Vind Ik Mijn Ex Nog Leuk? 7 Signalen Dat Je Nog Verliefd Bent

Op het moment dat je relatie ten einde gaat lijkt het alsof de wereld even stilstaat. De eerste weken na de relatiebreuk voel je je waarschijnlijk futloos en heb je nergens zin in. Toch is een relatiebreuk niet altijd ook meteen het definitieve einde van een relatie. Een hoop relaties worden nog “gerepareerd” doordat stelletjes, nadat ze de relatie verbroken hebben, weer bij elkaar komen.

Als de relatiebreuk echter al wat langer achter de rug is en je toch nog steeds dikwijls aan je ex moet denken, dan kan dit een teken zijn dat je nog sterke gevoelens voor je ex hebt en misschien zelfs nog verliefd bent op je ex. In dit artikel staan 7 signalen beschreven die erop zouden kunnen duiden dat je nog steeds verliefd bent op je ex. Vind jij je ex nog leuk? Lees snel verder!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Bewustwording is de basis

In dit artikel worden 7 signalen beschreven die erop kunnen duiden dat je nog steeds sterke gevoelens hebt voor je ex. Voor alle tips die ik in dit artikel geef geldt hetzelfde. Het is pas effectief in te zetten als je je ook daadwerkelijk bewust bent van het feit dat je je ex wellicht nog leuk vindt. Dat inzicht moet je eerst vergaren, dat moet je eerst accepteren, voordat je ernaar kunt handelen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds je ex terug willen, lees dan dit artikel over hoe je je ex terugkrijgt.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #1: Je denkt nog (bijna) dagelijks aan je ex

Het eerste signaal waar je uit kunt afleiden dat je waarschijnlijk nog steeds verliefd bent op je ex is misschien ook het meest voor de hand liggende: je denkt nog vaak aan je ex. Met vaak wordt in dit geval dagelijks of bijna dagelijks bedoeld. Mensen hebben de neiging om zich enorm aan het verleden te gaan vastklampen; in dit geval dus je ex.

Misschien ken je het wel, mensen die constant beweren dat vroeger alles beter was. Dat heeft niet zozeer te maken met of het vroeger inderdaad beter was, maar met de perceptie van het verleden. Mensen denken vaak terug aan momenten die ze als gelukzalig ervaren hebben. Daarnaast geldt voor oudere mensen natuurlijk wel dat ze vroeger meestal ook een stuk vitaler waren.

Het gevaar van te veel in het verleden blijven hangen is dat je een te rooskleurig beeld van het verleden krijgt. Dit kan heel ver gaan: zover zelfs dat het heden eigenlijk alleen maar tegen kan vallen. Het is belangrijk dat je je realiseert dat het verleden iets is wat niet meer terug zal komen.

Als je je dit realiseert, zal het ook wat makkelijker zijn om wat minder vaak aan je ex te denken.

Met andere woorden: dat je nog vaak aan je ex denkt, wil niet zeggen dat je per definitie ook nog verliefd bent op je ex. Het kan dus ook komen door gevoelens van nostalgie en de hang naar bevestiging. Je ex was immers iemand die, voordat de relatie ten einde ging, je veel zelfvertrouwen gaf en je liet weten dat je geweldig was.

Ben je je wel van het bovenstaande bewust, maar denk je toch nog veel aan je ex? Dan zou het erop kunnen wijzen dat je je ex daadwerkelijk nog erg leuk vindt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je kijken naar opties om je ex eventueel terug te winnen. Daarvoor heb ik een ander artikel geschreven dat je hier kunt teruglezen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #2: Je blijft je ex op sociale media volgen

Als je veel tijd op Facebook, Instagram of Snapchat doorbrengt, is de kans groot dat er af en toe ook een berichtje van je ex in je newsfeed verschijnt. Je bent een (groot) deel van je leven intensief met je ex samen geweest. Het is dus niet meer dan logisch dat je stiekem ook wel benieuwd bent hoe het je ex vergaat nadat jullie uit elkaar zijn gegaan.

Maar waar ligt de lijn tussen interesse en verliefdheid?

Als je eens per maand eens naar de persoonlijke pagina van je ex kijkt, dan is er waarschijnlijk nog niets aan de hand. Bekijk je de pagina van je ex echter veel vaker, dan moet je jezelf afvragen of dit niet komt doordat je je ex nog leuk vindt.

Een andere optie is natuurlijk dat je je ex het beste gunt en gewoon benieuwd bent hoe het met je ex gaat. Sommigen zijn zelfs zo open-minded dat ze blij zijn voor hun ex als deze weer gelukkig wordt in een nieuwe relatie, voor de overgrote meerderheid is dit echter nog een stap te ver.

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #3: Je stelt jezelf niet open voor andere relaties

Het vorige signaal dat ik beschreef is wel problematisch, maar brengt je niet in ongemakkelijke situaties. Dat is bij dit signaal wel anders. Als je je namelijk na het uitgaan van je relatie niet openstelt voor andere relaties, dan kan het zijn dat je je ex nog leuk vindt. Er zijn echter ook nog wel een aantal andere redenen te noemen dat je je niet openstelt:

 • Je hebt zoveel verdriet van je verbroken relatie dat je even helemaal niet aan andere relaties wilt denken
 • Je hebt besloten wat tijd voor jezelf te nemen en te focussen op andere zaken. Deze kregen wellicht minder aandacht toen je je nog in een relatie bevond.
 • Jouw vertrouwen is misbruikt en je vindt het lastig om op korte termijn nieuwe mensen dichtbij te laten komen.

Als de drie bovenstaande zaken niet op je van toepassing zijn, dan durf ik de volgende diagnose wel te stellen. Je bent nog verliefd op je ex. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je in je hoofd de relatie nog niet echt hebt afgesloten. Of je zit onbewust nog op een plan te broeden om je ex terug te veroveren.

Het is dan ook niet noodzakelijkerwijs erg dat je je niet openstelt voor andere relaties. Het is pas problematisch als je niet inziet wat de reden hiervoor is. Zolang je je bewust bent van de eventuele mentale blokkades of afwegingen die een nieuwe relatie verhinderen, zou ik me geen zorgen maken.

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #4: Alle potentiële partners worden nog steeds met je ex vergeleken

Een van de meest duidelijke signalen dat je je ex nog leuk vindt, is als je alle potentiële partners en leuke mensen die je tegenkomt met je ex blijft vergelijken. Dat de mensen waarop je valt enige kenmerken gemeen hebben met je ex, is niet erg verwonderlijk.

Je ex was leuk met een reden.

Als dit echter omslaat in een gesloten houding tegenover de rest, dan is er werk aan de winkel.

Gun jezelf de kans om opnieuw verliefd te worden. Sluit je niet af voor alle mooie dingen die op je af komen. Het is goed om eens verder te kijken dan je neus lang is. Dit heeft namelijk een aantal voordelen:

 • Je geeft anderen die veel om je geven de kans om dit ook aan je te laten zien
 • Liefde komt vaak uit onverwachte hoek
 • Als je een nieuwe partner kiest die op je ex lijkt, dan zul je die partner toch heel vaak met je ex blijven vergelijken. Geloof me, dat is voor helemaal niemand leuk en ook oneerlijk tegenover je nieuwe relatie.

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #5: Je praat nog veel over je ex

Toen jij en je ex nog samen waren, speelden jullie nog een grote rol in elkaars leven. Hierdoor kwam diegene waarschijnlijk ook vaak ter sprake als je met vrienden was. Als je jezelf echter nog steeds erop betrapt dat je veel over je ex praat, dan zou er nu een alarmbelletje moeten gaan rinkelen.

Over je ex praten is, en je ex dan misschien nog niet eens ex noemen, maar mijn vriend(in), is in de eerste maand na het uitgaan van de relatie een kwestie van gewenning. Die versprekingen en onderwerpen zal ook niemand je kwalijk nemen. Praat je echter na een maand nog steeds veel over je ex? Dan moet je jezelf afvragen of je niet stiekem nog verliefd bent op je ex.

Als je er moeite mee hebt om niet over je ex te praten, vraag dan je vrienden om hulp. Zij kunnen je namelijk corrigeren als je weer te veel over je ex praat. Naast het feit dat het een indicatie is dat je nog steeds verliefd bent op je ex, kan het namelijk ook nog gevolgen hebben op je sociale leven. Als je teveel over je ex praat:

 • Zullen je vrienden het op een gegeven moment zat zijn
 • Is dit een echte afknapper voor potentiële nieuwe partners
 • Zullen mensen misschien het idee krijgen dat je emotioneel erg in de knoop met jezelf zit

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #6: Je ex duikt regelmatig op in je dromen

Het zesde signaal dat je je ex nog leuk vindt, heeft te maken met je onderbewustzijn. Als je ex namelijk nog regelmatig opduikt in je dromen, kan dit betekenen dat je je ex nog leuk vindt. Het is heel belangrijk om hier verstandig mee om te gaan.

Dromen kunnen namelijk een grote impact hebben op hoe je je overdag voelt.

Omdat dromen voortkomen uit je onderbewustzijn is dromen over je ex echt een teken dat je nog niet over je ex heen bent. Hoewel ik iedereen leuke dromen gun, lijkt het me heel verstandig om jezelf serieus af te vragen wat eventueel de dromen zou kunnen verklaren.

Signaal dat je je ex nog leuk vindt #7: Je blijft contact zoeken met je ex

Het laatste (en meest duidelijke) signaal dat je je ex nog hartstikke leuk vindt is natuurlijk dat je steeds weer contact blijft zoeken met je ex. Dit heeft maken met het feit dat de mens steeds weer op zoek is naar liefde, genegenheid en bevestiging. Omdat je ex iemand is bij wie je dit in het verleden gevonden hebt, zoek je daar nu je heil.

Als je nog echt verliefd bent op je ex, dan is er natuurlijk helemaal niets op tegen om contact te zoeken. Iedereen moet namelijk de kans krijgen om de stoute schoenen aan te trekken en volop in te zetten op het vinden van liefde. Maar ook hier is het toverwoord weer bewustwording. Alleen als je je bewust bent van je gevoelens zul je ook effectief en leuk contact met je kunnen blijven houden.

Tot slot wil ik er nog wel op wijzen dat je, als je contact opneemt met je ex, ook goed rekening moet houden met de gevoelens van je ex. Hoe is de relatie tot een einde gekomen? Zijn er eventueel nog open wonden of onuitgesproken ruzies? Ga bij jezelf ten rade en denk goed na voordat je beslist of je nog een keer contact opneemt met je ex.

Wil je toch contact blijven houden? Kijk dan hier hoe je met je ex via WhatsApp kunt praten.

Mocht je na het lezen van dit artikel het gevoel hebben dat je nog niet over je ex heen bent, maar dit eigenlijk wel graag zou willen zijn? Dan kan ik je dit artikel over een relatiebreuk overleven ten zeerste aanbevelen. In dit artikel beschrijf ik de belangrijkste ingrediënten voor liefde. Daaraan koppel ik hoe je elkaar ook weer los kunt laten. Uiteindelijk leer je hoe je over een relatiebreuk en een gebroken hart heen kunt komen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *