ziet en ik het moet opgeven omdat er toch niets zal/gaat veranderen.

  Ik wil hem terug, hij wilt dat ik hem gerust laat. Wat moet ik doen?

  Groetjes, Sofie

 14. Benni

  says:

  heey ik ben benni.

  het is nu een week uit met mijn vriendin en ik heb zelf inmiddels besloten weer een tijdje 'gedwongen' bij mn ouders te gaan wonen. we hebben alles goed uitgepraat en we woonden samen. ik kon daar opzich nog blijven wonen met haar maar dat kan ik niet omdat het wel uit is. ze zegt dat ze nog van me houd en me mist maar ze heeft een muur opgebouwd voor haar hart omdat ik haar regelmatig kwetste en dat was ook de reden van de breuk. ik wil dat het nog goedkomt, maar nu blijkt dat zij binnenkort ook terug gaat naar haar ouders en dat het huis dus opgezegd gaat worden heb ik het gevoel dat we steeds verder van elkaar af gaan terwijl ik juist wil dat het goedkomt. ik merk aan haar dat ze twijfelt maar wat kan ik doen om die twijfel in ons voordeel uit te laten komen ?

  HELP MIJ AUB !
  Groetjes, Benni

  • Edwin Edinga

   says:

   Hoi Benni,

   Bedankt voor je reactie.

   Als jullie inderdaad echt ver uit elkaar gaan wonen is dat niet altijd even positief, je zou elkaar toch af en toe sporadisch mogen en kunnen tegenkomen.

   Naar mijn mening moet je dit zelf een beetje af toetsen, je zegt zelf dat ze twijfelt, aan jouw dan om te zorgen dat deze twijfel weg gaat !

   Succes!

   • erwin

    says:

    hoi,

    ik zit met het volgende
    Na een relatie v 11 jaar is het uit gegaan ik ben 50 zij is 45
    Na een jaar rommelen met haar heen en weer heeft ze een relatie met een buurman v 70
    Na vele gesprekken is het zo van wel opnieuw beginnen niet opnieuw beginnen.wel of niet opbouwen.
    Ons laatste gesprek ging dat ik was binnengekomen bij haar en haar dochter zich niet prettig bij voelde . (nadat ze had beloofd in het verleden dat ik nooit binnen zou komen, maar ze heeft me zelf uitgenodigd)
    Ik stelde voor om 1 keer in de maand bij mij te komen om de dochter niet te frustreren. Nu zegt ze ik kan nit in 2 relaties tergelijkertijd zijn. het mag en hoort niet. Ze wil eerst rust hebben thuis, weer en dan pas hiermee volgend jaar beginnen. Ze vertelde ook dat ze bang was dat er weer dezelfde fouten worden gemaakt en bekijk mn nieuwe persoon met een beetje voorzichtigheid. De ene keer krijg ik een zoen, de andere keer is ze afstandelijk.(meestal nadat ze bij de buurman is geweest denk ik) Wat moet ik hiermee. Wordt ik aan het lijntje gehouden of zit ze met twijfels

 15. adriana

  says:

  Mijn relatie met mijn exvriend is nu 2 weken over na 10 maanden een relatie te hebben gehad.
  We hebben het er nooit met elkaar over gehad wat de een nu precies van de ander wil en daardoor waren er al een tijdje spanningen.
  Uiteindelijk kregen we ruzie op whatsapp en ik heb uit woede vreselijke dingen tegen hem gezegt als "val maar dood" en " ik verdien beter".
  Hij heeft mij nog gesmeekt om het niet uit te maken maar ik heb hem zo erg gekwetst dat hij er een punt achter heeft gezet.
  Ik ben er kapot van en de dag erna ben ik gelijk naar hem toe gegaan.
  Ik heb vreselijk gehuilt en ook hij was erg emotioneel.
  Hij knuffelde mij en zei dat ik sterk moest zijn en door moest gaan met mijn leven.
  Ik heb zo'n spijt dat ik hem zo gekwetst heb en hij laat sinds dien niks meer van zich horen.
  Ik heb hem een brief gestuurd en erin gezet hoeveel spijt ik heb en hoe graag ik hem terug in mijn leven wil maar sat als hij het echt niet wil ik dat respecteer en hem met rust laat..
  Ik heb nog geen reactie en ik ben bang dat hij vasthoud aan wat hij heeft gezegt en nooit meer iets met mij wil.
  Wat moet ik doen :c ik ben radeloos..

 16. goedzak

  says:

  Hoi
  Na een relatie van 13 jaar waarvan 6 jaar getrouwd, 2 kinderen van 2 en 4.. gaat t dan toch gebeuren.
  Vorig jaar hebben we veel meegemaakt. Stress op mijn werk, il zat niet lekker in mijn vel. Veel overlijdens binnen familie. Vrienden die uit elkaar gaan.
  Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we bijna of niet goed communiseerden. Elkaar verkeerd begrepen. Ook nog financieel paar tegenvallers gehad.
  Nu heeft ze 10 weken geleden gezegd dat ze niet meer gevoelens voor mij heefd, niet meer van mij houdt.
  Ik brak,,,,,,,
  loop inmiddels bij een therapeut, omdat ik zo in de knoop zit. Ik weet t gewoon niet meer.
  Ook zijn we daar samen geweest, maar dat had geen nut volgens haar. Haar besluit stond vast. Afgelopen weekend twee keer een paniek aanval gehad, slik inmiddels oxazepam.
  En gisteren maar verteld dat ik toegeef en meewerk aan de scheiding omdat ik geen ruzie wil. We hebben 2 kinderen. Laten we t nu wel goed doen.
  Maar ik mis haar....
  Ik ben er ook achter gekomen dat ze geld wegsluisd en met een andere man appt.
  Dat heb ik haar ook verteld.
  En dat ze eerlijk moet zijn, dit heb ik niet verdient.
  Ik snap haar beslissing wel, want t was vaak geen pretje hier thuis.

  Maar hoe win ik haar liefde terug.
  Ik mis haar en ben nog knettergek op haar.....

  Help
  Goedzak.

 17. liefdes verdriet

  says:

  Hey allemaal,

  Ik vind dit ten eerste een goed artikel en ben blij dat het er voor me is. Gisteren heeft mijn ex het uitgemaakt met me op school :(. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kon stoppen met huilen. De reden dat het uit is, is omdat haar thuissituatie verslechterd was doordat haar ouders op een scheiding stonden. Dat bracht veel stress met haar mee, wat ik overigens wel heel goed begrijp! Wat ik heel jammer vind was dat we af en toe wel ruzie hadden met elkaar. Dan zag ik haar bijvoorbeeld staan met andere jongens om haar heen (waarvan ik weet dat een paar op haar verliefd zijn) en dan is mijn eerste reactie (natuurlijk) jaloezie. Ze is namelijk best makkelijk in de omgang met andere jongens en dat is moeilijk om mee om te gaan. Ik had het gevoel dat ze meer met andere jongens omging dan met mij. Dat brak mijn hart, keer op keer. Mijn reactie was daarom meestal boosheid naar haar toe gericht en dan brak de hel los. Soms spraken we in onze relatie meer dan een week niet meer met elkaar. Dit vonden we beiden weliswaar heel erg en we misten elkaar voortdurend. Deze ruzietjes brengen veel stress voor haar mee. Dus ze zag onze relatie (voor nu) even niet meer zitten en maakte het daarom met mij uit. Eerst was ik van plan om nooit meer met haar te praten, maar ik snap nu wel dat dat het meest domme is wat ik nu kan doen. Ik heb haar gevraagd om (voor nu) haar beste vriend te zijn en daarmee wil ik bereiken dat we langzaam elkaar weer vertrouwen en dat we naar elkaar groeien. Ze is namelijk echt leuk en ik weet gewoon zeker dat ik het meisje van mijn dromen heb gevonden. Daarom wil ik haar zeker niet uit mijn leven. Waar ik nu bang voor ben is dat ik erg veel concurrentie heb, vooral van een jongen die constant bij haar rondhangt. Ik wil niet dat zij bij hem in handen komt en wil er echt alles aan doen om uit het spel te spelen. Ik weet alleen niet wat mijn ex van hem vindt, ik had het wel al een keer gevraagd aan haar, maar ze antwoordde dat hij alleen een vriend voor haar was. Maar op de dag van het einde van onze relatie, vroeg ik aan haar of ze ook niet meer verliefd op me was. Ze antwoordde: 'ik weet het nu niet hoor, het is echt moeilijk nu'. Dat schaadde mijn hart diep. Ik heb er later nog bij gezegd tegen haar dat ze ECHT NIET met die ene jongen moet gaan. Ze zei: 'dat bepaal ik zelf wel', wat ik ook wel snap natuurlijk! Maar ik zou me best 'genaaid' voelen als ze zo met die jongen zou gaan.

  Heeft er iemand hier tips hoe ik dit spelletje moet spelen???

  Groet, een jongen (15)

  • M :p (Minthe) 15

   says:

   T lukt je wel, liefdesverdriet. Maar het is geen spelletje. Ze heeft het echt moeilijk nu. Het beste is om aardig en geduldig te blijven. ook tegen de jongens om haar heen. Zij zien jou ook als concurrentie. Dus wees beter. En steun haar
   Liefs Minthe (;

 18. Johnd495

  says:

  Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and web and this is really annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I'll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it. eeggkgdeakef

 19. Johng4

  says:

  Good writeup, I am normal visitor of ones blog, maintain up the excellent operate, and It's going to be a regular visitor for a lengthy time. fekdebcbdcbb

 20. kaylee

  says:

  Ik heb 7 maanden gehad met mijn ex vriendje ik wil hem terug maar nu opeens houd hij van me beste vriendin? hoe dat .. maar hij moet kiezen tussen mij en me beste vriendin hij heeft het uitgemaakt hij weet niet wat hij moet doen maar wat moet ik doen ?! om mijn ex vriendje terug te krijgen?

 21. joachim

  says:

  Hey allemaal
  het is nu al 10 dagen uit met mijn ex maar ik kan er maar niet over , ik had zoveel voor haar gedaan en dan komt ze oppeens af dat ze liever gewoon vrienden wil blijven , ik zie haar zo graag en ik wil haar zo graag terug bij mij hebben maar alleen weet ik niet hoe ik dit moet doen ,

  kan iemand mij zo vlug mogelijk helpen met te zeggen hoe ik dit moet aanpakken?

  Mvg Joachim

 22. Gisteren heeft mijn vriend het definitief uitgemaakt. Een week geleden nadat het explosief opliep tussen ons besloot hij een time-out nemen. Eerst zei hij dat het niet over was tussen ons daarna wisselde hij met 'het is over' en 'ik ga nog overdenken' . We hadden al ruim 2 jaar een relatie. Ik ben een jaar geleden bij hem ingetrokken. Gisteren, nadat hij het definitief zei dat het over is, dat hij mij vandaag zou bellen hoe alles verder geregeld moet worden dus mijn spullen verhuizen. Omdat ik het emotioneel op dit moment niet aankan smste ik hem om me de tijd te geven om het gesprek van gisteren te laten bezinken en dat wanneer ik het aankon hem dit zou laten weten. Hij reageerde terug dat het voor hem emotioneel ook zwaar is maar het is zoals het is en dat hij mij dus morgen wel wil bellen om dit door te bespreken. Ik heb hier niet meer op gereageerd. Ik vindt het dus erg moeilijk dat hij binnen een paar dagen van me af wil. Hij zegt van me te houden en zelfs nog verliefd te zijn op mij maar dat hij het niet meer wilt. Er is teveel gebeurt tussen ons en daar heeft hij gelijk in. Alleen ik heb ook nagedacht en echt kritisch naar mezelf gekeken en wat ik moet veranderen. Ik wil hem helemaal niet definitief kwijt en zie nog zoveel mogelijkheden om een mooie en beter dan tot nu toe, relatie met hem te hebben.
  Er wordt dus in de ebook gezegd dat je een maand geen contact moet hebben maar hoe moet ik dat met mijn spullen doen? Moet ik dit juist uit huis halen zsm of moet ik dat niet doen. Ook ben ik bang dat als ik het weghaal de weg terug naar een relatie met hem bemoeilijkt word.

 23. john

  says:

  na 13 jaar huwelijk is het spijtig genoeg voorbij.
  ik heb alles geprobeerd om niet te scheiden maar te herstellen en is niet gelukt.
  ik heb nu zelf gezegd dat ik geen contact zoekt met mijn ex vrouw zei wilde scheiden.en moet ook zei maar het contact weer opzoeken en was geen ander in het spel.
  hoelang moet ik wachten om geen contact met haar te nemen.
  Zijn al sinds januari niet meer samen en scheiding is definitief sinds eind juli.
  ik heb hier Hulp bij nodig om het weer de goede kant op te laten gaan.

 24. Lis

  says:

  Hallo ik ben Lis en had vorige school jaar een vriendd ik was zijnn 1e vriendin en ikk had der meer gehad maar ik was zoon soort hondje voor hem hij aaide me elke keer we zaten bij elkaar in de pauze en dr gebeurde nikss hij zat er en voor de rest niks duss ik maakte het uit na een week met pijn in me hart maar 2 weken later gingen we weer praten en kregen we weer een relatie en ik probeere er alles vam te maken nou het was sirrieus en na een maans ging het weer uit want hij voelde niks meer voor mij en ik ging vreemd maar nu heb ik sinds de vakantie ongelofelijk veel gevoelens voor hem alleen hij was eergisteren praten ik was dr en hij owam niet OPDAGEN en appte we kunnen beter goede vrienden blijven en wachten ik weet niet waarom en ik wil het weten maar wout die wilt ook gewoon weer met mij wat moet ik doenn #feeling #hulploos

 25. Tessa

  says:

  Het is nu een maand uit tussen mij en mijn ex, het liep niet zo lekker en had ook veel problemen waardoor het allemaal niet zo goed liep. We hebben na 16 december amper contact nog gehad want en hebben elkaar met rust gelaten, ik mis mijn ex elke dag en wil hem graag terug, vorige week donderdag heb ik hem voor het laatst nog gezien, en hij is zo lief en gaf mij een kus op mijn voorhoofd en een knuffel, hij heeft twee maanden getwijfeld en weet dat dit het beste nu is. Ik kreeg die donderdag nog een appje van hem, ik vond het klote om je zo te zien, was die avond toen hij mij zag. Ik weet niet of rust nu nog zin heeft omdat ik hem al een tijde echt met rust gelaten hebt, en we hebben nu ook niet meer, maar hij wou nog een keer met mij praten.

  Wat moet ik doen?

  Ben er echt kapot van, we hadden een 1,5 jaar een relatie.

 26. john

  says:

  Ik heb 3maanden een mail app liefde gehad met de benden buurvrouw die in een winkel werkt. zij kwam uit een lange relatie. we zijn een maand lang erg intiem geweest. maar zij heeft altijd gezegd dat ze nog geen relatie wilde. Op een gegeven moment werd het haar teveel en is ze gestopt. En wilde ze stoppen met al het contact. na 3 weken Vandaag heb ik haar gesproken ze riep me naar binnen voor het eerst in drie weken. we hebben het over de dagelijkse dingtjes gehad en de de familie. en hoe het gaat. . Ik maakte een leuk compliment. daar werd ze erg verlegen van. Ik heb het natuurlijk niet over gehad dat ik haar erg miste. Ik heb haar app nog in de telefoon staan en ik mag haar nog een mail stuuren af en toe.

 27. Anna

  says:

  Na 15 jaar en 3 kids samen, nu twee jaar gescheiden en ik vindt het een absolute hel. Hij is mijn jeugdliefde en ik zou niets liever willen dan terug bij elkaar, ik mis hem elke dag. Maar wat doe je als de ander niets van je moet weten en niet met je wil praten? Ik loop niet achter zijn kont aan, ik val hem niet "lastig" maar zodra ik 1 stap naar voren zet, rent hij er meteen 20 achteruit. Ik ben zelf ook geen lieverdje, maar deze man lijkt zo onbereikbaar en is zo afstandelijk...hoe zorg ik er voor dat hij mij weer ziet staan?

 28. daniel

  says:

  Ik heb een jongen ontmoet alles klikte hij was stapel verliefd op mij alleen in mij zei iets dat er niet klopte aan hem
  KOn het niet plaatsen wat dat nou geweest kon zijn!ik heb dus hem gezegt dat ik ermee wilde stoppen later heb ik hem nog gesproken via de app en nog wat gepraat en verteld dat het me speet en ik hem niet kwijt wilde waarop hij zei het komt wel goed en verder nog wat gepraat en de volgende ochtend sta ik op heb ik een app berichtje met daarin dat die er toch maar van af ziet en hij het heeft gehad ermee en sinds die keer heeft hij geen contact meer opgenomen weet niet wat ik moet doen maar heb zo spijt dat ik hem misschien gekwets heb in de gesprekken van ons dat ging de niet zacht zinnigs aan toe ik wil hem terug maar weet niet hoe?

 29. C

  says:

  Na een relatie van 4.5 jaar is het afgelopen zaterdag op een heel lullige manier uitgegaan. Hij deed de hele dag al kortaf en gemeen tegen me over WhatsApp, dat ik het gevoel had hier is iets aan de hand en het gaat niet goed. Na lang doorvragen kreeg ik uiteindelijk uit hem dat hij het toch niet meer zo zag zitten, hij zat in een dipje en ik kon er niks aan veranderen. Ik merkte al langer dat er iets aan de hand was, er kwam namelijk geen initiatief van zijn kant meer. Ideeën voor uitjes kwamen allemaal van mijn kant, als ik hem wou zien moest ik het ook zelf aangeven want hij deed het zelf niet meer..
  Nou hadden we twee maanden terug ook al een dipje en hij vond het beter om uit elkaar te gaan, maar belde me na een week weer op dat hij me miste en het toch graag wou proberen.
  Ik vroeg hem om uitleg.. Hij zei dat het voor hem voelde alsof hij een sociaal werker was en niet mijn vriend vanwege mijn situatie thuis en de verhalen die ik hem daarover vertel. Ik ben ontzettend boos geworden en begon hem voor vanalles en nog wat uit te maken..
  Na alle emoties al zo'n beetje gehad te hebben mis ik hem ontzettend.. Dit is nooit hoe hij is geweest, zo gevoelloos en zo gemeen.. Ik wil de oude hij terug, hoe hij was in het begin.. Ik heb geen idee wat ik nu moet doen :( We hebben geen contact meer gehad sinds het uit is gegaan.

 30. Satif

  says:

  Sinds eind maart dit jaar heeft mijn vriendin het uitgemaakt om verschillende redenen.
  Ik zal proberen in het kort uit te leggen hoe het de afegelopen 8 maanden is gegaan tussen mij en mij haar.

  Zomer 2014 besloot ze om een Gastric Bypass te ondergaan omdat ze met haar gewicht zat.
  Het was haar droom dus ik steunde haar daarin. Nog voor de operatie zei ik tegen haar dat ik bang was dat wanneer ze straks zoveel is afgevallen en zelfverzekerder wordt en meer zelfvertrouwen krijgt ze me dan zou verlaten voor een ander.
  Zelf verzekerde ze ervan dat dat nooit ging gebeuren. Ze wilde oude met me worden zei ze.
  8 maanden later (ongeveer) gebeurde wat ik juist voorspelde en bang voor was.
  Ze verliet mij voor een ander (reden 1). Daarnaast kreeg ik allerlei verwijten zoals dat de spanning weg was of in ieder geval minder (reden 2).
  Ik ben er echt kapot van.
  Vanaf het begin van onze relatie (duurde 5 jaar en 3 maanden) heb ik het gevoel gehad dat zij de ware is en dan we voor elkaar bestemd zijn.
  Ik zou haar heel graag terug willen, ik weet alleen echt niet waar te beginnen.
  Ik heb nog wel contact (telefoonisch, Social Media).
  Ik ben er altijd voor haar geweest. Bijvoorbeeld toen de eerste operatie mislukt ging ik door een hel. Later stond ik altijd voor haar klaar tijdens het herstellen na de operatie en heb ik haar geholpen met wassen en aankleden enzo.
  Mijn hele leven draaide om haar.
  Ik had verder geen sociaal contact meer buiten de relatie en nog steeds niet. (achteraf wel spijt van.)

  Kan iemand mij helpen? Heeft iemand een idee hoe ik haar terug kan krijgen?
  Ik ben werkelijk ten einde raad en wil haar heel graag terug.

  Groeten Satif

  • M :p (Minthe)

   says:

   Beste Satif, Wat rot voor je. Je klinkt als een enorme hulp voor haar. Ik snap je verdriet, maar er is niet veel te doen. Het enige wat je kan doen is wachten en proberen niet aan haar te denken. Het is moeilijk. Als dat niet lukt moet je haar aardig zeggen en/of appen wat je voelt en hoeveel je haar mist. Als het te laat is moet je maar verder gaan. Er zijn er vast genoeg die bij je passen. Niet een hand vol vrouwen maar een land vol. Het heeft tijd nodig maar wonden helen.
   Groetjes Me

 31. Verdrietig meisje

  says:

  Waar moet ik beginnen we waren 6 jaar bij elkaar en hebben veel meegemaakt hebben 3 kindjes van bijna 6 bijna 4 en van 1 heb afgelopen tijd beetje met me zelf in de knoop gezeten en ben er tussen uit geweest met de kindjes ik kom terug en enige wat ik hoorde is dat hij niet meer verder met me wou we zijn te verschillend is enige ik te horen krijg ik ben er echt ziek van weet niet waar ik het zoeken moet ik hou zoo veel van hem ik weer echt niet wat ik nu moet doen of ik hem moet proberen los te laten of dat ik echt moet gaan vechten voor hem ik wil hem niet kwijt echt niet en ik wil er alles aan doen maar hij wil niet zegt hij og help mij

  • M :p (Minthe)

   says:

   Verdrietig meisje, heb je hem al gevraagd waarom hij niet meer bij je wil zijn, wat is er dan zo verschillend aan jullie. Dat is voor jou namelijk erg belangrijk om te weten. Daar begint het bij. En misschien kun je het aan jezelf veranderen. Maar soms is het het beste om hem los te laten. Wie weet is het wel een heel ander persoon dan je dacht en ging het om de kleine dingen dat hij weg wou. Wees sterk en praat erover bij een kopje thee. (probeer te leven en dwing jezelf niet aan hem te denken, niet in zelfmedelijden wegkwijnen)
   Je redt het wel (; liefs Minthe

 32. Sander

  says:

  Hallo,

  Mijn ex (21jaar) en ik (22jaar) waren 4 jaar samen. We zijn samen volwassen geworden maar op en dag zegt zij tegen mij het ga nie meer. Maar ik wil wel vrienden blijven. Dat waren we dan 1 week weinig contact 1 week meer contact dan weer en week weinig contact dan 1 week veel contact dan 1 week waar we elkaar zagen en dan 1 week super veel contact via snap chat en telefoon en sms'jes ze zegde me dat ze blei is hoe ik nu geworden ben super goed mijn best doe en dat ik er weer goed uitzie en al die dingen tot vrijdag 3 uur ging ze weg ik weet niet naar waar maar ze zegde me als ik thuis ben bel ik jouw maar het wert 6 uur 12 uur geen sms'je of niets ik belde haar de volgende dag ze zegde dat ze in de winkel was en dan smste ze ook weer niet meer en zondag belde ik ze weer en pakte en andere gast op :O en die gast zegt dat ik haar moet gerust laten. Dat heb ik dan gedaan maar ik liep wel verdrietig maar mijn schoon zus had haar en sms gestuur wat ik niet wist redelijk erg denk ik maar mijn ex stuurde zondag nacht 23.46uur en sms je wist toch gewoon vrienden. En dan donderdag verwijdert ze mijn Facebook maar niet geblokkeerd en al onze foto's weg en iedereen van mijn familie ook verwijderd. Waar mijn andere schoon zus ook achter mijn rug en erge sms stuurde maar ik heb dan naar mijn ex en sms gestuurd dat ik me schaam en dat ik spijt heb van wat mijn schoonzuster gestuurd hebben en dat ik blei ben met haar nieuwe relatie. Maar nu maandag 1 week later stuurde ze mij en Facebook bericht kan ik achter mijn spullen komen. Ik heb ja gezecht dus komt ze nu vrijdag met haar nieuw lief om haar spullen.
  Maar mijn ex haar nieuw lief is 19 jaar en heeft en kapsel wat zij nooit mooi vond bij mij en die gast drinkt en gaat uit met andere vrouwen wat mijn ex tegen is is alcohol en ze is jaloers.

  Haar nieuwe vriend heeft op 3 jaar 5 relaties gehad en geen langer dan 6 maand en hij is juist singel

  Ben ook nog achter gekomen dat ze naar andere mannen stuurde dat ze liefde en knuffels mist

  En nu zegt ze ik heb u en u familie verwijdert om dat haar nieuwe vriend ook over zijn ex babbeld en ze is dan jaloers en ze wil nie dat hij da ook is

  Kan ik mijn ex terug krijgen? Zo ja hoe moet ik dit dan doen kunt u me mailen aub

  Vriendelijk dank

 33. c.j

  says:

  Hey ,

  Ik en mijn ex zijn al een half jaar uit elkaar:(
  We hebben veel ruzie gehad maar toch ook nog leuk met elkaar gesproken en afgesproken.
  Ik ben nog steeds heel erg gek op haar.. ze zegt dat ze nu niet verliefd op me is.. maar soms krijg ik nog steeds het gevoel dat ze nog wat voor me voelt. Omdat ze altijd aandacht van mij wil als we elkaar tegenkomen
  Ik wil haar echt heel graag weer terug.. de relatie is kapot gegaan door jaloezie van beide kanten ze is nu nog steeds wel jaloers als ik met andere meiden praat.
  Ze zegt dat ze niks meer voor me voelt maar dat weet ik niet zeker.. we hebben het altijd heel leuk samen nu en gehad
  Ik hoop dat ik er nog iets aan kan doen maar ik weet niet meer wat en hoe?
  Groetjes

 34. ashley mary

  says:

  Hallo aan iedereen hier, ben hier om het onverwachte wonder dat er met mij gebeurd delen, Mijn naam is mary Ashley, ik ben 34 jaar, ik woon in Florida verenigde staten, ik ben gelukkig getrouwd met Sowers Jefferson met drie kinderen die we kregen trouwde in 2006 ben ik een bankier, maar te wijten aan sommige bepaalde familie omstandigheden moest ik mijn baan op te zeggen, zodat ik tijd zou kunnen hebben voor mijn familie van mijn man werkt in een bouwbedrijf niet zo lang geleden in mei 2015 mijn man begon te gedragen op een manier i kon niet begrijpen, ik was erg in de war door de manier waarop hij mij en de kinderen te behandelen. Later die maand hij niet weer thuis te komen en hij belde me dat hij wil scheiden, ik vroeg hem wat heb ik verkeerd gedaan om dit te verdienen van hem, alles wat hij zei is dat hij wil scheiden Dat hij een hekel aan mij en niet wil me weer te zien in zijn leven, ik was gek en ook Gefrustreerd weet niet wat te doen, ik ziek was voor meer dan 4 weken als gevolg van de scheiding. ik houd zoveel van hem dat hij alles voor mij was zonder hem mijn leven onvolledig is. Ik vertelde mijn zus en ze vertelde me om contact op met een spell caster, ik heb nooit geloofd in al deze spreuk casting van een ding. Ik wil gewoon om te proberen als iets uit zal komen van het. Ik contacteerde Dr Ravi voor de terugkeer van mijn man voor mij, vertelde hij me dat mijn man zijn genomen door een andere vrouw, dat ze een spreuk op hem, dat is de reden waarom hij een hekel aan mij en ook willen we scheiden. toen vertelde hij me dat hij een spreuk op hem dat zal hem terug naar mij en de kinderen, gegoten hij de spreuk en na 27hours mijn man belde me en hij vertelde me dat ik hem zou moeten vergeven, begon hij aan op excuses telefoon en zei dat hij van me houdt nog steeds dat hij niet wist wat er met hem gebeuren dat hij mij verliet. het was de spreuk die Dr Ravi op hem die hem vandaag de dag bracht terug naar mij, ik en mijn familie weer Ben nu blij vandaag. dank u Dr Ravi voor wat je hebt gedaan voor mij zou ik niets zijn geweest Vandaag, zo niet voor uw grote spell. Ik wil dat je mijn vrienden die op doorreis Al dit soort liefde probleem om terug hun man, vrouw of ex-vriend en vriendin om hem te contacteren op deze e-mail: [email protected] , Bedankt voor het lezen.

 35. S

  says:

  Hallo,

  Ik had iets langer dan 1 maand een relatie met mijn vriendin toen zij het uitmaakte (het is nu 1 week uit) omdat we elkaar te weinig zagen(want we wonen een half uur fietsen van elkaar en we zijn 14 dus kunnen niet even snel met de auto) ik wil haar heel graag terug maar ik weet niet of zei mij terug wil en ik kom haar heel vaak tegen bij het zwemmen en want kan ik dan het best doen als ik haar tegen kom

  Help aub !!

 36. rene

  says:

  Ik had een relatie van anderhalf jaar alleen moest het stiekem haar ouders wilde het niet dat was al eerder bekend om dat wij nogal leuk met elkaar om gingen nu is er toch meer gevoel bij gekomen en hebben het toch tot een relatie laten komen maar na anderhalf jaar kwamen ze er toch wel achter en was het huis te klein nu vraag je af waarom nou dr zit 18 jaar verschil tussen ons zei is 23 en ik ben 41 en het feit dat ik ook kinderen al heb uit een eerder relatie werd ook al als een probleempje gezien nu heeft ze dus voor haar ouders gekozen om dat hun wel heel erg close zijn met elkaar maar ik mis haar zo erg dat ik er ziek van word echt niet normaal meer wat kan ik nou doen om haar weer terug te krijgen ?????

 37. Ron

  says:

  mijn liefde van mijn leven heb ik door het na streven van onze droom, iets opbouwen in het buitenland, de laatste anderhalf jaar niet de aandacht gegeven die zij nodig had.
  Door veel te veel met geld verdienen bezig te zijn het bouwen van onze droomhuis het verbouwen van haar dochters huis, bijna een jaar iedere avond,
  Al met al veel ste veel gedaan dood moe prikkelbaar en kapot.
  In de vakantie uitgemond in het in elkaar zakken iedereen om me heen niet leuk behandeld boos op situaties geworden die anders konden worden aangepakt
  Eenmaal thuis gekomen voelde ik dat het allemaal vreemd ging
  Twee dagen na thuiskomst was er geen kontakt
  Was geblokeerd op fb ze nam niet op niets.
  Einde van de dag belde ze meen zij kom maar naar dat restaurant en dan ga ik je alles vertellen
  Nou dat alkes vertellen was, je hebt tot zondag de tijd om je spullen te pakken
  Dit onder begeleiding van een ex vriendje
  We waren 9 jaar samen
  En dit was het einde
  Ze wilde er nuet meer over praten en het was allemaal mijn schuld ik had heer verwaarloost
  Ik ben op de bewuste zondag ook weg gegaan
  En daarna alle fouten gemaakt die je kan maken bij je ex
  Gebeld sms app gezecht dat ik haar niet kan missen dat ik nog een kans wilde dat uk niets was zinder haar ga zo maar door
  Uiteindelijk is zij nu in ern relatie met deze ex in mijn ogen na nog geen dag dat ik weg was maar op zeker binnen een week

  Uiteindelijk haar sms gestuurd van beter zo ik zal je vergeten, nuet omdat ik dat wilde maar omdat ik hoopte van haar iets anders te horen

  Na nig een sms was het antwoord we mieten elkaar met rust laten jij zij beter Zo streep onder houden van
  Jij jou weg ik de mijnen ik heb het ook moeilijk jij ook
  Hierbij wil ik het laten punt!

  Ik heb als Andwoord gegeven oke ik zal je met rust laten alleen houden van jou kan ik niet stoppen

  Nu ondanks alles wil ik haar terug heb hasr nu twee weken niets laten horen en zal dat nog mieten dien tot?? Ik heb het haar beloofd dom ja hie kan je iets beloven wat je niet kan volhouden

  Wat kan ik nu in versus naam nog doen
  Mijn vrienden zeggen vergeet haar ze heeft je alleen maar gebruikt en als oud vuil buiten gezet

  Maar ik wil hasr echt terug zij is in mijn ogen ern wereld vrouw

 38. melissa

  says:

  Ik heb heel veel moeite maar ik had een relatie met john, het was echt een leuke relatie en mijn kinderen konden goed op schieten met zijn kind, net alsof ze echt broer en zusjes van elkaar waren.
  Nu zijn we helaas uit elkaar gegaan doordat ik in februari een keer was vreemdgegaan doordat ik me heel alleen voelde.
  Hij kwam daar achter en we gingen toen uit elkaar. Na 3 maanden gingen we samen op vakantie en het leek alsof we weer heel gelukkig met elkaar waren en we besloten om weer een relatie aan te gaan.
  Alleen vorige week kregen we hele erge ruzie waardoor het voor hem voelde alsof de bom gebarsten was en hij allemaal dingen naar me opbiechten.
  Dat hij vanaf oktober alweer in me mail, SMS ging onderzoeken omdat hij het gevoel weer kreeg alsof er iets niet klopte.
  Nu zijn we uitelkaar en het voelt alsof me hart in stukjes is gevallen.
  Want nu vragen me kinderen nog wel vaak naar hem en ze zoon.
  Hij wou na de relatie nog vrienden met me zin en dat we konden afspreken soms zodat de kinderen met elkaar om konden blijven gaan.

  Alleen dat kon ik niet dus heb ik gezegd dat het beter was om geen contact meer te hebben zodat ik aan mezelf kon werken.hij zei ook tegen mij dat als we allebei aan elkaar gaan werken er wel een mogelijkheid is dat we in de toekomst samen weer kunnen zijn.

  heb ik de juiste keuze gemaakt om afstand te nemen en nu geen contact meer is?
  wat kan ik nu het beste doen want ik denk wel nog steeds vaak aan hem. En wil hem uiteindelijk wel weer terug

 39. B

  says:

  Ik heb sinds kerstavond mijn vriendin verloren na 6 jaar, na een uur doorvragen Wilde ze pas vertellen dat ze er een punt achter Wilde zetten. Ik ben ten einde raad. Ze heeft me na veel moeite verteld wat er dwars zat alleen dit was niet onoverkomelijk geweest als ze had gepraat. Ik weet wat ik moet veranderen en ben daarmee bezig. Alleen zij wil geen contact, heb haar elke dag proberen iets te laten weten en hoe erg ik haar mis. Ze had me geblokkeerd en heeft dat een week geleden eraf gehaald. Maar reageren doet ze niet. Ik weet niet hoe ik haar kan laten inzien dat ze geen slechte aan mij had en heb alles altijd voor haar gedaan. En ondanks dat ze me nu behandeld als een vreemde die haar lastig valt, hou ik nog mega veel van haar. Haar gevoel was weg zei ze, hoe kan ik dit nog goed krijgen zonder dat contact?

 40. Kim

  says:

  Wij hebben nu naar 3 jaar contact met elkaar hebben een relatie gehad van 12 jaar en een kindje
  We hebben het elkaar heel moeilijk gemaakt in het begin
  Nu hebben we eindelijk contact wat eigenlijk normaal zou zijn
  Maar we zijn op date geweest en dat was supper leuk
  Paar dagen erna vroeg die of ik zijn huis wilde zien
  Zag er allemaal heel mooi uit daarna weg gegaan en hebben we weer afgesproken zijn we weer een heledag samen geweest en samen de nacht door gebracht
  Nu vraag ik wat voor een gevoel die hierbij had en zei die voelt vertrouwd en onwennig en spannend hij weet het niet
  Wat moet ik hier nu mee
  Hij zegt als ik bij je bent voelt het vertrouwd en als ik ke niet zie heb ik er geen moeite mee
  Ik weet niet wat ik hier mee aan moet of van moet denken gr kim

 41. sabine

  says:

  Hallo,

  Ik heb een heel serieus relatie en we hadden het heel leuk samen. Maar ik had vooral moeilijke tijden omdat hij eerst niet werd geaccepteerd in mijn familie. Nu dat wel eindelijk is, wilt mijn vriend niet meer verder ook al hadden we er 2/3 weken geleden over gehad om er alles aan te doen dat ons relatie net als de oude werd. Mijn vriend heeft op dit moment heel veel stress en daarom denk ik dat hij nu niet de juiste beslissing neemt en later spijt van zult gaan krijgen en dat wil ik hem voorkomen. Wij waren zo zeker van onze relatie en over de toekomst samen. Nu omdat hij heeft gezegd dat hij eigenlijk niet verder wilt heb ik gezegd dat hij eerst aan zich zelf moet werken en dan moet nadenken over onze relatie maar de gevoelens zijn ook bij hem veel minder geworden. Hoe kan ik dat het beste weer bij hem terug krijgen. Dat ons relatie wel zin heeft en wel leuk is.

 42. Anoniem

  says:

  Beste,

  Mijn vriendin en ik zijn uit elkaar sinds kort. We hebben samen 2 jaar een relatie gehad. Ging af en toe niet soepel ruzie om niks. Maar we hielden ontzetted van elkaar en konden goed met elkaar opschieten. Waarom het nu uit is omdat ik haar gekwets heb. Daar heb ik ontzettend spijt van. Ze wil rust zegt ze Maar nog wel vrienden blijven. Ik hou nog van haar eb wil er alles aan doen om haar terug te krijgen wat moet ik hier aan doen ? Heeft u goede tips ? Alvast bedankt

  • M :p (Minthe)

   says:

   Ruzies hebben vaak een patroon. Het is meestal niet een persoon die een ruzie veroorzaakt. Dus je moet elkaar niet de schuld geven. Vrouwen zijn best lichtgevoelig en merken soms een belediging op die je totaal niet zo bedoeld hebt. Wees tijdens een ruzie niet grof en ga niet vloeken. Daar schiet je niks mee op.Vraag aan die persoon waarom hij dat zegt. Houd je in. Daarbij vrouwen zijn wel van de romantiek. Stuur haar een handgeschreven brief met wat je voelt. Overdrijf lekker. Hoe genant het voor sommige mannen ook is, vrouwen houden ook van hun zachte kant. In een relatie is samenwerking heel belangrijk. Je moet tijd voor elkaar maken. Hou het spannend en leuk maar respecteer vooral elkaars grenzen en denk na voor je iets zegt. Succes (;

 43. Verona

  says:

  Hallo,

  Al maanden ben ik hier aan het surfen... Ik kom mijn ex maar niet te boven, hij heeft mijn hele hart ingenomen. Na bijna 9 jaar een relatie waarin we echt superleuke momenten hadden, waarin we echt elkaars beste vrienden waren. Uiteraard waren er ook slechtere momenten waar we naar mijn gevoel altijd sterker uitkwamen, maar voor mij was hij top, mijn droomvent!

  Afgelopen zomer liep het verkeerd :( ... 1 week heb ik het echt voelen aankomen... Hij ontweek me, keek naar me alsof ik niets was... Ik wist het... Op het einde van die week vroeg ik hem of hij ons beu was... Hij kreeg het niet over zijn lippen omdat ik het was zei hij, maar ja... hij wou weer vrij zijn?!... Ik wist dat er meer achter zat, maar hij moest niets van mijn smeekbedes weten...

  Eens gezegd leek hij wel vrij... Hij bleef me hierna nu en dan bellen om te zeggen dat hij echt vrienden wou zijn...

  Ik voelde dat er meer achter zat en ben na een maand dat het uit was naar zijn huis gereden... ja hoor :( Ik had gelijk... er was een ander... Ik was er het hart van in, kapot en ik sloeg door, ik ben als een gek weggereden en besefte uiteindelijk dat ik hier niets kon aan veranderen.... bijna 2 maanden hoorde ik hem niet, stiekem vroeg ik wel eens via via hoe het met hem ging (achteraf hoorde ik dat hij dat van mij ook deed al was hij heel deze periode bij haar).

  3 maanden nadat het uit was begon hij me weer te bellen.. Een week hield ik het vol niet op te nemen... Tot hij die nacht aan mijn deur stond... stiekem was ik dolgelukkig (nog steeds was hij bij haar)... we hadden toen een supergoed gesprek waarin hij zei dat hij dom was geweest en toch even geen relatie wil, hij miste me gewoon als persoon...

  Ik liet me niet onmiddelijk van mijn melk brengen en ging door met het leven dat ik zonder hem was gestart, maar was binnenin dolgelukkig dat we terug contact hadden! We deden al eens iets samen, zijn relatie met haar is iets erna geëindigd. Hij was jaloers of werd boos als ik een date had, stiekem genoot ik hiervan... Want nog steeds wil ik gewoon hem!

  En hierin ging ik fout :( Na een tijd plande ik geen dates meer en besefte ik dat hij gewoon de man van mijn leven is! Hij voelde me iets te dicht komen en remde me opnieuw af.

  Al een paar weken nu is het lang weer zo gezellig niet meer, hij is heel duidelijk dat hij geen relatie wil, dat ik voor hem een belangrijk persoon zal blijven en dat we wel zullen zien wat de toekomst brengt :/ Zijn afstandelijkheid is doordat ik hem voor nu te veel wil dwingen... (ik stalkte hem echt door veel te bellen de laatste weken :( echt veel!)

  Telkens besluit ik voor mezelf te kiezen omdat hij me niet kan geven wat ik wil nu en ik wil belangrijk genoeg zijn, geen twijfel... we hadden zo'n leuke tijd samen dat ik dit gewoon terug wil! Ik heb geen geduld en ik weet ook niet of mijn geduld zou lonen. Als ik uiteindelijk de moed samenraap om hem niet te sturen of te bellen dan doet hij dat zelf (niet zoveel als mij uiteraard) Wat moet ik hiermee?! We kunnen elkaar maar niet loslaten?! Dit is gewoon ondraaglijk voor me... Ik bedenk me naar een psycholoog te gaan, maar het liefst wil ik hem gewoon! Helemaal! Niemand tips?

  Groetjes V

  • M :p (Minthe)

   says:

   Beste Verona, ik snap dat het moeilijk is. Ik ben dan wat jonger maar kan misschien helpen. Misschien dat het je ex iets teveel geworden is. Die relaties achter elkaar. mannen zijn best gevoelig. Ik snap dat je hem terug wilt. Waarom niet, hij is de man van je dromen. Maar je kan beter naar hem luisteren. Hij bedoelt het vast goed. Liefde overkomt je, hoe graag hij ook zal willen hij kan niet kiezen. Wees vrienden en bouw de intenties heel langzaam op. Pas na lange tijd kun je meer zijn dan vrienden. Je kan hem vertellen wat je voelt. Als hij grenzen aangeeft moet je die wel respecteren, anders ben je hem voorgoed kwijt. Vrienden is altijd beter dan helemaal niets. En wie weet wat er in die tijd gebeurt, misschien vindt je wel een andere man van je dromen. (;

 44. M :p

  says:

  Beste...
  Ik ben 15 en had een vriend. Ritchie, hij is net 17. Ik heb hem via school leren kennen. Eerst kende ik hem niet erg goed. een vriend zei dat we gemeenschappelijke hobby's hadden. We raakten in contact (via telefoon, als vrienden) . Het werd steeds meer dan vriendschappelijk. Maar ik bleef onzeker. Uiteindelijk vertelden we elkaar wat we voor elkaar voelden. We wisten niet goed wat te doen. Dus gingen we op 'date'. Hij begreep de datum verkeerd en wachtte een half uur zonder te bellen of appen. Ik voelde me ontzettend schuldig toen ik dit hoorde. Excuus aanvaard. Het werd weer normaal. Na twee weken negeerde hij me opeens. Hij sprak niet met me maar staarde alleen maar. Ik maakte me ontzettend veel zorgen. Na ongeveer twee en een halve week kreeg ik van een vriendin te horen dat hij me niet meer leuk vond. Hij had haar gevraagd of ze het wilde zeggen. Ik voelde me verschrikkelijk. Ik was hem gedeeltelijk al kwijt maar toch kwam het hard aan. Ik wist niet of ik nou boos, verdrietig of opgelucht moest zijn. Toen ik hem vroeg waarom zei hij dat hij het ook niet wist, hij was misschien niet meer verliefd op me. Later werden we weer een soort vrienden. maar nog steeds weet ik niet hoe ik me moet gedragen. Een ding staat vast ik wil hem terug. Maar hoe en kan dat nog wel.

 45. Anoniem

  says:

  Hallo,

  Ik ben nu twee weken verder sinds mijn ex het uitgemaakt heeft. Ik heb er veel last van gehad en vandaag is de eerste dag dat ik iets luchtiger kan leven. Helaas ben ik wel erg verliefd nog en is het een beetje complex.
  Zij houdt nog van me en vindt me nog leuk. Ze zei op de dag dat het uitging dat we elkaar niet nooit meer gaan zien en we dus nog wel een drankje moeten doen, maar ook dat we eerst een maand radiostilte moeten hebben. Naja niet volledig gelukt maar we spreken elkaar niet eigenlijk. Ik heb wel één blunder gemaakt en dat is laten zien wat ik voor haar voel en hoe. Ik heb veel nagedacht en kwam tot de conclusie dat ik mijn ex te weinig zag vond ik, waardoor ik mijn affectie gevoel verloor. Wat ik bedoel is dat ik dat van haar heel goed merkte en me dol gelukkig maakte, maar dat ik het wederzijds niet zo goed liet zien.
  Ik wil haar heel graag terug, vooral omdat ik weet dat ze van me houdt en me leuk vind, maar helaas denkt ze dus dat wij niet op een lijn zitten. Ik wil laten zien dat het wel zo is en dat zij zeker mijn liefde is en wederzijds. Ik mag niks invullen natuurlijk, maar ik ken haar al te goed en weet dat ik het ook voor haar ben.

  Help !! :'(

 46. Sherrie

  says:

  Hallo ben zo blij vanwege de liefdesbetovering ([email protected] gmail.com) hij hielp me een liefdesbetovering uit te voeren die mijn ex-man terugbracht die me verliet voor een andere dame

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *