ex terug gelukkig koppel

10 Belangrijke Tips om Snel Je Ex Terug te Winnen

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je relatie is uitgegaan en naar manieren zoekt om je ex weer terug te winnen.

Er zijn helaas maar heel weinig mensen die ook écht weten hoe ze dit moeten aanpakken, wat ervoor zorgt dat de meeste van hen deze stap niet zetten. Dit is zonde en brengt onnodig liefdesverdriet met zich mee.

Je stelt jezelf voortdurend de vraag ‘is het mogelijk om hem/haar terug te krijgen?” en wordt stapelgek van de onzekerheid.

Gelukkig heb ik een beetje goed nieuws voor je… Ja, het is nog steeds mogelijk om je ex terug te krijgen!

Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt, je moet alleen wel de dingen op de juiste manier aanpakken. En dat is waar het bij de meeste mensen fout gaat.

Als je veel spijt hebt dat jullie elkaar zijn gegaan, helpen de tips in dit artikel om jou de beste kans te geven om hem of haar weer voorgoed terug te winnen. Laten we beginnen!

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere:

 • Wat je het beste kan doen als jullie relatie kortgeleden is uitgegaan
 • Hoe je een liefdesbreuk in je voordeel kan gebruiken om weer in beeld bij je ex te komen
 • Welk psychologisch trucje tegen je instinct ingaat – maar noodzakelijk is om je ex terug te winnen
 • De verschillende fasen die je moet doorgaan als je ex je heeft verlaten
 • En nog veel en veel meer…

Tip 1: Probeer kalm te blijven

Dus jullie zijn uit elkaar gegaan en je denkt dat dit het einde van de wereld is?

Je geeft jezelf de schuld en denkt aan alle dingen die je anders had moeten doen. De paniek slaat toe dat de relatie nu wel eens definitief  over is.

Kalm blijven in tijden van tegenspoed is voor velen geen gemakkelijke opgave. Logisch, je hebt het gevoel dat je wereld volledig is ingestort. De persoon van wie we houden heeft ons verlaten.

Liefdesverdriet verwerken is geen eenvoudige opgave. Als je dat nu ervaart wil ik dat je een stapje terug van je emoties. Probeer rustig te ademen en overweeg een paar dingen die je kunnen helpen.

Stuur geen wanhopige berichtjes meer. Laat geen frustratie en woede achter. Het enige wat je ex nu nodig heeft is ruimte. Door hem of haar geen seconde rust te gunnen maak je de situatie alleen maar erger.

Je wilt niet alleen je ex terug krijgen, je wilt hem of haar ook kunnen houden!

Ten eerste is er nog voldoende tijd om je kansen te laten keren. Je hoeft je ex niet per se te overtuigen om vandaag weer bij je terug te komen.

Zelfs als je ex-partner de relatie heeft stopgezet, zal hij/zij nog steeds de tijd nodig hebben om te helen voordat ze openstaat voor een ander. Dus de paniek die je nu voelt is onnodig.

Zolang je de juiste stappen zet, is er hoop op verzoening. Realiseer je ook dat je nu je ex de gelegenheid geeft om je te missen.  Het klinkt misschien raar, maar het zal je verbazen dat enige tijd geen contact met elkaar hebben vaak genoeg is om je ex weer terug in je leven te krijgen.

Maar voordat we verder gaan met de andere tips is het belangrijk dat je eerst de video hieronder bekijkt:

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip 2: Bedenk hoe het is uitgegaan

Als je wilt proberen je ex terug te winnen, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop het is uitgegaan. Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar dit is het zeker wel.

Een relatie kan op tal van manieren uitgaan, en dit is van invloed op wat de beste manier is om weer contact te zoeken met je ex.

Ga bijvoorbeeld eens na wie het precies heeft uitgemaakt. Als je ex degene was die dacht dat jullie niet samen verder konden, zul je hem of haar er vooral van moeten overtuigen dat er een toekomst tussen jullie mogelijk is

Was jij juist degene die er een einde aan maakte? Dan zal je je ex duidelijk moeten maken dat je hem of haar wél heel erg waardeert, en zal je er rekening mee moeten houden dat je hem of haar waarschijnlijk gekwetst hebt.

Denk ook na over wat er gezegd is toen jullie het uitmaakten. Als dit op een beschaafde manier gebeurd is, is de kans groter dat je weer bij elkaar kan komen. Het kan echter ook zijn dat jullie nare dingen over elkaar gezegd hebben die jullie eigenlijk helemaal niet meenden.

In dat geval zal je hiervoor eerst je excuses moeten aanbieden, en duidelijk maken dat je dit niet meende, voordat je ook maar een kans hebt om je ex weer terug te winnen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 3: Bedenk wat de redenen waren dat het uitging

Heel soms gaan relaties uit door één enkel voorval, maar dit is zelden zo. Meestal gebeurt dit doordat zich over een langere periode problemen hebben opgebouwd in de relatie.

Als je een kans wilt hebben om je ex terug te winnen (en jullie relatie de tweede keer niet stuk te laten lopen), is het dus slim om te bedenken wat de factoren zijn geweest die ertoe hebben geleid dat jullie relatie eindigde.

Als je auto in de fik vliegt, ga je er ook niet opnieuw in rijden voordat je weet wat de oorzaak was.

Wat je je hierbij goed moet bedenken, is dat deze problemen waarschijnlijk niet alleen van één kant kwamen.

Sommige mensen hebben de neiging om alleen maar te denken aan wat hun ex fout heeft gedaan, maar waarschijnlijk heb jij zelf ook schuld gehad. Denk dus ook goed na over wat jij zelf allemaal anders had kunnen aanpakken.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de meeste relaties om dezelfde reden uitgaan: er werd niet genoeg gecommuniceerd. Blijkt dat dit het enige “echte” probleem was tussen jou en je partner, dan is de kans groot dat je dit probleem kan verhelpen en weer een fijne relatie met hem of haar zou kunnen hebben.

Er kunnen ook heftiger dingen aan de hand zijn geweest. Misschien is één van jullie bijvoorbeeld wel vreemdgegaan.

Als dit het geval is, zal je een stukje harder je best moeten doen om jullie relatie een tweede keer te laten werken. In zo’n geval is het raadzaam om een relatietherapeut te overwegen.

De belangrijkste reden dat je inzicht in je eigen fouten en jullie relatie moet hebben, is dat dit je zal helpen om je ex te overtuigen je weer terug te nemen. Het is belangrijk dat je aan hem of haar laat zien dat je snapt waarom jullie relatie op de klippen is gelopen.

Je moet bereidheid tonen om aan deze problemen te werken, om ervoor te zorgen dat een tweede relatie tussen jullie beiden wél goed zal werken.

Tip 4: Heb tijdelijk geen contact met je ex

Als je zeker weet dat je je ex terug wil gaan winnen, zal je misschien snel de neiging hebben om weer contact te zoeken met hem of haar. Je mist je ex, je hebt zin om hem of haar weer te zien, en je bent klaar om hem of haar weer voor je te winnen, dus waarom zou je nog langer wachten? Je moet er toch zeker meteen voor gaan?

Nee, dit moet je juist niet doen.

Als het nog maar kort geleden is uitgegaan, zullen er nog veel heftige emoties mee gepaard gaan als jullie elkaar weer zien.

Je ex te snel benaderen kan zorgen voor een hoop ongemak, verwarring en zelfs verdriet, waardoor je de kansen om ooit weer samen te komen een stuk kleiner maakt.

Heb dus een periode lang geen contact met je ex. De juiste periode is hiervoor meestal minimaal een maand.

Tijdens deze periode moet je elkaar niet alleen “in het echt” vermijden, maar je moet je ex ook niet bellen, niet met hem of haar chatten of sms’en, hem of haar geen mailtjes sturen…

Eigenlijk moet je “contact” zo breed mogelijk opvatten.

Als je deze periode in acht neemt, zul je merken dat je ook je eigen gedachten en gevoelens meer op een rijtje en onder controle hebt. Dit kan je later enorm hebben als je het contact met je ex wil gaan herstellen.

Lees in dit uitgebreide artikel de belangrijkste signalen om te ontdekken of je ex je nog steeds mist.

Tip 5: Blijf lachen en maak jezelf gelukkig

Natuurlijk, je relatie is uit, en dat is iets waar je niet per se heel blij van wordt. Het is dan ook normaal om hier verdrietig om te zijn.

Met deze tip bedoel ik dan ook niet dat je je verdriet om je ex helemaal weg moet stoppen, maar ik bedoel vooral dat je niet de hele dag thuis moet gaan zitten huilen, omdat dit niemand zal helpen.

Uiteraard is het voor jezelf beter om dingen te blijven doen die je blij maken, maar het helpt ook wat betreft je kansen om je ex terug te krijgen.

Als je iemand verliefd op je wil maken, dan helpt het niet bepaald om over te komen als een zielig, verdrietig hoopje mens.

Bovendien speelt bij je ex nog extra mee dat hij of zij weet waarom je verdrietig bent. Als je hem of haar laat zien dat je helemaal kapot bent van jullie relatiebreuk, dan zeg je hem of haar indirect dat je voor je geluk afhankelijk bent van jullie relatie. Dit is geen gezonde basis voor een nieuwe relatie, en je ex zal dit niet aantrekkelijk vinden.

Blijf dus vooral dingen doen die je leuk vindt, en probeer jezelf af te leiden van je verdriet. Het is vooral belangrijk dat je andere mensen blijft zien, dus spreek vooral binnen niet al te lange tijd weer eens af met je vrienden.

Dit helpt jou om weer gelukkig te worden én het helpt je met je kansen om je ex terug te krijgen. Daarnaast maakt het het allemaal iets minder erg als het je niet lukt om je ex terug te winnen, omdat je ook leert in je eentje gelukkig te zijn!

Tip 6: Werk aan je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is van cruciaal belang op het liefdespad. 

Zelfvertrouwen is voor veel mensen één van de belangrijkste factoren die bepalen of ze zich tot iemand aangetrokken voelen, en er is wetenschappelijk onderzoek dat dit ondersteunt. Zorg daarom dat je op je ex zo zelfverzekerd mogelijk overkomt, het liefst door ook echt zelfverzekerder te worden.

Als je je ex wil overtuigen dat jij de moeite waard bent, moet je dat eerst zelf geloven.

Het is dus goed om aan je zelfvertrouwen te werken. Dit kan je op tal van manieren aanpakken. Je kan hierbij denken aan therapie of het lezen van zelfhulpboeken. Je kunt ook gewoon zoeken naar dingen waar je goed in bent, of jezelf omringen met mensen die je waarderen. Voor mijn part ga je leuk naar jezelf staan lachen in de spiegel.

Het gaat erom dat jij aan je ex laat zien dat je nog steeds met opgeheven hoofd door het leven gaat. Als je dit doet is de kans vele malen groter dat hij of zij opnieuw op je zal vallen.

Tip 7: Maak je ex jaloers

Misschien kun je maar slecht geloven dat dit echt zou werken. Het jaloers maken van iemand om die persoon op je te laten vallen klinkt misschien als een cliché verhaallijn in een tienerdrama. Misschien vind je het zelfs wel heel gemeen klinken. Sommige clichés zijn echter clichés omdat ze echt waar zijn, en dat is in dit geval ook zeker zo.

Als iets onbereikbaar is, dan willen mensen het ineens veel liever hebben.

Als je weer meer omgaat met andere mannen of vrouwen en je ex ziet dit, dan is er een goede kans dat je ex een beetje jaloers zal worden.

In zijn of haar hoofd hoor jij waarschijnlijk nog steeds een beetje bij hem of haar. Daarom zal je ex het vervelend vinden om jou met een ander persoon om te zien gaan.

Het gaat erom dat je ex ziet dat jij weer “available” bent op de liefdesmarkt. Wanneer je niet écht zin hebt om met allerlei mensen naar bed te gaan om je ex jaloers te maken, dan hoeft dat zeker niet. Als je ex het idee heeft dat je met anderen flirt of daartoe in ieder geval weer bereid bent, is dat al meer dan genoeg.

Je ex zal namelijk willen voorkomen dat jij iets met een ander krijgt. Je wakkert als het ware zijn of haar jachtinstinct aan. Daarnaast zal de jaloezie die je ex voelt hem of haar waarschijnlijk doen realiseren dat hij of zij je ergens nog best wel leuk vindt.

Tip 8: Laat je ex jou missen

Uiteindelijk wil je dat je ex besluit dat hij of zij jou ook terug wil, en daarvoor zal hij of zij eerst tot die realisatie moeten komen.

Een goede manier om dit te bereiken is door te zorgen dat hij of zij je gaat missen. Dit kan natuurlijk vanzelf gebeuren, maar als jij graag wil dat je ex bij jou terugkomt, kan je dit gemis ook een beetje extra proberen aan te wakkeren.

Het is daarom belangrijk om je niet wanhopig op te stellen, en de gevoelens die je voor hem of haar hebt een beetje voor je te houden.

Wees ook niet al te veel in het leven van je ex (je kan immers niet iets missen dat er nog is), maar wees de keren dat je hem of haar wel ziet heel enthousiast, om te laten zien dat het met jouw leven prima gaat.

Ongeacht wie het uitgemaakt heeft, kun je er zeker van zijn dat je ex ook zo zijn of haar twijfels gehad heeft bij het uitgaan van jullie relatie.

Precies op die twijfels moet jij nu gaan inspelen. Je ex moet er spijt van krijgen dat de relatie uit is gegaan. Dit zal hoogstwaarschijnlijk pas gebeuren zodra je ex jou begint te missen.

Geef je ex het idee dat het een fout was om het uit te maken.

Wil je in bed belanden met je ex? Lees hier wat je het beste kunt doen als je seks met je ex wilt.

Tip 9: Besteed zorg aan je uiterlijk

Misschien rol je als je dit leest wel met je ogen, omdat je niet kan geloven dat ik zoiets oppervlakkigs zou voorstellen. Je hebt enige tijd met je ex een relatie gehad, en jullie kennen elkaar beter dan de meeste mensen, dus iets oppervlakkigs als uiterlijk doet er tussen jullie toch helemaal niet toe?

Toch ga ik je toch echt proberen te overtuigen dat het belangrijk is om zorg aan je uiterlijk te besteden, als je kans wil maken om je ex terug te winnen.

Je moet je ex opnieuw verliefd op je laten worden, en mensen worden nou eenmaal vele malen sneller verliefd om iemand die ze er aantrekkelijk uit vinden zien.

Als je voormalig partner jou tegenkomt met ongekamd haar, wallen onder je ogen en een foeilelijke slobbertrui, dan is de kans niet groot dat hij of zij denkt: “Laat ik hem/haar nog een kans geven.”

Zorg dus dat je haar altijd goed zit, dat je let op je persoonlijke hygiëne, en dat je kleren aantrekt die je goed staan.

Het kan ook helpen om een nieuw kapsel te nemen of om wat vaker naar de sportschool te gaan. Doe gewoon alles wat je kan om de best uitziende versie van jezelf te zijn.

Je ex kent je al, dus als hij of zij opnieuw op je moet vallen, dan zal je extra moeten opvallen om nog indruk te kunnen maken. Je kan dit best oppervlakkig vinden, maar als je je ex terug wil, dan kun je dit advies maar beter gebruiken.

Tip 10: Begin langzaam weer met flirten

Als je het idee hebt dat je ex je weer een beetje leuk gaat vinden, is het uiteindelijk weer tijd om te gaan flirten. Jij zult het initiatief moeten nemen, als je zeker weet dat je je ex terug wilt.

Langzaam zal je dus weer hints moeten gaan laten vallen dat je hem of haar leuk vindt.

Je hebt hierbij het gigantische voordeel dat je dit al eens gedaan hebt. Je hebt je ex al een keer eerder versierd, en je weet dus precies wat hij of zij leuk of minder leuk vindt. Door van deze kennis gebruik te maken, zul je je ex sneller kunnen inpalmen dan wie dan ook.

Zorg er wel echt voor dat je dit niet te vroeg doet, en bouw het flirten langzaam op. Als je dit niet doet, kan je voor verwarring of schrik bij je ex zorgen, wat je kansen een stuk kan verkleinen. Jullie vorige relatie is uit, en je moet nu een nieuwe relatie vanaf het begin opbouwen.

Hopelijk lukt het je met de tips in dit artikel om je ex voor eens en voor altijd terug te winnen. Garanties bestaan helaas niet in de liefde, maar als jullie relatie ook maar enige kans op redding heeft, zullen deze tips je hoogstwaarschijnlijk een stuk verder helpen.

Als jullie weer bij elkaar zijn, zullen jullie extra hard moeten werken om jullie nieuwe relatie te laten werken, en zullen jullie je onderlinge problemen onder ogen moeten zien te komen. Maar als dat betekent dat jij en de liefde van je leven samen verder kunnen, is dat een zeer kleine prijs.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

105 Reacties op "10 Belangrijke Tips om Snel Je Ex Terug te Winnen"

 1. wendy says:

  hoi
  ik en me ex zijn nu 1 maand uit elkaar
  ik heb hem zo erg gestalkt dat ie een ander nummer heeft genomen
  hij wil ook geen contackt meer en is heel boos
  we zijn al meerdere keren uit elkaar geweest maar komen steeds bij elkaar terug is er nog hoop op een kans heb nu 4 dagen niks meer laten horen
  heeft het zin voor mij om het boek te bestellen graag zo zsm antwoord dan bestel ik het vandaag nog groetjes

  • Edwin Edinga says:

   Mooi, je zou een tijdje inderdaad niets van je moeten laten horen.

   Het is vrij opmerkelijk dat jullie weer terugkomen als je hem flink gestalkt hebt, laat staan als je dat niet had gedaan.

   • Hendry says:

    Hoi ik heb me ex ook gestalkt maar we zijn wel is eens ider bij elkaar gekomen maar nu heb ze echt een André maar toch voel ik nog iets voor haar nog we zijn nog vrienden voor de kinderen twee dochters heb zij ik heb er herkent maar niet van mij zaad om zo te zeggen maar dus zij heb een André zins een week en ik ben nog bevriend met haar voor de kids wat moet ik doe ik wil haar zo graag trug zij heb bij mij van af dag een me oogen geopend maar heb haar paar daggen geleerden gestalkt maar ik ben nu haar met rust aan het laaten wacht tot dat weer een berichtje doe smsje doe ik heb haar vandag vertelt hoe onse relatie in gang ging zij vond het raar dat ik er over begon dus wat moet ik doen door gaan met er over praaten met haar of haar met rust laaten nu en laaten gaan met haar niewe vriend?

  • penka says:

   HOI mijn me ex zijn we 9 maanden uit maar ik wil hem vraag terug maar hij mijn niet ik mis hem FK veel hoe moetnik ken terug krijgen of hoe moet ik,heb vegreten ???

   • Hendry says:

    Ik heb dat ook nu ik blijf voor knokken heb zware tijt gehat ik ga naar een spygieaater kijken of die me kunnen helpen

  • Laura says:

   Hoi Wendy,

   Ik herken jou verhaal heel erg. Heb jij je ex nu terug gekregen??
   Liefs
   Laura

 2. Nina says:

  Hoi,
  Ik heb het 3 maanden geleden uitgemaakt met m'n vriend omdat ik bang was dingen fout te doen, zoals het zoenen ( wat mij 2x is overkomen). Door die spanning voelde ik niks meer voor hem en heb ik het uitgemaakt. Hij baalde daar ontzettend van omdat hij me nog leuk vond. Hij zit ook bij mij in de klas dus zie ik hem iedere dag, en iedere keer als ik hem zie dan maakt m'n hart een sprongetje. Sinds een paar dagen hebben we ontzettende sjans met elkaar. Ik wil het heel graag wel weer met hem aan, maar wil geen fouten maken. Dus ik ga van deze tips wel gebruik maken...
  Groetjes Nina ( 13 jaar)

  • Edwin Edinga says:

   Je zou je beter kunnen focussen op wat je allemaal goed doet, in plaats van fout.

   Als je namelijk focust op iets 'fout' doen, wordt de kans meestal groter dat dat ook gebeurd.

   Zoals ze in het Engels zeggen: where you focus on will expand.

 3. Matelooslos says:

  Hoi,

  Begrijp ik het goed en moet je niet alle contact verbreken? Ik ben zeg maar het type dat reageert met zich volkomen onafhankelijk opstellen.

  Mijn vriend was aan het nadenken of hij wilde stoppen. De ene keer kreeg ik een app ik stop ermee. Dan weer ik wil een week nadenken en even geen contact enz enz. Uiteindelijk moest hij op zakenreis, we waren overigens gestopt. Hij appte me dat ie over een week terug is en of we dan zullen praten. Ik liet niks horen, maar vroeg na drie dagen waar hij over wilde praten. Ik kreeg geen antwoord. Dat maakte me boos en ik dacht ik heb geen zin om volgende week weer te horen dat hij stopt. Dus ik belde hem en zei hem dat het klaar is zo en dat ik em nooit meer wil zien. Dat ie me niet meer moet mailen, appen.
  Ik wilde jullie methode gaan volgen maar nu lees ik dat ik me niet zo moet opstellen.
  Groetjes, ilsa

 4. eenzaam says:

  heej

  mijn vriend en ik waaren een 1 jaar en half samen en hij heeft een maand gelde gedaan gemaakt met mij. terwijl wij een heele stabiel relatie haden want niemand hadt verwagt dat tussen ons nog gedaan zou graaken.
  de dag voor hij mij dumpte zijn we met twee nog gezlig naar de sauna geweest en hebben daar egt van elkaar genoten toen zij hij nog dat em mij egt graag ziet. dag nadien zegt hij dat zijn gevoels egt over zijn voor mij. maar ik vond dit zo moeilijk dat ik maar telkens met hem willde praaten. hij zij dat dit al veel langer bezig was maar dagt dat het meschien wel terug goed zou komen maar voor hem leek het allemaal gedaan. ik zie hem hierna nog heel veel en hij doet nog steeds heel vriendelijk en noormaal. hij zegt wel dat hij mij totaal niet mist wat ik zelf heel raar. nu heb ik zelf twee stome fouten gedaan ik heb hem 1 keer heel hard begine slaan op een feestje. en heb hem 1 keer na een feestje agtervolgd. hij heeft mij dit allemaal vergeven en hij zegt dat hij nie kwaad is en gerust nog vrienden wil zijn. als ik hem dan zelf voorstel om ooit nog is iets te zoude gaan doen dan vind hij dit egt een leuk idee. maar sinds dit weekend ben ik door zijn maate uit onze vriendekring gegooid.
  ik weet op moment niet meer wat ik moet doen wil mijn vriende terug en mijn vriend.

  zou julli methode mij nog kunnen helpen

  groetjes

 5. emmy says:

  Heb een maand terug uitgemaakt met me vriend, omdat hy terug is gegaan bij zijn ex. Nu wilt hy weer terug komen en beloofd van alles. Ik kan hem moeilijk vertrouwen omdat dit enkele keren is voorgekomen. Toch wil ik aan de ene kant dat dingen goed komen. Wat kan ik t best doen?

 6. Lisa says:

  Me ex en ik zijn 2 jaar lang samen geweest. Hij heeft t net uitgemaakt. Hij voelde zich niet gewaardeerd, omdat ik me wantrouwig opstelde vanwege mijn verleden. Hij heeft veel in mij geinvesteerd en gehoopt dat ik zou veranderen en nu heeft hij geen hoop en geen gevoelens meer. Maar nu over 2 maanden gaan we een maand op vakantie als 'vrienden'. Hij vindt dat ik niet moet verwachten dat t goed zal komen, maar stiekem doe ik dit wel.. Hoe moet ik met deze situatie t beste omgaan als ik hem terug wil winnen?

  • Edwin Edinga says:

   Ik ken dat ook persoonlijk bij vrouwen... wat je ook doet, wat je ook zegt... sommige blijven je altijd wantrouwen.

   Op die manier ga je vanzelf afstand nemen. Het is vervelend om continu vooroordelen te horen want dat zijn het eigenlijk.

   De oplossing is eigenlijk dat de vrouw naar de psycholoog gaat, want het probleem ligt bij haar. Zij moeten leren iemand te vertrouwen. Continu om 'bevestiging' vragen bij je vriend heeft geen zin want dat blijft zich herhalen.

   Hoe je het oplost... tja, wat als je echt naar een psycholoog gaat en hem vertelt dat je naar de psycholoog gaat om te praten over het wantrouwig opstellen... het kan zijn dat je vriend dat erg waardeert en zo opeens een nieuwe toekomst ziet. Waarschijnlijk wilt hij dat je er iets aan doet.

   • anoniem says:

    Ik heb precies het zelfde probleem als Lisa!Nu is het bij wel zo ik meer te maken had met een einzelganger die het moeilijk vind de dingen te delen. En ook vaak deze achterdochtigheid bij mij activeerde Het is bij mij al 4 maanden uit. En onze vakantie is zelfs niet eens doorgegaan. Ik mocht alleen van hem goed voor mijn zelfvertrouwen zei hij nog ;-) Ik ben niet gegaan en het enige wat hij na 6 weken nog wilde weten was of ik nog zou gaan de avond voor mijn vertrek notabene. Ik ben niet gegaan en het was dan ook 7weken lang stil. Tot afgelopen weekend. Kreeg ik een felicitatie ap een(dag te laat) en met de vraag van hoe mijn verjaardag is geweest en hoe het met mij gaat. Ik heb daar vriendelijk en kort op gereageerd. Toen ik daar koeltjes antwoord af gaf ging hij verder met de vraag of ik nog examen had gedaan vwb een cursus die ik zou doen(spiritueel loslaten als docente een diploma halen)Nu is mijn vraag is deze felicitatie ap gewoon uit respect omdat ik hem zelf 2 maanden geleden ook had gefeliciteerd (deze was van mijn kant alleen "gefeliciteerd" verder niets) Of is dit zijn manier van contact oppakken? Want het is nu weer 3 dagen stil.

    Ik wil er wel even bij zeggen ik hem sinds het uit is nooit meer heb lastig gevallen achternagelopen en of gesmst etc. Maar ik geef toe ik alle energie ik uit m had gezogen dmv mijn achterdochtigheid...die aan de andere kant ook wel weer ergens vandaan kwam.

 7. Daniëlla says:

  Hoi,

  Ik en mijn ex hebben 3,5 jaar een relatie gehad die geweldig was maar met wel veel problemen (drugs, afkickkliniek, daardoor gebrek aan vertrouwen etc.). Dit is nu een week uit. Het ging uit doordat seks pijn begon te doen bij mij en hij zich daardoor ongewaardeerd en ongeliefd voelde, we hadden namelijk nog niet tot nauwelijks seks door de pijn. Toch houden we nog superveel van elkaar. Kan en heeft het nog zin om hem terug te winnen en zou het dan wel kunnen werken? En hoe?

  • Edwin Edinga says:

   Het lijkt me eerst een slim plan om eens naar je huisarts te gaan om het probleem met pijn tijdens de seks op te lossen.

 8. Fien says:

  Hoi,

  ik heb een relatie van 2 jaar achter de rug, waarvan een jaar samen gewoond. We hadden vaak ruzie, dus heb ik de relatie beëindigd. We zagen elkaar niet meer, we hadden enkel nog contact via mail en sms. Na 2 maanden wou hij eens afspreken. Dit was een hele leuke dag. Daarna belde hij me regelmatig op. Ik kreeg terug gevoelens en wou duidelijkheid. Maar hij was altijd zo vaag. Gezien ik geen duidelijk antwoord kreeg, ben ik via sms kwaad geworden op hem en heb ik hem verteld dat ik geen enkel contact meer wil. Is het dan nog de moeite voor mij om dit boek te lezen?

 9. snoes says:

  Mijn ex heeft het vanwege zijn burn out het uitgemaakt (2 jaar relatie) omdat hij rust en ruimte wil. We hebben allebei fouten gemaakt hij heeft mij links laten liggen en is een spel gaan doen waarbij hij chat met o.a vrouwen waar hij dingen tegen zegt wat hij tegen mij zou moeten zeggen.

  Ik heb er erg moeite mee ik zat na de breuk op zn huis checkte hem overal bij en ik heb gevraagd aan bekende hoe het nu zit.

  Ik ben een hele tijd in de war geweest hij kon niet zeggen of hij nog van me hield. De een zei van wel de ander niet en nu negeert hij me volkome.

  Maar hij is de ware voor me en dat was wederzijds. Hoe kan ik dit nu goed maken?

 10. Whitney says:

  Ik en mijn ex zijn nu sinds 26-08-2014 uit elkaar (6dagen). We waren 8 maanden en 21 dagen samen. Ik heb het zelf uitgemaakt omdat ik naar meer aandacht verlangde omdat mijn ouders uit elkaar zijn sinds 3 weken.. Hij is geluid technicus en heeft het dus erg druk.. Dus kon niet aan mijn verwachting voldoen betreft meer aandacht geven en er voor me zijn..
  Verder konden we wel altijd whatsappen als er wat was of bellen ect.
  Ik heb nu erg veel spijt dat ik er uitgemaakt heb want alles verder zat goed tussen ons.. We hielden enorm veel van elkaar, de seks was goed en het verlangen naar elkaar als we bij elkaar waren, de spanning.. We waren elkaars soulmate, lovers en best friends.. (Ik heb vaker een relatie gehad en dit nog nooit meegemaakt). Maar hij is echt van als het uit is is het uit en dan is het klaar.. Ik probeer al 6 dagen contact te zoeken met hem en mijn excuses aan te bieden voor mijn overhaaste niet-goed nagedachtenis beslissing en dat ik veel van hem hou ect. Maar hij reageert niet op mij meer.. Wat kan ik hieraan doen?

 11. anoniem meisje says:

  tis al een lange tijd uit mer me ex bf maar ik heb weer gevoelens voor hem hoe kan ik dat niet laten zien want ik zie hem maandag weer op school

  groetjes anoniem meisje

 12. Verdrietig meisje says:

  Hoi,

  Mijn vriend en ik zijn net een dag uit elkaar.. Hier heb ik natuurlijk erg veel moeite mee. En hij zelf ook. Hij twijfelde heel erg toen hij het uitmaakte en gaf aan dat hij nog van mij houdt en zich klote voelt. Maar hij heeft zoveel aan zijn hoofd dat hij mij daar niet bij kan hebben. Echter heeft hij ook gezegd, dat mocht hij mij missen dat hij contact met mij zal opnemen en als ik dan niet meer wil hij pech heeft. Maar hij heeft mij wel verwijderd van facebook en whatsapp. Wat moet ik doen en wat moet ik hiervan denken? Ik geloof er namelijk wel in dat onze relatie te redden is

  • Anoniem says:

   Hoi verdrietig meisje, ik snap je volkomen. Ik zit in precies dezelfde situatie en weet hoe klote het is! Laat jezelf niet kennen, ben sterk en onderneem leuke dingen met vriendinnen. Net of die kerel jou vergeten is? Echt niet!

  • jolijn says:

   hoi

   een week geleden.is het.tussen mij en mn vriend uitgegaan hij had geen gevoelens meer hoe kan.ik dat weer omdraaien dat hij me weer super leuk gaar vinden en best snel mogelijk als het kan .

 13. innie says:

  mijn ex en ik zijn 3 weken uit elkaar, hij wilt niet praten maar as em dan terug smst is hij grof, ik heb zoveel gsmst, was geen goed idee, probeer hem nu ff gerust te laten, hij zegt da hij iemand anders heeft lere kennen,maar ik geloof hem ni, ik wil hem echt graag terug, en snel, hij komt soms wel zien op mijn profiel,maar zegt niks, heb het boek al besteld, maar het is zo moeilijk :( kga eraan kapot. wa moet ik nog meer doen?

 14. Anouk says:

  Hallo. Ik had net een half jaar met mijn vriend toen hij het uitmaakte, dit is pas net geleden. (Reden was dat we veel ruzie hadden en hierdoor begon hij minder voor me te voelen) Ik zit hier echt mee en weet niet hoe ik me moet gedragen tegenover hem. Ik wil hem heel graag terug en hij geeft ook nog om mij want we zijn nu "beste vrienden". ik wil heel graag weer dat het meer wordt dan dat. We zijn ook pas 15&16 maar ik wil en wou echt oud worden samen met hem! Kunt u mij alstublieft helpen? Groeten Anouk

 15. Twijfelaar says:

  hallo,

  Ik had 2 maanden een relatie de eerste 2 weken gingen super totdat ie ziek was een maand en niks meer wilde hij kwam wel even maar wilde geen intimiteit hierdoor.. waardoor ik geen aandacht kreeg. Toen ie eindelijk beter werd dacht ik yes begin komt weer terug maar niet dus werd alleen maar erger nu ook geen berichtjes meer waardoor alles van mijn kant moest komen en ik onzeker werd en ging twijfelen over alles, dingen ging verwijten en vragen aan hem maar als ik dit deed werd ie boos en had ik het gedaan.. Hij ging twijfelen aan onze relatie en maakte het uit.. Ik weet dat zon relatie niet goed is helemaal na zon korte tijd maar ik mis hem wel, nu zit ik te twijfelen of k moeite moet doen voor hem ofniet? Wat raden jullie me aan?

 16. christina says:

  Hey

  Ik was met mijn ex net 1maand samen toen heb ik het uitgemaakt omdat hij voor mij achter een meisje liep die hem hoop gaf en daarna heeft ze hem laten vallen..ik was echt jaloers dat ze nog steeds praten ookal had hij mij? Na 6 dagen begon hij met die mrisje..het kwetst omdat ik in het begin bang was dat dit ooit ging gebeuren..zogezegd waren ze 5 maand bezig maartoen was hij met mij? Ik mis hem ookal zegt hij kwetse dingens..

 17. Deef says:

  Me vriendin die heeft vorig week het uitgemaamt het liep niet helemaal.lekker we waaren half jaar bij elkaar het ging paar keer uittt na 3maanden was ik vreemdgegaan met me ex toen was het uit en had ik er spijt van maar na een week waren we weer bij elkaar ik stuurde der bloemen een briefff dat ik nog een kans wil de volgende 3maanden waren lastig want ze zat er telkens mee op een dag dacht ze teveel en was ze weer bijna mee.klaar dus ik kon er niet tegen (we praaten via app) dus pakte me fiets om 11uur in de avond in de regen en fietste naar der toe gelukkig was het te redden en bleven we bij elkaar! Na 5maanden is zij vreemdgegaan met een gozer ik zag al dat er wat was want ze deed anders en waren dus bij elkaar ze vertelde me het 4 dagen na dat ze vreemd was gegaan dat ze met hem had gezoend ik kon er niet tegen en was er kapot van maar hield teveel van der en liet het gaan toen was het weer super goed twee weken later deed ze weer vaag en ja ik wist dat er was wat dus ging in de avond naar der toe om te praten en kreeg te horen van dat ze niet meer weet of zo me leuk vind dus maakte ze uitt ik wilde nog 1 ding weten of ze iemand anders had ik vroeg mag ik je gesprekken zien zegt ze nee naja dan weet je wel genoeg maar zou der echt terug willen wat kan ik doen...

 18. patrickconen says:

  het is nu 1 maand en 10 dagen sinds het uit is ,
  Mijn vriendin , maakte het uit en zei dat het aan mij lag , dat ik te weinig aandacht aan haar gaf ,
  er werd mij gevraagd of aub mijn best weer zou willen doen voor haar ,
  Ik deed dat en daarna bleek dat ze ook nog was vreemdgegaan ,
  Dit was een hele grote klap in het gezicht , spreekwoordelijk dan ,
  En ik wil haar nog steeds terug , is dit dom ?? en ik ben nu dus bang dat als ik een tijd niks van me laat horen dat ze de aandacht van een ander krijgt , en mij sws geen kans meer geeft ,
  wat moet ik doen , ben hierdoor best onzeker geworden over mezelf ??
  Ondanks dat vrienden zeggen datik niets fout gedaan heb , zie ik het wel zo , kan dit nog goedkomen ??

  • Maud says:

   Iemand die vreemdgaat kun je nooooooit vertrouwen. Dus lekker de aandacht van een ander laten krijgen en jij vindt snel een beter iemand!!!

 19. geheimpje says:

  Het is nu bijna 2 maanden geleden dat mijn vriendin het uitmaakte , ja 2 dagen voor nieuwjaarsdag.
  Ik denk nog heel veel aan haar we hadden 17 maanden en kennen elkaar al 12 jaar.
  Ik mis haar enorm en haar kleine ook dat was als een zoontje voor me :(
  Nu appte we met een grote regelmaat en zijn samen nog gaan winkelen 2 weken geleden, maar nu negeert ze me op app als ik haar bel is ze boos want ik moet geduld hebben want ze is bezig...

  Het maakt me helemaal gek omdat ik zielsveel van haar hou en ook echt had verwacht met haar mn leven door te brengen, tevens was ik door me verleden heel wantrouwig omdat ik een paar keer bedonderd ben.. Als mijn ex een berichtje kreeg wilde

  • geheimpje says:

   Ik weten wie hoe wat waarom wanneer .. Dit duwde haar alleen maar verder weg, de sex liet een hele tijd op zich wachten wat eerst 5x per week was werd 1x in de 5 weken en uiteindelijk 24weken geen sex gehad.. Hierdoor werd ik heel onzeker en heel wantrouwend mede omdat ik dat al was , pleassss hellupppp gr geheimpje 24 jaar zij 23

 20. Laura says:

  Hallo,

  Het is nu 1,5 maand uit met mijn ex vriend. Mijn ex vriend maakte het uit om deze reden:
  Ik zat ergens mee, mijn ex vriend heeft een beste vriend en ik had soms meer het gevoel dat ik ook een relatie met hem had, toen ik heb dit vertelde zei hij dat je daar niet meer kon vergelijken hij moest trainen en hij zou mij om kwart over 10 bellen ik de avond. Na 12 uur had ik nog niks gehoord en was in paniek geraakt, om 1 uur hoorde ik pas wat van hem, ik heb toen gezegd als ik hem kwijt raak voor mij het leven ook niet meer hoef. Ik ben namelijk mijn beste vriend voor 3 maanden geleden kwijtgeraakt hij heeft zelfmoord gepleegd ik ben nu heel erg bang om mensen kwijt te raken. Die week ben ik er niet op terug gekomen wat ik tegen mijn ex heb gezegd en dat heeft geknaagd aan hem hij heeft toen de stekkers eruit getrokken omdat zijn gevoel anders is geworden! Ik heb een gesprek met hem gehad, hij baalde zelf ook dat de relatie zo moest lopen hij houd nog steeds van mij en ik nog steeds gek op mij maar wil geen relatie.

  Ik weet niet wat ik moet doen, als ik hem app krijg ik terug dat ik hem moet loslaten wat ik totaal niet kan. Kan dit nog goed komen???

 21. i dont know what to do... says:

  Hoi allemaal,
  Ik zit met een verschrikkelijk probleem.. want ik heb het 6/7 maanden geleden uitgemaakt met me vriendje en zit er nu nog steeds mee ik denk/weet dat ik heb nog leuk vind en heb hem dat in vertrouwen verteld. Hij wist niet wat hij moest antwoorden en later kregen we weer hele lang serieuze gesprekken, net als toen we nog verkering hadden. Ik had het uitgemaakt omdat hij telkens maar weer bleef vragen of ik hem leuk vond en of ik nog wel van hem hielt wat mij heel erg het idee gaf dat hij me niet vertrouwende(dat ie dacht dat ik een ander had ofzo) ook was het veel te klef het ging allemaal zo snel.. te snel voor mij. Ik ben nu 15 en was toen 14. Toen het uit was heb ik er een tijd geen last van gehad maar sinds een maand of 4 wel weer. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen, ik zie hem elke dag op school en dan loop hij me voorbij alsof ik er niet sta terwijl ik heb gezien dat hij mij gezien heeft. Ook heeft hij het doorverteld aan zijn vrienden.. als ik op school lang zijn vriendengroep loop hoor ik allemaal jongens zeggen, oehh je vind hem nog leukk hij jou niet dus laat hem lekker met rustt!! Terwijl ik niet eens contact met hem heb! Ook wordt ik door een paar van zijn vrienden gestalkt en dan beginnen ze er ook telkens over. Mijn vriendinnen zeggen dat ze me opfokken. Maar ik weet niet meer wat ik moet doen! Ik lig bijna elke avond te huilen dat is toch niet goed!! X (sorry voor de spelfouten)

 22. Isaura says:

  Hallo,
  Mijn ex-vriend en ik zijn 2 jaar samen geweest, we hebben samen besloten om te stoppen met de anticonceptie en 4 maanden later werd ik zwanger. Mijn ex-vriend heeft een koopwoning en daar zijn we samen gaan wonen. We waren een toekomst aan het opbouwen... 2 dagen geleden hebben we een vreselijke ruzie gehad wat uitliep in een vechtpartij. Hij vond het nodig om mij op dit moment het huis uit te zetten. Hij zei dat ik niet meer binnen mocht komen en ik uit moest zoeken wat ik ga doen. Ik heb mijn moeder gebeld en ik zit nu bij mijn moeder in huis, en ben inmiddels 21 weken zwanger. Geen huis, WW uitkering, geen recht op urgentie helemaal niks. Gister heb ik mijn ex gesproken en hij zei dat hij de baby niet wil erkennen en niks meer met mij te maken wil hebben. Dit kwam aan als een knuppel in mijn gezicht. Ik wil graag weer met hem zijn en samen ons kindje op laten groeien. Ik ben steeds in staat om contact met hem te zoeken en te zeggen dat het me spijt en hoeveel ik wel niet van hem hou, maar ik ben bang dat dit avenrechts werkt. Moet ik hem met rust laten? Wat kan ik doen om hem terug te winnen?? Groetjes

 23. neburdon says:

  Ik.heb pas drie maanden iets met een lieve en mooie vrouw. Maar nu wil zij sinds twee weken opeens geen.contact meer, en heeft het uitgemaak. Ingewikkeld verhaal, ze heeft namelijk ook borderline. Komt er op neer dat ze dus bij mij wegloopt alleen omdat ze denkt dat ze mij pijn doet, en niet goed voor mij is en dat ik niks aan haar heb. Nu weet ik dat haar gevoel eigenlijk zegt dat ze bij mij wil blijven maar ze vecht tegen haar eigen gevoel. Ik heb geprobeerd haar aan te geven dat ze mij geen pijn doet en dat ik haar goed vind hoe ze is. Heb haar bloemen gestuurd en stond opeens voor haar neus ergens en dit vond ze eigelijkijk wel fijn. Dus aan de ene kant denk ik nu ik moet haar laten zien dat we wel samen kunnen zijn en dat ik haar echt wil. Dus voor haar gaan vechten. En aan de andere kant denk ik nu dus. Ik.laat haar maar met rust en als ze me echt wil dan weet ze mij te vinden. Dus ik ga geen moeite meer doen. Maar wat nou als ze dan wel weer contact zoeken via app bijvoorbeeld. Moet ik dan wel reageren of niet. Want borderliners willen ook graag bevestiging en denken al min over zich zelf. Hoe kan ik beste aanpakken nu????

 24. Twentenaar1982 says:

  Een maand terug heeft mijn ex het uitgemaakt na een relatie van anderhalf jaar. We zitten beide zo'n 5 jaar in een gezamenlijke vriendengroep waaruit in 2013 een relatie is gebloeid.

  Weet dat het mijn eigen stomme fout is geweest want ik loog over kleine dingen waar zij achter is gekomen. Dit komt omdat eerlijk zijn heel moeilijk voor mij is geweest altijd al. Daar ben ik nu sinds een paar weken voor in behandeling bij de huisarts.

  Gister hebben we wel voor het eerst gepraat. Maar kreeg er wel bij te horen dat ik mijn spullen die nog bij haar lagen eerst moest ophalen. Daarna zouden we gaan praten bij mij thuis omdat daar meer privacy is. We hebben het redelijk kunnen uitpraten en ik heb ook open en eerlijk laten zien dat ik bezig ben te veranderen en gezegd dat ik het zo ook allemaal niet meer wil en wil veranderen. Zij gaf aan dat ze eerst in elk geval het vertrouwen weer in me terug moet zien te krijgen. Vraag is hoe doe ik dat? We zitten wel in een gezamenlijke vriendengroep maar het is nu niet een groep die elke week bij elkaar komen of zo. Kan wel voorstellen samen wat met haar te ondernemen maar dat stelde ik gister voor maar ze wou hier in het dorp niet samen met mij gezien worden omdat de mensen dan gelijk zouden denken dat we weer wat hebben. Wat nu te doen en kan ik eventueel wat met jullie cursus doen?

 25. maarten says:

  Na een relatie van 12 jaar en twee kinderen dacht ik anderhalf jaar later terug het geluk gevonden te hebben met een lieve mooie meid die ook super was met de kindjes. Het heeft echter maar 4 maanden geduurd. De eerste maanden waren super maar daarna begon ze meer en meer te twijfelen en uiteindelijk maakte ze het vorige week uit. Beetje onverwacht voor mij want we deden nog steeds leuke dingen en ik dacht dat het beter begon te gaan. Ze stuurde mij daarna nog dat het niet is omdat ze mij niet stuurt dat ze mij niet mist maar dat het beter is de korte pijn. Haar gevoel naar mij toe was volgens haar niet wat het zou moeten zijn. Ze dacht alles gevonden te hebben wat ze wou maar toch ontbrak er iets. Paar dagen terug stuurde ze nog dat ze het superjammer vond om niet bij ons te kunnen zijn en dat ze ons alle drie heel graag ziet. Ik heb niet geantwoord maar wil haar supergraag terug. Zou er nog een kans bestaan of moet ik haar uit mijn hoofd zetten?

 26. ik en mijn ex zijn naar een relatie van 8 maanden uit elkar gegaan. hij heeft het uitgemaakt omdat hij twijfelde aan zijn gevoelens voor mijn. hij wilde het proberen dat het tussen ons weer goed kwam maar te vergeefs hij heeft ze best niet gedaan en na een week ging het uit. voor die week was alles nog goed en gezellig en in een keer sloeg hij om. ik weet dat er nog iets zit en wil hem terug maar ik weer niet hoe ?

 27. lost says:

  Hallo,

  Mijn relatie is na 4 jaar samen een week geleden verbroken Door hem. Hij vertelde dat hij niet genoeg voelde om bij me te blijven en vind mij te goed om daarvoor aan het lijntje te houden. Hij wilt nu vrienden blijven maar heb duidelijk gemaakt dat vriendschap net uit een relatie niet werkt. Ik wil hem graag terug maar hij zei dat er geen relatie meer in zit. We hebben in 4 jaar een hoop mee gemaakt want van de 4 jaar ben ik 3 jaar depressief geweest. Ik lees nu zowel de stappenplan maar ik vraag me af of het werkt naast de situatie nu.

  Ik hoor graag.

  • lost says:

   Probleem verholpen, ex wilt me terug maar na maanden ben ik erachter gekomen dat ik nooit helemaal gelukkig was. Stappenplan heeft prima gewerkt alleen ben zelf een andere pad gaan nemen. :)

   • Lies says:

    Hallo lost,

    Ik zit nu precies in dezelfde situatie. Na 4,5 jaar kreeg ik te horen dat mijn vriend geen gevoelens meer had. Hij liep er blijkbaar al langer mee en het liep ook gewoon niet goed. Ik zat niet lekker in mijn vel en met name op feestjes veel ruzies. Daarnaast ook regelmatig irritaties. Wil erg graag dat het weer goed komt, want mis hem ontzettend. Hoe heeft je dit allemaal geholpen? Heb je tips voor me?

    Liefs

    • lost says:

     Hallo lies, het is bij mij ook allemaal raar gegaan. Eerst was ik heilig ervan overtuigd dat ik niet meer samen met hem wou zijn door dat ik niet gelukkig was. Op dit moment zijn we nu weer een half jaar bij elkaar en gaat het super! Totaal het tegen over gestelde als hoe het hiervoor ging. Tip: hou van jezelf! Weet wat je wel en niet wilt. Tuurlijk ben je eerst verdrietig en radeloos en ga je door een moeilijke tijd heen maar uit eindelijk beland je weer met je beide voeten op de grond. De stappenplan volgen werkt niet alleen goed voor je ex terug winnen maar ook jezelf. Want vaak kom je erachter hoeveel jij zelf waard bent. Hoop dat je wat aan deze tip hebt.

     Liefs

    • lost says:

     Nog 1 tip: werk aan jezelf, als je met jezelf in de knoop zit gaat een relatie sowieso niet werken. Zoek hulp (is niet erg) je kan niet alles alleen aan. Ga vooral praten met een persoon waar je tegen aanloopt dat gaat je namelijk veel helpen. Mijn leer les is geweest : als je niet van jezelf kan houden kan je ook niet van een ander houden. Hoop dat jij je geluk kan vinden!

     Liefs

 28. Alia says:

  Hoi

  Mijn vriend heeft het vorige week uitgemaakt via sms, we waren half jaar samen we hadden altyd een leuke tijd tot dat er een ruzie ontstond sinds die dag kwamen er alleen maar ruzies. Hij heeft via sms gezegt dat we verschillend zijn en hij zijn ding wil doen etc, nu zit ik met zoveel vragen, en hij heeft mij nog steeds op whatsapp. Ik durf hem nie te appe na zijn sms of te antworden, hij is heel arrogant dus ookal zou hij mij terug willen hij zou nooit de eerste stap nemen, wat moet ik doen?

 29. Ikhebgeenideewatikmoetdoen says:

  Hee!
  Een jaar geleden heb ik op een vakantie een jongen ontmoet en met hem heb ik toen gezoend, daarna heb ik hem nog 1 x gezien en ik ga hem nu weer zien volgend weekend alleen ik heb geen idee wat ik moet doen omdat ik weet dat ik hem nog best leuk vind :(. De laatste keer dat ik hem zag zei hij dat hij niet met mij wilde zoenen enzo omdat hij me niet wilde kwetsen, hij wilde niet dat ik me kut zou gaan voelen,
  Nou heb ik geen idee wat ik moet doen als ik hem dat weekend zie :(, volgens zijn beste vriend gaat "alles dan wel weer goed komen tussen ons" maar ik heb dus geen idee wat die jongen wil en ik durf het hem ook niet zo direct te vragen want ik ben bang dat ik het dan helemaal verpruts, wat moet ik doen???

  Liefs

 30. oscar says:

  Wie kan mij helpen sins vorig week heeft mijn vriendin het uit gemaakt omdat ze alles op rijtje wou met school en dat ik alles op rijtje moest hebben
  Maar ze zegt wel steet hou van je mis je Enzo en ze wil met mij nog leuke dingen doen en mij zien
  Maar alsnik vraag wil je me terug zegt ze weet ik niet wat toekomst ons brengt maar ik zeg heb ik nikt aan wil gewoon gelijk weten weet ik waar ik aan toe ben maar ze wil eerst vrienden zijn en dan rustig gaan doen maar ja ik wil gelijk weer bij haar terug maar ja ben bang dat ze op duur mij meer gaar kwetsen en zegt ja ik wil je niet terug
  Wat moet ik doen wil haar super graag terug we hebben leuke relatie gehad van anderhalf jaar soms wat woorden maar ja dat was binnen 10min klaar
  Ik hoor vraagt tips ik weet niet wat ik moet doen

  • Hōla says:

   Ik zal eens met haar gaan praten. En zolang ze niet duidelijk is in wat ze wil haar eventjes laten nadenken. Zeg dat je haar mist en zeg ook dat je haar laat nadenken maar dat je dan voor nu even geen contact wil tot ze het weet , anders is het zo verwarrend..

   Succes!

   • oscar says:

    Ja ik zal dst proberen maar hoop dat ze me begrijpt en niet zegt ja ga dan oom gelijk weg uit mijn leven daar ben ik bang voor of dat ze dan boos wordt

  • oscar says:

   Heb met haar gepraat ze zij we doen nu rustig aan en ze wil me nog zien Enzo maar ze ze heeft zen tijd nodig en ze wil me wel trg maar ze was niet doe aan vaste relatie

 31. Rudy says:

  Hi Oscar ,

  Ik had 5 maanden ongeveer een relatie met een super leuk meisje. In het begin toen ik haar leerde kennen kwam ze heel erg begripvol over. Korterna begon ze te zeuren over dat we alleen afspreken als ik tijd heb en ook nog dat ik niet jaloers ben toen ik beetje jaloers deed deed ze weer heel anders dit vind ik niet leuk dus ik wist miet meer hoe te reageren . Ze wordt heel snel boos. Ze stelde me voor aan haar ouders we gingen samen uit eten. Ze probeerde mij ook te slaan omdat ze jaloers was en blokken niet opnemen. Zo ging het een tijdje maar we hadden een geweldige seks leven we logeerden vaak bij elkaar . Precies 2 weken geleden zag ze mijn foto's met mijn super goede vriendin jess ze besloot daar van uit dat ik vreemdging en ze vertrok. Ik heb haar gesprekken laten zien geluid opnames en zei dat ik niet meer dan dit kan doen. Ze reageerde er niet op maar ze blokte mij ook niet later ze vroeg per sms of haar schoenen hier zijn ik zei daarop netjes heb voor je gekeken ze zijn er niet hierop reageerde ze pas na ern dag van Oke. Ik voelde me kut dus zei beetje dingen om
  Haar terug te winnen stuurde ern brief naar haar toe. Jess belde haar. Daarna ze belde ze begon heel rustig maar eindigde kut door haar ze zei ik wil je niet ik voel niks helemaal niks meer voor jou. Gingen we ophangen. 4 dagen later haar vader kwam
  Langs en ik vroeg niet naar haar hij begon zelf over situatie en zei dat goed komt . Dat ze altijd zo is en dat ze tijd nodig heeft . Ondertussen ben ik met vrienden uit geweest dus dat kwam
  Op Facebook terecht. Ze belde me precies erna en
  Beschuldigde me van alles. En zei dat ik
  Minn mond moet houden en dat ik verder moet gaan met chikkies. Ging ophangen . Ik stuurde daarop heel kort ik vergeef je omdat ik zelf moet vooruit gaan je bent een goed mens heb alle leuke dingen in je leven . 3 dagen hierna dus gisteren was ik aan het uitgaan . Ze kwam erook toevallig we gingen elkaar begroeten en vroegen beiden hoe het ging en ze ging verder met ern kleine jongen ze ging heel
  Opvallend dansen flirten met hem ze kent hem
  Ook van vroeger dus ik volgde haar niet maar ze kwam steeds Nasr plekken waar ik stond en ging ze sexy dorn:) normaal danst ze niet eens dus ik bleef er ook gewoon dansen in
  Mijn eentje ze bleef stiekem
  Kijken. Daarna ben ik weggegaan duz ik weet nietcwat ik hier van moet denken zou u mij kunnen helpen

 32. amelie says:

  beste,

  helpen jou methodes ook om een minnaar terug te krijgen?
  Ik weet dat het niet goed is wat ik deed (ook hij weet dat) maar we zijn echt ongelofelijk fel verliefd geweest... ik nog steeds... maar dat is het punt niet...

  hij heeft het meermaals gedaan gemaakt omdat hij het niet verwerkt kreeg in zijn hoofd, hij kon niet meer slapen of eten...

  maar ook hij kwam iedere keer terug na gestalk van mij... een drietal maanden geleden had hij er definitief een punt achter gezet, ik had niets meer laten horen tot een maand geleden... resultaat: een week later in mekaars armen... nu, twee weken later heb ik nog steeds niets van hem gehoord (wel de dag nadien nog ff bericht)...
  op onze laatste date zei hij wel een paar keer dat ik er wat tijd tussen moest laten, zodat hij de kans had om het te plaatsen....

  ik wil hem niet verliezen, maar de twijfel of ik hem nu nog ga horen maakt me gek en wil eigenlijk zelf niet de eerste stap meer zetten....

  wat moet ik hiermee? welke "regels" kan ik hier toepassen om hem terug gevoelens voor mij te laten krijgen?

 33. renee says:

  Mijn ex heeft het uitgemaakt en zegt dat ze geen gevoel meer voor mij heeft we waren 9 jaar bij elkaar werkt de ex terug methode ook als me ex vriendin geen gevoelens meer voor mij heeft

 34. denise says:

  Hallo ik heb een vraag.ik heb 4 maanden geleden een leuke jongen ontmoet in die 4 maanden hebben we al
  Behoorlijk wat woordenwisselinge gehad ik vond hem vaag iets in mij zei vaak dat er iets niet klopte daar bedoel ik mee contacte achter mij rug met andere meiden dit weet ik helaas niet of dat echt het geval is hij vond mij geweldig wat die zei ik heb het behoorlijk vaak
  Uit gemaakt omdat ik zelf onzeker bent omdat hij vaag doet nu heb ik het eer gistere uitgemaakt en had eigenliik direct spijt hij heeft mij overal op geblokkeerd dat ik
  Hem
  Niet kan bereiken maar kon hem bereiken door prive te bellen hij nam op ik zei tege hem dat ik
  HEm miste en hem niet kwijt wilde waarop hij reageerde dat die mij niet meer wilde en dat hij met rust gelaten wilt worden hij geen jojo is ik heb zoveel spijt ervan dat ik nooit na denk voordat ik wat zeg want vind hem nog steeds hellemaal leuk wat kan ik hieraan doen hij is boos op mij

 35. Romy says:

  Hi ik heb 10 maanden een relatie gehad en 3 maanden samen gewoond het ging heel snel allemaal nu heeft hij het uitgemaakt omdat die alleen wilt zijn en even rust wil maar heb wel weer een keer bij hem geslapen en een avond geweest hoe moet ik dit aanpakken ?

 36. Marcello says:

  Hoi,

  Mijn situatie, na een relatie van 2 jaar heeft mijn vriendin het op 20-7 uitgemaakt, ik kreeg terwijl ik in het vliegtuig zat op weg naar Nederland een bericht, we moeten vanavond praten.

  Toen wist ik uiteraard voldoende, dezelfde avond gaf ze aan geen gevoel meer voor me te hebben en geen toekomst in ons samengestelde gezin te zien. Die avond ben ik heel erg boos geworden en heb ik haar geprobeerd op andere gedachte te brengen, uiteraard zonder resultaat.

  Op 23-7 heeft ze mij een mail gestuurd dat ze nog steeds achter haar beslissing stond en dat het goed voelde om ermee te stoppen. Ik heb toen een mail teruggestuurd dat ik haar begrijp en haar keuze respecteer en accepteer, ze gaf aan dat ze even van slag was van mijn mail, wow wat een mooie mail stuurde ze.

  Op 25-7 stuurde ze een bericht hoe het ging en wat me plannen in het weekend waren, ik stuurde een kort bericht dat ik nog geen plannen had daarna geen reactie meer van haar gekregen.

  Op 27-7 stuurde ze wederom een mail dat ze in de avond wilde praten over haar spullen, ik was vrij relax vroeg haar om het weekend wat leuks samen te doen, ze wees dit af, omdat ze afstand wilde.

  Een dag later heeft ze zoals afgesproken de meeste spullen (kleding e.d.) meegenomen aangezien de huissleutel nog had.

  Op 30-7 overleed mijn opa, ik had er bewust voor gekozen om haar niet berichten, echter een dag voor de crematie op 3-8 was ze erachter gekomen en stuurde ze in de avond een bericht met de tekst waarom weet ik dat niet ?, ik reageerde dat ik haar niet wil belasten met dingen die in mijn leven gebeuren. Op 4-8 de dag van de crematie stuurde ze een bericht dat ze er graag bij wilde zijn, ik gaf aan dat prima te vinden. Na de crematie hebben we even gepraat en ik vroeg haar wederom of ze in het weekend een drankje kwam drinken, ze gaf aan dat ze dat nog even in het midden liet.

  Een dag later viel me zoon (niet haar zoon) van de trap en raakte in het ziekenhuis, aangezien ze op 6-8 en gesprek met me ouders had om haar kant van het verhaal te vertellen stuurde ik een bericht dat deze geen doorgang kon vinden aangezien mijn zoon in het ziekenhuis lag. Ze reageerde met hoe gaat het met hem etc., aan het einde van de dag stuurde ik: het komt goed, neem aan dat je van het weekend niet langs komt, ze stuurde terug beter van niet. Een uur later zag ik haar en was ik wederom emotioneel, ze gaf aan er geen behoefte aan te hebben om gezamenlijk wat te doen en dat ze geen contact wilde.

  Op 12-8 stuurde ze wederom een bericht dat ze de overige spullen wilden komen halen, ik heb aangegeven erg druk met mezelf te zijn dat ik wel aangeef wanneer de spullen klaar staan (betreft een bed, wat ze nu niet nodig heeft en wat speelgoed van haar zoon), ze antwoorde anders kom ik donderdag het speelgoed ophalen en doen we later het bed. Ik gaf wederom aan dat ik te druk ben momenteel en dat ik het niet doe om haar te treiteren en dat ik niet boos ben of wat dan ook. Ze stuurde is goed, maar misschien is het voor jou zelf ook goed als de spullen weg zijn, ik hoor het dan wel.

  Op 15-8 stuurde ze me een bericht om me te feliciteren met mijn zoon.
  Op 17-8 kreeg ik een bericht; Hai, donderdag even de spullen doen ?
  Toen ik hier niet snel genoeg op reageerde, kreeg ik een half uur later een mail met de tekst; Hey kunnen we het even afstemmen.

  Ondanks dat ik had aangegeven wanneer de spullen klaar zouden staan zit het haar blijkbaar om wat voor reden dan ook erg hoog.

  Aankomende donderdag zal zij langskomen en de laatste spullen meenemen.

  Welke acties kan ik vervolgens uitzetten, ik zit er al een tijdje helemaal doorheen, maar laat me niet kennen terwijl zij vrolijk verder gaat en geniet van haar vrijheid zonder verplichtingen.

 37. Tom says:

  Hallo ik en mijn ex zijn nu ongeveer een 10 dagen uit elkaar ze is zondag terug gekomen van een een week vakantie voor de vakantie liep het al een stuk minder maar toch probeerde we samen het goed te maken en hadden we een leuke voor ze op vakantie ging. Hoe ze op vakantie was heb ik haar vaker liggen sms appen etc op momenten dat ik niks hoorde bleef ik smse waardoor ze boos reageerde: Dat ik haar vakantie verpesten?. Ik kon het niet begrijpen ik was bezorgt mis de haar en wou graag weten wat ze aan het doen was. Vervolgens kwam ze terug van vakantie en ik zat met volle hoop thuis te wachten tot ik haar zou zien tot dat ik een apje kreeg ik heb kaartjs gekregen van een festival nu zal je wel weer boos zijn? Op dat moment was ik zo boos en heb ik gescholden en gezegt wil je mij niet zien na een week elkaar gemist te hebben? Dat was voor haar de druppel. Nu weet ze niet meer wat ze wil en of ze wel verder wil en ze haalt het verleden na boven en dat het allemaal toch niet zal veranderen terwijl ik de persoon ben die juist alles wil veranderen in de relatie. Ik kan niet meer functioneren op mijn werk en ben de hele dag met haar bezig ik heb me voorgenomen om haar met rust te laten maar telkens kijk ik op fb whatsapp als ze me heeft gebeld??.. Vanaf gister hebben we elkaar gesproken via de ap en gebeld dat we geen ruzie met elkaar willen en normaal willen alleen weet zei niet wat ze wil. Hoe kan ik haar voor mij terug krijgen wat moet ik ondernemen? Van mijn kant minder contact zoeken? Blijven smeken? of juist niet? Zeggen dat ik haar mis dagelijks? Elke dag huilen? wie kan me goeie tips geven? Bedankt alvast..

 38. Marco says:

  Hallo,

  Mijn ex heeft het 4 dagen geleden uit gemaakt. Het vervelende is dat ze niet kon benoemen waarom, alleen dat ze twijfelt en niet mij aan het lijntje wilt houden. Het ergste is nog dat ze 1,5 week geleden bezig was over een toekomst opbouwen, samenwonen en uiteindelijk samen kinderen krijgen. En nu (ongeveer een week later) maakt ze het uit. Ik heb met haar familie en vrienden gesproken en die gaven aan dat ze niet lekker in haar vel zit. Zij gaven ook aan dat ik in hun ogen weinig fout heb gedaan. Daarbij kwam de break up ook voor mij als een verrassing. Tot slot wil ik aangeven dat ze niet is vreemd gegaan, aangezien familie en vrienden van haar altijd recht voor de raap zijn en zij ook aangaven dat dit niet aan de hand was. Wat kan ik nu het beste doen, want ik houd nog steeds veel van haar.

 39. kees says:

  Mijn relatie is heel complex. Waren vroeger al eens bij elkaar en ging toen ook 3x uit en toen beide andere relaties gehad ( ik een langdurige zei niet) ik gaf toen al het idee dat ze op vrouwen viel..

  Daarna kwamen we weer bij elkaar en alles liep zoals het toen niet liep we gaven om elkaar en ze was er voor mij de geborgenheid die ik zoek. Toen huis gekocht en na 5maanden veranderde iets ik hadden sterk het gevoel dat ze niet meer naar mij toegetrokken voelde en ze was altijd bij een vriendin, dit deugde niet en na een maand gevraagd wat er speelde. Ze was meerdere malen vreemd geweest en mijn gevoelens waren juist.. ik wou eigenlijk toen niet meer veder maar toch gedaan... Daarna weer een jaar gelukkig en begon het verhaal weer ( het werd anders en voelde weer afstand)

  Nu is het dus wel definitief gebeurd en zei was alweer bij vriendinnen waar ze toen mee vreemd was gegaan. We wonen nog samen en heb haar gevraagd wat er nu weer speelde ze waren nu gewone vriendinnen zei ze ik geloof het niet meer.

  Maar mis haar eigenlijk wel en ben nu Door moeilijke situatie ook paar keer met woorden tegen haar begonnen te schelden..

  Wat zou ik nu nog meer moeten doen?

 40. Patricia says:

  Hoi,

  Ik en me vriend zijn anderhalf jaar samen geweest we hadden onze ruzies en discussies maar waren altijd samen.
  We woonden ook samen.
  Toen leerde ik een man kennen die me altijd geld storte en tegen me vriend loog ik dat ik van de belastingdienst geld gekregen had.
  Uiteindelijk is hy erachter gekomen en bij me weggegaan. Hy weigerde met me te praten waarna ik naar zijn huis ben gegaan om verhaal te halen wilde hy ook niet praten.
  Ik heb het contact met die man verbroken.
  2weken later kwam hij bij me terug deden we leuke dingen maar hadden niks uitgepraat ,daarna is het weer fout gegaan omdat hij via social media extra wijven aandacht ging geven om mij pijn te doen.
  Ik heb hem gestalkt via fb en whatsapp bellen hij gaf aan een ander nummer te nemen maar nooit gedaan aangifte overigens ook niet.
  Naar dat ik hem stalkte ontvlokte hy me op whatsapp en schold me uit waarna hy daarna mij confronteerde dat ik contact had met een jongen en me via fb in d'r gaten hield.
  Vervolgens werd ik weer geblokkeerd
  Hoe red ik mijn relatie nu nog

 41. mike says:

  Het is nu 2 weken uit tussen mij en mijn vriendin na een relatie van 2.5 jaar ik mis haar heel erg. Ik heb vaker gelogen over dingen. Maar zij zegt het is nu even goed zo. Maar ik weet wel dat ze van me houd, maar ik weet helaas niet op welke manier. Ik app heletijd met haar ik val haar eigenlijk een beetje lastig. Maar ik kan haar echt niet loslaten. Moet ik iets romantisch doen met haar? Ik wil echt nog zoveel met haar meemaken. Ik had gehoopt dat ze al bij me terug was maar ik ben bang dat het er nooit meer van komt. Ik wil haar echt niet verliezen. Ik wil haar terug.. het is al eens ooit een pauze geweest vanwege een andere jongen, toen wist ze zeker dat ze vooraltijd bij mij zou willen zijn. Ik kan haar geen tijd geven, gewoon omdat ik haar aanwezigheid mis. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik Wil haar gewoon terug. Hoe kan ik haar laten zien dat ze wel echt bij mij past?

 42. Marja says:

  Hallo,

  Wil hem graag terug..
  Kan iemand na 9 jaar nog terugkomen?
  Hij woont nu een half jaar samen.

  Dank je Marianne

 43. Frank says:

  Het valt me op dat er de laatste tijd niet erg veel gereageerd word op vragen en dergelijke op deze site. Ik wil zelf ook graag mijn ex terug maar ze houd nu een half jaar later nog steeds de boot af. Wat kan ik doen?

 44. Jimmy says:

  Hallo

  Ik en mijn vriendin zinn nu een week uit elkaar .na een relatie van drie maanden met vele ruzies en maar ook veel liefde ! Na drie dagen dat we uit elkaar te zijn dacht ik , trek me stoute schoenen aan en met 2 bossen rozen stap ik na haar deur . Maar te vergeefs ! Ze was er nog niet klaar voor , beter elkaar niet zien . Is wat antwoord was . Ik respecteerde dat en liet haar weer verder met rust . Nu dus een week later appte ik haar en het gesprek ging dat het met haar goed ging en met mij ook ! Vervolgens attendeerde zij mij op mij rozen dat ze dat lief vond en gaf me zelf er een kus bij op whats app . Na dat ik Zek dat ze voor een speciaal iemand waren . Laaste wat ik dacht er aan goed te doen , na dat ik niks meer die avonde hoorde was slaap lekker te zeggen met een kus . Nu niks meer geboord en wil haar graag terug . Ze heeft nog een horloge maar of ik er aan goed doe om
  Te reageren is de vraag . Beter 2 weken laten rusten of ?

 45. Anoniemmpersoon says:

  Hee, gister middag heeft mijn vriend het uitgemaakt met me omdat hij "het" niet meer voelde hij zij er wel bij dat hij me nog aantrekelijk lief en mooi vond en dat het niet aan mij lag. Ik weet niet wat ik moet doen en hoe ik moet reageren want hij wilt wel nog met me omgaan en hij geeft wel heel veel om me zegty steeds via whats app. Ik reageer er niet boos of blij op beetje normaal en wel een beetje kortaf, doe ik dit goed? Want ik vind hem wel heel leuk en zou hem graag terug willen!

 46. Meisje met gebroken hart says:

  Hey,

  Ik en mijn ex zijn nu iets meer dan een maand uit elkaar.
  Hij heeft nog naar me gestuurd dat hij me miste en ni zonder me kon zn dat hij echt heel depressies was in het begin maar ik zei dat ik moest na denken er over of het nog terug kon goed komen tussen ons. Een week later hoor ik van mensen dat hij iemand anders heeft leren kennen en dat deed pijn. Ik heb dan naar hem gestuurd en gevraagt of hij van haar hield? Hij zei ik voel me er wel goed bij.. En dan heb ik allemaal domme berichten gestuurd en dan mijn excuses aan geboden en hij zei dat hij da wel snapte.. Ik zei op een gegeben moment dat ik met vriendinnen uitging naar een plaats en dat deed ik ook en ineens stond hij daar met dat meisje terwijl hij normaal andere dingen ging doen met haar.. En de dag er na stuurde hij naar mij is ga vandaag eens weg gaan zonder mijn vriendin en dat doet hij normaal nooit.. En ik zeg dat ik terug naar het zelfste ging waar ik was en later op de avond stond hij daar weer.. Hij zag me direct en kwam direct goeiedag zeggen. Ik bleef heel kalm en zei goeiendag terug. Dan hebben we even gepraat maar ik was zo gekwetst over dat nieuw meisje dat ik of wel domme dinge zei of wel ni wist wat ik moest zeggen, er zijn veel jongens naar mij gekomen om met mij te praten en mijn vrienden zeiden dat hij jaloers leek en is daarna zonder iets te zeggen vertrokken naar huis. Die nacht heb ik van hem bericht gehad met de vraag ben je veilig thuis geraakt? Ik stuurde pas de dag er na terug ja alles is goed :) en dan begonnen onze gesprekken altyd over zijn nieuwe vriendin te gaan waar ik meestal niet op reageerde en hij wist ook dat ik da niet leuk vond en dan ineens begon het gesprek beter te gaan... Hij reageerde vlotter en spontaner en begon twijfels te krijgen over het meisje.. En de dag er na heeft hij met haar afgesproken om te gaan eten in het restaurant waar wij altyd kwamen en hij vond het nodig om dat op facebook te zetten.. Zoiets doet hij normaal nooit hij zet nooit iets op facebook normaal... Die dag ben ik wel op date geweest met een vriend naar de cinema en hij wist dat dus mischien dat hij dat daarom gedaan heeft.. De dag er na zegt hij ik heb een appartement gevonden met mijn vriendin.. Wy gaan samen wonen en ik denk dan in mijn eigen waarom verteld die dat aan mij? Hij weet dat dat pijnlijk is voor mij want wij wouden zo graag samen gaan wonen maar het lukte niet direct want we wouden een huis kopen en dat gaat niet op 1 2 3... En sinds dien heb ik tegen mijn eigen gezegt laat hem gaan... En da heb ik ook gedaan ik probeer alle contact te verbreken nu maar nu hoor ik nog van mensen dat ze in het restaurant gaan eten zijn waar we met mijn verjaardag zijn gaan eten en
  Inderdaad dat staat ook weeral op facebook alleen hun liefdes status is nog niet verandert maar dat zal niet meer lang duren vrees
  Ik.... Ik snap echt niet wat zijn bedoeling hier van is :s kan je me aub helpen te begrijpen waarom mannen dit doen? Groetjes

 47. glenn says:

  Goeie middag, mijn relatie is 2 weken geleden uitgegaan. Ik was boos op iets geworden wat zij deed. Ik negeerde haar voor een dag. En was er toen klaar mee. Ik had het uitgemaakt. Ik heb al 2 weken geen contact met haar, ik heb alleen afgelopen donderdag een bericht gestuurd dat ik ons misde. Ze had de dag erna een ander nummer. Nu heeft ze me overal geblokt om te zorgen dat ik geen contact met der heb. Ik wil haar terug. Ik ben nu rustig geworden en besef wat ik mis. Eigenlijk zou ik langs haar huis willen of langs der werk met een bod bloemen. Maar dat is net of ik haar smeek. Is het te laat, heeft het wel zin om het boek te kopen. Wat kan in doen..

 48. itsme says:

  Hoi,

  Mijn vriendin en ik hadden al een hele tijd een haat-liefde-verhouding. Als we bij elkaar waren was het super, maar zonder elkaar was het een drama. Uiteindelijk heeft zij het uit gemaakt, na anderhalf jaar. Ze wil mijn beste vriendin blijven en is 4 dagen na de breuk naar me toe gekomen om te praten. We hebben geknuffeld, maar ze gaf aan dat een relatie er echt niet in zat. Haar kleding en spullen heeft ze hier gewoon laten liggen.. Ze wil rust en absoluut niet dat ik hoop heb op een goede afloop. Ik heb een heel erg rottig jaar achter de rug door familieproblemen en een drukke studie. De rust die ik dacht dat ik zou hebben is een vreselijk gevoel van leegte geworden en ik wil dan ook niets liever dan haar terug. Ik werk keihard, ik sport, maak veel muziek en probeer alles recht te zetten. Ik heb geen idee wat ik hier mee moet. Hoe krijg ik haar terug?

 49. Ricardo says:

  Mijn ex en ik zijn 2,5 jaar geleden uit elkaar gegaan, we hadden toen twee kleine kinderen. Ze blowde regelmatig en was ook depressief. Nadien kregen we beide een nieuwe relatie, ikzelf (man) van twee jaar en zij een stuk of drie over deze twee jaar. De relaties liepen stuk en we vonden elkaar weer, het ging super goed, de kinderen helemaal blij. Ze is naar een afkickkliniek gegaan voor een sessie van zes weken, na twee weken is zij teruggekeerd, omdat het allemaal heel goed ging, ze vroeg me of ik bij haar in wilde trekken, ik helemaal blij, al me spullen daarheen gehaald, tegen de kinderen vertelde ze, we blijven altijd bijelkaar en tegen mij je bent me alles, heb zoveel kaarten liggen en brieven met dit soort teksten, twee dagen zonder enige aanleiding geeft ze aan dat ze ermee wil stoppen, ik kwam er ook achter dat ze een klik heeft met een jongen uit de afkickkliniek. Ik heb me spullen weer terug verhuisd en de kinderen zijn op de hoogte gesteld, die begrijpen er niks meer van, ik ben zo kapot. Ze is en blijft mijn droomvrouw en ik hou zoveel van haar. Hoe kan ik dit het beste aanpakken, ben ten einde raad

  • . says:

   Het klinkt misschien lastig, maar probeer het de tijd te geven. Probeer er achter te komen wat voor jou echt belangrijk is. Een relatie met een vrouw die je wss moet delen, of is het meer het 'ideale plaatje'?. Ik ben gespecialiseerd in kinderpsychologie en voor kinderen zijn veranderingen als deze erg lastig. Geborgenheid, warmte en zekerheid en zijn basisbehoeften voor kinderen en bepalen een groot deel van de persoonlijkheid en leven van de kinderen op latere leeftijd. Probeer aan die behoeften te voldoen en probeer ook vooral jezelf terug te vinden. Vanuit daar kun je reflecteren of die puzzelstukjes passen in die van je ex. Een puzzel wordt nooit compleet door de stukjes er met geweld in te slaan.

 50. mathias says:

  Wat moet ik precies doen om mijn ex terug te krijgen terwijl het al 1 maand uit is en haar blijf continu sms dus wat kan k doen ? En is er nog hoop ?

 51. N says:

  Na 1,5 jaar heeft mijn vriend het uitgemaakt over de whatsapp.
  We hadden in het begin een super relatie. We waren verliefd en misten elkaar als we elkaar even niet zagen.
  De laatste tijd ging het wat minder en praatten we bijna niet meer met elkaar. Ik hield wel heel veel van hem, maar ik had het gevoel dat het voor hem een beetje voorbij was. Hij woont in een andere stad, dus kon ook niet zomaar even langskomen om te praten.
  Dus vroeg ik hem via de whatsapp: "hou je van mij?" Natuurlijk niet de beste aanpak, maar moest het gewoon weten. Na een tijdje via whatsapp te praten heeft hij er een punt achter gezet omdat hij "wel van mij houd, maar niet genoeg."
  Dat maakte mij natuurlijk ontzettend pissig, dat hij het nooit face to face heeft durven zeggen, maar heeft gewacht totdat ik iets zou zeggen.
  Vervolgens heb ik hem een lange mail gestuurd met hoe ik me voel, met het idee dat hij niet zou terug mailen. Uiteindelijk hebben we even heen en weer gemaild, ik heb nog geprobeerd af te spreken om het nog als volwassene uit te praten, maar daar had hij geen tijd voor ook al was dat heel belangrijk voor mij.
  Dat is nu een week geleden en ik voel me uiteraard mega klote (sorry). Ik heb het gevoel dat hij nooit van mij heeft gehouden en gewoon te laf was om het te zeggen. Hij heeft gewacht tot ik een voorzetje gaf zodat hij het kon afmaken.
  Ik ben nu een emotioneel wrak en krijg geen eten binnen (toch ergens een pluspunt, want ben te zwaar). Ik heb gelukkig heel veel steun van vrienden en familie, maar voel me toch ontzettend eenzaam. Mijn hart is eerder gebroken, dus ik weet dat het wel weer over gaat, maar zo voelt het niet.
  Alles in mij zegt dat het nog niet klaar is en dat hij een grote fout heeft gemaakt. Maar door dat te denken word ik alleen maar weer gekwetst, maar kan niks aan mijn gevoelens doen. Heb ook het gevoel dat hij nu alleen maar blij is dat hij weer single is, en het totaal niet interessant vind hoe ik me voel. Misschien dat iemand dit herkend en weet hoe ik er het best mee om kan gaan?

  • anouk says:

   heey ik herken dit wel. met mijn vriend is het nu een week uit en ondanks de pijn heb ik nog steeds het gevoel en de hoop dat het nog niet over is. wat ik op dit moment probeer is om zoveel mogelijk met vriendinnen/vrienden leuke dingen te gaan doen. en als hij echt geen interesse heeft in hoe jij je voelt, en het is rot om het te zeggen, maar dan is het misschien maar beter ook dat het over is. iemand moet 100% voor je gaan, en niet minder

 52. Mark says:

  Beste,

  Mijn vriendin en ik hebben het al een maandje zoiets uit maar wil haar heel graag terug de reden dat het uit is dat ik niet voldoende aandacht aan haar heb besteed en vaak niet met respect heb behandeld hier heb ik spijt van en ben bereid om haar echt te verwennen en een leuke tijd tegemoet te gaan echter zij heeft zich erover heen gezet kan ik haar er nog van overtuigen dat ik spijt heb en weer een relatie met haar wil ik heb al vanalles geprobeerd.

  Alvast bedankt,

 53. Silly says:

  We zijn jong en hadden 1 jaar een relatie.. Alles leek goed te gaan, er was al 1 breek maar zelfde dag nog wou die me terug. Nu is er een 'break' hij weet niet of die nog van me houdt en moet erover na denken. Maar ik zie het altijd bij hem, hoe die me aankijkt en soms tegen me praat dat kan je niet facken. Ik wil bij hem blijven want we zijn echt perfect voorelkaar.. Hoe kan in het hem in laten zien?

  • N. says:

   Lieve Silly. Ik denk dat hij gewoon niet weet wat hij wil. Aan de ene kant wil hij vrijgezel zijn, maar aan de andere kant houdt hij wel heel veel van je (denk ik). Misschien dat je hem eventjes de tijd moet gunnen en hem even niet moet berichten. Een paar dagen/week. Dan kan jij ook nadenken of je het wel wil. Want zo zit je natuurlijk alleen maar in onzekerheid. Gun hem even die tijd voor zichzelf. Daarna gaan jullie nog een gesprek aan en zeggen jullie allebei wat jullie willen. Jij dus ook! Het gaat er niet alleen om wat hij wil! Succes

 54. lindsay says:

  Hoi
  Het is net een week gedaan met mijn vriend maar hij heeft al een nieuwe relatie wat betekend da. Ik laat hem gerust. Ik wil heel graag je boek lezen maar heb geen geld daarvoor. Maar mijn ex had mijn Facebook en mijn email gehackt en Derek daar achter heeft hij een nieuwe relatie ma toch blijf ik denken da hem nog steeds iets voelt voor me kan je me helpen aub

 55. Jan says:

  Hoi

  Het is nu 2 weken gedaan met mijn vriendin. Als reden kreeg ik dat het aanvoelt alsof ik geen toekomst met haar zie omwille van mijn thesis dien nog niet af is. Ze vreest ook dat we elkaar weinig gaan zien omwille dat ze volgend academiejaar in een andere stad gaat studeren. Ik weet niet goed wat ik kan doen naast werk vinden en mijn thesis af te hebben. Gezien ze erbij zei dat het geen zekerheid is als dit alles tot een goed einde komt. Volgens mij zit ze inderdaad met twijfels omwille van haar studie volgend jaar.

 56. Alex says:

  Hallo het is net een week uit met mijn vriendin waar ik een half jaar ben mee gegaan maar ik wil haar heel graag terug winnen. Maar u vertelt ook dat je 30 dagen lang geen contact moet hebben en dat is in ons geval heel moeilijk aangezien we dezelfde vriendengroep hebben. (Zei is trouwens ook degene die het geeft uitgemaakt omdat het gevoel bij haar er niet meer was) maar ik zit nu in een dubbel gevoel want ze zoekt wel contact met me op en ik wil haar ook heel graag zien maar ik weet dat dat niet goed is aangezien het voor mij nog heel moeilijk is want telkens als ik haar zie wil ik haar gewoon weer zo behandelen als mijn vriendin en niet als een vriendin . Zeg me aub wat ik het beste kan doen om haar terug te winnen in deze situatie

 57. anouk says:

  hallo het is nu een week uit tussen mij en mijn vriend. de rede is dat hij gevoelens heeft voor iemand anders maar dat hij ook niet meer zo'n behoefte had aan een relatie. hij zei wel dat hij het niet uitmaakte omdat hij niet meer van me hielt of om mij gaf, want dat deed/doet hij dan dus wel nog.
  hij appte me al na twee dagen en sinds dien elke dag.
  is er nog een kans dat het goed komt? we zijn al eens eerder uit elkaar geweest doordat hij te snel een keuze maakte.
  wat kan ik nu het beste doen?

 58. Wanderer says:

  Hallo

  Na een relatie van meer dan 3 jaar is er jammer genoeg een einde gekomen aan onze relatie. Zij heeft het beeindigd omdat het niet meer ging, wel zei ze dat ze me nog doodgraag zag. Ik zie haar natuurlijk ook nog doodgraag. Wil haar zo graag terug maar weet echt niet wat de juiste manier is, en de schrik om het verkeerde te doen en haar zo verder weg te duwen zit erin. We zijn elkaars eerste echte liefde! Help me AUB!

 59. Eric says:

  Dag Edwin,
  Mijn meissie, mijn droomvrouw heeft de relatie beeindigd. We hebben een zoontje van 4. Ze wilt ruimte, ik moet haar loslaten en er vanuit gaan dat het niet meer goedkomt. Dit wil ik totaal niet. Wil gewoon haar en alleen maar haar in m'n leven als mijn vrouw. Heb ik wat aan uw boek en tips die erin staan?
  Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden.

 60. Kate Chang says:

  hij heeft mij gelaten en heeft gevoelens voor een ander vriendin. Maar ik heb opgemerkt toen ik hem zag, nog steeds naar me keek als ik naar een andere kant kijkt en dan terug naar zijn vrienden. kunt u me misschiien tips geven?

 61. Tommy says:

  Ik ben 15 jaar en ben mijn ex kwijt. Ze geeft het uitgemaakt voor niet op sms ik heb dan gezegd ik ben aan het wenen en dan zei ze srry en dan was ik grof aan het doen en dan was het morgen en zei ik dan srry en zei ze dan het is goed ik heb gezegt dan. Degen haar waarom heb je het uitgemaak en dan geeft ze gezegd op dat ik geev gevoelens meer hev voor u en ik vond dat het niemeer klikte tussen ons zei ze. ik mis haar elke dag en elke second help me aub goe ik ze weet zal kunnen krijgen.
  Mvg. Tommu

 62. Chimene says:

  Hallo,
  Ik en mijn ex zitten in dezelfde klas.
  Hij plaagd mij steeds.
  Hij heeft al meer dan een halfjaar een ander ze zit op dezelfde school maar niet in de zelfde klas.
  Ze houd mij steeds in doog.
  Mijn ex ontwijkt mij in de pauze wanneer zijn vriendin er is.
  Ik wil hem heel graag terug.
  Maar hoe kan ik afstand nemen wanneer hij steeds plaagt.
  Hij en zijn vriedin zijn gelukkig samen maar ik denk dat ik ook wel een kans maak.
  Hoe kan ik tip 1 volgen hem ontwijken terwijl hij mij steeds plaagt?
  Alleen tijdens de vakantie stuurt hij naar mij ik denk omdat hij mij dan niet ziet.
  Dus ik denk wel dat tip 1 helpt Wat moet ik doen?

 63. Stefan says:

  Hallo! Mijn ex en ik zijn 8 maanden bij elkaar geweest. het was net een maand uit en we kregen weer contact met elkaar. Ik ben daar 4 dagen geweest en heb daar 2 nachten geslapen. Alleen haar ouders willen niet meer dat wij iets met elkaar krijgen terwijl wij dit zelf wel willen. Haar stiefvader zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat wij niet meer bij elkaar komen. Zijn woorden waren letterlijk tegen haar als je naar hem terug gaat zal ik ervoor zorgen dat je alles kwijt raakt. Deze 4 dagen was ze ook ongeloofelijk gestresst dat ze betrapt zou worden en dit is ook gebeurd. Alleen omdat ze zo bang is heeft ze gezecht dat ik plots aan haar deur stond en de rest heeft ze niet verteld na die bewuste dag heeft ze ook gezecht dat haar ouders niet meer willen dat ik daar kom in haar eigen huis en heeft ze gekozen voor hun. Nu ben ik aan haar deur geweest om te praten. Alleen wil ze wel maar durft ze niet. Sindsdien nergeert ze me en heeft ze me ook op alles geblokt wat moet ik nu doen?

 64. Annabelle says:

  Ik had drie dagen een relatie met een super lieve jongen, ik maakte het uit omdat ik het niet leuk vond dat hij achter mij aanliep. Een paar maanden later begon ik te praten met een vriend van hem, die vond ik uiteindelijk niks. Hierdoor ben ik gaan nadenken en mis ik hem eigenlijk super erg. Is er een kans om hem terug te krijgen?

 65. jo-Ann says:

  mijn ex en ik zijn al 5 weken uit elkaar en ik wil mijn ex heel graag terug maar hij heeft een hele gemene rotstreek uitgehaald hij heeft gewoon zomaar met iemand anders genomen maar zijn vriendin vind hem eigenlijk niet leuk ze vond het alleen zielig om nee te zeggen en ik ben al gestopt met appen maar dat leverde ook niks op en is er een kans om mijn ex terug te krijgen ?

 66. denise says:

  ik heb nu een ex het is net een week uit maar hij heeft me gezegt via app dat hij me nooit meer terug zou nemen moet ik dit dan nog wel proberen?

 67. Hans says:

  Men ex heeft het 1,5 week geleden gedaan gemaakt.
  Ze voelde niks meer vertelde ze, ik natuurlijk wel en had het niet zien aankomen.
  Nu ja ik weet ondertussen wel dat er meer is. Iemand zit haar het hoofd zot te maken en nu twijfelt ze gewoon. Ik probeer haar gerust te laten wat moeilijk is, maar we zien elkaar al vaak op dezelfde vereniging.
  Ik zou er alles voor doen om ze voor me terug te winnen maar weet niet juist hoe.

  We hadden zoveel mooie tijden de voorbije 3,5 jaar. Nooit problemen gehad toch 1,5 maand geleden ze afstandelijker werd.

 68. T. says:

  Hallo,
  Ten eerste goede en logische tips om evt je ex terug te krijgen. Ik heb alleen 1 maar.
  Aangezien mijn ex en ik niet bij elkaar in de buurt wonen zal het onmogelijk zijn elkaar spontaan tegen te komen en te laten zien hoe je positief in het leven staat. Hoe kan je dat in dit geval het beste aanpakken? Op dit moment is het nog de 30 dagen regel.
  Social media doen we beiden niet aan.
  Hoop hier een antwoord op te krijgen.
  Bij voorbaat dank.

 69. Anita says:

  Hallo Edwin ik heb een vraag mijn man en ik zijn nu een paar maanden uit elkaar . Mijn man is ergens anders gaan wonen. Hij zit in een enorme midlifecrisis ook al ontkent hij dat. Hij wil scheiden maar heeft die nog niet doorgezet. Nu ben ik er sinds kort achter dat hij mij ook bedriegt , maar dat wist ik eigenlijk al. Maar ik wil hem heel graag terug en ik weet dat zijn liefde voor mij niet voorbij is het komt door de midlifecrisis. Dat hij zo doet. Is dit boek en de tips op deze website ook voor mij goed. We hebben alleen via de watts app contact als er belangrijke zaken te bespreken zijn. Verder niet meer heb hem in het begin wel mails gestuurd maar ben daar nu mee gestopt . Hij gaat een keer inzien wat hij mist en vraagt zich aan af waar hij mee bezig is. Nu is alles nog nieuw bij hem. Groeten Anita

 70. Agnes says:

  Hallo Edwin,
  Mijn vriend heeft het 7 week geleden uitgemaakt omdat hij niets meer voelde. We hadden een relatie van 6 jaar. De ene avond keken we nog naar vakanties en de volgende avond was het ineens over. Hij bekijkt nu aldoor mijn foto's op instagram en snapchat als eerste en liked ook mijn foto's. Ik hoorde dat hij al met een ander meisje aan het daten was, die dezelfde opleiding en zelfde soort werk doet als ik. Hij wou haar al mee hebben naar familie en vrienden na 2 week daten. Dit meisje heeft er toen vrij snel een punt achter gezet. Ik heb het ebook gekocht en ben nu bijna op 30 dagen geen contact, wat heel erg moeilijk is maar ik probeer het vol te houden. Verder ben ik veel aan het sporten en probeer ik leuke dingen te ondernemen. Ik hoor ook niets van zijn kant. Verder mis ik hem super erg en wil hem heel graag terug. Ben ik nu op de goede weg?

 71. tina says:

  Heel erg bedankt priester Manuka. ik had nooit gedacht dat iets mijn man terug kon brengen als zijn vrouw, nadat hij het uitgemaakte met mij en vertrok om zich te vestigen met een andere vrouw die nooit wist hoe we beiden geleden hebben en gevoelens met elkaar delen.

 72. Wafa says:

  Hallo!
  Ik wil mijn ex zo graag terug.. hij geef me gemixte signalen dat hij nog van me hou en erna doet hij dan helemaal droog tegen me. ( dit komt omdat ik een fout heb begaan ) ik ben emotioneel vreemd gegaan met zijn ex beste vriend. Wat kan ik het beste doen? Hij vraagt voor “ space “ maar ik wil hem zo graag terug ?

 73. Tibo says:

  Beste,
  Ik en mn vriendin zijn 7 maanden samen geweest en zijn nu 3 weken uit elkaar. We zijn gaan samenwonen en zij is vertrokken na 3 maand. En dit omdat ik 1x porno heb gekeken en een naakte vrouw heb opgezocht van op tv. Ik heb haar tot nu toe mss eenbeetje gestalkt maar dit gedaan omdat ze altijd zei als je me niet meer stuurt of ik je niet meer zie dan zal ik je gaan vergeten en loslaten. Daarom juist bleef ik haar sturen en smeken om terug te komen omdat ik niet wil dat ze me loslaat. Op de dag dat we zijn gaan tekenen om haar van het huurcontract af te halen hebben we nog seks gehad en dit was op de 2de week na onze breuk.. we zijn nu een week verder en deze week heeft ze mij ng toegegeven dat ze mij ng graag ziet en nog van mij houd. Maar ze onderdrukt haar gevoelens enorm. Ze woont nu trg bij haar ouders en staat onder veel druk van haar ouders want die willen ons niet terug bij elkaar. Maar zij gaat nu alleen wonen in een ander huis mits ze al eerder bij haar ouders is weg gegaan. Omdat het bij haar thuis niet al te goed ging tussen haar en haar ouders. Daardoor is ze bij mij komen wonen maar ik woonde zelf ook ng bij mijn vader. En daarna zijn we gaan huren samen. Ze heeft men nu geblokkeerd op alle social media behalve op mn gsm nummer.. als ik haar niet gerust laat blokt ze me hier ook op. Maar wat moet ik doen? Ze zegt zelf altijd als ik haar gerust laat ze me zal loslaten.. ik ga dit nu toch proberen zo goed mogelijk vol te houden en vanaf het moment dat ze alleen woont misschien voorzichtig terug contact maken. Ze heeft ook geen vrienden dus eens ze alleen woont zal ze zich mss alleen voelen en beseffen dat ze misschien niet had moeten vertrekken en mist ze mijn aandacht en mij. Ik weet niet goed wat ik moet doen. We verschillen 9jaar. Zij 22 en ik ben 31. Ik ben nog steeds stapel gek op haar en wil haar maar al te graag terug! Ik hoop dat als ze mij veel minder hoort en alleen woont mij terug mist en dat ik het heel voorzichtig kan aanpakken om haar terug te winnen. Ik weet dat ze me nog steeds graag ziet maar staat onder enorme druk van haar ouders.. ik hoop echt dat het nog goedkomt tussen ons. Ik moet het misschien nu wat tijd geven. Ze kan ook de huur niet alleen betalen van haar nieuw huis dus hierbij zullen haar ouders ook helpen heeft ze me verteld.. vandaar misschien ook de druk waar ze onder staat. Want als haar ouder weten dat ze me nog stuurt of ziet zullen ze zich waarschijnlijk ook terugtrekken. Save me!!! Wat moet ik doen!!

 74. Anoniem says:

  Hallo,
  Ik en mijn ex waren bijna 14 maanden samen & hebben het eigenlijk altijd leuk samen gehad.
  Hij heeft wel al 2x een beetje het balletje opgegooid dst hij twijfelde maar dat is bijna een half jaar geleden.
  Op 13 november is hij mij nog komen ophalen bij een vriendin zodat we samen konden slapen.
  Op 14 november merkte ik dat hij zich anders opstelde en vroeg mij af of het misschien door mij kwam. Hij gaf aan dat het niet door mij kwam maar dat hij met zichzelf en zijn bedrijf in de knoei zat. Toen hij naar huis ging vroeg ik het hem nog eens “schat moet ik mij druk maken of het uitgaat” & hij gaf aan “nee schat maak je niet druk tussen ons zit het goed”
  Op 15 november via de whatsapp stuurde hij gewoon nog “goedemorgen schat” “weltrusten schat” (zoals altijd eigenlijk)
  Op 16 november stuurde hij “goedemorgen schat”, aan het einde van de middag stuurde ik hem een linkje door van een huis met de vraag “is dit niet iets voor ons?”, hij reageerde erop “ik zeg kopenkopen”
  In de avond (22:00 uur)vroeg ik aan hem of er wat was maar er was niks aan de hand. Om 22:15 stuurde hij dat hij het ergens over wilde hebben & om 23:00 verbrak hij de relatie.

  Op 17 november kwam hij langs om zijn spullen te halen, sleutel in te leveren van het huis, afscheid nemen van mijn ouders en ik.
  Tijdens het gesprek met zijn 2’en gaf hij aan dat hij er klaar mee was maar wel vrienden wilde blijven & nu even minimaal 2 weken rust wilt, vervolgens hebben we alleen maar samen gelachen en gehuild.
  Tijdens het gesprek met mijn ouders gaf hij aan dat hij het in die tijd druk heeft met zijn bedrijf.

  Hij wilde wel contact houden erna als vrienden & afspreken.

  Wat moet ik doen?

 75. Anoniem says:

  Goedemorgen,

  Mijn partner en ik zijn nu 5 weken uit elkaar, ik ben radeloos mijn liefdesverdriet neemt de overhand ik wil zo graag dat hij terug na huis komt heb daar alles voor over en doe daar dan ook alles aan. We hadden een jaar een relatie nauwelijks ruzie af en toe een meningsverschilletje of mijn onzekerheid die de overhand nam door mijn verleden. Hij was zo dol op mij en de kinderen en de liefde die hij bij mij kreeg had hij nog nooit gehad bij een ander, hij wilde ons nooit kwijt. Heeft zijn eigen huis opgezegd en is bij ons komen wonen. Nu het dingetje, ik kwam erachter dat hij contact had met de schoonzus van mijn beste vriendin.. dit had volgens hem niet te betekenen en ben een paniekzaaier etc.. 2 weken later viel er iets voor en zei ik dat hij zijn spullen kon pakken, toen hij dat kwam doen was ik al bedaard en wilde praten maar hij was woedend en was geen gesprek mee te beginnen. uiteindelijk heeft hij alleen kleren mee genomen de rest ligt nog bij mij thuis. nu zei hij dat zn trots en ego is aangetast en iedereen hem voor gek verklaard als hij terug komt, inmiddels heeft hij me geblokt op whats app en reageert niet tot nauwelijks op gewone smsjes als dat zo is is het oppervlakkig.. en dat hij niet kan handelen met mijn vertrouwen en achterdocht maar de keus die hij nu gemaakt heeft is gebaseerd op woede en emotie want we hebben elkaar niet meer gesproken (face to face) of gezien. hij houdt nog van me maar merkt dat het niet genoeg is eruit te komen(komt dit door de woede irritatie, emotie). Zijn overige spullen liggen ook nog bij mij en komt hij ook niet ophalen.. HELPPPPP wat moet of kan ik doen.. Radeloze vrouw

 76. Chay says:

  Ik en mijn ex zijn nu een week uit elkaar hij wil mij nog zien appt mij en geeft aan het gevoel nu niet te hebben, hoopt dat ik heen dingen doe waarvan ik spijt krijg of niet eil mocht het nog goedkomen en zeg ook hoe mooi de relatie enzo was. En dat ik hem altijd kan appen. Ik reageer niet erop waarop hij zegt ik ga jou ook appe als wat is of als k je mis. Ik vind het moeilijk want het lijkt alsof die mij tog nog wel wil maar op een of andere manier nu banalles zegt. Ik snap het niet helemaal

 77. Anoniem says:

  mijn ex en ik zijn net een paar dagen uit elkaar, we hadden nog niet heel erg lang maar de relatie was echt en intens. Ook was ik voor mijn ex vriendin haar eerste vriend en was alles dus nieuw voor haar. we deden veel samen en het ging misschien ook te snel waardoor het gevoel bij haar anders werd en zei dat ze eigenlijk vanaf het begin al twijfels had echter heb ik hier nooit iets van gehoord of gemerkt, Ook hadden we samen vakantie plannen en leek het alsof ze het niet meende toen ze dat zei. nu wil ik haar graag terug omdat ze me erg gelukkig maakte en ik nog steeds elk moment aan haar denk. wat kan ik het beste doen?

 78. Lien says:

  Hallo,
  sinds 18juli is het uit met mijn ex
  ik was ben 22 hij 19.
  Hij kon geen communicatie geven naar mij toe waardoor ik boos werd op hem omdat hij veel meer bij zijn vriende zat dan bij mij, of opvoorhand iets afspreke kon ik ook al niet.
  Ik werd vaak boos waardoor dat hij daar heel ambetant van werd maar ik had daar mijn redenen voor.

  Wat kan ik doen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *