‘’Ik Zou Mijn Ex Terug Willen!’’ 5 Regels om Nooit te Overtreden

Het gaat prima met je. Je hebt je leven op orde; je hebt een goede baan, fijne vrienden, goed contact met je familie, je bent gezond. Maar toch mis je iets. ’s Avonds wanneer je op de bank zit, vergezeld door een warme kop thee en je favoriete Netflix-serie, is dit gemis bijna tastbaar. En stiekem weet je precies wat er ontbreekt in je leven. Of liever gezegd, wie er ontbreekt.

Want tot enige tijd geleden zat je niet in je eentje op de bank, er was iemand die jou vergezelde onder je kleedje. Iemand die jou aan het lachen wist te maken, die je tranen droogde wanneer je verdrietig was, die jou sterk maakte door de wetenschap dat hij/zij er altijd voor je zou zijn.  Nu wil je hem/haar terug – maar wat moet je daarvoor doen?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Vroeger was alles beter

Je weet nog precies hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Je kunt in geuren en kleuren navertellen hoe jullie liefdesverhaal tot stand is gekomen. Misschien hadden jullie in het begin wel een gruwelijke hekel aan elkaar, of misschien was het liefde op het eerste gezicht. Maar dat allereerste contact staat in jouw geheugen gegrift. Je wordt nog warm vanbinnen als je eraan denkt.

En dat doe je de laatste tijd steeds vaker. Je ziet weer voor je hoe zijn/haar ogen jou voor het eerst tot zich nemen. En je herinnert je ook heel goed hoe hij/zij toen verlegen wegkeek / je vijandig aanstaarde / niet weg kon kijken o.i.d. Maar je weet ook dat je voelde dat er iets in jou veranderde op dat moment. Jouw leven zou dankzij deze persoon een andere wending gaan nemen…

…meerdere keren. Eerst omdat je opeens niet meer kon stoppen aan hem/haar te denken. Stiekem glipte hij/zij steeds vaker je gedachten in. Wat je ook probeerde, hij/zij was nooit ver uit jouw gedachten. Toen bleek het wederzijds te zijn. Jullie kregen en relatie en alles leek van een leien dakje te gaan. Tot er een aantal splinters uit dat dakje bleken te steken, en jullie sprookje ten einde kwam.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Een barst in jouw geluk

Tegelijkertijd met het einde aan jullie sprookje, kwam er een einde aan jouw gevoelens van geluk. Tenminste, zo ervaarde jij het op dat moment. Het ene moment had jij de ultieme bron van geluk binnen handbereik, en het volgende moment was het plots verdwenen. En nu jij daar zo op terugkijkt, is dat alles wat je ziet: je had iets bijzonders, en toen was het verdwenen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Door een roze bril kijken

Maar een relatie gaat niet zomaar kapot. Er is altijd een reden dat het stukgaat. Het probleem is alleen dat die reden steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Je ziet alleen nog maar de goede kanten van jullie relatie, de periode waarin jullie zielsgelukkig met elkaar waren.

Je gaat als het ware met een roze bril naar jullie relatie kijken. Normaal gesproken gebeurt dat juist aan het begin van een relatie; je ziet dan enkel nog alles wat jouw partner geweldig maakt. Zijn/haar minpunten zijn je nog niet opgevallen. En nu doe je eigenlijk precies hetzelfde. Je bent blind voor de slechte kanten van jullie relatie – en van hem/haar.

Het is alsof je al die ruzies als bij toverslag bent vergeten. Alsof je niet steeds een donkere wolk met je meedroeg, omdat jullie elkaar steeds verdrietiger maakten. Alsof hij/zij (of jij) niet troost zocht in de armen van een ander, en het bed deelde met hem/haar. Alsof die keren dat jullie zo overstuur waren dat jullie van alles eruit gooiden en elkaar keihard kwetsten, niet hebben plaatsgevonden.

Een frisse blik: waarom mis je jouw ex?

Maar probeer die bril eens af te zetten. Probeer eens te beseffen dat jullie relatie echt niet enkel rozengeur en maneschijn was. Er was pijn, spijt, woede, verdriet – genoeg om jullie te doen besluiten uit elkaar te gaan.

Het wordt tijd dat jij je eens realiseert waar jij nu echt naar verlangt.

Is dat werkelijk een relatie die zoveel negativiteit jouw leven in bracht?

Ga eens na wat jij nu werkelijk mist. Wat is de reden dat jij zoveel over je ex nadenkt? En waarom juist nu, nu jullie allang uit elkaar zijn? Er moet toch zeker een aanleiding zijn geweest voor jouw plotselinge oplaaiende verlangen. Kijk nog eens goed naar je leven op dit moment. Hebben je vrienden misschien allemaal een relatie? Of is er iets ernstigs gebeurd waardoor je graag iemand bij je hebt?

Een persoon vs. een ideaal

Het belangrijkste wat je je moet proberen te beseffen, is of het wel echt je ex is waar jij zo naar verlangt. Hoezeer je dat namelijk ook gelooft, dat hoeft niet het geval te zijn. Je kunt ook verlangen naar het ideaal van een partner. Je mist iemand aan je zijde. Maar je mist niet per se jouw ex aan je zijde. Houd deze gedachte vast terwijl je eens kijkt naar wat een goede partner is en doet:

 • Een goede partner is betrouwbaar. Je kunt zonder meer op hem/haar rekenen. Als deze betrouwbaarheid niet aanwezig is in een relatie, stelt deze in feite weinig voor.
 • Een goede partner is gelukkig. En hiermee wordt niet bedoeld dat hij/zij continu als een blij ei door het leven gaat, maar dat hij/zij oprecht de leuke momenten met jou kan waarderen.
 • Een goede partner kan duidelijk communiceren. ‘’Communication is key’’ wordt niet voor niets zo vaak gezegd: een goede communicatie leidt tot vertrouwen en daarmee tot een gezonde, gelukkige relatie.
 • Een goede partner heeft respect, voor jou, maar ook voor eigendommen, andere mensen en dieren. Dit is een doorslaggevende factor. Als hij/zij geen respect heeft voor de genoemde factoren, is hij/zij niet goed genoeg voor jou.
 • Een goede partner heeft een gezond zelfvertrouwen, maar is niet egoïstisch. Te veel ego is slecht voor een relatie, maar te weinig ook.
 • Een goede partner is ambitieus. Hij/zij hoeft geen Super(wo)man te zijn –dat zou stiekem ook wel een beetje intimiderend zijn. Maar een goede partner moet wel openstaan voor nieuwe ervaringen, en dingen willen bereiken in het leven.
 • Een goede partner is eerlijk. Niets is zo cruciaal voor een gezonde relatie als eerlijk kunnen zijn tegen elkaar.
 • Een goede partner heeft geduld. Een goede relatie heeft soms tijd nodig om te bloeien. En misschien heb jij zelf ook wel tijd nodig om je kwetsbaar op te stellen. Jouw partner hoort hier het geduld voor te hebben.
 • Een goede partner maakt je aan het lachen. Je zou niet als een boer met kiespijn moeten lachen wanneer je partner een grapje maakt. En vice versa. Jullie gevoel voor humor moet goed op elkaar aansluiten.

En als je helemaal de ultieme partner probeert te vinden, kan je zelfs nog kijken naar jouw lengte versus zijn/haar lengte. Een voorbeeld uit de tabel: 59 inch (150 centimeter) matcht 66 inch (167 centimeter).

Doe nu het volgende: denk eens hard na en vink aan welke eigenschappen jouw ex-partner toonde gedurende jullie relatie. Wees eerlijk! Was jouw echt wel echt zo’n droomvriend(in), en wil jij hem/haar wel echt terug? Of vult hij/zij slechts het ideaalbeeld van een partner dat jij in je hoofd hebt?

Het is namelijk heel goed mogelijk dat jij graag een vriend(in) hebt die de genoemde kwaliteiten bezit, maar op dit moment geen romantische partner in je leven hebt. In dat geval zou het kunnen dat jouw ex opeens weer een rol gaat spelen in jouw fantasieën. Hij/zij is immers een echte persoon, en geen vaag droombeeld. Dan is het makkelijker om je ex een hoofdrol te laten spelen in jouw dromen, en zijn/haar slechte kanten te vergeten.

De breuk verwerken: hoe doe je dat?

Als jij inderdaad enkel vasthoudt aan je ex omdat hij/zij simpelweg een grote rol heeft gespeeld in jouw leven, is het waarschijnlijk tijd om eens afstand van je ex te nemen.

Stel jezelf hierbij eens de volgende vraag: ben jij wel echt over je ex heen?

Misschien wijst het feit dat jouw ex nog zoveel aanwezig is in jouw gedachten erop dat jij jullie breuk toch nog niet helemaal verwerkt hebt.

In dat geval is het belangrijk dat jij eens tijd voor jezelf neemt om in alle rust over je relatiebreuk heen te komen. Doe je dit niet, zal je nooit helemaal over je ex heen komen. Volg dus de volgende stappen op, en bekijk de situatie daarna met nieuwe ogen.

 1. Rouw: Wanneer je relatie met een persoon waar je ooit (en misschien wel nog steeds) veel van hield stukgaat, dan kan het bijna voelen alsof er iemand dood is. Niet zo gek: je ex leeft dan nog wel voort, maar is uit jouw leven verdwenen. Je mag dus best de tijd nemen om hier eens voor te rouwen.
 2. Doe triggers aan je ex de deur uit: Je hebt vast wel nog wel het een en ander van je ex door je huis slingeren: een shirt, cadeautjes, zijn/haar favoriete snack. Door deze memorabilia weg te gooien, zal je niet zo snel aan je ex herinnerd worden. Zo wordt het makkelijker om over hem/haar heen te komen. Maar let op: op foto’s zou je later nog weleens met plezier kunnen terugkijken. Stop (een aantal van) deze dus liever in een doos op zolder; gooi ze niet ‘zomaar’ weg.
 3. Maak een lijst van zijn/haar plus- en minpunten: Voor het geval je vergeten mocht zijn waarom jullie eigenlijk uit elkaar zijn gegaan. Zeker wanneer je eens in een sentimentele bui bent, is het goed om deze lijst erbij te pakken.
 4. Zoek een outlet voor je gevoelens: Het is niet gezond om je gevoelens ten opzichte van je stukgelopen relatie op te kroppen. Mocht jij je dus een keer erg rot voelen, zorg er dan voor dat je deze op een gezonde manier kunt uiten. Een flinke huilbui helpt, maar te veel huilen is ook niet goed. Ga juist een flink stuk wandelen of – als je creatief bent – pak de verf erbij en uit je gevoelens op papier. Zo ben je ook nog eens productief bezig!
 5. Breng veranderingen aan in je omgeving: Je omgeving veranderen kan helpen bij het verminderen van je emotionele pijn. Zet je meubels bijvoorbeeld eens op een andere plaats, of vervang kussens door vrolijkere exemplaren. Zo krijg je weer een frisser hoofd. Een plus: je woning herinnert jou zo minder aan je ex.
 6. Ga uit: Of het nu met je vrienden en/of vriendinnen is, of met een date: geniet van wat het leven jou te brengen heeft! Laat je eens lekker gaan en onderneem nieuwe activiteiten. Je zult zien dat jij zonder je ex ook prima gelukkig kunt zijn!

Maar… dit hoeft niet het einde te zijn

Je relatiebreuk verwerken is hoe dan ook een noodzaak nadat je ex en jij uit elkaar gaan. Maar zelfs nadat je jullie breuk een plekje hebt gegeven, kan je je beseffen dat je jouw ex nog steeds niet kunt vergeten. Hoe goed je ook je best doet om je leven op te bouwen zonder je ex, zijn/haar gemis is bijna voelbaar.  Stiekem weet je dat je nooit zo gelukkig zult zijn als je eens met je ex was.

Maar dat het de eerste keer fout is gegaan, hoeft nog niet te betekenen dat dit een tweede keer ook gebeurt. Leer juist van jullie fouten! Hoe cliché het ook klinkt, jullie zijn nu (waarschijnlijk) ouder en wijzer. Jullie zouden dus prima in staat moeten zijn om die fouten in de toekomst te omzeilen of op tijd op te lossen.

Maar voordat het zover is, moet je natuurlijk eerst vaststellen of je ex ook wel echt opnieuw wil beginnen met jóu. Ook jouw ex moet een afweging maken: zal wat hij/zij op dit moment (mogelijk) wil echt een succes zijn in de toekomst? Dit zal hij/zij moeten beslissen op basis van gebeurtenissen uit het (jullie) verleden.

Contact leggen met je ex

Om erachter te komen of je ex ook werkelijk met jou verder wil, zal je eerst weer met hem/haar in contact moeten komen. Je ex moet zien hoe jij op dit moment bent. Zo kan hij/zij beslissen of de aantrekkingskracht en het verlangen naar een relatie met jou aan te gaan er nog is. Maar bereid je er wel alvast (mentaal) op voor dat jouw ex als volgt zou kunnen reageren:

 • ‘’Ik heb inmiddels al iemand anders ontmoet. Jij zou mij moeten vergeten en ook iemand gaan zoeken.’’
 • ‘’Zoek geen contact meer met mij.’’
 • ‘’Ik houd niet meer van je, dus blijf alsjeblieft uit mijn leven.’’
 • ‘’Ik wil wel seks met je, maar geen relatie.”
 • ‘’Waarom probeer jij altijd mijn leven te verpesten?’’
 • Hij/zij negeert je.

Hoe graag jij dus ook weer contact wilt, je ex kan hier heel anders over denken. Maar als jij hem/haar echt terug wilt, zal je door deze mogelijke zure appel heen moeten bijten. De volgende tactieken zouden jou hierbij kunnen helpen:

 • De Excuus Tactiek: In feite is deze tactiek heel simpel: aan de hand van de ‘Excuus Tactiek’ zal je jouw ex een berichtje sturen als een soort ‘excuus’ om het contact weer op te bouwen. Een voorbeeld van zo’n excuus kan zijn:

‘’Hey! Sorry dat ik je zo plotseling weer een berichtje stuur, maar weet jij misschien de naam nog van die Franse film die we toen op vakantie in de Ardennen in de bioscoop gezien hebben? Het ging geloof ik over een donkere man die toen ging zorgen voor een oudere man in een rolstoel. Ik probeer het al een tijdje te zoeken, maar ik kan het niet vinden. Als je zou kunnen helpen, zou ik dat heel fijn vinden. Alvast bedankt!’’

Het idee achter deze tactiek is dat je je ex simpele vragen stelt als een soort peiling om te zien of hij/zij nog steeds openstaat voor contact met jou.

 • De Advies Tactiek: Deze tactiek kan uitgelegd worden als: advies zoeken van je ex op een gebied waar hij/zij veel van afweet en/of heel goed in is. Bijvoorbeeld, als jouw ex enorm veel kennis heeft van schaatsen, kan je hem/haar advies vragen hierover. Dat berichtje zou er als volgt uit kunnen zien:

‘’Hey! Sorry dat ik je stoor, maar ik zou graag je hulp gebruiken, als je dat niet erg vindt. Ik probeer namelijk het schaatsen te volgen op televisie met mijn broertje, maar ik snap er zelf maar vrij weinig van. Zou jij mij misschien het een en ander kunnen uitleggen? Alvast bedankt!’’

Door middel van dit berichtje laat je je ex zien dat je nog steeds op hem/haar berust voor uitleg en hulp. Hij/zij zal zich belangrijk en ‘alwetend’ voelen; je spreekt zijn/haar ego aan. En iedereen geeft graag advies en een mening. Dit is dus een handige tactiek – mits je ex echt goed ergens in is en graag advies geeft.

 • De ‘’Laten We Vrienden Zijn’’ Tactiek: Met deze tactiek vertel je je ex in principe dat je het verleden achter je wilt laten en geen vijanden wilt zijn met iemand. Daarom zou je het graag met hem bij willen leggen en vrienden willen worden. Een voorbeeld van zo’n berichtje:

‘’Hey! Hoe gaat het met je? Ik heb de laatste tijd veel nagedacht en ik heb me gerealiseerd dat ik niet altijd de beste [vriend/vriendin] voor jou ben geweest. En hoewel ik weet dat we veel meegemaakt hebben, het één minder leuk dan het andere, zou ik graag weer vrienden met je willen zijn. Ik vind dat het leven te kort is om vijanden te zijn met iemand en ik weet zeker dat ik een goede [vriend/vriendin] voor je kan zijn!’’

De bedoeling hierbij is dat je jouw ex minder defensief maakt ten opzichte van jou. Als je ex namelijk denkt dat jij hem/haar terug wilt, kan hij/zij veel meer kortaf reageren. Maar als je je ex benadert met het voorstel om gewoon vrienden te zijn, zal de kans groter zijn dat hij/zij zich weer voor jou openstelt – inclusief zijn/haar hart.

5 gouden regels om je ex terug te krijgen

Maar hoe graag jij je ex ook terug zou willen, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vindt je deze 5 gouden regels die je nooit mag overtreden als je je ex voor je terug probeert te winnen:

Gouden regel #1: Weet wanneer een relatie met je ex goed voor je is, en wanneer niet

Soms houdt je vast aan iets, enkel omdat het je bekend is en/of omdat het je (ooit!) gelukkig maakte. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat er geen punt komt waarop je eigenlijk af bent zonder datgene (diegene). Jij staat op nummer 1. Jouw welzijn is het belangrijkste. Besef je dus wanneer je je ex beter los kunt laten, als jij hier beter van wordt.

Gouden regel #2: Jij hebt geen relatie nodig om je ‘compleet’ of gelukkig te voelen

Er lijkt een opvatting te bestaan dat je gelukkiger bent met een partner aan je zijde. Alsof je een ander nodig hebt om écht optimaal van het leven te genieten. Onzin! Ook zonder een partner kan jij prima gelukkig zijn. En wie weet zelfs nog gelukkiger: je hebt geen geruzie, geen teleurstellingen en hoeft geen rekening te houden met de behoeften van een partner!

Gouden regel #3: Durf je eigen fouten toe te geven

Niets is zo pijnlijk als toe moeten geven dat jij fout zat. Het is veel makkelijker om de schuld bij een ander te leggen. Maar om jullie relatie nieuw leven in te blazen, is het van belang dat jij – en je partner! – toegeeft dat je fouten hebt gemaakt. En dat je kunt aantonen dat je het tijdens een nieuwe relatiepoging anders wilt aanpakken. Laat zien dat je bereid bent om te veranderen!

Gouden regel #4: Luister naar je ex

Zoals al eerder gezegd is: ‘’communication is key’’. Maar een goede communicatie bestaat niet alleen uit praten. Je moet ook goed naar elkaar kunnen luisteren. Geef je ex daarom de ruimte om zijn/haar zegje te doen. Leer hoe hij/zij tegenover bepaalde situaties staat, zodat jullie samen kunnen werken aan een geschikte oplossing of plan van aanpak. Een relatie bestaat uit meer dan één persoon.

Gouden regel #5: Sta open voor veranderingen

Om jullie volgende relatiepoging te laten slagen, moet jij ook inzien dat er veranderingen plaats moeten vinden. Dat kan dus zijn op het gebied van (betere) communicatie, maar ook dat jullie meer tijd voor elkaar vrij moeten maken. Misschien is hetgeen jullie relatie een boost zal bezorgen wel meer uitstapjes maken met elkaar; meer van elkaar genieten. Wees niet bang om deze veranderingen te maken!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *