10 Indicaties Waardoor Je Weet dat het Mogelijk Is Je Ex Terug te Krijgen

De periode na een relatiebreuk is erg verwarrend. Na het regelen van de praktische zaken wordt contact verbroken. Je hangt niet meer van elkaar af voor de vervulling van emotionele noden (liefde, begrip, troost, …) en blijft uit elkaars leven. Beide partijen zetten er een punt achter.

Echter dit blijkt bij jou niet het geval te zijn en dat geeft je hoop. Je bent nog steeds vrij aanwezig in het dagelijks of emotioneel leven van je ex, en wil het graag opnieuw proberen. Of na een korte uitblusperiode wil je zachtjes aan terug in het leven van je ex binnensluipen.

Hoe weet je nou of je ex nog interesse heeft in jou? Maar wat is echt en wat berust op ‘wishful thinking’? Mensen hebben immers iets zoiets als een subjectieve bias waardoor ze als ze emotioneel zijn bepaalde dingen in een specifiek daglicht zien. Je ziet daardoor wat je wil zien.

In dit artikel helpen we jou om onderscheid te maken tussen wat je zou willen en wat objectieve signalen zijn dat je ex een tweede kans wil.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Indicaties dat je ex terug wil

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Teken #1. Teveel toevallige ontmoetingen

Volgens Freud is er geen toeval, enkel wat je je laat toevallen. En dat is precies wat er gebeurt als je merkt dat je ex steeds weer toevallig opduikt op de plaatsen waar jij naartoe gaat.

Eén keertje elkaar onverwacht tegen het lijf lopen kan wel nog aan het toeval toegeschreven worden. Maar als je een patroon vaststelt waarbij je je ex regelmatig ontmoet op jouw gewone plekjes, dan mag je gerust vermoeden dat er meer achter schuilt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Teken #2. Je ex heeft nood aan contact

In tegenstelling tot de relatiebreuken die definitief zijn, heeft jouw ex nood aan contact met jou.  Hij/ zij heeft zich nog niet van je losgemaakt.  En dit kan verschillende vormen aannemen:

 • Een eerste goed teken is als je ex je telefoonnummer en sociale media niet geblokkeerd heeft. En jou nog steeds in sluit bij communicatie naar vrienden.
 • Jouw ex neemt zelf het initiatief om in contact te blijven. Je krijgt regelmatig een telefoontje of berichtje om te horen hoe het met je gaat. Dit gaat over in een behoorlijk gesprek over hoe het gaat in je leven. En je ex toont oprechte interesse in wat je te zeggen hebt.
 • Daarnaast houdt je ex je up to date over wat gebeurt in hun leven. Bijvoorbeeld als ze een nieuw huisdier kopen, op sollicitatiegesprek voor een nieuwe job gingen, of net die film keken of dat boek lazen dat jij aanbeval.
 • Je merkte misschien ook dat je ex doet alsof ze jouw hulp nodig hebben voor dingen die ze heus zelf wel kunnen. Denk maar aan dat bericht s’avonds laat met hun vraag voor hun internet bankieren paswoord, dat kadertje dat ze niet alleen aan de muur geschroefd krijgen, of op welk wasprogramma de kleine’s knuffel gewassen moet worden.
 • Ook vindt jouw ex pietluttige excuses om jou te contacteren. “Hey, de lucht is blauw en dat leek me net het kleur van je ogen.” “Hey, wat was jouw lievelingsnummertje terug?”
 • Of jouw ex blijft op de hoogte van jouw doen en laten via je sociale media accounts. Ze liken dingen die je post onmiddellijk, zelfs jouw oude posts van toen je nog samen was.

Echter, één zwaluw maakt nog geen lente. En dus één berichtje betekent niet dat je vanavond opnieuw in de armen van jouw ex ligt. Maar als je meerdere tekens herkent, mag je gerust beginnen hopen.

Deze nood aan contact en om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in jouw leven toont dat jouw ex de emotionele band tussen jullie nog niet doorknipte. Wat jou een kans biedt om ‘The way to your heart’ terug te vinden.

Teken #3. Vertrouwensband is er nog

Een ander teken dat die emotionele band tussen jullie nog bestaat is dat jij als eerste gecontacteerd wordt als er iets misloopt met je ex. Hoe groot of klein de emotionele crisis, jij blijft de steun en toeverlaat van je ex. Hij/ zij leunt nog steeds op jou voor de vervulling van diens emotionele noden. En zolang jij die plaats toegewezen krijgt is er geen plaats voor een ander en hangen ze vast aan jou.

Wie niet geïnteresseerd is in een hereniging of het herstellen van de liefdesrelatie bevelen we dan ook aan om de ex voor emotionele zaken naar anderen te verwijzen. Voor de meeste koppels is het immers onmogelijk om naadloos van een liefdesrelatie in een vriendschapsrelatie over te stappen. Meestal hoopt minstens een van de partijen stiekem op een hereniging.

Wees dus heel voorzichtig bij het aanhouden van een vriendschappelijke, steunende relatie met je ex. Want hoogstwaarschijnlijk creëert dit hoop bij je ex dat je op een bepaald moment zal inzien dat hij/zij zoveel meer is dan een vriend(in) en voorbestemd zijn jullie leven samen door te brengen.

Teken #4. Je ex denkt aan jou

Er zijn honderden popsongs over geliefden die niet kunnen ophouden aan elkaar te denken. Als jouw ex nog steeds contact houdt met jouw familie en jouw vrienden, en hen vraagt hoe het met jou gaat, dan zit je nog steeds in hun gedachten.

Je kan daarbij ook die bezoekjes aan je grootouders, tantes, neefjes en nichtjes rekenen. Of als ze plots dikke vriendjes zijn met je broer of zus.

Tel daarnaast ook de ietwat zielige berichtjes s’avonds laat, als ze niet meer zo helder denken. Of die smeekbede of liefdesverklaring in een dronken bui, als het beoordelingsvermogen en de remmingen beïnvloed zijn.

Teken #5. Je ex probeert aan je goede kant te geraken

Heb je al gemerkt dat je ex zich heel veel moeite doet om in een positiever daglicht te komen?

Maar ook om wat mis ging tussen jullie goed te maken?

 • Hij/ zij is druk in de weer met aan zichzelf te werken. Om zeker te maken dat al jouw bezorgdheden van de baan geveegd worden.
 • Je ex benadrukt ook wat ze al bereikten en hoe ver ze geraakt zijn in het leven. Je kan hierin de subtiele hint herkennen dat ze meer volwassen en een betere persoon zijn dan toen jullie samen waren. Ze doen het goed op alle vlakken. Ze kunnen jou de stabiliteit en volwassenheid bieden, alsook het respect tonen dat je nodig hebt.
 • Daarnaast toont je ex meer waardering voor jou. Je krijgt regelmatig complimentjes over hoe je eruit ziet of wat je goed doet.
 • Dat ze heel hard nadachten over hun rol in de relatiebreuk blijkt uit de veelvuldige verontschuldigingen die ze aanbieden voor hoe ze je kwetsten en teleurstelden.
 • Wat ook opvalt is dat je je ex alles mag vragen. Ze zijn erg hulpvaardig, en steeds bereid om hun telefoon, auto, boeken, … met jou te delen.

Teken #6. Herinneringen aan prettig verleden en allusies over de toekomst

Als je je ex tegenkomt, maakt die vaak opmerkingen over jullie gedeeld verleden. Hij/ zij haalt goede herinneringen samen op, of volgt heel makkelijk in jouw spoor als jij begint met ‘weet je nog hoe we samen…’.

De goede herinneringen aan jullie relatie nemen momenteel duidelijk een grotere plaats in dan de negatieve dingen.

Spreken jullie tegenwoordig meer af? Als je ex af en toe praat over dingen samen doen met jou in de toekomst, dan maak je vorderingen in jouw heroverpogingen!

Teken #7. Openlaten van praktische zaken

Als de praktische zaken (zoals de spullen verdelen en weghalen) niet meteen geregeld worden, blijft de achterdeur op een kiertje staan… Het is een reden om met elkaar in contact te treden, en het is duidelijk dat één of beide partijen nog niet klaar zijn met de relatie.

Maar het kan ook iets subtieler zijn, bijvoorbeeld als er heel specifieke persoonlijke items van je ex nog in je huis rond liggen. Hier halen we nogmaals de vroege geschriften van Sigmund Freud, de vader van de psychologie en psychoanalyse, naar boven. Volgens Freud kan je uit je dromen, versprekingen, maar ook kleine onoplettendheden in je handelen, dingen afleiden die je onbewuste je probeert te vertellen. Zo zal bijvoorbeeld het ‘vergeten’ van je regenjas of winkeltas bij de dokter duiden dat je nog iets onafgewerkt hebt, je moet nog een keertje terug. Niet gewoon om wat je fysiek vergat op te pikken, maar hoogstwaarschijnlijk vergat je iets te vragen of vertellen.

Als jouw ex veel van zijn/haar spullen die ze nodig hebben of waar ze aan gehecht zijn bij jou achterlaten, dan zijn ze emotioneel niet klaar om jou los te laten, en kan je in de onmiddellijke of iets verdere toekomst een vraag omtrent die spullen te verwachten.

Teken #8. Date zelf niet maar toont overmatig interesse in jouw liefdesleven

Na jullie relatiebreuk ging jouw ex niet aan het daten. Ook al lijken ze het okee te doen in het gewone leven, ze tonen weinig interesse in andere partners. Of toch alleszins niets ernstig.

Als jullie het hebben over relaties dan is je ex vooral geïnteresseerd in jouw liefdesleven, en aarzelt niet om de mindere kantjes van je dates te onderstrepen. Afhankelijk van hun persoonlijkheid zijn ze daar subtiel of overduidelijk in. Net zoals het vermelden dat zij single zijn.

Teken #9. Je ex wil vrienden blijven

Als jullie uit elkaar gingen, maar je ex gaf je de boodschap dat ze vrienden willen blijven, dan is er zeker nog een kans. Let wel op voor het ‘vrienden blijven’ want het wordt ook door bepaalde personen gebruikt om ervoor te zorgen dat ze nooit alleen vallen en steeds aanbidders hebben. Maar wij hebben het eerder over de situtie waarin je ex zich moeite doet om je opnieuw te leren kennen. Je ex die oprechte interesse heeft in wat jij doet, waarvan je houdt, en wat je bezighoudt.

De zuiverheid van hun motieven blijkt ook uit hun oprechte enthousiasme en blijheid als jij hen contacteert.

Teken #10. Jaloezie

Een iets minder volwassen reactie op het kwijtspelen van een relatie is om te proberen jaloezie op te wekken bij je ex. Dit is zelden een goed idee.

Maar als jij met vrienden op stap gaat en je ex reageert daar jaloers op, dan zegt het wel iets over hoe ze zich voelen tegenover jou. Als ze zich losgemaakt hebben van jou maakt het immers niet uit met wie jij een feestje bouwt.

Overweeg

Misschien herkende je veel van de bovenstaande tekens. Maar, alvorens opnieuw in een relatie te duiken met je ex doe je er goed aan om te overwegen of je ex terugwinnen daadwerkelijk de beste oplossing is voor jullie:

 • Is een hereniging wenselijk en realistisch?
 • Wat is veranderd?
 • Wat ging mis de eerste keer? En hoe gaan jullie dit voorkomen in de toekomst?

Aan communicatie en manieren waarop je liefde toont kan je werken. Obstakels die jullie samenzijn verhinderde kan je wegwerken (bvb teveel met job bezig, te ver van elkaar weg wonen, gebrek aan steun of zelfs antipathie van familie). Maar bepaalde persoonlijkheidskenmerken, of onverenigbare waardenstelsels aanpakken is heel wat minder realistisch.

Wil je nog meer lezen over hoe je weet of een man zijn ex mist, signalen dat zijn ex hem terug wil, of tekenen dat je vriend(in) je mist? Volg de links naar onze vorige artikelen.

Lichaamstaal lezen om tempo te bepalen

Na de uitblusperiode hebben jullie voorzichtig opnieuw contact. Als vrienden. Je volgt daarbij onze tips over hoe je je ex opnieuw kan veroveren.

Misschien wacht je op heel duidelijke tekens dat je ex terug wil. Als je bijvoorbeeld wacht op een ‘Hey, ik mis je. Zullen we afspreken om het weer goed te maken’, dan kan je wellicht lang wachten. Vooral vrouwen zullen zelden zo direct om een hereniging vragen. Je merkt misschien zelfs dat je ex tegengesteld reageert op jouw toenaderingen. Ze houdt het koeltjes en afstandelijk. Je hebt haar immers gekwetst, en ze is voorzichtig, of wil het niet al te makkelijk voor jou maken om haar terug te krijgen.

Maar, laat je daardoor niet misleiden. De meeste vrouwen waarderen het als een man emotioneel sterk, vol zelfvertrouwen, vastberaden, doelbewust, en een go-getter is. Twijfel en onzekerheid, jezelf constant in vraag stellen, besluiteloosheid, en opgeven als het moeilijk wordt, vinden de meeste vrouwen afknappers. Wees dus niet te afwachtend en terughoudend.

Bovenstaande signalen dat het nog niet voorbij is stelden je in staat opnieuw toenadering te zoeken. Of je het wel of niet een stapje verder kan wagen, kan je afleiden uit de lichaamstaal.

Hoe iemand erbij zit spreekt boekdelen. Zo toont een gespannen, zenuwachtig wriemelende, en afwijkende zithouding waarbij oogcontact vermeden wordt dat jouw ex niet klaar is voor toenadering.

Heeft je ex een open houding tegenover jou? Denk maar aan glimlachen, er gemakkelijk en ontspannen bijzitten, lachen om je grapjes, frequent oogcontact. Dan zit het goed tussen jullie.

Ook kan je dingen afleiden over de fysieke afstand tussen jullie. Hoe reageert ze als je dichterbij gaat zitten? Of als je even haar arm of hand aanraakt? Stem jouw tempo hierop af.

Tot slot

Niet alle relatiebreuken zijn definitief.

Uit het gedrag van je ex kan je afleiden of jullie relatie ooit nog een tweede kans krijgt.

Als je ex helemaal nog niet uit je leven verdwenen is, jullie beiden contact willen houden, op elkaar vertrouwen, aan elkaar denken, en nog geen nieuwe partner vonden, dan is jullie verhaal nog niet voorbij.

Volg onze tips over hoe je ex terug te krijgen en durf hopen!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Winnie Norval profielfoto

Winnie Norval

Winnie Norval is een digital nomad psycholoog. In 2000 studeerde ze af van de Universiteit van Gent als Master of Science in de Klinische Psychologie. Winnie helpt mensen graag bij het verwerken of herstellen van een relatiebreuk of scheiding.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *