4 Tips voor een Succesvolle Rebound Relatie + 5 Ex Terug Tips

Veel mannen en vrouwen gaan na het verbreken van een relatie te snel weer een nieuwe relatie aan. Vaak is het de vraag of deze relatie werkelijk een kans maakt.

Is het een nieuwe poging van jou of je ex om de liefde van jullie leven te ontmoeten, of is het een medicijn tegen liefdesverdriet?

Het kan een vreselijk gevoelen geven om je ex in de arm van iemand anders te zien. Het idee dat je je ex voor altijd hebt verloren, kan hartverscheurend zijn.

Je wilt alles doen om je ex-partner terug te krijgen. Je bent tenslotte nog verliefd op hem/haar.

Wat moet je doen om je ex uit een rebound relatie terug te krijgen? En zou een rebound relatie goed voor jou kunnen werken? Je ontdekt het in dit artikel.

Wat je nog meer in dit artikel gaat leren:

 • Wat een rebound relatie precies is (en wat een rebound voor jou kan betekenen)
 • 4 kenmerken waaraan je een rebound relatie kunt herkennen
 • Wat je het beste kunt doen als je ex een rebound relatie is aangegaan
 • 3 tips om je ex terug te krijgen als je zelf in een rebound zit
 • En nog veel veel meer…

Wat is een rebound relatie?

Met de term rebound relatie wordt bedoeld een relatie om een voorgaande relatie te vergeten. Een dergelijke relatie ga je om twee redenen aan.

Ten eerste denk je dat het een goed medicijn is om je ex te vergeten. Ten tweede wil jij je ex jaloers maken en laten zien dat jij goed in de markt ligt.

Dit zijn geen oprechte redenen om een relatie met iemand aan te gaan, maar vaak is het voor jezelf ook niet 100% duidelijk of het een rebound relatie is of een volwaardige relatie.

Als je met je nieuwe relatie veel over je ex praat, zal het hem/haar duidelijk zijn dat het een rebound relatie is.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe herken je een rebound relatie?

Het kan zijn dat je onbewust een rebound relatie bent aangegaan. Als meerdere van de onderstaande kenmerken op jouw huidige relatie van toepassing zijn, dan is de kans groot dat jij alleen maar troost zoekt in deze relatie.

Op zich is daar niets mis mee, maar zorg ervoor dat je huidige partner niet met onterechte verwachtingen in deze relatie zit. Misschien is het beter om de huidige relatie weer te verbreken als er toch geen toekomst in zit.

Kan een rebound relatie een succes zijn?

Het met verkeerde uitgangspunten aangaan van een relatie heeft nauwelijks kans van slagen. In principe is het mogelijk dat jullie naar elkaar toegroeien, maar de kans is groter dat de relatie binnen een paar weken weer gaat stranden.

Je moet eerst je ex vergeten voordat je opnieuw een relatie aan gaat. Anders ga je de huidige partner vergelijken met je ex. Die vergelijking kan de nieuwe partner niet aan als je nog met je ex in je hoofd zit.

Erken dat de nieuwe persoon met wie je een (rebound) relatie hebt een ander persoon is dan je ex. Hij/zij is op zijn eigen manier uniek en kan niet je ex vervangen.

Heb geen verwachtingen bij je nieuwe partner die hij/zij niet kan waarmaken. Laat vastgeroeste patronen uit het verleden geen potentieel gezonde nieuwe relaties verpesten.

rebound hart - 4

Waarom kan een rebound relatie goed voor jou werken?

Voor jezelf kan een rebound relatie in meerdere opzichten geen kwaad. Het is een goede manier om je gedachten te verzetten en je krijgt de bevestiging dat het andere geslacht geïnteresseerd is in jou. Het is goed voor je zelfvertrouwen.

Wat vaak de hoofdreden is voor een rebound relatie is het laten zien aan je ex dat je nu niet meer beschikbaar bent en dat jij doorgaat met je leven. Dit zal vooral spelen als je de relatie al kort na het breken met je ex bent aangegaan.

Laat je verwachtingen varen en kijk vanzelf hoe je nieuwe relatie verloopt. Je kunt op een later moment altijd nog een keer afspreken met je ex.

Hoe lang duurt een rebound relatie?

Net als bij een normale relatie kan de duur van een rebound relatie variëren van een paar weken tot een paar jaar, afhankelijk van de personen die de relatie aangaan.

Zijn deze rebound relaties vanaf het begin gedoemd te mislukken? Zeker niet. Geen enkele relatie heeft een gegarandeerde houdbaarheidsdatum, hoe goed die voor de buitenwereld ook mag lijken.

Een rebound relatie kan soms sneller klappen omdat iemand misschien de ander misbruikt met als enige doel om zijn ex-partner jaloers te maken.

Deze tactiek werkt voor sommigen als het gaat om het terugwinnen van hun ex, maar het kan de bij de nieuwe partner veel leed veroorzaken. Pas daar dus mee op.

Tips waar je op wilt letten als je in een rebound relatie zit:

Tip #1: Let erop dat het je type is

Als jij in een relatie zit met een type waar je normaal gesproken eigenlijk niet op valt, kan dit duiden op een ongezonde rebound relatie.

Dit kenmerk wil niet alles zeggen. Er zijn veel goede huwelijken tussen partners die eigenlijk op andere types vallen.

Maar de kans is natuurlijk kleiner dat je bij iemand blijft met wie je absoluut niets gemeen hebt. Lust kan niet alles camoufleren.

Tip #2: Probeer je gedachten te verzetten

Als je nog veel aan je ex denkt, dan wordt het des te moeilijker om een nieuwe relatie op te bouwen.

Het maakt nog wel verschil hoe je aan je ex denkt. Hunker je nog naar hem/haar en of denk je vaak aan je ex doordat de breuk nog vers is?

Doe leuke dingen met je nieuwe partner, maak samen mooie nieuwe herinneringen. Hierdoor vervagen de momenten die je hebt gedeeld met je ex.

Tip #3: Zoek niet voortdurend contact met je ex

Met contact zoeken bedoel ik niet per se dat je de telefoon pakt en je ex opbelt. Nee, ik bedoel dat je stopt met het op subtiele wijze geven van signalen aan je ex.

Zet je alleen foto’s op Facebook omdat je het belangrijk vindt dat je ex van de relatie af weet? Dan is dat een ongezonde instelling.

Het moet namelijk geen verschil maken of je ex het weet of niet. Je bent je ex duidelijk nog niet vergeten.

Tip #4: Loop niet te hard van stapel

Je moet een toekomst met je huidige partner zien. Is dat niet het geval? Ga er dan maar vanuit dat het een rebound relatie is.

Aan de andere kant kun je ook bang zijn om je weer te binden. Bij bindingsangst kan het een gewone, oprechte relatie zijn.

Elke relatie die we aangaan zou ons in principe geluk en voldoening moeten brengen. Bij een rebound-relatie is dat niet anders.

Voel je nog verdriet over je oude relatie? Doe het dan rustig aan met je nieuwe partner. Zeg geen dingen toe die je op dit moment niet waar kunt maken.

Gun je ex ook een rebound relatie

Na het verbreken van een liefdesrelatie is het moeilijk om te zien dat je ex weer een nieuwe relatie heeft. Besef je wel dat je ex ook een rebound relatie aan kan gaan.

Het wil niet zeggen dat hij/zij jou al volledig vergeten is. Wil je nog kans maken om je ex terug te krijgen? Geef hem/haar dan de ruimte om vrij te zijn.

Laat je goede kant zien en ga er geen ophef over maken. Waarschijnlijk komt hij/zij er in deze relatie achter wat er mist in de huidige relatie, namelijk jij!

Vanuit je rebound relatie je ex proberen terug te krijgen

Het is niet helemaal oprecht en eerlijk, maar vanuit een rebound relatie is het wel eenvoudiger om weer in contact te komen met je ex.

Het is nu namelijk aannemelijker dat jouw intenties zijn om als vrienden met je ex om te gaan. Hierdoor zal je ex zich minder onder druk gezet voelen als jij weer contact zoekt.

3 tips om je ex terug te krijgen vanuit een rebound relatie

Door het hebben van een rebound relatie heb je betere vooruitzichten om weer terug te komen bij je ex. Maar hoe moet je het vervolgens aanpakken?

Hoe moet je jouw ex weer dichter bij jou krijgen, zonder te opdringerig te zijn en zonder vreemd te gaan?

Voordat jij echt weer een relatie begint met je ex, moet je jouw huidige relatie eigenlijk wel eerst uitmaken. Een rebound relatie is geen eerlijke manier om je ex terug te krijgen, maar soms kan het niet anders.

rebound - 4

Tip #1: Houd gedurende de rebound relatie contact met je ex

Bereid je huidige partner er wel op voor dat je vriendschappelijk nog met je ex om gaat. Om je ex terug te winnen is het belangrijk om steeds kleine stapjes te zetten. Je moet eerst proberen om de vriendschap zo intens te maken, dat jullie eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen.

Beperk je in eerst instantie tot korte gesprekjes bij “toevallige” ontmoetingen. Zo toevallig zijn ze niet, want jij zorgt er gewoon voor dat deze ontmoetingen plaatsvinden.

Laat in deze ontmoetingen merken dat jij op een vriendschappelijke manier nog steeds veel om hem/haar geeft. Zorg dat je ex weer een warm gevoel van jou krijgt. Jij kent je ex goed, dus jij weet wel hoe je dat moet doen. Let wel op dat het niet te opzichtig is.

Meer tips? Lees hier wat je kunt doen om je ex opnieuw verliefd te laten worden.

Tip #2: Bouw de vriendschap langzaam uit naar een relatie

Na het afspraakje is het zaak om intensief contact met je ex te blijven houden. Doe dit vooral via berichtjes op Facebook en met WhatsApp. Indien je ex hierin mee gaat, zijn er mogelijkheden om toch weer aan een relatie te denken.

In het geval het nu dood gaat bloeden, kun je de kans op het herstellen van jullie relatiebreuk wel op een laag pitje zetten. Blijf geen berichtjes sturen zonder dat je een reactie van je ex krijgt. Laat een lange stilte vallen en wacht tot hij/zij weer begint met het leggen van contact.

Tip #3: Laat je ex merken dat je hem/haar nog steeds leuk vindt

Zodra je het gevoel hebt dat de gevoelens wederzijds kunnen zijn, kun je jouw ware gevoelens uiten. Laat merken dat je veel liever weer teruggaat naar hem/haar. Vanaf dit punt kan het snel gaan. Jullie zijn immers geen vreemden van elkaar. Jullie kunnen de relatie weer oppakken waar het geëindigd is.

Zorg er wel voor dat jullie avonden lang gaan praten over de toekomst en over de reden van de breuk. Er moet eerst afgerekend worden met oude verwijten, voordat jullie weer vooruit kunnen denken.

Houd hierbij wel rekening met de gevoelens van je partner in de rebound relatie. Het is niet de bedoeling om hem/haar een trap na te geven. Probeer deze relatie respectvol af te ronden.

Wat te doen als je ex in een rebound relatie zit

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ex in een rebound-relatie zit. De vraag is dan hoe je je ex terugkrijgt als hij of zij in een rebound relatie zit.

Je wilt alles doen om je ex-partner terug te krijgen. Je bent tenslotte nog enorm verliefd op hem/haar. Het kan een vreselijk gevoelen geven om je ex in de arm van iemand anders te zien. Het idee dat je je ex voor altijd hebt verloren, kan hartverscheurend zijn.

Gelukkig kun je verschillende dingen proberen voordat je de hoop volledig opgeeft. Alleen omdat je ex-partner een andere vriend(in) heeft, wilt dit nog niet zeggen dat je hem/haar niet meer kunt terugwinnen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de opwinding van een nieuw persoon vaak verdwijnt. In feite is je kans om je ex terug te krijgen zelfs nog groter als hij/zij zich in een rebound-relatie bevindt. Wanneer een relatiebreuk optreedt, is er onmiddellijk een leegte die snel door iemand anders moet worden opgevuld.

Zie een rebound relatie als een huurauto. Je was dol op je oude vertrouwde auto, maar kreeg er helaas een ongeluk mee. Om toch mobiel te blijven heb je een huurauto genomen, maar eigenlijk is het niet de auto die bij je past. De auto heeft een kleur die afschuwelijk vindt of je rijdt in een merk dat je nooit zou overwegen.

Maar uiteindelijk maakt het niet uit. Waarom? Omdat het doel van een huurauto is om je van A naar B te rijden terwijl je eigen auto in de garage wordt gerepareerd.

Een rebound relatie is hetzelfde. Er zijn relatieproblemen die met je ex moeten worden opgelost.

Hoewel een nieuwe rebound relatie geweldig lijkt, is het vaak een tijdelijke oplossing om een leegte op te vullen. Dit wilt niet zeggen dat je gewoon moet afwachten tot je ex weer een keer voor de deur staat. Zo werkt het niet. Je moet leren hoe je je ex terugwint als hij/zij een nieuwe liefde heeft. Lees verder en ontdek hoe je dat precies doet.

Tip #1: Werk aan jezelf

Ik weet dat het misschien pijnlijk is, maar kijk eens voor de grap naar de kwaliteiten van de nieuwe partner van je ex. Wat zoekt je ex in deze relatie wat hij/zij bij jou zo erg gemist heeft?

Hiermee bedoel ik niet dat jij moet veranderen naar deze persoon. Dat hoeft helemaal niet. Waarom niet? Omdat je ex in eerste instantie verliefd werd op de persoon die je ooit was.

Blijkbaar zijn er dingen gebeurd die ervoor hebben gezorgd dat je ex zich van je distantieerde. Als je goed nadenkt  en eerlijk bent tegen jezelf, dan weet je wel waarom jouw relatie op de klippen is gelopen.

Misschien voelde je je zo comfortabel in je oude relatie dat je bent gestopt met het versieren van je ex, en hem/haar niet meer de aandacht gaf die hij of zij verdiende. Dit kan ook een belangrijke reden zijn waarom je ex een rebound relatie heeft.

Misschien was je ex naarstig op zoek naar aandacht, iets wat hij/zij bij jou zo miste. Zodra dit echter minder begint te worden, zal je ex je beginnen te missen. Maak daarom geen domme fouten die je ervan weerhouden om je ex terug te krijgen.

Tip #2: Ontwikkel zelfcontrole

Als je dit aan het lezen bent dan is de kans groot dat je ex het met je heeft uitgemaakt. Je wilt graag weer bij elkaar komen, maar je ex heeft je afgewezen.

In dit geval is het je ex die nu alle macht heeft. Je voelt waarschijnlijk de behoefte om je ex te bellen of te appen, toch raad ik je aan om dit niet te doen. Het brengt je namelijk niet veel verder.

Het laat alleen maar zien hoe behoeftig en wanhopig je bent. Door het contact met je ex even te stoppen, krijg je meteen weer controle over de situatie. Je ex zal na een tijdje zich gaan afvragen waarom je geen contact meer opneemt. Hoe langer je deze radiostilte weet vol te houden, des te meer je ex aan jou zal gaan denken.

Vaak is het zo dat je ex ook nog steeds moeite heeft met jullie relatiebreuk. Het is alleen dat je behoeftige acties je ex het gevoel geven dat hij/zij controle heeft over de band die je met je ex hebt.

Wanhopig gedrag van jouw kant, kan je ex het gevoel geven dat hij/zij je kan hebben wanneer ze maar willen. Het feit dat jij zo graag bij je ex wilt zijn, geeft je ex een enorme ego boost. En dat maakt het voor je ex alleen maar makkelijker om met de relatiebreuk om te gaan.

Als je die ego boost van je ex wegneemt, dan wordt het al meteen een gelijkspel in plaats van een 1-0 verlies. Want als je stopt met contact opnemen met je ex, is de kans groot dat ze vroeg of laat jou gaan opzoeken. En wanneer ze dat doen, doe het dan rustig aan en wees terughoudend. Dit zal hun ego breken. Het zal je ex alleen maar meer doen hunkeren naar jou.

Nu pleit ik er niet voor om machtsspelletjes te spelen met je ex als je weer een relatie hebt… Maar op dit moment heb je nog geen relatie, en je wilt alles inzetten om je ex voorgoed terug te krijgen. Hoe meer zelfcontrole je hebt, des te aantrekkelijker je bent voor je ex.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

6 Reacties op "4 Tips voor een Succesvolle Rebound Relatie + 5 Ex Terug Tips"

 1. Richard

  says:

  me ex zegt dat we nooit meer bij elkaar kunnen komen want ik heb gelijk een ander gedate na haar.. Maar ik deed dat alleen omdat ik haar miste maar als ik dat tege haar zeg geloof ze me niet.. Hoe ik kan ik haar late zien dat ik wel echt alleen van haar hou?? Gr Richard

  • Steef

   says:

   elke dag bossie bloemen sturen , spontaan berichie sturen, chocola geven of ga lekker voor dr zinge! dat vinden vrouwtjes tog juist zo romatnisch?? zorg dat ze je de enige vent bent aan wie ze denkt! succes maat!

 2. zoey

  says:

  is het echt een rebound relatie wanneer ik korte tijd na uitgaan met mijn vriend (en nog steeds niet helemaal over hem te zijn) een nieuwe relatie aanga met iemand die ik ook heel leuk vind en waar ik mezelf best wel gemakkelijk verliefd op kan zien worden? Hij (nieuwe vriend) weet van mijn situatie en hij snapt dat hij als 'rebound' gezien kan worden maar hij wil de kans wagen. ik vind niet dat ik hem gebruik want ik vind hem wel echt heel leuk.. Maar ben ik dan verstandig bezig - zkeer omdat ik weet dat ik mijn ex nog wel terug zou nemen als hij dat ook zou willen, ik houd nog wel van hem en voel meer voor hem dan mijn nieuwe vriend (maar dat mijn nieuwe vriend dus ook wel)?

 3. dana krijger

  says:

  bij mij is het eigenlijk anders... Ik heb een tijdje gehad met een jongen nadat hij kort daarvoor had uitgemaakt met zijn vriendin van 3 jaar. Ik ben nu echt stapelgek op hem en ik dacht hij ook op mmij, maar na 5 maanden maakte hij het ook uit met mij. Dus ik was eigenlijk zijn rebound en hij is mijn ex... Heb je daar nog tips voor? ik wil hem echt terug!!

 4. Dave

  says:

  De tips klinken interessant... Hoop dat ze gaan werken! Groet, Dave

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *