Je Relatie Loslaten: Afsluiten of Je Ex Terugwinnen?

Je realiseert je dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen jou en je partner. Dingen zijn niet meer zoals ze eerst waren.

De vonken die jullie aan het begin van de relatie hadden zijn of gewoon weg, of omgeslagen naar een ander soort vonken; je bent je constant aan het ergeren aan de ander of bent zelfs aan een stuk door boos op ze. Je begint je te realiseren dat dit niet eeuwig zo door kan gaan. Maar de vraag is: wat ga je hiermee doen? Ga je ervoor vechten of de relatie beëindigen?

Als je ervoor wilt vechten

Natuurlijk moet je eerst voor jezelf op een rijtje hebben wat er nu eigenlijk fout zit in de relatie. Wat ontbreekt er? Wat zijn de momenten waarop er ruzies ontstaan? De volgende stap is dan natuurlijk om erover te praten. Begin zelf niet op een verwijtende toon, want dan bereik je niets en lok je alleen maar ruzie uit.

Jullie zitten samen in deze relatie en als je wilt dat het weer goed gaat zal je er samen wat aan moeten doen. Vertel aan hem of haar dat jij hebt nagedacht over wat je graag anders zou willen zien en vraag of hij of zij hetzelfde willen doen. Waarschijnlijk zal je zien dat je partner met hele andere dingen, maar ook dezelfde dingen komt als waar jij mee zit.

Het succes van een relatie hangt af van verschillende behoeftes van twee verschillende mensen. Het is dus belangrijk om erachter te komen wat de behoeften van de ander zijn. Soms zitten die behoeften in heel kleine dingetjes en is het veel minder moeilijk en groot dan je voor ogen had.

koppels-21

Als het gedrag van de ander je stoort en je hebt behoefte aan iets anders, zeg dat dan. De ander zal dit waarschijnlijk waarderen en hetzelfde bij jou doen. Zo voorkom je dat er misverstanden ontstaan.

Wat ook belangrijk is, is dat je elkaar vertrouwt. Laat zien dat jij sowieso wel op positieve manier wilt veranderen; dat je minder bazig bent, of juist minder toegeeflijk en af en toe wel gas teruggeeft. Laat zien dat je je fouten uit het verleden wil oplossen en het nu beter wil gaan aanpakken. Je partner moet er weer op kunnen vertrouwen dat ze op jou terug kunnen vallen en dan zal hij vanzelf hetzelfde voor jou doen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Als je wilt loslaten

Voordat je je partner überhaupt kunt loslaten, zullen jullie eerst de relatie moeten beëindigen. Dit is moeilijk en naar, maar je moet hier doorheen. Ga rustig het gesprek met hem of haar aan. Vertel waarom je het niet meer ziet zitten en vraag om begrip. Let erop dat je dit niet verwijtend doet.

Jullie hebben er samen een potje van gemaakt. Is de kans groot dat hij of zij dit al wel aan had zien komen, dan komen jullie er waarschijnlijk samen wel uit. Is dit echter niet zo, toon dan begrip en respect. Het is immers fijner om de relatie op goede voet te beëindigen.

Een persoon loslaten is nog moeilijker. Je kunt iemand helemaal uit je leven verwijderen, wat we niet aanraden, maar afstand nemen is wel een pré. Je kunt iemands nummer verwijderen, vermijden om langs zijn of haar huis te rijden, niet meer omgaan met jullie gemeenschappelijke vrienden en alles wat je van deze persoon had weggooien. Dit gaat er echter niet voor zorgen dat je leert loslaten. Je ex mag dan in alle opzichten fysiek uit je leven zijn, in je hoofd en in je hart zal hij of zij nog wel een tijdje blijven leven.

mindfulness-voor-beginners

Bedenk dat zolang je in je onderbewustzijn nog samen bent met deze persoon, je niet in staat zal zijn jezelf volledig aan een nieuw iemand te geven. Je zal moeten leren jezelf weer als individu te moeten zien in plaats van als helft van een geheel. Na een tijdje wil je waarschijnlijk namelijk ook een nieuwe partner en toch ook op een positieve manier terug willen kunnen kijken op je vorige relatie.

Je wilt genieten van het nieuwe en het oude, in plaats van blijven hangen in de pijn van het oude en niet kunnen genieten van het nieuwe. Je wilt je goede herinneringen vasthouden maar ook doorgaan met je leven, en dat kan. Op een positieve manier terugdenken aan jouw relatie met hem en ook je liefde kunnen delen met een nieuwe partner. Je kunt hier nog veel meer lezen over een gebroken hart en hoe je daarmee omgaat.

Om dit te kunnen bereiken zal je eerst in het algemeen moeten leren loslaten. Dit heeft te maken met je psychologische flexibiliteit. Psychologische flexibiliteit zorgt dat mensen in staat zijn belangrijke doelen in hun leven na te streven. Psychologische starheid is het tegenovergestelde, waardoor mensen vast kunnen zitten in hun negatieve zelfbeeld of beeld van de wereld en daarom niet verder komen met hun persoonlijke doelen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe kun je Psychologische flexibiliteit stimuleren?

1. Zorg dat je kunt ontstressen

Zorg dat je een uitlaatklep hebt. Voorkomen dat spanningen je leven gaan beheersen, betekent regelmatig kunnen ontspannen. Het liefst dagelijks. Dat doe je door iets te doen waarin je jezelf gewoon lekker kunt laten gaan. Van sporten, tot schilderen, tot dansen of zingen. Dit is heel belangrijk, want als je ontspant, maak je stofjes aan die stresshormonen bestrijden. Je zal merken dat je na een tijdje veel minder aan het stressen bent om al je zorgen en spanningen.

tekenen_schilderen_277x208

2. Haal geen oude koeien uit de sloot

Blijf niet in je oude, negatieve herinneringen hangen. Geef niet de schuld van al je problemen aan alle negatieve gebeurtenissen in je verleden. Telkens weer die oude koeien oprakelen, omdat je boos, verdrietig, of gekwetst bent, heeft weinig zin. Jullie zijn uit elkaar, dus je hebt er niets aan. Je voelt je dan alleen maar nog ellendiger en dat is zonde van je tijd. Kijk niet achterom, maar probeer die boosheid, die angst en dat verdriet te laten gaan.

3. Denk positief en leef in het nu

Natuurlijk hebben we hierboven al genoemd dat je niet in het verleden moet blijven hangen en geen problemen van vroeger moet blijven oprakelen. Maar probeer dan ook echt in het nu te leven. Welk probleem is nu belangrijk? En dan los je dat probleem op. Als je rustig blijft, kijkt naar waar je op dit moment bent en je problemen een voor een aanpakt, ga je ook vanzelf positiever denken. Je zit dan niet meer tegen die enorme berg met stress aan te kijken namelijk.

4. Wil niet altijd meer

Altijd meer van jezelf en het leven verlangen, legt een zware druk op je waardoor je gaat stressen. Probeer met minder genoegen te nemen en tevreden te zijn met wat je al hebt. Accepteer jezelf en alles om je heen zoals het is, en als je dan alsnog niet helemaal tevreden kan zijn, streef dan niet meteen naar het hoogste. Doe het stapje voor stapje. Loslaten dat je niet altijd het beste kan zijn en kan hebben, is op zich al een hele grote stap.

ea1b3ab605

5. Heb respect voor jezelf

Natuurlijk is het goed rekening te houden met anderen, maar jezelf wegcijferen is niet de oplossing. Je anders voordoen dan je echte aard is, zorgt er juist voor dat je continu op je tenen loopt om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Wees daarom niet extra aardig, vriendelijk en behulpzaam om voor anderen dat perfecte beeld van jezelf weg te zetten. Dat geeft onnodig veel stress. Kies liever voor het leren loslaten van de verwachtingen die anderen van je hebben. Dat is minder stressvol, omdat je gewoon jezelf kunt zijn.

Deze tips toepassen

Deze tips helpen om in het algemeen beter te leren loslaten, zo wordt het loslaten van je ex en je relatie met hem of haar dus ook makkelijker. Bovendien is het ook gewoon in het algemeen goed om stress los te laten van werk of van je opleiding. Leer jezelf te respecteren als individu en te leven zonder dat je in je onderbewuste nog samen bent met je ex. Dan komt er binnen de kortste keren wellicht een nieuwe liefde op je pad.

Kortom

Denk er goed over na wat je wilt met je relatie. Het gaat niet lekker, maar wellicht kunnen jullie er nog aan werken. Als je zeker weet dat je hier echt geen toekomst meer in ziet, zorg dan dat je het op een schappelijke manier beëindigt. Je hebt ooit veel voor elkaar betekend, en misschien doen jullie dat nu nog wel, dan wil je niet met een ruzie uit elkaar. Praat erover, en ook over hoe jullie het gaan doen als jullie uit elkaar zijn.

koppels-56

Als je hem of haar echt moet leren loslaten komen de tips hierboven misschien daarvoor van pas, maar ook als je besluit bij elkaar te blijven en aan de relatie te werken kan het handig zijn om aan je psychologische flexibiliteit te werken. Zo word je minder snel boos, zal je minder stressen en kunnen de spanningen tussen jou en andere mensen minder worden.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Je Relatie Loslaten: Afsluiten of Je Ex Terugwinnen?"

 1. ik heb het boek net gelezen maar ik ben niet helemaal tevreden jullie gaan er helaas niet te diep
  meer algemeen dingen ik zou graag het gel terug willen krijgen

  • mika says:

   huh, ik wilde hem net gaan afschaffen tot ik dit bericht las. Wat bedoel je een beetje met 'algmeen; ? Zou iemand er nog wel van kunnen leren, zelfs als het boek niet echt specifiek wordt? ik wil toch wel graag tips krijgen ,maar ik vind het persoonlijk niet heel erg als het algemeen blijft, zolang als ik maar kan leren over hoe ik mijn relatieproblemen kan fixen...

 2. Amy S says:

  Maar wat als ik zelf wel verder wil (nu ik dit allemaal gelezen heb en nagegaan heb mij mzelf) maar hij waarschijnlik niet meer? Hoe kan ik hem dan overhalen.. of kan dat zowiezo niet? ik wil hem niet laten gaan!!

 3. puk says:

  ik heb bijna een jaar relatie gehad
  maar we zijn raar uit elkaar gegaan
  ik kan sommige dinge die er gebeurt zijn, en hoe het is gegaan niet begrijpen
  en ik denk er veel aan
  moet ik met hem hier over praten? zodat ik het goed kan afsluiten?
  of moet ik het laten gaan?? en hoe kan ik dit verwerken?
  als ik naar bed ga dan denk ik er vaak aan..en overdag heb ik er soms moeite mee..ik wil dit niet uitleggen via deze brief het is voor mij te persoonlijk.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *