web counter

Weer Afspreken met Je ex? Zo Pak Je dat aan!

Het kan zo maar gebeuren. Nadat het uit is, spreek je je ex weer eens op een receptie. Of misschien kom je hem of haar wel tegen in de winkel. Je wilt je ex terug, maar dat zeg je niet terwijl je net een 3-pack onderbroeken aan het afrekenen. Dus je besluit om je ex maar uit te nodigen om een keer af te spreken. Er zijn twee situaties: je ex zegt ja, of je ex zegt nee. Misschien zegt je ex het nu erg druk te hebben, wat dus aangeeft dat hij of zij eigenlijk liever niet binnenkort afspreekt.

Jij wilt natuurlijk dat je ex met jou afspreekt, zodat je tijd met je ex kunt doorbrengen. Misschien kun je jouw ex wel overhalen om op een tweede date te gaan en te kijken hoe het van daar verder gaat!

Maar voordat je plannen gaat maken over hoe je je kinderen gaat noemen, moet je eerst een positief antwoord van je ex ontvangen. In dit artikel bespreken we verschillende dingen. We beginnen met hoe je je ex vraagt om nog een keertje af te spreken met jou. Daarna bespreken we wat je wel en niet moet doen op het moment dat je ook daadwerkelijk met je ex afspreekt. Hopelijk helpt wat je hier leest jou op weg!

Je ex vragen om af te spreken

Het kan misschien zenuwslopend zijn om je ex te vragen of hij of zij met jou zou willen afspreken. Daarom hebben we een aantal tips voor je. Ten eerste, val niet direct met de deur in huis. Je vraagt iemand die je interessant vindt ook niet na tien seconden op een date. Hoe graag je het ook wilt, soms is het beter om je enthousiasme even te onderdrukken.

Daarnaast is het belangrijk dat je je ex een reden geeft om af te spreken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door aan het einde van jullie gesprek te zeggen “Er is zo veel gebeurd, we zouden echt een keer moeten bijkletsen!”. Dit is een vrij nonchalante en rustige manier om je ex uit te nodigen weer een keer met je af te spreken.

Wanneer je ex vrij positief reageert, spreek direct een datum af of zeg dat je je ex zal bellen of op een andere manier contact zal opnemen. Op deze manier loop je geen risico dat je afspraak uiteindelijk helemaal niet doorgaat omdat niemand initiatief neemt om nogmaals iets af te spreken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat moet je wél doen?

Als je ex ermee instemt om met jou af te spreken, zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten te doen. Om je op weg te helpen om een succesvolle afspraak te maken, hebben we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje gezet. Zie hieronder de do’s voor een afspraak met je ex:

 • Spreek af op neutraal terrein: wanneer je je ex bij jezelf uitnodigt, kan dit in veel gevallen voor je ex ongemakkelijk voelen. Je speelt een soort van ‘thuiswedstrijd’. Dit kan voor je ex intimiderend overkomen. Veel mensen voelen zich er prettiger bij wanneer je ervoor kiest om samen koffie te gaan drinken of ergens een hapje gaat eten.
 • Ga naar een plek waar je kunt praten: wanneer je afspreekt met je ex, doe dit dan ergens waar je kunt vragen naar elkaars leven en naar wat men nu allemaal beleeft. Dit wordt erg lastig wanneer er een film door de speakers van een bioscoopzaal heen schalt, dus bewaar die date maar voor een andere keer.
 • Wees rustig en vriendelijk: vraag geïnteresseerd naar je ex hoe het met hem of haar gaat. Je ex moet zich bij jou op zijn of haar gemak voelen. Jij moet laten zien dat je zeker het missen waard bent.
 • Ga voor een tweede date, niet een tweede relatie: je wilt misschien nu meteen je ex terug, maar zo werkt het niet. Zorg dus dat je in stapjes weer contact legt met je ex. Geef aan, als de date geslaagd was, dat je graag een tweede keer zou willen afspreken, gewoon om even te praten. Dit legt veel minder druk op je ex en jullie potentiële volgende relatie.

Wat moet je niet doen?

Er zijn ook een aantal dingen die een afspraak met je ex juist kunnen verpesten. In deze gevallen is de kans op een volgende relatie tussen jullie twee in de toekomst klein. Natuurlijk moet je je netjes gedragen op elke afspraak, maar deze dont’s zijn vooral voor een afspraak met je ex. Lees mee om deze fouten te voorkomen!

 • Schep niet op: je wilt misschien je ex terug, maar dit zou je gedrag niet negatief moeten beïnvloeden. Sommige mensen hebben de neiging om op te scheppen als hun ex in de buurt is. Zo kunnen ze zeggen dat ze veel sekspartners hebben gehad of al op veel dates zijn geweest. Maar dit heeft geen positief effect op de ex. De kans is veel groter dat je ex zich gekwetst voelt en minder vertrouwen in je heeft.
 • Houd je emoties in toom: je bent misschien nog boos op je ex vanwege iets wat eerder gebeurd is. Het kan ook zo zijn dat je je ex heel erg mist. Wat het ook is, het is het belangrijkste dat je ex zich prettig voelt bij jou in de buurt. Zorg dus dat je niet te intens je emoties naar je ex ventileert.
 • Neem niemand mee: als je afspreekt met je ex, zorg dan dat het duidelijk is dat het om jullie twee gaat. Op het moment dat er anderen bij jullie afspraak betrokken worden kun je niet meer vrijuit met elkaar spreken.

Je hebt nu gezien hoe je je ex vraagt om weer met je af te spreken. Daarnaast bespraken we wat je wél en vooral niet moet doen als je met je ex afspreekt. Hopelijk heeft dit artikel je verder geholpen wanneer het gaat om afspreken met je ex. We wensen je veel succes!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Weer Afspreken met Je ex? Zo Pak Je dat aan!"

 1. Edwin,
  Heb ruim een jaar een 'lat-relatie' gehad met een Portugese vriendin, waarmee ik het zelf heb uitgemaakt. Was op haar uitgekeken. Ondanks dat we volgens haar de 'perfecte relatie' hadden, maar ik wilde meer (zoals een vaste relatie). Indien ik weer contact met haar zoek en zij gooit de hoorn op de haak, wat dan? Hoe kan ik dan in hemelsnaam een 'date' met haar prikken?
  Vriendelijke groet, Olivier

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image