8 Belangrijke Tips Voor Als Je Weer Wilt Afspreken Met Je Ex

Het kan zo maar gebeuren. Je komt je ex toevallig in de supermarkt tegen, knoopt een vluchtig gesprekje met hem/haar aan, en aan het einde besluiten jullie om snel nog een keer af te spreken.

Een eerste afspraakje met je ex na een lange tijd van radiostilte is een belangrijke stap om na een relatiebreuk weer bij elkaar te komen.

Maar het betekent niet dat je werk is voltooid. Om je ex voorgoed terug te krijgen is het belangrijk om je aan bepaalde regels te houden.

De ervaringen met het weerzien van je ex bepalen uiteindelijk of er een vervolg zal komen of niet.

Daarom is het cruciaal om te weten hoe je op een eerste date met je ex moet handelen. Hoe stel je de perfecte date met je ex samen? Je ontdekt het in dit artikel!

Wat je ontdekt in dit artikel is onder andere:

 • Hoe je op onopvallende wijze het contact kunt initiëren met je ex (je bent als een torpedo die je ex niet ziet aankomen)
 • Welke vragen je aan jezelf wilt stellen voordat je het contact met je ex herstelt (héél belangrijk!)
 • Hoe je een onvergetelijke indruk kunt achterlaten bij je ex
 • 8 belangrijke tips voor een perfecte eerste ontmoeting met je ex
 • En nog veel en veel meer…

Wel of niet afspreken met je ex?

Jij wilt natuurlijk dat je ex met jou afspreekt, zodat je tijd met je ex kunt doorbrengen.

Het lijkt een leuke gedachte om een paar uurtjes door te brengen met de persoon op wie je ooit smoorverliefd was. Maar kun je het ook aan?

Dit klinkt misschien als een gekke vraag waar je het antwoord meteen op weet…

Maar besef dat een onschuldig samenzijn met je ex soms krachtige gevoelens teweeg kan brengen. Zelfs het horen van de stem van je ex kan onverwacht oude herinneringen oproepen.

Denk na over hoe het zal zijn. Als je de kriebels krijgt van de gedachte om je ex te ontmoeten, om tijd door te brengen met iemand van wie je ooit zielsveel hebt gehouden, dan is het misschien nog wat te vroeg…

Vraag jezelf af waarom jij je ex weer wilt zien. Mis je hem of haar? Ben je nog steeds verliefd? Wil je weten of je ex je nog leuk vindt? Zorg dat je weet waarom je contact zoekt voordat je met je ex iets afspreekt.

Terwijl je ex je aanstaart heb jij het over een zelfstandige reis die je het afgelopen jaar hebt gedaan en waarvan je misschien had gehoopt dat je die reis ooit met je ex had gedaan.

Terwijl je in je hoofd zegt dat je gewoon een uurtje of twee samen wilt bijkletsen, wil je misschien onbewust iets totaal anders…

Het is volkomen logisch om antwoorden te zoeken na een scheiding of relatiebreuk. Vooral als je elkaar even niet gezien hebt worden de dingen soms duidelijker na een tijdje radiostilte. Oog in oog contact is de beste manier om de band met ex nieuw leven in te blazen.

Maar er zijn dingen die je absoluut niet wilt doen op een ‘eerste date met je ex’. Lees verder en ontdek hoe je het beste kunt afspreken met je ex-partner.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Zo krijg je een eerste afspraak met je ex

Je ex vragen om elkaar weer te ontmoeten kan behoorlijk uitdagend zijn. Daarom heb ik een aantal tips voor je. Ten eerste, val niet direct met de deur in huis. Als je er klaar voor bent om je ex weer te ontmoeten, doe het dan altijd langzaam

Je vraagt iemand die je interessant vindt ook niet na tien seconden op een date. Hoe graag je het ook wilt, soms is het beter om je enthousiasme even te onderdrukken.

Stuur een nonchalant berichtje naar je ex en kijk wat zijn/haar reactie is. Je kunt elkaar ontmoeten voor een kopje koffie of een drankje.

Het is belangrijk om baby-stapjes te nemen en dat het niet voor je ex overduidelijk wordt dat je hem/haar zo snel mogelijk terug wilt hebben.

Forceer je ex niet om weer met je af te spreken, want dat zal niet werken.  En probeer niet boos te worden als je ex afwijzend of niet reageert. Daar zal op dat moment een reden voor zijn.

Nog beter is het om te hinten naar een afspraakje als jullie elkaar toevallig tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie tijdens het stappen of in de supermarkt. Praat met je ex en let hem/haar weten wat je in gedachten hebt.

Het is belangrijk dat je je ex een reden geeft om af te spreken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door aan het einde van jullie gesprek te zeggen “Er is zo veel gebeurd, we zouden echt een keer moeten bijkletsen!”. Dit is een vrij nonchalante en rustige manier om je ex uit te nodigen weer een keer met je af te spreken.

Wanneer je ex vrij positief reageert, doe dan een voorstel of zeg dat je je ex een berichtje stuurt of op een andere manier contact zal opnemen. Op deze manier loop je geen risico dat je afspraak uiteindelijk helemaal niet doorgaat omdat niemand initiatief neemt om nogmaals iets af te spreken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip #1: Houd je emoties onder controle

Wanneer je een ex ontmoet is het belangrijk dat je niet agressief reageert of gevoelens van frustratie laat blijken. Wees altijd rustig en vriendelijk. Je ex moet zich bij jou op zijn of haar gemak voelen. Jij moet laten zien dat je zeker het missen waard bent.

Ik begrijp dat je misschien boos bent vanwege de gebeurtenissen in het verleden, maar oud zeer naar boven halen zal de afstand tussen jou en je ex alleen maar groter maken. En daar was het kopje koffie eigenlijk niet voor bedoeld, toch?

Laat het niet zover komen, en probeer je emoties in toom te houden. Het terugbrengen van de reden waarom jullie uit elkaar gingen, roept alleen maar negatieve emoties op.

Zonder positieve emoties op jullie eerste afspraakje zal de ontmoeting tussen jou en je ex niets meer zijn dan een herinnering waarom jullie in de eerste plaats uit elkaar zijn gegaan.

Sommige mensen hebben de neiging om op te scheppen als hun ex in de buurt is. Zo kunnen ze zeggen dat ze veel sekspartners hebben gehad of al op veel dates zijn geweest. Maar dit heeft geen positief effect op de ex. De kans is veel groter dat je ex zich gekwetst voelt en minder vertrouwen in je heeft.

Bedenk dat de ontmoeting helemaal niet onaangenaam hoeft te zijn. Natuurlijk kunnen jullie allebei nerveus, onzeker of misschien zelfs een beetje verdrietig zijn. Je hebt tenslotte een tijd met elkaar samengeleefd.

Je kunt nog steeds aardig voor elkaar, zonder wrok of verwachtingen te hebben. En bedenk dat je elkaar goed genoeg kent om elkaar op een luchtige manier op de hak te nemen.

Neem het leven niet te serieus en vergeet niet te lachen met je ex. Je zult je een stuk beter voelen!

Tip #2: Heb geen verwachtingen

Hartstikke leuk dat je ex een drankje met je wilt doen. Maar onthoud dat een drankje drinken niet automatisch betekent dat je ex binnen enkele dagen weer bij je in komt trekken.

De waarheid is dat zelfs als je een idee hebt van wat je kunt verwachten, je nooit echt zeker kunt zijn van wat je gaat horen totdat je hem of haar hebt ontmoet. Dus het is het beste om niet al te veel verwachtingen te hebben. Misschien wilt je ex ook stiekem weten of je iemand anders ziet.

Openstaan voor contact is wat anders dan de relatie nog een kans geven. Dit is niet het moment om over jullie oude relatie te gaan praten. Als je ex over jullie relatie zelf begint, dan kun je daar gewoon op een luchtige manier over mee praten. Maar introduceer zelf geen onderwerpen die te maken hebben met jullie liefdesbreuk.

Ga voor een tweede date, niet een tweede relatie: je wilt misschien nu meteen je ex terug, maar zo werkt het niet. Zorg dus dat je in stapjes weer contact legt met je ex. Dit legt veel minder druk op je ex en jullie potentiële volgende relatie.

Zie het afspraakje met je ex als een ontmoeting tussen twee oude vrienden. Het enige doel is om een fijne tijd met elkaar te hebben en aan je ex te laten zien dat jullie nog steeds kunnen ontspannen en plezier maken.

Door een positieve houding aan te nemen, kan je ex herinnerd worden aan hoe plezier de tijd met jou vroeger was. Als je ex herinnerd wordt aan alle goede eigenschappen die je bezit, dan is er eens kans dat je ex gelooft dat je bent veranderd en dat de dingen tussen jullie misschien wel kunnen worden opgelost.

Wil je weten wat de gemengde signalen van je ex betekenen? Lees dan dit uitgebreide artikel.

Tip #3: Vertrek op het hoogtepunt

Houd de ontmoeting tussen jou en je ex redelijk kort. Ga niet urenlang met elkaar op het terras zitten. Het geheim voor een tweede ontmoeting is namelijk om je ex op het eerste afspraakje in verwondering te laten. Daarmee bedoel ik dat je een excuus moet zoeken om vroeg te vertrekken voordat je ex dat doet.

Neem zelf initiatief en vertrek op het hoogtepunt als dat mogelijk is. Met hoogtepunt bedoel ik het moment waarop jullie samen om elkaar kunnen lachen en zichtbaar van elkaar genieten. Zoek een reden om je te verontschuldigen.

De verleiding om seks te hebben met een ex tegen het einde van de eerste date kan misschien ontzettend groot zijn, maar tenzij je ex dezelfde intenties heeft, is het niet verstandig om meteen met je ex seks te hebben. Bewaar de flirterige toon en de seksuele spanning tussen jullie voor een tweede ontmoeting.

Als je jouw ex met positieve emoties achterlaat, dan zal hij/zij voortdurend aan je blijven denken en eerder geneigd zijn om weer wat met je af te spreken.

Tip #4: Kleed jezelf goed

Wanneer we ons van buiten goed voelen hebben we de neiging om gelukkiger en zelfverzekerder te zijn. Draag dat jurkje die je zo sexy vindt en doe die rode lippenstift op waardoor je je aantrekkelijker voelt. Met name rood is op een opvallende kleur die de aandacht naar je zal trekken als je een rood sexy jurkje draagt. Het straalt aantrekkingskracht en zelfvertrouwen uit.

Om aantrekkingskracht bij je ex op te wekken is het belangrijk dat je er in ieder geval verzorgd uitziet. Laat hem of haar zien wat ze mist!

We weten allemaal hoe belangrijk zelfverzorging is in een relatie. Maar laten we eerlijk zijn, hoe langer we in een relatie verwikkeld raken, des te minder doen we ons best om er aantrekkelijk uit te zien voor onze partner. Dat kan een reden zijn geweest waarom je ex je heeft verlaten.

Wanneer je je ex ontmoet, laat hem dan zien dat ook jij niet hebt stilgezeten. Besteed een beetje tijd en geld aan je uiterlijk, ongeacht wat er tussen jou en je ex gebeurt. Ik heb het natuurlijk niet over plastische chirurgie, maar een beetje verwennerij zoals een gezichtsbehandeling of een afspraak bij de kapper kan helemaal geen kwaad.

Ook een heerlijk geurtje kan wonderen doen. Met name als het een parfumgeur was die je ex erg lekker vond. Je ex beseft het misschien niet wanneer hij de geur oppikt, maar ongetwijfeld zullen positieve herinneringen naar boven komen.

Tip #5: Spreek af op neutraal terrein

Het beste is om elkaar op neutraal terrein te ontmoeten, niet bij jou of bij je ex thuis. Kies voor een plek waar je niet eerder bent geweest of zelden komt.

Wanneer je je ex bij jezelf uitnodigt, kan dit zowel voor jou als je ex ongemakkelijk aanvoelen. Het voelt dan voor je ex als een soort van ‘thuiswedstrijd’. Dit kan ongemakkelijk zijn voor je ex, met name als hij/zij daar zelf vroeger gewoond heeft. Het roept herinneringen op waar je ex misschien niet mee wilt worden geconfronteerd.

Door elkaar te ontmoeten op een – voor jullie beide – onbekende plek, heb je ook het gevoel dat er moeite voor wordt gedaan. Veel mensen voelen zich er prettiger bij wanneer je ervoor kiest om samen koffie te drinken in de stad of ergens een hapje te eten.

Tip #6: Ontmoet elkaar op een rustige locatie

Wanneer je afspreekt met je ex, doe dit dan ergens waar je kunt vragen naar elkaars leven en naar wat men nu allemaal bezig houdt. Dat betekent dat je dus voor een rustige locatie kiest waar je elkaar goed kunt verstaan, en ook niet hoeft te worstelen om een plekje.

Niets is vervelender dan een gesprek voeren in een bomvolle kroeg. Mensen stoten tegen je aan en vaak is de muziek veel te luidruchtig.

Kies een rustig plekje uit waar je privé met elkaar praten en niemand jullie kan storen. Bij voorkeur spreek je ergens af waar ze (lounge)banken hebben, zodat jullie naast elkaar kunnen zitten. Dit creëert meteen een flirterige, intieme sfeer.

Tip #7: Spreek met z’n tweeën af

Heb je ooit een vriend of vriendin meegenomen op een eerste of tweede date? Waarschijnlijk niet. Om diezelfde reden is het ook niet verstandig om iemand mee te nemen wanneer jij je ex ontmoet.

Als je een ander persoon meeneemt op het afspraakje met je ex, dan verandert een potentieel romantische situatie in een ‘casual meet up’ met vrienden. Waarschijnlijk wordt er dan totaal niet gesproken over de onderwerpen die je met je ex wilde bespreken.

De meegebrachte vriend kent jullie achtergrondsituatie niet en kan misschien lompe opmerkingen maken zoals ‘hoe is het nou met jou in de liefde?’. Opmerkingen die waarschijnlijk niet door je ex zullen worden gewaardeerd.

Het communiceert ook dat je de ontmoeting met je ex niet zo serieus neemt. Want als je iemand écht leuk vindt, dan wil je toch zeker niet iemand erbij hebben die dit kan dwarsbomen.

Tip #8: Houd het afscheid kort

De date zit er bijna op. Jullie hebben enkele uurtjes met elkaar doorgebracht en nu wordt het tijd om te vertrekken. Hoe zorg je op de eerste ontmoeting met je ex voor een goede afsluiting?

Belangrijk om te onthouden is dat je de dingen simpel wilt houden aan het einde van jullie date.  Doe geen toezeggingen of andere beloftes richting je ex die je kwetsbaar maken.

Het belangrijkste is dat je jezelf niet te veel wilt verkopen, of wilt aantonen dat het je zoveel kan schelen dat je weer contact hebt met je ex. Houd het leuk en geheimzinnig door niet meteen een volgende afspraak in te plannen.

Neem de controle over de date door op een nette manier afscheid te nemen en weg te lopen voordat er onderwerpen ter sprake komen waar je het eigenlijk niet over wilt hebben.

Tot slot

Je hebt nu gezien hoe je je ex vraagt om weer met je af te spreken. Daarnaast bespraken we wat je wél en vooral niet moet doen als je met je ex een eerste afspraakje hebt. Hopelijk heeft dit artikel je verder geholpen wanneer het gaat om afspreken met je ex. We wensen je veel succes!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "8 Belangrijke Tips Voor Als Je Weer Wilt Afspreken Met Je Ex"

 1. Edwin,
  Heb ruim een jaar een 'lat-relatie' gehad met een Portugese vriendin, waarmee ik het zelf heb uitgemaakt. Was op haar uitgekeken. Ondanks dat we volgens haar de 'perfecte relatie' hadden, maar ik wilde meer (zoals een vaste relatie). Indien ik weer contact met haar zoek en zij gooit de hoorn op de haak, wat dan? Hoe kan ik dan in hemelsnaam een 'date' met haar prikken?
  Vriendelijke groet, Olivier

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *