Zo Kun Je Snel Je Ex Terugwinnen in 9 Stappen + 5 Tips

‘’Fight for what you love’’, de moraal van menig liefdesverhaal. In romantische films gaat het vaak als volgt: de twee hoofdpersonen ontmoeten elkaar; een kat- en muisspel ontstaat, waarbij de twee elkaar uitdagen om als eerste toe te geven, tot ze zich uiteindelijk bevinden in een moment van romantische verklaringen en uitingen van hun liefde. Het leven lijkt een sprookje.

Maar vroeg of laat stuiten ze op problemen, factoren buiten hun controle of botsende meningen. En hoewel ze nog steeds gek op elkaar zijn, monden ze uit in een relatiebreuk. Maar de fakkel van de liefde brandt nog sterk, en dan is het de vraag of de twee bereid zijn om te vechten voor elkaar. Het antwoord luidt overwegend ja. En ook jou kan het lukken; je ex kan je terugkrijgen! Hier lees je hoe.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wees eerlijk tegenover jezelf

Toen jij en je ex nog bij elkaar waren, waande jij je ‘on top of the world’. En ja, dat was je waarschijnlijk ook; je had alle zelfvertrouwen van de wereld en je straalde van binnenuit, want je had de liefde van jouw partner, zijn/haar onvoorwaardelijke steun en toevertrouwen en je had het gevoel dat je alles aankon. Je partner belichaamde de bron van jouw geluk, en die leek eindeloos.

Maar niet alles is zoals het lijkt, en zo ook niet jullie relatie. Je bent ter slot van rekening niet voor niets uit elkaar gegaan. Constante ruzies en strijd heeft jullie relatie de kop gekost, of misschien was het wel iets waar jullie helemaal geen controle over hadden: de een moest verhuizen naar de andere kant van het land of zijn/haar familie was het niet eens met jullie relatie – een ware Romeo en Julia.

Er is een reden dat jullie niet langer samen zijn, maar die reden hoeft niet onoplosbaar te zijn. Er kan een uitweg gezocht worden, zolang jullie bereid zijn om te vechten en te achterhalen wat deze alternatieve uitweg is, zodat jullie je leven samen (opnieuw) kunnen opbouwen.  Liefde overwint immers alles, nietwaar?

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Valse verlangens

Hoewel dit allemaal wel leuk en aardig klinkt, moet je jezelf wel eerst eens bedenken waar jij voor wilt vechten. Wil je graag je ex-partner terug? Of wil je enkel het gevoel van geliefd zijn en zelf liefhebben terug? Want hoewel het misschien niet direct te onderscheiden valt, zit er wel degelijk een groot verschil tussen die twee.

Een relatie hebben met iemand betekent dat je iemand hebt die altijd voor jou klaar zal staan, een maatje voor het leven. En jij hebt iemand om voor te zorgen, voor te vechten – je bent belangrijk voor iemand. Maar dit gevoel is niet altijd onlosmakelijk verbonden met één persoon. Dat wat jij ooit met je ex had, kun je misschien ook met een ander creëren, en nog gelukkiger zijn – zonder de reden om uit elkaar te gaan die jij en je ex hadden.

Maar voel je niet ontmoedigd, er zijn nog genoeg mensen die juist nooit hetzelfde gevoel kunnen ervaren voor iemand zoals voor die ‘ene speciale persoon’, hun ware liefde. Om erachter te komen of jij werkelijk je ex terug wilt of enkel het idee van een partner, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

 1. Mis je iemand om je weekenden mee door te brengen?
 2. Mis je zijn/haar gevoel voor humor/lach?
 3. Mis je het in de wetenschap zijn dat er iemand is die om je geeft?
 4. Mis je zijn/haar lieve berichtjes/telefoontjes etc.?
 5. Mis je het hebben van liefde/affectie/seks?
 6. Mis je zijn/haar geur?
 7. Mis je het hebben van iemand waar je mee kunt praten wanneer er iets goeds/slechts gebeurt?
 8. Mis je zijn/haar stijl?
 9. Mis je het getrakteerd worden op een diner of het krijgen van cadeaus?
 10. Mis je zijn/haar drive/motivatie?

Wanneer je voornamelijk op de vragen met de even nummers ja hebt geantwoord, dan ziet het ernaar uit alsof je werkelijk je ex-partner mist. Heb je echter vooral op de vragen met de oneven nummers met ja geantwoord, dan is het waarschijnlijk de afwezigheid van een partner die jouw pijn veroorzaakt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat als je voornamelijk het idee van een partner mist?

In het geval dat de test heeft uitgewezen dat je eigenlijk niet zozeer je ex mist, maar vooral zijn/haar gezelschap en/of het idee van je partner, dan heeft je ex zelf eigenlijk maar weinig te doen met jouw pijn en verlangen. Wanneer jij namelijk gezelschap mist, kan het heel goed zijn dat jij nu terugkijkt op je relatie en je realiseert dat je misschien nooit echt gelukkig was met je ex-partner – hij/zij was slechts een manier om je niet zo alleen te voelen.

En nu besef je dat dat helemaal nooit zou zijn gelukt, omdat je je ex gebruikte om een gat te dichten dat in werkelijkheid niemand anders dan jijzelf zou kunnen dichten.

Alleen jij kan ervoor zorgen dat jij je niet langer eenzaam voelt.

Doe je dat niet, dan is de kans heel groot dat jij steeds maar van relatie naar relatie gaat en eigenlijk nooit dat gezelschap en geluk vindt waar jij zo van droomt.

Het grootste probleem is dus: je mist het om in een relatie te zijn, maar niet per se met de persoon waar jij een relatie mee had. En dit betekent dat jij op de hoogte bent van wat er zich speelt, en met deze kennis kan jij een oplossing bedenken. De kern hiervan: werk aan jezelf, want jij bent de sleutel tot je eigen geluk. Stel jezelf daarvoor (open en eerlijk!) de volgende vragen:

 1. Wat vind je het meest/minst leuk aan tijd doorbrengen met jezelf?
 2. Wanneer was de laatste keer dat je een hele dag in je eentje hebt doorgebracht? Wat heb je toen gedaan? Hoe voelde het?
 3. Wat betekent het voor jou om alleen/single te zijn?
 4. Wanneer je je eenzaam voelt: hoe staat het met je leven en welke gedachten komen aan de oppervlakte (bv. ‘ik ben het niet waard’, ‘ik ben lelijk’, etc.)?
 5. Wanneer was de laatste keer dat je single was? Hoe voelde dat?

Als je deze vragen hebt beantwoord, kan je zien hoe groot jouw behoefte aan en afhankelijkheid van gezelschap werkelijk is. Maar laten we eerlijk zijn – al deze kennis en opheldering zal de pijn van je relatiebreuk niet in rook doen opgaan. Wat het wel doet, is inzicht geven in de reden dat je pijn lijdt en wanneer je de oorzaak hebt gevonden, de stappen nemen richting genezing. Het remedie ligt hem in het weten en doen.

Wat als je werkelijk je ex-partner mist?

Wanneer je hebt bepaald dat het inderdaad je ex is die je mist, en niet zijn/haar gezelschap, wordt het tijd om je te focussen op hoe je je verlangens in praktische positieven kunt omzetten. Begin met het maken van een (mentaal) lijstje van zijn/haar eigenschappen die je liefhad en waardeerde. Dit zijn de eigenschappen die belangrijk voor jou zijn. Maar: deze kenmerken kan een volgende liefde ook bezitten.

Wat je ook kunt doen, is een lijst maken van de eigenschappen die je juist niet erg kon waarderen of de eigenschappen die hij/zij miste, terwijl je deze wel graag ziet in een partner. Bijvoorbeeld: hij/zij was niet gul, hij/zij was niet close met zijn/haar family, hij/zij was jaloers, hij/zij was bezitterig. In de toekomst zullen deze lijsten je kunnen helpen bij het vinden van een veel betere partner.

Maar geef de hoop nog niet te snel op; wacht nog even met het maken van je lijstje(s). Wanneer je ex namelijk echt zo intens mist dat je hart steeds opnieuw breekt van de realisatie dat jullie niet meer samen zijn, zet die pijn en de frustratie dan om in vechtlust. Vecht voor je partner, als je weet dat jullie nog een kans hebben! Laat hem/haar niet zomaar door je vingers glippen.

9 stappen om je ex terug te winnen

Om dat klaar te spelen, moet je echter wel een plan van aanpak hebben. Hieronder vindt je 9 stappen die samen jouw plan van aanpak kunnen vormen. Volg ze op en wie weet vindt je je sneller dan je ooit zou kunnen hopen terug in de armen van je ex.

#1 Kom erachter of je ex jou terug wil

Het eerste wat je moet doen, is (logischerwijze) achterhalen of je ex jou eigenlijk nog wel terug wil. Als hij namelijk al helemaal over jou heen is en er totaal geen belangstelling voor heeft om weer bij elkaar te komen, dan zou je je tijd verspillen en/of jezelf compleet voor paal zetten in zijn aanwezigheid.

Tekenen dat je ex jou wel terug wil zijn:

 • Jullie hebben nog (veel) contact.
 • Jullie praten regelmatig.
 • Je ex begint met het zoeken van contact met jou.
 • Je ex wacht een aantal weken om zijn/haar spullen op te halen die je nog van hem/haar hebt.
 • Je ex neemt vaker contact op met jou dan jij met hem/haar.
 • Je ex verschijnt vaak op plekken waar jij ook bent.
 • Je ex belt je om de meest random redenen.
 • Je ex vraagt naar je sociale leven (lees: liefdesleven).
 • Je ex vraagt hoe het met je gaat.
 • Je ex kan je niet in je ogen aankijken.
 • Er is nog steeds (regelmatig) sprake van fysieke intimiteit tussen jullie.

#2 Accepteer waarom de relatie gestrand is

De eerste stap naar het ontdekken hoe je je ex-partner terug kunt krijgen, is door het nemen van een kijkje naar de oorzaken van het stranden van jullie relatie. Dit betekent niet zozeer dat je de uiteindelijke conclusies onder de loep neemt, maar voornamelijk dat je duidelijkheid krijgt over de kleine stappen die hebben bijgedragen aan het stuklopen van jullie relatie.

Praat zo mogelijk met je ex over jullie breuk en luister naar zijn/haar kant van het verhaal. Doe dit wel zonder vooroordelen en met een open blik. Probeer te begrijpen wat hij/zij zegt en voelt. Wanneer je hem/haar namelijk begrijpt, kun je een duidelijker beeld krijgen over de manier waarop jullie het weer goed kunnen maken en beginnen met het werken aan dat wat jullie problemen veroorzaakt(e).

#3 Zorg ervoor dat je ex weer met je gaat praten

Fun fact: mensen in een succesvolle relatie brengen zo’n vijf uur per week pratend door. Als je mond nu openvalt van verbazing, weet dan dat je lang niet de enige bent: relatiebreuken als gevolg van communicatieproblemen komen erg vaak voor. En wanneer de relatie dan werkelijk stuk loopt, zal de communicatie compleet tot stilstand komen.

Om de communicatie toch weer op gang te wekken, kan je een open brief schrijven, een brief waarin je jezelf compleet blootgeeft. Stop het vervolgens in een envelop en geeft het aan je ex. Dit zal hem/haar een duwtje in de juiste richting geven: weer contact willen hebben met jou. Natuurlijk kan je er in deze moderne tijd ook voor kiezen om een berichtje te sturen via je mobiele telefoon.

#4 Zet een punt achter je wanhoop

Het klinkt hard maar het is waar: niemand zit te wachten op een partner die doodongelukkig is met zichzelf en die niet weet hoe hij/zij het naar zijn/haar zin kan maken. En hoewel aandacht krijgen altijd als erg prettig ervaren wordt, zal jezelf als wanhopige stalker gedragen jou niet bepaald ten goede komen.

Zelfs als de breuk pijn doet, heeft het geen zin om continu te zitten huilen.

Wanneer de pijn wegtrekt, ga dan dingen doen die jou gelukkig maken en die jou laten stralen. Deze houding zal namelijk erg aantrekkelijk zijn voor partners. Laat je ex peinzen over de reden voor het feit dat jullie niet langer samen zijn; hij/zij moet jou zien als zijn/haar ‘prijs’ om te winnen.

#5 Schakel hulp in van experts

Is het enige wat je lijkt te kunnen doen koortsachtig zoeken naar een manier waarop je je ex terug kunt krijgen? Als je je hersenen blijft kraken over de vraag of je nu al iets moet, voordat jouw ex iets met een ander krijgt, of niet, stop dan met wat je aan het doen bent en zorg ervoor dat je alles doet om hem/haar voor je terug te winnen. Als het nodig is, schakel dan de hulp in van bijvoorbeeld een relatiecoach, hij/zij zal je helpen om uit te vinden wat je moet doen.

#6 Achterhaal jouw eigen rol in het stukgaan van jullie relatie

Hoe pijnlijk het misschien ook is om onder ogen te zien, beide partijen dragen (over het algemeen) bij aan het stuklopen van hun relatie. Je wilt misschien wel denken dat je ex de complete schuld draagt, maar als je de tijd neemt om na te denken over wat heeft gezorgd voor jullie breuk, vindt je waarschijnlijk dat jullie beiden schuldig zijn.

Stop met de schuld te leggen bij je ex. Onderzoek en achterhaal in welke mate jij precies bijgedragen hebt aan het kapotgaan van jullie relatie. Neem de tijd om te ontdekken waarom het gebeurde, om er vrede mee te hebben en om het nooit meer te laten gebeuren.

#7 Zorg ervoor dat hij/zij jou weer wil

Probeer interesse in jou op te wekken bij je ex, maar maak het hem/haar niet te makkelijk! Bovendien wil je hem/haar als je vriend(in), niet als een scharrel. Roep respect in hem/haar op door je ex te laten werken voor jouw aandacht.

Zorg ervoor dat je ex jou gaat missen. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, heb je alvast een basis gelegd voor zijn/haar interesse om opnieuw met jou in contact te komen. Werk er daarna aan om een verlangen in hem/haar op te wekken om weer een relatie met jou aan te gaan – hard!

#8 Zet jezelf altijd op de eerste plaats

Maar wat bovenal heel belangrijk is: cijfer jezelf niet weg! Zet jezelf te allen tijde op de eerste plaats, want jij bent belangrijk en jouw gevoelens zijn waardevol. Laat zien dat jij gelukkig bent met jezelf en dat je van jezelf houdt. Dit zal erg aantrekkelijk zijn voor je ex. Bedenk je dit: ‘you can never love someone if you do no love yourself first’.

#9 Toon jouw verlangens en idealen

Binnen een relatie is het erg belangrijk dat je altijd kunt laten zien wat je wil en wat je weet. Heb je ideeën voor de toekomst? Wees daar dan open en eerlijk over. Laat de zaken natuurlijk glooien, maar maak duidelijk wat jouw verwachtingen zijn. Jullie moeten beiden kunnen opbloeien zonder dat jullie relatie jullie in de weg staat van geluk.

Tips over wat je NIET moet doen als je je ex terug wilt krijgen

Naast een stappenplan van wat je WEL moet doen om je ex terug te krijgen, vindt je hier ook nog een aantal tips over wat je juist NIET moet doen als je graag je ex terug wilt.

 • Je ex publiekelijk de liefde verklaren. Een relatiebreuk is privé en emotioneel en er is geen reden om andere mensen erbij te betrekken. Bovendien komt het (mogelijk) enorm wanhopig over, niet iedereen beschouwt een publieke liefdesverklaring als romantisch.
 • Instemmen met een ‘friends-with-benefits’-relatie in de hoop dat het tot meer zal leiden. Dit zal echt niet altijd gebeuren, je ex zal juist gaan denken dat hij/zij je altijd kan hebben, zonder dat hij/zij daar zich daar aan vast hoeft te leggen. En je ex zal dat niet zo gemakkelijk willen opgeven.
 • Iets gemeens doen om zijn/haar aandacht te trekken. Sommigen lijken te denken dat wanneer ze iets gemeens doen om de aandacht van hun ex te krijgen, hun ex direct weer in hun armen springt. En dat slaat eerlijk gezegd nergens op.
 • Je ex steeds berichtjes blijven sturen of bellen. Stalker alert! Daar zit niemand op te wachten.
 • Jezelf voor hem/haar veranderen. Tenzij je verandert voor je eigen persoonlijke groei, verander dan niet in een persoon die je ex wil dat je bent, terwijl jij dit niet bent. Als je ex wil dat jij iemand bent die jij niet bent, dan wil hij/zij iemand anders. Dwing jezelf niet om iets anders te zijn voor een ander.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Zo Kun Je Snel Je Ex Terugwinnen in 9 Stappen + 5 Tips"

 1. Kees den Ouden says:

  lezer,
  Ik ben een wed van 72 jaar. Mijn vrouw is 4.5 jaar geleden overleden. 2jaar geleden een lieve vrouw ontmoet die altijd haast alleen is geweest. Wel wat relaties achter de rug. Een vrouw die gewent is om zelfstandig beslissingen te nemen. Daardoor ontstonden er vele kleine en grote ruzies. Ik ben niet zo,n prater cq communiseren. Maar is mis haar vreselijk. Dat meen ik.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *