Wanneer Mist een Man Zijn Ex? 9 Tekenen om het te Herkennen

Heb je een ex in wie je nog steeds geïnteresseerd bent, maar je weet niet of hij/zij nog steeds geïnteresseerd in je is?

Of misschien heb je nog steeds een relatie met je partner, maar weet je niet zeker of hij nog steeds verliefd op je is?

Blijven er voortdurend vragen door je hoofd spoken zoals ‘houdt hij nog van mij’ of ‘mist hij me’? Je gaat steeds meer twijfelen; vindt hij je nog wel leuk?

Als dat zo is, blijf dan lezen want ik heb misschien de oplossing voor je in dit artikel.

Je ontdekt in dit artikel onder andere:

 • De belangrijkste tekenen die je vertellen of iemand nog gevoelens voor je koestert
 • Hoe je een relatie nieuw leven kunt inblazen
 • Wat het betekent als iemand initiatief toont om zijn/haar excuses aan te bieden
 • En nog veel en veel meer…

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Houdt hij nog van mij?

Een relatiebreuk of tijdelijke pauze tussen jou en je ex kan een stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer je ex je gemengde signalen stuurt of niet helemaal eerlijk is over hij zich voelt.

Misschien ben je nog steeds verliefd op je ex en ben je op zoek naar signalen dat je ex nog steeds van je houdt. In dit artikel behandel ik verschillende aanwijzingen die je kunnen vertellen of hij nog steeds van je houdt of verliefd op je is.

Iemand kan je bijvoorbeeld een emotioneel berichtje sturen als hij/zij wat gedronken heeft, maar de volgende dag je oproep negeren. Dit kan ontzettend verwarrend zijn.

Het gevoel iemand te verliezen waar je van houdt kan ontzettend waar zijn. Al die gedeelde herinneringen samen blijven maar in je hoofd spoken.

Maar intuïtie is een krachtig iets. Als je denkt dat je ex je nog steeds leuk vindt, dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. Je krijgt een duidelijker beeld als je weet waarnaar je moet zoeken en dat is precies waarom ik dit artikel voor jou heb geschreven. Als je op zoek bent naar een manier om bij weer je ex te komen, is het belangrijk dat je weet waar je op dit moment staat.

Soms denken mensen dat als ze geen contact hebben met hun ex, er geen mogelijkheid is om erachter te komen of de liefde nog steeds wederzijds is. Dit is niet waar. Er zijn verschillende voor de hand liggende signalen waardoor je erachter komt of je ex je nog steeds leuk vindt.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Hoe je erachter komt of hij nog steeds verliefd op je is  

Liefde begint uiteraard – in de meeste gevallen – bij iemand leuk vinden, je aangetrokken voelen tot die ene persoon. Dus voordat je hem al meteen als waardig beoordeelt voor jouw liefde, probeer eerst te achterhalen of hij jou überhaupt nog wel leuk vindt. Zonder die wetenschap, dat ene geplante zaadje, zal er nooit een romantische relatie tussen jullie kunnen uitgroeien.

Probeer dus eerst te achterhalen of hij je nog leuk vindt. Want of je hem nu jouw man kunt noemen en samen een huis deelt, of dat jullie al even uit elkaar zijn; een emotionele afstand kan vele malen bepalender zijn dan een fysieke afstand. Elkaar dag in dag uit zijn staat namelijk niet garant voor een sterke relatie. Die ‘ik hou van je’ die hij steevast uitspreekt voordat hij naar zijn werk gaat, kan net zo goed een gewoonte zijn geworden, zonder een echte emotionele lading.

Er is een wezenlijk verschil als het gaat om het terugkrijgen van een man of een vrouw. In onderstaande video leg ik je uit hoe dat precies zit: 

Om erachter te komen of hij je nog steeds leuk vindt, kan je letten op de volgende tekenen:

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

#1 Hij belt of sms’t je nog regelmatig

Wanneer je om iemand geeft, probeer je ervoor te zorgen dat die persoon gelukkig is, en toon je interesse in zijn/haar leven. Je wilt op de hoogte blijven van de hoogte- en dieptepunten, en wilt klaar staan om hem/haar te troosten indien nodig, omdat hij/zij je dicht bij het hart staat.

Het is dus een heel duidelijk signaal dat hij je nog leuk vindt, of in ieder geval nog om je geeft, als hij je regelmatig belt of een berichtje stuurt, om te kijken hoe het met je gaat, of om iets bijzonders te vertellen over zijn eigen dag. Het hoeven ook geen lange gesprekken of berichten te zijn, zolang ze maar regelmatig genoeg zijn om op te vallen; te signaleren dat hij je nog steeds leuk vindt.

Bekijk dit artikel voor als je tips zoekt om met je ex te bellen.

Maar (in het geval van een ex) ook de paniekerige telefoontjes over de kleinste dingen (‘Help, ik kan mijn […] niet vinden!’), of berichtjes over een bepaald televisieprogramma dat jullie altijd samen keken, kunnen een duidelijk signaal zijn dat hij je nog steeds graag bij zich heeft; dat hij nog steeds jouw hulp of mening nodig heeft. Hij kan je maar niet loslaten.

#2 Hij wordt jaloers als je aandacht krijgt van andere mannen

Voor mannen is het vaak heel simpel. Zodra een andere man net iets te vaak naar zijn vriendin/vrouw kijkt, of haar net iets te vaak aanraakt, wordt zijn ‘oerinstinct’ aangewakkerd – beschermen wat ‘van hem’ is (‘zij is van MIJ’). Hij begint jou dan misschien fysiek af te schermen tegen de andere man (indringen), of staart de ander indringend aan, de boodschap in zijn gezicht duidelijk – ‘waag het niet ook maar iets te proberen’.

Een man die jou leuk vindt, zal zich er dus dood aan ergeren als een ander probeert om jou te versieren. Met andere woorden, hij zal jaloers worden als een andere man jou aandacht schenkt. Een man die daarentegen zijn mogelijke competitie niet eens een blik waardig gunt, zelfs niet als die ander wel heel dicht bij jou komt, zal hoogstwaarschijnlijk niet erg veel (meer) voor jou voelen.

936full-bridget-joness-diary-poster-e1380598065713

#3 Hij gedraagt zich erg ‘warm’ tegenover jou

Het is niet ongewoon voor vrienden en – zeker niet! – voor je partner om jou (letterlijk) met open armen te ontvangen, en uit te spreken hoeveel ze voor je betekenen. Echter, er is een groot verschil tussen vrienden en partners: bij de laatstgenoemde verlang je niet alleen naar hun steun, maar ook naar hun seksuele aandacht. En zodra er sprake is van een seksueel verlangen, is er geen sprake van simpelweg vriendschap tussen jullie.

Wanneer je ex dus probeert je te steunen of je lieve woordjes influistert, besef je dat jullie geen vrienden zijn. Hoe kunnen jullie immers puur vrienden zijn, wanneer jullie zulke intieme momenten met elkaar hebben doorgebracht? Het is heel simpel: een ex die jou erg ‘warm’ behandelt, koestert nog steeds gevoelens voor je, en geeft dus nog steeds om jou.

#4 Hij raakt je vaak aan

Daden kunnen vaak zoveel meer zeggen dan woorden ooit kunnen uitdrukken. Een simpele aanraking kan al zeggen ‘ik geef om je’ zonder dit verbaal uit te spreken. Een aanraking kan zeggen wat een man bijvoorbeeld niet durft te zeggen. Of wanneer hij helemaal niet goed is in het uitspreken van gevoelens, laat hij jou dit weten door je (vaak) aan te raken.

Een man van weinig woorden vindt jou dus niet per definitie minder leuk, maar hij heeft andere manier om zijn gevoelens te uiten. Luister naar wat zijn lichaam je vertelt, en wacht niet continu op een verbale bevestiging van zijn gevoelens. Enkel al het feit dat hij altijd naar jou toegedraaid zit, of zijn hand op de rugleuning van jouw stoel heen legt, spreekt boekdelen.

#5 Hij probeert herinneringen met je op te halen

‘Hé, weet je nog die keer dat we op vakantie gingen naar […] en we ’s avonds een wandeling maakten onder de sterren. Het was echt zo mooi daar!‘ (en de seks onder de sterrenhemel was ook zeker niet verkeerd). En nu we het toch over sterren hebben, ben je ook zo benieuwd naar wat er voor je in de sterren staat geschreven? Op jouwmysterie.nl vindt je jouw uitgebreide horoscoop. Kijk niet vreemd op wanneer hij spontaan herinneringen begint op te halen van de tijd waarin jullie nog samen waren, of nog veel closer waren.

Door herinneringen op te halen, probeert hij je eigenlijk te vertellen dat hij je mist. Hij mist de momenten die jullie samen gedeeld hebben. De momenten waarop jullie een ‘wij’ waren, en de gevoelens die hij – jullie – toentertijd voor elkaar hadden, op die momenten waarop jullie nog compleet in elkaar opgingen. Herinneringen ophalen is een signaal dat hij nog veel om je geeft, en je waarschijnlijk stiekem nog leuk vindt.

#6 Hij neemt het initiatief om zijn excuses aan te bieden na een ruzie

Ruzies kunnen een essentieel onderdeel zijn van een relatie; het houdt de spanning erin, voornamelijk als jullie beiden wat vurig zijn. Het kan de band sterk houden om af en toe eens flink tegen elkaar tekeer te gaan, en niets op te kroppen – en jullie vurigheid te uiten in de slaapkamer.

Echter, ruzies kunnen ook het einde aankondigen van een relatie, als er geen goedmaaksessie op volgt. Er worden bijvoorbeeld geen opgekropte gevoelens of frustraties geuit tijdens de ruzie, maar er worden enkel verwijten naar elkaars hoofd geslingerd. Dit roept de vraag op of het eigenlijk nog wel nut heeft om de relatie voort te zetten; er ontstaat enkel een emotionele (en fysieke) afstand.

Het geen pogingen ondernemen om het goed te maken na een ruzie kan dus betekenen dat de personen in kwestie niet langer genoeg om elkaar geven om hun relatie in stand te houden. Wanneer jouw partner echter wel het initiatief neemt om zijn excuses aan te bieden, laat hij daarmee zien dat hij jou niet kwijt wil. Hij is bereid om te vechten voor jullie relatie, omdat hij je nog veel te leuk vindt.

#7: Hij neemt vaak contact met je op

Een ex die steeds gevoelens voor je koestert kan contact met je opnemen om de meest willekeurige redenen. Het is een voor de hand liggend teken dat je ex nog steeds van je houdt als ze constant excuses verzinnen om in contact met je te komen.

Belt je ex voor dingen die vroeger totaal niet belangrijk voor hem waren? Dan weet je dat er meer aan de hand is. Tenzij je nog steeds de beste vrienden bent, betekent dit soort gedrag vaak dat ze een reden zoeken met je te praten en om dichterbij je te komen.

Soms wilt je ex ook op eens zijn/haar spullen terug. Of soms laat iemand zijn spullen bij je thuis achter zodat ze weten dat het er allemaal nog steeds is, en dat ze een excuus hebben om je terug te zien.

#8: Zijn reactie is positief als hij je ziet

Als je hem tegenkomt in een supermarkt of je ziet hem tijdens een avondje uit, let dan goed op hoe hij reageert. De manier waarop hij reageert, geeft je een glimp van zijn ware gevoelens, want zo’n plotselinge verassing laat vaak iemand zijn ware emoties zijn.

Als je je ex ziet tijdens een avondje uit en zijn eerste reactie is om de andere kant op te draaien en verder geen aandacht aan je besteedt, dan is dat geen goed teken.

Als je echter je ex ziet en zijn eerste reactie is om langs te komen en gedag te zeggen, dan is dat een goed teken. Als je ex komt, wees dan een beetje flirterig maar niet overdreven flirterig. Houd het mysterieus en vertel niet meteen met wie je allemaal stap bent.

#9: Mensen daten die op jou lijken

Als je je afvraagt ​​of je ex nog steeds verliefd op je is, kijk dan naar de persoon met wie ze momenteel aan het daten zijn.

Lijkt deze persoon een beetje op jou? Soms probeert iemand degene de persoon die hij/zij mist te vervangen door iemand anders met hetzelfde uiterlijk.

Het kan ook zo zijn dat je ex momenteel helemaal niet doet daten. Dit is één van de grootste signalen dat je ex nog steeds om je geeft en je misschien wel terug wilt.

Wat te doen als je ex je nog steeds leuk vindt

Zelfs als je ex gevoelens voor je heeft , zal hij zich niet meteen weer in een relatie met je wagen als hij het gevoel heeft dat je niet aan zijn behoeften kunt voldoen. De relatie tussen jullie is tenslotte niet voor niks uitgegaan. Daarom is het uitermate belangrijk dat je de fouten begrijpt die je tijdens je relatie hebt gemaakt om hem te bewijzen dat je klaar bent om te veranderen en hem gelukkig te maken. Mensen zijn vaak terughoudend omdat ze niet terug willen naar dezelfde oude relatie niet werkte.

Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen niet iemand dwingen om van ons te houden. Je kunt een persoon alleen inspireren door de manier waarop je jezelf gedraagt. Dit is erg belangrijk om te houden als je je afvraagt waarom je ex niet meer bij je wilt zijn, ondanks al je inspanningen. Misschien concentreer je je op de verkeerde dingen? En misschien moet je meer de nadruk leggen op jezelf in plaats van hem of haar.

Als je niet meer samen bent, zou je niet moeten afvragen of je ex nog steeds verliefd op je is. Je moet je richten op wat je kunt doen om zijn/haar hart opnieuw te veroveren.

Het is belangrijk dat je de emoties van je ex emoties niet als iets vanzelfsprekend beschouwt: “Ik weet dat hij me nog steeds mist…” Zelfs als dit waar is, is het vaak niet genoeg om je weer bij elkaar te krijgen. Dus eigenlijk moet je werken aan het verleiden van je ex-partner en niet alleen verwachten dat je ex vanzelf wel zal terugkeren. Je zult een plan moeten hebben en eraan werken. Wanneer je tekenen hebt gezien dat hij nog steeds van je houdt en je voelt dat het mogelijk is weer bij elkaar te zijn, zijn er enkele zeer specifieke stappen die je moet nemen.

Lees in dit artikel wat je kunt doen om je ex-vriend of vriendin weer terug te krijgen.

De relatie nieuw leven in blazen

Het feit dat je twijfelt aan zijn gevoelens voor jou, geeft aan dat je je niet 100% prettig voelt in de relatie; je hebt geen zekerheid in de toekomst voor jullie relatie. Maar dit betekent niet dat je hem wilt opgeven; je wilt vechten voor jullie relatie!

Als hij een paar van de bovenstaande signalen vertoont, heeft hij nog steeds gevoelens voor je. Maar hier is het slechte nieuws: signalen herkennen alleen zal je niet helpen om je ex terug te krijgen.

Terug komen bij je ex is zeker mogelijk, maar het is belangrijk dat je je realiseert dat er wel dingen zullen moeten veranderen. Het vereist een enorme hoeveelheid zelfbeheersing, geduld en zelfontwikkeling. Als je weer bij elkaar komt, moet je een geheel nieuwe relatie met je ex aangaan omdat de oude relatie niet werkte. Dit betekent dat je moet gaan kijken wat er precies tussen jullie is mis gegaan en dat je oplossingen moet bedenken. Je wilt een gezonde relatie opbouwen en niet weer terugvallen in je oude, slechte gewoonten.

Dus om erachter te komen hoe je je ex weer van je kunt laten houden, moet je begrijpen wat je precies hebt gedaan (of niet deed) dat je het zover hebt laten komen?

Het betekent dat er enkele veranderingen moeten plaatsvinden; dat jullie de relatie nieuw leven in moeten blazen. Plan bijvoorbeeld een wekelijkse date-avond in, een avond waarop jullie elkaar aandacht aan elkaar besteden en ga aan de slag met je zelf.

Een ander mogelijk scenario is dat jij graag wil weten of je ex je nog leuk vindt, omdat je niets liever wilt dan bij hem terug te komen. In dat geval zal je tevens enkele stappen moeten ondernemen, ditmaal om hem weer terug te veroveren. Lees daar meer over in dit artikel.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

14 Reacties op "Wanneer Mist een Man Zijn Ex? 9 Tekenen om het te Herkennen"

 1. Roos says:

  Ik heb na 1,5 jaar een eind gemaakt aan de relatie met de jongen waar ik voor het eerst seks mee gehad heb, omdat mijn gevoelens minder waren geworden. Dat was zo'n 2 maanden geleden. Sindsdien merk ik dat ik nog steeds heel vaak aan hem denk en betrap ik mezelf er vaak op dat ik hem een berichtje wil sturen over van alles en nog wat. en wat blijkt.. hij stuurt mij de laatste juist zelf heel vaak een berichtje , over de dingen waar ik hem over wil berichten. Ik kom hem ook nog wel eens tegen en dan knuffelt hij me/raakt hij me veel aan. Betekent dit dan dat hij mij nog leuk vindt? En ik hem? of voel ik me alleen zo aan hem gehecht omdat hij bijv mijn eerste was? gr Roos

  • Laura says:

   heb precies hetzelde! Was knetterverliefd op de jongen die mij ook ontmaagd heeft, maar werd na 2 jaar toch minder verliefd op hem. De vlam ging gewoon uit... Daarom heb ik er een punt achter gezet, paar maanden geleden. Maar nu doet hij soms eigenlijk nog steeds alsof we samen zijn, aanraken, knuffelen, berichtjes sturen. En stiekem vind ik die aandacht ook nog wel prettig... Ik voel me zo n de war!

 2. Adriana says:

  thanx voor de tips! Weet nu bijna zeker dat mijn ex me terug wil (en wil hem ook terug). Heb jij er nog tips voor hoe ik opnieuw een relatie aan kan gaan met iemand waar ik ooit al mee gehad heb? Mvg, Adriana

  • Edwin Edinga says:

   Hoi Adriana,

   Graag gedaan, goed om te horen dat ze je geholpen hebben!

   Wat betreft jouw vraag om tips over hoe je opnieuw een relatie met je ex kunt aangaan, verwijs ik je door naar andere artikelen op deze site. Er zijn er genoeg die je tips en adviezen geven om je ex-vriend weer tot jouw vriend te maken. Daarnaast raad ik je ook mijn boek 'Ex Terug Methode' aan. Hierin vindt je genoeg tips!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

 3. gerard Hendrickx says:

  wij kunnen het niet down laden

 4. anoniem says:

  Het klinkt misschien heel stom maar... Ik heb steeds meer het gevoel alsof mijn vriendin (relatie van 3 jaar) mijn beste vriend leuk vindt. Ik heb het de laatste tijd best wel druk op mijn werk en de vriendin van mijn beste vriend is ook beste vriendinnen met mijn vriendin dus mijn vriendin zit best wel vaak bij hun thuis. Maar als ik daar dan langs ga, is zij wel heel erg close opeens met mijn beste vriend... Ik weet niet zo goed of ik nu spoken zie of dat zij mij gewoon niet leuk meer vind en mijn beste vriend nu leuk vind...

  • meggie says:

   kan dat ze je gewoon mist, maar da tze weet dat je hard werkt en je niet wil lastig vallen. Neem haar gewoon een keertje mee op een romantische date dan richt zij jouw aandacht wel weer meer op jouw!!

  • malia says:

   pft jij doet je best om geld te verdienen en dan gaat zij opeens bij je beste vriend zitten vlijen.... kan ze echt niet maken sjonge

 5. marsha says:

  hij appt nog vaak om af te spreken .. wel vaak savonds maar hij heeft best wel vaak n andere vriendin... moet ik nou ja zeggen (heb t wel twee gedaan.. een x film gekeken en 1 x seks gehad ) of hem negeren?

 6. R says:

  Ik en me vriend zijn nu al vier maanden uit elkaar maar ik houd nog wel van hem (zielsveel)... Maar hij praat niet meer met me en hij zegt dat hij geen contakt meer wilt. Maar hij word nog wel steeds jaloers als ik met een andere jongen praat als ik uit ben en hij is er ook. Ik weet het gewoon dat hij jaloers is. Maar wat wil hij nou dan? Hij wilt geen relatie maar dan mag hij ook niet jaloers worden want dan ga ik denken dat we misschien toch nog bij elkaar kunne komen.... en ik wil dat zo graag

 7. Anoniem says:

  Ik mag niet gelukkig zijn. Ik mag de ware niet tegenkomen. Stel je voor dat ik een gezellig leven heb, nee ik moet zo gefrustreerd mogelijk leven hebben wat er maar is. He?

 8. Lieve mertens says:

  Ik ben met mijn man uit elkaar gegroeid tijdens een zware depressie waarbij ik opgenomen ben geworden. Hij begreep mij niet en voelde zich verwaarloosd. Het maakt mij kwaad om te beseffen dat daardoor onze relatie van 25 jaar kapot is gegaan. Nu is hij met iemand anders die hard op mij kijkt van uiterlijk maar erg oppervlakkig is. Zij lacht wel altijd en is heel attent voor hem. Alles wat ik 4 jaar niet meer heb gedaan. Hij geniet van haar aandacht maar wil wel bevriend met mij blijven. Hij vindt dat we eerst elk afzonderlijk gelukkig moeten worden voordat we kunnen zien of we terug samen kunnen komen. Ik vind dit een rare manier temeer omdat hij weet dat hij mij nu pijn doet met zijn huidige relatie. Hij kan nu niet anders zegt hij maar hij is niet gelukkig maar wil wel met die relatie verder gaan. Wat nu?

 9. CI says:

  Ik was met mijn ex in een break en ontmoette een man waar ik meteen stapelgek op was. Hij wilde uiteraard dat ik mijn ex verliet, maar dat kostte veel tijd (huis verkopen etc). Toen die knoop na 1,5 jr was doorgehakt wilde hij me niet meer. Noemde het mosterd na de maaltijd en reageert nu amper op appjes. Als ik hem tegenkom kijkt hij me amper aan, maar hij heeft eerder wel gezegd gevoelens voor mij te hebben. Moet ik er vol voor gaan? Zo ja, hoe? Of verdien ik beter en moet ik het laten rusten?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *