web counter

Zo Krijg Je Je Ex Terug na een Rebound Relatie

Veel mannen en vrouwen gaan na het verbreken van een relatie te snel weer een nieuwe relatie aan. Vaak is het de vraag of deze relatie werkelijk een kans maakt. Is het een nieuwe poging om de liefde van je leven te ontmoeten, of is het een medicijn tegen liefdesverdriet?

Een zogenaamde troostrelatie wordt ook wel een rebound relatie genoemd. Binnen een paar weken zijn deze neprelaties vaak alweer verbroken. Een rebound relatie kan jou wel helpen om de pijn van de verbroken relatie te verzachten. En…het vergroot de kansen om je ex weer terug te krijgen.

Wat is een rebound relatie?

Met de term rebound relatie wordt bedoeld een relatie om een voorgaande relatie te vergeten. Een dergelijke relatie ga je om twee redenen aan. Ten eerste denk je dat het een goed medicijn is om je ex te vergeten. Ten tweede wil jij je ex jaloers maken en laten zien dat jij goed in de markt ligt. Dit zijn geen oprechte redenen om een relatie met iemand aan te gaan, maar vaak is het voor jezelf ook niet 100% duidelijk of het een rebound relatie is of een volwaardige relatie. Als je met je nieuwe relatie veel over je ex praat, zal het hem/haar duidelijk zijn dat het een rebound relatie is.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Kans van slagen van een rebound relatie

Het met verkeerde uitgangspunten aangaan van een relatie heeft nauwelijks kans van slagen. In principe is het mogelijk dat jullie naar elkaar toegroeien, maar de kans is groter dat de relatie binnen een paar weken weer gaat stranden. Je moet eerst je ex vergeten voordat je opnieuw een relatie aan gaat. Anders ga je de huidige partner vergelijken met je ex. Die vergelijking kan de nieuwe partner niet aan als je nog met je ex in je hoofd zit.

rebound hart - 4

Waarom kan een rebound relatie goed voor jou werken?

Voor jezelf kan een rebound relatie in meerdere opzichten geen kwaad. Het is een goede manier om je gedachten te verzetten en je krijgt de bevestiging dat het andere geslacht geïnteresseerd is in jou. Het is goed voor je zelfvertrouwen. Wat vaak de hoofdreden is voor een rebound relatie is het laten zien aan je ex dat je nu niet meer beschikbaar bent en dat jij doorgaat met je leven. Dit zal vooral spelen als je de relatie al kort na het breken met je ex bent aangegaan.

Hoe herken je een rebound relatie?

Het kan zijn dat je onbewust een rebound relatie bent aangegaan. Als meerdere van de onderstaande kenmerken op jouw huidige relatie van toepassing zijn, dan is de kans groot dat jij alleen maar troost zoekt in deze relatie. Op zich is daar niets mis mee, maar zorg ervoor dat je huidige partner niet met onterechte verwachtingen in deze relatie zit. Misschien is het beter om de huidige relatie weer te verbreken als er toch geen toekomst in zit.

Kenmerk # 1: Hij/zij is eigenlijk niet het type waar jij op valt

Als jij in een relatie zit met een type waar je normaal gesproken eigenlijk niet op valt, kan dit duiden op een rebound relatie. Dit kenmerk wil niet alles zeggen. Er zijn veel goede huwelijken tussen partners die eigenlijk op andere types vallen.

Kenmerk # 2: In gedachten nog bij jouw ex zijn

Als dit kenmerk op jou van toepassing is, lijkt de kans groot dat jij nu in een rebound relatie zit. Het maakt nog wel verschil hoe je aan je ex denkt. Hunker je nog naar hem/haar en of denk je vaak aan je ex doordat de breuk nog vers is.

Kenmerk # 3: Je vindt het vooral belangrijk dat je ex van de relatie af weet

In dit geval speelt je ex nog een te belangrijke rol. Het moet namelijk geen verschil maken of je ex het weet of niet. Je bent je ex duidelijk nog niet vergeten.

Kenmerk # 4: Je hebt geen toekomstplannen met je huidige partner

Je moet een toekomst met je huidige partner zien. Is dat niet het geval? Ga er dan maar vanuit dat het een rebound relatie is. Aan de andere kant kun je ook bang zijn om je weer te binden. Bij bindingsangst kan het een gewone, oprechte relatie zijn.

Gun je ex ook een rebound relatie

Na het verbreken van een liefdesrelatie is het moeilijk om te zien dat je ex weer een nieuwe relatie heeft. Besef je wel dat je ex ook een rebound relatie aan kan gaan. Het wil niet zeggen dat hij/zij jou al volledig vergeten is. Wil je nog kans maken om je ex terug te krijgen? Geef hem/haar dan de ruimte om vrij te zijn. Laat je goede kant zien en ga er geen ophef over maken. Waarschijnlijk komt hij/zij er in deze relatie achter wat er mist in de huidige relatie, namelijk jij!

Vanuit je rebound relatie je ex proberen terug te krijgen

Het is niet helemaal oprecht en eerlijk, maar vanuit een rebound relatie is het wel eenvoudiger om weer in contact te komen met je ex. Het is nu namelijk aannemelijker dat jouw intenties zijn om als vrienden met je ex om te gaan. Hierdoor zal je ex zich minder onder druk gezet voelen als jij weer contact zoekt.

4 manieren om je ex terug te krijgen vanuit een rebound relatie

Door het hebben van een rebound relatie heb je betere vooruitzichten om weer terug te komen bij je ex, maar hoe moet je het vervolgens aanpakken? Hoe moet je jouw ex weer dichter bij jou krijgen, zonder te opdringerig te zijn en zonder vreemd te gaan. Voordat jij echt weer een relatie begint met je ex, moet je jouw huidige relatie eigenlijk wel eerst uitmaken. Een rebound relatie is geen eerlijke manier om je ex terug te krijgen, maar soms kan het niet anders.

rebound - 4

Houd gedurende de rebound relatie contact met je ex

Bereid je huidige partner er wel op voor dat je vriendschappelijk nog met je ex om gaat. Om je ex terug te winnen is het belangrijk om steeds kleine stapjes te zetten. Je moet eerst proberen om de vriendschap zo intens te maken, dat jullie eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen.

Beperk je in eerst instantie tot korte gesprekjes bij “toevallige” ontmoetingen. Zo toevallig zijn ze niet, want jij zorgt er gewoon voor dat deze ontmoetingen plaatsvinden. Laat in deze ontmoetingen merken dat jij op een vriendschappelijke manier nog steeds veel om hem/haar geeft. Zorg dat je ex weer een warm gevoel van jou krijgt. Jij kent je ex goed, dus jij weet wel hoe je dat moet doen. Let wel op dat het niet te opzichtig is.

Probeer vriendschappelijk een date met je ex te maken

Omdat jullie nu gewoon vrienden zijn, is het niet gek om een keer een lunchafspraak te maken. Maak er geen speciale gelegenheid van. Spreek af op een plek waar je soms ook wel met je vrienden/vriendinnen heen gaat. Hier zal hij/zij waarschijnlijk wel mee instemmen. Het is onschuldig, want jij zit natuurlijk in een gelukkige relatie. Zorg dat het zeer gezellig is zoals het ook was tijdens jullie eerste afspraakjes voordat jullie een relatie kregen. Vertel hem/haar over je huidige relatie. Laat merken dat het een goede en stabiele relatie is, maar dat het nog maar pril is.

Bouw de vriendschap langzaam uit naar een relatie

Na het afspraakje is het zaak om intensief contact met je ex te blijven houden. Doe dit vooral via berichtjes op Facebook en met WhatsApp. Indien je ex hierin mee gaat, zijn er mogelijkheden om toch weer aan een relatie te denken. In het geval het nu dood gaat bloeden, kun je de kans op het herstellen van jullie relatiebreuk wel op een laag pitje zetten. Blijf geen berichtjes sturen zonder dat je een reactie van je ex krijgt. Laat een lange stilte vallen en wacht tot hij/zij weer begint met het leggen van contact.

Laat je ex merken dat je hem/haar liever hebt

Zodra je het gevoel hebt dat de gevoelens wederzijds kunnen zijn, kun je jouw ware gevoelens uiten. Laat merken dat je veel liever weer teruggaat naar hem/haar. Vanaf dit punt kan het snel gaan. Jullie zijn immers geen vreemden van elkaar. Jullie kunnen de relatie weer oppakken waar het geëindigd is. Zorg er wel voor dat jullie avonden lang gaan praten over de toekomst en over de reden van de breuk. Er moet eerst afgerekend worden met oude verwijten, voordat jullie weer vooruit kunnen denken.

Houd hierbij wel rekening met de gevoelens van je partner in de rebound relatie. Het is niet de bedoeling om hem/haar een trap na te geven. Probeer deze relatie respectvol af te ronden.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

6 Reacties op "Zo Krijg Je Je Ex Terug na een Rebound Relatie"

 1. Richard

  says:

  me ex zegt dat we nooit meer bij elkaar kunnen komen want ik heb gelijk een ander gedate na haar.. Maar ik deed dat alleen omdat ik haar miste maar als ik dat tege haar zeg geloof ze me niet.. Hoe ik kan ik haar late zien dat ik wel echt alleen van haar hou?? Gr Richard

  • Steef

   says:

   elke dag bossie bloemen sturen , spontaan berichie sturen, chocola geven of ga lekker voor dr zinge! dat vinden vrouwtjes tog juist zo romatnisch?? zorg dat ze je de enige vent bent aan wie ze denkt! succes maat!

 2. zoey

  says:

  is het echt een rebound relatie wanneer ik korte tijd na uitgaan met mijn vriend (en nog steeds niet helemaal over hem te zijn) een nieuwe relatie aanga met iemand die ik ook heel leuk vind en waar ik mezelf best wel gemakkelijk verliefd op kan zien worden? Hij (nieuwe vriend) weet van mijn situatie en hij snapt dat hij als 'rebound' gezien kan worden maar hij wil de kans wagen. ik vind niet dat ik hem gebruik want ik vind hem wel echt heel leuk.. Maar ben ik dan verstandig bezig - zkeer omdat ik weet dat ik mijn ex nog wel terug zou nemen als hij dat ook zou willen, ik houd nog wel van hem en voel meer voor hem dan mijn nieuwe vriend (maar dat mijn nieuwe vriend dus ook wel)?

 3. dana krijger

  says:

  bij mij is het eigenlijk anders... Ik heb een tijdje gehad met een jongen nadat hij kort daarvoor had uitgemaakt met zijn vriendin van 3 jaar. Ik ben nu echt stapelgek op hem en ik dacht hij ook op mmij, maar na 5 maanden maakte hij het ook uit met mij. Dus ik was eigenlijk zijn rebound en hij is mijn ex... Heb je daar nog tips voor? ik wil hem echt terug!!

 4. Dave

  says:

  De tips klinken interessant... Hoop dat ze gaan werken! Groet, Dave

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image